Találatok a következő kifejezésre: A 18. járok. Ha (63 db)

Felveszik bölcsibe a 18 hós fiamat, ha én nappalin járok föiskolára?

Valahol azt olvastam, hogy csak akkor veszik be a gyerekeket bölcsibe, ha az anyuka dolgozni megy, és visz munkáltató igazolást. Én tanulni megyek, nappalira (mert más lehetöség nincs ezen a szakon), vajon felveszik ilyen esetben is?

Legjobb válasz: Magánbölcsödébe. Állami bölcsödébe nagyon nagy a várólista. Hacsak nincs protekciód, mert sajnos ez a rendszer járja..... Az én kisfiam is 18 hós, be sem juttottunk az államiba, 120 fõs várólista. (pedig születésekor beírattam..) Viszont a szomszéd ismeri a bölcsödevezetõt- jóban vannak- és az Õ gyerekét felvették.

Magánbölcsödébe. Állami bölcsödébe nagyon nagy a várólista. Hacsak nincs protekciód, mert sajnos ez a rendszer járja..... Az én kisfiam is 18 hós, be sem juttottunk az államiba, 120 fõs várólista. (pedig születésekor beírattam..) Viszont a szomszéd ismeri a bölcsödevezetõt- jóban vannak- és az Õ gyerekét felvették.
igen felveszik. Az én kisfiam 2 éves és holnap kezdi a bölcsit, szintén nappalis végzõs hallgató vagyok. Ugyan úgy munkahelynek minõsül. Munkáltatód az egyetem, csak neked iskolalátogatási igazolást kell vinned.
Elsõ vagyok- akkor én rossz helyen lakom. Nekem munkahelyem van, mégsem vették fel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azt gondoltam, hogy magánba beveszik, de azért nem mindegy az anyagiak miatt. Megpróbálom megérdeklödni az államit, hátha szerencsénk lesz :)
A barátnõm is nappalis volt és felvették a kisfiát simán! Pedig itt a kerületben nem olyan egyszerû bölcsibe kerülni, értem ez alatt, hogy ezt elfogadják, ha valaki csak tanulás miatt adná be a gyerkeket, de pl. a tartózkodási helyet nem.
Ha nappalin tanulsz, az a bölcsi szempontjából ugyanaz, mintha munkahelyed lenne. Vinned kell jogviszony igazolást, és kész. Persze a várólista, helyhiány téged is ugyanúgy érint, mint másokat, ezért idõben kell intézkedni. A fiam is végig úgy járt bölcsibe, hogy nappalin tanultam, nincs különbség nappali tanulmányok és munkaviszony között ilyen téren.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi!

Ha mind a két szülő Ausztriában dolgozik az itthon maradt gimnazista korú gyermek (betöltötte a 18. évet) után jár e családi pótlék Ausztriában?

Legjobb válasz: NEM! Csak akkor jár Ausztriából a családi pótlék ha tudják igazolni hogy a gyerek Ausztriában jár iskolába.

NEM! Csak akkor jár Ausztriából a családi pótlék ha tudják igazolni hogy a gyerek Ausztriában jár iskolába.

Milyen következményekkel jár ha egy apa megüti a 18 éves gyermekét? (aki igazából már nem kiskorúként van kezelve mert el múlt 18. ) fel jelentheti? Gondolok én itt most egy sima pofonra vagy akár egy ütésre, és tegyük fel hogy az nem látszik.

Legjobb válasz: Lenne értelme? Szerintem a ti kapcsolatotok már annyira rossz, ha ilyen elõfordulhat, hogy nem érdemes azon rontani és feljelentéssel. Valószínû következménye se lenne, bizonyítani nem lehet, ha nincsenek tanuk, ha vannak is talán kap egy megrovást. Ha egyáltalán.

Lenne értelme? Szerintem a ti kapcsolatotok már annyira rossz, ha ilyen elõfordulhat, hogy nem érdemes azon rontani és feljelentéssel. Valószínû következménye se lenne, bizonyítani nem lehet, ha nincsenek tanuk, ha vannak is talán kap egy megrovást. Ha egyáltalán.
Mondd meg neki, hogy jól jegyezze meg amit csinált, és esetleg még csinálni fog, mert egyszer erõsebb leszel nála. De ha ilyet nem mondasz, akkor mondjál csak annyit, hogy jól jegyezze meg amit csinált, és esetleg még csinálni fog, mert eljön még az az idõ, amikor rád lenne utalva.
A 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel nem tudnak mit tenni.. Meg kb. ha bemész evvel a rendõrségre körbe röhögnek! Apám eladta a kocsiját részletre és a csávó 50.000 adott elõször és többet nem fizette, na most evvel bement a rendrõségre és semmit nem csináltak.. És persze nem 2 forint volt az autóba ölve.. Szóval..
vannak emberek, akiket kékre zöldre ver a férjük, apjuk stb napi szinten és mégse tesz semmit a rendõrség, akkor egy pofon miatt...
Ver az apád, vagy mi? Vagy csak egy pofont kaptál? Nem lesz semmi, amíg vér nem folyik. Ha ver, akkor költözz el, vagy ne is vegyél róla tudomást. Ha kaptál EGY pofont, gondolkozz el, hogy miért.
én 18 évesen eldöntöttem, hogyha felnõtt létemre bárki hozzámnyúl(akár apa, akár anya) igenis visszaadom, hogy vegyék észre, már nem vagyok a kiskutyájuk...egyszer volt erre példa, anyám megráncigálta a hajam én meg visszaráncigáltam... le is döbbent rajta, és kajak elkezdett sírni, mint egy kislány az oviban... többet nem is nyúlt hozzám senki... érdekes...õ gyerekkoromban verhetett engem, de mikor már felnõtt létemre nem tûröm el és egyszer visszaadom, kész traumát okozok vele...meg is érdemli, ha egy felnõtt embert akart fizikai bántalmazással "nevelni"...a nevelés itt már véget ér, innentõl kezdve tanácsokat meghallgatok, de senki nem szólhat bele az életembe... 20/L
Engem apám egyszer ütött meg, elmúltam akkor már 18. Kaptam tõle egy nyaklevest. nagyon pipa lettem, de na és. Dühöngtünk egyet és kész. Ma már nagyon viccesnek tartom :) Ráadásul teljesen hülyeség miatt kaptam. ha nem rendszeres, akkor hagyd a fenébe. 31/N
A gyerekverés következménye: a gyerek rá se fog sz.rni a szülõre öregkorában. Egyéb következménye Magyarországon nincs. Költözz el mielõbb, búcsúzóul nyomj le neki te is egyet (vagy ha csaj vagy, kérd meg egy fiúbarátodat). A második válaszolót inkább nem minõsítem, szomorú, hogy még mindig ott tartunk, hogy egyesek az áldozatot állítják be hibásnak. Szégyen, hogy egy "szülõ" (bár a gyerekverõket inkább nem minõsíteném annak) büntetlenül bármit megtehet, és akármilyen sz.r ember, mindig neki adnak igazat :(
A kérdező hozzászólása: Nem tudok lépni, költözni meg végképp nem..:S ha elmennék a a semmibe, a jövõm kilátástalansága nem túl biztató, és utána valószínûleg nem mehetnék vissza, így sajnos tûrök. nem ver folyamat, de fenyegetõzik...és gondoltam hátha meg tudom fogni ezzel a a feljelentéses dologgal.de nem!!.:S
A kérdező hozzászólása: Tehát semmilyen következménye nem lesz...a rendõrség tehetetlen ilyenkor....értem:S
Ez elég nagy girnyóság, hogy elmenni nem akarsz, tartson csak el, de feljelentenéd. És utána szerinted mi van? Tudnál ott élni? Így milyen lehetõségeid vannak ilyen apa mellett! Hát én húznék a semmibe!
Nem tudjuk pontosan mi történt, mik voltak az elõzmények, amiért azt a pofont kaptad. De egy sima pofonért feljelenteni valakit? Én úgy gondolom, hogy ha annyira felnõtt vagy, hogy téged senki nem "nevelhet" akkor ahhoz is elég felnõttnek kell lenned, hogy megállj a saját lábadon. Ha rendszeresen verne az apád, úgyis arra törekednél, hogy minnél távolabb kerülj tõle. De itt nem errõl van szó. Gondoltad feljelented és utána visszamész az õ lakásába mintha mi sem történt volna? Engem gyerek koromba sose ütött meg apu, anyutól kaptam néha egy-egy nyakast. Aztán voltam már vagy 22-23 éves mikor egyszer apu lekevert egyet, és még most is azt modom, hogy tök jogosan, mert olyan stílusban beszéltem vele. Én is anya vagyok, ha a gyerekem másképp nem tudnám észhez téríteni, akár 30 éves korában is felpofoznám. De, ha nálam lakna és eszébe jutna feljelenteni, abban a pillanatban költözhetne, és nem érdekel hova megy. Felnõtt nem attól lesz valaki, hogy nagykorú hanem, hogy úgy viselkedik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.


18 évesen mennyibe kerül a fogszabályzó ha még a szakközépbe járok?

Betöltöttem tavaly nyáron a 18-at, de még tanulok. Egy rögzített fogszabályzó mennyibe fájna?

Legjobb válasz: Nekem ma lett feltéve, én is még szakközépbe járok. Amíg le nem érettségizel 40 ezer körül - támogatva van - de ha már leérettségiztél, 120!

Nekem ma lett feltéve, én is még szakközépbe járok. Amíg le nem érettségizel 40 ezer körül - támogatva van - de ha már leérettségiztél, 120!

Ha a gyermek a 18. életévét betölti, akkor onnantól neki jár a családi pótlék, ha nappali tagozatos tanuló még?

Legjobb válasz: 1./ Nem jár neki automatikusan : igényelnie kell!... Akkor fogja megkapni a saját jogán, ha másik állandó bejelentett lakcímen lakik, mint a szülei... 2./ Nem csak nappalin (középiskola!) jár 20 éves korig a családi pótlék, hanem esti középiskolai oktatás idejére is, egészen addig, amíg nem tölti be a 20. évet...

1./ Nem jár neki automatikusan : igényelnie kell!... Akkor fogja megkapni a saját jogán, ha másik állandó bejelentett lakcímen lakik, mint a szülei... 2./ Nem csak nappalin (középiskola!) jár 20 éves korig a családi pótlék, hanem esti középiskolai oktatás idejére is, egészen addig, amíg nem tölti be a 20. évet...
Úgy van pontozzatok csak le..Egyszer elkövettem azt a hibát hogy itt kérdeztem meg hogy jár e esti gimibe a csp azt mondták nem csak nappalin..sajnos beletörõdtem 1 évet le is húztam hogy semmiféle jövedelmem nem volt.pedig járt volna a csp simán..
pedig jár.
sõt estin is jár csak sokan ezt nem tudják.
Pedig estire már nem jár!
igen
Pedig estire jártam tavaly, és senki nem kapott családit. Azt mondták pont pár éve változtatták meg, és ezt is olvastam a frissebb oldalakon.
Az nagyon érdekes, hogy estin nem kaptad. Én is 2 éve járok esti gimibe, és ugyanúgy jön a családi. Nem is kellett újból igényelni sem, mert rögtön, hogy kiiratkoztam nappaliról folytattam estin. Idén lettem 20 éves, tehát akkor gondolom most augusztusban jön az utolsó, ha már csak 20 év a korhatár.
én most fejeztem be az estit , 20 éves vagyok és kaptam a családit . Sokan nem tudják, de valóban meg lehet igényelni a családit, de csak akkor ha a tanulónak nincs más jövedelme .
Érdekes, és 19 évesen még javában kaptam a nappali OKJ-n a családit, pedig nem is igényeltem. Úgyhogy hiába pontoztatok le.
18 után már nincs kedvezmény.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!:)
Viszont ha majd dolgozni fogsz, járni fog adókedvezmény, amit adóbevalláskor vissza lehet igényelni. (Csak mert ezt sunyin el szokták titkolni)
3. válaszoló: ez attól is függ, hogy milyen BNO-kóddal regisztrált a beteg. Nem mindenki kap.
Tényleg? :O Nekem I.-es van, és azt mondták járni fog.
sztem az inzulindependens 1-esek megkapják, de utána kell nézned. a 2-esek közül egész biztos, hogy nem mindenki kapja.
lemaradt: én 2-es vagyok :)
mindenesetre ki kell az orvossal állítatni az igazolást.
A kérdező hozzászólása: 1-es tipusu vagyok, és mielött betöltöttem volna a 18.életévem, kiküldték ugyan, de csak 10 napra. Amit természetesen a szemem elött kivontak a forgalomból a bátor Volán Zrt.-kökemény ellenõrei. Nagyon köszönöm a válaszokat, meginditom a folyamatot:)

Kisgyermeket fogadunk örökbe hamarosan. (1 év körülit). Mennyi gyes jár ha ezelatt otthagyom a munkahelyem? 18 év folyamatos munkaviszonyom van.

Esetleg ha találnék másik munkát és ott elhelyezkednék megszakítás nélkül az folyamatos munkaviszonynak min?sül-e ez esetben.Vagy kell az egy munkahelyen eltöltött 1 éves folyamatos munkaviszony?

Legjobb válasz: A Gyes-Gyed témakörnek,hogy kinek jár és milyen feltételekkel a www.magyarorszag.hu honlapon tudsz utána nézni. Ha nem muszáj én nem mondanék fel míg le nem zárul az örökbefogadás. Biztos ami biztos. DE ezt neked kell tudni.

A Gyes-Gyed témakörnek, hogy kinek jár és milyen feltételekkel a http://www.magyarorszag.hu honlapon tudsz utána nézni. Ha nem muszáj én nem mondanék fel míg le nem zárul az örökbefogadás. Biztos ami biztos. DE ezt neked kell tudni.
A gyes mindenképp 1 gyerekre 24 e ft körül van a gyed jár 180 nap tb fizetés uitán de a magyarorszag.hu-n tényleg jó dolgok vannak ajánlom.
A gyes az mindenképp 24körül van és mindenkinek, a gyeddel jan 1 óta sokminden változott, ha nincs folyamatos bejelentett munkaviszonyod nem kapsz !!!Ez tuti én most szembesültem vele, mert nincs munkaviszonyom ápr.30óta és júli 16ra vagyok kiírva és azt hittük, ha elmegyek passzív táppénzre majd, munkanélkülire megkapom-tavaly még ígyvolt, de jan 1 tõl munkaélkülirõl nem lehet elmenni gyedre-úgyhogy mi is bejelentésért rohangáltunk!Mert ez kellett!És nem száít mennyi ideje dolgozol.Amúgy is az utolsó 4évet nézik mindenhol, a 180nap az arra vonatkozik , hogy annyi bedolgozott munkaidõdnek lenni kell mindenképpen.Szval az egy kicsit megtévesztõ.Amúgy a legegyszerûbb ha egy tb kirendeltésgben megkérdezel mindent , de amíg lehet tényleg ne lépj ki a munkahelyedrõl, feltétlenül az illetékes szerveknél érdeklõdj, mert ghyorsan változik a jogszabály a dolgoknban.Ez tuti én már 7hónapja küszködöm ezzel!36hetes kismama

A 18. napon járok. Ha teherbeestem volna, akkor kellene már tehességi tüneteket észlelnem?

28-30 napos ciklusaim vannak.

Legjobb válasz: 18 nap melyik nap? A terhességi tünetek az elmaradt mensi után kezdenek elõjönni, amikorra jól be van ágyazódva és a terhesség kezdi felborítani a nõi szervezet mûködését.

18 nap melyik nap? A terhességi tünetek az elmaradt mensi után kezdenek elõjönni, amikorra jól be van ágyazódva és a terhesség kezdi felborítani a nõi szervezet mûködését.
Ha jól értelmeztem a 18 napot, akkor még nem kellene tüneteket produkálnod.
A kérdező hozzászólása: 18 nap a mensiig. Csak kíváncsiságból érdeklõdöm, mert olyan sokan írják, hogy a feltételezett fogamzás után néhány nappal már tüneteik voltak.(alhasi fájás, émelygés, stb.)
Ha még 18 napod van a mensiig, valószínû még peteérés sem volt :) Ha a 18. napon vagy, akkor van aki érez alhasi szurkálásokat, de nem törvényszerû hogy ez terhességet jelent. szia :)

15 hónapos oltás ha majd 3 napos lázzal járt, a 18 hónapos is hasonló mellékhatású lesz?

Olyanok válaszát várom akiknél "megkínozta" a gyereket a 15 hós oltás,és már túl vannak a 18 hónaposon.. Tudom van különbség,most csak egyet kap,remélem nem lesz vészes...:((

Legjobb válasz: Teljesen különbözõ a kettõ oltóanyag, szóval semmilyen összefüggést nem lehet a kettõ között vonni. Amit most 18 hónaposan kapni fog, az ugyanaz amit 2, 3 és 4 hónaposan kapott. Inkább azokhoz az oltásokhoz lehetne viszonyítani, de mivel ez már a negyedik részoltása lesz, ezért lehet erõsebb reakciója. A fiam a 15 hós oltástól pár napig lázas volt, és nyûgös, és egy kicsit taknyos. A többi oltásnál soha semmi baja, még hõemelkedése sem volt.

Teljesen különbözõ a kettõ oltóanyag, szóval semmilyen összefüggést nem lehet a kettõ között vonni. Amit most 18 hónaposan kapni fog, az ugyanaz amit 2, 3 és 4 hónaposan kapott. Inkább azokhoz az oltásokhoz lehetne viszonyítani, de mivel ez már a negyedik részoltása lesz, ezért lehet erõsebb reakciója. A fiam a 15 hós oltástól pár napig lázas volt, és nyûgös, és egy kicsit taknyos. A többi oltásnál soha semmi baja, még hõemelkedése sem volt.
Szia, kisfiamat nagyon megkínozta a 15 hós oltás, majd 3 hónapig beteg volt utána, persze mindíg valami más baja volt, és volt 1- 1, 5 hét szünet a betegségek között, de akkor ott valami "történt " vele, ami felborította az egyensúlyt a szervezetébe, és betegeskedett. Toltuk a 18 hós oltást, 19 hósan kapta meg, de még csak hõemelkedése sem volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, nemvolt még lázas a 15 hónapos oltáson kívül egyiktõl sem.Remélem nem lesz ettõl, mert kegyetlen volt az elõzõ:(
A kérdező hozzászólása: A mi lett a vége kedvéért leírom, hogy SEMMI..még hõemelkedés sem..huhhh:DDDD

A 18 hetes uh-t intézhetem magán úton, ha amúgy az sztk-ba járok?

Ugyanúgy kapok leletet, mint az sztk-ban, azzal megyek majd vissza az orvoshoz.

Legjobb válasz: Igen. Én is pont így csináltam. :o)

Igen. Én is pont így csináltam. :o)
Igen, én a 18 heteset sajnos a kórházban csináltattam, de a 32hetes kötelezõt magán úton fogom :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Én is! :)
Persze. Az a lényeg, hogy lásson orvos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!