Találatok a következő kifejezésre: A 180 biztosítási időbe (2 db)

A 180 napos biztosítási időbe beleszámít a terhesség miatt táppénzen töltött időszak is?

Legjobb válasz: Nem! A 180 biztosított nap még a teherbeesés elõtti idõszakra szól! Vagyis mondjuk volt-e bejelentett munkahelyed!

Nem! A 180 biztosított nap még a teherbeesés elõtti idõszakra szól! Vagyis mondjuk volt-e bejelentett munkahelyed!
Ha a teherbe esés elõtt be voltál jelentve akkor igen. Egyébként nem a teherbe esés elõtt kell meglennie a 180 napodnak, hanem a szülésig. De vigyázz, ha az elmúlt két évben nem volt meg összesen a 180 napod, akkor a szülés napjától visszafelé kezdik el számítani a Neked járó pénzt. Márpedig ha visszafelé számolnak akkor a táppénz lehúzhatja a pénzed, mert a táppénz a fizetésednek egy része de amíg ki vagy írva ez a jövedelmed. A harmadik hónap után inkább szülési szabadságra írasd ki magad, mert ez munkaviszonynak számít. De az OEP-nél nagyon készségesen segítenek (elég a telefon).

Hogy kell számítani a 180 napos biztosítási időt?

2 és fél évig volt folyamatos a munkaviszonyom.utána elmentem szülni.kaptam gyást majd alanyi jogon kaptam a gyedet(gyás lejártát követ?en kijelentettek a munkahelyemr?l,közös megegyezéssel megszünt a munkaviszonyom)gyes alatt újra van munkaviszonyom de nem biztos hogy meglesz a 180 napom(1-2 hét híján).akkor most mi számít bele a 180 napba az én esetemben?

Legjobb válasz: igen,megint babás vagyok.dec végére vagyok kiírva és jöhet a baba elõbb is.azért is írtam hogy mivan akkor ha 1-2 hét hiányzik a 180 napból?

A kérdező hozzászólása: igen, megint babás vagyok.dec végére vagyok kiírva és jöhet a baba elõbb is.azért is írtam hogy mivan akkor ha 1-2 hét hiányzik a 180 napból?
Ez nem túlegyértelmû amit írtál, most akkor megint babád lesz?? Ha a születés dátumához képest visszamenõleg két évre van összesen 180 nap munkaviszonyod..akkor jára gyed.. a gyes-t le kell mondani és helyette ismét a gyedet kérni. Ezt értelmezem a kérdésedbõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!