Találatok a következő kifejezésre: A 20 heten (496 db)

20 hetes kismama vagyok. A 20. hét az hányadik hónapnak felel meg?

Legjobb válasz: kb. a 18-22. hétig tart az 5.hónap I hónap: 1-4. hét II. hónap: 5-8. hét III. hónap: 9-13. hét IV. hónap: 14-17. hét V. hónap: 18-22. hét VI. hónap: 23-27. hét VII. hónap: 28-31. hét VIII. hónap: 32-35. hét IX. hónap: 36-40. hét

kb. a 18-22. hétig tart az 5.hónap I hónap: 1-4. hét II. hónap: 5-8. hét III. hónap: 9-13. hét IV. hónap: 14-17. hét V. hónap: 18-22. hét VI. hónap: 23-27. hét VII. hónap: 28-31. hét VIII. hónap: 32-35. hét IX. hónap: 36-40. hét
Kicsivel több, mint 4 és fél hónap. Vagyis az 5. hónapban vagy.
ötödik hónapban vagy, 4, 5 hónapos. félidõs terhes vagy. de nem is igazán értem a kérdést. a várandósság 9 hónap, meg 40 hét, akkor ez pont a fele. :)
.
Igazából a terhesség kicsit több, mint 9 hónap. :)

13 hetes vagyok, eddig 2, 5 kiló jött fel rám. Soknak tartom. Ti mennyit híztatok a 20. hétig? Ebből az első trimeszter végéig?

Legjobb válasz: Elsõ terhességnél 6 kiló ment a 20.hétig, utána baj történt. Másodiknál 4 kiló ment a 20.hétig, a 30.héttõl fogytam, szülésig összvissz 7 kilót híztam. Most a 14. hétig semmit nem híztam.

Elsõ terhességnél 6 kiló ment a 20.hétig, utána baj történt. Másodiknál 4 kiló ment a 20.hétig, a 30.héttõl fogytam, szülésig összvissz 7 kilót híztam. Most a 14. hétig semmit nem híztam.
Szia! Nekem ugyanannyi ugrott fel a 13. hétig, mint neked. Most vagyok 21 hetes és összesen +3kg-nál járok. Valószínû annak is köszönhetõ, hogy már nem féltem a babát a tornától és elkezdtem mozogni, de amúgy is mérséklõdött a hízás. Ahogy itt olvastam korábban, mindenkinél más. Az én védõnõm azt mondta a 13. heti súlyomra, hogy teljesen normális. Ne aggódj, most a baba a fontos, nem a kilók! :)
Én a 12. hétre tartok +2 kilónál. A barátnõm +5 kilót hízott a 13. hétre az alkatunk pedig teljesen eltérõ. Én magas, sportos típus vagyok, õ pedig pici és törékeny..
Szia!Én is 13 hetes vagyok, de én nem hogy nem hízok, hanem fogytam eddig 4 kg-ot a sok hányástól, meg émelygéstõl.De remélem nem sok fog feljönni a végéig.
szerintem ez nagyon sok mindentõl függ!!Elsõ gyermekemnél 5 hónapig össz 3 kgt híztam mert, hányós voltam...a végén 15 kg+ al fejeztem be(igaz a 35. héten)viszont ekkor sokat mozogtam.Most 12 hetes vagyok és 3-4 kg már van rajtam, viszont 176 cm vagyok és aktívan sportoltam elõtte, amit teljesen abba kellett hagynom, mivel két vetélés elõzte meg és most hetekig feküdtem...én kb 20-22 kg val számolok most...úgyhogy nagyon alkati és életmódbeli függõ-szerintem:)
Szia!20.hétig összesen 5 kg-ot híztam, elötte 14 hetesen mértek addig 3 kg ment fel.
Szia! Én fogytam az elején két kilót és most 15 hetesen annyi vagyok mint az utolsó mensinél. Pedig nem diétázok és nem is mozgok annyit. De nem ringatom magam ebben a jó helyzteben, mert tuti a végére feljön majd 15 kiló! Nem sok a 2.5 kg hízásod, nyugi!
Szia!Én a 20.hétre 5kilót szedtem fel!havonta szinte 3kilók jönnek rám, pedig tornázok, oda figyelek, h mit kajolok és mégis!Most vagyok 26hetes és már 10kiló rajatm van, de nem érdekel mostmár, mert jól érzem igy magam és mindenki azt mondja, h nem is látszik!majd leadod, a kicsid a lényeg és, h élvezd ezt a csodát ami benned zajlik
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek, most már nem látom olyan vészesnek a helyzetet! :-) 175 cm vagyok és nekem is volt fél éve egy vetélésem, így kímélõ üzemmódban vagyok itthon. Féltem, hogy emiatt kicsit megugrott a súlyom. De akkor normális ez így, nem voltak rosszulléteim az elején, nem hánytam. Még egyszer köszönöm. A 20. hetet azért kérdeztem, mert azt mondják, ami addig feljön, azt a legnehezebb leadni majd. Egy kicsit így is túlsúllyal kezdtem, 74 kg-mal. További szép és boldog babavárást/babázást mindenkinek! :-)

A 20. heti uh-ra mikor kell mennem?

Ma vagyok 18+2 napos, vagyis 19 hetes. Akkor már a jöv? héten, vagy csak az után, 20+ valahány naposan? És azt sem tudom, hogy a kismama oldalakon mit nézzek:most a 19.hetet vagy még csak a 18.-at? Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: 20 hetes uh-ra 20 hetes+valamennyi naposan menj! A betöltött hét számit! Pl. 18 hét + 2 naposan csak 18 hetes vagy!

20 hetes uh-ra 20 hetes+valamennyi naposan menj! A betöltött hét számit! Pl. 18 hét + 2 naposan csak 18 hetes vagy!
18 hét + 2 nap= 19. hét 19 hét + x nap= 20. hét
Szia! Terhesgondozáson a dokid nem ad idõpontot? Nem írja be a kiskönyvedbe a javaslat kockába? Fura. Szerintem a betöltött 20. héten menj, amikor 20+vhány napos vagy. 13 hetes
A kérdező hozzászólása: Sia. Nem Magyarországon élek, és itt nem a nõdokimhoz kell mennem erre az uh-ra, hanem egy másik kórházba, amit a 19.héten kell felhivnom. Vagyis ezek szerint ezen a héten?
Szerintem a dokik mindig a betöltött hetet nézik, nem azt amit megkezdtél éppen. De ha telefonálnod kell, akkor remélhetõleg adni fognak idõpontot akkorra amikor nekik 20 hétnek felel meg. Gondolom. :) Mire megszülsz megtanulsz mindent:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Az 1. válasszal mi a baj? Vagy esetleg van itt közöttünk olyan is, akinek nem tanították az iskolában a tõszámnév és a sorszámnév közötti különbséget? A húsz (20) hét nem egyenlõ a huszaDIK (20.) héttel... Vagy azért lettem lepontozva, mert nem betöltött x hetet írtam? A válaszokra tényleg kíváncsi vagyok, nem kötözködésbõl írok.
Az uccsó válaszolónak: szerintem ennek semmi közi a tõszámnevek és sorszámnevek közti különbséghez, az én dokim csak a betöltött hetet kérdezi, másé meg biztosan a "folyamtatban lévõt", de én úgy tudom hogy a vizsgálatoknál a betöltött hét számít. Mint ahogyan majd a kisgyerek oltásainál, pl: a 6 hó-s oltást csak akkor lehet beadni, ha 1 nappal túllépte a fél éves "szülinapját". Mi az hogy lepontozva? Mi ez, valami verseny? Kit érdekel h ki hány pontos? Egymásnak segítünk, nem? 12+2 hetes

A 20. héten a vizeletben lévő magas cukorszint miatt voltam terheléses cukorvizsgálaton, melynek az eredménye jó lett. Aki volt hasonló helyetben, annak kérte az orvosa a 24. héten is ezt a laborvizsgálatot, vagy elfogadta a korábbi eredményt?

Nem tudom van-e jelent?sége annak, hogy pont a 24. héten kérik a terheléses cukorvizsgálatot.

Legjobb válasz: Igazából azért kérik ezt a vizsgálatot a 24. hét után, mert átlagosan olyan 20. hét körül alakul ki a terhességi cukorbetegség, így a 24. héten ezt már tudják szûrni. Nos az viszont egy jó kérdés, hogy elfogadják e.

Igazából azért kérik ezt a vizsgálatot a 24. hét után, mert átlagosan olyan 20. hét körül alakul ki a terhességi cukorbetegség, így a 24. héten ezt már tudják szûrni. Nos az viszont egy jó kérdés, hogy elfogadják e.
Szerintem megismétlik.Érdekes egyébként, hogy a vizeletedben megjelent a cukor, a terhelés meg jó lett, ugyanis a vizeletben megjelenõ cukor magas vércukor szintre utal.Valószínûleg már csak ezért is ismételt vizsgálatra számíthatsz.

Szerintetek él még a babám? A 20. hétben vagyok és még semmi mozgását nem érzem, még apróbb rezzenéseket sem. A hasam sem nőtt az utóbbi ultrahang óta, ami kb másfél hete volt. Valami gond lehet?

Egyébként én jól vagyok, semmim nem fáj, s?t egy hete a haskeményedéseim is elmúltak. Mikor érzem meg a babát? Els? baba lesz. Igaz hogy egész nap jövök megyek, kapkodok, alig van id?m leülni is, de ha lefekszem este akkor sem érzek semmit. És kérdezném még, hogy a 17 és 19 hét között kb. mekkorát n? a baba BPD-je. Mert nekem mindkétszer volt uh, az egyik 4D a másik sima, és ugyan annyi volt az érték. Van miért aggódnom, vagy fölösleges? Csak olyan mintha nem is lenne bennem a gyerek:(

Legjobb válasz: Biztosan nincsen semmi baj, de ha nagyon nyugtalan vagy, kérj egy UH vizsgálatot, akár magánrendelésen is, ha az SZTK-ban hõbörögnek. Az nagyon fontos, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott legyél, és ne stresszeld magad ilyeneken! Az, ha a 20. héten még nem érzed, simán belefér, hidd el! Ráadásul a 17. héten és a 19-en is volt UH, szerinted nem mondták volna, ha gond van??? A mérési eredmények pedig nagyon pontatlanok. Nekem anno egy egész kilóval elmérték a gyereket. A 7. hónapban közölték velem, hogy a fiam 4 kilós lehet kb. Aztán két hónappal késõbb megszületett 4 kilósan. Szerinted 2 hónapig nem nõtt semmit?! Dehogynem, csak épp nagyon nehéz õket pontosan bemérni. Ne aggódj, jó? :)

Biztosan nincsen semmi baj, de ha nagyon nyugtalan vagy, kérj egy UH vizsgálatot, akár magánrendelésen is, ha az SZTK-ban hõbörögnek. Az nagyon fontos, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott legyél, és ne stresszeld magad ilyeneken! Az, ha a 20. héten még nem érzed, simán belefér, hidd el! Ráadásul a 17. héten és a 19-en is volt UH, szerinted nem mondták volna, ha gond van??? A mérési eredmények pedig nagyon pontatlanok. Nekem anno egy egész kilóval elmérték a gyereket. A 7. hónapban közölték velem, hogy a fiam 4 kilós lehet kb. Aztán két hónappal késõbb megszületett 4 kilósan. Szerinted 2 hónapig nem nõtt semmit?! Dehogynem, csak épp nagyon nehéz õket pontosan bemérni. Ne aggódj, jó? :)
én 21 hét 3 naposan éreztem a babámat és azóta egyre erõsebben és naponta többször..de mai napig nem érzek mozgást ha járkálok teszek veszek csak akkor érzem ha ülök fekszek vagy nyugalomba vagyok!!Lassítani kéne egy kicsit és figyelni a baba mozgására..hol tapad a méhlepényed?nekem mellsõfali és azért késõbb éreztem!!!
Én a 22. héten kezdtem el érezni (ugyanígy idegeskedtem, mint te.) Másfél hét nem nagy idõ, igazából kb havonta látod a változást, hogy nõtt a hasad. Ne izgulj, valószínûleg semmi gond nincs. (Egyébként, ha vastagabb a hasfalad, késõbb érzed csak a mozgást.)
Én is a 21. héten éreztem elõször, már nagyon aggódtam mint te. Aztán mikor elõször jelentkezett azonnal tudtam hogy a kisfiam mocorog. Nyugodj meg kedves kérdezõ, hamarosan érezni fogod. 23+6 hkm
Szia! Ne is gondolj ilyenre! Biztos vagyok benne, hogy semmi baja nincs a kis pocaklakónak.Nagyon változó, hogy ki, mikor érzi elõször a magzatmozgást.Akik az elsõ babájukat várják azok késõbb, a 19-22 hét között érzik általában.A másodiknál hamarabb, mert már tudják, hogy mire kell figyelni.Én most a 2. babámat várom, az elöl fekvõ méhlepényem miatt tompábban érzem a mocorgását, mint az elsõnél...A mérésekrõl annyit, hogy ahány gép, ahány orvos, annyiféle mérés... Nálam pont a hét elején mértek érdekes dolgokat... Hétfõn 2d-s uh-n 40 mm Bpd, Kedden 4d-s Uh.-n 45mm... Egy nap alatt nem nõ fél centit :) Úgyhogy ennyit errõl :) ))) Boldog babavárást kívánok!!!! :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyon aranyosak vagytok:) Akkor várok még türelmesen, és próbálok többet lazítani. Egyébként nekem is mellsõ fali a lepény.
Hát persze!!!! Ne aggódj!!! Én a 20. héten még semmit nem éreztem, aztán a 22. héten volt a férjem születésnapja, aznap éreztük elõször, neki ez volt az ajándék!!!!

Hány hetesen kell menni ultrahangra a 20. hét után?

Legjobb válasz: 1.vagyok nekem így voltak: elõször mikor megállapították a terhességet az 5.héten, aztán 8hetesen majd 12 hetesen, 20 hetesen, 28 hetesen majd 36 hetesen. közte is néztek mert gond volt de az nem volt úgymond kötelezõ UH.

1.vagyok nekem így voltak: elõször mikor megállapították a terhességet az 5.héten, aztán 8hetesen majd 12 hetesen, 20 hetesen, 28 hetesen majd 36 hetesen. közte is néztek mert gond volt de az nem volt úgymond kötelezõ UH.
a következõ UH 28hetesen lesz ha nincs addig semmi gond.
32 hetes a következõ "kötelezõ". Mi ezért voltunk pont a kettõ közt 4D-n. 33hkm
A kérdező hozzászólása: 28 és 32 hét között mindegy mikor?
Nekem 30-at mondtak a terhesgondozáson.
2es vagyok, nálunk nem mindegy mikor. A doki ad UH beutalót, napra kapjuk. Mármint azt mondja pl: május 8 Uh, mert addigra betölti a 32 hetet. (ez csak egy példa volt)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
28 és a 32. hét között valamikor csinálják meg. Doki és városfüggõ, hogy pontosan mikor.
Terhesgondozási terven 30-32 hét között kell kötelezõ ultahangra menni nekem ezt írja a papírom :) .

Csalódtam a baba nemét illetően. Elmúlik majd? Én kislányt szerettem volna nagyon és kderült a 20. héten, hogy fiúcska.

Legjobb válasz: Én kislányt vártam, Szabinának nevezte az egész család. És mikor jött a 18 hetes uh,döbbentem rá, hogy alapvetõen fiú is lehet. Votl 2 hetem , hgy felkészítsem magam hogy a pöcse lesz , akkor se bõgjem el magam:-)De szerencsém lett, és kislány:-) De barátnõm már a 3. szülte, lány reményében, és fiú lett. Õ sírva jött ki az uhról. De aztán megbarátkozott a gondolattal, hisz szereti így is. Még neked is van 20 heted, megszereted hidd el:-)Csak ne keseregj, hanem ara gondolj, hogy jó, fiúcska, a következõ majd lány lesz, a lényeg, hogy egészséges legyen.-) Ez ne törje le a kedved!.-))Pár nap és már nem fogsz így érezni.

Én kislányt vártam, Szabinának nevezte az egész család. És mikor jött a 18 hetes uh, döbbentem rá, hogy alapvetõen fiú is lehet. Votl 2 hetem , hgy felkészítsem magam hogy a pöcse lesz , akkor se bõgjem el magam:-)De szerencsém lett, és kislány:-) De barátnõm már a 3. szülte, lány reményében, és fiú lett. Õ sírva jött ki az uhról. De aztán megbarátkozott a gondolattal, hisz szereti így is. Még neked is van 20 heted, megszereted hidd el:-)Csak ne keseregj, hanem ara gondolj, hogy jó, fiúcska, a következõ majd lány lesz, a lényeg, hogy egészséges legyen.-) Ez ne törje le a kedved!.-))Pár nap és már nem fogsz így érezni.
Szia! Én az elsõvel kislázst vártam, aztán 18 hetesen megmomdták, hogy fiu. Sírva jöttem ki az UH-ról de hamar belenyugodtam, és mikor megszületett, nem adtam volna oda 10 lányért sem. Most is kislányt szeretnék, 17 hetes vagyok, még nem tudom, mi lesz. Meg sem merem kérdezni, mert félek, hogy én is csalódok.
Szia! Én is igy voltam amikor az elsõ babámat vártam. Teljessen biztos voltam benne, hogy lányom lesz. 16 hetesen mondta meg az orvosom, hogy fiú. Borzasztó csalódott voltam, de hamar elmúlt. A második terhességemnél is ugyanigy jártam. Reménykedtem, de fiú lett õ is. De õszintén, 1000 lányért sem adnám egyiket sem.Most a harmadik babábnkat várom, akire eddig azt mondták, hogy kislány. Bár még mindig hihetetlennek tûnik. De hidd el, hogy az egészség a legfontosabb. Mikor megszületik te leszel a világ legboldogabb anyukája. :)
Szia.Én is nagyon beleéletem magam, hogy most biztos kislány lesz, mert mióta az eszemet tudom, azóta szeretnék egy kislányt..Az elsõ fiú lett, de most a másodiknál valahogy éreztem hogy kislány, és hittem a népi jóslatokban is, nagyon kívántam az édességet stb...És a 24.héten kiderült, hogy kisfiú..Nagyon kellemetlen volt, mert a doki a 4d-n látta rajtam hogy kissé csalódott voltam a hír hallatán.Rettentõen szégyelltem magam, de nem tudtam leplezni a csalódottságomat.És iszonyu lelkiismeretfurdalásom van, mert még a mai napig nem barátkoztam meg teljesen a gondolattal, hogy megint fiam lesz, pedig már 30 hetes vagyok...Bár az elsõ fiammal is így volt, de amikor megszületett, és megláttam azonnal elfelejtettem, hogy kislányra vágytam, és ugy éreztem hogy 1000 kislányért sem adnám oda...Remélem most is így lesz::) )
29 éves vagyok és mindig lányt akartam.El sem tudtam képzelni, hogy mit kezdenék egy fiúval.Családban is barátoknál is csak lányok vannak.18 hetes voltam amikor közölte a doki, hogy fiú.Elötte két hónapja úgy érezetm fiú lesz.Nem tudom miért és nem is vettem komolyan, csak úgy éreztem.Mikor mentem UH-ra már az lett volna a "csalódás", ha lány.Megszüljük a pasit, akit örök életünkben szeretni fogunk, akkor is ha majd megbánt minket, vagy csalódunk benne!:)
Szia! Én ugyanebben a helyzetben voltam mikor a fiamat vártam. De tényleg hidd el, hogy a legfontosabb, hogy egészséges legyen.Ezt csak azok tudnák igazán megmondani, akiket nem a nemével keserítenek el, hanem azzal, hogy beteg gyereket szülnek.Meglátod, hogy amint elõször a karodba veszed azonnal belészeretsz egy életre.Különben is, lehet még kislányod is, én azóta a második lányomat várom:) )))) És tényleg nagyon nagy a különbség fiú és lány között, de mindkettõt nagyon lehet szeretni. Az pedig nagyon nagy butaság amit a 4-ik hozzászóló írt. De fel a fejjel, lényeg, hogy anya lehetsz.Nagyon sokan ezért a fél életüket adnák. Üdv, boldog babvárást
Szia!Én is kislányt vártam 18éves korom óta, minden álmomban kislányom született.Egy tündi bündi göndör szõke haju, kék szemü.A párom szõke, göndör hajú kék szemü.A 18hetes 4d-ultrahangon közölte velem a doktorbácsi, hogy kisfiú hát nagyon elvoltam kenõdve!30éves vagyok az elsõ baba, a páromnak van már kettõ így több már nem lesz.Neked szerencséd van, a második még lehet kislány.Lassan hozzászoktam a gondolathoz.Nem baj majd a kisfiam lesz szõke göndör hajú, kék szemû nekem is kellett egy kis idõ hogy feldolgozzam!Most már nagyon várom a picifiút!üdv 26hetes kismami
Én mindíg kislányt szerettem volna, de valahogy a terhességem elejétõl úgy éreztem fiú lesz, és imádtam.Aztán kiderült, hogy kislány, és nekem ezzel volt nehéz megbarátkozni, teljesen érthetetlen módon.Ma már tudom, mindegy hogy fiú vagy lány, nem érdekes.Hidd el, imádni fogod!Gyönyörû lesz és a Tiéd!
A kérdező hozzászólása: Elsõ baba igen.
Mi is kislányt vártunk, és igen korán kiderült, hogy kis kukis :oD a 12. héten már megmutatta, hogy õ egy igazi kis férfi azóta ez már többször be is igazolódott.Elvileg az ember hamer túl kell, hogy legyen ezen az apróságon, hiszen nem a nem a lényeg, hanem a gyerek.Én már teljesen "átváltottam" fiú üzemmódban és már az jelentene problémát, hogyha valami oknál fogva ami kizárt mégiscsak kislány lenne.Amúgy azt mondják, hogy jobb a fiús anyukáknak, hiszen a gyermeke akire úgy néz mint még se senki másra tiszta szívbõl-szerelemmel tekint vissza az anyjára és ezt egy kislány nem tudja viszonozni.Ezt õk apa felé teszik meg.Csak megnyugtatásként írtam :D
Szióka igen csalódtam az elsõnél, mert egész végig azt állították hogy kisleány, és kisfiam született.Mikkor megszületett a kisfiam akkor csalódtam, de ahogyan a kezembe foghattam mindent elfelejtettem, én pedig nagyon kisleányt akartam.De az volt a lényeg hogy egészséges, és szerintem attól nagyobb ajándék nem is kell.Most a második már kisleány lessz 100%.Neked elsõ babuci?Boldog babavárást!!! 31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Persze lényeg az egézség!
Mi is csalódtunk.Mi fiúba éltük bele magunkat.De pár óra múlva már ugyanúgy örültünk a kislánynak is.És már nagyon várjuk, hogy megszülessen.Az egészség a fontos, nem igaz?:)
Hidd el, hogy nem az számít, hogy kisfiú-e vagy kislány! Szerintem az sokkal fontosabb, hogy egészséges legyen! Én az 1. babámnál (tavaly) ugyanígy voltam: teljesen "rágörcsöltem", hogy kisfiam szülessen - hát, az született, de sajnos 3 hónapos korában meghalt, mert súlyos szívbetegséggel jött világra. Most a második babámat várom, és abszolút nem izgat, hogy mi a neme (egyébként õ is kisfiú)! Csakis azért imádkozom, hogy ne legyen semmi baja...

Gond ha a genetikai uh-t csak a 20. héten csinálják?

Legjobb válasz: NÁlunk is a 20. héten csinálják

NÁlunk is a 20. héten csinálják
Nem, nem gond. Nekem is akkor fogják csinálni.
Nekem a 12 és a 16-ik héten fognak csinálni egy vérvizsgálatot+UH, állítólag ez az un. integrált teszt a lehetõ legjobb százalékban kimutatja, ha baj van. Utána vélhatõen már csak UH-al nézik a babát. Csak UH szerintem is elegendõ a 20-ik héten.
Nem, nincs késõn.
Nálunk akkor csinálják ha megvan az afp eredmyény, 18-20hét között.
Szia. Nekem az elsõ UH-t 7 hetesen csinálták terhesség megállapítása miatt. Utána 16 hetesen kellet mennem megint, hogy megnézzék a pontos idõpontott az AFP-re.Legközelebb a 24. hétre vagyok elõjegyezve.Kellemes babavárást. 21 hetes kismama.
Nem nem baj, úgyis csak az afp eredmény birtokában csinálják meg (nekem több mint 3 hét kellett, hogy megérkezzen az eredmény). Az elsõ uh-m 8 hetesen volt, aztán 12 hetesen, majd most a 19. héten(genetikai), és elõjegyeztek a 30. hétre. Jó babavárást!

Tulsulyos kismamik! Ki hany kilot szedett fel a 20. hétig? És a végére?

Szénhidrát diéta mellett ki mennyit hizott?

Legjobb válasz: 82 kg-al kezdtem. Cukorbetegség miatt végig 180 gr-os ch diétán voltam. A 20. hétig nem híztam semmit, a végére 13 kiló jött fel, de ebben biztos volt egy kis víz, mert 12 kg ment le a szüléssel.

82 kg-al kezdtem. Cukorbetegség miatt végig 180 gr-os ch diétán voltam. A 20. hétig nem híztam semmit, a végére 13 kiló jött fel, de ebben biztos volt egy kis víz, mert 12 kg ment le a szüléssel.
160 cm-hez 75 és fél kg voltam teherbeeséskor. És 20. hétig semmit nem híztam, de utána sem igazán. 80 kg-al mentem szülni. A fiam volt egymagában 4 kg születéskor. Tehát nagyjából lehet azt mondani, hogy magamról még fogytam is, ugyanis szülés után 73 kg voltam. És semmilyen diétát nem tartottam, ettem, ami jólesett és amennyi jólesett, csak tipikusan az a kismama voltam, akinek szinte az egész terhességét végigkísérte a rosszullét, hányinger, hányás, szóval... Szülés után, mikor már nem szoptattam, akkor diétáztam, akkor le is fogytam 57-58 kg-ra, azt tartom is évek óta.
lánykámmal 85 kg-al estem teherbe, 103-al mentem szülni. a végén jött fel a legtöbb és nagyon sok víz is. nem voltam cukros, nem diétáztam. második babámmal most 97 kg-al kezdtem, még csak 13 hetes vagyok, remélem nem hízok sokat... :(
elsõvel 93-mal kezdtem és 115-tel mentem szülni+nagyon vizesedtem és 35.hétre született a lányom. Most 37hetes vagyok 85tel kezdtem és most 107vagyok
Szia! én 89kg-val kezdtem, a 20. hétig semmit nem híztam, majd végülis 98 kg-val mentem szülni, a kislányom volt 3650 gramm :D azonnal le is ment!
75el kezdtem 73 volt 20 hetesen. De így is 97el mentem szülni és 95el jöttem haza. A szoptatásról már ne is beszéljünk.
Szia én most vagyok pont a 23.hétben 3. babánkat várjuk! És ami engem aggaszt hogy csak 4 kg híztam eddig , hát elég ugymondjam szép darabka vagyok, egészen a 16.hétig nem is látszott a pocim! Az elsõvel a kifiammal 14 kg híztam , a lánykámmal meg csak 9 kg pedig a Gravidát majdnem végig szedtem!

Milyen genetikai rendellenességeket tudnak kiszűrni a 20. heti genetikai vizsgálaton?

Legjobb válasz: Genetikai és fejlõdési rendellenességeket fognak vizsgálni ezen a 2. genetikai uh-on, amit a 18. és a 20. hét között szoktak végezni. Pl szívfejl r., vesetágulat, agykamratágulat, ilyesmiket néznek

Genetikai és fejlõdési rendellenességeket fognak vizsgálni ezen a 2. genetikai uh-on, amit a 18. és a 20. hét között szoktak végezni. Pl szívfejl r., vesetágulat, agykamratágulat, ilyesmiket néznek
Szia! Milyen genetikai vizsgálatra mész? Nekem a 18. héten csinálták, de nem a vérvételt, hanem az aminocentézis (magzatvíz vétel hasfalból). Minden genetikai és kromoszóma eltérést kimutat 100%-osan, de csak az amniocentézis. Nem volt jó érzés (esetemben indokolt volt), de megérte, mert így legalább megtudtam, hogy semmi baja a babámnak. 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom nekem csak ultrahang vizsgálat lesz.
és fájdalmas ez a vizsgálat? hogy történik?
A kérdező hozzászólása: A magzatvízbõl vett minta alapján történõ vizsgálat egy bizonyos kor felett ajánlatos. Én 24 éves vagyok, nekem ilyenre nem kell mennem, úgy tudom.
Nekem a 18 -20 hét között boholyvizsgálattal, volt down-szûrés, 99%.Utánna nem szabad nehezet emelni, megerõltetni magad, forró vizben fürdeni. 1% az esély a vetélésre.
Megnézik, hogy a babának elsõsorban mindene meg van, nézik a szívét, veséjét, orrcsontját, stb. Tehát elsõsorban a szervi dolgokat nézik, egyéb kromoszóma és genetikai eltéréseket 100%-osan csak az amniocentézis ad (magzatvízvétel hasfalból).
Az utolsó vagyok. A vizsgálat nekem nem volt kellemes, nem fájt, de kb. olyan érzés volt, mintha megcsapolták volna az agyvizemet :) Igazából amíg a tût átbökik a hasfalon az valóban kissé fájdalmas, de ez kb. pár másodpercig tart, közben pedig nézheted a babádat az uh-n. Nekem a korom miatt kellett, de legalább nyugodt voltam, hogy semmi baja a picinek. 39 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!