Találatok a következő kifejezésre: A 18. csak ultrahang van (6 db)

A 18. -héten csak ultrahang van? Genetikai vagy? Mivel nincs biztosításom mennyi lehet az ilyen fajta ultrah?

Legjobb válasz: Jobban jársz akkor egy magándokival szerintem. Amúgy ugorj be a TBhez,és még van esélyed visszamenõleg is fizetni.Mivel éppen gyakrabban fognak vizsgálgatni,így az a havi 5000Ft,amit így kell fizetned kutya füle,ahhoz képest amennyit kellene.Ezt komolyan mondom,mert közeleg a szülés,és az eléggé komoly pénzekbe fájna.De pár nap alatt el lehet intézni,hogy újra biztosított legyél,csak te fizeted magad után az egészségügyi hozzájárulást.

Jobban jársz akkor egy magándokival szerintem. Amúgy ugorj be a TBhez, és még van esélyed visszamenõleg is fizetni.Mivel éppen gyakrabban fognak vizsgálgatni, így az a havi 5000Ft, amit így kell fizetned kutya füle, ahhoz képest amennyit kellene.Ezt komolyan mondom, mert közeleg a szülés, és az eléggé komoly pénzekbe fájna.De pár nap alatt el lehet intézni, hogy újra biztosított legyél, csak te fizeted magad után az egészségügyi hozzájárulást.
A kérdező hozzászólása: Az gond mert én külföldi vagyok és sokkal többe belekerülne h fizessem a biztosítást(70 000e)ft havonta!A szülés nem gond mert a két ország közt van szerzödés a sûrgõségi ellátásra ami itt is érvényes!

A 18. heti ultrahangra jövö hétfőre kaptam időpontot de csak kedden töltöm be. Gond lehet ez? Nem a saját dokimhoz megyek mert szabin van és nincs más idöpont.

Legjobb válasz: ennyi eltérés nem baj. 1 nap csak. nekem pl a dokim a méretekbõl vett adatai alapján két nappal elõrébb jár, mintha az utolsó menzetõl számítot... Ennyi eltérés nem probléma, biztosan.

ennyi eltérés nem baj. 1 nap csak. nekem pl a dokim a méretekbõl vett adatai alapján két nappal elõrébb jár, mintha az utolsó menzetõl számítot... Ennyi eltérés nem probléma, biztosan.
ultrahangnál, ctg-nél nem szoktak 1-2 napból nagy problémát csinálni. inkább a laborvizsgálatok idejére figyelnek - nálunk legalábbis - jobban.

A 12. heti ultrahang genetikai ultrahangnak számít? (vagy az csak a 18. héten van? )

Mit lát már az orvos a 12. heti ultrahangon?

Legjobb válasz: A 12 hetes uhon látod a babát, ahogy dobog a szive, a fejét, pocakját, gerincét, két kezét-két lábát, és látod, ahogy mocorog. nagyon édes, nagy élmény lesz.-) A 18 hetin már sokkal nagyobb, ott nézik a belsõ szerveit, veséjét , máját, lépét, ...

A 12 hetes uhon látod a babát, ahogy dobog a szive, a fejét, pocakját, gerincét, két kezét-két lábát, és látod, ahogy mocorog. nagyon édes, nagy élmény lesz.-) A 18 hetin már sokkal nagyobb, ott nézik a belsõ szerveit, veséjét , máját, lépét, ...
nekem a 12 heti uh-án mérték meg igazán a babókámat a buksiját a gerincét meg ilyenek és akkor hallotam elöször a szivét nagyon gyorsan ver :) nagyon szépp lesz meglátod
hogy a kérdésre is kapj választ... abban a tekintetben genetikai vizsgálat, hogy mérik a tarkóredõ vastagságát, ami 3 mm alatt normális. valamint nézik, hogy van-e orrcsontja a babának. ezzel a dawn-kór lehetõségét zárják ki.

A 12. heti ultrahang után tényleg csak a 18. héten van Uh? Azt már a fogadott orvos csinálja?

Legjobb válasz: Igen, 4 kötelezõ uh van. 12 hét 18-20 hét 30-32 hét 36 hét

Igen, 4 kötelezõ uh van. 12 hét 18-20 hét 30-32 hét 36 hét
igen, de nekem már a 12. hetit is õ csinálta, sõt a legelsõt is.
ez orvosfüggõ, én már 2-szer láttam az enyémet :-) pedig még csak 10 hetes, természetesen magánrendelésen
4 kötelezõ van, ahogy az elsõ írta. Az én orvosom szerencsére, már csak a pénztárcám kímélése okán is, tartotta magát a protokollhoz. Ja és 12 hetit is õ csinálta. Én egyébként nem is vagyok híve az ultrahangozásnak. Plusz egy !D-s volt. Aztán kész.
De jo nektek! Angliaban csak 2 kotelezo UH van, egy a 12. heten, a masik meg a 20.heten. :(
Nekem egyiket sem a fogadott dokim csinálta, több szem többet lát alapon(persze õ is csinált UH vizsgálatokat)2 gyerekes anyuka
Nálunk (Gyöngyösön) nem a doki csinálja, hanem a szonográfus. Nagyon jól képzett szakemberek. Én most vagyok 15 hetes, voltam a 12 hetes genetikain és kaptam idõpontot a 18 hetes genetikaira. A héten megyek a dokimhoz, meg fogom tõle kérdezni, hogy akkor a 16 hetes kimarad-e, vagy attól ugyanúgy menjek-e.
16 hetesen nincs ultrahang

18 hetes kismama vagyok, szerintetek normális, hogy a dokim még egyszer sem vizsgált meg kézzel vagy hüvelyi ultrahanggal? Mindeig csak hasi ultrahanggal néz meg. Nekem nem hiányzik, hogy "nyúkáljon", csak kiváncsi vagyok, hogy másnál is van-e így.

Legjobb válasz: Hüvelyi uh-val már nem is fog, abból már nem látnak semmit. Kézi vizsgálat pedig még nincs, általában még nem szokták ilyenkor a méhszájat vizsgálni, de ez is dokija válogatja, valaki mindig nézi, valaki csak a végén.

Ja, szerintem nem látni a méhszájat. Legalábbis azt nem nézik ultrahangon, sose nézték. A veszélyeztetettségem miatt (éppenséggel megrövidült a méhnyakam, 1000 lett a cg-m) kórházba küldött a magándokim további kivizsgálásokra, ott is manuálisan nézték a méhnyakat, de átküldtek ultrahangra is, hogy a méhlepényem nem nyúlik-e bele. Megint 13:27 voltam.
Hüvelyi uh-val már nem is fog, abból már nem látnak semmit. Kézi vizsgálat pedig még nincs, általában még nem szokták ilyenkor a méhszájat vizsgálni, de ez is dokija válogatja, valaki mindig nézi, valaki csak a végén.
Nekem sem néztek még méhszájat sajna, pedig jó lenne tudni mi a helyzet.Holnap megyek pont vissza, kiváncsi leszek megnézi e?26 hetes kismami
Engem sem vizsgál a dokim hüvelyivel, mert hasin szépen látszik minden (de egyébként is azt csak az elsõ trimeszterben szokták). Elõzõ terhességemnél nem tudom pontosan mikor, de az biztos, hogy a 20. hét után vizsgált meg elõször manuálisan.
Nálam eleve hüvelyi ultrahanggal és manuális vizsgálattal állapította meg a terhességet. 13. hétig elvileg hüvelyi ultrahangot használnak a dokik, mert azon még jobban látszik az apróság (közelebb van a vizsgálófejhez, a hasi ultrahangnak több szöveten kell áthatolnia). Az elsõ kötelezõ ultrahangon is azzal vizsgáltak a kórházban. Most nézem a kiskönyvem, az elsõ Cg feljegyzés a 13 hetes terhesen volt, vagyis akkor már nézte a méhszájamat.
Igaz magán doki és én el is várom ezért az alaposságot: az elsõ három hónapban hüvelyi uh-val nézte meg a babát, a 12. héten pedig megnézte manuálisan a méhszájat. A 16. héten szintén. Így állapítja meg hogy zárt e. Ezt be is írja a kis könyvembe minden egyes alkalommal. Ez alapvetõ dolog, hiszen ha nem kellõen zárt a méhszáj feljuthat a fertõzés, vetélés lehet belõle. Ennek a kizárása érdeke mindenkinek azt gondoltam, de úgy látszik vannak dokik, akik igen lezseren veszik ezeket a dolgokat.
13:27 vagyok. védõnõhöz se jársz, ott se írnak bele? Nálam ez úgy ment, hogy amikorra a doki visszarendelt, azon a héten vizsgálat elõtt elmentem a védõnõhöz pisimintával, ott volt vérnyomásvizsgálat, súlymérés, kellemes nõi csevej stb. Ezt a védõnõ dátummal-pecséttel beírta, és az aktuális véreredményeket is rögzítette, ahol éppen kellett. Majd a védõnõ által megkezdett rovatba írt be a doki, írta a cg-t meg a többi megjegyzést. Nekem a végére betelt a kiskönyv, mert az utolsó harmadban veszélyeztetett lettem, sûrûn kellett mennem. Tudod mit? Szerintem gondolkodj el orvosváltáson...
hát pedig nyúlnia kéne. igy fogalma sincs a méhszáj állapotáról. de gondolom a kismama könyvbe azért odavésett egy- két számot hasraütésszerûen. nagyon bátor.
A kérdező hozzászólása: azt hogy zárt -e a méhszáj, lehet e látni hasi ultrahangon??
A kérdező hozzászólása: a citológiat pont azelõtt csinálták mielõtt kiderült, hogy terhes lettem, úgyhogy azt már nem kellett. Nekem hasi ultrahanggal állapította meg a doki hogy terhes vagyok.
18 hetesen már kellett legyen citológia is és ahoz kell h megvizsgáljon "úgy" is, magát a terhességet is hüvelyi uh-al vagy manuális vizsgálattal állapítják meg. Legalább is nekem így volt. 32 hetes km
Nekem a méhszájat hüvelyivel nézi, úgy jobban látja a méhnyak hosszát is. Kézzel még soha nem turkált meg. 26 hetes kismama
Hüvelyi uh csak az elsõ 12 hétben van. Nekem csinált kézi vizsgálatot a doki már a 10. héten, azt mondta minden rendben, zárt a méhszáj. A méhszáj állapotát az ultrahang nem mutatja ki.
A kérdező hozzászólása: ilyen cg eredmény nincs írva sehova. Azért köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: persze, ilyen súly , vérnyomást nekem is írtak, de mást nem.
Már megint 13:27. A kórházi ellenõrzésen az ultrahangot hüvelyileg csinálták! 31 hetesen! Szóval hasi ultrahangon a méhszájat bizonyosan nem tudják vizsgálni.
A kérdező hozzászólása: nekem eleve nem ír soha a kiskönyvembe. Idáig 1x voltam terhesgondozáson, ott írtak bele. pedig a 16. héten volt egy kis vérzésem is, de akkor sem nézett meg manuálisan csak ultrahanggal. azt mondta hogy levállt egy kicsit a méhlepény széle, pihenjek.
9 hetesen volt utoljára hüvelyi uh-om.azóta csak hasi van.méhszájat 19 hetesen nézett elõször.akkor volt 3000.aztán 4 hét múlva mikor legközelebb mentem akkor nem vizsgált, csak uh-ot csinált.aztán 3 hét múlva mentem megint akkor nézett méhszájat, akkor már 2000 volt. 26+1 hetes km

Sokan írjátok hogy pl.22, 24, 26 hetesen mekkora a babátok mérete. Nekem 18 hetesen volt ultrahang, azt mondták a következő 28 hetesen lesz. Az olyan sokára van! Közbe is csinálnak csak kérni kell?

Legjobb válasz: Szia!Itt miskolcon a 18 hetes uh után 24 hetesen lesz a következõ!Szerintem ez mindenhol más!De én is megyek 22 hetesen 4D uh-ra!20 hetes kismama

Szia!Itt miskolcon a 18 hetes uh után 24 hetesen lesz a következõ!Szerintem ez mindenhol más!De én is megyek 22 hetesen 4D uh-ra!20 hetes kismama
Nekem itt Pesten a 17. heti után már csak a 30. héten csináltak ultrahangot. Én elmentem a 22. héten 4D-s ultrahangra biztos ami tuti:-))) 32 hetes kismama
Ez anynira érdekes dolog. Tettem fel régebben kérdést én is ezzel kapcsolatban. Nekem minden hónapban ezzel kezdi az orvosom a vizsgálatot. Hüvelyi, majd sima uh. Lemérni nem mérték csak a 18. majd a 24. héten, de gondolom nagyjából tudja az orvos, hogy hónapról hónapra mekkorának kell lennie.
Hivatalosan, az allami protokoll szerint negy-ot uh lenne terhesseg alatt. A 8 hetes, ami nem kotelezo, majd a 12 hetes, 18 hetes genetikai, 28 hetes es a vegen 36-38 het kozott. Ez igy lenne az allami intezmenyekben, ha nincs semmi gond. viszont a legtobb kismamanak van magandokija, ha van a rendeloben uh keszulek, akkor nagyon szivesen keszitenek 6-8-10 ezer forintos vizsgalati dijert csereben uh-t is minden honapban.
Nekem van fogadott orvosom, de én az sztk-ba járok uh-ra!Elsõ vagyok!Nem fizetek az uh-ért!!!
Elvileg a védõnõ az elsõ jelentkezéskor adott egy papírt Neked, amin rajta vannak a kötelezõ vizsgálatok és az UH-k is. Nekem a 18 hetes UH után csak a 30. héten lesz. De közben a 21. héten voltam genetikán Pesten, ott is csináltak UH-t. ( Oda ugye külön beutaló kell. ) És majd privát megyek 4D UH-ra, a 25. hét környékén. De ez fizetõs. Szóval szerintem most Neked ezt a 10 hetet ki kell várni... Vagy közben elmehetsz 4D-re. Az kb 10.000 Ft, adnak dvd-t és képeket róla.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!