Találatok a következő kifejezésre: A 19 hétben vagyok (91 db)

Számítások szerint 20 hetes vagyok, de a mai ultrahangon azt mondta az orvos, hogy a baba méretei alapján csak a 19. hétben vagyok. Valami baj van, vagy nem kell kétségbe esnem?

Legjobb válasz: abszolúlt nincs. Ne aggódj. Képzeld hasonló esetem voln nekem is csak annyi különbséggel, hogy az elején voltam még kb 10 hetes voltam addig folyamatosan voltak problémáim.. és akkor mentem a dokihoz és azt mondta, hogy kisebb a ababa mint egy hete.. nah neee... gondoltam. Aztán kérdeztem, hogy de szívhang van igaz? Mire õ: hát.... hát.. az éppen van. És a beutalóra azt írta, hogy missed ab. Vagyis megkésett abortusz. Másnap mentem hüvelyire...addig tökre szétizgultam magam és kiderült hogy nincs semmi baj, és normálisak a méretek. Aztán épp ma mesélte barátnõm most szült meg 2 hete, hogy az ultrahang tippekre nem szabad adni, mert sokat "csalhatnak" pl. az õ babájára azt mondták hogy 3 kilós.. fél kilót tévedtek... azért ez elég sok.. nem? Szóval szerintem nem kell aggódni. Minden baba más más ütemben fejlõdik. Jó babavárást!

abszolúlt nincs. Ne aggódj. Képzeld hasonló esetem voln nekem is csak annyi különbséggel, hogy az elején voltam még kb 10 hetes voltam addig folyamatosan voltak problémáim.. és akkor mentem a dokihoz és azt mondta, hogy kisebb a ababa mint egy hete.. nah neee... gondoltam. Aztán kérdeztem, hogy de szívhang van igaz? Mire õ: hát.... hát.. az éppen van. És a beutalóra azt írta, hogy missed ab. Vagyis megkésett abortusz. Másnap mentem hüvelyire...addig tökre szétizgultam magam és kiderült hogy nincs semmi baj, és normálisak a méretek. Aztán épp ma mesélte barátnõm most szült meg 2 hete, hogy az ultrahang tippekre nem szabad adni, mert sokat "csalhatnak" pl. az õ babájára azt mondták hogy 3 kilós.. fél kilót tévedtek... azért ez elég sok.. nem? Szóval szerintem nem kell aggódni. Minden baba más más ütemben fejlõdik. Jó babavárást!
Szia! Ne aggódj!Nálam is ez a helyzet. A genetikai uh-n azt mondták, hogy a menses szerint 19+2 napos vagyok, míg a méretek alapján 18+4 napos vagyok... a doki azt mondta semmi gond akkor 18+4 napos vagyok, hiszen egy hét eltérés a fogamzás "eltérése miatt" miatt van, egy héttel késõbb estem teherbe.Most voltam 4D-n, ott is azt mondták, hogy 24+2 napos voltam a mensi szerint, de az adatok 23+4, 6 naposak voltak. De ott is azt mondta a hölgy, hogy 1 hét nem számít. Csak nagy durva eltéréseknek nem szabad lenni. Jó babavárást! 25 hetes kismama
szia mi is le vagyunk maradva egy hétel igaz még az elején vagyunk 11hetesek de azt mondták nem baj a lényeg hogy nõl aztán majd behozza ha nem akkor nem akkor fogant mikor számolva van hanem amikor õ akart na de a lényeg hogy meg van nem ?:) ne aggódj ha van valami bj azt ugyis mondják a dokik jó baba várást

A 19. hétben vagyok és nem érzem még a baba mozgását, a hasam is alig növekedett valamit. A vizsgálatok alapján eddig minden rendben volt, de aggódom. Mikor lesz látványos és érezhető a terhességem? (Első baba)

Legjobb válasz: Az elsõ babás kismamák késõbb érzik meg az elsõ magzatmozgást. Én 17+5 hetes vagyok és a 16. héttõl érzem a picit. Sok kismama a bélmozgással is össze szokta keverni az ilyet mert amíg picike igazán hasonló.

Az elsõ babás kismamák késõbb érzik meg az elsõ magzatmozgást. Én 17+5 hetes vagyok és a 16. héttõl érzem a picit. Sok kismama a bélmozgással is össze szokta keverni az ilyet mert amíg picike igazán hasonló.
Elsõ baba, és nem vagyok kövér, mégis csak a betöltött 20. héten kezdtem érezni a mozgását. A hasam látványosan a 22. héttõl kezdett nõni. Ma már sokan azt hiszik, hogy mindjárt megszülök, pedig még csak a 27. hetet töltöttem.
:) Mintha én írtam volna ezt a kérdést...Én is ugyanígy éreztem, csak türelem :) Én legelõször 21 hetesen éreztem a mozgását, az a nap egy ünnep volt számomra, éppen Karácsony elõtt, azóta minden nap érzem hogy aktivál a kicsi drága :) Akkortól kezdett el hétrõl hétre növekedni a pocim. Boldog babavárást! 24h km
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat! Szép napot Nektek!
Lehet hogy neked picurka babád lesz, azért nem nõ annyira a pocakod :) én 16 hetes vagyok és ahhoz képest olyan nagy a hasam hogy mindenki azt hiszi iker lesz közben nem is csak hatalmas baba lesz :) )

Hogy a legjobb feküdni ha a 19 hétben vagyok. Szeretek hason fekve aludni de mostmár kezd kényelmetlen lenni! Árthatok vele a babának?

Legjobb válasz: Szia!Én a 25.hétben vagyok,és Én még most is szoktam "félig"hason aludni.A babának nem árthatsz,Neked kell érezned,hogy meddig tudsz még hason fekve aludni.Háton fekve sose aludtam ezelõtt,de mostanában va,hogy az esik jól,fõleg mert ilyenkor már a derékfájás is elõjön.Boldog Babavárást!!!

Szia!Én a 25.hétben vagyok, és Én még most is szoktam "félig"hason aludni.A babának nem árthatsz, Neked kell érezned, hogy meddig tudsz még hason fekve aludni.Háton fekve sose aludtam ezelõtt, de mostanában va, hogy az esik jól, fõleg mert ilyenkor már a derékfájás is elõjön.Boldog Babavárást!!!
Szia! 21 hetes vagyok és én még mindig sokat alszom hason. Van olyan, hogy nem tetszik a babámnak, olyankor kikopog, hogy "hello, itt vagyok". De pl. tegnap éjjel szintem végig hason aludtam és nem szólt. Nekem is vannak kétségeim, ma fogom megkérdezni az orvosomat errõl. Minden jót!
Szia! Én is 20 hetes kismami vagyok. A hason fekvést megkérdeztem az orvosomtól, azt mondta, hogy érezni fogom, amikor már árthatok vele a babának. A méhlepény ugyanis benyomodóik az üregbe, a babának kicsi lesz a hely. A 19. héten bizony már kell a babcinak a hely a fejlõdéshez, és ne felejtsd el, hogy pici, törékeny, puha testecskéje van, nincsenek még erõs csontjai, tehát sebezhetõ a picurka, és nem biztos, hogy a magzatvíz, magzatburok meg tudja õt védeni minden "kis támadástól". A helyedben már óvatosságból is oldalt feküdnék. nézz utána, lehet kismama párnát kapni boltokban, én is beszereztem egyet, úgy kényelmes az alvás oldalt feküdve is! Üdv. 20 hetes kismami
Szia, En 20 hetes vagyok de már azota nem tudok hason aludni hogy szinte megtudtam hogy terhes vagyok.Én oldalt szenvedek most!A késztetést én is mindig érzem hogy aludjak hason meg de jo volna...De egy idö után hozzászoksz! Azt nem tudom hogy ártasz e vele a babának de azt tudom hogy ilyenkor nem szabad a hasat megterhelni.Lásd sex.ott is vigyázni kell hogy a párod rád ne nehezkedjen, nem szabad tornáztatni a hasizmokat!De mondom en csak gondolom! Minden jot!
Sziasztok! Én már túl vagyok a pocakos alváson, de az utolsó hónapokban csak ülve tudtam aludni. Amikor oldaltfeküdtem a lányom mindig a hasam másik oldalára akart mászni:) és szinte fájt mindenem. Hason nem aludtam terhesség elõtt sem. Kellemes babavárást! Jó egészséget! Üdv. 10 hónapos picilány anyuja
Én 28+5 hetes vagyok és szoktam félig hason aludni, úgy, hogy az egyik felhúzott lábammal kitámasztom magam. Azt tudom, hogy a 3 trimeszterben hanyatt feküdni nem nagyon ajánlatos, mert a baba súlya nyomja a hasi ütõereket és nem jut elég vér sem az anyukának, sem a babának. Ezt azért is hiszem el, mert az elsõ terhességemkor még egy UH alatt is min.2× fel kellett ülnöm, mert a hanyatt fekvéstõl el akartam ájulni. Most még ilyen gondom nincsen, de ha álmomban a hátamra fordulok és felébredek, alig bírok megmozdulni, fáj mindenem. Úgy gondolom, ha kezd kényelmetlen lenni a hasonfekvés, az azért van, mert nyomod a pocidat és az biztosan nem is tesz jót. Próbáld ki ezt a lábfelhúzást vagy az oldalfekvést és egy ideig még háton is fekhetsz.


Ha a 19. hétre hívott vissza a doki UH-ra, de az a nap pont munkaszüneti nap (november elseje), akkor a 18. héten menjek, vagy inkább a 20. héten érdemes? UH szempontból számít valamit?

Legjobb válasz: magán doki vagy szk mert nem mindegy de ha ö adta az idöpontot akkor menj és is a 19 héten megyek gentikaira mert utána elutazom külföldre

magán doki vagy szk mert nem mindegy de ha ö adta az idöpontot akkor menj és is a 19 héten megyek gentikaira mert utána elutazom külföldre
Az UH-ot a 18-20. hét között végzik :) Hívd fel elõtte, majd eldönti, hogy melyik héten szeretne látni, de mindkettõ jó még a vizsgálathoz :)
A kérdező hozzászólása: köszi! :) akkor a 18 hét lesz, az közelebb van :)
szerintem az nem sokat számít hogy most 18-19 vagy 20 :) én is 19 hetesen voltam
A kérdező hozzászólása: ez természetesen nekem is eszembe jutott és ezt is fogom tenni, de gondoltam tudja valaki, hogy UH szempontból számít e hogy a 18. héten vagy a 20-on megyek.
Hát akkor hívd telefonon az idõpont miatt és kérdezz rá nála erre. Gondolom nem aznap hívnád.
A kérdező hozzászólása: nem adott idõpontot, csak mondta hogy majd a 19. héten kell újra találkoznunk és majd híjam telefonon az idõpont miatt. de mivel csütörtök munkaszüneti nap lesz, ezért biztos nem rendel (gondolom én). így nem tudom, hogy a 18 hét elõtt hívjam, vagy a 20. elõtt?
A kérdező hozzászólása: igen, magán doki és egy héten csak egy nap rendel, csütörtökön.
1 héten csak 1 nap rendel?
A kérdező hozzászólása: köszi! :)

Most akkor melyik a mérvadó terhességi kor meghatározására? A 12. vagy a 19. heti uh?

Márc.21-én fogant a babánk (tudom, mert csak akkor és azelött másfél héttel voltunk együtt a párommal) a 12.heti uh-n napra pontosan ezt is mérték, de most a 19.hetin ezek szerint már 19+7 naposnak kellett volna lennem, mégis csak 19+4 napot mondtak.

Legjobb válasz: És kérhetném, hogy írjatok 19-20.heti uh méreteket? Köszi

A kérdező hozzászólása: És kérhetném, hogy írjatok 19-20.heti uh méreteket? Köszi
Bizony mi is annyira tàvolinak érezzük pedig ha meg visszatekintünk akkor màr a felén túl vagyunk :-) mèg a fele hátra van :-) de hidd el eljön a mi idõnk is :-) . Nekünk már a harmadik babánk de mègis úgy éljük meg az egész várandósságomat mintha az elsõ lenne :-) . Imàdom ezt az állapotot :-) de azért már azt is várom, hogy végre megpillanthassuk a szülõszobában :-) .
A kérdező hozzászólása: nekem elsõ baba, a páromnak van már egy kisfia... Olyan messzinek tünik a december pedig mindenki mondja, hogy addig pihenjem ki magam...
És a Notbert helyett *Norbert :-)
Bocsi *elõ helyett elsõ :-) Telóról írok :-)
Mi dec.11-re várjuk :-) Ha fiú lesz apa nevét kapja Notbert lesz :-)) Ha kislány lesz akkor Nikol lesz :-)) Nektek elõ baba lesz??
A kérdező hozzászólása: Méretek: BDP: 44 mm AC: 139 mm FL: 32 mm. súly: 303 gramm. A súlyon kivül a többi méret a net szerint 19.hetinek felel meg. De akkor ez is lehet ennyire eltérõ? Nem aggódok, csak kiváncsiság. Köszönöm a válaszokat. Anita: igen, akkor egyidõsek. :) Fiad vagy lányod lesz?
Azta jó drága doki nálunk a dokimnak nincsen meghatározott tarifája a szülésre csak a magánrendelõjében ìgy szülés után mindenkitõl annyit kap amannyit az illetõ kitud fizetni illetve amennyit gondol :-) . Mi 7 èvvel ezelõtt mikor a màsodikat szültem nála akkor 30 ezret adtunk a borítékba de most nyilván már többet fogumk hiszen azért csak eltelt pár èv :-)) . Meghát havonta hagyunk nála egy 10-st mert annyiért csinálja az UH-kat ezèrt úgy vagyunk vele, hogy a nagyrészèt a terhesség alatt megkapja :-)) .
A kérdező hozzászólása: Hm. akit ajánlanak, õ 120 e-ért szüleszt. Azt meg végképp soknak találom. De valószinüleg felvesszük a kapcsolatot azzal az orvossal, akinél a párom született, és beszélünk vele. Sosem lehet tudni, hogy milyen lesz egy szülés, kell e császár stb, meghát persze a bizalom az iránt aki végigvitte a terhességet, de ha belegondolok abból a pénzbõl mennyi mindent lehet venni a babának.. Hát majd meglátjuk 2-3 hét alatt ugyis döntésre kell jutnom.
Nekem 10 éve van dokim nála szültem az elsõt és nekem õ nagyon bejött pedig akkor csak szimplán õ volt az ügyeletes de nem csak azért volt ott, hogy vágjon meg varrjon nálunk õ ült a lábamközött ès õ segítette világra a fiamat ( mind a kettõt ) . Én azóta csak hozzá járok még szimpla ellenörzèsekre is :-) nagyon szeretem mint dokit mert lelkiismeretes ès odafigyel a kismamáira :-) szerintem nem árt a fogadotz doki esetleg puhatolózz kismama körökben, hogy kit ajánlanak arra felé ahol laktok :-)) .
A kérdező hozzászólása: Én a szüléstõl még mindig tartok. még orvost sem tudom, hogy fogok e fogadni, mert azt mondják, a fogadott doki is csak azért lesz ott, hogy vágjon, varrjon, vagy ha ne adja Isten gáz van. Csak félek, hogyha nincs fogadott dokim, le se tojnak majd, és esetleg nem is adnak érzéstelenitõt.
Tudod, nincs két egyforma baba. Lehetnek eltérések, mert van hogy gyorsabban nõnek, vagy éppen lassabban. 19+7 napos vagy a fogantatás szerint, akkor annyi vagy. Lehetnek, sõt, még lesznek is eltérések! De ténylég nem kell aggódni, behozza majd a lemaradást. Boldog Babavárást! 37 hkm
Én is úgy tudom, hogy a 12. heti a pontosabb, utána már nagyobb az eltérés a babák fejlõdése között. De 3 napon akkor sem kell aggódni, fõleg mert ha azonnal csináltak volna egy másik uh-t, ott valószínûleg mást mértek volna. Ha csak egy tizedmiliméterrel máshova teszi a kurzort, már az is napokat jelent az eltérésben.
De jó egyidõs várandósok vagyunk :-) tegnap voltunk UH - n :-) . Bpd: 45 mm Fl: 30 mm Thq: 43 mm Remélem tudtam segíteni :-)
A 12 hetes a pontos, mert addig hasonló mértékben nõnek a picik, utána már a genetika is szerepet kap. Amúgy 19+7 nincsen, az már pont 18. hét. Valamint 3 nap eltérés semmiség:) Boldog babavárást!
Elsõ vagyok, Tényleg! Én észre sem vettem a 19+7et! De nem 18. hanem akkor az a 20. hét. :)
A kérdező hozzászólása: nekünk 2 különbözõ uh-n is fiút mondtak. :) te melyik napra vagy kiirva? dec 12? Engem 12.hetin dec 12 re, mostani uhn dec 14re irtak. Nevünk valószinüleg a Bálint lesz. Nálatok?
A 18 heti UH-n bizonytalan fiú volt de tegnap már nem volt biztos mivel törökülésben volt a pociban így a doki azt mondta vagy nagyon leszorítja a fütyijét van nincs is neki de majd 3 hét múlva hátha megmutatja :-)) . Amúgy õ már a harmadik gyerkõcünk van már 2 fiunk :-) de mindegy, hogy fiú vagy lány örülünk neki bármi lesz is :-) . Te tudod már mid lesz? Nevetek meg van már?

Mikor érdemesebb a genetikai UH-ra elmenni? 19. héten vagy 18. héten?

Nekem úgy mondták, 18-20. hét között. Van jelentõsége? Van olyan szerv amit ha nem látnak a 18. héten a 19. hetin látni fogják? :)

Legjobb válasz: Szerintem 18. héten érdemes elmenni, mert ha valami gond van, akkor több idõ marad még gondolkodni a hogyan-továbbon. Ilyenkor már minden szerv kifejlõdött minimum kezdetleges szinten. Elvetetni pedig orvosi indokkal 20. hétig lehet, a diagnosztika csúszása miatti okból 24. hétig. Amúgy, ha a 12. heti UH rendben volt, akkor nem nagyon van min aggódni.

Szerintem 18. héten érdemes elmenni, mert ha valami gond van, akkor több idõ marad még gondolkodni a hogyan-továbbon. Ilyenkor már minden szerv kifejlõdött minimum kezdetleges szinten. Elvetetni pedig orvosi indokkal 20. hétig lehet, a diagnosztika csúszása miatti okból 24. hétig. Amúgy, ha a 12. heti UH rendben volt, akkor nem nagyon van min aggódni.
Elméletileg teljesen mindegy, valóban akkor van jelentõsége, ha gond lenne, hogy minél hamarabb lehessen dönteni. De fejlettség szempontjából mindegy. Én 18+3 voltam, tökéletesen látszott minden pici csontja.
Nekem genetikus mondta, hogy kifejezetten a betöltött 19. héten érdemes menni, azt nem fejtette ki, hogy miért.

A 19. hétig 3 kilót híztam, viszont most 22 hetes vagyok, és már 6 kilónál tartok! Nem értem az okát, nem eszem többet, sőt! Leszorítottam csak gyümölcsöt, nestlé fitnesst, és tejtermékeket eszem! Mi történik? Mit tegyek? Vagy ez normális?

Legjobb válasz: Ez teljesen normális, ne aggódj és én a helyedben a megszorítások helyett inkább odafigyelnék arra, hogy mindenbõl vigyek be a szervezetembe, amibõl szükséges. Tehát zöldséget is, fõtt ételt, húsokat, ha nem vagy vega. Nehogy lekorlátozd a táplálkozásodat erre a három féle dologra, amit felsoroltál, még akkor sem lenne jó ötlet, ha nem várnál babát, de most különösen nem szabad egyoldalúan táplálkozni. Az a súlynövekedés teljesen természetes, amirõl beszámoltál. Nekem 15. hétig farkasétvágyam volt, azokban a hetekben mégsem híztam. 18. héttõl viszont alig bírtam enni, a hasam akkor indult növekedésnek, visszamentem dolgozni, rengeteget mozogtam egy nap, ennek ellenére rá négy kiló jött fel az azt követõ öt hétben. Nem ettem többet, nem voltam lusta, de ez nem is hízás volt. Egyértelmûen a baba miatt van. Ez az, amit el kell fogadni és próbáld meg élvezni a terhességedet, mert ebbõl a hat kilóból lesz még 12 is minimum és még az is teljesen normális lesz!

Ez teljesen normális, ne aggódj és én a helyedben a megszorítások helyett inkább odafigyelnék arra, hogy mindenbõl vigyek be a szervezetembe, amibõl szükséges. Tehát zöldséget is, fõtt ételt, húsokat, ha nem vagy vega. Nehogy lekorlátozd a táplálkozásodat erre a három féle dologra, amit felsoroltál, még akkor sem lenne jó ötlet, ha nem várnál babát, de most különösen nem szabad egyoldalúan táplálkozni. Az a súlynövekedés teljesen természetes, amirõl beszámoltál. Nekem 15. hétig farkasétvágyam volt, azokban a hetekben mégsem híztam. 18. héttõl viszont alig bírtam enni, a hasam akkor indult növekedésnek, visszamentem dolgozni, rengeteget mozogtam egy nap, ennek ellenére rá négy kiló jött fel az azt követõ öt hétben. Nem ettem többet, nem voltam lusta, de ez nem is hízás volt. Egyértelmûen a baba miatt van. Ez az, amit el kell fogadni és próbáld meg élvezni a terhességedet, mert ebbõl a hat kilóból lesz még 12 is minimum és még az is teljesen normális lesz!
szerintem igen, ez normális. én épp ma reggel néztem a súlyom(bár ne tettem volna)! 9 kg van rajtam és a 26. hétben vagyok. én sem értem! sokkal kevesebbet ettem egész terhességem alatt mint azelõtt és mégis feljött az a +9kg.nem is látszik meg rajtam, csak a hasam nagy! szóval sajnos bele kell törõdnünk ez normális!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!
Ne aggódj, én sem híztam 20hétig semmit, majd 5hét alatt rámjött 5kg és fogalmam sincs mitõl.Én is rengeteg gyümit eszem , meg joghurtot, tornázok is és még is jönnek a kilók.A védõnõm azt mondta, hogy ilyen tájt megugrik az ember súlya, majd abba marad és újra.Meg, hát a babóca is most kezd el igazán növögetni.4 barátnõm szûlt az idén és mind 20kg hízott, de szépen adják is le.Gondolj bele, alapból szülést követõen lejön vagy 6kg(baba, magzatvíz, méhlepény, stb)Arra vigyázz, hogy ne vizesedj majd, mert az sok kg-t jelent, meg nem is egészséges.Amúgy nekem a pocim nõ nagyon, meg talán egy pici ment a combomra, de nem vészes, nem is hiszik el , hogy már 67kg vagyok. Így hát ne csüggedj, jövõ ilyenkor már újra a régiek leszünk, egy gyönyörû kisbabával. Üdv:26 hetes kismami
A második válaszoló vagyok. Annyit még hozzátennék, hogy tényleg megáll egy pár hétre a súlynövekedés a huszas hetek második felében. Mint már említettem én 18-23 hét között híztam öt kilót, azóta eltelt négy hét és egy deka sem jött rám. Nem kezdek el korán örülni, mert biztos vagyok abban, hogy pár héten belül ismét jön egy hirtelen ugrás, majd valószínûleg pár hétig ismét leáll. Egyébként az egész egyénenként változó, biztosra még majd a 35. hét tájékán sem mehetünk, mert sokan írják, hogy az utolsó néhány hétben nõ leginkább a súly, mert a baba is akkor hízik a legintenzívebben, illetve sok nõnél akkor jön elõ a vizesedés, de elég sokan azt mondták nekem, hogy õk nem híztak már az utolsó hetekben.

25 hetes vagyok. A 19. hétig nem híztam semmit, az azóta eltelt 6 hét alatt feljött 3 és fél kiló. Ez soknak számít?

Szerintem nem sok, de a véd?n?m nagyon húzgálta a száját...

Legjobb válasz: Szia.Szerintem nem sok..kb.ennyit híztam én is ebben az ídõben amiben most te vagy.32hetes vagyok és most tartok 6kg-nál.Nekem annó azt mondta a védönõm havi 1-2kg normális havonta:)Akkor 6hét alatt neked szerintem nem sok... Minden jót

Szia.Szerintem nem sok..kb.ennyit híztam én is ebben az ídõben amiben most te vagy.32hetes vagyok és most tartok 6kg-nál.Nekem annó azt mondta a védönõm havi 1-2kg normális havonta:) Akkor 6hét alatt neked szerintem nem sok... Minden jót
Nem sok, sõt! Nekem akkor húzgálta a száját, amikor még nem híztam semmit. Most vagyok 28+fél hetes és 5 kilónál tartok. Ebbõl négy kiló kb. az utolsó 4-5 hétben jött. Szerintem ne aggódj, a védõnõ meg tehet egy szívességet, ha húzgálja a száját.

A 20. héten vagyok. A múlt heti (még a 19. héten végzett) uh-on a dokim szerint a terhességem csak kb a 18. heti adatoknak felel meg. Vagyis az átlagnál kisebb a babám. Kicsit aggódok, normális ez?

Egyébként úgy t?nik, teljesen egészséges. Adatai a következ?ek: BPD:39 mm, combcsont: 25.3 mm, mellkas: 35.6 mm. Kell-e izgulnom vagy esetleg több vitamint szednem, hogy utolérje magát a picim, vagy ez így normális és nem szenved hiányt semmiben, csak kisebb?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj!!! Nekem két héttel volt mindig lemaradva a babám 20hetes koráig! Most már böven behozta a lemaradást!! Õk sem növekednek egyformán majd a kinti életben sem! Ráadásul minden UH gép más ás más lehetnek eltérések!! Minden jót! 24 hetes kismama

Szia! Ne aggódj!!! Nekem két héttel volt mindig lemaradva a babám 20hetes koráig! Most már böven behozta a lemaradást!! Õk sem növekednek egyformán majd a kinti életben sem! Ráadásul minden UH gép más ás más lehetnek eltérések!! Minden jót! 24 hetes kismama
Szia! Szerintem ne aggódj, mert az uh sokszor téved. Ráadásul az utolsó hetekben is nagyon sokat fog nõni a baba. Nekem 32 hetesen mértek alacsony súlyt. Rá pár napra meg már teljesen rendben volt. Sõt! Nagyon is. 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, megnyugtattatok.
Ez attól is függhet, hogy a doki milyen adatok alapján mondta ezt, megmért-e mindent a babán. Én amikor 4D-n voltam ott mindent megmértek és volt ami 1 héttel korábbi, volt ami 1 héttel késöbbi terhességi kornak felelt meg. Emiatt ne aggódj, teljesen rendben van a babád.

A 19. heti uh-on: egy kicsit több a magzatvíz. Minden más teljesen tökéletes. A dokim (1. klinikán, genetikus) gondolkozott, hogy nézzük-e, végül arra jutott, hogy nézzük meg, legyünk nyugodtak. Megcsináltassam a magzatvízvételt vagy ne?

Nem tudom kell-e, félek egy kicsit. Szerintem nincs rá szükség, tudom minden rendben van, miért ne lenne? 27 éves vagyok és a párommal együtt mindketten teljesen egészségesek.

Legjobb válasz: Szia!! Nekem a 18. heti genetikai Uh-on mondta a dokim, hogy több a magzatvíz,de nincs jelentõsége,attól is lehet ha elõtte üríti a vizeletét.Nekem afp miatt kellett plussz genetikai központba menni,és akkor már(20. hét )jó is volt a magzatvíz mennyisége.Én az afp-vel is már eldöntöttem a párommal,nem hagyjuk magunkat feleslegesen szúrkálgatni,mert minálunk is amúgy minden rendben van.Én ellene vagyok, DE VISZONT: ha Te mint jövendõbeli anyuka így megnyugszol, jogod van hozzá,de sztem azért jól gondold át a pároddal.Nem veszélytelen,de sokszor sokaknak segített.Azt viszont tudom ,én nem vállaltam volna be.De ez én vagyok,szerencsére nekem nem kellett tovább mennem, menj el a tanácsadásra, és meglátod mit mondanak,lehet ott már mint nekem , rendben lesz a magzatvíz, és nem is kell szúrni,nagyon szorítok, és remélem sikerül jól döntened. 28 éves kismama

Szia!! Nekem a 18. heti genetikai Uh-on mondta a dokim, hogy több a magzatvíz, de nincs jelentõsége, attól is lehet ha elõtte üríti a vizeletét.Nekem afp miatt kellett plussz genetikai központba menni, és akkor már(20. hét )jó is volt a magzatvíz mennyisége.Én az afp-vel is már eldöntöttem a párommal, nem hagyjuk magunkat feleslegesen szúrkálgatni, mert minálunk is amúgy minden rendben van.Én ellene vagyok, DE VISZONT: ha Te mint jövendõbeli anyuka így megnyugszol, jogod van hozzá, de sztem azért jól gondold át a pároddal.Nem veszélytelen, de sokszor sokaknak segített.Azt viszont tudom , én nem vállaltam volna be.De ez én vagyok, szerencsére nekem nem kellett tovább mennem, menj el a tanácsadásra, és meglátod mit mondanak, lehet ott már mint nekem , rendben lesz a magzatvíz, és nem is kell szúrni, nagyon szorítok, és remélem sikerül jól döntened. 28 éves kismama
1. válaszoló vagyok, még annyit, hogy én is azon a klinikán voltam, és UH volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat :-)))
nekem is mennem kell bár minden ok kivéve hogy az afpm 0.74lett.Én hallottam hogy van kockázata a szúrásnak és nem is fogom alávetni magam szerintem a babánál mindent rendben találtak a genetikai uhn.
Nekem is több a magzatvíz.Amikor megtudtam, eléggé bepánikoltam, de szúrást nem akartam.Elmentem 4d-re ott is mondta a doki, hogy több a magzatvíz, de a babával minden rendben.Nézett vagy 25-30 percig.Aztán ismét mentem a saját dokimhoz aki azt mondta hogy nem kell aggódni, nem fogunk semmiféle plussz vizsgálatot kérni, mert a baba rendben van, és a több magzatvíznek rengeteg oka lehet.Pl:cukor(nálam ez volt az ok:(, vagy épp akkor pisilt a baba, de vannak olyan babák is akiknél minden ok, és következmény nélkül egyszerûen több a magzatvíz, ki tudja miért, de attól függetlenül még semmi bajuk.És az esetek 60/-ban tán sosem derül ki, miért is volt több az a magzatvíz...Nekem ezt mondta a dokim, engem megnyugtatott.Bár én erõsködtem, hátha kellene még vmi plussz vizsgálat, nemám baj van, de a doki azt mondta értsem meg, hogy SEMMI baj nincsen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!