Találatok a következő kifejezésre: A 2. a (54553 db)

Hogyan igazolható hogy 15 ossza a 2 a 16. hatványon -1 számot? Koszi.

Legjobb válasz: 15 = 16-1 = 2⁴ - 1 (2⁴ - 1)(2⁴ + 1) = 2⁸ - 1 (2⁸ - 1)(2⁸ + 1) = 2^16 - 1

15 = 16-1 = 2⁴ - 1 (2⁴ - 1)(2⁴ + 1) = 2⁸ - 1 (2⁸ - 1)(2⁸ + 1) = 2^16 - 1
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a segitseget !

1. A és B azonos sugarú pályán végez körmozgást. A keringésének periódusideje 2x akkora, mint a B. B test gyorsulása 4x akkora, mint A? 2. A test kerületi sebessége 2x akkora, mint B. Pályájuk azonos sugarú. A test gyorsulása 4x akkora, mint B?

3. A és B test azonos kerületi sebességû. A test pályasugara 3x akkora, mint B. A test gyorsulása 3x akkora, mint B. 4.2 test periódusideje azonos. A kisebb pályán mozgó test szögsebessége a kisebb.

Legjobb válasz:
1. (Hogy végezhetnek periódus idõk körmozgást? Szóval HAMIS.) A kérdésedet így fogom értelmezni: Az A és B test azonos sugarú pályán végez körmozgást. Az A keringésének periódusideje kétszer akkora, mint a B-é. B test gyorsulása négyszer akkora, mint A-é? a_A = r*ω_A^2 = r*(2*π/T_A)^2 = r*(2*π/(2*T_B))^2. a_B = r*ω_B^2 = r*(2*π/T_B)^2. A kettõ hányadosa a_B/a_A = 4, tehát IGEN, a B test gyorsulása négyszer akkora, mint A-é. 2. Pont ugyanúgy kell, mint az elõzõt, a végeredmény is ugyanaz. 3. (Ez is pongyolán fogalmazott…) a_A = v^2/r_A = v^2/(3*r_B). (Te ezt írtad: v^2/(3*B), ami értelmetlen…) a_B = v^2/r_B. a_A/a_B = 1/3, tehát valószínûleg HAMIS. 4. ω = 2*π/T, ez független a pálya sugarától, kisebb pályán is ugyanakkora lesz a szögsebesség, tehát HAMIS.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. (Hogy végezhetnek periódus idõk körmozgást? Szóval HAMIS.) A kérdésedet így fogom értelmezni: Az A és B test azonos sugarú pályán végez körmozgást. Az A keringésének periódusideje kétszer akkora, mint a B-é. B test gyorsulása négyszer akkora, mint A-é? a_A = r*ω_A^2 = r*(2*π/T_A)^2 = r*(2*π/(2*T_B))^2. a_B = r*ω_B^2 = r*(2*π/T_B)^2. A kettõ hányadosa a_B/a_A = 4, tehát IGEN, a B test gyorsulása négyszer akkora, mint A-é. 2. Pont ugyanúgy kell, mint az elõzõt, a végeredmény is ugyanaz. 3. (Ez is pongyolán fogalmazott…) a_A = v^2/r_A = v^2/(3*r_B). (Te ezt írtad: v^2/(3*B), ami értelmetlen…) a_B = v^2/r_B. a_A/a_B = 1/3, tehát valószínûleg HAMIS. 4. ω = 2*π/T, ez független a pálya sugarától, kisebb pályán is ugyanakkora lesz a szögsebesség, tehát HAMIS.
A kérdező hozzászólása: köszönöm és elnézést kérek, csak túl sok volt a karakter és nem engedte kiírni a rendszer, ezért sûrítettem össze, meg sürgõs is volt

Hogy kell algebrai uton megoldani? 2^x=3x/2+1 (2 az x-dik hatványon) grafikusan ábrázolva látni hogy a 0 és a 2 a megoldás. de kiváncsi lennék az algebrai levezetésére is.

Legjobb válasz: Ez egy ún. nemlineáris egyenlet. A szokásos egyenletrendezésekkel nem oldható meg. Megoldása: Numerikus módszerekkel. (Csak most ilyen egyszerû azn eset, gondolj bele, mi van ha az 1 helyett pl. 2 áll. )

Ez egy ún. nemlineáris egyenlet. A szokásos egyenletrendezésekkel nem oldható meg. Megoldása: Numerikus módszerekkel. (Csak most ilyen egyszerû azn eset, gondolj bele, mi van ha az 1 helyett pl. 2 áll. )
Vagy még érdekesebb, ha 3 áll helyette. (Ha akarod, oldd meg ez utóbbi két esetre is.)
A kérdező hozzászólása: Megnéztem grafikusan õket A 2^x=3x/2+2 nél volt is egész gyök a -1 de a másiknál már fura megoldások születtek.(wolfram alfával) bonyolult az a numerikus módszer? lehet érteni középiskolai szinten ?
Ez nem nemlineáris egyenlet, hanem transzcendens egyenlet. Algebrai megoldása nem létezik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszotokat
Az egy dolog, hogy transzcendens egyenlet, de attól még nemlineáris... Numerikus módszer sokféle van, néhány a teljesség igénye nélkül: Legegyszerûbb talán az intervallum felezési módszer, és a lineáris interpoláció, ezeket bárki megérti. Ha tudsz deriválni, akkor viszont húrmódszer, Newton-Rapson módszer, stb. lényegesen gyorsabban eredményre vezet.
ezt nem tudod? álmomban ilyeneket számolok
Ez tényleg egyszerû. Gyakorlatilag el sem lehet rontani... Sajnos nem tudok beküldeni képet a lépésekrõl, de hát a kérdést is úgy kellett kibogarászni. elsõ lépés: beviszünk mindent a gyök alá √(1/2*a*b*(1-(a2+b2-c2)/(2*a*b))*1/2*a*b*(1+(a2+b2-c2)/(2*a*b))) második lépés: a két nagy zárójelet felbontjuk √((1/2*a*b-1/4*(a2+b2-c2))*(1/2*a*b+1/4*()a2+b2-c2)) harmadik lépés: a belsõ zárójeleket felbontjuk és a tagokat átrendezzük √(1/4*(2*a*b-(a2+b2-c2))*1/4*(2*a*b+(a2+b2-c2))) √(1/16*(c2-a2+2*a*b-b2)*(a2+2*a*b+b2-c2)) és kész: √((c2-(a-b)2)*((a+b)2-c2)/16)

Legyen az A halmaz a 7+x < -2* (x-2) egyenlőtlenség valós megoldásainak halmaza, B pedig az x^2 + x - 6 <= 0 egyenlőtlenség valós megoldásainak halmaza. Adja meg A^B, A·B és B/A halmazokat?

Kiszámoltam a megoldásokat. Első egyenlet megoldása: x < -1 Második egyenlet megoldásai: x1=-3 x2=2 De nem értem, hogy kell felírni ebből az uniót a metszetet meg a különbséget.

Legjobb válasz: egy jó megoldás, ha számegyenesen szemlélteted az intervallumokat. a másodiknál a pontos megoldás ugye: -3<= x <=2 a metszet azok az x értékek amelyek mindkét intervallumban szerepelnek: -3<= x < -1 az unió az összes megoldás a két egyenlõtlenségben: x<= 2 B/A: -1<= x <=2

egy jó megoldás, ha számegyenesen szemlélteted az intervallumokat. a másodiknál a pontos megoldás ugye: -3<= x <=2 a metszet azok az x értékek amelyek mindkét intervallumban szerepelnek: -3<= x < -1 az unió az összes megoldás a két egyenlõtlenségben: x<= 2 B/A: -1<= x <=2
A kérdező hozzászólása: a másodiknál a pontos megoldás ugye: -3<= x <=2 De miért? Ezt nem értem? Az x nem vagy csak -3, vagy csak 2?
nem, mert a -3 és a 2 akkor lenne megoldás ha egyenlõség lenne. Ezt grafikusan célszerû megoldani. Kiszámolod a zérushelyeket, vagy hol metszi majd az x-et. Ez lesz a -3 és a 2. De mivel ez egy másodfokú függvény, ugye az egy parabola. Vagyis a megoldáshalmaz az, ami az x-tengelytõl lefele van, vagy ami kisebb mint 0. Ez így érthetõ volt?

Ezt hogyan lehet egyszerűsíteni? a^2-a-2/a^3+a^2-4a-4

Legjobb válasz: Valahogy így: http://kepfeltoltes.hu/130408/4215463_www.kepfeltoltes.hu_.png

A kérdező hozzászólása: Nagyonszépen köszönöm:) Megkérdezhetem, hogy az 1. és a 3. lépésre hogyan jöttél rá?
Elsõ: például megoldom, mint másodfokú egyenletet, és felírom gyöktényezõs alakba. A kiemelések után ugyanaz maradt a zárójelekben, most meg azt emelem ki. Maradt egy nevezetes szorzat: a^2-b^2=...
Szerintem a 4
tényleg a 4 a legnagyobb közös osztó mert : 2010-et törzstényezõkre bontva 2*3*5*67 mivel a négyzeten van mindegyik törzstényezõ is a négyzetre kerül 2*3*5*67*2*3*5*67 2 ^2010-en az 4^1005 - összevetve csak négy lehet a közös osztó ( páratlan szám nem )

Helyesen van leírva a log (100) *A + 2! *A - |gyök (9) |*A példa?

Legjobb válasz: Te vagy az 1A-s kérdezõ? :-) Amúgy ne log(100)-at írj, hanem lg100-at! (Az lg alapból a 10-es alapú logaritmus jelenti, amit Te írsz, úgy nincs értelme) Továbbá az abszolútérték tovább bonyolítható úgy, hogy valami a négyzeten és a gyök alatt, tehát gyök([gyök(9)]^2)

Te vagy az 1A-s kérdezõ? :-) Amúgy ne log(100)-at írj, hanem lg100-at! (Az lg alapból a 10-es alapú logaritmus jelenti, amit Te írsz, úgy nincs értelme) Továbbá az abszolútérték tovább bonyolítható úgy, hogy valami a négyzeten és a gyök alatt, tehát gyök([gyök(9)]^2)
A kérdező hozzászólása: Jó volt a megérzésed :) csak 100% akarunk menni mivel matektanár szulinapjára megy :D :D szval ha hibás levágja egybol és nem akarunk besulni :D

Vérvételes laboreredményen hogy jelölik a tejcukor érzékenységet és a tejfehérje allergiát? A tünetek alapján ez a 2 a valószínű.

Még 2 hét, mire id?pontunk van a gastroenterológián, és nem tudom, mit fogok tudni kibogarászni a leletb?l addig is. A laboros csak annyit árult el, hogy valami pozitív lett. Most megyek az eredményért. Segítsetek!

Legjobb válasz: ha most mész az eredményért,akkor kérd meg a laborost,hogy ne kerteljen,ne handabandázzon,hanem ha érti mi van odaírva,mondja ki kerek perec teszem azt,hogy rákos vagy,agyvérzésed lesz,szívinfarktus veszélyének vagy kitéve,cukorbeteg vagy,vagy amit épp lát...nem akarsz még 2 hetet várni és szorongani az eredmény miatt és szerintem ha van benne egy kis jó érzés,akkor elárulja.Ha erre sem,akkor meg cseszõdjön meg...erre ezt mondom tényleg...

ha most mész az eredményért, akkor kérd meg a laborost, hogy ne kerteljen, ne handabandázzon, hanem ha érti mi van odaírva, mondja ki kerek perec teszem azt, hogy rákos vagy, agyvérzésed lesz, szívinfarktus veszélyének vagy kitéve, cukorbeteg vagy, vagy amit épp lát...nem akarsz még 2 hetet várni és szorongani az eredmény miatt és szerintem ha van benne egy kis jó érzés, akkor elárulja.Ha erre sem, akkor meg cseszõdjön meg...erre ezt mondom tényleg...
A kérdező hozzászólása: Ezt mindenképp megpróbálom, de addig is ha nem mondaná... ki tudja, hogy jelölik?

Fájnak a melleim nyomásra, mind a 2, a külső oldalukon. 2 hete voltam rákszűrésen akkor még semmi bajuk nem volt. 25 vagyok, így nem hinném, hogy nőnének. Akkor mi lehet? Ötlete valakinek?

1 hét múlva fog megjönni, de már vagy 5 napja ilyen, én ezt kicsit korainak érzem menstruációs mellfájáshoz képest.

Legjobb válasz: Akkor is lehet valami hormonális, akár a ciklus közepén is lehet ilyesmi. Amellett meg lehet izomláz a hónaljban, az is érzékennyé teszi a mell oldalát, ráadásul az ember sokszor észre sem veszi, miért kapta. Nekem ez utóbbi pl általános. 25/N

Akkor is lehet valami hormonális, akár a ciklus közepén is lehet ilyesmi. Amellett meg lehet izomláz a hónaljban, az is érzékennyé teszi a mell oldalát, ráadásul az ember sokszor észre sem veszi, miért kapta. Nekem ez utóbbi pl általános. 25/N
A kérdező hozzászólása: Ó...én mostanában rendszeresen tornázom otthon. Akkor lehet, hogy ettõl van...Köszönöm a válaszod.
A kérdező hozzászólása: Most kitapogatva tényleg...az a része érzékeny ami a hónaljnál van, máshol egyáltalán nem is :O nem is gondoltam volna, pedig már nem vagyok 15 :D Köszi
Na, örülök. Nekem is aerobictól van néha. Szóval nyugi. Kellemes ünnepeket!
A kérdező hozzászólása: Köszi, viszont kívánom.
A tabletta miatt is lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!