Találatok a következő kifejezésre: A 2 babám 1 (365 db)

8 honapos babátoknál váltottatok 3-mas tápszerre vagy maradtatok a 2-es nél? Kell váltani, 8ho után már nem elég táplálo vagy nem megfelelö a 2-es tápszer a babáknak, vagy eheti a 2-est 1 éves koráig?

Legjobb válasz: Szerintem nem kötelezõ váltani.Én mindig azt olvasom rajtuk,hagy 3 véves korig megfelel.Mi eddig Beba AR/HA ivott 1 évesig a dokinö irta fel,ez elsö tápszer.Ezt is lehetne folytatni,csak drága vény nélkül.Beba 2-est fogom venni.

Szerintem nem kötelezõ váltani.Én mindig azt olvasom rajtuk, hagy 3 véves korig megfelel.Mi eddig Beba AR/HA ivott 1 évesig a dokinö irta fel, ez elsö tápszer.Ezt is lehetne folytatni, csak drága vény nélkül.Beba 2-est fogom venni.
Nekünk a doktornõ nem hajlandó felírni a HA-n kívül mást. Ezt eszi kezdettõl fogva. Azt mondja jó neki 1 éves koráig. Még jó, hogy rá van írva, hogy kizárólag veszélyeztetett babáknak adható... Senki sem allergiás a családban (beleértve az összes nagynénit-nagybácsit-unokatesót, és minden felmenõ ági rokont). A kérdésedre válaszolva: ezek alapján valószínûleg jó neki, amit most kap. (a tápszergyártónak, meg fõleg:(
az enyém 9 hós. a Milupa HA 2-õt eszi, abból reggel és este 200 ml-t.

Jár majd a gyed a 2. babóra ha za 1. re még nem járt de dolgozok majd a 2 ő közt?

Kisfiammal(3 hós)gyesen vagyok mert nem volt meg a megfelel? számú munkanap a gyedhez(165 napom volt)és ha elmegyek majd dolgozni pl.1 évet akkor fogom már kapni a gyedet vagy azt az el?z? 165 napot már nem veszik akkor figyelembe?És ha kapom majd meddig?Köszönöm annak aki válaszol.

Legjobb válasz: Szia! A változás szerint addig lehetsz GYED- en amennyi biztosításban töltött idõd volt de legfeljebb csak két évig. Ha egy évet dolgozol csak 1 évig jár a GYED azt nem tudom hogy az elsõ gyerek elõtti 165 napod is beleszámít -e. ( Nem jártál elõtte nappali suliba, csak 15 nap hiányzik ahhoz hogy most a GYED-et kapd)

Szia! A változás szerint addig lehetsz GYED- en amennyi biztosításban töltött idõd volt de legfeljebb csak két évig. Ha egy évet dolgozol csak 1 évig jár a GYED azt nem tudom hogy az elsõ gyerek elõtti 165 napod is beleszámít -e. ( Nem jártál elõtte nappali suliba, csak 15 nap hiányzik ahhoz hogy most a GYED-et kapd)
Nem számít bele, csak ha 30 napnál nem több a megszakítás, és nálad több. ha egy évet dolgozol egy évet lehet gyeden, ha kettõt, akkor kettõt.
A kérdező hozzászólása: Jártam nappali suliba, aztán egybõl mentem dolgozni ott volt a 165 nap és jan.15-voltam itthon(sajnos a munkanélkülihez is kevés volt a napok száma mert oda is 180 nap kell azt mondták)és juni 29.én szültem, szóval elég soká miután megszünt a munkahelyem :(

Van egy 1 éves fiam aki nem hajlandó magától elaludni. A problémám azzal van hogy állapotos vagyok a 2. babóval és így nem tudom otthagyni a nagyszülőknél mert csak rajtam hajlandó elaludni. Hogyan szoktathatnám rá arra hogy elaludj magától?

Legjobb válasz: Próbáltad már otthagyni? Az én babám csak cicin hajlandó elaludni. De ha nem vagyok otthon, vagy nagyszülõkhöz viszem, akkor érdekes módon tudja, hogy nincs anyu, és õk el tudják altatni. Az ilyen rossz szokásokról való leszoktatásnál is szokták javasolni, hogy anyu menjen el otthonról. Anyukám simán el tudja altatni, a férjemnek meg jelzi, hogy kiságyba akar menni, és nincs semmi baj. De ha én itthon vagyok, órákig is hisztizik, ha nincs cici.

Próbáltad már otthagyni? Az én babám csak cicin hajlandó elaludni. De ha nem vagyok otthon, vagy nagyszülõkhöz viszem, akkor érdekes módon tudja, hogy nincs anyu, és õk el tudják altatni. Az ilyen rossz szokásokról való leszoktatásnál is szokták javasolni, hogy anyu menjen el otthonról. Anyukám simán el tudja altatni, a férjemnek meg jelzi, hogy kiságyba akar menni, és nincs semmi baj. De ha én itthon vagyok, órákig is hisztizik, ha nincs cici.
szia, a fiam is 1 éves, és rajtam alszik el. most azzal próbálkozom, h lefekszem, a vállamra fekszik, de a teste az ágyon van, szóval rajtam is van, meg nem is:) ) és simogatom, mesélek, aztán elpilled. ha alszik, berakom az ágyába.


Hogy megy a fogadott doki "riasztása" ha beindul a szülés? Érdemes a 2. babával megfogadni egy orvost? 1. ügyeletesnél szültem.

És nem igazán foglalkoztak velünk,bár annyira nem is volt szörny?.

Legjobb válasz: Nekem fogadott szülésznõm is volt, õt hívtam (éjjel), bementünk, õ fogadott és megvizsgált, majd behívta a dokit (aki 20 percre lakik a kórháztól). Második babával ugyanígy voltunk, de akkor már ügyeletes doki mellett, mert az én orvosom nyaralt. Szerintem ha valakit fel akarsz fogadni, akkor szülésznõt érdemes (olcsóbb is, és csak veled foglalkozik-segít úgy értem). Én nem tudom, mit csináltam volna nélküle, nekem nagyon kellettek az instrukciók (igaz, én nem érzek tolófájásokat), de ez egyénileg változó lehet... A doki csak akkor kell, ha valami probléma akad, akkor viszont nagyon... (Tudom, mert az elsõ babámnál gondok voltak, ezért is kellett nekem a biztonságérzet...)

Nekem fogadott szülésznõm is volt, õt hívtam (éjjel), bementünk, õ fogadott és megvizsgált, majd behívta a dokit (aki 20 percre lakik a kórháztól). Második babával ugyanígy voltunk, de akkor már ügyeletes doki mellett, mert az én orvosom nyaralt. Szerintem ha valakit fel akarsz fogadni, akkor szülésznõt érdemes (olcsóbb is, és csak veled foglalkozik-segít úgy értem). Én nem tudom, mit csináltam volna nélküle, nekem nagyon kellettek az instrukciók (igaz, én nem érzek tolófájásokat), de ez egyénileg változó lehet... A doki csak akkor kell, ha valami probléma akad, akkor viszont nagyon... (Tudom, mert az elsõ babámnál gondok voltak, ezért is kellett nekem a biztonságérzet...)
Ja, és ez tarifa kérdés is, az én orvosom az a "ritka példány", aki a szülésért nem kér pénzt, terhesgondozásra meg amúgy is hozzá jártam. (A szülésznõ meg rokonom, szóval mi olcsón megúsztuk ezt, de amit leírtam, azt mindenkivel úgy csinálja, többször hívtam én is "tévesen" éjjel...) elsõ
Nekem azt mondta a dokim, hogy ha bármi jele van a szülés beindulásának, ne õt hívjam, mert telefonon keresztül úgysem tud megvizsgálni! Azonnal menjek a kórházba és ha úgy van hogy tényleg szülünk akkor majd a kórházból értesítik õt.
Ugyanazt tudom mondani, mint az utolsó válaszoló. Kórház, majd onnan értesítik.
Az én dokimat is a kórház értesítette, mikor reggel 6kor beestem, hogy megszülök. :)
Az én dokimat is a kórház értesitette, mert az én babám ünnepnapon akart megszületni (október 23.), de természetesen bejött és levezette a szülést!
Én a helyedben nem fogadnék dokit most sem. Ha az elsõt ügyeleten szülted, és "annyira nem is volt szörnyû", akkor most minek? Költsétek inkább a babára és a nagytesóra azt a pénzt. Szerintem.
Az elsõt én is ügyeletesnél szültem, mivel nagyon gyors szülésem volt és 4 ujjnyival mentem be a kórházba (többi idõ alatt otthon vártam a férjemet:) ) ezért soakt nem zavart az orvos, de meg voltam azért elégedve. A másodiknál úgy voltam hogy mindenképp fogadok dokit, aztán az élet eldöntötte helyettem, mert elköltöztünk másik városba és úgy alakultak a dolgaink hogy nem lett pénzem saját orvosra, így ismét ügyeletesnél szültem.Semmi baj nem volt.
A kérdező hozzászólása: köszi, én is erre gondoltam :-)

Mikor derül ki, hogy gyes mellett hány órás munkát vállalhatok január 1-től? Ha én a 2. babával tgyáson leszek áprilistól, akkor az 1. gyerek után a férjem még igényelheti a gyest amíg be nem tölti a 3. évét (mármint a gyerek)?

Emlékszem, volt valami hasonló kérdés itt, de sehol sem találom.

Legjobb válasz: Szia! A parlament dec. 20-i ülésére van elõirányozva a zárószavazás, tehát legkorábban akkor derül ki, hogy mi is lesz.

Szia! A parlament dec. 20-i ülésére van elõirányozva a zárószavazás, tehát legkorábban akkor derül ki, hogy mi is lesz.
Egy családba egy juttatás jár tehát ha tgyáson vagy nem lehet a férjed gyesen.
igen, a szavazás után megtudod. szinte biztos, hogy megszavazzák, úgyhogy szerintem mindenki számolhat azzal, hogy januártól max 4 órában lehet gyes mellett dolgozni. És: nem, nem kaphattok egyszerre gyes-t és gyed-et(vagy tgyást). Egy háztartás, egy ellátás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat.
Annyit módosítanék, hogy a tervezet heti 30 óra, azaz 5 napos munkahét esetén 6 óra napi munka lesz megengedve.
Bocs, hogy belekérdezek, de hátha tudja valaki. Akkor vállalkozni nem is lehet? Mert az ugyebár 8 órás. Vagy ki mondja meg majd, hogy mennyit dolgozok? Ja, és ugyanúgy a gyerek egy éves korától érvényes ez a változás, mint eddig?
A gyesre érvényes.Tehát a gyerek egy éves korától.Miért ne lehetne vállalkozni?Saját cégben annyira jelented be magad, amennyire akarod.Saját cégben bejelentés nélkül annyit dolgozol, amennyit akarsz.Mármint órára.

Ha a 2. babámat még a GYED (1. gyerek utáni) időtartama alatt szülöm, akkor kb. mennyi lesz a TGYÁSOM, GYEDEM az előzőhöz viszonyítva?

Legjobb válasz: Ez a kérdés engem is nagyon érdekelne. Én eddig fõleg azt a választ kaptam, hogy a 2. gyerekre kapott GYED-TGYÁS alapja az elsõ gyerekre kapott GYED-TGYÁS alapja lesz. Tehát már a fizetésed semmit sem számít, úgy veszik, hogy a GYES volt a fizetésed és annak a 70% fogod kapni. Viszont ami még rosszabb és az konkrétan saját ismerõs jár így 3 éve. Saját cégük van, direkt sok fizetésre volt az elsõ baba elõtt bejelentve, hogy sok legyen a GYED, azzal nem is volt baj, elsõ gyerekre szép ki GYED-et kapott (maximumot) , aztán megszülte a másodikat és a minimál bér után kapott GYED-et. Rohantak fûhöz fához, de mindenhol azt mondták, ilyenkor ezt így számolják, hogy a minimál bért veszik alapul.

Ez a kérdés engem is nagyon érdekelne. Én eddig fõleg azt a választ kaptam, hogy a 2. gyerekre kapott GYED-TGYÁS alapja az elsõ gyerekre kapott GYED-TGYÁS alapja lesz. Tehát már a fizetésed semmit sem számít, úgy veszik, hogy a GYES volt a fizetésed és annak a 70% fogod kapni. Viszont ami még rosszabb és az konkrétan saját ismerõs jár így 3 éve. Saját cégük van, direkt sok fizetésre volt az elsõ baba elõtt bejelentve, hogy sok legyen a GYED, azzal nem is volt baj, elsõ gyerekre szép ki GYED-et kapott (maximumot) , aztán megszülte a másodikat és a minimál bér után kapott GYED-et. Rohantak fûhöz fához, de mindenhol azt mondták, ilyenkor ezt így számolják, hogy a minimál bért veszik alapul.
A szerzõdés szerinti béredet veszik alapul. Ha az elsõ gyerek születése elõtt sem kaptál többet, akkor ugyanannyi lesz, mint az elsõ gyereknél. Ha voltak egyéb kifizetések pl. túlóra stb., akkor most kevesebbet fogsz kapni, mert a szerzõdésben foglalt béred lesz az alap, amibe túlóra és társai nincsenek benne. Amirõl az elsõ hozzászóló írt, az akkor történik meg, ha a második gyerek születése elõtt valaki 180 napnál tovább van GYES-en, mert akkor a második gyereknél a minimálbér lesz az alap. Ha viszont Te a GYED-be szülsz, akkor ez nem fordulhat elõ.
Én Gyed alatt szültem, és kb. annyit kapok, mint az elsõ gyerek után.

Hogy lehet, hogy valaki kevesebb gyedet kapott a 2. babával, mint az 1. -vel?

A 2. gyerek 2 éven belül született és nem sz?nt meg közben az anya munkaviszonya.

Legjobb válasz: Kérted az adójóváírást? Mert ha nem, akkor is kevesebb a GYED.

Kérted az adójóváírást? Mert ha nem, akkor is kevesebb a GYED.
Emberek! Gyedbõl gyedet nem számolnak. Az elsõ gyerekkel azért kapott több gyedet, mert nem csak az alap fizetést nézték hanem amit kapott még. A 2. gyereknél meg csak simán az alapbért nézték ezért.
A gyed mindig az elõzõ év átlagkeresetének a 70%-a. Tehát évrõl-évre kevesebb.
A másodiknál gondolom már nem a munkabér volt a kiszámított gyed alapja, hanem az elõzõ gyed összege, ami természetesen kevesebb, mint a munkabér (visszament dolgozni a két gyerek között?)
Kedves tegnap 22.53: Ha szeptemberig vagy gyeden, és a testvér megszületik jövõ év július 17-ig (vagy augusztus 13-ra, vagy hamarabbra leszel vele kiírva és a tgyást 28 nappal elõbb kezded el), akkor újra a max gyedet fogod kapni. Tgyást nem kapsz 140 ezret, mert azt csak akkor kapnád, ha lenne 180 bérezett napod a tesó elõtt, ha nincs, akkor a tgyásnak is lesz maximuma. A szabályozás a következõ: Amikor igényelsz egy ellátást, megnézik az igénylést megelõzõ évben elért jövedelmedet (amibõl vonnak egészségbiztosítási járulékot). Ha nem volt ilyen jövedelem, akkor megnézik, miért nem volt. Ha azért, mert a kérdéses évben nagyobbrészt (6 hónapot meghaladóan) gyeden voltál, akkor a szerzõdés szerinti béred lesz az ellátások alapja. Ha azért, mert nagyobbrészt gyesen voltál, akkor meg a minimálbér lesz az alap. Mivel mindent igényléstõl néznek, így ha jövõre bármikor születik a tesó, akkor a tgyás alapja az idei év lesz, amikor nagyobbrészt gyeden voltál (szeptemberig), viszont ha a fentebb leírtaknál késõbb, akkor a gyed igénylés átcsúszik 2013-ra, és annak az alapja már 2012 lesz, amikor nagyobbrészt (több mint 6 hónapot) gyesen voltál. Viszont ha július 17-ig megszületik, vagy hamarabb igényled a tgyást, akkor a gyed igénylés éve is 2012 lesz, az irányadó idõszak pedig 2011, amikor szeptemberig gyeden voltál. Így igen, újra a max gyedet fogod kapni (és a max tgyást, ami ebben az esetben ugyanannyi bruttóban, mint a gyed) Ne mondd már nekem, hogy ha én most még szeptemberig kapok gyedet, majd a gyed után kapom a 28 vagy hány ezres gyest, aztán terhes leszek, tehát nem megyek vissza dolgozni, akkor megint 140ezres tgyásom és max. gyedem lesz a második gyerekkel...
Igen, majdnem biztos vagyok benne. Ha fentiekben leírtak szerint 2 éven belül megvolt a 2. baba, nem szûnt meg a cége, nem dolgozott, nem volt szabin, táppénzen.. Szóval ha GYED-bõl ment GYED-be, akkor csak erre tudok gondolni.
A kérdező hozzászólása: Gondolod, hogy az adójóváírás miatt kapott jóval kevesebb gyedet?
Ez az, hogy valószínûleg NEM kérte az adójóváírást. De ha nem kérte, nem kell aggódni, jövõ májusban megkapja egy összegben.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint kérte az adójóváírást, azért lett kevesebb neki?
A kérdező hozzászólása: Akkor én miért kaptam ugyanannyi gyedet a 2. gyerekkel???? Ezt nem értem.
A kérdező hozzászólása: gyedbõl gyedbe ment és 2 év alatt meglett a 2. gyerek, nem ment vissza dolgozni, mint ahogy ezeket írtam is. Azért ne ugorjatok egymás nyakának! Tehát?
Kedves utolsó! Ne mondd már nekem, hogy ha én most még szeptemberig kapok gyedet, majd a gyed után kapom a 28 vagy hány ezres gyest, aztán terhes leszek, tehát nem megyek vissza dolgozni, akkor megint 140ezres tgyásom és max. gyedem lesz a második gyerekkel...
Bocs, a végén ottmaradt a bemásolt válaszod, elfelejtettem kitörölni. És kérdezõ, az adójóváírást kell kérnie, de mg az is eszembe jutott, hogy nem csökkent le a szerzõdés szerinti bére? Vagy nem rakták át 6 órásba 8-ból? Ezek miatt is csökkenhet az összeg.

1 éve próbálkozunk a 2. babával, de nem sikerül, hol-hogyan kell elkezdeni a kivizsgálást? Mi a menete?

Már kértem időpontot a körzeti nődokihoz, de tőle nem sokra számítok, merre induljak Debrecenben? A Kaáli szerintem még korai. (Hőmérőzésen, ovuteszteken már túl vagyok.)

Legjobb válasz: endokrinológushoz menj aki csinál egy hormon panelt.

endokrinológushoz menj aki csinál egy hormon panelt.
A kérdező hozzászólása: Oda háziorvos adhat beutalót vagy csak a nõgyógyász?
A háziorvos ad beutalót endokrinológushoz, aki megcsináltathatja a hormonvizsgálatokat.
A kivizsgálást nem árt a pár ffi tagjával kezdeni. Sokkal egyszerûbb õt vizsgálni. Ha nem ott van gond, akkor viszont neked valóban endokrinológus.

Mennyi időre vállaltátok be a 2. babókát az 1. után?

Legjobb válasz: 14 hónapos a lányunk. most kezdtünk el próbálkozni a másodikkal. remélem hamar sikerül.

14 hónapos a lányunk. most kezdtünk el próbálkozni a másodikkal. remélem hamar sikerül.
Nálunk Romániában divat a gyermeknevelési támogatás lejártára megszülni a 2. gyereket (2 év a gyed). Rengeteg ismerõsöm van, ahol úgy idõzítik a másodikat, hogy születésekor az elsõ 2 éves, vagy annál kevesebb legyen. Mi is így tervezzük. A 9. hónap körül szeretnénk elkezdeni próbálkozni. 23 hetes pocis
Mi is kis korkülönbséget tervezünk, bár még csak az elsõ gyerkõc érkezik 2 hónap múlva. De dolgozni nem szeretnék visszamenni, így szerintem ha lehetséges, már fél év után próbálkozni fogunk. Ki tudja, mikor jön a tesó... Nem értem a lesajnálkozókat... akkor akinek ikrei vannak, õt is sajnálják? Mert majdnem olyan, ha van egy csecsemõ és egy alig több mint egyéves gyerkõc... Ki mit szeretne. És ha olyan a családi háttér, akkor miért ne?
Nekünk kb 2-3 hét múlva születik a második babánk, a köztük lévõ korkülönbség 16 hónap lesz!A környezetemben senki nem irigyel, a játszón pedig mindenki lesajnálását látom.Biztos nem lesz sétagalop, de igazából senki nem tudja megmondani azt sem, hogy a kicsi vagy a nagy korkülönbség a jó és miért.Mi így vállaltuk és így a vége felé már abszolúlt késznek és erõsnek érzem rá magam!De kellet hozzá idõ, míg feldolgoztuk elvállaltuk(mert, mint írtam se érvet se ellenérvet nem tud az ember biztosan felhozni ellene-mellette mi az ideális korkülönbség)
9 hónapos volt a kisfiam amikor teherbe estem, még nem született meg a kicsi, 17.5 hónap lesz közöttük.Örülök hogy így alakult.
Nekem 8 év kellett, hogy újra rászánjam magam a szülésre:) Fiam 8 éves, és hamarosan érkezik a kistesó:) 39 hetes km
15 hónapos volt az elsõ, amikor kopogtatott a következõ, de sajnos a 9. héten elment. Két éves volt, amikor újra sikerült, de a 15. héten elment. Három éves már elmúlt, mikor megint összejött. Õ rendben meg is született. Amikor a második 2 éves volt, már útban volt a harmadik. Most Õ 9 hónapos és én 8 hetes várandós vagyok.
6 honapos a kislànyom, most vagyok ujra vàrandos a 6. hétet töltöm.
10 hónapos a babám, már dolgozunk a testvérén. Csak még szoptatok, még meg se jött, szerintem még peteérésem sincsen :(
Mi kb. 3 év korkülönbséget szerettünk volna, de sajnos már 11 hónapja hiába próbálkozunk a testvérkével. 2 éves korában kezdtünk próbálkozni.
Mi kétszer kettõt szerettünk volna, úgyhogy az elsõ kettõ közt 21 hónap van, a második kettõ közt 2 év 5 hónap. A 2. és a 3. közt pedig 4 év. Most azon gondolkozunk, hogy jó lenne egy ötödik. Most lesz 2 éves a legkisebb, eddig nem volt peteérésem, mert szopott. Nem könnyû, mert mindketten dolgozunk a gyerekek mellett, nagyszülõk meghaltak. De az ember ne az álmait alakítsa a körülményekhez, hanem fordítva. Majd meglátjuk, rászánjuk-e magunkat.
9 év múlva
elõzõ Nagy 10 éves lesz januárban, kicsi 7 hónapos lesz a jövõ héten.
Szia! Én max 13-15 év múlva szeretnék másikat. Ha egyáltalán szeretnék majd. Most úgy érzem, hogy nem akarok 2 gyereket, de lehet, hogy ez késõbb megváltozik. A párom sem akar már többet, és én is mindig egyet terveztem, de most, hogy tudom milyen jó babázni és milyen szép dolog anyának lenni, lehet bevállalok még egyet, ha majd úgy adódik.
Nálunk majdnem 3 év különbség van, kivártam az orvosok által javasolt 2 év szünetet.
7 év.mi igy terveztük, hogy mire a nagy suliba megy!és tök jo tudom vinni hozni.magamról tudom, hogy nem birtam volna egy kicsivel és egy picivel!fõleg, ha ismernétek a nagyot!
Lányom 5 hós kora óta nem védekeztünk, az elsõ szülinapján sikerült a kistesó, így 21 hónap lesz köztük. Most 18 hetes vagyok, de apa már a harmadikat emlegeti:-) Szerretnénk õt is ilyen hamar a második után, és több nem lesz valószínüleg, hacsak addig nem nyerünk a lottón.)
Nagyon bátrak vagytok, hogy ilyen kicsi korkülönbséggel is vállaltok babát, nálunk remélhetõleg úgy 3, 5 év lesz köztük-Én dolgozni akartam, hogy megkapjam a max gyedet és úgy gondoltam, hogy mivel 3 éves korra kb.lezárul a személyiségük kialakulása, ezért hagy tudjak egyre koncentrálni.
Nálunk 5 év a korkülönbség és nagyon jó :-))) 2é. lány és 7é. fiú
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek!2.nak:Akkor te most a 4.et várod?Hát szívbõl gratulálok és remélem egészséges kisbabád lesz.Nekem még csak most az elsõ(kisfiam)3 hós de már gondolkodunk a tesókán(sajnos nem szoptatok már)csak nem tudom mit szólnának vagy hogy néznének rám hogy ha már most teherbe esnék.
ma 11hónapos a "nagy" fiam, és ha minden igaz 6hetes pocis lehetek. nagyon akartam a 2.babát, bár most egy kicsit majrézok, hogy hogy lesz majd a végén, elején.nekem is mondták, hogy nem lesz egyszerû, és láttam az illetõ szemében a lesajnálást, kárörömet....de MI így akartuk, hogy kicsi legyen a korkülönbség.Majd lesz valahogy :-) mellesleg a barátnõm meg ikreket vár, akkor most sajnáljam? :-D
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ.Nagyon szeretnék újra pocis lenni. :) Boldog babavárást nektek! :)
szia! nálunk 11 hónap van a két gyermekem között..nem egy sétagalopp, de hamar összenõnek, a kicsi most 3 hós, a nagy meg 14 hónapos.
2 éves a fiam és 4 hónapja próbálkozunk a tesóval.
Nekem 10 hónapos a kislányom, és 10 hetes terhes vagyok. Környezetünkben mindenki hülyének néz, hogy ilyen hamar vállaltuk a 2. babát, de minket nem érdekel. Így akartuk, senkinek semmi köze hozzá, nem az õ problémájuk. Szerencsére a férjem is nagyon sokat tud segíteni, viszonylag sokat is tud itthon lenni velünk, úgyhogy mire várnánk?? Sok sikert nektek
18 hónapos volt a fiam, amikor ismét babát terveztünk, elsõre sikerült, így lett 27 hónap köztük. Utólag még vártam volna, mert nagyon nehéz két kicsivel!
A gyerkõcöm másfél éves lesz, amikor elkezdünk próbálkozni, aztán ki tudja mennyi idõ míg sikerül (1. is nehézkes volt) , de remélem, hogy 2, 5 és 3, 5 év között lesz valahol a korkülönbség. Ha úgy érzed, akkor kezdjetek el próbálkozni, ne törõdj mások véleményével! Nekem nem annyira nyerõ a tapasztalatom a pici korkülönbséggel, de ezt nem lehet általánosítani. Ha te úgy látod jónak, akkor legyen kicsi a korkülönbség. Ez annyira egyéni, függ az anyuka alaptermészetétõl, az 1. gyerkõc temperamentumától, terhesség- illetve szülésélménytõl és egyéb körülményektõl. Nincs jó vagy rossz korkülönbség, hallgass az ösztöneidre! :)
nem értem miért kellett lepontozni csak azért mert nem évek vannak a gyermekeim között..a kérdésre válaszoltam...gratulálok kedves lepontozó


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!