Találatok a következő kifejezésre: A 2 babám 1 hete (83 db)

Igen az.
Lehet normális, hiszen most vissza kell rendezõdni a szervezetednek 9 hónap terhesség és 8 hónap szoptatás után. Mindez elég komoly változásokat hozott a testednek, így most a visszaálláshoz is idõ kell. Én vagy 5-6 hónapon keresztül rendezõdtem vissza, mire újra normális hosszúságú és mennyiségû lett a mensim. Valakinek hamarabb is visszaáll, valakinek pedig több idõ kell. Ha nagyon kellemetlennek érzed, akkor keresd fel a nõgyógyászodat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor várok még:-)

A 2 hós babám 1 hete minden nap sugárba kihányja amit eszik, mitől lehet ez?

Ált hajnali órákban van, amikor túl mohón eszik v este amikor belealszik. Más is van ezzel igy? Hány "hányás" elfogadható még egy nap?

Legjobb válasz: Bukásról beszélünk,vagy komoly hányásokról? Ha komoly a dolog,akkor lehet,hogy orvoshoz kellett volna fordulni vele,fõleg hogy egy hete csinálja,és eddig nem volt ilyen. Ha csak bukik,akkor meg próbáld meg megbüfiztetni lefekvés elõtt,hiába akar bealudni.A hugom nagyon bukós volt,és õt emiatt hason is alatatták,illetve sokat fogták úgy kézben,hogy az alkaron feküdt,a lábai a könyökünk fele,és a feje,meg a kézfejnél.

Bukásról beszélünk, vagy komoly hányásokról? Ha komoly a dolog, akkor lehet, hogy orvoshoz kellett volna fordulni vele, fõleg hogy egy hete csinálja, és eddig nem volt ilyen. Ha csak bukik, akkor meg próbáld meg megbüfiztetni lefekvés elõtt, hiába akar bealudni.A hugom nagyon bukós volt, és õt emiatt hason is alatatták, illetve sokat fogták úgy kézben, hogy az alkaron feküdt, a lábai a könyökünk fele, és a feje, meg a kézfejnél.
Sír is nagyon? Nem ijesztgetés, de a szomszédban az derült ki, hogy szûk a gyomorszája a babának, meg is kellett mûteni. Gyarapszik rendesen? Mert ha nem, vagy alig, akkor ez is felmerülhet. Õ is sugárban hányt.
A kérdező hozzászólása: Hát ez hányás nem bukás. Szépen gyarapszik 3260-al született és most 5 kiló felett van, 2 hósan.
Próbáld büfiztetni, ha nem múlik beszélj a védönövel, vagy gyerekorvossal.
Szia!Ezt ne halogasd beszélj a dokival.Tudom hogy hihetetlenül hangzik de egy ismerõsöm babája nem bírta az anyatejet, és állandóan kihányta sugárba.A hányás nem vicc, ilyen pici babánál.
Egyetértek az elõttem szólókkal, beszélj egy orvossal errõl. Az is elõfordulhat, hogy esetleg túl mohón, túl sokat eszik, és ez okozza a hányást. Ezt nekünk a doktorunk mondta, bár õ a bukásnál említette. Szerintem egyébként ne a mennyiségbõl indulj ki, attól, hogy sok jön kifele, még nem biztos, hogy hány:-)
Esetleg próbáld meg szopi közben is büfiztetni, kb 5 perc után. De a dokihoz én is elvinném.
A barátnõm kisfia ugyanígy csinált, mi azt hittük, hogy hányás, teljesen úgy nézett ki, de a dokija mondta, hogy ez is egy fajta bukás. Neki semmi baja nem volt, de azért nem árt az orvost megkérdezni.

Egész nap hányingerem van, fáj a hasam alul, 1 hét alatt 2 cm-t nőtt a pocakom. Lehet hogy babám lesz? Ha baba az antibiotikum nem árt neki?

nem tudom de már nagyon nem tudom hogy mi van. ma egésznap hányingerem van fáj a hasam alul 1 hét alatt 2cm et n?t a pocim és híztam is (alig eszek valamit) babát szeretnék csak nem tudom hogy most ? jelzi hogy megérkeztem vagy csak roszullét.

Legjobb válasz: Mensi mikor aktuális? Ha már késik, akkor tesztelj!

Mensi mikor aktuális? Ha már késik, akkor tesztelj!
Csinálj tesztet, ez lenne az elsõ dolog! Aztán ha pozitív keresd fel a dokit, és õ majd megerõsíti a jó hírt, ha így van, gratulálok!
A kérdező hozzászólása: 21-én aktuálisde a múlthavi az éphogy megvolt
Miért nem csináltál még tesztet?
A kérdező hozzászólása: parázom kicsit hogy negatív lesz meg attól is hogyha pozítív ha baba akkro nem vetetném el den em tudom

2 hónapos a babám, kb.1 hete kiütések jelentek meg rajtam, úgy viszketnek, mintha szúnyogcsípés lenne. Voltam bőrgyógyásznál, nem mondott semmit, mitől lehet. Nem tudja. Mitől lehet? Soha nem volt bőrproblémám.

Legjobb válasz: Szia.Az én babám kb 1-1,5 hónapos volt,mikor én tele lettem kiütésekkel,vagyis csak a hasam,a combjaim,meg a karom,de az enyém csalánkiütésre hasonlított inkább... Durván 2 hét alatt nyomtalanul eltûnt... Én sem tudom mitõl volt,orvosnál sem voltam vele. Olvastam itt olyat,hogy lehet valami köze az oxitocinhoz,de semmi konkrétat nem tudtam meg :(

Szia.Az én babám kb 1-1, 5 hónapos volt, mikor én tele lettem kiütésekkel, vagyis csak a hasam, a combjaim, meg a karom, de az enyém csalánkiütésre hasonlított inkább... Durván 2 hét alatt nyomtalanul eltûnt... Én sem tudom mitõl volt, orvosnál sem voltam vele. Olvastam itt olyat, hogy lehet valami köze az oxitocinhoz, de semmi konkrétat nem tudtam meg :(
A kérdező hozzászólása: Köszi. :) remélem csak a hormonok..
Hát ennyinek már kellene.Nálam 1 hét is látszott rajta...
Mikor volt az utolsó mensid? Mekkorára saccolták most a babát?
De igen, látszania kell. Azonban ne feledd, hogy az, hogy menstruálsz, az nem jelenti azt feltétlenül, hogy nem vagy terhes. Nekem jónéhány ismerõsöm menstruált a terhessége alatt is. Szerintem keress egy orvost akiben megbízol, követsd az útmutatásait. A szülés a kiírt idõponthoz képest +/- 2 hét. Ebben benne van az a három hét csúszás is, ami nálad most dühítõ.
A terhesség elején hirtelen a növekedés, tehát 3 hetet nem lehet tévedni. Lehet, hogy a menstruációd elõtt már teherbe estél. (Ugye a plusz 2 hetet nem számolod bele?)
A kérdező hozzászólása: Ma voltam genetikau uh-n ës pont 20 hetesre mondtak.Az utolsó menstruációm mäjus 19.-én volt.Ugyhogy ez ërdekes mert ez már valósabb itt nincsen eltérés.Biztos ma pontosabban megmondták ugytudom ez sokkal összetetteb mérës mint a többi.Köszönöm a válszokat...:)

Kb 1 hete kezdem érezni hogy mocorog a babám, kis apró mozgások, bár kaptam már kétszer rúgást is, viszont 1-2 napja alig érzem, ez mitől lehet?

Tegnap voltam délután orvosnál,és szép szabályos a szivhangja,igy jól van.De a mocorgást most alig érzem,illetve tegnap is alig éreztem,nem mindig egyformán érezhet??

Legjobb válasz: Mi a 31. hétben járunk, de nálam is érezhetõ, hogy nem minden nap van mocorgós kedvében. Van, mikor kevesebbet mozog, van mikor gyengébben. Elvégre nekünk sem egyformák a napjaink. Nálam általában 3-4 aktívabb napot követ 1-2 kevésbé aktív. A lényeg, hogy mozog. Ha még csak most kezdted el érezni akkor végképp normális ez, még olyan pici, hogy simán mozog úgy hogy nem érzed. Amikor UH-gal figyeljük és látjuk, hogy folyamatosan mozog, akkor sem érzem minden mozdulatát, pedig már 31 hetesek vagyunk. Nyugi, hamarosan te is rájössz hogyan gerjesztheted be, hogy akkor mozogjon amikor akarod ha épp aggódsz.

Mi a 31. hétben járunk, de nálam is érezhetõ, hogy nem minden nap van mocorgós kedvében. Van, mikor kevesebbet mozog, van mikor gyengébben. Elvégre nekünk sem egyformák a napjaink. Nálam általában 3-4 aktívabb napot követ 1-2 kevésbé aktív. A lényeg, hogy mozog. Ha még csak most kezdted el érezni akkor végképp normális ez, még olyan pici, hogy simán mozog úgy hogy nem érzed. Amikor UH-gal figyeljük és látjuk, hogy folyamatosan mozog, akkor sem érzem minden mozdulatát, pedig már 31 hetesek vagyunk. Nyugi, hamarosan te is rájössz hogyan gerjesztheted be, hogy akkor mozogjon amikor akarod ha épp aggódsz.

30 hetes terhes vagyok.1 hete 1370 g-ra becsülték a súlyát, 2 napja pedig mindössze 1300 g-ra. Normális ez? Lehetnek ilyen eltérések 2-2- mérés közt? Nem túl kicsi a súlya a babámnak?

Legjobb válasz: Erre a uh-os súlybecslésre nem lehet adni! Nekem a 32. héten 1850 grammra becsülték a lányom súlyát, majd a 35. héten 3000 grammra. Ehhez képest a 37. héten 2750 grammal született a lányom! :)

Erre a uh-os súlybecslésre nem lehet adni! Nekem a 32. héten 1850 grammra becsülték a lányom súlyát, majd a 35. héten 3000 grammra. Ehhez képest a 37. héten 2750 grammal született a lányom! :)
Ne aggódj ezen. Kislányomat 36 hetes 5 naposan 2200g-nak mérték, rá 3 napra megszületett 3300g-mal.
Ez csak becslés. Mivel az UH nem rendes képet ad, csak tippelni tudnak, hogy mekkora a baba.
38. hetesen 3300g-ra becsülték, 3 nap múlva született 3530g-mal. 30 hetesen ez jó érték, az utolsó hetekben rengeteget híznak.
Szia ne aggodj ez csak becslés... 37 hetesen doki 3500 gr ra saccolta azt mondta 4kg felül szöletik majd és túl fogom hordani tuti... Másnap megszületett 3060 56 cm el..:-)) Ennyit a becslésrõl meg mindenrõl..:-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mindenkinek ment a zöld kéz. Csak eléggé megijedtem hogy nem hogy nagyobb súlyt mértek volna most, még inkább kevesebbet... És ráadásul itt a neten azt olvasom mindenhol hogy egy 30 hetes magzat már 1500 g... Ez is megijesztett hogy akkor az enyém túl kicsi lenne? Na, próbálok nem parázni.
Szerintem dokitól is függ: szülés elõtti nap 3700 gramm-ra becsülték és másnap 3640-el született a fiam.
Menj el masik dokihoz ha aggodsz , eni azt tettem, es kiderult, hogy a kis lurkomnak semmi baja:! nem minden orvos jo! 36 hetes kismama
szia, bartcserjét szedjél nekem 1 hónap alatt meghozta a babát!!!
Szia Nem tudom, aktuális-e még a kérdésed, de nekem is volt egy korai vetélésem. Utána kezdtem el szedni a méhpempõt. 2 hónap múlva babás lettem. 6hkm
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm, hogy válaszoltál. Sajnos még aktuális, mert a babánk várat magára. Remélem nekünk is meghozza a várt csodát. Neked viszont szívbõl gratulálok a csöpphöz.:o)) Vigyázz magatokra.
Ha minden rendben van veletek akkor meg lehet próbálni hiszen termékenységnövelõ szer
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod.
A kérdező hozzászólása: Szia Ági! Köszönöm, hogy válaszoltál. Gratulálok a babához. Neked is volt vetélésed, vagy sokat vártatok a babára? Mivel a méhpempõt már elkezdtem, ezt befejezem. Ha addig sem lenne babánk (remélem nem így lesz), akkor mindenféle képen kipróbálom valami csak segít. Köszi még egyszer.
Lehet, hogy terhes vagy, igen. De jól tudod, ilyen hamar nem jelentkeznek a tünetek.
Szia! A terhesség tünetei( émelygés..ilyesmi)Csak az 5. hét után jelentkeznek. Viszont, attól függetlenül lehetsz terhes.:) Én, mikor abbahagytam a gyógyszert, mert babát szerettünk vna, az elsõ együttlétbõl máris baba lett:)
nála is jelentkeztek mind a 3 szor a tünetek mensi elõtt 1 héttel és voltak babák (sajnos elvetéltem velükde ott voltak)
Szia! Mi ebben a hónapban próbálkoztunk elõször. Az elsõ "akció" után kb 3-4 nappal én is émelyegtem, bár nem nagyon. Egy-két szag is érzékenyen érintett. Aztán ez kb. egy hét alatt elmúlt. Eztuán pociszúrka és ciciérzékenység következett, ja és rengeteget jártam pisilni. Most meg ott tartok, hogy csütörtökön kellett volna megjönnie, de nem jött. Csináltam ma egy tesztet és pozitív lett! :-) Remélem minden rendben lesz. Õ lenne az elsõ babánk. Szerintem ez teljesen egyénfüggõ, nem nagyon lehet hetekre pontosan belõni mindent. Szurkolok Neked!
A kérdező hozzászólása: Júúj! gratulálok nektek! Remélem mi is így járunk. :-) Már csináltam egy tesztet, de az negatív lett.:-( Viszont azóta is szédülök+émelygek és nekem is szurkod a hasam...De lehet, hogy csak a mensesem elõjele, bár még soha nem éreztem magam így elõtte. Nem tudom, de bízom benne, hogy jövõ vasárnap már boldogan újságolhatom, hogy nem jött meg a havim! Köszönöm a válaszod!!

Ha sokat idegeskedtem terhességem eddigi 7 hónapja alatt (szinte mindennap sírtam), és 1 héten 1-2 szál cigit elszívtam az mennyit árt a babának?

Legjobb válasz: szia, Jól megnöveled az esélyét annak, hogy a babád kiírás elõtt születik!!!! Nyugodj meg, nincs az az ok ami indokolná, hogy kockáztasd a baba egészségét. A füstöt meg õ is nyeli, úgyhogy az fejletlen tüdejét is rontod vele. Miért bántod s

szia, Jól megnöveled az esélyét annak, hogy a babád kiírás elõtt születik!!!! Nyugodj meg, nincs az az ok ami indokolná, hogy kockáztasd a baba egészségét. A füstöt meg õ is nyeli, úgyhogy az fejletlen tüdejét is rontod vele. Miért bántod s
Az idegeskedést gondolom elkerülted volna, ha teheted, de a cigit miért?Hát nem tudom most mi a helyzet, de legalább a hátralevõ idõben próbálj megnyugodni, és ne idegeskedj, tudom mondani könnyû, de muszáj õérte!Nem tettél túl jót ezzel a két dologgal, de nem kell hogy bármi baj is legyen, lehet ha megszületik eléggé nyugtalan babád lesz, de ennél nagyobb baja ne legyen.Az is igaz hogy sajnos sokan cigiznek a terhesség alatt, de a babónak nem lesz mindig baja.Remélem az orvos jóval bíztat.Na szval most már vigyázz magadra!És gondolj arra hogy régen is mennyi gyerek született, és mennyi mindent nem úgy csináltak õseink, ahogy most tennénk.Csak nyugodj meg végre!!!:-))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!