Találatok a következő kifejezésre: A 20 UH (111 db)

A 20. heti uh-ra mikor kell mennem?

Ma vagyok 18+2 napos, vagyis 19 hetes. Akkor már a jöv? héten, vagy csak az után, 20+ valahány naposan? És azt sem tudom, hogy a kismama oldalakon mit nézzek:most a 19.hetet vagy még csak a 18.-at? Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: 20 hetes uh-ra 20 hetes+valamennyi naposan menj! A betöltött hét számit! Pl. 18 hét + 2 naposan csak 18 hetes vagy!

20 hetes uh-ra 20 hetes+valamennyi naposan menj! A betöltött hét számit! Pl. 18 hét + 2 naposan csak 18 hetes vagy!
18 hét + 2 nap= 19. hét 19 hét + x nap= 20. hét
Szia! Terhesgondozáson a dokid nem ad idõpontot? Nem írja be a kiskönyvedbe a javaslat kockába? Fura. Szerintem a betöltött 20. héten menj, amikor 20+vhány napos vagy. 13 hetes
A kérdező hozzászólása: Sia. Nem Magyarországon élek, és itt nem a nõdokimhoz kell mennem erre az uh-ra, hanem egy másik kórházba, amit a 19.héten kell felhivnom. Vagyis ezek szerint ezen a héten?
Szerintem a dokik mindig a betöltött hetet nézik, nem azt amit megkezdtél éppen. De ha telefonálnod kell, akkor remélhetõleg adni fognak idõpontot akkorra amikor nekik 20 hétnek felel meg. Gondolom. :) Mire megszülsz megtanulsz mindent:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Az 1. válasszal mi a baj? Vagy esetleg van itt közöttünk olyan is, akinek nem tanították az iskolában a tõszámnév és a sorszámnév közötti különbséget? A húsz (20) hét nem egyenlõ a huszaDIK (20.) héttel... Vagy azért lettem lepontozva, mert nem betöltött x hetet írtam? A válaszokra tényleg kíváncsi vagyok, nem kötözködésbõl írok.
Az uccsó válaszolónak: szerintem ennek semmi közi a tõszámnevek és sorszámnevek közti különbséghez, az én dokim csak a betöltött hetet kérdezi, másé meg biztosan a "folyamtatban lévõt", de én úgy tudom hogy a vizsgálatoknál a betöltött hét számít. Mint ahogyan majd a kisgyerek oltásainál, pl: a 6 hó-s oltást csak akkor lehet beadni, ha 1 nappal túllépte a fél éves "szülinapját". Mi az hogy lepontozva? Mi ez, valami verseny? Kit érdekel h ki hány pontos? Egymásnak segítünk, nem? 12+2 hetes

Voltam 18 hetes uh-n és minden rendben volt. Akkor ha megyek a 20. heti nagy uh ra akkor is minden rendben lesz ugye? én állandoan aggodom pedig nem is kellene

Legjobb válasz: Biztosan minden rendben lesz,ne aggódj:)De én úgytudom hogy a 18.heti UH a "nagy" genetikai UH.A 12 meg a 18,ez a kettõ szokott lenni ami genetikai,de lehet roszzul tudom.(20h)

Biztosan minden rendben lesz, ne aggódj:) De én úgytudom hogy a 18.heti UH a "nagy" genetikai UH.A 12 meg a 18, ez a kettõ szokott lenni ami genetikai, de lehet roszzul tudom.(20h)
Igaza van az elõzõnek. A 20. héten csak akkor van nagy ultrahang, ha nem tudtál elmenni a 18.-on, vagy 19.-en. Mért kéne most újra menni, ha minden rendben volt? Nem lehet, hogy a dokid pénzt akar szakítani? 2 hetente ultrahang?
Elsõ vagyok, mondjuk én a 18.UH-ra 19+2hetesen mentem, mert azt mondta a dokim akkor menjek, (19-20hét között)de utána nem kell csak 24hetesen menni UH-ra, legalábbis nálunk.
Nálunk 18, aztán 30hetesen kell

12. hetes UH után legközelebb csak a 20. hetes UH-ra kaptam időpontot. Nincs fogadott orvosom. Nem lesz baj, ha közben nem megyek vizsgálatra?

Én egy kicsit aggódok. Végül is ez 8 hét.

Legjobb válasz: Szia! A terheség alatt elvileg 4-szer kell menni UH-vizsgálatra. Nyugi nem lesz baj ez igy teljesen normális.

Szia! A terheség alatt elvileg 4-szer kell menni UH-vizsgálatra. Nyugi nem lesz baj ez igy teljesen normális.
Ha bármi gondod, kételyed, kérdésed van, nyugodtan menj el a nõgyógyászhoz az SZTK-ba vagy a terhesgondozóba. A védõnõ is sokat tud és segít.
Hát ez valóban sok idõ, de ha nincs panaszod, akkor nem érdemes ezen aggódnod.
Szia Szerintem a 18.héten kellen menni a genetikai Uh-ra, bár az szokott csúszni. HA valami baj van , vagy úgy érzed h nem stimmel valami akkor menj el dokihoz. Amúgy ha minden ok, nem baj hogy addig nem mész. Bár még a 16. héten kell csináltati az afp vizsgálatot....ami egy vérvétel, majd annak az eredményével a 18.heti Uh! De ondolom ezeket az idõpontokat megmondták neked!!! Boldog babavárást 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, egy kicsit megnyugodtam. A 16. hetes AFP-re már van idõpontom.
en is paraztam, hogy a 18.heti genetikai ultrahangomat 20 hetesen es 5 naposan fogjak csinalni, de a dokinom megnyugtatott.. azert a 16. heten ugye lesz vérvételed??
20 hetesen még belefér az idõpont.Nekem van orvosom, mégsem csinál gyakrabban uh-t, ugyanannyit mint bárki másnak.Azt olvastam a 20. hétig egyformán fejlõdnek a babák.


A 20 terhessegi heten 56mm Bpd-t mutathat ki az Uh?

Meg vagyok ijjedve, mert nemreg voltam uh-n es a pici Bpd-je joval nagyobb az atlagnal. Ha volt valakinek hasonlo eredmenye, kerem szepen irja meg, hogy megnyugodjak. Az en dokim nem mondott semmit, hogy ez gond lenne, de azert kivancsi vagyok mas hogy volt ezzel. Koszi a valaszokat.

Legjobb válasz: Szia! Kikerestem az akkori UH-s leletem, nekünk 19hét, 4 naposan 48mm volt, de a lelet szerint a következõ a határérték: 40-54mm. Eszerint nem sok az eltérés! Én is tegnap volta UH-n, 32hetesen, akkor 88mm volt, és ez a lelet szerinti felsõ határértéknél 2 mm-rel több, de nem mondta az orvosom, hogy bármi gond lenne. Szóval én is tegnap megnéztem a mamaneten, és ott az én picim fejátmérõje, 35 hetesnek felel meg, a timmermann szerint meg jó, mert aszerint az átlag 87. Szóval azért írtam ennyit, hogy megnyugodj, ha az interneten nézed ezeket az átalgokat, akkor ahány oldal annyi féle, és az én akkori leletem szerinti határértéknél nem sokkal nagyobb a Tiétek. Ja és lehet a következõ UH-n már teljesen "átlagos" lesz. Szerintem mondta volna a doki,ha gond van! Nyugi!!!!

Szia! Kikerestem az akkori UH-s leletem, nekünk 19hét, 4 naposan 48mm volt, de a lelet szerint a következõ a határérték: 40-54mm. Eszerint nem sok az eltérés! Én is tegnap volta UH-n, 32hetesen, akkor 88mm volt, és ez a lelet szerinti felsõ határértéknél 2 mm-rel több, de nem mondta az orvosom, hogy bármi gond lenne. Szóval én is tegnap megnéztem a mamaneten, és ott az én picim fejátmérõje, 35 hetesnek felel meg, a timmermann szerint meg jó, mert aszerint az átlag 87. Szóval azért írtam ennyit, hogy megnyugodj, ha az interneten nézed ezeket az átalgokat, akkor ahány oldal annyi féle, és az én akkori leletem szerinti határértéknél nem sokkal nagyobb a Tiétek. Ja és lehet a következõ UH-n már teljesen "átlagos" lesz. Szerintem mondta volna a doki, ha gond van! Nyugi!!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a valaszt, sokat segitett!
A kérdező hozzászólása: Hol lehet utannanezni, hogy mennyi az also ill. felso hatarertek az uh-s adatoknal?
Szia! Én írtam az elõzõ választ. Nekem a leletemen rajta van a határérték, de annál is csak a BPD-nél. Itt az interneten pedig amiket én nézek csak egy átlagérték. Minden jót, további szép heteket!
a mamanet szerint 47 mm a normális méret ilyenkor. de ahány honlap, annyiféle adat.

Budapesten a Bajcsy Kórházban kaptatok időpontot a 20. heti uh-ra? Normálisak az ott dolgozók?

még 1,5hét mire mehetek az afp-re és ha megérkezik csak utána telefonálhatok id?pontért a Bajcsyba azt mondta a véd? n? viszont félek kapok -e id?pontot majd hirtelen. Állítólag sokan járnak oda...

Legjobb válasz: Ne aggódj! A Bajcsyban a legjobb minõségû az uh gép,és ha kifogod a nõi szonográfust,õ egy tündér. Mikor elõször mentem oda,én is a 20.hetire,úgy ledöbbentem,képet is nyomtatott és nagyon alaposan átnézte a kicsit. Tõle tudtam meg,hogy csajszim lesz,és utána még voltam nála,mert bekerültem,ahol megnézett,és akkor is nagyon jópofa volt és rendkívül kedves. Van egy másik is,egy pasi,õt nem tartom annyira kivételesen szimpatikusnak,de ellenszenvesnek sem. Egyébként jól jársz a Bajcsyval,tele van remek szakemberekkel,és egy-két nõvért leszámítva mindenki nagyon kedves. Ezért is járnak oda sokan. Én ott fogok szülni,remélem,hogy nemsokára ;) Szóval ne izgulj,teljesen jól jártál,hogy oda jársz majd =) 38hkm

Ne aggódj! A Bajcsyban a legjobb minõségû az uh gép, és ha kifogod a nõi szonográfust, õ egy tündér. Mikor elõször mentem oda, én is a 20.hetire, úgy ledöbbentem, képet is nyomtatott és nagyon alaposan átnézte a kicsit. Tõle tudtam meg, hogy csajszim lesz, és utána még voltam nála, mert bekerültem, ahol megnézett, és akkor is nagyon jópofa volt és rendkívül kedves. Van egy másik is, egy pasi, õt nem tartom annyira kivételesen szimpatikusnak, de ellenszenvesnek sem. Egyébként jól jársz a Bajcsyval, tele van remek szakemberekkel, és egy-két nõvért leszámítva mindenki nagyon kedves. Ezért is járnak oda sokan. Én ott fogok szülni, remélem, hogy nemsokára ;) Szóval ne izgulj, teljesen jól jártál, hogy oda jársz majd =) 38hkm
Csak ismételni tudnám az elõzõ hozzászólót. Annyi a kiegészítésem, hogy semmi gond, ha már nem tudnak idõpontot adni, akkor bemész (amelyik napra megbeszéled telefonon velük) és téged hívnak be az idõpontosok után. Szerintem nem hagynak kint senki kismamát!Az elsõ alkalommal nekem is csak így tudták megoldani, utána már voltak rendesen idõpontjaim. 37 hkm
A kérdező hozzászólása: Az uh képért kellett fizetnetek?
Elsõ vagyok. Nem kellett, ingyen adta, ma viszont nem adott =( Gondolom azért, mert úgyis annyira lent van a baba feje, hogy nem látszik belõle semmi. De akkor kétszer, mikor adott, mind a kétszer ingyen volt. Kérni se kellett.

A 28. hét óta nem tudják pontosan megmondani biztosra h fiú lesz vagy lány! Lányra tippelnek mert nem látszik semmi a lába között. A16. heti uh-on, 2 D dimenzióson 99%ban fiút mondtak, és a 20. heti uh képen is úgy néz ki h fiú. Mi lehet a gond?

nem telt már el sok id? ahhoz h látniuk kellene ott valamit?

Legjobb válasz: most aki csinálta a 16. heti uh-t amin 99% ban fiút látott megnézi még egyszer a babát. de már komolyan félek h mit fog mondani meg tud e nyugtatni vagy sem. már ezzel álmodom egész nap ezen jár az egyam. 16. hetes kora óta Balázsnak szólitjuk, és most ... nem akarok önzõ lenni az egészség a legfontosabb, és imádkozom minden nap hogy minden rendben legyen és ne legyen semmi gond a kisbabánkkal és persze velem se a szülés során. csak most ez h nem látják keserit el nagyon. persze ha lány akkor is a miénk és szeretni fogjuk, csak már mindeketten anyira beleéltük magunkat és annyira fiút szerettünk volna.

A kérdező hozzászólása: most aki csinálta a 16. heti uh-t amin 99% ban fiút látott megnézi még egyszer a babát. de már komolyan félek h mit fog mondani meg tud e nyugtatni vagy sem. már ezzel álmodom egész nap ezen jár az egyam. 16. hetes kora óta Balázsnak szólitjuk, és most ... nem akarok önzõ lenni az egészség a legfontosabb, és imádkozom minden nap hogy minden rendben legyen és ne legyen semmi gond a kisbabánkkal és persze velem se a szülés során. csak most ez h nem látják keserit el nagyon. persze ha lány akkor is a miénk és szeretni fogjuk, csak már mindeketten anyira beleéltük magunkat és annyira fiút szerettünk volna.
Elvileg gyakorlott ultrahangos jól felismeri hogy a baba kisfiú vagy kislány-e leghamarabb a 16-18 héten. De ha a vizsgálat rövid idejû, a baba úgy fekszik hogy nem mutatja akkor nem látható. Sok esetben a köldökzsínór is tréfát ûzhet. Egy 4D-s UH-n biztosan meg tudják mondani a kicsi nemét, emellett nagyon tüzetesen is meg tudják nézni és olyan szépek is.
Nálunk ugyanez a helyzet, csak nekünk a 19.heti UH-n mondták, hogy kisfiú. Azóta rejtõzködik. :(
Szia!16 hetes ultrahangon fiút mondtak, utána a baba farfekvéses lett, ezért késõbb nem lehetett megmondani a baba nemét, majd 31 hetesen lányt mondtak, és a 34 héten e párommal elmentünk 4D-re és ott 100%-ra fiút mondtak, de a dokim sem tudja:) .Szóval szégyenlõs a babám. 36 hetes kismami
Egyébként ez olyan fura, hogy a baba belszerveit tüzetesen át tudják vizsgálni (elvileg), azt meg, hogy mi van a lábacskák között, nem látják. :(
A kérdező hozzászólása: olyan gyorsan lerendezeik ezeket a vizsgálatokat hogy hihetetlen, persze biztos van rutinjuk, de azért egy kismamának jól esne sokszor ha meg tudnák nyugtatni. megfogadtam hogy ha legközelebb babát várok lesz fogadott orvosom a kórházban, és megkérem arra hogy csak akkor mondja meg mit lát ha 100%biztos benne. itt vagyunk a végén és most ezen kell aggódnom h fiú lesz vagy lány. berendezkedtünk fiúsra, minden fiús, és egy ideje nem látszik! tök beleéltük magunkat! nagyon haragszom rájuk!
Megint a 2. vagyok. Pont így vagyunk ezzel mi is. És az a legrossszabb, hogy egyre bizonytalanabbak vagyunk minden ultrahang után. Olyan rossz azt hallani a dokitól, hogy "sajnálom, talán majd legközelebb megmutatja" Nekünk Sanyika lenne, de én már megint csak Babucinak hívom pár hete, mint az elején. Mi csak bézs színben mertünk (pont ezért) babaszobát rendezni. (az szerintem kisfiúnak, kislánynak is jó) A ruhácskák is csak fehérek.
Nekem 5 ultrahangból (ebbõl 3-szor 4D) csak egyszer tudtak tippelni kislányra, a többin mindig úgy feküdt, hogy nehogy megtudjunk bármit. Baba még bent nem maradt :) úgyis kiderül :) Ne izgulj, ha sok a fiús cuccotok, és kislány lesz, úgyis hamar ki fogja nõni õket :) Meg inkább egy kislány legyen világoskékben, mint egy kisfiú rózsaszínben :) üdv, 34 h.
A kérdező hozzászólása: hát persze mostmár lesz ahogy lesz, csak nagyon beleéltük magunkat a dologba amit lehet hogy nem kellett volna, most nem lennék sik ideg miatta. többet nem hiszek a dokiknak sem az biztos. az a biztos amikor már ott tartom a kezemben és látom h ksifiú lett v kislány.

Paksi kismamák, Ti katatok UH képet a 20. héten Imre doktorúrtól?

Vagy kérni kell?

Legjobb válasz: Bár nem paksi vagyok, de nekem mindig kérni kellett az uh képet! Az elsõ hetekben simán odaadták, aztán kb. a 13. héttõl senki sem ad...

Bár nem paksi vagyok, de nekem mindig kérni kellett az uh képet! Az elsõ hetekben simán odaadták, aztán kb. a 13. héttõl senki sem ad...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ

20 hetes terhes vagyok és alig mozog a babám, tegnap 15 percig nézte a doki uh-va, nem is érzem a mozgásokat ez normális?

Tegnap vagy 15 percig uh-zott hátha alrébb mozdul kicsit és meg tudjuk nézni végre hogy kisfiú, vagy kislány, de semmi már megint:( 17 hetesen éreztem kis apró mozgásféléket, de 2 hete semmi. Azt hittem csak úgy van fordulva hogy nem érzem, de uh-n se nagyon mocorgott mondta is a doki hogy nem csodálja hogy nem érzem a mozgásokat, mert szinte nem is mozog.

Legjobb válasz: Próbálj uh elõtt szénhidrátot (kakas csiga, csokis nápolyi) enni.

Próbálj uh elõtt szénhidrátot (kakas csiga, csokis nápolyi) enni.
igen, csokit, kólát, esetleg egy pici kávét is ihatsz. a szívhang gondolom rendben volt. akkor ne aggódj, anyósom mindig azt meséli, h a párom éjjel-nappal twistelt a pocakjában, ehhez képest a húgával folyton attól rettegett, h valami baj van, mert néha napokig nem érzett semmit. ez a különbség késõbb is megmaradt. a férjem felnõttként is túlmozgásos, a tesója meg lassú beszédû, komótos és be van oltva sport ellen. az, h ki milyen habitussal rendelkezik, már magzati korban is látszik és összefüggésben áll a magzatmozgással. az én fiam tiszta apja, meg nem áll keze-lába és ez a kibújása után se változott. neked valószínûleg nyugis gyereked lesz :)
A kóla is be szokta õket pörgetni, persze vannak olyan lusta babák akikre semmi sem hat. :) Ha normálisan fejlõdik és a doki nem mondott semmi rosszat, akkor ne aggódj, minden rendben a babáddal. Egyébként ha elsõ baba, akkor ne csodálkozz hogy még alig érzed mozogni, õ még nagyon pici, a helye pedig rengeteg. Majd még csak ezután fogod érezni minden nap, és majd egyre többet és egyre erõsebben. Én 16+5 hetesen éreztem elõször, de annyira picit, hogy nem is voltam benne biztos hogy õ volt az. Majd legközelebb csak 18 hetesen éreztem határozott két nagy rúgást. Aztán legközelebb csak 20 hetesen, na onnantól kezdve éreztem már minden nap, de eleinte naponta max csak 3x éreztem kisebb mozgásokat, aztán napról napra többet és erõsebben. Nyugi, ne legyél para kismama :) 9hós fiú anyukája
3. nem csak a kismama nem érzi, hanem az ultrahang tanúsága szerint objektíve kevesebbet mozog
Az èn fiam a mai napig nem mozog az uhk alatt szerintem utalja...max befordul hàttal...a gerincèt màr rengetegszer lattam azarcàt oldalrólegysze pà màsodpercre. Màr a 12 hetesen szenvedès volt az orrcsont , a 18 hetesen a szàj megvizsgàlàsa nem reagàl sem csokira koffeinre semmire. Hol van a lepènyed? Nekem elöl a 21 hètig nem èreztem yzinte semmit, azona hèten pedig rögtön külsõleg is làtható mozgàsokkal "kezdte a bemutatkozàst". Alapból is lustàbb, tegnap este voltunk uhn 35 percesen na úgy besèrtõdött ma alig mozog, nàlunk ilyenkor jó hangos zene a pocaba segít de az is bejelentkezèst eredmènyez. Szerintem nincs semmi baj. (23hkm)
Kölcsön adom a pocaklakómat, mert éjjel nappal majd szétrúgja a hólyagomat. Mondjuk én sokat nasizok, lehet, hogy azért ilyen aktív.
Nekem az utóbbi idõben éjjel aktív a lányom. Sokszor beparázok én is napközben, h miért nem mozog. Uh-n mondjuk ficereg, de érezhetõen menekül a szenzor (?) elõl.

A kiírt időpont szept.20. , UH-szerint 39 hetes a baba. Szerintetek?

A magándokim szerint el lettem számolva, s hétf?n befektet. Szerintetek meddig húzom még? S Igaza lehet az elszámolással kapcsolatban?

Legjobb válasz: Azért sem értem, mert ha az uh-t nézzük, és már 39 hetes vagy, akkor sem kéne befektetni, ha nem muszáj. a betöltött 40. hét után jó pár nappal szoktak befektetni. Én sem feküdnék ott 3-4 hetet. Nyugodtan akadékoskodj, és mondd, hogy te nem akarsz, és kérdd ki egy másik doki véleményét.

Azért sem értem, mert ha az uh-t nézzük, és már 39 hetes vagy, akkor sem kéne befektetni, ha nem muszáj. a betöltött 40. hét után jó pár nappal szoktak befektetni. Én sem feküdnék ott 3-4 hetet. Nyugodtan akadékoskodj, és mondd, hogy te nem akarsz, és kérdd ki egy másik doki véleményét.
A kérdező hozzászólása: Ezt a fogadott dokim mondta, amugy nagyon aranyos, csak nem tetszik hogy ennyivel befeküdni, fõleg hogy közölte , nagyon nem szereti ha meg kell indítani, de majd hétfön megkérdezem, biztos hogy muszály bent maradnom
A kérdező hozzászólása: Én is ezen gondolkodtam, még 3 hét.... kinek van kedve 3 hetet bent feküdni, mert szerintem az hogy a méhszájam ki van nyilva, az csak egy dolog már hó elején is ilyen volt s tessék még itt vagyok..... Úgyhogy majd hétfõn szépen alaposan megkérdezem, mennyire indokolt, hisz az nst-k jók Sok sikert mindenperces kismamának:)
Szerintem a lepény érettsége a mérvadó. Elsõ kislányomnál is III.fokban volt érett a lepény 37 hetesen, sûrûn jártam NST-re meg UH-ra. Nézte a keringést a dokim és amikor végképp nem volt megfelelõ a helyzet akkor megindítottak a szülést ( május 22 hleyett május 5 lett a szülés idõpontja) Most ismét babát várok kiírt idõpont szeptember 22. BPD múlt héten ( 35 hetesen) volt 97 mm, a többi értékre nem emlékszem, de nekem is azt mondták hogy egy jól fejlett 39 hetes babónak felel meg a kicsim ( ráadásul farfekvéses :-/ ). Ezért még nem fektetnek be. A dokid gondolom tapasztalt és hozzáértõ ember, én hallgatnék rá, a helyedben! Nem hiszem hogy ilyen értékek mellett 3 hétig húznád még. Kitartást, minden rendben lesz!
Én április 18-ra voltam kiírva és május 5-én született meg a kislányom 4, 08 kg-mal és 58 cm-el. Szerencsére engem nem fektetett be elõtte, másnap kellett volna bemennem, de a kiscsaj akkor megijedt és úgy döntött hogy kijön magától. Minden lehetséges.
Ezt nem is értem. Nekem is az uh szerint a 12. héttõl 2-3 héttel nagyobbnak mondták. Nem akartak a kiírt idõpont elõtt befektetni. Így is a 41+1-en szültem. Ha az uh-t nézzük, akkor meg már 3-4 hete meg kellett volna születnie. Az elszámolással kapocslatban annyit, hogy a 12. heti uh-n pontosítják a méreteket, és akkor kellett volna megváltoztatni a kiírt idõpontot. (szerintem) Akkor nem mondták nagyobbnak?
A kérdező hozzászólása: Akkor nem, mondták.... Ettõl is vagyok ideges, hogy lehet hogy mégse számoltak, el mert akkor csak 37 hetes vagyok, erre befektet... S valahogy nincs kedvem bent feküdni, 2-3 hetet mert úgye ki tudja mikor akar kbujni...
Hogy számolták ezt??Az még 3hét a kiírt idõpont.Én aug 31re vagyok kiírva most vagyok a 40edik hétben, egy hetet hordhatom túl a babát, mert elõzõleg császáros voltam, de pl én saját felelõsségre nem mentem be.Minek?elõzõleg egy estét voltam bent, azt sem tartottam indokoltnak sztem tök felesleges volt-utólag kiderült hamar császároztak meg-5nappal a kiírt idõpont elõtt..de akkor még kezdõ voltam.Most már az elején közöltem csak akkor vagyok hajlandó befeküdni ha életveszélyben vagyunk, mert van egy 2éves fiam akit egyedül látok el napközben és nem érek rá pihengetni a kh-ban...rögtön mondta semmi akadálya, aláírtam a saját felelõsségre papírokat és hazajöttem.HA gond van úgy is rögtön megyünk a khba és szólok neki, de remélem már csak szülni:) Igaz holnap még lesz egy vizsgálatom vele 10kor, de már elég sok jóslóm van-ha jósló ez egyáltalán....szval én nem feküdnék be, mert tényleg simán 2-3hetet még túl hordhatod, mert ha semmi gond 2hetet engedik túlhordani...de ezért nézd a baba méreteit is, ne csak azt amit a gép saccol, mert az elsõnél nekem is 4450grammot saccolt a gép aznap reggel du megszületett 3500grammal a fiam..szval semmit nem jelent ez sem igazán..Üdvy, minden perces km
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat, persze, nagyon rendes meg szakmailag csak jót hallottam róla, ezért fogadtam meg, csak hát ez az elszámolás miatt aggodóm, mivel azt mondták hogy a fiúk szeretnek ráhúzni:) Nah de majd holnap kiderül, hogy mi lesz:) Sok sikert a babóhoz, utolsó hozzászóló:)

16-héten vették le a vérem. Most kaptam meg az eredményt minden tökéletes. De én hülye elfelejtettem 4-kén menni a 20-21-heti genetikai UH-ra. Most mivan?

iskolába járok és észre vettem,hogy egy kicsit szétszórt vagyok.Nagyon szégyellem magam most voltam a zöld sándorba véd?n?nél mondtam neki,hogy mitörtént nem nagyon örült neki.Azt mondta ez egy fontos vizsgálat de majd jövöhéten kér egy másik id?pontot nekem.Ha a genetikai vizsgálatok eredménye jólett a 16-heti vérvételb?l akkor semmi baja nincs vagy nem lehet a babának??????azért olyan szomoruan jöttem haza

Legjobb válasz: Ha kér idõpontot, akkor minden rendben.Nekem 18 hetesen kellett mennem uh-ra, utána meg 28 hetesen kell mennem.De szerintem minden rendben, ha a vérvétel eredménye nem mutatott semmi rosszat! Nyugis babavárást!

Ha kér idõpontot, akkor minden rendben.Nekem 18 hetesen kellett mennem uh-ra, utána meg 28 hetesen kell mennem.De szerintem minden rendben, ha a vérvétel eredménye nem mutatott semmi rosszat! Nyugis babavárást!
Furi, nálunk 18 hetesen van a genetikai uh, és nem kell idõpont bemegyek, beadom a papirt és csinálják.
Azért jó lett volna elmenni mert tényleg fontos lett volna. Az AFP elvileg csak Uh-val együtt értékelhetõ. Önmagában nem sokat jelent az AFP eredménye de ha valami gond lenne sztem már észrevették volna az eddigi Uh-kon. Egyébként az a biztos ha a kezedben tartod a babát és látod, h. egészséges. Én épp ezért nem izgatom már magam ilyeneken. Üdv 35heteske
Semmi baj nincs, ne legyél szomorú. A 16. heti vérvétel rendben volt, az uh-ra meg kapsz új idõpontot. Semmi rosszat nem okoztál se magadnak, sem a babának. A szétszórtság és feledékenység a kismamaság velejárója, ez természetes. Legközelebb majd írd be a telefonos emlékeztetõbe a fontos vizsgálatokat. Boldog babavárást!
Szia!Ne aggódj, majd meglesz az a vizsgálat, ha jó volt a vérvétel, baj nem lehet veletek. :) Nálunk is a 18 héten volt a genetikai vizsgálat, de úgy látszik mások a szokások.Azért azt szokd meg, jogy minden fontos dolgot írj be a telcsid emlékeztetõjébe.Engem a múltkor a nõgyógyászom hívott fel, hogy õ rám vár, én meg totál elfelejtettem.De nem haragudott, csak aggódott!Én is állatira szenilis vagyok mióta a kislányommal várandós vagyok, de az orvosom ezen csak mosolyog, és azt mondja, az összes kismama ilyen, õ már megszokta.Légy nyugodt! Egy 30 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm szépen nektek a sok jó választ.sziasztok Zsuzsa


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!