Találatok a következő kifejezésre: A 2 kisfiam nyelvén (6 db)

Kisfiam nyelvén, szája belsejében hólyagocskák vannak, a hét elején meg volt fázva, nemrég kezdtük az ovit! Nem eszik, nem iszik már 2 napja! Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Valamilyen vírusos szájfertõzés vagy afta. Ha van bármilyen szájfertõtlenítõtök, legjobb ilyenkor a Tantum Verde spray, akkor azzal be kell fújni neki többször. Persze a korát nem írtad, de ha kisebb, akkor meg majd az orvos megmondja, hogy akkor mivel lehet.

Valamilyen vírusos szájfertõzés vagy afta. Ha van bármilyen szájfertõtlenítõtök, legjobb ilyenkor a Tantum Verde spray, akkor azzal be kell fújni neki többször. Persze a korát nem írtad, de ha kisebb, akkor meg majd az orvos megmondja, hogy akkor mivel lehet.
Ja, és azért nem eszik, mert ezek a hólyagok nagyon fájnak!
Szerintem is simán csak afta. Nekem is vannak néha, mindenkivel elõfordul. Fáj, mint a rosseb, de max 1 hét alatt elmúlik. Persze kenegetni lehet dolgokkal, bár mondjuk én nem vettem észre semmi változást, bármit is kentem rá. Legjobb gyógyír rájuk az idõ, pár napos leforgása van. Ne fogdossa, mert akkor csak jobban fertõzõdik, és tovább tart, vagy több lesz. Egyébként ezért is alakul ki, a baktériumoktól, amik a szájba kerülnek. Gyerekeknél sûrûbben fordul elõ, mert mindent a szájukba vesznek.
Ami még jó lehet rá: Gengigél (elég drága, de hatásos), illetve borax glicerinnel át lehet törölni a száját egy steril mullap segítségével. A borax glicerint gyógyszertárban készítik, így kell kérni. A Tantum Verde is jó rá, ahogy az elõttem válaszoló is írta. És igen, azért nem eszik szegényke, mert a hólyagok fájdalmasak. :( Mielõbbi gyógyulást neki!
Az én lányomnak volt hólyagos torokgyulladása, akkor azt mondta a Dr nõ hogy a szájába is kialakulhatnak. Neki az evéssel nem volt gond, viszont 1napig nem tudtam semmivel lehuzni a lázát :(. Nem adott rá semmit a dr nõ mert vírusos fertõzés volt, csak tantum verdét javasolt.
A Tantum Verde spray nagyon gyorsan elmúlastja az aftákat, torokfájást stb.

Mik lehetnek azok a holyagok 2 eves kisfiam nyelven?

Ma lazas volt, es 4-5 apro holyagockat fedeztem fel a nyelven. Talalkozott vki hasonloval?

Legjobb válasz: Talán szájpenész? Igaz, az inkább a szájpadláson szokott lenni, de a szájüregben gyakran elõfordul. Legyengült immunrendszer esetén elõjön. Van rá jó kis oldat, amivel kenni kell és elmúlik. Persze, látatlanban nehéz véleményt mondani ..

Talán szájpenész? Igaz, az inkább a szájpadláson szokott lenni, de a szájüregben gyakran elõfordul. Legyengült immunrendszer esetén elõjön. Van rá jó kis oldat, amivel kenni kell és elmúlik. Persze, látatlanban nehéz véleményt mondani ..
Szia! Szerintem azok afták.Nagyon fájdalmasak lehetnek, kerüld a meleg és kemény, darabos ételek adását.Gyógyszertárban kaphatsz rá ecsetelõt, de maguktól is elmúlnak.Jobbulást!
Húúú, kislányom nemrég esett át az aftán.Nem kívánom senkinek.Amennyit szenvedett szegény.Kapott rá kettõféle ecsetelõt, amivel 5-5*kellett (volna) bekenni, de ha kétszer engedte, akkor az már jó volt.Kb 1.5 hétig tartott, de borzasztó volt.
A kérdező hozzászólása: nem tudjatok, h mitol lehetnek ezek az aftak?

A 2 hónapos kisfiam nyelvén észrevettem egy fehér lepedéket pöttyök formájában. Ez lehet szájpenész? Mit lehet tenni ellene?

Próbáltam letörölni egy kamillába mártott gézlappal, de nem jön le! Szerintetek ez szájpenész? MIt tegyek? Lehet valami baja a babámnak?

Legjobb válasz: Lehet szájpenész is, de lehet lerakódott anyatej-zsír (ha szopik). Amennyiben a száj többi részén is találsz, akkor az tuti az. Ebben az esetben irány a doki, aki ad erre valami lötyit (már nem emlékszem a nevére sajna), és azt kell gézlapra tenni, és határozott mozdulatokkal áttörölni vele a száját. Elsõre nem fog elmúlni. Boldog babázást! :o)

Lehet szájpenész is, de lehet lerakódott anyatej-zsír (ha szopik). Amennyiben a száj többi részén is találsz, akkor az tuti az. Ebben az esetben irány a doki, aki ad erre valami lötyit (már nem emlékszem a nevére sajna), és azt kell gézlapra tenni, és határozott mozdulatokkal áttörölni vele a száját. Elsõre nem fog elmúlni. Boldog babázást! :o)
A kérdező hozzászólása: Csak anyatejet kap a bébi, és a pöttyök csak a nyelvén vannak...nagyon aggódom, mindenesetre hétfõn megmutatom a gyerekorvosnak.
Lehetséges. A doki majd megmondja, és ad majd rá valamilyen ecsetelõt.
Szia!Nekem a védõnõm azt mondta, hogy ha lenne a kicsi szájában szájpenész, lepedék akkor fõzzek kamillateát és tegyek bele egy kicsi citromlevet azzal töröljem át.Én mindig evvel a citromos teával töröltem ki a kicsi száját és szépen levitt mindenféle lepedéket is.Nekem bevélt probáld ki.Ha meg nem jön le inkább mutasd meg az orvosnak!
Az elõzõ válaszadó vagyok. Bocsi elírtam az utolsó elõtti mondatot.
Bocsi, most olvasom, hogy nem volt egyértelmû, amit írtam (elsõ). Akkor tutira szájpenész, ha a száj többi részén is van (szájpadlás, íny). Ha csak a nyelvén, akkor lehet lerakódott anyatej-zsír. De szerintem megéri megmutatni dokinak, én is megmutattam anno.
Szia. A szájpenész elözször mindíg a baba szájána oldalán jön ki.A nyelvén valószínü, a lerakódott tej.
Ha csak a nyelvén van, ne aggódj, az nem penész!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sikerült letörölni a pöttyöket citromos kamillateával, bár nem nem ment valami könnyen. Megnyugodtam :-)


Kisfiam 2 évesen nem beszél, lehet a nyelv az oka?

Elsösorban külföldön élö magyarok véleményére lennék kíváncsi.Kisfiam januában lesz 2 éves,és szinte semmit nem beszél.2-3 szót talán de abban sem vagyunk biztosak hogy azt mondja.2 nyelvet beszélünk a családban,és sokan azt mondják hogy ennek köszönhetöen a kicsi nem tud megszólalni.Szerintetek? Nyelvlenövés,halláshiba kizárva,már megvizsgáltattuk.Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Szia! A testvérem 2 éves koráig talán 2-3 szót tudott. Anyukám aggódott, hogy mi lehet a baj, és mi lesz majd, ha az óvodában nem tudja megmondani mit akar. Hiába próbáltuk tanítani nem érdekelte, elment, vagy azt monda, hogy nem. Mikor elment óvodába, onnantól kezdve rohamosan tanult mindent. Most 15 éves, és be nem áll a szája kiscsoportos kora óta. Egyébként semmi baja.

Szia! A testvérem 2 éves koráig talán 2-3 szót tudott. Anyukám aggódott, hogy mi lehet a baj, és mi lesz majd, ha az óvodában nem tudja megmondani mit akar. Hiába próbáltuk tanítani nem érdekelte, elment, vagy azt monda, hogy nem. Mikor elment óvodába, onnantól kezdve rohamosan tanult mindent. Most 15 éves, és be nem áll a szája kiscsoportos kora óta. Egyébként semmi baja.
Az öcsém csak egy nyelvet hallott, mégis csak 2 évesen kezdett beszélni. Biztos nincs baj. Szerintem (ill. az alapján, amit errõl olvastam) legalább fél évet még várhatsz, mielõtt szakember megnézi.
Nálunk is így volt. Két nyelvet beszélünk a családban, 1, 5 éves korában költöztünk külföldre, amikor a beszédfejlõdés megindult. Ekkor már pár szót beszélt magyarul és angolul is. Kint szinte azokat sem mondta amiket elõtte. Kb 2, 5 évesen kezdett többet mondani, keverve a két nyelvet még 3 évesen is. Mostanra mindkét nyelvet érti, beszéli, kitûnõ tanuló az iskolában. Ne aggódj, ne siettesd, beszélni fog lassan :o) Olyan édeseket fog mondani, érdemes leírni. :o)
Angliaban elunk, a fiam februarban lesz ket eves...meg csak par szot mond :) de nem aggodom...fiu is, lusta is :) Majd megszolal...ne aggodj.
Szerintem nem. Mi is külföldön élünk és a másfél éves lányom most kezd egyre több szót mondani. Szerintem a nyelv nem lehet akadály. De nincs is lemaradva a kisfiad, a fiúk általában késõbb kezdenek el beszélni mint a lányok. A lányom unokatestvére 2.5 éves és még alig mond pár szót.
Vannak ilyen extrém esetek:) Én is ismertem 2 éveset, aki csak pár szót mondott. Az ilyen gyerekek általában egyik napról a másikra megszólalnak, de akkor meg már komplett mondatokban, -és kétnyelven:-)) Ne félj, de vigyázz, mert mindent megért!!
Mi is kulfoldon elunk. Most decemberben volt a kisfiam 2 eves. Itt is szuletett. Mar mondatokban beszel magyarul( osszeteszi a szavakat, ragoz is). Angolul is sok szavat ismer, hasznal, es ert. 4 napot van itthon velunk, 3 napot meg angol kornyezetben (childminder). Nem hinnem, h a ket nyelv az oka. Egyen fuggo. Altalaban olyan harom eves korban a gyerekek azonos szinten beszelnek. 2 eves korban meg nagyok lehetnek a kulonbsegek, de 3 eves korra ezek kiegyenlitodnek.
2 és fél éves bocsi elirtam
Mi is külföldön élünk, apa francia, én ugye magyar és otthon angolul beszélünk, így 2 éves lányunk 3 nyelvet hall. Kettõt tanítunk neki, a magyart és a franciát egyelõre. Jórészt magyarul beszél mert velem van a legtöbbet. De nem csak 1-2 szót tud, most kezd összerakni mondatokat (nem összetetteket persze) Szerintem a megoldás, hogy nagyon sokat beszélj hozzá. Észrevettem, hogy amióta mindent elmagyarázok neki sokkal fogékonyabb és magam is meglepõdöm, hogy néha mikre nem emlékszik.
Szia Mi is angliában élünk. Igaz én angolul nem beszélek hozzá, de az összes játéka angol, 18 hónapos, de nem nagyon mond egyetlen értelmes szót se, egész nap dumál a maga nyelvén, a nevére hallgat, hozza a játékokat, mtatja a pociját... szóval várok türelmesen. Szerintem se lehet gond a két nyelv. A párom hugáék kisfia 3 és fél éves, õk is itt kinn élnek. Vmelyik nap voltunk náluk, hát lehidaltam, elénekelte az abc-t angolul, aztán kis mágneses táblára pakolgatta a betüket meg a számokat és mondta magyarul is angolul is, hát ha nem a saját fülemmel hallom el se hiszem. Már alig várom hogy az én pici lányom is beszéljen. Pusza nektek
A kétnyelvû gyerekek késõbb tanulnak meg beszélni, unokatesóméknak orvos mondta, náluk is ez volt, magyar anyuka, német apuka, és 3 évesen sem beszélt még a kisfiú. De aztán belelendült :) és 2 nyelvet beszél anyanyelvi szinten, ami olyan elõny, amit más egy életen át nem tud behozni, szóval szerintem nem kell aggódnod!
Elsõ vagyok: a fejlõdéslélektan szerint 3 éves korig kell megindulnia a beszédfejlõdésnek, ha 2-3-szót tud, akkor már megindult. Késõbb majd annyit fog beszélni, hogy le se lehet állítani.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :-)
A kérdező hozzászólása: :-) köszi
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, mindenkinek minden jót kívánok :-)

Mitől lehet 2.5-éves kisfiamnak, fehér a nyelve?

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak nem iszik eleget. Vagy penész esetleg.

Lehet, hogy csak nem iszik eleget. Vagy penész esetleg.
A kérdező hozzászólása: ép az, hogy nagyon is sokat iszik.De köszi.
Lepedek is lehet helytelen fogmosas miatt.
én is a gombára gondolnék. de biztos más oka is lehet.
szájpenész esetleg? mutasd meg a védõnõnek/orvosnak
Szerintem is szájpenész lehet. Mindenképp mutasd meg a gyerekorvosnak.
Szia! Valószínûleg szájpenész.Szerintem is mutatsd meg védõnõnek. Én ez ellen én minden fürdetésnél tiszta textilpelust bevizeztem és óvatosan kitöröltem vele a kis száját.
Lehet szájpenész, de lehet, hogy lepedékes lett a szája a zsíros tejtõl. Nálunk is az volt a helyzet, de itt kaptam egy jó tanácsot, ami bevált: készíts kamillateát, és adj hozzá egy kis citromlevet. Az ujjadra tekerj egy gézlapot, vagy a textilpelus végét, marts bele a teába, és ezzel töröld ki a száját. Néha elég erõsen kell dörzsölni (természetesen ésszerû határok közt :-)), de nálunk pár nap alatt elmúlt. Próbáld ki, ha nem jön le, akkor viszont szájpenész, kaptok rá ecsetelõt.
Rózsamézet vegyetek és azzal kell bedörzsölni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!