Találatok a következő kifejezésre: A 18. genetikai (128 db)

Lehet hinni a 18 genetikai ultrahagnak? Láttam ahogy mózog a babám a felvételen, de az egyik kezét nem mózgata. Nem lehet, hogy baj van? Doki azt mondta minden renben van. Le írom ide az értékeket. Meg szeretném kérdenzni jók-e?

BPD:49MM, OFD.60MM, HC.172MM, ABD1.44MM, ABD2:44MM, AC:143MM, FL:31MM, HL:29MM, CERVIX:46MM, CEREBELLUM:19,1MM

Legjobb válasz: Szia! Én 19 hetes, 2 naposan voltam, nagyon hasonlóak az értékeim, az enyém picit kisebb volt: BPD:44, OFD:53, HC:165, AC:144, FL:28 mm. Szerintem ez alapján minden rendben van:-))) A kis keze meg biztosan pihent egy picit, lehet, hogy addig azt tornáztatta:-) Boldog babavárást! 26 hetes kismama

Szia! Én 19 hetes, 2 naposan voltam, nagyon hasonlóak az értékeim, az enyém picit kisebb volt: BPD:44, OFD:53, HC:165, AC:144, FL:28 mm. Szerintem ez alapján minden rendben van:-))) A kis keze meg biztosan pihent egy picit, lehet, hogy addig azt tornáztatta:-) Boldog babavárást! 26 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szió!Nagyon köszönöm neked!Én mindig rémeket láttok:(Nagyon szép baba várást neked!!
Szia!Az értékeket már nem tudom nekem milyenek voltak, de én pl állandóan azon aggódok m eg van e minden ujja.Láttam már mindenét mozogni de az ujjait nem, na meg a fülét sem..hiába voltunk 4dsen ott sem mutatta meg, szval ne aggódj nem vagy egyedül a parával, de sztem ezen kár pörögni, nem lesz jobb a dolog miatta, csak idegesíted a babát is.35hetes kismama
Én volt, hogy nem is láttam a kis kezét, de tutira meg van neki.:) Ne aggódj! Boldog babavárást! 37 hetes kismami

Van itt olyan kismama, akinek a következő diagnózisa lett a 18 genetikai Uh-on? Gyomor és hólyagtelítődés látható.

A vesék egy kicsit nagyobbak a kelleténél,s?t a két veséje sem egyforma,egyik egy kicsit nagyobb.Igaz azt mondták a szakemberek,hogy ilyen el?fordul és ez rendez?dni fog,mégis tapasztalatokra vagyok kíváncsi.Ha volt valaki így, születés után helyreállt minden a babánál.Légyszi nyugtassatok meg. 23 hetes

Legjobb válasz: A gyomor-és hólyagtelítõdés az JÓ...Azt jelenti, hogy szabad út van a gyomráig, le tudja nyelni a magzatvizet. A hólyagtelítõdés pedig arra utal, hogy jó vesemûködés van, termel vizeletet. A baba ugyanis odabent pisil is, ami felszívódik a magzatvízbõl. Illetve iszik, belekortyol a magzatvízbe. ez nem rossz. Amúgy sok babának nem egyforma a 2 veséje. ez rendezõdni fog, ez biztos:)

A gyomor-és hólyagtelítõdés az JÓ...Azt jelenti, hogy szabad út van a gyomráig, le tudja nyelni a magzatvizet. A hólyagtelítõdés pedig arra utal, hogy jó vesemûködés van, termel vizeletet. A baba ugyanis odabent pisil is, ami felszívódik a magzatvízbõl. Illetve iszik, belekortyol a magzatvízbe. ez nem rossz. Amúgy sok babának nem egyforma a 2 veséje. ez rendezõdni fog, ez biztos:)
Nem a vesemedencéje nagyobb, vagyis vesemedence tágulata van? Mi van a leleten? Nekünk is az volt illetve van, 39 hetes vagyok, azóta is megvan, mindig változik a mérete, de semmi komoly azt mondják, remélhetõleg el fog múlni ha megszületik...
Én lehet, hogy picit félreértem, ezért inkább rákérdezek. Most az érdekel, hogy a "gyomor és hólyagtelítõdés látható" rosszat jelent-e? Mert ez szerintem nem jelent rosszat. Mármint beírtam a google-ba és úgy láttam, hogy a többi kismami leletén is szerepel. Nekem is minden leleten rajta van. A többihez nem tudok hozzászólni. Kérdezgest a dokid minden alkalommal, hogy hogy alalakul. Hátha rendbe jön, mire megszülsz! Minden jót! 24 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató válaszokat.Mindenkinek boldog babavárást!

Alacsony lett az afp-m (0, 6 alatti), de a 18 hetes genetikai uh. Mindent rendben talált. Elküldtek genetikai tanácsadásra. Mennyi az esélye, így hogy az uh-n minden rendben volt, hogy beteg a baba?

Betegségre utaló jeleket nem találtak, de mit kellett volna találniuk, ha kromoszóma rendellenesség van?

Legjobb válasz: Nagyon sokszor hallani, annak ellenére,hogy rossz valakinek az afp-je egészséges babát hoz a világra.A téves eredmény azért is lehet,mert nem pontosan a 16.héten vették le a vért,épp ma beszéltem errõl a védõnõmmel,ugyanis a két ünnep között vették le nekem is a vért,de még nem jött meg az eredményem.Azt is hallottam már több helyrõl,hogy az afp már egyre inkább a háttérbe szorul+ csak az alapos genetikai uh-val érvényes,és ha az jó nincs miért aggódnod.Ha mégis idegeskedsz,akkor pénzt és idõt nem kímélve látogass el valamelyik profi genetikai uh-s orvoshoz figyelmedbe ajánlom a www.gendiagnosztika.hu oldalt. Még mindig van egy tanácsom Azt hiszem,még mindig nem késõ az integrált tesztet megcsináltatni így a 18.hét körül vesznek le vért és állítólag pontosabb eredményt ad ,mint az afp.Érdeklõdj utána,de sajnos ezért is fizetni kell.

Nagyon sokszor hallani, annak ellenére, hogy rossz valakinek az afp-je egészséges babát hoz a világra.A téves eredmény azért is lehet, mert nem pontosan a 16.héten vették le a vért, épp ma beszéltem errõl a védõnõmmel, ugyanis a két ünnep között vették le nekem is a vért, de még nem jött meg az eredményem.Azt is hallottam már több helyrõl, hogy az afp már egyre inkább a háttérbe szorul+ csak az alapos genetikai uh-val érvényes, és ha az jó nincs miért aggódnod.Ha mégis idegeskedsz, akkor pénzt és idõt nem kímélve látogass el valamelyik profi genetikai uh-s orvoshoz figyelmedbe ajánlom a http://www.gendiagnosztika.hu oldalt. Még mindig van egy tanácsom Azt hiszem, még mindig nem késõ az integrált tesztet megcsináltatni így a 18.hét körül vesznek le vért és állítólag pontosabb eredményt ad , mint az afp.Érdeklõdj utána, de sajnos ezért is fizetni kell.
Nekem is alacsony lett az AFP-m de a 12. heti kombinált tesztem meg jó. Lényeg az, h. az esetek kb.90%-ban semmi baj nincs ha nem jó az AFP eredménye. Általában az szokott a baj lenni, h. hamarabb veszik le. Nem ismételték meg a vérvételt csak UH volt és ott azt mondták, h. semmi eltérést nem látnak viszont kisebb a baba 1, 5-2 héttel a méretei alapján, tehát hamarabb lett levéve. És tényleg azóta is mindig kisebb pont 2 héttel. Errõl a dohányzásos témáról viszont én most hallok elõször pedig nagyon utánaolvastam anno. Üdv: 35 hetes kismama
Az Apf gyakran ad téves eredményt. Ha az UH minden rendben volt, akkor a babád egészséges. Ott látták volna, ha ne adja ég valami baj van! (nyitott gyerincs vagy hasfal). Ne aggódj!!! Majdnem 6 hós kicsi fiú anyukája
Az AFP-ben nem lehet megbízni.
Szia, Nem tudom mennyi idõs vagy és esetleg dohányoztál e. Azt olvastam, hogy a dohányos anyák(elõtte, alatta, mindegy) teljesen feleslegesen mennek a genetikai vizsgálatokra, mert a dohányzás káros anyagai miatt nem jó eredményt kapnak... Téveset. Ha az ultrahangon a baba egészségesnek tûnt, semmi nem utalt ott valami problémára, akkor a pici egészséges. Amúgy sajna lehet ennek ellenére beteg a baba:( Én két hét múlva megyek AFPre:( "jó" olvasni, hogy nem megbízható:S
A kérdező hozzászólása: 25 éves vagyok, és mikor elkezdtünk próbálkozni, akkor hagytam abba a dohányzást....a baba elsõre összejött. Remélem tényleg "ok nélkül" alacsony az afp-m. Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: A 16. héten csináltak egy négyes tesztet, az negatív lett, mondjuk ott is alacsony volt (0, 56) az afp-m. Azt mondják a kora a babának tuti, abban nem lehet eltérés.


Szerintetek, ha a 18. heti ultrahangra dr. Hajdu Krisztinához megyek, aki egyben genetikus is, az Istenhegyi útra, akkor az egyben genetikai tanácsadás is lehet?

Orvosom beírta a kiskönyvembe, hogy genetikai tanácsadás javasolt, mondtam neki, hogy az Istenhegyire akarok menni, azt mondta jó, mert ott sokkal jobb gép van, mint a kórházban. Azt viszont elfelejtettem, hogy akkor még külön menjek el genetikai tanácsadásra is. Szerintetek?

Legjobb válasz: Miért küldtek genetikai tanácsadásra! Egyébként én Hajdu dokinál csináltattam a 18. hetit is. Nem igazán volt tanácsadás, bár minden rendben is volt, tehát nem kellett!

Miért küldtek genetikai tanácsadásra! Egyébként én Hajdu dokinál csináltattam a 18. hetit is. Nem igazán volt tanácsadás, bár minden rendben is volt, tehát nem kellett!
A kérdező hozzászólása: Integrált tesztem down kórra 1:980- hoz lett:(
Mindenképpen menj el, ha gond van, õ észreveszi! Barátnõmnek sem lett jó a down szûrés, az Istenhegyin meg kiderült, hogy semmi gond. Már meg is született a pici, és egészséges! Nyugi! :)
Hajdu Krisztina a legjobb, de az uh vizsgálata nem minõsül genetikai tanácsadásnak. Az egy teljesen más dolog, az istenhegyin amit kapsz, az diagnosztika. Jelentkezz be tanácsadásra máshova!
A kérdező hozzászólása: Még akkor is, ha a Honvédkórházban lenne a genetikai tanácsadás és a Hajdu doktornõ végezné ott is? Az orvosom támogatta, hogy az Istenhegyire menjek, mert ott jobb az uh gép.
Az uh vizsgálat nem vált ki egy genetikai tanácsadást, akár hova is mész. Annyival "jársz jobban" hogy az Istenhegyi úton nagyon jó a gép és azon tényleg jó alaposan meg tud nézni mindent. Viszont a genetikai tanácsadást majd õ eldönti, hogy a látottak alapján kell-e. Remélem mindent rendben talál és azt mondja, hogy nem szükséges semmi további teendõ. Õ a legjobb, nála voltunk már mi is többször. (Igaz én az uh-n a honvédban voltam, a vérvételt csináltattam az Istenhegyin)

Baj ha a 18. hetes genetikai ultrahangra nem volt időpont, csak pont amikor a 19. hetet töltöm?

Legjobb válasz: Én is 19 hetesen voltam, de nem baj, mert általában a 18-20. hét között végzik el ezt a genetikai vizsgálatot.

Én is 19 hetesen voltam, de nem baj, mert általában a 18-20. hét között végzik el ezt a genetikai vizsgálatot.
A kérdező hozzászólása: Szuper! nagyon szépen köszönöm gyors válaszod!!!!
Én is a 19. héten voltam, nyugi :-)
A kérdező hozzászólása: OK!!! Akkor már teljesen megnyugodtam:)
Mi épp tegnap kaptuk meg a papírt az orvostól, azt mondta ezt a vizsgálatot célszerû 19 hetesen elvégeztetni, ezért nem mehetünk elõbb uhra!:S pedig már annyira várom hogy megnézhessem újra! Boldog baba várást!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nektek is Boldog babavárást!!!
Én is a 19-ik hétben fogok menni uh-ra. Akkorra adtak idõpontot.
A kérdező hozzászólása: :) :) :)
én 19+5naposan voltam- az én dokim betöltött 19.hét után szereti ezt az uh-t csinálni! :)

A 18 hetes genetikai UH-ra, csak akkor lehet menni ha betöltöm a 18hetet?

Legjobb válasz: Igazából én 20 hetes genetikai UH-nak ismerem. Azt jelenti,hogy 18-20. hét között kell megtörténnie. Azért van,hogy ne legyenek az értékek eltérõek, mert ha túl korán mész,akkor lehet beparázol,hogy a babád méretei nem felelnek meg a korának. Szerintem mindennek megvan az ideje, én 20 hetesen mentem. Beszélj a védõnõddel, mindent elmond úgyis.:)

Igazából én 20 hetes genetikai UH-nak ismerem. Azt jelenti, hogy 18-20. hét között kell megtörténnie. Azért van, hogy ne legyenek az értékek eltérõek, mert ha túl korán mész, akkor lehet beparázol, hogy a babád méretei nem felelnek meg a korának. Szerintem mindennek megvan az ideje, én 20 hetesen mentem. Beszélj a védõnõddel, mindent elmond úgyis.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Ilyenkor nagyon alaposan átnézik az agykamrákat, gerincet, csöves csontok fejlõdését, belszerveket. Várd ki a 18 hetet, hogy nagyobb legyen a babád, mert a dokid annál jobban meg tudja vizsgálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

18 hetes 4d-s uh-on lehet már látni a baba pofiját? Vajon az erősebb vonásokat, hogy kire hasonlít? A 18 heti genetikaim 4d-s lesz.

Legjobb válasz: Mi ma voltunk genetikai 4d-n,19+5hetes vagyok,én is vártam,hogy majd "babaszerû"lesz,de sajna nagyon sovi még.Sztem ne várd,mert csalódni fogsz,aztán ha mégis akkor meg kellemes csalódás.A doki azt mondta inkább 26-28 héttõl látszik a pofija.

Mi ma voltunk genetikai 4d-n, 19+5hetes vagyok, én is vártam, hogy majd "babaszerû"lesz, de sajna nagyon sovi még.Sztem ne várd, mert csalódni fogsz, aztán ha mégis akkor meg kellemes csalódás.A doki azt mondta inkább 26-28 héttõl látszik a pofija.
Mi is 19 hetesen a 2. genetikain voltunk 4D-n. Már babaszerûbb volt, mint a 12 hetesen, de tényleg soványka még. Vonásokat még nem nagyon lehet látni. Utána 29 hetesen voltunk a következõn, akkor már tényleg pufi arcocskája volt, de már nem is fért bele a képbe már :o)) Ha bírod anyagilag, mindenképpen megéri a genetikai 4D-s, de 10 hét múlva lehet inkább találgatni, hogy kire hasonlít :o)

A 18 hetes genetikai ultrahangon pár mm-es cisztát találtak a babám koponyájában. Ugye fel fog szívódni?

Eddig minden eredményem tökéletes volt, az AFP és a 12 hetes ultrahang-vérvétel is, ezért ért hidegzuhanyként a dolog. Most mehetek genetikai tanácsadásra, és aggódhatok, hogy mi lesz a cisztával. Érdekelne, hogy volt-e valakinek hasonló, és milyen tapasztalatai vannak. Próbálok reménykedni, hogy nem lesz baj, de egyel?re még csak sírni tudok.

Legjobb válasz: Barátnõméknél a 18 hetes UH-n a szívénél láttak valami problémát, azért járt genetikai tanácsadásra. Ott megnézték, a szive rendbe volt,viszont találtak a koponyájánál egy kis cisztát, ami ott is maradt születéséig (nem nagyobbodott). Kb. 2 hónaposan már fel is szívodott neki, azóta sincs semmi baja. (3 és fél éves)

Barátnõméknél a 18 hetes UH-n a szívénél láttak valami problémát, azért járt genetikai tanácsadásra. Ott megnézték, a szive rendbe volt, viszont találtak a koponyájánál egy kis cisztát, ami ott is maradt születéséig (nem nagyobbodott). Kb. 2 hónaposan már fel is szívodott neki, azóta sincs semmi baja. (3 és fél éves)
A legjobb barátnõmnek is a koponyájában volt ciszta, 18 hetes ultrahangon vették észre, aztán asszem a következõ vizsgálatra teljesen eltûnt :) Igaz, ez már 14 éve volt, de szerintem van rá remény, erõsen :)
Mikor a doki 18hetesen közölte hogy 2ciszta van a fejében, akkor sírva hívtam a dokimat hogy most mi lesz, õ pedig kinevetett hogy ezen ne idegeskedjek felszívódik lehet már a következõ uhnál ott sem lesz, aztán akkor sem okoz bajt ha megmarad
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?p=1498048&sid=4.. Ezt olvasd el, érdemes! Ezen kívül nem tudok hozzászólni, de szerintem ez is elég megnyugtató.Ne izgulj, ahogy én látom, elég gyakori dolog ez.
21 hetesen találtak 6mm-es cisztát a koponyájában. Visszahívtak aznap délutánra, hogy orvos is megnézze, és addigra semmi nem volt ott. Én is csak bõgni tudtam, teljesen kiborultam, mert én is láttam a sötét kis foltot. Délutánra semmi. Az orvos azt mondta, hogy az agy bizonyos részei is összetéveszthetõk egy cisztával. Nagyon sokszor látnak ultrahangon cisztát, ami vagy nem is az, vagy felszívódik pár hét alatt. Átérzem, hogy nagyon aggódsz, de minimális esély van rá, hogy ott tényleg valami probléma legyen. Sok orvos nem is szól, ha ilyet lát, mert ez múló dolog legtöbb esetben. Fel a fejjel!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat, el sem tudjátok képzelni, mennyit jelentett. Most már egy picit bizakodóbb vagyok, bár most indulok a genetikai tanácsadásra, remélem, ott sem zaklatnak fel. Köszönöm mégegyszer!!!

A 18. heti genetikai UH kötelező? Sztk-ban végzik, vagy a doki magánrendelőjében? (Mert csak 19 hetesen hívott vissza a magándokim).

Legjobb válasz: No para. A genetikai UH-nak 18-24 hét között kell meglennie. Az én dokimnál minden vizsgálat a magánrendelõjében van - kivéve ezt az egyet, emiatt a kórházba kellett bemenjek. Mondjuk lehet, hogy dokifüggõ. Vag yinkább menj el az SZTK-ba, cisnálják meg max a dokid megcsinálja ismét.

No para. A genetikai UH-nak 18-24 hét között kell meglennie. Az én dokimnál minden vizsgálat a magánrendelõjében van - kivéve ezt az egyet, emiatt a kórházba kellett bemenjek. Mondjuk lehet, hogy dokifüggõ. Vag yinkább menj el az SZTK-ba, cisnálják meg max a dokid megcsinálja ismét.
Szia! Semmi nem kötelezõ, de ha ezekre az ajánlott vizsgálatokra nem mész el, akkor nem leszel jogosult a gyesre, gyedre, anyaságira, stb. Meg persze Neked is fontos, hogy a babád rendben van-e. :-) A 18 heti egy genetikai Uh, amit csak bizonyos UH végzettségû orvosok jogosultak elvégezni, ha a Te orvosod ilyen, akkor megcsinálhatja a magánrendelõjében, de akinek nem, (pl. Nekem), akkor be kell menni a kórházba, vagy Sztk-ba. Jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: És kell hozzá beutaló, vagy csak bemegyek és megmondom, hogy ilyet szeretnék?
Ha van magándokid, akkor õ csinálja az uh-t, nem neked kell kérned, hiszen épp ezért hívott a 19.héten. Nem pont a 18.héten csinálják, van ahol pl. a 21. héten.
Szia! 20.52 vagyok. Nem értem a kérdést...:-( Ha a genetikára gondolsz, oda nem kell beutaló, csak Odatelefonálsz, és kérsz idõpontot, hogy melyik nap mehetsz. Ha a 18 heti UH-ra gondolsz, hogy a kórházba mennél inkább, és nem a dokidhoz pénzért, szerintem oda kell vmi papírt biztos, meg idõpont sem árt kérni, mert különben ott ülsz egész nap. remélem az egyik válasz kielégít!!! :-) szió

A 18. heti genetikai Uh. -on minden rendben volt. Most a 25. héten egyoldali agykamratágulatot találtak (10mm). Az lehet, hogy akkor nem vették észre? Mit jelent, hogy egyoldali?

Nem nagy baj? Még változhat ugye?

Legjobb válasz: Szia! Az agykamratágulat késõn fedezhetõ föl.Ha az orvosod nem küldött tovább biztos nem vészes.Sok esetben rendellenesség nélkül is jelen van és késõbb eltûnik.Én a helyedben,genetikai UH-ot kérnék,ha ott sem látnak semmit nyugi.Genetikai tanácsadásra hívhatnak az UH után,ott mindent elmondanak,és lehet ismételt UH-ot kérnek.

Szia! Az agykamratágulat késõn fedezhetõ föl.Ha az orvosod nem küldött tovább biztos nem vészes.Sok esetben rendellenesség nélkül is jelen van és késõbb eltûnik.Én a helyedben, genetikai UH-ot kérnék, ha ott sem látnak semmit nyugi.Genetikai tanácsadásra hívhatnak az UH után, ott mindent elmondanak, és lehet ismételt UH-ot kérnek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!