Találatok a következő kifejezésre: A 2 kisfiam (1032 db)

2. gyerekemmel megyek Gyedre. Az első 2009 márc.28-án született (előtte 2évet dolgoztam), és vele szept-ig voltam TGYÁS-on, majd 2010 szept-ig GYED-en. Ekkor született a 2. kisfiam, így újra TGYÁS-ra mentem. Miből számítják most a Gyedet így?

Már a TGYÁS is ugyanannyi volt, mint az els? gyerekkel a GYED. Most pedig febr.20-tól GYEDre mennék a másodikkal, és megint sokkal kevesebbet kapnék, mint eddig bármikor, mert azt mondták, hogy a TGYÁS-ból számítják a GYEDet. Viszont én úgy tudtam, hogy szociális juttatás alapja nem lehet szociális juttatás. Tudja akkor valaki, hogy hogy is van ez?

A nyugdíjas anyukám megy GYES-re a 2 kisfiammal, mert megyek dolgozni. Ideiglenesen be kell hozzánk jelentkezni-e vagy sem?

A CST. nem világos a számomra.

Legjobb válasz: Akkor kellene,ha legalább 100 km-re lakna tõletek,mert az kicsit nehézkes lenne...!Így szerintem nem kell,gondolom egy községben,városban laktok:)

Akkor kellene, ha legalább 100 km-re lakna tõletek, mert az kicsit nehézkes lenne...!Így szerintem nem kell, gondolom egy községben, városban laktok:)
Nem egészen értem te is maradhatsz gyesen. Az mellett is dolgozhatsz 8 órában.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen egy községben lakunk. Én is így gondoltam. Azért megy anyukám GYES-re, mert õ már nyugdíjas, és neki nem vonnak így járulékot és az õ éves jövedelmét sem dobja át a másik sávba.

Mennyit alszik a 2 év körüli kisfiad/kislányod?

Az én lánykám reggeli után 1-1,5 órát, és ebéd után is, gyerekorvosunk szerint ez nem normális. :( mert csak 1x kellene aludnia. Szerintetek?

Legjobb válasz: Szerintem ennyi idosen meg nagyon valtozo, annyit alszanak amennyire igenyuk van. Ejszaka mennyit alszik mert az sem mindegy. Pl az en kisfiam 22 honapos koratol egyaltalan nem alszik napkozben (kiveve ha megyunk valahova autoval mert a kocsiban mindig bealszik). Bolcsibe is amig a tobbi baba aludt o kepeskonyvet nezegetet vagy csendben eljatszott... Viszont este 19 orakor mar bealszik ritkabban 19:30-kor es alszik reggel 8-ig (ekkor ebresztem es ebresztettem 2 evesen is mert 9-re jartunk bolcsibe es oviba is). Mivel ejjel alszik 12 es fel 13 orat igy nem meglepo, hogy nappal nincs alvasigenye. Szerinem ez rengeteg mindentol fugg.

Szerintem ennyi idosen meg nagyon valtozo, annyit alszanak amennyire igenyuk van. Ejszaka mennyit alszik mert az sem mindegy. Pl az en kisfiam 22 honapos koratol egyaltalan nem alszik napkozben (kiveve ha megyunk valahova autoval mert a kocsiban mindig bealszik). Bolcsibe is amig a tobbi baba aludt o kepeskonyvet nezegetet vagy csendben eljatszott... Viszont este 19 orakor mar bealszik ritkabban 19:30-kor es alszik reggel 8-ig (ekkor ebresztem es ebresztettem 2 evesen is mert 9-re jartunk bolcsibe es oviba is). Mivel ejjel alszik 12 es fel 13 orat igy nem meglepo, hogy nappal nincs alvasigenye. Szerinem ez rengeteg mindentol fugg.
2, 5 éves a lányom és 1 éves kora óta így alszik: reggel 10-kor kel és este 22-kor fekszik, napközben 14-tõl 17-ig alszik 3 órát, és egyáltalán nem aggódok, hogy sokat alszik. 1 éves korában én állítottam be, hogy már csak egyszer aludjon napközben, mert így könnyebb lett az életünk, de azt, hogy 10-kor kel, azt két hónaposan õ döntötte el. Addigra megfõzök, és utána tudok vele lenni, délután meg takarítani, meg ilyesmi, míg alszik! Világ életében jó evõ, alvó volt, szóval szerintem az az orvos nem normális, aki minden gyereket egy sémához akar hasonlítani, minden gyerek más. Akkor mi van azokkal, akiknek 1 évesen még nincs foga, és azokkal, akiknek meg születésükkor is van? Az sem normális, és? Télen amúgy 21-kor megy aludni, de nyáron mindig sokáig kint vagyunk és azért fekszik késõbb. 1 év múlva megy oviba, addigra megpróbálom csökkenteni a délutáni alvását, mert az oviban csak 1 órát alszanak a gyerekek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A lánykám bölcsis egyébként, ott teljesen tartotta úgymond a napirendet, tehát az ebéd utáni 1db alvást: 12.30-14.30-ig. Nem alussza még át az éjszakát, általában a kiesett cumi miatt kel, hiába van éjjeli fénye, kelni kell hozzá, ezt is mondtam a dokinak, szerintem ez miatt sem pihentetõ neki az éjszakai alvás.
Szia! Nekem pár nap múlva lesz 2 éves a fiam, es õ délben /11 es 12:30 között altatok/ alszik általában 1, 5 -2 órát, de néha még 3- at is! Függ az idõjárástól, valamint attól, hogy délelõtt kint voltunk-e az udvaron, es meg attól, hogy éjszaka jól aludt-e.?
2 és fél éves a kisfiam, mindig nagy alvó volt. :) Sokáig megmaradt neki a napi kétszeri alvás, emlékszem, már én is aggódtam... Most éjjel alszik kb 10 órát, nappal pedig ebéd után 2-3 órát. Állítólag ez is több, mint, amit átlagosan alszanak a 2, 5 évesek...De tekintve, hogy örökmozgó-felfedezõ, nem is csodálom, hogy szüksége van ennyi pihenésre!
És éjjel mennyit alszik? Valóban elég lenne már elvileg egy ebéd utáni alvás (1-2-3 óra igénytõl függõen).
2 hónapja múlt 2 éves a kislányom. Õ éjjel 10-11 órát alszik folyamatosan, ebéd után pedig 2-3 órát.
Nem alszik egyáltalán. Nálunk 9-9-ig van a nap. Viszont kevés az infó, hogy lánykád mikor ébred/fekszik egyébként ugyanis legalább 12 óra az alvásigény ilyen korú gyereknek.
Egyszer alszik ebéd után. Akkor kb másfél-2órát. Szerintem nincs olyan, hogy nem normális. Szerintem az én kislányom is 2szer aludna, de nem hagyom. Nálunk bevált ez a napirend és így tudok tervezni, nem lenne jó, ha 2szer aludna. De minden gyerek, szülõ és család más. Majd ha megy oviba, bölcsibe akkor majd átszokik az 1szeri alvásra. Nekünk is van, hogy alszunk ebéd után, pedig nem vagyunk gyerekek :) Mégis normálisak vagyunk
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)


Normális, hogy a 2 éves kisfiam még mindig nem alussza át az éjszakát? Vigyem pszichológushoz?

Mocorog,forgolódik,dobálja magát,nyöszörög.Álmában beszél,nevet stb.Független attól,hogy milyen napja van!

Legjobb válasz: November múlt két éves a kisfiam, kb. 14 hónapos kora óta, mióta gyerekheverõje van, minden éjjel éjfél-3 közt ébred, és menetrendszerûen érkezik az alvós motyójával (kispárna, paplan, cumi, kulacs) közénk. Ilyenkor iszik is, és még kb. 2* iszik reggelig. A 270 ml-es kulacs reggelre üres. Szerintem nem kóros. Az apja 28 éves és a mai napig minden éjjel megiszik kb. fél liter vizet. Ez van, tini korában majd nem velünk fog aludni, addig meg örülhetek, hogy legalább még éjjel hozzám bújik, mert nappal pörög ezerrel. Olyan is van, hogy álmában nyöszörög, néha dumál, felül, aztán eldõl a másik irányba, ilyenkor nincs is magánál. Szerintem nem kóros, ilyenkor éli át az eseményeket újra. Ma reggel pl. közölte, hogy azt álmodta, hgoy messzi mamához ment autóval (múlt hétvégén aludt ott nélkülünk elõször és nagyon élvezte)

November múlt két éves a kisfiam, kb. 14 hónapos kora óta, mióta gyerekheverõje van, minden éjjel éjfél-3 közt ébred, és menetrendszerûen érkezik az alvós motyójával (kispárna, paplan, cumi, kulacs) közénk. Ilyenkor iszik is, és még kb. 2* iszik reggelig. A 270 ml-es kulacs reggelre üres. Szerintem nem kóros. Az apja 28 éves és a mai napig minden éjjel megiszik kb. fél liter vizet. Ez van, tini korában majd nem velünk fog aludni, addig meg örülhetek, hogy legalább még éjjel hozzám bújik, mert nappal pörög ezerrel. Olyan is van, hogy álmában nyöszörög, néha dumál, felül, aztán eldõl a másik irányba, ilyenkor nincs is magánál. Szerintem nem kóros, ilyenkor éli át az eseményeket újra. Ma reggel pl. közölte, hogy azt álmodta, hgoy messzi mamához ment autóval (múlt hétvégén aludt ott nélkülünk elõször és nagyon élvezte)
Teljesen normális. Ekkor "dolgozza" fel a napi élményeit.
sõt, lehet lesz ez rosszabb is, hiszen el kezd álmodni, és még nem tudja feldolgozni amiket álmodik, igy sokat felsír, esetleg fel is kel, az én fiam éjjel ki akart menni a cicákkal játszani, megjegyzem elõtte 1 héttel döglött meg a kedvenc cicája, gondolom vele álmodott, igy felébredt is ki akart menni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én mindenesetre már kivagyok a nemalvástól de igyekszem!
Sztem. normális...én sem aludtám át 2 éves koromban az éjszakát:D

10 hónapos a kisfiam és egyszerre jön felül a 2 foga elöl.38, 1 a hője, adtam neki kúpot. Meddig normális a láz fogzásnál? Hány napig? Vagy 1 napig van csak láza?

Étvágya van, kicsit ny?gös, de jó kedve van.

Legjobb válasz: Szerintem ha 3-4 napig nem megy le a láza, vidd el orvoshoz, hadd lássa. Az én kisfiamnak 37,2-es hõemelkedése volt, amikor kibújtak az elsõ fogai, majd kis hasmenése is volt a nyálzás miatt.

Szerintem ha 3-4 napig nem megy le a láza, vidd el orvoshoz, hadd lássa. Az én kisfiamnak 37, 2-es hõemelkedése volt, amikor kibújtak az elsõ fogai, majd kis hasmenése is volt a nyálzás miatt.
A kérdező hozzászólása: Az alsó két fogacskánál az elsõ úgy jött ki, hogy észre sem vettük, a másodiknál volt ugyan így láz és sírás. Most láz van, semmi egyéb, meg látom, hogy nagyon jönnének már ki a fogacskák. Az egyikél már látom, hogy ici-picit kint van, de még ujjal nem érzem. Remélem nem lesz tartós a láz!!!!
szia. nekünk kb. 1 hete jött ki a felsõ két fog. 2 napig volt lázas, 38, 2-re felment neki, meg hõemelkedése volt. De 2 napig tartott, utána már át is törte az ínyét. Szerintem nálatok is max. 3 napig tarthat a láz.

Anyukák kellene 1-2 jó tanács és tipp hogy hogyan szoktassam a 2 éves kisfiam bilire?

Akár hogy igyekszem nem akar a bilire ülni és elvégezni a kisdolgát illetve a nagyot. 1 már sikerült bele kaksiznia és pisilnie de azota ha ráültetem akkor elkezd sirni .Türelmes vagyok és nem eröltetem a bilizést naponta töbször ültetem rá és mellé ülök közben nézek vele mesét hátha az meg nyugtatja és igy könnyeben szokik a bilire de ez sem segitett . valaki segitsen mert tanácstalan vagyok és a türelmem is kezd elfogyni :( nem tudom mitév? legyek.

Legjobb válasz: Egy 2 évest még nem kell bilire szoktatni. Majd egy év múlva.

Egy 2 évest még nem kell bilire szoktatni. Majd egy év múlva.
Megértelek, engem is azzal traktál mindenki, h az övé már másfél évesen szobatiszta volt, fõleg anyósom....hú de utálom. nekünk van kert ott pelus nélkül van, kirakom a bilit és , momdom h oda pisiljen. ez kint mûködik de bent vhogy nem. a kaki meg egyáltalán nem, az belemegy a bugyiba. szóval ha elkezded, biztos be fog csinálni néhányszor. és most töltöttük a 2 évet. szerintem napokon belül ráveszem magam és leveszem bent is a pelust, tényleg bilizni kellene. a tesó 8 hónapos és nem olcsó mulatság a 2 pelenkás. ja és mivel kint nagyon ügyesen bilizik, ezért szerintem már érett rá, csak rögzülni kell a kis fejében is, h a szobában is bilizünk.
enyém 22 hónapos....õt sem érdekli a bili sõtt, hozza a bilit ráül és követeli a mesét, de smemit nem produkál bele..... képes 1-1, 5 órát rajta ülni mesét néz, játszik de smemi aztán feláll és pisil a szõnyegre :P kb ennyi én ma már bosszankodtam is emiatt, így eltettem a bilit majd pár hét múlva elõveszem megint...
Miért kell mások után menni? Kisfiam 29, 5 hónapos, de még javában pelenkás. Egyáltalán nem érdekli a dolog. De engem nem izgat, mire oviba megy, az lesz. Az még fél év.
semmit.amikor jön a nagyon jó idõ legyen szabadon, hogy lássa hogyan jön a pisi, mutasd meg neki hová szoktak a nagyok pisilni, vidd el magaddal a wc-re amikor mész és szintem meséld el a nagyok már nem pelusoznak.ha úgy gondolod pisilni fog, próbáld meg rá ültetni de ha õ nem akar akkor hagyd.tedd vissza rá a pelust, ha megint jó idõ lesz megint lehet szabadon, és megint mehet a pisi, akár bilibe akár a szabadba, de még bõven rá ér.
Én bepelenkáztam a fiam maciját (tudom, kicsit hülyén hangzik), aztán együtt levettük róla, majd ráültettük a bilire azt játszva, hogy pisil a maci. Akár egy kis vizet is használhatsz hozzá. Utána elkezdte utánozni a maciját, és onnan már ment könnyen. A második születésnapja elõtt egy héttel már kezdett bilizni. Sok sikert és türelmet kívánok!
2, 5 - 3 évesen érdemes, addig nem kell
A kérdező hozzászólása: de rengeteg ismerösöm kicsije már 2 évesen biliznek, csak az én kicsikém van lemaradva vagy átlagba a babákat mikor lehet elkezdeni biliztetni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
én másfél évesen kezdtem a fiamnál. mégpedig olyan megfontolásból, hogy nnyáron töltötte a 3at, és szerettem volna h ekkorra túl legyünk rajta. Nem jött össze. nem tudom az okát, de mindenesetre, 2éves pár hónapos volt mikor nappalra szobatiszta lett, de éjjelre még nem, persze ennek (betegség) állt a hátterében (mandula). Ez nagyon viszavetette nála, de én játszattam a bilin, könyveket nézegettünk, mesét olvastunk, és mindig játszott. a másik dolog meg a jutalmazás volt, az elején kapott túró rudit ha ráült, aztán ha belement a pisi, majd a kaki. mindent csak fokozatosan, majd akkor kapott jutalmat ha száraz volt a pellus. Nekem az a a véleményem, hogy ezt nem lehet fél év alatt elintézni. Persze ez is gyerekfüggõ, lehet ha nem csináltam volna semmit akkor is ugyanígy állnánk, nem tudom. hiszen két dolgot egy gyereken nem lehet kipróbálni. sok sikert :)

Ekcémás a 2 hónapos kisfiam. Melyik kórházba/klinikára vigyem?

Már kétszer voltunk a Heim Pál kórházba, de nem vagyok vele megelégedve. Futószalagon vizsgálják a bõrgyógyászaton a gyereket, és a vizsgálat kb 2-3 percig tart. Szerintem nem alapos. Emellett csak ugyanazt a szteroidos krémet tudják adni mint legelõször, ami csak akkor használ ha folyamatosan azzal kenem a gyereket, ami biztosan nem jó hosszú távon. Pedig betartok minden elõírást, mégsem múlik az ekcéma. A Beteshda Kórházat nagyon dicsérik de ott nincs bõrgyógyászati osztály. Ha valakinek van más kórházzal kapcsolatban pozitív tapasztalata, örülnék ha megosztaná velem. :)

Legjobb válasz:
felesleges kórházba rohangálni vele, vidd sztk-ba. 2 hónapos, semmit nem tudnak vele csinálni, max totozni és tanácsot adni. az ekcéma ugye allergia, akkor fog elmúlni ha kiiktatod azt amire allergiás ami bármi lehet. lehet, hogy attól van amit te eszel-ha szoptatsz, lehet a tápszertõl, de külsõ ingerektõl is lehet, pl. mosószer, öblítõ (öblítõt egyébként se jó használni baba ruháknál, ha használod akkor cseréld le ecetre). de akár a víztõl is lehet, ha kemény a víz. próbáld ki, hogy 2 naponta fürdeted csak le nagyon gyorsan. de millió cikk van a neten, szerintem hasznosabb ha ezeket olvasod a felesleges kórházba rohangálás helyett és ha találsz valamit ami nálatok van akkor azt kiiktatod és 2 hetet vársz. 2 hét alatt ürül ki a szervezetébõl egyes anyagok, de külsõ ingerekhez is kell 1-2 hét, hogy javulást láss. de pl. az öblítõnél ez még több idõ mert nem lehet kimosni a ruhákból, védõréteget képez rajtuk, így majd akkor látszik ha kinövi ezt a méretet. allergia vizsgálatot meg majd 2 éves kora körül fognak csinálni ha addig nincs változás

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); felesleges kórházba rohangálni vele, vidd sztk-ba. 2 hónapos, semmit nem tudnak vele csinálni, max totozni és tanácsot adni. az ekcéma ugye allergia, akkor fog elmúlni ha kiiktatod azt amire allergiás ami bármi lehet. lehet, hogy attól van amit te eszel-ha szoptatsz, lehet a tápszertõl, de külsõ ingerektõl is lehet, pl. mosószer, öblítõ (öblítõt egyébként se jó használni baba ruháknál, ha használod akkor cseréld le ecetre). de akár a víztõl is lehet, ha kemény a víz. próbáld ki, hogy 2 naponta fürdeted csak le nagyon gyorsan. de millió cikk van a neten, szerintem hasznosabb ha ezeket olvasod a felesleges kórházba rohangálás helyett és ha találsz valamit ami nálatok van akkor azt kiiktatod és 2 hetet vársz. 2 hét alatt ürül ki a szervezetébõl egyes anyagok, de külsõ ingerekhez is kell 1-2 hét, hogy javulást láss. de pl. az öblítõnél ez még több idõ mert nem lehet kimosni a ruhákból, védõréteget képez rajtuk, így majd akkor látszik ha kinövi ezt a méretet. allergia vizsgálatot meg majd 2 éves kora körül fognak csinálni ha addig nincs változás
Szia! Én a helyedben gyerekorvoshoz vinném nem bõrgyógyászatra mert ott tényleg csak bombázzák a szteroidos krémmel. Az ekcéma kiváltó okát kell megtalálni. Lehet tápszer probléma ha azt eszik de ha anyatejes akkor akár a túl sok tejfogyasztásod is okozhatja . Gond lehet még az öblítõ, mosószer vagy a fürdetõ is( nálunk ezt kellett lecserélni ). Ki kell ügyeskedni, hogy mi a probléma és akkor meg fog oldódni a dolog és nem kell folyamatosan kenni.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszönöm az eddigi tanácsokat is. Leírom a hátteret, hátha így tudtok saját tapasztalatból még tanácsokat adni. Kezdem azzal, h az én bõröm is ekcémás, tehát lehet örökletes. Nálam nem jöttek rá mi lenne rá a jó, tehát együtt élek a problémával. Reggel szoktam inni egy tejeskávét (koffeinmentes), ill hogyha tejfölös/tejszínes alapú levest fõzök akkor ezek a napi tejtermék beviteleim. A kisruháira mosódiót használok, a fehérekhez rakok mosószódát is, öblítõt viszont eddig a Dm-es minden mentes ultra sensitive-t használom, de látom sokan írtátok az ecetet. Az ecetbõl milyen márkájút, hány százalékost, és milyen adagban kell a ruhához adni? Aki ilyet használ, kérem segítsen. Viszont hogyha a kisruhája kaki foltos, az nem jön ki nekem mással, mint a Caola mosószapannal, de ha erre is tudtok valami természetes dolgot ajánlani, annak ö rülnék. Ha csak simán mosódióval mosom a ruháit, az nem hozza ki a foltokat. Fürdetni a Heim Pál-os fürdetõvel fürdetjük, utána a tüneteket a Heim Pál-os szteroidos krémmel kenem, ahol nincs ilyen, ott pedig a C bázisú zsírozót használom, ami sztem nem jó, mert nem érzem puhának a babám bõrét. Ezután a hajlatokat Nivea babaolajjal kenem be. Libero pelust használunk. A fejbõrére azt mondják koszmó, de szerintem az is ekcéma, ott ugyancsak fürdés elõtt beolajozom, hagyom hatni, majd babakefével fellazítom és Babé koszmó elleni samponnal lemosom. Ha ezek közül valamit élbõl zárjak ki, kérlek írjátok meg. Megpróbálok tejmentes diétát tartani, hátha.... Sokan írtátok a sanatopic-ot. Nem hallottam még róla. Ez testápoló, vagy fürdetõ is? Hol lehet megvásárolni? Akinek használt ezen márka melyik fajtáját használta (ha több van)? Elõre is köszi a segítséget.
igen, kezd azzal, hogy kizárod az öblítõt. írtam, hogy erre igazán akkor fogsz rájönni, ha ruhatárat cseréltek mert nagyon sok mosás után jön csak ki az öblítõ. ecet mindegy milyen, egy picit tegyél bele az öblítõ tartályába, nem lesz szaga tõle a ruhának :) testápoó. megmondom õszintén, nekem az jött be ha semmivel nem kenem. se az olaj, se a testápoló. valahogy hozzászokoik a bõr és ezek nélkül száraz lesz. de persze ez is bõr típustól függ gondolom, de az biztos, hogy a túlzott használat nem jó. szteroid helyett kipróbálhatsz vény nélküli krémeket is, pl. az exxema nekünk nagyon bejött. és igen, próbálj ki tejmentes diétát is. ez 2 hét mire a te szervezetedbõl kiürül, így 3-4 hét kell mire rajta is látod a változást. tehát mondjuk tartsd 1 hónapi9g, ha ettõl elmúlik akkor megvan a kiválto ok, ha nem, akkor visszatérhetsz rá. viszont arra figyelj, hogy egyszerre csak 1-2 dolgot zárj ki, mert ha ennél többet akkor újra vissza kell vezetned és újra el kell hagynod, hogy tudd, mi is volt a gond. egyébként rengeteg étel okozhatja még a tejen kívül, pl. a citrusfélék, aprómagvas gyümölcsök, csoki és reggelig sorolhatnám. szóval szépen sorba vond meg magadtól a dolgokat 2-3 hétre, majd visszaállíthatod ha nincs nála változás. arra, hogy bõre puhább legyen nagyon tudom ajánlani a hidegpárásítást és sokan ellenzik mondjuk anyatejes babáknál, de a plusz folyadék csak jó lehet, szóval ha nem ellenzed akkor kínálgasd meg anyatej mellé forralt hûtött vízzel
manna szappan ekcéma stop csomag!3 hét alatt megszünt minden bajunk, 2, 5 hónaos most a babám
Szia 2 vagyok. A fürdetõtökben nem tudom milyen hatóanyagok vannak van de mi a gyógyszertári hidrofiles mosdókenõcsöt használjuk mióta ekcémás volt a bõre és nincs gond. A többit az elõttem szóló teljesen jól leírta én még annyit tennék hozzá, hogy nekem is évekig tartó és egyre nehezebben kezelhetõ ekcémám volt amire a maszek bõrgyógyászok azt mondták, hogy nem lehet meggyógyítani csak javítani valamennyire mert ez krónikus ekcéma és a végén mindenhol tiszta kiütés leszek. Aztán kiderült, hogy tejfehérje érzékeny vagyok és mióta diétázom sehol egy kiütés. Soha nem voltam nagy tej és tejtermék imádó csak a napi tejeskávémba tettem tejet és az is elég volt.
Az idosebbik fiamnak is volt kiskori ekcemaja, mi sem jottunk ra mitol, szoval szep-szep az elmelet, hogy csak meg kell talalni az okot, aztan kizarni es kesz-pasz problema megoldva. Egy csomo esetben NEM lehet tudni miert van, ha te is ekcemas vagy es ki sem notted, akkor sajnos benne van a pakliban, hogy neki sem lesz pikk-pakk megoldva a problema. En a kovetkezoket csinaltam: bip hypoallergen mososzerrel mostam, ecettel oblitettem (marka, sav % sztem tok mindegy), kb 1 evokanalnyi az oblitoadagoloba. Csak anyatejes volt, igy semmi tejtermeket nem ettem (meg nem vizes alapu zsomlet sem, allandoan a cimkeket neztem), semmi citrus es magfele, semmi savas. Sanatopiccal kentem (gyogyszertarban kaphato, nezzed meg az oldalukat is: sanatopic.hu talan), sima vizzel vagy gyogyszertari furdetovel furdettem. Bevalt meg a koromviragkrem is, az is jol puhitotta. Illetve egy olajos cucc is volt, annak nem emlekszem a nevere, majd megnezem, azzal is furdettem egy idoben. Hozzataplalasnal nem szabad sietni, en pl sargarepaval kezdtem, nem almaval (mert az alma tul savas sokszor es az is lehet az oka). 1 eves koraig abszolut semmi tejtermeket nem kapott, tojast is az eloirtnal kesobb kezdtem. 2 eves elmult, amire eloszor tejet kapott. Nalunk nem volt durva az ekcema, inkabb csak az arcan voltak foltok, egyszer ketszer a combjan, a hajlataiban nem is. Iden telen elo sem jott mar, most 2, 5 eves, remelem nem is fog mar. Nem ertek egyet azzal, hogy egyszerre csak egy dolgot iktass ki es 2-3 het mulva ujabbat, ha nem valt be, mert ezzel a modszerrel amennyi allergen lehet 100 eves koraig szorakozhatsz ezzel. En is ugy csinaltam, hogy mindent (enni konkretan az elejen csak rizst, krumplit es hust ettem - de pl husbol sem ettem csirket) egyszerre: eves, furdes, mosas (a mi cuccainkat is csak azzal mostam), kremek. A kremeket varialtam csak, sztem mi tenyleg mindent kiprobaltunk, ami csak kaphato. De mindenkinel mas valik be, nalunk ezek voltak a nyerok. Aztan jott a nyar, tok jo lett a bore, es akkor a kajaban en is lazultam es figyeltem. Sok sikert, tudom milyen orjito ez, de a lehtobb gyerek tenyleg kinovi! Nalunk meg annyit mondott a borgyogyasz, hogy megha ki is novi, egy eletre meg kell jegyezni, hogy erzekenyebb a bore, ezert sima bolti termek felejtos, csak gyogyszertarban kaphato cuccot kenjunk ra. Mivel fiu ezert ez max a napkrem lesz a furdeto mellett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a tanácsokat, megfogadom õket! Indul a kísérletezés! :)

Mit csináljak, ha a 2 éves kisfiamat nem tudom napközben elaltatni?

Éjjelt még mindig nem alussza át,így olyan 8-9 körül szokott kelni,ezért 12-13 körül nem tudom elaltatni,nem álmos,mindig felkel az ágyból és mindent csinál csak nem alszik el,de utána meg már olyan fáradt,hogy hisztis egész estig....Ha meg 2 után lerakom,akkor este 10 után nagy nehezen tudom csak elaltatni...Neki még szüksége van alvásra nappal.

Legjobb válasz: Ha felkeltenéd mondjuk 6kor? Az én lányom 2,5 éves, este 8kor alszik el, reggel 6kor kel. Délután 1 körül alszik fél órát.

Ha felkeltenéd mondjuk 6kor? Az én lányom 2, 5 éves, este 8kor alszik el, reggel 6kor kel. Délután 1 körül alszik fél órát.
A kérdező hozzászólása: Az a baj ejjel nagyon sokat fent van, es reggel tovabb alszik, igy piheni ki magat....szuletese ota sosem aludt at 1 ejszakat sem, senki nem tudja miert nyoszorog , 1-2 ora mulva ujra csinalja...:( Ha felebresztem 6- kor akkor tiszta nyugos delelott ...
hát pedig sztem is fel kéne keltsed reggel, mert ez így nem jó se neki, se neked gondolom. Ha kitartó vagy, 1, max. 2 hét alatt átállna. Lehet azért is nem alszik jól, mert kevés neki az éjfél elõtti alvása... Azért is fontos, hogy beálljon erre, mert ha majd megy azoviba, nagyon rossz lesz neki, hogy ott muszáj lefeküdni, és ha nem tud aludni, akkoris ott kell feküdjön, ez kész kín egy ilyen kisgyereknek
2 évesen szerintem ne várd , hogy felkelés után 3-4 órára már újra aludjon. Én a helyedben fixen 8 körül ébreszteném és 1-1/2 2 körül altatnám.
Nekem az vált be, hogy a két alvás között 5, de inkább 6 óra elteljen. Tehat én 6.30- 7 körül keltem a fiam, aztán 12.30-13 körül alvás, alszik 14.30-15-ig, aztán 20- 21 körül alvás. Sajnos, ha nem keltem, akkor a délutáni alvás akár el is marad, és akkor estére már kezelhetetlen.
én azt se értem miért nem jó ha 2-tõl alszik és este csak 10kor fekszik le... 9 körül kel és ezen nem akarsz változtatni. akkor fogadd el, hogy nem csak reggel van elcsúszva a napotok és éljetek aszerint. azért az mégse elvárható egy 2 évestõl, hogy ha 9kor felkel akkor már délben feküdjön le, aludjon 3 órát, majd 8kor ismét feküdjön le... valamikor csak ébren is kéne lennie.

Ryanair repülõnél vihetek a 2 éves kisfiamnak babakocsit?

2 éves múlt a kisfiam.a jegyek megvannak.vihetek a fiamnak babakocsit vagy azért is fizetni kell?

Legjobb válasz: Az ingyenes ha gyerek is tartozik hozzá. Elvileg csak 2 éves korig de gyakorlatilag nem számít. Vidd nyugodtan.

Az ingyenes ha gyerek is tartozik hozzá. Elvileg csak 2 éves korig de gyakorlatilag nem számít. Vidd nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Nem lehet valakit felhivni h megkérdezzem?
Mielõtt telefonálnál, érdemes lenne elolvasni a szabályzatukat. Ha 2 év alattiként veszed neki a jegyet, akkor vihetsz egy darab babakocsit, de ilyenkor nem vihetsz neki kézipoggyászt. Ha 2 gyermek jegyet veszel, akkor kézipoggyász jár, de a babakocsit nem viheted. Az életkorával a kutya nem foglalkozik, csak a gyerek neve legyen jól begépelve, és olyan születési dátumot adj meg, ami alapján megeszi a rendszer a babakocsis opciót. De ha gyermekként - és nem csecsemõként vetted a jegyet - a dolog tárgytalan.

Meddig jár a Gyed? Kisfiam februárban lesz 2 éves. Gyest mikor kell igényelnem?

Legjobb válasz: Gyermeked 2 éves koráig. pl. Február 12-én született, akkor addig és febr. 13-án már GYES jár, feltéve, ha nem mész vissza 8 órában dolgozni. Beküldheted már most az igényedet. Jobb elõbb, mint késõbb!

Gyermeked 2 éves koráig. pl. Február 12-én született, akkor addig és febr. 13-án már GYES jár, feltéve, ha nem mész vissza 8 órában dolgozni. Beküldheted már most az igényedet. Jobb elõbb, mint késõbb!
Amíg be nem tölti a 2 éves kort. Fogsz kapni egy papírt elõtte. Az szülinapja elõtt már beküldheted a papírt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!