Találatok a következő kifejezésre: A 22. körül (167 db)

Ha van egy szabályos ötszög, aminek 19cm a köréírható kör sugara, és 22 cmesek az oldalai, akkor ezen az adatok segítségével, hogyan tudok létrehozni egy szabályos ötszöget, melynek 24 cmes oldalai vannak?

Legjobb válasz: Röviden: sehogy! Egy 19 cm sugarú körbe írható szabályos ötszög oldala NEM 22 cm! Egy szabályos ötszög szerkesztéséhez elegendõ egy jellemzõ méret - oldalhossz, átló, beírt vagy körülírt kör sugara - megadása, egyébként túlhatározott a feladat, mint ebben az esetben is. Javaslom a kérdezõnek, hogy nézzen utána, hogyan lehet adott oldalú vagy adott sugarú körbe írható szabályos ötszöget szerkeszteni. Ha bármilyen módszerrel megszerkesztett egy ötszöget, nagyítással vagy kicsinyítéssel tetszõleges méretû idomot lehet szerkeszteni. DeeDee ******

Röviden: sehogy! Egy 19 cm sugarú körbe írható szabályos ötszög oldala NEM 22 cm! Egy szabályos ötszög szerkesztéséhez elegendõ egy jellemzõ méret - oldalhossz, átló, beírt vagy körülírt kör sugara - megadása, egyébként túlhatározott a feladat, mint ebben az esetben is. Javaslom a kérdezõnek, hogy nézzen utána, hogyan lehet adott oldalú vagy adott sugarú körbe írható szabályos ötszöget szerkeszteni. Ha bármilyen módszerrel megszerkesztett egy ötszöget, nagyítással vagy kicsinyítéssel tetszõleges méretû idomot lehet szerkeszteni. DeeDee ******
A megoldás leírása mellett itt bármilyen oldalhosszhoz kiszámolja neked: http://zsiga41.szaldobagyi.hu/matek/3836711.html

Lóversenyben mit jelent: Kor WGT Forma 11 10-08 51423 es a 22/1?

Legjobb válasz: Ezt a francia galoppban használják. 22/1 meg hasonlók, ezek az otszok, szorzók Esélyszámok melyek a fogadást segítik Pl 22 az 1-hez esély stb. Kor/Age: ez a ló kora. WGT : Teljes vitt súly A 11 10-08 lehet a dátum, szerintem 2011 10.hó 8.Az 51423 meg a nem futó lovak startszáma. Forma:Ez meg a ló futási formái az ottani számok alapján.

Ezt a francia galoppban használják. 22/1 meg hasonlók, ezek az otszok, szorzók Esélyszámok melyek a fogadást segítik Pl 22 az 1-hez esély stb. Kor/Age: ez a ló kora. WGT : Teljes vitt súly A 11 10-08 lehet a dátum, szerintem 2011 10.hó 8.Az 51423 meg a nem futó lovak startszáma. Forma:Ez meg a ló futási formái az ottani számok alapján.
A kérdező hozzászólása: Koszi azt hiszem nadjabol ertem. amugy eredetileg ugy irtam hogy a szamok a kifejezesek alatt elgyenek , nem tudom miert igy rakta ki a kerdest. Kor-11 , WGT 10-8 , Forma 51423 , es utanna jott a 22/1 Apr.14-en volt a grand national , es eletem elso loverseny fogadasa. :)
Nem kell fizetned. Addig kell elkezdened amíg nem vagy 22. Nem baj, hogy ha közbe betöltöd.

Ha egy OKJ tanfolyamot kezdek el idén, 20 évesen, mire befelyezem 22 éves leszek. Ezek a tanfolyamok 22 éves korig ingyenesek. Ez azt jelenti hogy az utolsó félévemet már fizetnem kell ( amikor a 22 őt betöltöm) vagy sem?

Legjobb válasz: Akik 1990 második felében születtek (és évvesztesek) vagy annál késõbb, azok még most ingyenesen meg tudják csinálni a 2 éves képzést. Jövõre ez már változni fog (lecsökkentik 21 évre a korhatárt) de ez a most kezdõkre még nem vonatkozik. Illetve a korhatárra vonatkozó szabály is úgy szól, hogy az utolsó évet legkésõbb abban az évben kell megkezdened, amikor a 22-t töltöd.

Akik 1990 második felében születtek (és évvesztesek) vagy annál késõbb, azok még most ingyenesen meg tudják csinálni a 2 éves képzést. Jövõre ez már változni fog (lecsökkentik 21 évre a korhatárt) de ez a most kezdõkre még nem vonatkozik. Illetve a korhatárra vonatkozó szabály is úgy szól, hogy az utolsó évet legkésõbb abban az évben kell megkezdened, amikor a 22-t töltöd.
A kérdező hozzászólása: köszi :) most kicsit megnyugodtam hogy még nem kell fizetnem..
A kezdés idõpontja számít.

Fiuk? Szerintetek 16-22 kor külömbség a ti javatokra sok? (Lent)

A 16 éves lány a korosztályánál érettebb. Okos, kedves, sok bennetek a közös... ezek mellet szép is. És nem ribis viselkedésû. Vélemény?

Legjobb válasz: 22 évesen minimum 19 éves csajjal kezdenék úgy fér bele

22 évesen minimum 19 éves csajjal kezdenék úgy fér bele
20f vagyok , nálam 18 a limit , és még ez is necces sokszor , mert némelyik még 20 évesen se tud értelmesen megnyilvánulni , ritkák a kivételek. Amúgy meg inkább az idõsebbek érdekelnek , szerencsére megtalálják velem a közös hangot :)
Csak én utálom amikor valaki azt mondja magára hogy érettebb a korosztályánál?:O
Hasonló véleményen vagyok az elsõvel. Sokszor már a 16-18/19 év közöttieknél is nagy a különbség, nem a kor miatt, hanem hogy manapság már a gondolkodásmódok, értékrendek, érdeklõdési körök is eléggé eltorzultak és folyamatosan romlanak a fiatalabb generációnál.
"Csak én utálom amikor valaki azt mondja magára hogy érettebb a korosztályánál?:O" Nem! :)
(khm.. szerintem nem magáról mondta a lány , hanem a kérdezõ gondolja róla)
Ó ba** most nézem , nem tudom miért vettem biztosra h a csávó a kérdezõ , lehet a kiscsaj az ? :D
Miért lenne sok? Egyáltalán miért foglalkozol mások véleményével? Te érzed, hogy neked mûködik, vagy sem, nem más fogja neked megmondani! 16L (barátom hamarosan 22..)

Az RTL klub miért teheti meg, hogy a 22:25re kiírt műsort 22:38-kor kezdje el?

Nem sűrűn tévézek, ha TV-zek is ilyen Discovery meg ilyeneket.. de a ShowderKlubbot néztem tegnap, és ezen kicsit ideges lettem, hogy elhelyezkedek 22:25re, erre majd negyedórát csúsznak.. Nem az én órám volt rossz TXT szerint is annyi volt.. :D

Legjobb válasz: Nem volt elõtte valami élõ mûsor?

Nem volt elõtte valami élõ mûsor?
A kérdező hozzászólása: Semmi.. :D Fókusz, Barátok közt, Dr. Csont és Showderklub :D
Mert az ilyesmi nincs elég keményen büntetve. Max kapnak egy 5 perces elsötétítést, amit pár év múlva egy néhány hónapos türelmi idõben szabadon megtehetnek. Ilyen szigor mellett, persze hogy le se szarják a csúszást.
elkezdték 22:28kor, csak egybõl bevágtak egy reklámot...
Barátok közt két része között lassan már húsz perc lesz a reklám! Ami kit érdekel: se autót, se mást nem akarok venni.

4D ultrahang. Érdemes menni a 22. hét körül?

Voltunk 16 hetesen, hatalmas élmény volt. Bár 2D-n jobban láttam mindenét,mint 4d-n, mert bújt a méhlepényhez, de nagyon jó volt. Most gondolkodom,hogy mennék megint, de szeretném, ha már kicsit husisabb lenne. Menjek 22.héten, vagy várjam meg a 24-25-et?

Legjobb válasz: Jó a 22.hét, mi is akkor voltunk, már gyönyörûen látszódtak a vonásai :) Boldog babázást!

Jó a 22.hét, mi is akkor voltunk, már gyönyörûen látszódtak a vonásai :) Boldog babázást!
Én láttam a barátnõm 23 heti 4D képeit, nem volt olyan "szép", már ha érted. Mi a 26ik hét legvégén voltunk, hát mit mondjak, tipikus babás volt már. Formás, húsos, és kivehetõ volt mindene. Persze ezt Te tudod, ha nagyon nem bírod ki akkor elmész, de Én megvárnám a 26ik hetet. 30hkm
Mi a 28.héten megyünk mert a doki is azt mondta, hogy akkor már eléggè hasonlít az újszlött állapotához de még nem olyan nagyon nagy, hogy ne lehessen jól látni :-)) . 20 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi. Akkor asszem várok a 25.hétig, ha kibirom addig. :)

Pécsen hol vannak a kedves, normális, nem plázacica 16-22 kor közötti lányok/nők?

A kérdés adott. Tudom, ismerkedni bárhol lehet. Na ezt cáfolnám. Pécsiekt?l kérdezem, Pécsen hol lehet normális 16-22 év közötti lányokkal ismerkedni? Mert szerintem ennyiszer meg ennyi helyen még egy ember sem próbálkozott mint én,:) Discokat meg az ilyen helyeket ne írjátok, mert tapasztalatból mondom ilyen üvöltöz?s helyeken nem lehet normálisan ismerkedni. Plázacicák alapból nem érdekelnek, legyen akármekkora melle :D.De biztos van Pécsen olyan hely, ahova a kedves, aranyos, csinos lányok eljárnak ismerkedni, a kérdés az, hogy hol van az a hely? Egészséges önbizalmam van, szval azért meg vagyok elégedve magammal, kedves, jópofa srácnak tartanak,sportolok is rendszeresen, szval nem az ismerkedéssel van gondom:)

Legjobb válasz: Utcákon, tereken, bevásárlóközpontokban. Ezeken a helyeken nappal tudsz válogatni úgy, hogy a kurv*sakat hanyagolod. Szerintem. 22/L

Utcákon, tereken, bevásárlóközpontokban. Ezeken a helyeken nappal tudsz válogatni úgy, hogy a kurv*sakat hanyagolod. Szerintem. 22/L
Pécsi lány vagyok, megértem, ha unod a plázacicákat. :) Hát, szerintem teázókban, vagy mondjuk esetleg...Árkád park, vagy könyvtár...:)
Sétatér, árkád kert, széchenyi tér, balokány, tudásközpont, Király utcai helyeken.. Igazából mindenhol, csak észre kell venni õket! :D
mi a Széchenyi téren szoktunk ücsörögni..:)

Ha reggel 10-kor voltunk egyutt es este 22-kor ereztem, hogy kiszabadul a petem, akkor jo esely van a megtermekenyulesre? Tobbi info lenn.

Mar tegnap volt tojasfeherje szeru folyasom (es elotte este pozi ovu tesztem, utana nem tudtam mar tobbet csinalni mert elfogyott) akkor reggel is voltunk egyutt. Meg ma reggel is. Viszont ma este 12 oraval kesobb erzem hogy most szabadulhatott ki a pete. Elso probalkozas igy direktben. Szerintetek? Lehet tul koraiak voltak a szeretkezesek, es most azt is olvastam hogy ha ket egymast koveto nap szeretkezunk akkor nincs ideje a spermiumnak kifejlodni.

Legjobb válasz: Szerintem jókor voltatok együtt.de én úgy tudom az ovuláció hajnalban történik

Szerintem jókor voltatok együtt.de én úgy tudom az ovuláció hajnalban történik
A petesejtnek is ido kell mire megtermekenyitheto helyre er. A 12 ora nagyon jol belefer, az xx kromoszomas spermak eletben maradnak addig, de jobb ha bebiztositjatok egy ujabb probaval, igy az xy kromoszomas spermaknak is adtok eselyt.
A kérdező hozzászólása: Szakertok irjatok legyszives velemenyt! Koszonom! :)
A kérdező hozzászólása: Jol van! Varom! :)
Reméljük is, köszi, én nov 10, -ére nem várom. Ma is fáj még ott a hasam remélem jót jelent. Nektek is kitartást kívánok, ha nov 10-e körül megjön vagy nem jön meg írok azért.
A kérdező hozzászólása: Nagyon remelem sikerul nektek! :) Akkor ti pont jo idoben tudtatok egyutt lenni. :)
Sziasztok! Én is a héten mai napig csináltam ovu tesztet és ma reggeli volt az erõs 2 csík rajta, most este fél 8-kor kezdett el fájni jobb oldalt alul a hasam, gyorsba hazaértem tusi akció, mi babát szeretnénk, túl vagyok 2 mûtéten, egyik Hsg másik ami szept 26.án volt altatásos lapar és hiszteroszkópia sikerült mind2 oldali p.vezetõket átjárhatóvá tenni. És mostanába reménykedek hogy a 4 éve várt baba hátha megérkezik. Peteéréstõl szinte minden nap közben jártunk a babának remélem sikerül hamarosan. És jól érzem hogy ma este szabadult ki a petém, mûtét elõtt nem éreztem ilyesmit.
A kérdező hozzászólása: Hat ma mar max este fogunk csak egyutt lenni. :( De azert proba cseresznye! :) Nagyon szepen koszonom a valaszaitokat! Kellemes napot kivanok mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen az eddigi valaszokat! Az en esetemben, tudtam hogy a napokban fog kiszabadulni a pete, mivel mertem ovu tesztel. Most volt az elso szembesules azzal hogy a 29 napos (altalaban) ciklusom 16. napjan este ovulalok. LEgalabb is most elso vizsgalodasnal igy tortent. Mindig azt hittem elobb van. Szoval eleve figyeltem a testem es tegnap este ill mar delutan elkezdett a jobb oldalon alul fajni a hasam. Nem olyan menstruacio szeru volt inkabb olyan erzes mint egy gyulladas fajdalma vagy nem is tudom. Kb 2-3 oran keresztul tartott, gondolom abban az idokozben valamikor szabadult ki a petesejt. Ma reggel szerencsere mar nem faj. :)
Most tok komolyan vki irja mar le h milyen erzes mikor kiszabadul a pete. Eloszor hallok hallok ilyet.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nekem ma reggel meg is jott. hat ugylatszik nem megy ez ugy mint a karikacsapas! :)

Mi a zenék címe? (az összesnek de főleg ami 2:22. kor kezdődik és 3:10-kor ér véget? )

http://www.youtube.com/watch? V=3DXW0wQAvh0&feature=related

Legjobb válasz: linkeld normálisan a videót

linkeld normálisan a videót
A kérdező hozzászólása: http://www.youtube.com/watch?v=3DXW0wQAvh0&feature=related
Pa'la discoteka a bailar [Zumba Song] Karmin Shiff feat Juliana Pasini - Zumba Samba Zumba - Merehop
A kérdező hozzászólása: köszi..és valaki nem tudja a 2:22.kor kezdõdõt????

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!