Találatok a következő kifejezésre: A 18. genetikai Uh (77 db)

Van itt olyan kismama, akinek a következő diagnózisa lett a 18 genetikai Uh-on? Gyomor és hólyagtelítődés látható.

A vesék egy kicsit nagyobbak a kelleténél,s?t a két veséje sem egyforma,egyik egy kicsit nagyobb.Igaz azt mondták a szakemberek,hogy ilyen el?fordul és ez rendez?dni fog,mégis tapasztalatokra vagyok kíváncsi.Ha volt valaki így, születés után helyreállt minden a babánál.Légyszi nyugtassatok meg. 23 hetes

Legjobb válasz: A gyomor-és hólyagtelítõdés az JÓ...Azt jelenti, hogy szabad út van a gyomráig, le tudja nyelni a magzatvizet. A hólyagtelítõdés pedig arra utal, hogy jó vesemûködés van, termel vizeletet. A baba ugyanis odabent pisil is, ami felszívódik a magzatvízbõl. Illetve iszik, belekortyol a magzatvízbe. ez nem rossz. Amúgy sok babának nem egyforma a 2 veséje. ez rendezõdni fog, ez biztos:)

A gyomor-és hólyagtelítõdés az JÓ...Azt jelenti, hogy szabad út van a gyomráig, le tudja nyelni a magzatvizet. A hólyagtelítõdés pedig arra utal, hogy jó vesemûködés van, termel vizeletet. A baba ugyanis odabent pisil is, ami felszívódik a magzatvízbõl. Illetve iszik, belekortyol a magzatvízbe. ez nem rossz. Amúgy sok babának nem egyforma a 2 veséje. ez rendezõdni fog, ez biztos:)
Nem a vesemedencéje nagyobb, vagyis vesemedence tágulata van? Mi van a leleten? Nekünk is az volt illetve van, 39 hetes vagyok, azóta is megvan, mindig változik a mérete, de semmi komoly azt mondják, remélhetõleg el fog múlni ha megszületik...
Én lehet, hogy picit félreértem, ezért inkább rákérdezek. Most az érdekel, hogy a "gyomor és hólyagtelítõdés látható" rosszat jelent-e? Mert ez szerintem nem jelent rosszat. Mármint beírtam a google-ba és úgy láttam, hogy a többi kismami leletén is szerepel. Nekem is minden leleten rajta van. A többihez nem tudok hozzászólni. Kérdezgest a dokid minden alkalommal, hogy hogy alalakul. Hátha rendbe jön, mire megszülsz! Minden jót! 24 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató válaszokat.Mindenkinek boldog babavárást!

Mennem kell genetikai tanácsadásra SOTE I-re. Mire számítsak? Emelkedett AFP miatt, a 18. heti uh-n minden rendben volt. Ott is csinálnak uh-t? 18 hetes vagyok.

Normálisak ott a dokik? Mi lesz? Csak beszélgetés? Voltunk 4D-n is ott is minden rendben volt.

Legjobb válasz: elõször is fognak csinálni uh-ot ott is és aztán fogtok beszélgetni a genetikussal persze az uh eredményének tudatában.Én kétszer voltam és rendesek voltak,végül mindent rendben találtak és sok boldogságot kivánt a doki mikor eljöttem.

elõször is fognak csinálni uh-ot ott is és aztán fogtok beszélgetni a genetikussal persze az uh eredményének tudatában.Én kétszer voltam és rendesek voltak, végül mindent rendben találtak és sok boldogságot kivánt a doki mikor eljöttem.
elsõ válaszoló vagyok.Ha esetleg úgy látják jónak akkor további vizsgálatokat fognak végezni, nálam pl ki akarták zárni a fertõzést de mivel már betöltöttem a 20. hetet akkor már nem csináltak magzatvizminta vételt igy csak egy vérvételem volt.de lehet hogy mindent rendben találnak egybõl akkor valószinüleg csak egy kontroll uh-ra hivnak majd vissza ugy 3 hét múlva.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Remélem hogy minden rendben lesz. Nagyon féltem a Manókámat.

A második genetikai uh mikor esedékes? A 18 vagy a 20. héten?

Legjobb válasz: 18. és 21. hét között bármikor. Amikor neked jó vagy amikorra idõpontot kapsz.

18. és 21. hét között bármikor. Amikor neked jó vagy amikorra idõpontot kapsz.
A kérdező hozzászólása: Akkor a 18+4 jó, köszi!
Az adott kórház protokolljától függ. Nálunk betöltött 19 hetesen csinálták.
Nálunk az AFP eredményhez volt kötve...ha megkaptuk az eredményt és betöltöttük a 18. hetet akkor bármikor lehetett menni a papírral így én 18+2 naposan voltam...


Alacsony lett az afp-m (0, 6 alatti), de a 18 hetes genetikai uh. Mindent rendben talált. Elküldtek genetikai tanácsadásra. Mennyi az esélye, így hogy az uh-n minden rendben volt, hogy beteg a baba?

Betegségre utaló jeleket nem találtak, de mit kellett volna találniuk, ha kromoszóma rendellenesség van?

Legjobb válasz: Nagyon sokszor hallani, annak ellenére,hogy rossz valakinek az afp-je egészséges babát hoz a világra.A téves eredmény azért is lehet,mert nem pontosan a 16.héten vették le a vért,épp ma beszéltem errõl a védõnõmmel,ugyanis a két ünnep között vették le nekem is a vért,de még nem jött meg az eredményem.Azt is hallottam már több helyrõl,hogy az afp már egyre inkább a háttérbe szorul+ csak az alapos genetikai uh-val érvényes,és ha az jó nincs miért aggódnod.Ha mégis idegeskedsz,akkor pénzt és idõt nem kímélve látogass el valamelyik profi genetikai uh-s orvoshoz figyelmedbe ajánlom a www.gendiagnosztika.hu oldalt. Még mindig van egy tanácsom Azt hiszem,még mindig nem késõ az integrált tesztet megcsináltatni így a 18.hét körül vesznek le vért és állítólag pontosabb eredményt ad ,mint az afp.Érdeklõdj utána,de sajnos ezért is fizetni kell.

Nagyon sokszor hallani, annak ellenére, hogy rossz valakinek az afp-je egészséges babát hoz a világra.A téves eredmény azért is lehet, mert nem pontosan a 16.héten vették le a vért, épp ma beszéltem errõl a védõnõmmel, ugyanis a két ünnep között vették le nekem is a vért, de még nem jött meg az eredményem.Azt is hallottam már több helyrõl, hogy az afp már egyre inkább a háttérbe szorul+ csak az alapos genetikai uh-val érvényes, és ha az jó nincs miért aggódnod.Ha mégis idegeskedsz, akkor pénzt és idõt nem kímélve látogass el valamelyik profi genetikai uh-s orvoshoz figyelmedbe ajánlom a http://www.gendiagnosztika.hu oldalt. Még mindig van egy tanácsom Azt hiszem, még mindig nem késõ az integrált tesztet megcsináltatni így a 18.hét körül vesznek le vért és állítólag pontosabb eredményt ad , mint az afp.Érdeklõdj utána, de sajnos ezért is fizetni kell.
Nekem is alacsony lett az AFP-m de a 12. heti kombinált tesztem meg jó. Lényeg az, h. az esetek kb.90%-ban semmi baj nincs ha nem jó az AFP eredménye. Általában az szokott a baj lenni, h. hamarabb veszik le. Nem ismételték meg a vérvételt csak UH volt és ott azt mondták, h. semmi eltérést nem látnak viszont kisebb a baba 1, 5-2 héttel a méretei alapján, tehát hamarabb lett levéve. És tényleg azóta is mindig kisebb pont 2 héttel. Errõl a dohányzásos témáról viszont én most hallok elõször pedig nagyon utánaolvastam anno. Üdv: 35 hetes kismama
Az Apf gyakran ad téves eredményt. Ha az UH minden rendben volt, akkor a babád egészséges. Ott látták volna, ha ne adja ég valami baj van! (nyitott gyerincs vagy hasfal). Ne aggódj!!! Majdnem 6 hós kicsi fiú anyukája
Az AFP-ben nem lehet megbízni.
Szia, Nem tudom mennyi idõs vagy és esetleg dohányoztál e. Azt olvastam, hogy a dohányos anyák(elõtte, alatta, mindegy) teljesen feleslegesen mennek a genetikai vizsgálatokra, mert a dohányzás káros anyagai miatt nem jó eredményt kapnak... Téveset. Ha az ultrahangon a baba egészségesnek tûnt, semmi nem utalt ott valami problémára, akkor a pici egészséges. Amúgy sajna lehet ennek ellenére beteg a baba:( Én két hét múlva megyek AFPre:( "jó" olvasni, hogy nem megbízható:S
A kérdező hozzászólása: 25 éves vagyok, és mikor elkezdtünk próbálkozni, akkor hagytam abba a dohányzást....a baba elsõre összejött. Remélem tényleg "ok nélkül" alacsony az afp-m. Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: A 16. héten csináltak egy négyes tesztet, az negatív lett, mondjuk ott is alacsony volt (0, 56) az afp-m. Azt mondják a kora a babának tuti, abban nem lehet eltérés.

A 18. heti genetikai Uh. -on minden rendben volt. Most a 25. héten egyoldali agykamratágulatot találtak (10mm). Az lehet, hogy akkor nem vették észre? Mit jelent, hogy egyoldali?

Nem nagy baj? Még változhat ugye?

Legjobb válasz: Szia! Az agykamratágulat késõn fedezhetõ föl.Ha az orvosod nem küldött tovább biztos nem vészes.Sok esetben rendellenesség nélkül is jelen van és késõbb eltûnik.Én a helyedben,genetikai UH-ot kérnék,ha ott sem látnak semmit nyugi.Genetikai tanácsadásra hívhatnak az UH után,ott mindent elmondanak,és lehet ismételt UH-ot kérnek.

Szia! Az agykamratágulat késõn fedezhetõ föl.Ha az orvosod nem küldött tovább biztos nem vészes.Sok esetben rendellenesség nélkül is jelen van és késõbb eltûnik.Én a helyedben, genetikai UH-ot kérnék, ha ott sem látnak semmit nyugi.Genetikai tanácsadásra hívhatnak az UH után, ott mindent elmondanak, és lehet ismételt UH-ot kérnek.

Az integrált teszt eredménye 1:490, az AFP a 15. héten 0, 95, a 16. héten 1, 1. A 18. heti genetikai UH-n semmi rendelleneset nem találtak, de a baba méretei szerint nem 18, hanem 19 hetesnek felel meg. Biztos, hogy egészséges a babám?

Én 38 éves vagyok. Az integrált teszt eredménye 1:490, az AFP a 15. héten 0,95, a 16. héten 1,1. A 18. heti genetikai UH-n semmi rendelleneset nem találtak, de a baba méretei szerint nem 18, hanem 19 hetesnek felel meg, tehát nagy baba.

Legjobb válasz: A korodból kifolyólag alacsonyabb az integrált teszt eredménye, de 250 fölött azt mondják nem kell aggódni. A kicsik meg mindig máshogy fejlõdnek. Most lehet, hogy 1 héttel idúõsebbnek tûnik a méretei alapján, de lehet, a következõ UH-n meg pont a korának megfelelõ lesz. Szerintem próbálj megnyugodni. Az integrált teszt eredménye negatív. Az AFP-d jó. Genetikai Uh-n sem láttak semmit. Nyugi!

A korodból kifolyólag alacsonyabb az integrált teszt eredménye, de 250 fölött azt mondják nem kell aggódni. A kicsik meg mindig máshogy fejlõdnek. Most lehet, hogy 1 héttel idúõsebbnek tûnik a méretei alapján, de lehet, a következõ UH-n meg pont a korának megfelelõ lesz. Szerintem próbálj megnyugodni. Az integrált teszt eredménye negatív. Az AFP-d jó. Genetikai Uh-n sem láttak semmit. Nyugi!
Szerintem igen, egészséges, ha bármi gond lett volna, akkor azt már látták volna. Igaz, hogy már benne vagy a terhességi korban, de 35. fölött amúgy is fel kell ajánlaniuk a magzatvíz mintavételt, ha azt igénybeveszed, akkor ott 100%-os bizonyosságot kapsz. Bár ennek van vetélési kockázata. De azért a 490-bõl az 1 szerintem elég nagy ahhoz, hogy ne legyen semmi gond, ráadásul az afp is jó és a genetikain sem találtak rendelleneset, ezért próbálj meg megnyugodni! 4, 5 hós kislány anyukája.
szerintem semmi gond, sõt. nagyon szépen fejlodik, valoszinuleg nagyon jól vigyázol rá. azt hiszem nem 1:250tõl, hanem 1:150tõl van ok aggódni, szóval messze vagy te még attól. nyugi.
Szia! Az integrálton nekem is egy héttel nagyobb volt a bébi, majd a következõ ultrahangra meg már 2 nappal kisebb volt a koránál. Emiatt ne aggódj, mindenki a saját kis tempójában fejlõdik. Szerintem Õ csak jól érzi magát a pocakodban. 24.hetes kismami

A 18 hetes genetikai UH-ra, csak akkor lehet menni ha betöltöm a 18hetet?

Legjobb válasz: Igazából én 20 hetes genetikai UH-nak ismerem. Azt jelenti,hogy 18-20. hét között kell megtörténnie. Azért van,hogy ne legyenek az értékek eltérõek, mert ha túl korán mész,akkor lehet beparázol,hogy a babád méretei nem felelnek meg a korának. Szerintem mindennek megvan az ideje, én 20 hetesen mentem. Beszélj a védõnõddel, mindent elmond úgyis.:)

Igazából én 20 hetes genetikai UH-nak ismerem. Azt jelenti, hogy 18-20. hét között kell megtörténnie. Azért van, hogy ne legyenek az értékek eltérõek, mert ha túl korán mész, akkor lehet beparázol, hogy a babád méretei nem felelnek meg a korának. Szerintem mindennek megvan az ideje, én 20 hetesen mentem. Beszélj a védõnõddel, mindent elmond úgyis.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Ilyenkor nagyon alaposan átnézik az agykamrákat, gerincet, csöves csontok fejlõdését, belszerveket. Várd ki a 18 hetet, hogy nagyobb legyen a babád, mert a dokid annál jobban meg tudja vizsgálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

A 18. heti genetikai UH kötelező? Sztk-ban végzik, vagy a doki magánrendelőjében? (Mert csak 19 hetesen hívott vissza a magándokim).

Legjobb válasz: No para. A genetikai UH-nak 18-24 hét között kell meglennie. Az én dokimnál minden vizsgálat a magánrendelõjében van - kivéve ezt az egyet, emiatt a kórházba kellett bemenjek. Mondjuk lehet, hogy dokifüggõ. Vag yinkább menj el az SZTK-ba, cisnálják meg max a dokid megcsinálja ismét.

No para. A genetikai UH-nak 18-24 hét között kell meglennie. Az én dokimnál minden vizsgálat a magánrendelõjében van - kivéve ezt az egyet, emiatt a kórházba kellett bemenjek. Mondjuk lehet, hogy dokifüggõ. Vag yinkább menj el az SZTK-ba, cisnálják meg max a dokid megcsinálja ismét.
Szia! Semmi nem kötelezõ, de ha ezekre az ajánlott vizsgálatokra nem mész el, akkor nem leszel jogosult a gyesre, gyedre, anyaságira, stb. Meg persze Neked is fontos, hogy a babád rendben van-e. :-) A 18 heti egy genetikai Uh, amit csak bizonyos UH végzettségû orvosok jogosultak elvégezni, ha a Te orvosod ilyen, akkor megcsinálhatja a magánrendelõjében, de akinek nem, (pl. Nekem), akkor be kell menni a kórházba, vagy Sztk-ba. Jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: És kell hozzá beutaló, vagy csak bemegyek és megmondom, hogy ilyet szeretnék?
Ha van magándokid, akkor õ csinálja az uh-t, nem neked kell kérned, hiszen épp ezért hívott a 19.héten. Nem pont a 18.héten csinálják, van ahol pl. a 21. héten.
Szia! 20.52 vagyok. Nem értem a kérdést...:-( Ha a genetikára gondolsz, oda nem kell beutaló, csak Odatelefonálsz, és kérsz idõpontot, hogy melyik nap mehetsz. Ha a 18 heti UH-ra gondolsz, hogy a kórházba mennél inkább, és nem a dokidhoz pénzért, szerintem oda kell vmi papírt biztos, meg idõpont sem árt kérni, mert különben ott ülsz egész nap. remélem az egyik válasz kielégít!!! :-) szió

Ma megyek 18. heti genetikai uh-ra. Viszont az AFP eredményem nem jött még meg, tegnap hívtam a védőnőt és azt mondta hogy nem kell vinnem uh-ra az AFP eredményemet. Így is megcsinálják a genetikai uh-t?

Itt mindenki azt írja hogy az eredménnyel együtt ment.

Legjobb válasz: nekem vinnem kellett. (kistarcsa-i kórház) Hívd fel a dokit,ahova mész,hogy nem kaptad még meg és megcsinálja-e így. Ne menj feleslegesen

nekem vinnem kellett. (kistarcsa-i kórház) Hívd fel a dokit, ahova mész, hogy nem kaptad még meg és megcsinálja-e így. Ne menj feleslegesen
Nekem megcsinálták, de a beutalón (amit a nõgyógyász adott) rajta volt, hogy még nem készült el az AFP eredmény technikai okokból. Az az igazság, hogy elkeverték valahol és a 24. hétre találták meg.
Nem lehet az, hogy be kell érte menned oda, ahol a vért vették le, nekem csak a Hepatitis eredményt küldik a védõnõhöz, az Afp ért be kellett mennem a kórházba ahol a vért levették. Hívd fel a kórházt, és kérdezz rá, hogy kész van-e már, s ha igen, szeretnéd átvenni.
A kérdező hozzászólása: nem, azt mondta tegnap a védõnõ hogy majd kihozza nekem ha kész az eredményem, menjek ma uh-ra nem kell az afp eredmény hozzá. ahol levették a vért ott meg azt mondták hogy majd küldik a védõnõhöz.. itt meg mindenki azt írja, hogy az eredménnyel ment a genetikai uh-ra, ezért nem értem nálunk miért van így.(nagykanizsa)

18 hetes genetikai uh-n normális, ha nem látszik a veseműködés?

Úgy feküdt a drága, hogy nem látszott sem a vesem?ködés sem a gyomorürítés. Az orvos azt modta, hogy abban a pozícióban ahogy volt akkor éppen a kis tökmag, nem látszottak ezek, de valószín?leg akkor pisilt és visszarendeltek 2 hét múlva kontrollra. Volt akivel ilyen vagy hasonló történt? Nagyon el vagyok ken?dve, és nagyon aggódom, hogy minden rendben legyen. :-(

Legjobb válasz: Szia! Nekem 28hetesen vették észre,hogy üres a gyomor,de a hólyagban volt némi vizelet.Nyelõcsõszûkületre gondoltak,többszöri UH után is így látták,és nagyon sok volt a vizem amit Õ nem nyelt.Ha a következõ UH-on sem látszik akkor küldenek genetikai tanácsadásra.

Szia! Nekem 28hetesen vették észre, hogy üres a gyomor, de a hólyagban volt némi vizelet.Nyelõcsõszûkületre gondoltak, többszöri UH után is így látták, és nagyon sok volt a vizem amit Õ nem nyelt.Ha a következõ UH-on sem látszik akkor küldenek genetikai tanácsadásra.
Én azt mondom neked nem szabad addig megijedni, míg nem tudsz biztosat, nem érdemes elõre idegeskedni-.Ha kell elküldenek genetikai központba, a lényeg, hogy elõre ne stresszeld magad.Nekem is 2 hetet kell várnom egy ismételt vizsgálatra, és tudom nem könnyû, de nem akarok ezen idegeskedni folyton, minden rendben lesz, bízzunk ebben.Ha magadtól kérsz mondjuk beutalót, és idõpontot egy genetikai központba, akkor is kell várni két hetet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!