Találatok a következő kifejezésre: A 19. genetikai (40 db)

Baj ha a 18. hetes genetikai ultrahangra nem volt időpont, csak pont amikor a 19. hetet töltöm?

Legjobb válasz: Én is 19 hetesen voltam, de nem baj, mert általában a 18-20. hét között végzik el ezt a genetikai vizsgálatot.

Én is 19 hetesen voltam, de nem baj, mert általában a 18-20. hét között végzik el ezt a genetikai vizsgálatot.
A kérdező hozzászólása: Szuper! nagyon szépen köszönöm gyors válaszod!!!!
Én is a 19. héten voltam, nyugi :-)
A kérdező hozzászólása: OK!!! Akkor már teljesen megnyugodtam:)
Mi épp tegnap kaptuk meg a papírt az orvostól, azt mondta ezt a vizsgálatot célszerû 19 hetesen elvégeztetni, ezért nem mehetünk elõbb uhra!:S pedig már annyira várom hogy megnézhessem újra! Boldog baba várást!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nektek is Boldog babavárást!!!
Én is a 19-ik hétben fogok menni uh-ra. Akkorra adtak idõpontot.
A kérdező hozzászólása: :) :) :)
én 19+5naposan voltam- az én dokim betöltött 19.hét után szereti ezt az uh-t csinálni! :)

Genetikai tanácsadásra kell mennem Debrecenbe 19 hetes leszek, ott megcsinálják-e a kötelező genetikai uh-t is?

Legjobb válasz: úgy tudom hogy még a klinikán is kérik a nõdoki által írt vizsgálatkérõ lapot hozzá ha van ilyened sztem csak kicsit kell többet várnod és megnéznek . a kenézyben asszem nincs genetika de lehet tévedek.

úgy tudom hogy még a klinikán is kérik a nõdoki által írt vizsgálatkérõ lapot hozzá ha van ilyened sztem csak kicsit kell többet várnod és megnéznek . a kenézyben asszem nincs genetika de lehet tévedek.
Természetesen igen, a genetikai tanácsadás lesz a kötelezõ genetikai ultrahang is egyben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Ma voltam a 19 hetes genetikai uh-n azt mondta a doki hogy menjek vissza 1 hét mulva mert a gyomortelödés nem látható! Nincs nagy baj ugye? Ugy félek hogy valami baja a babának! A placenta pedig a hátsó falon tapad! Az jó?

Legjobb válasz: ne aggódj! Nekem a betöltött 16. héten volt genetikai uh, és nekem is meg kellett ismételni a gyomortelítõdés miatt, vagyis éppen akkor nem kortyolt a magzatvízbõl, üres volt a pocija. Azért kell visszamenni, hogy lássák, hogy mindene megfelelõen mûködik.

ne aggódj! Nekem a betöltött 16. héten volt genetikai uh, és nekem is meg kellett ismételni a gyomortelítõdés miatt, vagyis éppen akkor nem kortyolt a magzatvízbõl, üres volt a pocija. Azért kell visszamenni, hogy lássák, hogy mindene megfelelõen mûködik.
Igaza van az elõttem szólónak, a hátsó falon tapadó placenta pedig tökéletes helyen van :-)
Nyugodj meg. Én a 20 hétben vagyok és ugyan ez miatt hívtak vissza! Kiderült épp pisilés után volt és még nem ivott a magzatvízbõl... A méhlepényem meg a méhnyakon tapadt meg , majd hátsófali lett. Erre azt mondta adokim hogy kívánni nem lehet jobbat. Szóval tényleg nyugi, és örülj hogy biztosra mennek a dokik és te meg többet látod azt az édes kis pocaklakót:D Boldog babavárást:D
Örülj neki, hogy visszahívnak, sok helyen ha valamit nem látnak rendesen úgy hagyják, vissza se hívnak.Biztos nincs baj, csak alapos a doki, és látni akarja rendesen, egybként, hgy a placenta hátsó falon tapad, nagyon jó, nekem is ott van. Boldog babavárást! 23 hetes


Bejöhet a férjem a 19. heti kötelező genetikai ultrahangra?

Miket fognak nézni?? Lehet már látni majd a nemét???

Legjobb válasz: Szia! Nálunk a kórházban csinálják a kötelezõ uh-okat, oda nem engedik be a férfiakat, mert egyszerre több nõt is behívnak és levetkõztetnek. De elképzelhetõ, hogy ha megbeszéled a szonográfussal (uh-os), akkor megengedi. Nálunk már a 17. héten látszódott a neme, aztán a 21. héten már mindene. Sokat mocorgott, tátotta a száját, emelgette a lábát, nagyon édes volt, nem volt szégyenlõs :) Tehát minden látszódhat már ilyenkor (19.hét), ha nem alszik és nem fodul el. Sok boldogságot!

Szia! Nálunk a kórházban csinálják a kötelezõ uh-okat, oda nem engedik be a férfiakat, mert egyszerre több nõt is behívnak és levetkõztetnek. De elképzelhetõ, hogy ha megbeszéled a szonográfussal (uh-os), akkor megengedi. Nálunk már a 17. héten látszódott a neme, aztán a 21. héten már mindene. Sokat mocorgott, tátotta a száját, emelgette a lábát, nagyon édes volt, nem volt szégyenlõs :) Tehát minden látszódhat már ilyenkor (19.hét), ha nem alszik és nem fodul el. Sok boldogságot!
Nem hallottam még, hogy kérésre ne engednék be a kíváncsi apukákat, mindenre van megoldás. Én például a kislányomat is be szeretném vinni a következõ UH-ra, 10 éves és õ is nagyon kíváncsi a kistesóra.
Szia! Én is a Megyeibe járok, és jövõ héten megyek a 19. heti UH-ra. A 12. hetire simán beengedték a férjemet, szerintem most sem lesz gond. Ott nem hívnak be egyszerre több kismamát.
nekem mar a 13. heten is bennvolt, de meg ott se fogta fel.. most kezdi szerintem felfogni.. a dolgokat.. nekem mindig bejon, egyszer nem volt, a 30. hetin, mert dolgoznia kellett, viszont pont elotte valo nap csinaltattuk a 4dt :D mit is neznek, , mit is neznek.. lemerik a szokasos dolgokat, fej, hasi körméret, combcsont hossz.. nezik a nyitott gerincet, vesemukodest, keresnek barmi rendellenességet.. nekem a 19. heten mondtak meg a nemet, van, aki már a 14. heten tudta, es volt olyan ismerosom, akinek csak a 29. heten mutatta meg a babaja a kukiját... ha szerencséd van, látni fogjátok :D
A kérdező hozzászólása: Amúgy Miskolci vagyok és a megyeibe járok:) )
Én hétfõn voltam a 19 hetes uh.-n Gyöngyösön.Ott mindenkit elkisért a férje.Szerintem kérdezd meg elõtte.Egyébként mindenük látszódik már.Igaz az én babym nem mutatta meg, hogy fiú v. lány.Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Remélem beengedik majd:) )
a koffein õt is fölébreszti
Bocs, de ezt most nem értem...Mi köze a kapuccsinónak a baba mozgásához?
"kapuccsínót" a szép magyar helyesírás mindig felbukkan a gyakorikérdések.hu-n :D:D
A kérdező hozzászólása: Hát ittam kapuccsínót, mégis lustizott a kiscsaj. Majd 4d elõtt a kóla, csoki kombinációt vetem be. köszi nektek
én a 4D-s elõtt ittam kólát, mert akkor jobban lehetett látni a mozgását, de nst elõtt mindenképp, mert én 1 órát is ott voltam, mire felkelt és értékelhetõ eredmény lett
A kérdező hozzászólása: köszi
Ez a nagy genetikai uh! Itt nem kell, h mozogjon, majd nst-n!
19-ik héten már nem genetikai dolgokat néznek. Ha nagyon mozog a baba akkor semmit nem fognak látni, és nagyon nehezen fogja lemérnia a doki, mert mindig bemozog. Meddigre kimerevíti a képet bemozog. Sajnos az ultrahangot eleve nem szeretik és így eleve aktívabbak. Ha pl rosszul fekszik és azért nem látni valamit, akkor meg hiába csinálsz bár mit is. Nagy mozgások 15-ik hét körül viccesek de nálatok már inkáb nehezoittik az ultrahangot. Itt amire mész nem genetikát néznek hanem a belsö szerveket, pl a szívkamrákat, a hólyagot, az agyat, a gyomrot. Ilyenkor már nincs genetika.
A kérdező hozzászólása: Köszi Akkor iszok elõtte egy pohárral. Gondolom azért ne lesz olyan aktív, hogy a szerveit ne lássák :)
én egy pohár kólát szoktam, de a lényeg ugyanaz :-)
Az elsõ vagyokok, én errõl még nem hallottam...de ha jobban belegondolok igaz!:P
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értékes hozzászólást. Említés képpen három diplomám van, és képzeled, a magyar szakomon volt egy olyan órám, ahol pont ez a szó volt az egyik példa arra, hogy mennyi formája van egy átvett szónak a magyar nyelvben. És láss csodát: Ez az egyik!!!
Szia!Mi vittünk, és fényképeket tett rá.Rá lehet csatlakoztatni, és ugy joval több képed lesz Róla!

Szent István kórházban milyen a 19. heti genetikai UH? Apuka bejöhet, hol lehet időpontot kérni?

Magánrendelésre járok egy dokihoz, aki a Szent Istvánban van. Õ mondta, hogy oda menjek a 19 hetes UH-ra, meg, hogy id?pontot kell kérni. De azt nem mondta, hogy milyen telefonszámon, pontosan hová kell menni stb.

Legjobb válasz: Köszönöm, hogy írtál, és hálás lennék, ha megírnád majd a hétfõi tapasztalataidat! Hová kell menni, apuka bemehet-e, mennyi idõ kb. az UH, tartják-e az idõpontot, adnak-e képet, megmondták-e a nemét? Kb. ilyenekre lennék kíváncsi. Elõre is köszi.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtál, és hálás lennék, ha megírnád majd a hétfõi tapasztalataidat! Hová kell menni, apuka bemehet-e, mennyi idõ kb. az UH, tartják-e az idõpontot, adnak-e képet, megmondták-e a nemét? Kb. ilyenekre lennék kíváncsi. Elõre is köszi.
A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy 4D-ben is megmutatták a babót vagy csak 2D-ben? Ez persze annyira nem fontos, a lényeg, hogy mindene meglegyen, csak kíváncsi lennék.
Az én orvosom is az Istvánban rendel. a 06-1-455-5700-számon a 11-es vagy 12 melléken kell fél 10-tõl kérni idõpontot kb. a 19.hét elõtt 2 de inkább 3 héttel. Mondjuk nekem a mellékekre azt mondta a gépi hang, hogy nincs ilyen mellék, ezért csak simán hívtam a számot és megvártam, hogy kapcsolják az ügyintézõt, Neki pedig mondtam, hogy a 19.heti genetikaira szeretnék idõpontot és kapcsolt is. Igaz 2 kapcsolás után és kb.negyed órás várakoztató zene után sikerült idõpontot kérnem 2 nap telefonálgatás után, de végül is sikerült. Én hétfõn megyek. Megírom majd, hogy hova kell menni. Még én sem tudom pontosan. A címet gondolom tudod, de azért itt van: Szent István Kórház - 1097 Budapest, Nagyvárad tér 1. - N. épület(A végén van az N épület.) Remélem segítettem. :-)
Szia! Az alaksori részen van a 19.heti genetikai UH. Ahogy lemész szemben látni fogod az ajtót amire kivan írva, hogy ott végzik a 19.hetit. Oda be kell kopogni és leadni a kis könyvedet, aztán szólítanak majd. Viszont kijött egy doktornõ és elhívott 2 ajtóval arrébb és ott csinálta az UH-t. Ne ne aggódj, szólítani fognak mindenképpen. A párom és a barátnõm kísért el, mindketten bejöhettek. Kaptunk képet is. Jó genetikus dokinõt (Dr. Bábinszki Ágota)fogtunk ki, mert minden szervét, testrészét többször is tüzetesen megnézte a bébinek. Itt már a neme is nagy valószínûséggel látható, bár nem biztos. Amikor idõpontot kérsz telefonon, akkor hozzá próbálj meg kérni. Tényleg jó. Szuper volt látni a Babónkat.:-)
Még valami! Az idõpontot tartják, illetve próbálják tartani, de sokat nem kell várni. Remélem segítettem. Írj még ha van kérdésed. Megpróbálok válaszolni! :-)
Egyébként ki a magándokid? Nekem Dr. Radnai Katalin!Imádom! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál. Hétfõn megyünk, kíváncsi vagyok, milyen lesz. Dr. Kosztin Árpádhoz járok. Eddig meg vagyok vele elégedve. Szép babavárást Neked!
Szia! 4D-t csak magán UH rendelõk készítenek. A kórházban nem sajnos! Neked is Boldog babavárást! :-)

Ha doki a 19. héten a genetikai uh-on kisfiúnak látta a kisbabát, akkor az viszonylag biztosnak mondható? (Tudom, csak akkor biztos, ha megszületik, de azért mégis. )

Legjobb válasz: igen!! :) kukac ritkán vált nunira, ellenkezõleg lehetnének kétségek. nekem már 17 hetesen fiúnak mondták, azóta sem változott. 25 hkm

igen!! :) kukac ritkán vált nunira, ellenkezõleg lehetnének kétségek. nekem már 17 hetesen fiúnak mondták, azóta sem változott. 25 hkm
Nagy eséllyel az marad :) De azért vannak kivételek (ez általában akkor, ha a doki csak futólag nézte meg, így volt a kolléganõmnél pl)Nekem meg a 16. héten nézték fiúnak aztán lány lett :) (de utána a genetikain már lánynak mondták)
19. hetesen már elég egyértelmûen látszódnia kell (ha a baba is úgy akarja). Szóval ha rendesen megnézték, akkor az fiú!
Mind a 2x mondták a 19. héten fiúnak. és azok is maradtak :)
Nekünk a 15.héten 4D-n kisfiút mutogattak, aztán azóta száz százalék, hogy kislány :) De szerintem 19 hetesen már veheted "biztosnak". Gratulálok! :) 25hkm

Győri kismamák! A kórházban a 19. heti genetikai UH-t ugyanaz a doki végzi mint a 12. hétben?

A sorszámot adó gépen külön vannak az UH-k. A doki miatt? Elég bunkó volt a n? a 12. hetin, vajon rá számítsak most is?

Legjobb válasz: Hát nem.Akihez éppen kerülsz.Nekem más csinálta 6,8,12 és 20 hetesen is.Aki épp dolgozik,épp be van osztva.Nem tartom valószínûnek,hogy ugyanahhoz kerülsz. 25hetes gyõri kismama

Hát nem.Akihez éppen kerülsz.Nekem más csinálta 6, 8, 12 és 20 hetesen is.Aki épp dolgozik, épp be van osztva.Nem tartom valószínûnek, hogy ugyanahhoz kerülsz. 25hetes gyõri kismama
A kérdező hozzászólása: Hát igen :( Viszont levitték most 15.000rõl 10.000re a 4D-s UH-t, elmegyünk hátha ott mondanak valamit. Csak nemtudom hányadik héten lenne a legmegfelelõbb.
2. válaszoló vagyok, ugye mondtam :S
A kérdező hozzászólása: Nagy Miklóshoz kerültem, hozzám se szólt, annyit sem, hogy minden rendben van. :(
köszönöm megtaláltam az oldalt!azt nem tudjátok mennyiért vállal el egy szülést?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nekem nincs fogadott orvosom, eddig mindig más doki volt terhesgondozáson, egyik sem volt valami kedves. Bezzeg sokezerért mosolyogva fogadnának :(
utolsónak: Lendvai doktor rendel privátban is, saját honlapja is van!
nem ismertek olyan kismamát aki a Lendvai Viktort fogadta meg!? mert ugye õ nem rendel magánba, de fel lehet fogadni, de nem tudom mennyit illene neki adni?-de ahogy én észrevettem neki nem a pénz számít!tapasztalatok?
1.vagyok. Nekem is van fogadott orvosom, Dr.Maár Róbert.
Szia, második válaszoló vagyok. Nekem van fogadott orvosom, Dr. Fekete Zoltán. 26 hkm
Nem valószínû, de megvan rá az esély! Nektek van fogadott orvosotok? ha igen ki?
Szia én eddig mindhárom alkalommal másnál voltam nem nagy az esély hogy ugyanahoz kerülj. Amúgy az elsõ vizsgálaton szerintem én is ugyanazt fogtam ki mint te semmit nem lehetett kiszedni belõle amit muszály volt elmondta aztán kb 2perc alatt végzett:-S De a másik 2 doki teljesen normális volt. 20 hkm
Szia! Nem biztos, hogy ugyanahhoz kerülsz. Mindig más doki van, nekem a 19. hetit a Nagy Miklós csinálta, de aznap éppen bal lábbal kelt fel...:S 26 hkm
Utolsó vagyok, és jövõ héten megyek 4D-re hétfõn, most vagyok 26+1 hetes, szerintem ilyenkor már nagyon szépek...
Barátnõmék úgy tudom ott voltak és nekik kellett idõpontot kérni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ.
Szia nekem is mennem kell elmesélnéd mi volt?! Egy aggodó 18 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!