Találatok a következő kifejezésre: A 20. vagyok! 15 hetesen (8 db)

A 20. hétben vagyok! 15 hetesen volt először előtejem, az utóbbi időben azonban csak a jobb mellemből jön, viszont abból sok! Ez nem jelent bajt?

Legjobb válasz: dehogy! valakinek semelyikbõl semmi, valakinek végig folyik, és van akinek, mint neked, csak az egyikbõl. terhesség alatt az olyen dolgok mind normálisak. lesznek még ennél cifrább tüneteid is, amik nem feltétlen a nagy könyv szerintiek. minden jót :)

dehogy! valakinek semelyikbõl semmi, valakinek végig folyik, és van akinek, mint neked, csak az egyikbõl. terhesség alatt az olyen dolgok mind normálisak. lesznek még ennél cifrább tüneteid is, amik nem feltétlen a nagy könyv szerintiek. minden jót :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!!!

20 éves, 28 hetes terhes vagyok.2009 június 15-től, július 10-is dolgoztam, bejelentve. Jogosult vagyok a terhességi-gyermekágyi segélyre? Vagy ha nem, mit kell tennem?

Legjobb válasz: Tgyást akkor kaphatsz ha a szülést megelõzõ két évben volt legalább 180 nap munkaviszonyod, illetve biztosítottként szülsz. Passzív jogon akkor kaphatsz tgyást ha a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szülsz. Csak gyest fogsz kapni, mert a hátra lévõ 12 hétben akkor sem jön össze a szükséges napok száma, ha valaki bejelent.

Tgyást akkor kaphatsz ha a szülést megelõzõ két évben volt legalább 180 nap munkaviszonyod, illetve biztosítottként szülsz. Passzív jogon akkor kaphatsz tgyást ha a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szülsz. Csak gyest fogsz kapni, mert a hátra lévõ 12 hétben akkor sem jön össze a szükséges napok száma, ha valaki bejelent.
Most mrá semmit sem tudsz tenni. Ha elõtte dolgoztál volna, és most is be lennél jelentve, akkor talán... De ha most bejelenteted magad valahol, már az is kevés. Sajnos csak GYESre leszel jogosult. Se TGYÁS, se GYED.
Valóban csak gyes-re leszel jogosult.
Ha elõtte nem dolgoztál, akkor nem.
Van kifejezetten terheseknek valo szekletlazito, Laevolac-szirup pl, en is azt szoktam.
tisasent felejtsd el most pár hónapig..székrekedést természetes dolgokkal kell megoldani..amit a másik válaszoló írt jó..sok rostosgyümi , zöldség, kefír, és ha minden kötélszakad akkor beszélj orvossal..talán megkérdezhetnéd, hogy agyerekeknek való tamarin lekvárt szedhetnéd -e hiszen gyümölcskivonatokból van, egy kis kanál kell belõle, de orvost kérdezz, mert nem tudom, hogy terheseknek lehet-e?
Szigorúan tilos a Tisasen szedése ilyenkor!Inkább egyél rostokat, gyümölcsöket, magvakat, vagy igyál herbáriában kapható keserûvizet.De jó a Laevolac szirup is.Inkább kérdezz meg egy patikust. A szex jót tesz, a fûszeres kaja max.a bõrödön fog látszani.
terhesség alatt tilos orvosi engedély nélkül gyógyszereket szedni!!!!!!
Csak annyit kérdeznék, hogyhogy 20 éve van székrekedésed, nem mentél el vele dokihoz, ez egyeltalán nem természetes, valószínû hogy hozzá is szokott a bélrendszered a hashajtóhoz.
Hívd fel a teratológiát:0613632229 Itt megmondják, hogy milyen gyógyszer szedhetõ terhesen!
A kérdező hozzászólása: De sajnos többször voltam vele orvosnál de mindenki egy idõ után széttárta a karját. Semmi szervi bajom nincs, renyhe a bélmûködésem azt mondták. Jelenleg 29 éves vagyok. Eddig nem okozott gondot a gyógyszer szedése normális napi egy székletem volt tõle. Nekem most is megfelelne ez a módszer csak a terhességnek nem tesz jót.:((


20 hetes terhes vagyok és alig mozog a babám, tegnap 15 percig nézte a doki uh-va, nem is érzem a mozgásokat ez normális?

Tegnap vagy 15 percig uh-zott hátha alrébb mozdul kicsit és meg tudjuk nézni végre hogy kisfiú, vagy kislány, de semmi már megint:( 17 hetesen éreztem kis apró mozgásféléket, de 2 hete semmi. Azt hittem csak úgy van fordulva hogy nem érzem, de uh-n se nagyon mocorgott mondta is a doki hogy nem csodálja hogy nem érzem a mozgásokat, mert szinte nem is mozog.

Legjobb válasz: Próbálj uh elõtt szénhidrátot (kakas csiga, csokis nápolyi) enni.

Próbálj uh elõtt szénhidrátot (kakas csiga, csokis nápolyi) enni.
igen, csokit, kólát, esetleg egy pici kávét is ihatsz. a szívhang gondolom rendben volt. akkor ne aggódj, anyósom mindig azt meséli, h a párom éjjel-nappal twistelt a pocakjában, ehhez képest a húgával folyton attól rettegett, h valami baj van, mert néha napokig nem érzett semmit. ez a különbség késõbb is megmaradt. a férjem felnõttként is túlmozgásos, a tesója meg lassú beszédû, komótos és be van oltva sport ellen. az, h ki milyen habitussal rendelkezik, már magzati korban is látszik és összefüggésben áll a magzatmozgással. az én fiam tiszta apja, meg nem áll keze-lába és ez a kibújása után se változott. neked valószínûleg nyugis gyereked lesz :)
A kóla is be szokta õket pörgetni, persze vannak olyan lusta babák akikre semmi sem hat. :) Ha normálisan fejlõdik és a doki nem mondott semmi rosszat, akkor ne aggódj, minden rendben a babáddal. Egyébként ha elsõ baba, akkor ne csodálkozz hogy még alig érzed mozogni, õ még nagyon pici, a helye pedig rengeteg. Majd még csak ezután fogod érezni minden nap, és majd egyre többet és egyre erõsebben. Én 16+5 hetesen éreztem elõször, de annyira picit, hogy nem is voltam benne biztos hogy õ volt az. Majd legközelebb csak 18 hetesen éreztem határozott két nagy rúgást. Aztán legközelebb csak 20 hetesen, na onnantól kezdve éreztem már minden nap, de eleinte naponta max csak 3x éreztem kisebb mozgásokat, aztán napról napra többet és erõsebben. Nyugi, ne legyél para kismama :) 9hós fiú anyukája
3. nem csak a kismama nem érzi, hanem az ultrahang tanúsága szerint objektíve kevesebbet mozog
Az èn fiam a mai napig nem mozog az uhk alatt szerintem utalja...max befordul hàttal...a gerincèt màr rengetegszer lattam azarcàt oldalrólegysze pà màsodpercre. Màr a 12 hetesen szenvedès volt az orrcsont , a 18 hetesen a szàj megvizsgàlàsa nem reagàl sem csokira koffeinre semmire. Hol van a lepènyed? Nekem elöl a 21 hètig nem èreztem yzinte semmit, azona hèten pedig rögtön külsõleg is làtható mozgàsokkal "kezdte a bemutatkozàst". Alapból is lustàbb, tegnap este voltunk uhn 35 percesen na úgy besèrtõdött ma alig mozog, nàlunk ilyenkor jó hangos zene a pocaba segít de az is bejelentkezèst eredmènyez. Szerintem nincs semmi baj. (23hkm)
Kölcsön adom a pocaklakómat, mert éjjel nappal majd szétrúgja a hólyagomat. Mondjuk én sokat nasizok, lehet, hogy azért ilyen aktív.
Nekem az utóbbi idõben éjjel aktív a lányom. Sokszor beparázok én is napközben, h miért nem mozog. Uh-n mondjuk ficereg, de érezhetõen menekül a szenzor (?) elõl.

Mennyire árthat a babának, ha a terhesség elején 3 hétig még dohányoztam (összesen kb.15-20 szálat)? Sajnos nem tudtam előbb a piciről. Most vagyok 5 hetes + 2 napos.

Legjobb válasz: nyugi smemi gond nem lesz vele,sokan vannak igy,hogy dohányoznak mert nem tudják hogy babát várnak.A lényeg hogy már felhagytál vele!:-)

nyugi smemi gond nem lesz vele, sokan vannak igy, hogy dohányoznak mert nem tudják hogy babát várnak.A lényeg hogy már felhagytál vele!:-)
Csak megnyugtatásul közlöm, a terhesség elsõ heteiben (kb 2 hét) nem köti össze az édesanya szervezetét az embrióval semmi! Szóval ha ebbõl indulunk ki akkor nem hiszem, hogy nagy kárt okoztál vele. Viszont dicséretes, hogy azonnal letetted. Láttam olyat, aki nem tette le, szülése elõtt is szívta. Nem sokat, de szívta. Undorító. Én is cigiztem, de pont a teherbeesésem elõtt letettem.
Én ahol konkrét adatot találtam ott mindenütt azt írták, hogy a cigaretta napi 10 szál felett okoz kimutatható különbséget a babák fejlõdésében. Ez is azokra vonatkozik, akik végig dohányoznak a terhességük alatt. Ne aggódj e miatt. Összesen egy doboz cigi 3 hét alatt, az nem csinál semmit a babával.
Sokan vannak ezzel így. Általában 4-6 hetesen tudják meg a nõk, hogy babásak. Én is dohányoztam kb 5.hétig, és van egy gyönyörû szép egészséges kisbabám. Ne izgulj, nem lesz baj, csak ne gyújts rá többet!!! Grat a babához :) :)
szio eloszor is gratu, hogy letetted a cigit! nyugi, nem lesz gond, csak ne gyujts ra, és ne aggodj emiatt :) és gratu a babahoz is! (elnezest, ha nem tul informativ a valaszom, sose dohanyoztam, es orvos sem vagyok, hogy konkretan megmondjam a tutit, de tudom milyen nehez dolog letenni a cigit, akkor is ha nem dohanyzom, és oszinten tisztellek, hogy sikerult, sokan nem kepesek rá.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a támpgatásotoka, én is büszke vagyok magamra, és remélem, minden rendben lesz :)
dehogy! csak szoptatás alatt nem szabad enni.
Nyugodtan edd, majd a szoptatás alatt is eheted, csak a babád nem kaphat majd legalább 1 éves koráig.
Dehogyis. Ráaadásul ez nem is sok. Én 1/2 kilókat ettem (egyszerre)
nyugodtan edd, csak mértékkel.Én meg voltam zavarodva az eperért a 20.hétig.Miután fél kg-ot magamba tömtem, irány a kórház.Ugyanis felfújt és begörcsöltem. Na, de ez nem az epernek köszönhetõ, hanem az én mohóságomnak:)
Huh, én együltõ helyemben megettem 1 kilót is, mikor terhes voltam. Amíg eperszezon volt, nem ettem mást. Most egyed, mert aztán szoptatás alatt majd nem lehet!
:-) már azt hittem, csak én vagyok eperõrült! Ez megnyugtató! A rekordom 40 dkg egyben, de minden nap megeszek 15-20 dekát... és jól helyettesíti az édességet, én most vagyok a 21. hétben és a védõnõ nem akarta elhinni, hogy nem diétázok, pedig esküszöm, ha éhes vagyok eszem és mégpedig azt amit kívánok. Mindössze 2 és fél kilót híztam idáig... talán majd most változik és csak szerencsés tipus vagyok. EPER RULEz!
A kérdező hozzászólása: :) Én sajna terhességi cukros lettem de Hál Isten a cukromat nem emeli fel!Turmixnak is iszom cukor és édesitõ nélkül!Imádom!Jó étvágyat NEKTEK IS!
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM!!!
Gratulálok, nekem is kisfiam van!!Egy igazi cicifüggõ szerelemgyerek aki Anya nélkül el sem tudja képzelni a Világot, most 18 hónapos.
Helyezkedik a babád, hisz lassan itt az idõ!!! :D
Nyugi, nem kell egybõl rohanni és hidd el az a jó ha a babád is elkezd szép lassan készülõdni és nem pedig hirtelen akar "nekivágni az útnak". Így szépen lassan a tested is felkészül a nagy napra. Azért nem árt ha a csomagodat összekészíted. Nyákdugóddal találkoztál már? Fiúcska vagy leányzó lesz?
ha esetleg nagyon gorcsolnel lazulj el egy nagy kad meleg vizben az majd segit en is ezt csinaltam amikor tiz perces fajasaim voltak de kiderult azok csak joslok voltak mert utanna elmulott, ., .nyakdugom szulesem elott 2 oraval ment el, .Gratulalok a picihez es konnyu szulest, .
A kérdező hozzászólása: Szép nagy baba volt akkor :) Az én bébim egy hete volt 2400gr :)
Elsõ vagyok Gondolom, mi is türelmetlenek voltunk már ilyenkor! Végül annyira vártuk, hogy meg is született a 36.héten, szerencsére egészségesen 3 kg-osan. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek, már nagyon várjuk az érkezését :)
A kérdező hozzászólása: Jah és lefelé sugárzott ki a fájdalom.
A kérdező hozzászólása: Nyákdugóm még nem vettem észre hogy távozott volna. A csomagom félig kész. Kisfiam lesz :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, már kezdtem nagyon beparázni, hogy rohanni kell a kórházba.
jósló fájások lesznek. nemsokára itt az idõ ne csodálkozz.

23 hetes vagyok, naponta többször érzek ilyet, hogy egy pontban nagyon megkeményedik a hasam és kb tart 15-20 másodpercig. Ez a méhösszehuzódás?

Ez egy kicsit kellemetlen érzés, nem olyan mint amikor mozgolódik.Ez méhösszehuzódás lenne?

Legjobb válasz: Igen valószínû azt érzed, hogy a méhed gyakorol. Ha csak naponta néhányszor az nem baj, de azért a köv. vizsgálaton jelezd a dokinak.

Igen valószínû azt érzed, hogy a méhed gyakorol. Ha csak naponta néhányszor az nem baj, de azért a köv. vizsgálaton jelezd a dokinak.
Szia Nekem is vannak hasonlo kemenyedesek, es az orvosom azt mondta, h ez teljesen normalis mar ilyenkor.Termeszetesen, h nagyon kellemetlen akkor beszelj az orvosoddal, nekem a magne b6-ot javasolta, de meg nem szedem, mert nem tul gyakori, vagyis egy ket hetig naponta ereztem, de mostanaban mar nem olyan gyakran. Boldog babavarast kivanok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!