Találatok a következő kifejezésre: A 2. kell-e (191 db)

Augusztusba volt egy missed ab-om mert nem volt szivhang. Most 2. -án kellet volna megjönni-e. Csináltam tesztet pozitiv lett. Van egy hüvely fali cisztám. Veszéjesztetheti-e a terhességet? Kell-e félnem hogy megint missed ab-om?

Legjobb válasz: Szia.Mikor én is + teszteltem és elmentem dokihoz nekem is látott cisztát.Azt mondta ,hogy fel fog szívódni.És a 12 héten már nem is látta.Akkor most olyan 5-6 hetes lehetsz.dokihoz mikor mész?Egy tesztet csináltál?

Szia.Mikor én is + teszteltem és elmentem dokihoz nekem is látott cisztát.Azt mondta , hogy fel fog szívódni.És a 12 héten már nem is látta.Akkor most olyan 5-6 hetes lehetsz.dokihoz mikor mész?Egy tesztet csináltál?
elvileg nem, tudják mellette kezelni, ha nem szívódik fel. ne aggódj, mert az többet árt. sok boldogat:) ))
A kérdező hozzászólása: nagyon aggodok nehogy elveszitsem megint a babát.jövöhét szerdán(15.-én) megyek dokihoz.már 2 tesztet csináltam és mind a 2 pozitiv
Igényelni kell.
Szia.Hátt már meg kellett volna minimum 1-1, 5 hónappal elõre hogy ne legyen csuszás:S
Igényeld meg most és hétfõn küldd el a MÁKnak.
igényelni kell!
Igazából nem nagyon vagy elkésve, mert decemberre csak 1 nap gyes jár, amit január elején küldenének meg, utána pedig a januárit kapod február elején. Ha az igénylésed nem dolgozzák fel idén, akkor arra az egy napra járó pénzt is februárban kapod meg. Az én igénylésemet 2 hét alatt feldolgozták. Vagyis elõbb, mert a postára adástól számítva 2 hét múlva már meg is kaptam a határozatot.

Londonba utaznánk 2 napra. (sz-v) A kérdésem a KOMPOZÁSSAL kapcsolatban lenne. Mi a folyamata? Kell-e előre foglalni jegyet? És mivel több társaság is van melyik lenne célszerübb? Vonal: Calais-Dover vagy Dunkirk-Dover.

Legjobb válasz: Igaz mi már elég rég voltunk (2007-ben), de Calais-Dover vonalon mentünk oda-vissza. P&O-val, és a jegyet nem foglaltuk elõre, hanem a helyszínen vettük meg, mivel ez egy spontán utazás volt. Ha elõre foglalsz, lehet hogy kifogsz valami akciót, amit a helyszínen nem adnak, és mondjuk így nem kell izgulni, hogy esetleg nincs hely. Úgyhogy tanácsosabb elõre lefoglalni.

Igaz mi már elég rég voltunk (2007-ben), de Calais-Dover vonalon mentünk oda-vissza. P&O-val, és a jegyet nem foglaltuk elõre, hanem a helyszínen vettük meg, mivel ez egy spontán utazás volt. Ha elõre foglalsz, lehet hogy kifogsz valami akciót, amit a helyszínen nem adnak, és mondjuk így nem kell izgulni, hogy esetleg nincs hely. Úgyhogy tanácsosabb elõre lefoglalni.
A kérdező hozzászólása: Esetleg még annyit kérdeznék, ha ott helyben váltok kompjegyet mindenképp drágább mint elövételben?
Erre sajnos nem emlékszem. De a repülõjegyekbõl kiindulva feltételezem, hogy olcsóbb elõre megvéve.


az egészség biztosítást, 5100 Ft havonta
Az álláskeresési ellátásnál nem számít, hogy van-e és ha igen, akkor hány ingatlan a neveden. Viszont ha te õstermelõ voltál úgy, hogy nem volt mellette legalább heti 36 órát elérõ munkaviszonyod, akkor fõállású õstermelõnek számítasz. Emiatt járulékokat kell fizetned, attól függõen, hogy kezdõ õstermelõ vagy-e, vagy az elõzõ évben (2010-ben) is õstermelõ voltál-e. Ha nem vagy kezdõ õstermelõ, akkor az elõzõ évi árbevételed alapján kell a járulékokat megfizetned. Az APEH honlapján megtalálod az õstermelõk járulék fizetési kötelezettségeit.

Utazhat e egyedül 12 éves gyermek Németországből magyarországra? Kell-e gyt-t fizeni a az apának ha nála nyaral a gyerek 2 hétig

ELváltam, én nevelem a 12 éves fiamat. A közös lakást mindketten elhagytuk Õ onnét 200Km-re én 1000 Km-re költöztem a gyermekkel. Az apuka közölte, ő nem igazán tud jönni a gyerekért, de szeretné elvinni a nyári szüneteben 2 hétre. Rakjam fel a kisfiút a munkásokat szállító kisbuszra vadidegen közé majd ő várja Budapeste. Normális gondolkodás? Németországból Magyarországra utaztassak így egy kisgyereket. S mellékesen közölte fizessem a gyerek oda-vissza útját mert neki nincs pénze, és abban a hónapban ne várjak gyerektartást sem, mivel nála lesz a gyerek. Ebben a helyzetben mit csináljak?

Legjobb válasz: Utazással kapcsolatosan: háát, én sem raknám fel nyugodt szívvel a gyereket a buszra egyedül. Esetleg nézz utána, hogy van-e olcsó repülõjárat, ami mellé lehet assistance szolgáltatást kérni. Azért úgy tudom, fizetni kell, de számoljátok ki, hogy mi az olcsóbb: ha egy felnõtt hozza-viszi a gyereket busszal, vagy repülõvel hazaküldeni és fizetni, hogy kísérjék. Az utazásról viszont úgy tudom, a te költséged, általában ez a megállapodás (nálunk is ez van, én fizetem az utazás költségét). Gyerektartás viszont jár neked, azt nem csökkentheti csak úgy, ráadásul 2 hétig, nem is egy teljes hónapig lesz nála a gyerek, szóval ha rendes vagy, akkor a felét nem kell elkérned.... de a teljes hónapot nem tarthatja vissza.

Utazással kapcsolatosan: háát, én sem raknám fel nyugodt szívvel a gyereket a buszra egyedül. Esetleg nézz utána, hogy van-e olcsó repülõjárat, ami mellé lehet assistance szolgáltatást kérni. Azért úgy tudom, fizetni kell, de számoljátok ki, hogy mi az olcsóbb: ha egy felnõtt hozza-viszi a gyereket busszal, vagy repülõvel hazaküldeni és fizetni, hogy kísérjék. Az utazásról viszont úgy tudom, a te költséged, általában ez a megállapodás (nálunk is ez van, én fizetem az utazás költségét). Gyerektartás viszont jár neked, azt nem csökkentheti csak úgy, ráadásul 2 hétig, nem is egy teljes hónapig lesz nála a gyerek, szóval ha rendes vagy, akkor a felét nem kell elkérned.... de a teljes hónapot nem tarthatja vissza.
kva nagy felelõtlenségnek tartanám a szülõ részérõl.
Én sem raknám fel ilyen buszra, repülni meg nem repülhet egyedül 16 éven aluli ha jól tudom, de 14 éven aluli tutira nem. Nem tudom hogy kinek kell gondoskodni a szállításról? Neked vagy az apukának? Bármelyik is, vagy repülõvel kíséritek el, vagy elviszitek kocsival, más nem nagyon van.
Amúgy ez a repülõs dolog az elszaporodott pedofilok ellen van, pedig én 7 évesen már csomót repültem tök egyedül. (persze ez régen volt)
4: 7 évesen egyedül???? nehezen hiszem. 20 éve a volt fõnökömnek intéztem a levelezését, a gyereke rendszeresen utazott Anglia és Magyarország között, mindig kérték hozzá az assistance szolgálatot. Amikor mi utaztunk, akkor is láttam már párszor gyereket, akiket a reptéri alkalmazottak kísértek, átadták a stewardessnek, akik az utazás alatt figyelték és személyesen adták át az érkezés helyén a reptéri alkalmazottnak, aki kikísérte. nem tudom mikor utazhatott (és kóvályoghatott egyedül a reptéren) egy 7 éves gyerek.
1. Ha a "busz" alatt 7-8 személyes kisbusz értendö, ami háztól házig viszi az utasokat, akkor semmi gond sincs vele. (A legtöbb munkásokat szállító busz ugyanis ilyen.) Ha a 12 éves gyereket te a lakásod elött beülteted a kisbuszba, és az apa lakása elött adják át neki, akkor szerintem mindenképpen rendben van a dolog. (Mellesleg a soförök is vigyáznak a gyerekre út közben) 2. Ha te költöztél el a gyerekkel külföldre, akkor a láthatás költségeit (utiköltség oda-vissza) neked kell fizetni. Még akkor is igy lenne, ha az apa eljönne a gyerekért és vissza is vinné, akkor még az apa útját is ki kell fizetned, meg ha közben szükséges, egy-egy éjszakai szállást is. 3. Viszont a gyerektartás akkor is jár, ha a gyerek az apjánál van, azt nem tarthatja vissza. A gyerektartás ugyanis minden hónapban jár neked, és nemcsak akkor, amikor nálad van a gyerek.
Egy munkásbuszra, tele idegennel, amirõl állandóan a baleseteket lehet hallani, SOHA nem raknám fel.Ráadásul 1000 km-re?? Kedves apuka észnél van? Amúgy meg, ha te költöztél 1000 km-re akkor ezt neked kell megoldani, a te dolgod és a te költséged. Gondolom nem a volt férjed kérte, hogy a világ végére menj. Azt sosem értettem, hogy ha van közös gyerek, a gyerek miatt miért nem lehet meggondolni, hogy milyen messzire költözöm. Ezeket a dolgokat is figyelembe kéne venni!
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok egy felelõtlen szülõ. Nem engedem egyedül utazni a gyerekemet. Még akkor sem ha kisbuszról van szó, és háztól házig megy. Tudhatná az apa is hogy nehezen viseli a hosszú utat, kevereg a gyomra. A gyermektartást meg nem hajlandó kifizetni az adott hõnapra, sõt az utóbbi idõben a megállapodásban szereplõ idõpontot sem tartja be . Nincs pénzem-re hivatkozva. 10-e helyett 25, 27 a dátum amikor küldi.
" A gyermektartást meg nem hajlandó kifizetni az adott hõnapra, sõt az utóbbi idõben a megállapodásban szereplõ idõpontot sem tartja be . Nincs pénzem-re hivatkozva. 10-e helyett 25, 27 a dátum amikor küldi." Ha nem fizet, akkor jelentsd fel, akkortól letilttatják a fizetéséböl. A bíróságot nem érdekli a "nincs pénzem", fizetnie kell.
A tárgyas ragozásra gondolsz? Az úgy lenne: várom, várod, várja, várjuk, várjátok, várják.
A kérdező hozzászólása: Szia! Betegség miatt 257 órát hiányzott, ezért évismétlésre készültünk.Leadtuk a könyveket utolsó tanítási 7en mint mindenki más.Majd évzárón a bizivel együtt kapta meg az értesítést, hogy javítóvizsgát tehet.Ezért nem volt könyvünk.De már van, ma voltunk bent a suli könyvtárában, és kértünk egyet.
Bocs, de nem kérdeztétek meg, hogy mivel pótvizsgára készül a fiad, nem lesz-e elég azután visszaadni a könyvet? :Oo Még a héten elvileg vannak tanárok az iskolákban (délelõttönként), utána pedig heti egy ügyelet; szerintem kérjétek vissza. Ha semmiképpen nem adják, akkor kérjétek kölcsön valamelyik osztálytársáét, lehetõleg jó nyelvtanosét. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítségét, és a türelmet az elmagyarázáshoz! Hatodikos fiamnak segítek felkészülni a nyelvtan pótvizsgára.(De sajnos a könyvet vissza kellett adni év végén, mert ingyen könyvesek vagyunk, tartós betegség miatt.)
Felszólító mód alany eset E/1. várjak A többi jó.
Elragozni viszont nem helyes.
Jó így, ahogy írtad. Az alanyi és a tárgyeset között úgy tudsz egyszerûen különbséget tenni, ha hozzágondolsz az igéhez valamilyen konkrét tárgyat, pl. "sokszor olvasok könyvet" (alanyi), "ezt a könyvet olvasom" (tárgy). Vagy itt a "vár" esetében az összes alanyi lehetne "várj/várjunk/várjatok egy percet", a tárgyas pedig "várd meg, míg befejezem a mondatot".
A kérdező hozzászólása: Nagy segítség volt köszönöm!Felszólító mód, tárgy eset így jó? várjam, várd, várja, várjuk, várjátok, várják. alanyi eset: várom, várj, várjon, várjunk, várjatok, várjanak
A kérdező hozzászólása: Igen 3-ból pótvizsgázik:Nyelvtan, Matek, Történelem.Köszi, a tanácsokat! :)
Szerintem a felszólító mód alanyinál nem jó a "várom".
Használtra nem kapsz!
A kérdező hozzászólása: Az új törvény szerint áprilistól jár.
Ez még csak terv. Még csak beszéltek róla, nem biztos. Honnan tudhatnánk elõre?

Gyógytestnevelés 2/a kategóriába sorolták alsós gyermekemet. Kérdéseim: 1. Az ezzel kapcsolatos jelenleg hatályos jogszabály ismer-e ilyen kategóriát? 2. Van-e arra vonatkozó előírás, hogy az ortopédiai szűrést a tanéven belül mikor kell elvégezni?

Legjobb válasz: Igen, ismer. Ez azt jelenti, hogy a rendes testnevelés órán is részt kell vennie és a gyógytestnevelésen is. Azt ne kérdezd, hogy mi van ha kettõ üti egymást pl. idõben. A tanév elején szokták végezni. Ha bizonytalanok vagytok még, priviben is szívesen segítek eligazodni. Benne vagyok a témában.

Igen, ismer. Ez azt jelenti, hogy a rendes testnevelés órán is részt kell vennie és a gyógytestnevelésen is. Azt ne kérdezd, hogy mi van ha kettõ üti egymást pl. idõben. A tanév elején szokták végezni. Ha bizonytalanok vagytok még, priviben is szívesen segítek eligazodni. Benne vagyok a témában.

Öregségi nyugdijas vagyok és 2013. dec.2-2014. ápr.1 között felnőttoktatásban fogok tanitani megbizási szerződés alapján. Kérdéseim: Ezt be kell-e jelenteni a Nyugdij Intézetnek, szüneteltetni kell-e nyugdijat? - Milyen levonásokkal kell számolnom?

Legjobb válasz: Amennyiben a kereset meghaladja a keretösszeg felsõ határát,úgy tudom,automatikusan megszûnik a nyugdíj,ellenkezõ esetben nem kell bejelenteni,úgy tudom

Amennyiben a kereset meghaladja a keretösszeg felsõ határát, úgy tudom, automatikusan megszûnik a nyugdíj, ellenkezõ esetben nem kell bejelenteni, úgy tudom
a routernek kell tamogatnia a repeater uzemmodot, nem csak attol fugg hany antennaja van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Még az lenne a kérdésem, hogy repeater módban a sávszélesség itt is a felére csökken, mint a WDS módban?
igen


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!