Találatok a következő kifejezésre: A 2 oltásról (3 db)

A 2 hónapos oltásról mit kell tudni?

Ez már jár tünetekkel? Láz? Milyen id?közönként kell mérni és mikor kell tenni valamit? Sírás? Ny?gösség? Alvászavarok? Kiütés, genny, stb...?

Legjobb válasz: Az én babámnál semmi tünet nem jelentkezett.Amikor haza értünk a dokitól,adtam neki kúpot.Nem lett lázas,nem volt semmi gond.

Az én babámnál semmi tünet nem jelentkezett.Amikor haza értünk a dokitól, adtam neki kúpot.Nem lett lázas, nem volt semmi gond.
Szerintem minden baba máshogy reagál, nekem 5 órán keresztül szabály szerûen sivalkodott, este belázasodott, kapott egy kúpot és utánna sem baj nem volt. A lázát akkor mértem amikor a homlok lázmérõ jelzett a 38-nál. A 3 hósat egy hete kaptuk és semmi gond nem volt. Nem kell megijedni lehet, hogy a te babád fel sem veszi.
Az én lányomnak egyik oltás sem okozott gondot, most 5 hónapos. Nekünk azt mondta a doki, elõre felesleges kúpot adni, csak ha már nyûgös és lázas(38 felett), akkor viszont kell de nagyon hamar le is viszi nekik. Figyeld, hogy nyûgös-e, sirdogál-e, ha magasabb a testhõje mérd vissza negyed óra múlva, ha kell, adjál neki kúpot.

Rotavírus elleni oltásról vélemények? Ki adatta be a babajánák és mikor kapta a 2 adagot?

Rotavírus

Legjobb válasz: Hát mi nem adattuk be. Nem azért, mert nem tehettük volna meg, hanem mert pénzlehúzásnak tartom. Egy olyan injekciót, amit fõmûsoridõben reklámoznak és ilyen drága, nem tartok hasznosnak. Akkor azok, akik nem tehetik meg, hogy beadatják a kisgyereküknek, azoknak a gyereke szenvedjen??? Ha olyan fontos és jó lenne, akkor ingyenes, vagy legalábbis nem majdnem 40ezer lenne. Szerintem!

Hát mi nem adattuk be. Nem azért, mert nem tehettük volna meg, hanem mert pénzlehúzásnak tartom. Egy olyan injekciót, amit fõmûsoridõben reklámoznak és ilyen drága, nem tartok hasznosnak. Akkor azok, akik nem tehetik meg, hogy beadatják a kisgyereküknek, azoknak a gyereke szenvedjen??? Ha olyan fontos és jó lenne, akkor ingyenes, vagy legalábbis nem majdnem 40ezer lenne. Szerintem!
Még utolsó: Persze hogy a Rotától nem szárad ki a gyerkõc, mert az anyuka észre veszi, csak éppen több mint kellemetlen egy gyereknek a 2 hetes fosás és legyengülés! Más hányás-hasmenés kb 1 hétig tart, de ez azért tovább. Másik fele a dolognak, hogy csak akkor jelentheti ki v.ki hogy az Õ gyereke is elkapta, ha labor vizsgálat igazolja! Itt mindkét esetben vizsgálat igazolta!
A 3.válaszoló vagyok. Nekem van egy 6 gyerekes gyerekorvos apuka ismerõsöm aki azt tanácsolta, ha megtehetjük mindenképpen adassuk be mert nagyon csúnya dolgokat tud csinálni ez a vírus. Beadattuk még a Meningococcust is (ezt én akartam mindenképpen) de pl. a kullancs ellenit és az influenza ellenit nem javasolta ez az ismerõs doki sem, a saját gyerekorvosom sem és most 30 hetes terhes vagyok ezért direkt rákérdeztem a nõgyógyásznál az influenzára, Õ sem javasolta. Ezt csak azért írom mert bár én egybehangzó tanácsokat kaptam a dokiktól de valójában ahány doki annyi féle meglátás. Szerintem mindenki tegye azt amit jónak lát. Ha valaki úgy nyugodt, hogy beoltatja a gyerekét akkor oltassa úgyis mindenki mást fog mondani.
A Rota alatti kiszáradásba max. akkor hallhat bele, ha hosszú órákig nem veszik észre, hogy hány, hasmenése van. De ezt egyik itt lévõ anyukáról sem tudom elképzelni!
A kérdező hozzászólása: Eddig õ kapott 7féle oltást. Pl. szamárköhögés, agyhártyagyulladás ellen, tetanusz, stb. Én beadatom neki, 2hét múlva kapja majd az elsõt. Elsõ oldalon irtam is hogy miért :)
Nálunk is átesett rajt a család az utóbbi hetekben, de a babám annak ellenére, hogy nem kapta meg a rota elleni oltást nem esett bele. A mi orvosunk sem mondott sok jót róla. De persze, aki úgy dönt, hogy beadatja az tegye. Ártani talán nem árt. Én egyébként úgy gondolom, hogy egy kisgyereknek alakuljon ki magától az immunrendszere. A nagylányom sem kapott semmiféle ilyen oltást és ahhoz képest, hogy már 19éves kb 5x volt beteg. Azok is egy-két napos lefolyásúak voltak. És soha nem tömtem vitaminnal stb.
Én vagyok az, akinek valami kórsága volt. Nem tudom, hogy ez rota vagy kalici, vagy mi az isten nyila volt, de a felét nem kívántam volna a Babánknak, amit én átéltem. Szerencsére Neki nem is lett olyan súlyos a lefolyása. Mellesleg a rota alatti kiszáradásba is simán bele halhat a Baba. Mi sem vagyunk milliomosok, de szerintem ennyit megér a baba egészsége. Persze ez csak az én véleményem, miután hétvégén olyan beteg voltam, hogy alig bírtam lábra állni. Sokat gondolkodtunk elõtte, hogy mi legyen, azt viszont nem gondoltam, hogy ilyen hamar beigazolódik, hogy jó döntés.
Nem adattuk be. Semmi garancia rá, hogy megvédi. A Rota vírusnak több mint 25 típusa van, ebbõl talán 5 ellen véd, de semmi garancia rá, hogy valóban meg is védi. A gyerekorvosunk sem javasolta, szerinte is felesleges. Persze, ha valóban megvédené, az más lenne, de így... Sokkal fontosabb szerintünk a meningococcus(agyhártyagyulladás) elleni védõoltás, amibe bele lehet halni.
Ez megint arra épül, hogy az anyákat megcélozzák, mert félti mindenki a gyerekét. És azt mondja, hogy ha lehet akkor megvédem mindentõl. Ezért itt a válaszok is bizonyitják, hogy sokan be is adatják.
Mi beadadtuk azt hiszem 2 és 3 hónaposan adták be.
Szia! Nagyjából egy hónapja kapta meg a Kislányunk a második rota elleni oltást, most 5 hónapos. Nem tudom most épp milyen járvány van, de engem a múlt hétvégén elért. Egy napig szinte csak feküdtem, felállni sem volt erõm, még a víz is kijött belõlem, ment a hasam, láz, szóval minden, ami elképzelhetõ. Rá két napra a párom is szegény ugyanígy járt. Az 5 hónapos Babánk másfél napig alig alig evett, viszont magától kérte a vizet, egyfolytában szinte ivott. Se hõemelkedés, se hányás. (Bár nem sok minden jöhetett volna ki belõle.) Nem tudom 100%-ra hogy milyen vírus ez, de nem hinném, hogy a picikét kihagyta volna. Egy szó mint száz, az oltásnak köszönhetõ szerintem, hogy õt nem ütötte ki ez a kórság. Számomra nem kérdés, hogy megérte az árát. Így legalább megúsztuk a nagyobb bajt.
A kérdező hozzászólása: Én azért is akarom beadatni, 2hét múlva kapja az elsõt, mert a páromnak volt ilyene kiskorába, és mondta, hogy kihányt mindent, aztán kórházba került és infuzióra rakták. Szeretném elkerülni.
3 és 5 hónapos korában kapta. Elég friss élmény, a kiscsajom most 6 hónapos. 19530 Ft volt darabja.
MI is beadattuk, 3 -4 hónaposan, 2szer 18ezer volt, sajnos nem támogatja az állam, csak reklámozzák, hogy adassuk be. Viszont nagyon kis % az aki mégis elkapja, de itt nálunk pont volt, aki így is elkapta.
Beadattuk, 3 és 4 hónapos volt úgy emlékszem.
Mi beadattuk, ha jól emlékszek 4 és éppen 6 hónapos(addig kell a másodikat megkapnia) volt. A rotavírus ellen van védettsége de sajnos nagyon sok más korókozó okozhat hányást, hasmenést. Így sokan értelmetlennek találják. Meglátjuk...
Mi 4 és 5 hónaposan kaptuk meg. 36000 volt a kettõ ha jól emlékszem de ez már több mint 2 éve volt.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy 2x 17ezer ft
Szia! 3-om kislányom van. A legnagyobb 11 hónaposan kapta el a rotát. Hajnali 3-kor kezdett hányni, reggel az orvosnál voltunk 8-kor 10-re a korházban.11-kor mondták 10-percel késöbb érünk be akkor meghalt volna.Akkor csak csiciztünk napjában többször is, de amikor egy korty után 2-2.5 dlert hányt az durva volt.Már vizet sem fogadta el.Amit akkor átélt koházban nagyon durva volt.Valamint én is elkaptam egy virust a calcividot.Az egy kicsit jobb azt mondják. Nem volt kérdés a másik két kicsi megkapta a védôoltást.A legkisebb lányom 3-hónaposan megkapta az elsô adagot a másodikat megbettük viszont beteg lett igy nem kapta meg idôben.Sajnos ifutottunk az idôbôl mert 26.hét után nem oltanak igy csak 1 oltása van. Elvileg neki az az egy ad védelmet.

Újra itt a h1n1, hogy óvjam kisbabámat? Van 2 nagytesó, de oltásról még nem beszéltünk, tavaly kaptak.

Legjobb válasz: heti egyszer egy adag oscillococcinum vízben oldva, napi egyszer echinacea 5 golyócska vízben oldva, én ezt adnám a nagytesóknak is, plusz jó minõségû multivitamint, és kakukkfüves csipketeát itatnék velük.

heti egyszer egy adag oscillococcinum vízben oldva, napi egyszer echinacea 5 golyócska vízben oldva, én ezt adnám a nagytesóknak is, plusz jó minõségû multivitamint, és kakukkfüves csipketeát itatnék velük.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!