Találatok a következő kifejezésre: A 21. vagyok (1057 db)

Mi van terhesség alatt a szabadsággal? Ha az idei évre volt 21 nap szabadságom és terhes vagyok, max. Október végéig akarok dolgozni, akkor mind a 21 napot letölthetem mielőtt táppénzre mennék?

Mert a kollegan?m úgy gondolja, hogy, a fennmaradó hónapokra es? szabadságrészt, vissza kell majd fizetnem. Ugye ez butaság?

Legjobb válasz: hát szerintem, én sem tudom, csak gondolom azok alapján amit eddig hallottam/tapasztaltam, szerintem amíg dolgoztál és nem vettél ki szabit, akkor az arra az idõszakra idõarányosan esõ szabadságnapot veheted majd ki.Ha 21 volt egész évre, s egyet sem vettél ki és októberig dolgozol, akkor szerintem így: 21/12*10=17,5. Tehát valószínûleg 18, esetleg 17 napot vehetsz majd ki, amúgy a fennmaradót valóban vissza kéne fizetni, hisz neked azt a munkáltató nem jogosan fizeti, mert nem jár.

hát szerintem, én sem tudom, csak gondolom azok alapján amit eddig hallottam/tapasztaltam, szerintem amíg dolgoztál és nem vettél ki szabit, akkor az arra az idõszakra idõarányosan esõ szabadságnapot veheted majd ki.Ha 21 volt egész évre, s egyet sem vettél ki és októberig dolgozol, akkor szerintem így: 21/12*10=17, 5. Tehát valószínûleg 18, esetleg 17 napot vehetsz majd ki, amúgy a fennmaradót valóban vissza kéne fizetni, hisz neked azt a munkáltató nem jogosan fizeti, mert nem jár.
Kiveheted az egészet nyugodtan amig alkalmazásban tartanak jár a szabadság akkor is ha táppénzen vagy. Én a 2008-as évre is kivettem már pedig áprilistól tgyás-on vagyok. Legfejebb ha visszamegyek akkor már nem jár a szabadság erre az évre. De ki tudja mi lesz 2-3 év múlva?
Szia, én is így csináltam. Volt 20 nap szabim, így dolgoztam a 32. hétig, utána 4 hét szabi és 36. héttõl mentem TGYÁS-ra. Nyugodtan kiveheted a szabidat. Nem idõrányosan jár!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Megnyugtattatok! :)
Én úgy tudom, hogy kiveheted táppénz elõtt az összeset, ami arra az évre bent maradt. (Gondolom táppénz alatt a szülési szabira gondolsz, ugye?) Én külföldön élek, de nálunk ez így mûködött, hiszen arra az idõszakra, amikor már a terhes szabimat töltöm ugyanúgy jár az éves szabadság, csak éppen akkor már esélyem sincs kivenni, hiszen nem dolgozom, vagy ha bent marad, akkor kérhetem, hogy fizessék ki. Így csak leadtam a levelet arról, hogy mikor kezdem a terhesszabit, kiszámolták, hogy még 22 napom van bent és visszaszámoltuk ezt, így több mint egy hónappal korábban kezdem meg a pihenõmet.

Nappali egyetemi képzésre 21 éves korban lehet még jelentkezni, vagy csak a 21. betöltött életévig* lehet?

*a 20 éves kor "utolsó napjáig"

Legjobb válasz: Ez nem OKJ, akár 121 éves korban is jelentkezhetsz.

Ez nem OKJ, akár 121 éves korban is jelentkezhetsz.
Bármeddig jelentkezhetsz. Épp múltkor volt a tvben hogy a legidõsebb friss diplomás 90 éves. és nem azért mert 18 éves kora óta folyamatosan bukott:-) Én is 23 évesen kezdtem el, és meg se mondták a többiek hogy idõsebb vagyok.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat. Elõzõleg úgy informáltak, hogy nappali képzésre csak 21 éves korig lehet jelentkezni, a 21. betöltött életév után pedig csak levelezõsre.

Van egy 21 és egy 24 éves gyermekem. A 21 éves fiam autista. Tudomásom szerint családi pótlékot és járadékot is kap utána a volt feleségem. A 24 éves lányom főiskolára jár. Technikusi végzettsége van neki. Rokontartásra kötelezhető vagyok?

Amikor elváltam a feleségemt?l én a gyerekekre való tekintettel (egy nem nagy érték? autó kivételével) otthagytam mindent, hogy a családi házat ne kelljen eladni. Úgy állapodtunk meg, hogy én nem fizetek emiatt gyerektartást. Nekem azóta sincsen saját ingatlanom. A mostani feleségemmel még 10 évig fizetjük az elég magas hiteltörlesztésünket a lakásra. A hiteltartozásunkat levonva a fizetésünkb?l létminimum alatt élünk. Ha rokontartásra kötelezhet? vagyok, akkor milyen összegben? Ilyen esetben számít-e, hogy sok a hitelünk vagy csak a nettó jövedelem számít?

Legjobb válasz: ha vita lesz, vagy per, akkor az is számít amit otthagytál, bár jog szerint igényt tarthattál volna rá én még autót sem hoztam el, csak pár ruhámat ... régen volt, és sosem volt vita köztünk az anyagiakról, utólag sem

ha vita lesz, vagy per, akkor az is számít amit otthagytál, bár jog szerint igényt tarthattál volna rá én még autót sem hoztam el, csak pár ruhámat ... régen volt, és sosem volt vita köztünk az anyagiakról, utólag sem
Nehéz kérdés, de szerintem a gyerektartás meg a rokontartás két különbözõ tényállás, tehát ha az egyikkel kapcsolatban volt egyezség, az nem vonatkozik a másikra. Ráadásul a gyerektartást a feleséged kapja, hogy a gyerekekre költse, a rokontartást meg az autista fiad kapja, akinek a nevében a feleséged jár el, ha nem cselekvõképes. Amúgy õk hogy állnak anyagilag? Mi van ha õk is éheznek?
Akkor vagy kötelezhetõ rokontartásra, ha az a te, és a családod megélhetését nem veszélyezteti.
"Akkor vagy kötelezhetõ rokontartásra, ha az a te, és a családod megélhetését nem veszélyezteti." Ezt írtam. Köszönöm, hogy az egyetlen jogilag helytálló, tárgyilagos választ lepontoztátok. Szavazzátok le ezt is...
OFF Tudtommal a magyar jogban nincs olyan, hogy gyermek tartasdijrol valo lemondás, leginkabb azért, mer az a gyermek mindennapos el tartását szolgálja es abból, hogy van egy ingatlan pl. nehéz kenyere venni....
Utolsó én megegyezek a feleségemmel 30 ezer gyerektartásba és, hogy õ 30. ezret utal lakás kifizetésre már meg is van oldva a lemondás. Persze az nincs belefoglalva, de ha ugyan annyi az összeg akkor semmi sem jön megy. Vannak kiskorú gyermekeid? A rokontartást már nem kell a saját károdra is fizetned. Látogatod õket, mert ha õk nem akarják akkor érdemtelenségre hivatkozva megszüntethetõ.
Ja és maximum 25. éves korig kérhetõ.
A kérdező hozzászólása: 8 évesen*
21 éves korod elõtt elkezdheted és még be is fejezheted, viszont a határidõ nem tolódik el, tehát mindenképp november elõtt ess neki!
A kérdező hozzászólása: Köszi felvettek :)
Itt is remek ez a hír, és itt is sok sikert! :-D
A ciklus eleji vért 2-5. nap között kell levetetni, inkább hamarabb menj!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Ma vagyok a 21. napon, lehet beágyazódás?

Babát tervezünk, nem védekezünk. A 14. napon volt egy csepp barnázásom, együtt is voltunk. Ma, a 22. napon jött egy kis barna folyásom. Lehet baba?

Legjobb válasz: Én is ma vagyok a 21. napon, de nem volt barnázásom, viszont megjön érzésem van már 2 napja, a hasam olyan lent, mint egy lufi. Sokan írják, hogy lehet beágyazódáskor barnázás, tehát a kérdésedre a válasz: IGEN. Remélem mindketten pozit tesztelünk pár nap múlva. :)

Én is ma vagyok a 21. napon, de nem volt barnázásom, viszont megjön érzésem van már 2 napja, a hasam olyan lent, mint egy lufi. Sokan írják, hogy lehet beágyazódáskor barnázás, tehát a kérdésedre a válasz: IGEN. Remélem mindketten pozit tesztelünk pár nap múlva. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :) )) Nekem is volt megjön érzésem, de korai lenne, 28-29 naposak a ciklusaim. Nekem is fel van puffadva kicsit a hasam, meg a mellem is. Remélem pozit tesztelünk, szorítok nagyon!!!!

Pénteken megyek a 21. ik napos hormon vérvételre. Kinek milyen hormont néztek a 21. ik napon? Jó vagy rossz volt az érték? Mit kapott rá?

Nekem csak Se Prog. van a beutalón.

Legjobb válasz: nekem is csak azt nézték 50 nmol/l volt. Majd írd meg neked mennyi volt.

nekem is csak azt nézték 50 nmol/l volt. Majd írd meg neked mennyi volt.
A kérdező hozzászólása: Megvolt a vérvétel, Hétfõn lessz eredmény.Kérhetek még eredményeket mástól is?Szívesen fogadnám és elõre is köszönöm.
A sárgatest hormont nézték, ha ez alacsony elhalhat a terhesség.Nekem a papíromom 6, 5 van írva.A neten azt találtam, hogy az alsó határ 12.
szia. Nekem is csak azt nézték, és 39.87 volt az értékem, amire azt mondta az orvos, hogy ez tökéletes.
A kérdező hozzászólása: Az eredmény:23, 30 nmol/l. Szerintetek?

A jelenlegi törvény szerint ingyenesen nappali tagozaton egy OKJ-s szakmát addig csinálhatom, ameddig be nem töltöm a 21-et, vagy addig a tanév végéig, amelyikben betöltöm a 21-et? 20 éves vagyok, jó lenne megtudnom.

Meg a tanév, az félévet jelent, vagy egy egész tanévet?

Legjobb válasz: Nem tudom a pontos választ (pedig olvastam a törvényt), de azt tudom, hogy ha még a régi rendszerben kezdted meg a tanulmányaidat, akkor még a régi törvény, ill. az átmeneti rendelkezések vonatkoznak rád! Erre figyelj!

Nem tudom a pontos választ (pedig olvastam a törvényt), de azt tudom, hogy ha még a régi rendszerben kezdted meg a tanulmányaidat, akkor még a régi törvény, ill. az átmeneti rendelkezések vonatkoznak rád! Erre figyelj!
Bocs, rossz linket másoltam.. Nappali tagozaton az elsõ szakképesítés ingyenes, de csak akkor, ha abban az évben kezditek meg az utolsó tanévet, amelyikben betöltitek a 22. életéveteket. Ha évvesztesek vagytok, vagy két évnél hosszabb képzésre jelentkeztek, akkor abban az évben kezdhetitek el utoljára az ingyenes tanfolyamot, amelyikben a 23. életéveteket betöltitek. Sajátos nevelési igényû, valamint súlyos beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdõ tanulók plusz három évet kapnak a tanfolyam elvégzésére. http://eduline.hu/felnottkepzes/2013/3/13/OKJ_kerdezz_felele..
A kérdező hozzászólása: igen, de ha én 2014 decemberében leszek 22, és 2014 lenne az utolsó tanévem is, akkor ez nekem most ingyenes? vagy a tanév az a félév?
A tanév teljes év, nem félév.
Én nemÉrtem. Nem az a törvény hogy 21éves korig lehet menni nappalira? Én decemberben töltöm a 21-et de csak estire mehetek mivel azok meghetnek nappalir a akik93 január 1-je után születtek.
A kérdező hozzászólása: Nemzeti köznevelésrõl szóló törvény 60. § (2): „A tanuló attól az évtõl kezdõdõen, amelyben ... középiskola és szakiskola esetén huszonegyedik életévét betölti, KIZÁRÓLAG felnõttoktatásban kezdhet új tanévet.” Nemzeti köznevelésrõl szóló törvény 60. § (7): „...Nappali oktatás munkarendje szerint azok részére szervezhetõ meg az oktatás, akik NEM KIZÁRÓLAG felnõttoktatásban vehetnek részt.” Köszönjük drága miniszterelnök. Kösszépen.
A kérdező hozzászólása: és azt is köszi, hogy ezt a legtöbben csak szeptember elsején tudták meg.
A KRESZ vizsga 2 évig érvényes, az EÜ meg nem jár le soha.
A kérdező hozzászólása: a Kresz az jövõ márciusba telik le , köszönöm válaszod :D

21 tabletta után, vagy a második doboz tabletta szedésétől véd a fogamzásgátló? Mikortól érvényes az a "várjunk egy hónapot és utána" lehet gumi nélkül szeretkezni? A 21 bogyó után, vagy a 21nap+7nap szünet után (ergo a 2. doboz kezdetétől)?

A dokim tanácsára beszedtem a 21 tablettát, és majd csak ezután fogok gumi nélkül szeretkezni. Remélem érthetően írtam. Dokim szabadságon van, és nem tudom megkérdezni, szóval tapasztalataitokra vagyok kíváncsi.

Legjobb válasz: Nem mindegy? Most úgy is meg fog jönni, úgyhogy ne szexelj....:)

Nem mindegy? Most úgy is meg fog jönni, úgyhogy ne szexelj....:)
A betegtájékoztatóban nem 1 nap vagy max 1 hét van? Én másmilyenrõl még nem is hallottam. Szóval tuti jó lesz 21 tabi után is...
Azért remélem, nem egyszerre vetted be..
A kérdező hozzászólása: Nem biztos, hogy megjön, mert az is lehet, hogy nem alkalmas ez a tabletta számomra. A tájékoztatóban is írja, hogy elõfordulhat az ilyesmi és ha kétszer egymás után bekövetkezik, akkor tablettaválátsra kell, hogy sor kerüljön. Amúgy 7 nap szünet van. Lehet a 7 napból majd csak a 4. napom jön meg. Az elsõ 3 napon viszont már nem szedném, és nem is jött volna meg, szóval szexelhetek.
A kérdező hozzászólása: Igen, a tájékoztatón úgy van, de bizonyos dolgok végett nekem elõször is egy hónapot/vagy dobozt be kell szednem, és csak utána szexelhetek gumi nélkül.
A kérdező hozzászólása: Minden nap azonos idõben csak egy darabot vettem be, 21 napon keresztül...
Hát akkor várj a szünet végéig, ezen már ne múljon... kibírod.
" de bizonyos dolgok végett nekem elõször is egy hónapot/vagy dobozt be kell szednem, és csak utána szexelhetek gumi nélkül." Akkor mi a kérdés?... Am ja, azt a pár napot már csak kibírod, ha eddig vártál.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!