Találatok a következő kifejezésre: A 19 UH (113 db)

Szia!Mi vittünk, és fényképeket tett rá.Rá lehet csatlakoztatni, és ugy joval több képed lesz Róla!

Most akkor melyik a mérvadó terhességi kor meghatározására? A 12. vagy a 19. heti uh?

Márc.21-én fogant a babánk (tudom, mert csak akkor és azelött másfél héttel voltunk együtt a párommal) a 12.heti uh-n napra pontosan ezt is mérték, de most a 19.hetin ezek szerint már 19+7 naposnak kellett volna lennem, mégis csak 19+4 napot mondtak.

Legjobb válasz: És kérhetném, hogy írjatok 19-20.heti uh méreteket? Köszi

A kérdező hozzászólása: És kérhetném, hogy írjatok 19-20.heti uh méreteket? Köszi
Bizony mi is annyira tàvolinak érezzük pedig ha meg visszatekintünk akkor màr a felén túl vagyunk :-) mèg a fele hátra van :-) de hidd el eljön a mi idõnk is :-) . Nekünk már a harmadik babánk de mègis úgy éljük meg az egész várandósságomat mintha az elsõ lenne :-) . Imàdom ezt az állapotot :-) de azért már azt is várom, hogy végre megpillanthassuk a szülõszobában :-) .
A kérdező hozzászólása: nekem elsõ baba, a páromnak van már egy kisfia... Olyan messzinek tünik a december pedig mindenki mondja, hogy addig pihenjem ki magam...
És a Notbert helyett *Norbert :-)
Bocsi *elõ helyett elsõ :-) Telóról írok :-)
Mi dec.11-re várjuk :-) Ha fiú lesz apa nevét kapja Notbert lesz :-)) Ha kislány lesz akkor Nikol lesz :-)) Nektek elõ baba lesz??
A kérdező hozzászólása: Méretek: BDP: 44 mm AC: 139 mm FL: 32 mm. súly: 303 gramm. A súlyon kivül a többi méret a net szerint 19.hetinek felel meg. De akkor ez is lehet ennyire eltérõ? Nem aggódok, csak kiváncsiság. Köszönöm a válaszokat. Anita: igen, akkor egyidõsek. :) Fiad vagy lányod lesz?
Azta jó drága doki nálunk a dokimnak nincsen meghatározott tarifája a szülésre csak a magánrendelõjében ìgy szülés után mindenkitõl annyit kap amannyit az illetõ kitud fizetni illetve amennyit gondol :-) . Mi 7 èvvel ezelõtt mikor a màsodikat szültem nála akkor 30 ezret adtunk a borítékba de most nyilván már többet fogumk hiszen azért csak eltelt pár èv :-)) . Meghát havonta hagyunk nála egy 10-st mert annyiért csinálja az UH-kat ezèrt úgy vagyunk vele, hogy a nagyrészèt a terhesség alatt megkapja :-)) .
A kérdező hozzászólása: Hm. akit ajánlanak, õ 120 e-ért szüleszt. Azt meg végképp soknak találom. De valószinüleg felvesszük a kapcsolatot azzal az orvossal, akinél a párom született, és beszélünk vele. Sosem lehet tudni, hogy milyen lesz egy szülés, kell e császár stb, meghát persze a bizalom az iránt aki végigvitte a terhességet, de ha belegondolok abból a pénzbõl mennyi mindent lehet venni a babának.. Hát majd meglátjuk 2-3 hét alatt ugyis döntésre kell jutnom.
Nekem 10 éve van dokim nála szültem az elsõt és nekem õ nagyon bejött pedig akkor csak szimplán õ volt az ügyeletes de nem csak azért volt ott, hogy vágjon meg varrjon nálunk õ ült a lábamközött ès õ segítette világra a fiamat ( mind a kettõt ) . Én azóta csak hozzá járok még szimpla ellenörzèsekre is :-) nagyon szeretem mint dokit mert lelkiismeretes ès odafigyel a kismamáira :-) szerintem nem árt a fogadotz doki esetleg puhatolózz kismama körökben, hogy kit ajánlanak arra felé ahol laktok :-)) .
A kérdező hozzászólása: Én a szüléstõl még mindig tartok. még orvost sem tudom, hogy fogok e fogadni, mert azt mondják, a fogadott doki is csak azért lesz ott, hogy vágjon, varrjon, vagy ha ne adja Isten gáz van. Csak félek, hogyha nincs fogadott dokim, le se tojnak majd, és esetleg nem is adnak érzéstelenitõt.
Tudod, nincs két egyforma baba. Lehetnek eltérések, mert van hogy gyorsabban nõnek, vagy éppen lassabban. 19+7 napos vagy a fogantatás szerint, akkor annyi vagy. Lehetnek, sõt, még lesznek is eltérések! De ténylég nem kell aggódni, behozza majd a lemaradást. Boldog Babavárást! 37 hkm
Én is úgy tudom, hogy a 12. heti a pontosabb, utána már nagyobb az eltérés a babák fejlõdése között. De 3 napon akkor sem kell aggódni, fõleg mert ha azonnal csináltak volna egy másik uh-t, ott valószínûleg mást mértek volna. Ha csak egy tizedmiliméterrel máshova teszi a kurzort, már az is napokat jelent az eltérésben.
De jó egyidõs várandósok vagyunk :-) tegnap voltunk UH - n :-) . Bpd: 45 mm Fl: 30 mm Thq: 43 mm Remélem tudtam segíteni :-)
A 12 hetes a pontos, mert addig hasonló mértékben nõnek a picik, utána már a genetika is szerepet kap. Amúgy 19+7 nincsen, az már pont 18. hét. Valamint 3 nap eltérés semmiség:) Boldog babavárást!
Elsõ vagyok, Tényleg! Én észre sem vettem a 19+7et! De nem 18. hanem akkor az a 20. hét. :)
A kérdező hozzászólása: nekünk 2 különbözõ uh-n is fiút mondtak. :) te melyik napra vagy kiirva? dec 12? Engem 12.hetin dec 12 re, mostani uhn dec 14re irtak. Nevünk valószinüleg a Bálint lesz. Nálatok?
A 18 heti UH-n bizonytalan fiú volt de tegnap már nem volt biztos mivel törökülésben volt a pociban így a doki azt mondta vagy nagyon leszorítja a fütyijét van nincs is neki de majd 3 hét múlva hátha megmutatja :-)) . Amúgy õ már a harmadik gyerkõcünk van már 2 fiunk :-) de mindegy, hogy fiú vagy lány örülünk neki bármi lesz is :-) . Te tudod már mid lesz? Nevetek meg van már?

Ha a 19. hétre hívott vissza a doki UH-ra, de az a nap pont munkaszüneti nap (november elseje), akkor a 18. héten menjek, vagy inkább a 20. héten érdemes? UH szempontból számít valamit?

Legjobb válasz: magán doki vagy szk mert nem mindegy de ha ö adta az idöpontot akkor menj és is a 19 héten megyek gentikaira mert utána elutazom külföldre

magán doki vagy szk mert nem mindegy de ha ö adta az idöpontot akkor menj és is a 19 héten megyek gentikaira mert utána elutazom külföldre
Az UH-ot a 18-20. hét között végzik :) Hívd fel elõtte, majd eldönti, hogy melyik héten szeretne látni, de mindkettõ jó még a vizsgálathoz :)
A kérdező hozzászólása: köszi! :) akkor a 18 hét lesz, az közelebb van :)
szerintem az nem sokat számít hogy most 18-19 vagy 20 :) én is 19 hetesen voltam
A kérdező hozzászólása: ez természetesen nekem is eszembe jutott és ezt is fogom tenni, de gondoltam tudja valaki, hogy UH szempontból számít e hogy a 18. héten vagy a 20-on megyek.
Hát akkor hívd telefonon az idõpont miatt és kérdezz rá nála erre. Gondolom nem aznap hívnád.
A kérdező hozzászólása: nem adott idõpontot, csak mondta hogy majd a 19. héten kell újra találkoznunk és majd híjam telefonon az idõpont miatt. de mivel csütörtök munkaszüneti nap lesz, ezért biztos nem rendel (gondolom én). így nem tudom, hogy a 18 hét elõtt hívjam, vagy a 20. elõtt?
A kérdező hozzászólása: igen, magán doki és egy héten csak egy nap rendel, csütörtökön.
1 héten csak 1 nap rendel?
A kérdező hozzászólása: köszi! :)

A 19 hetes UH szűrővizsgálatot miért nem a magánrendelésen csinálják? Miben különbözik ez a többitől?

Ma voltam magánrendelésen a dokimnál, és hozzá is mehetek a 19 hetes UH-ra, de a kórházba. Ide a férjemet is beengedik esetleg, mert ekkor lehetne leghamarabb megtudni a baba nemét?

Legjobb válasz: Szia. Gondolom ez most a genetikai uh lessz, azért kell a korházba menni. Nekem is oda kellett, bár én egy 4d-re is elmentem biztos ami biztos alapon. A férjed bármikor be mehet veled, legalábbis nálunk midig be jön, sõt végig videózza az uh-ot.Nekem a 20.héten derült ki hogy kislány, de csak a 4d-sen látták, akkor még a sima uh-on nem. Most már ott is egyértelmû. 36hetes kismama

Szia. Gondolom ez most a genetikai uh lessz, azért kell a korházba menni. Nekem is oda kellett, bár én egy 4d-re is elmentem biztos ami biztos alapon. A férjed bármikor be mehet veled, legalábbis nálunk midig be jön, sõt végig videózza az uh-ot.Nekem a 20.héten derült ki hogy kislány, de csak a 4d-sen látták, akkor még a sima uh-on nem. Most már ott is egyértelmû. 36hetes kismama
nekem is a kórházba kellett mennem 18 hetesen és mert genetikai UH volt. neked is az lesz. a magánrendelõben nem olyan "fejlett" a gép, ugyanis a kórházival vérkeringést is néz a babánál és megnézi a szerveit valamint a szív 4 üregét és a gerincoszlopot is. Minden jót. 30 hetes kismama

Az baj ha a 18. heti UH-kor a 19, 20. héten kell mennem? Nemkell pontosan menni erre úgy mint a 12. hetire?

Mert az orvosom azt mondta,hogy a 19-20.héten menjek.Ez az AFP-hez "tartozik" a 18.heti UH nem?Úgyértem hogy ez is genetikai?Ja és még annyit,hogy az eredmény az mindenhol változó hogy mikor jön meg?Mert nekem azt mondták miután levették a vért,hogy 4nap mulva érdekl?dhetek.(Miskolc)

Legjobb válasz: Szia! Egyik sincs csupán 1 hétre korlátozva. A 12. heti is a betöltött 12-15. hét között bármikor elvégezhetõ. Nekem pl. 14+4 naposan csinálták. Mivel az uh gépek úgy vannak beprogramozva, hogy az adott terhességi kornak megfelelõ normálértékeket "tudják", így mindig annak megfelelõen írják ki a referenciaértéket. Ugyanígy van a "18." heti uh. is. Nekem pl. a 21. héten csinálták. Egyébként sem csupán 1 érték alapján mondanak ítéletet az orvosok, hanem a két uh és a többi vizsgálat eredményét összevetve...

Szia! Egyik sincs csupán 1 hétre korlátozva. A 12. heti is a betöltött 12-15. hét között bármikor elvégezhetõ. Nekem pl. 14+4 naposan csinálták. Mivel az uh gépek úgy vannak beprogramozva, hogy az adott terhességi kornak megfelelõ normálértékeket "tudják", így mindig annak megfelelõen írják ki a referenciaértéket. Ugyanígy van a "18." heti uh. is. Nekem pl. a 21. héten csinálták. Egyébként sem csupán 1 érték alapján mondanak ítéletet az orvosok, hanem a két uh és a többi vizsgálat eredményét összevetve...
ez is genetikai uh.nem baj ha nem pont 18 hetesen mész, a lényeg h a 18.-20. hét között menj.a 12. hetire sem kell pont 12 hetesen menni.a lényeg h a betöltött 12.hét és a 14.hét között menj.
Én ahova járok az orvos ott kulon mondta az orvos hogy ne a 18. hanem a 20.hétre kérjek idõpontot.
Na ezt jól leirtam remélem azért érthetõ volt:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Nem, nem kell pontosan azon a héten menni, van bizonyos tûréshatár, a gépben be van táplálva azoknak is az adata...
Szerintem is úgy van, ahogy elõttem leírták.Amikor én a 12. hetes UH-n voltam, utána kapásból 2 hónap múlvára adtak idõpontot a következõre.Ez azt jelenti, hogy betöltött 20 hetes leszek.Még csodálkoztam is, hogy nem lesz ez késõn?De hát õk a szakemberek, csak tudják..Ne aggódj ezen!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

19 hetes genetikai uh után hányadik héten lesz a kötelezö uh? És mit néznek ott?

Legjobb válasz: 28-30. hét nekem még van hozzá 3 hetem így nem tudom miket nézznek

28-30. hét nekem még van hozzá 3 hetem így nem tudom miket nézznek
Nekem itt debrecenben volt 12., 18., 32., és most lesz az utólsó 36. héten. Megnézik hogy hogyan fejlõdik: gerinc , a buksiját, méreteibõl is tudnak következtetni, és természetesen a szívét gyomrát is. Igazából mindent megnéznek ha alapos az uh-s. További szép babavárást és B.U.É.K.!!! 36 heteske

Be tudnátok irni nekem a 19 hetes uh adatokat?

elvileg 19+3 lettem volna a doki 18+3at mért ilyen adatokal Bpd:4, 36 hc 14, 9 Ac:13, 5 fl:2, 76 ofd 5, 2 cerebellum 18, 1 fekvés koponya placenta hátso fali 1-es érett ..nyaki redö 3, 6 és 289gramm..

Legjobb válasz: 19+6 BPD:47mm,AC:153mm,FL:32mm BS:344gr

19+6 BPD:47mm, AC:153mm, FL:32mm BS:344gr

Félnem kell? A 19. heti uh-on azt mondták, hogy a méhlepényem a hátsó falon mélyen tapad, a 23. heti uh azt irták fundusban. A 23. heti uh után a dokim mondta, hogy vigyázzak magamra mert előfordulhat vérzés, de térjünk vissza a 30-32. héten.

De ha fundusban van akkor jó nem?Nem lehet,hogy 3-4 hét alatt arrébb csúszott?Ha hátsó fali az jelent valamit a szülésnél?

Legjobb válasz: Jelenleg a méh felsõ részében van,sztem ezzel semmi gáz! Nekem a kezdetek óta hátsó fali és nem volt semmi gond! Kérdezz rá nyugodtan a dokitól,h pontosítsa,h mit jelent...de ha óvatosságra intett,akkor valóban vigyu magadra! Üdv: 36hetes pocakos :o)

Jelenleg a méh felsõ részében van, sztem ezzel semmi gáz! Nekem a kezdetek óta hátsó fali és nem volt semmi gond! Kérdezz rá nyugodtan a dokitól, h pontosítsa, h mit jelent...de ha óvatosságra intett, akkor valóban vigyu magadra! Üdv: 36hetes pocakos :o)
éppen tegnap tettem fel ezt a kérdést:) nekem tegnap mondták, 21.hétben, hogy hátsó falon, mélyen tapadt. nekem a dokim annyit mondott hogy ha vérzés van akkor azonnal hívjam, egyébként csak a szex legyen óvatosabb. úszhatok, mozoghatok, dolgozhatok tovább. tegnap kicsit utána olvasva megnyugodtam, a mélyen tapadás nem azt jelenti hogy beleér a méhszájba, az lenne a veszélyesebb amikor pihenni kell. most megyek 9-re a védõnõmhöz, ha hallok v, mi érdekeset, akkor napközben megírom Neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, várom!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak:de akkor miért nem a 23.hetit nézi miért a 19. hetit.Elvileg a 23. heti már jó helyen van de azt figyelembe sem vette.
Nekem is mélyen tapadt, eltiltottak a szextõl :( Azóta már jó helyen van, de sokkal jobban vigyázok magamra.
Nekem is mélyen tapadt, de 2 hét alatt feljebb húzódott (legalább is ezt mondták:) , pihennem kellett, de azt mondta a doki, h ezzel már nem lesz baj- remélem. S reméljük veletek is minden rendben lesz. A dokit meg kérdezd nyugodtan, sajnos valamelyik magától nagyon keveset mond:(
Végig mélyen tapadt!Semmi eltiltás semmi probléma nem volt egészséges gyönyörû nagy legényt hoztam a világra Üdv :5 hónapos nagyfiu anyukája!!
aki voltam ma védõnõnél... jeletkezem :) megnyugtatott, semmi gond. kicsit óvatosabban a szex-el, még a 28.hétig is van ideje távolodni. (illetve valójában nem a lepény mozdul, mert az már megtapadt, hanem ahogy nyúlik mint egy lufi a méh, úgy a távolság is nõ.) csak akkor nem engednek szülni, ha belelõg a méhszájba, de mivel ez most sem áll fenn, talán nem is fog:) a mélyen tapadt csak azt jelenti hogy közel van. a hátsó falon egyébként az a jobb :) , és azért nézik meg hogy ha pl. valami miatt hirtelen kell császározni, az elöl tapadtnál tudni kell, mert nem lehet átvágni. én ennyivel lettem okosabb és sokkal-sokkal nyugodtabb. nincs okunk aggodalomra :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm az én dokim és a védõnõm sem magyarázta el, hogy mi a szitu is valójában.

Meg lehet-e állapítani a baba nemét a 19. hétben, sima 2D-s UH képről oldalnézetből?

Legjobb válasz: Szia! Én pont 19. hetes voltam. Akkor már látták 2d-n....:)

Szia! Én pont 19. hetes voltam. Akkor már látták 2d-n....:)
Szia!Nekem is megállapitották 16hetesen is meg 19hetesen
Elsõ babánkat 18hetesen, másodikat "csak"a 22héten megmondták 100% bizonyítékokkal :) Mi is láttuk! 25h.kismama
Szia Nekem 12 hetesen majdnem biztosra mondták hogy fiu és 19.héten megerösitették:) 25hkm

Istenhegyi úton a genetikai uh mennyibe kerül? Gondolom más is járt már ott. A honlapon nem találtam árakat.19 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! 14.000 ft volt nekem augusztus elején a 18.heti ultrahang. Kaptunk dvd-t róla, 3-4 kinyomtatott képet, sõt még egy pillanatra megnéztük 4d-ben az arcát, arrol is kaptunk egy kinyomtatott képet. 25-30 percet voltunk bent, várni rengeteget kellett, mert csúszás volt, de megérte:) Nekem dr. Lintner Balázs csinálta az UH-t. Kellemes babavárást:)

Szia! 14.000 ft volt nekem augusztus elején a 18.heti ultrahang. Kaptunk dvd-t róla, 3-4 kinyomtatott képet, sõt még egy pillanatra megnéztük 4d-ben az arcát, arrol is kaptunk egy kinyomtatott képet. 25-30 percet voltunk bent, várni rengeteget kellett, mert csúszás volt, de megérte:) Nekem dr. Lintner Balázs csinálta az UH-t. Kellemes babavárást:)
8000 ft!!! ha kaálira gondolsz.
A kérdező hozzászólása: Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum a neve.
Én 1 éve voltam ott, 15-ért csinálták meg, kb 10-15 perc volt!
A XIV.Bolgárkerék u.3.-ba menj.Ott is 10000-15000 ft, a babát kb.20-30 percig nézik, ha van is csúszás, kibírható(kb.10-15 perc)kapsz lemezt az egész vizsgálatról, és nem csak egy pillanatra mutatják meg 4D-n, hanem megpróbálnak nagyon jó képeket készíteni róla(a felvételen ez is végig rajta van).2 gyerekes anyuka
Én pont most megyek csütörtökön pont oda, a Hadjdú Krisztinához. 14 ezret mondtak nekem. Szeritnem megéri, hogy õ nézze a babát, én nagyon nagyon sok jó dolgot hallottam róla.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!