Találatok a következő kifejezésre: A 18. járok (199 db)

Jár-e az emelt családi pótlék és a 90%-os utazási kedvezmény kártya a 18. életévem betöltése után?

Tartós betegség (asztma) miatt kapják utánam a szüleim az emelt családi pótlékot, és ezzel jár a 90%-os utazási kedvezmény kártya is buszokra, vonatokra. Most töltöttem be a 18 évemet és ez az utolsó évem a gimnáziumban,vagy is 2012-ben érettségizek.

Legjobb válasz: Nem, onnantól, hogy elmúltál 18 gondoskodnod kell magadról! Papíron felnõtt vagy, innentõl nem jár cs. p. a szüleidnek!

Nem, onnantól, hogy elmúltál 18 gondoskodnod kell magadról! Papíron felnõtt vagy, innentõl nem jár cs. p. a szüleidnek!
még annyi h netrõl honnan?az államkincstár honlapjáról?
* 1992es
Semmi baj...)2es decemberi, szóval sehogysem 18 éves...de akk utánajárok én is...
A kérdező hozzászólása: Bocsi hogy csak most válaszolok! A netrõl töltöttük le és nyomtattuk ki az igénylõ papírt, majd azt elvittük a szakorvosomhoz aki kitöltötte aztán elküldtük a magyar államkincstárnak. 1-2 hónapon belül válaszoltak... Ezt eddig is így csináltuk és eddig jött vele automatikusan a kártya is, de idén nem jött, az öcsémnek viszont igen aki 13 éves. Ezért gondoltam arra hogy csak 18 éven aluliaknak jár mivel én most töltöttem be a 18-at, ezért kérdezem hogy a barátnõd hány éves? Mert ha 18 elmúlt és úgy is kapott kártyát akkor viszont nekünk is jár, ha meg 18 éven aluli akkor lehet ez az oka...
jah még annyi h milyen papírt és hova kellett leadnod a családi pótlékhoz?
hát nem tudom mennyire súlyos az asztmája de nem hinném hogy súlyosabb mint az enyém...de írtam neki mailt h h kapta meg ha visszaír mindenképp szólok...:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Akkor amikor ezt kiírtam még csak annyit tudtam hogy az emelt családi pótlék továbbra is jár utánam, szintén asztma miatt és, hogy az én nevemben kell igényelni és nem a szüleimnek, aztán csak reménykedtem hogy a 90%os kártyát is küldik vele ahogy szokták. Pont egy hete jött meg kb a papír arról hogy továbbra is kapni fogom az emeltet de kártyát nem küldtek vele :( Az öcsémnek viszont igen aki szintén asztmás lett és õ most kapta meg az elsõ kártyáját az emelttel együtt...Szóval nekem ezek szerint már nem jár pedig engem is ez érdekelt volna jobban...Én most jelentkezek fõiskolára 18 éves vagyok, nemtudom meddig kapják még utánam a családi pótlékot és azt se hogy miért nem jár már a kártya, talán csak kiskorúak kapják... a barátnõd mennyi idõs és mennyire súlyos asztmára jár neki? Erre azért én is kíváncsi vagyok hátha még van remény :)
megkérdezhetem hogy hol jártál utána?mármint tudsz esetleg egy linket amibõl hasznos infókat tudok kiszedni?és megkaptad a 90%osat?én is asztma után kaptam, de már elsõ éves vagyok az egyetemen.Egy másik asztmás bnõm megkapta kérés nélkül, de én mikor bementem júniusban meghosszabbítani az önkormányzatra elküldtek ami nem is zavarna, de egy fiatal csaj volt ott és látszott rajta h gõze sem volt arról mit kérdeztem...köszi a segítséged...igazából engem az utazási kedvezmény érdekelne jobban... :)
A kérdező hozzászólása: Azóta utánajártunk, és de igen, jár a családi pótlék 20 éves koromig ha tovább tanulok, csak annyi hogy nekem kell igényelni nem a szüleimnek. :) Azért köszi hogy válaszoltál...:D
A kérdező hozzászólása: Igen úgy emlékszem hogy onnan töltöttük le. :)

A 18. hét végén járok naponta olyan 15-18 alkalommal érzem reggeltől estig rövidebb hosszabb ideig mozogni a babám nem túl sok ez így az elején?

Legjobb válasz: Én 25.hétbem járok,és nekem is nagyon sokat mozog a babó!Úgy tudom most még nagyon eleven,majd ha nagyobb lesz és nem lesz helye akkor már nem lesz ilyen aktív!

Én 25.hétbem járok, és nekem is nagyon sokat mozog a babó!Úgy tudom most még nagyon eleven, majd ha nagyobb lesz és nem lesz helye akkor már nem lesz ilyen aktív!
Azért nem vagy már nagyon az elején. :) Egyébként szerintem nem sok, bár az enyém szerintem nem mozgott ennyit. Lehet, hogy a te babád aktívabb, mozgékonyabb gyermek. Emiatt ne aggódj, ilyenkor még nem is nagyon szokták számolni a mozgásokat!

Felveszik bölcsibe a 18 hós fiamat, ha én nappalin járok föiskolára?

Valahol azt olvastam, hogy csak akkor veszik be a gyerekeket bölcsibe, ha az anyuka dolgozni megy, és visz munkáltató igazolást. Én tanulni megyek, nappalira (mert más lehetöség nincs ezen a szakon), vajon felveszik ilyen esetben is?

Legjobb válasz: Magánbölcsödébe. Állami bölcsödébe nagyon nagy a várólista. Hacsak nincs protekciód, mert sajnos ez a rendszer járja..... Az én kisfiam is 18 hós, be sem juttottunk az államiba, 120 fõs várólista. (pedig születésekor beírattam..) Viszont a szomszéd ismeri a bölcsödevezetõt- jóban vannak- és az Õ gyerekét felvették.

Magánbölcsödébe. Állami bölcsödébe nagyon nagy a várólista. Hacsak nincs protekciód, mert sajnos ez a rendszer járja..... Az én kisfiam is 18 hós, be sem juttottunk az államiba, 120 fõs várólista. (pedig születésekor beírattam..) Viszont a szomszéd ismeri a bölcsödevezetõt- jóban vannak- és az Õ gyerekét felvették.
igen felveszik. Az én kisfiam 2 éves és holnap kezdi a bölcsit, szintén nappalis végzõs hallgató vagyok. Ugyan úgy munkahelynek minõsül. Munkáltatód az egyetem, csak neked iskolalátogatási igazolást kell vinned.
Elsõ vagyok- akkor én rossz helyen lakom. Nekem munkahelyem van, mégsem vették fel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azt gondoltam, hogy magánba beveszik, de azért nem mindegy az anyagiak miatt. Megpróbálom megérdeklödni az államit, hátha szerencsénk lesz :)
A barátnõm is nappalis volt és felvették a kisfiát simán! Pedig itt a kerületben nem olyan egyszerû bölcsibe kerülni, értem ez alatt, hogy ezt elfogadják, ha valaki csak tanulás miatt adná be a gyerkeket, de pl. a tartózkodási helyet nem.
Ha nappalin tanulsz, az a bölcsi szempontjából ugyanaz, mintha munkahelyed lenne. Vinned kell jogviszony igazolást, és kész. Persze a várólista, helyhiány téged is ugyanúgy érint, mint másokat, ezért idõben kell intézkedni. A fiam is végig úgy járt bölcsibe, hogy nappalin tanultam, nincs különbség nappali tanulmányok és munkaviszony között ilyen téren.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi!


Ha mind a két szülő Ausztriában dolgozik az itthon maradt gimnazista korú gyermek (betöltötte a 18. évet) után jár e családi pótlék Ausztriában?

Legjobb válasz: NEM! Csak akkor jár Ausztriából a családi pótlék ha tudják igazolni hogy a gyerek Ausztriában jár iskolába.

NEM! Csak akkor jár Ausztriából a családi pótlék ha tudják igazolni hogy a gyerek Ausztriában jár iskolába.

Milyen következményekkel jár ha egy apa megüti a 18 éves gyermekét? (aki igazából már nem kiskorúként van kezelve mert el múlt 18. ) fel jelentheti? Gondolok én itt most egy sima pofonra vagy akár egy ütésre, és tegyük fel hogy az nem látszik.

Legjobb válasz: Lenne értelme? Szerintem a ti kapcsolatotok már annyira rossz, ha ilyen elõfordulhat, hogy nem érdemes azon rontani és feljelentéssel. Valószínû következménye se lenne, bizonyítani nem lehet, ha nincsenek tanuk, ha vannak is talán kap egy megrovást. Ha egyáltalán.

Lenne értelme? Szerintem a ti kapcsolatotok már annyira rossz, ha ilyen elõfordulhat, hogy nem érdemes azon rontani és feljelentéssel. Valószínû következménye se lenne, bizonyítani nem lehet, ha nincsenek tanuk, ha vannak is talán kap egy megrovást. Ha egyáltalán.
Mondd meg neki, hogy jól jegyezze meg amit csinált, és esetleg még csinálni fog, mert egyszer erõsebb leszel nála. De ha ilyet nem mondasz, akkor mondjál csak annyit, hogy jól jegyezze meg amit csinált, és esetleg még csinálni fog, mert eljön még az az idõ, amikor rád lenne utalva.
A 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel nem tudnak mit tenni.. Meg kb. ha bemész evvel a rendõrségre körbe röhögnek! Apám eladta a kocsiját részletre és a csávó 50.000 adott elõször és többet nem fizette, na most evvel bement a rendrõségre és semmit nem csináltak.. És persze nem 2 forint volt az autóba ölve.. Szóval..
vannak emberek, akiket kékre zöldre ver a férjük, apjuk stb napi szinten és mégse tesz semmit a rendõrség, akkor egy pofon miatt...
Ver az apád, vagy mi? Vagy csak egy pofont kaptál? Nem lesz semmi, amíg vér nem folyik. Ha ver, akkor költözz el, vagy ne is vegyél róla tudomást. Ha kaptál EGY pofont, gondolkozz el, hogy miért.
én 18 évesen eldöntöttem, hogyha felnõtt létemre bárki hozzámnyúl(akár apa, akár anya) igenis visszaadom, hogy vegyék észre, már nem vagyok a kiskutyájuk...egyszer volt erre példa, anyám megráncigálta a hajam én meg visszaráncigáltam... le is döbbent rajta, és kajak elkezdett sírni, mint egy kislány az oviban... többet nem is nyúlt hozzám senki... érdekes...õ gyerekkoromban verhetett engem, de mikor már felnõtt létemre nem tûröm el és egyszer visszaadom, kész traumát okozok vele...meg is érdemli, ha egy felnõtt embert akart fizikai bántalmazással "nevelni"...a nevelés itt már véget ér, innentõl kezdve tanácsokat meghallgatok, de senki nem szólhat bele az életembe... 20/L
Engem apám egyszer ütött meg, elmúltam akkor már 18. Kaptam tõle egy nyaklevest. nagyon pipa lettem, de na és. Dühöngtünk egyet és kész. Ma már nagyon viccesnek tartom :) Ráadásul teljesen hülyeség miatt kaptam. ha nem rendszeres, akkor hagyd a fenébe. 31/N
A gyerekverés következménye: a gyerek rá se fog sz.rni a szülõre öregkorában. Egyéb következménye Magyarországon nincs. Költözz el mielõbb, búcsúzóul nyomj le neki te is egyet (vagy ha csaj vagy, kérd meg egy fiúbarátodat). A második válaszolót inkább nem minõsítem, szomorú, hogy még mindig ott tartunk, hogy egyesek az áldozatot állítják be hibásnak. Szégyen, hogy egy "szülõ" (bár a gyerekverõket inkább nem minõsíteném annak) büntetlenül bármit megtehet, és akármilyen sz.r ember, mindig neki adnak igazat :(
A kérdező hozzászólása: Nem tudok lépni, költözni meg végképp nem..:S ha elmennék a a semmibe, a jövõm kilátástalansága nem túl biztató, és utána valószínûleg nem mehetnék vissza, így sajnos tûrök. nem ver folyamat, de fenyegetõzik...és gondoltam hátha meg tudom fogni ezzel a a feljelentéses dologgal.de nem!!.:S
A kérdező hozzászólása: Tehát semmilyen következménye nem lesz...a rendõrség tehetetlen ilyenkor....értem:S
Ez elég nagy girnyóság, hogy elmenni nem akarsz, tartson csak el, de feljelentenéd. És utána szerinted mi van? Tudnál ott élni? Így milyen lehetõségeid vannak ilyen apa mellett! Hát én húznék a semmibe!
Nem tudjuk pontosan mi történt, mik voltak az elõzmények, amiért azt a pofont kaptad. De egy sima pofonért feljelenteni valakit? Én úgy gondolom, hogy ha annyira felnõtt vagy, hogy téged senki nem "nevelhet" akkor ahhoz is elég felnõttnek kell lenned, hogy megállj a saját lábadon. Ha rendszeresen verne az apád, úgyis arra törekednél, hogy minnél távolabb kerülj tõle. De itt nem errõl van szó. Gondoltad feljelented és utána visszamész az õ lakásába mintha mi sem történt volna? Engem gyerek koromba sose ütött meg apu, anyutól kaptam néha egy-egy nyakast. Aztán voltam már vagy 22-23 éves mikor egyszer apu lekevert egyet, és még most is azt modom, hogy tök jogosan, mert olyan stílusban beszéltem vele. Én is anya vagyok, ha a gyerekem másképp nem tudnám észhez téríteni, akár 30 éves korában is felpofoznám. De, ha nálam lakna és eszébe jutna feljelenteni, abban a pillanatban költözhetne, és nem érdekel hova megy. Felnõtt nem attól lesz valaki, hogy nagykorú hanem, hogy úgy viselkedik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.

18 évesen mennyibe kerül a fogszabályzó ha még a szakközépbe járok?

Betöltöttem tavaly nyáron a 18-at, de még tanulok. Egy rögzített fogszabályzó mennyibe fájna?

Legjobb válasz: Nekem ma lett feltéve, én is még szakközépbe járok. Amíg le nem érettségizel 40 ezer körül - támogatva van - de ha már leérettségiztél, 120!

Nekem ma lett feltéve, én is még szakközépbe járok. Amíg le nem érettségizel 40 ezer körül - támogatva van - de ha már leérettségiztél, 120!

Ha a gyermek a 18. életévét betölti, akkor onnantól neki jár a családi pótlék, ha nappali tagozatos tanuló még?

Legjobb válasz: 1./ Nem jár neki automatikusan : igényelnie kell!... Akkor fogja megkapni a saját jogán, ha másik állandó bejelentett lakcímen lakik, mint a szülei... 2./ Nem csak nappalin (középiskola!) jár 20 éves korig a családi pótlék, hanem esti középiskolai oktatás idejére is, egészen addig, amíg nem tölti be a 20. évet...

1./ Nem jár neki automatikusan : igényelnie kell!... Akkor fogja megkapni a saját jogán, ha másik állandó bejelentett lakcímen lakik, mint a szülei... 2./ Nem csak nappalin (középiskola!) jár 20 éves korig a családi pótlék, hanem esti középiskolai oktatás idejére is, egészen addig, amíg nem tölti be a 20. évet...
Úgy van pontozzatok csak le..Egyszer elkövettem azt a hibát hogy itt kérdeztem meg hogy jár e esti gimibe a csp azt mondták nem csak nappalin..sajnos beletörõdtem 1 évet le is húztam hogy semmiféle jövedelmem nem volt.pedig járt volna a csp simán..
pedig jár.
sõt estin is jár csak sokan ezt nem tudják.
Pedig estire már nem jár!
igen
Pedig estire jártam tavaly, és senki nem kapott családit. Azt mondták pont pár éve változtatták meg, és ezt is olvastam a frissebb oldalakon.
Az nagyon érdekes, hogy estin nem kaptad. Én is 2 éve járok esti gimibe, és ugyanúgy jön a családi. Nem is kellett újból igényelni sem, mert rögtön, hogy kiiratkoztam nappaliról folytattam estin. Idén lettem 20 éves, tehát akkor gondolom most augusztusban jön az utolsó, ha már csak 20 év a korhatár.
én most fejeztem be az estit , 20 éves vagyok és kaptam a családit . Sokan nem tudják, de valóban meg lehet igényelni a családit, de csak akkor ha a tanulónak nincs más jövedelme .
Érdekes, és 19 évesen még javában kaptam a nappali OKJ-n a családit, pedig nem is igényeltem. Úgyhogy hiába pontoztatok le.

18 hós oltás után lehetnek csalánkiütések? A 18 hónapos oltás után a kisfiamnak az oltás oldali lábán hólyagos kiütések jelentek meg. Az oltás tájékoztatóján az van hogy előfordulhat. Járt így valaki?

Nem viszket szerintem mert nem vakarja a kicsi.

Legjobb válasz: Hívd ki a védõnõt, vagy vidd el orvoshoz a gyereket és ne kuruzsold. Oltás miatt biztosan nincs ilyen tünet.

Hívd ki a védõnõt, vagy vidd el orvoshoz a gyereket és ne kuruzsold. Oltás miatt biztosan nincs ilyen tünet.
A kérdező hozzászólása: köszi akkor az orvos miért olvastatja el az oltás utasítását? És akkor miért van benne a kiütés?? Tanácsot kértem olyantól akinek van tapasztalata ez egy kérdés. Tanácsot kérek nem okoskodást.
Ez a tanács: vidd el orvoshoz. Egyrészt, mert lehet, hogy nem az oltástól van, másrészt, mert lehet, hogy allergiás valamire az oltásban, és arról az orvosnak is tudnia KELL. Mit szeretnél tulajdonképpen hallani?
A kérdező hozzászólása: köszi. Gondoltam biztos akad itt valaki akinek már volt hasonlóval dolga, mert eddig semmire sem volta allergiás. És érdekes hogy csak az oltás oldali lábán van és ott is csak pár.És a tájékoztatóban azt írják elõfordul és 3-5 napon belül elmúlik. Ma amúgy sem hívhatom a védõnõt.:(
Nem tuti, hogy allergiás, lehet, hogy csak ártalmatlan mellékhatás, de orvos vagy védõnõ jó ha látja.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen holnap az lesz az elsõ:) további szép napot.
Allergiás reakció nem szokott viszketni. Fel kell hívni a gyermek ügyeletet, bemondani korát és milyen oltást kapott. Ilyen helyen szabad csak tanácsot kérni. A hólyagoktól én is megijednék
Utolsó: én egyszer kaptam csak csalánkiütést, gyógyszertõl, de az viszketett, mint a franc.
Nem minden allergiás tünet viszket

Elhuzodo fogszabalyozas. Mar eleg reg ota jarok fogszabalyzasra. A felso fogsoromat sikerult elrendezni, de az alsohoz meg hozza sem nyult a doktorno. Hamarosan betoltom a 18-at. Miben fog valtozni a kezelesre forditott osszeg erteke?

Legjobb válasz: Ezt nem igazán értem.Az orvos beszélt arról az elején,hogy az alsó ívet is kell szabályozni?Mert ha igen,akkor pár hónapon belül fel kelett volna raknia,nálam rögtön az elsõ aktiváláskor felkerült az alsó ív.Ha kell alsó is,akkor 18 alatt fel kell rakatni,mert késõbb sokkal drágább lesz és az aktiválás is fizetõs lesz az sztk-ban is.

Ezt nem igazán értem.Az orvos beszélt arról az elején, hogy az alsó ívet is kell szabályozni?Mert ha igen, akkor pár hónapon belül fel kelett volna raknia, nálam rögtön az elsõ aktiváláskor felkerült az alsó ív.Ha kell alsó is, akkor 18 alatt fel kell rakatni, mert késõbb sokkal drágább lesz és az aktiválás is fizetõs lesz az sztk-ban is.

Az öcsém 2011 decemberében betöltötte a 18. életévét. Neki még jár matrica a diákigazolványára?

Nagyon megköszönném, hogyha valaki tudna valami rendeletféleséget adni, amivel igazolni tudná, hogy ? iskolába jár(t), mert elméletileg aki távozik a sulijából, még annak is érvényes a diákigazolványa október 31.-ig. csak ? nem tudja igazolni, hogy tényleg suliba jár, mert nem kapott matricát az iskolájában. De elméletileg még úgyis érvényes lenne, szóval nem kéne rá.

Legjobb válasz: Ha nem a tanév kezdete elõtt töltötte be a 18. életévét akkor matrica nélkül is érvényes.

Ha nem a tanév kezdete elõtt töltötte be a 18. életévét akkor matrica nélkül is érvényes.
A kérdező hozzászólása: Igen, de ezt például a buszon nem tudja igazolni, mert van pár ellenõr / sofõr, aki megbünteti, mert nincs matrica az igazolványán. Szóval valami rendelet vagy törvény kéne, amit fel tudna mutatni, és az orruk alá dörgölni ezeknek az embereknek. egyébként köszönöm a gyors választ :)
Matrica nélkül 2011. október 31-ig volt érvényben a diákigazolványa. Ha kapott volna matricát akkor lenne 2012. okt. 31-ig érvényes. (miért nem kapott matricát? 18 év alatt mindenkinek jár) Ha elkapják az ellenõrök jogosan büntetik meg, esetleg egy iskola által kiadott papírral lehet érvényteleníteni a büntetést.
Én is 2011 decemberben töltöttem a 18.életévem, és nincs matricám. Az osztályunkban csak azok kaptak akik a tanév megkezdése lõtt már betöltötték a 18. életévüket.
Én még csak ebben a hónapban fogom tölteni a 18at, mégis kaptam matricát rá. Pontosabban bementem az iskolában a titkárságra, és kértem a titkárnõtõl, õ meg adott. Kb 10 perc alatt elintézhetõ dolog miatt engem ne büntessenek meg. Így is folyton a diákokba kötnek bele az ellenõrök, nem akarok esélyt adni nekik. Szerintem ennyit az öcséd is meg tud tenni, hogy bemegy, és megkérdezi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!