Találatok a következő kifejezésre: A 18. csak ultrahang (17 db)

A 18 hetes ultrahangra csak 1 ember jöhet be vagy 2 is bejöhetnek?

Legjobb válasz: 18 hetes?? olyan nincs 16 hetes van és 20 hetes egy ember mehet be a kismama mellé

18 hetes?? olyan nincs 16 hetes van és 20 hetes egy ember mehet be a kismama mellé
Függhet attól, hogy magándokihoz mész-e, vagy sztk-s rendelésre. Mert szerintem az sztk-ra csak egyedül mehetsz be. Függhet a dokitól is. Bár én még nem tapasztaltam, hogy valaki 2 emberrel ment volna be UH-ra, de nem is tartom kizártnak - magánrendelésen. Kellemes babavárást:)
Nálunk a 18- 20. hét között végzik, tehát van ilyen, ne aggódj. A férjem bejöhetett, meg sem kérdeztük, szabad-e. Mondjuk 2 embernél én biztos rákérdeznék elõtte, mondjuk az idõpontkérésnél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Igen tudom, hogy 16 hetes uh szokott csak lenni viszont az orvosom úgyy intézte az idöpontokat, hogy 16 hetesen csak a vér vizsgálat legyen az uh pedig a 18.héten.Sajna nem én döntöttem el így:/

A 18. heti ultrahang miért csak pár perc volt? ugy hallottam az 15 perc mindent megnéznek alaposan, nekem annyi volt mint a többi uh. Nem irt rá több értéket sem. Mindenhol ilyenek agy csak orvostol függ?

Legjobb válasz: szia ez valószínüleg orvostól függ. nekem egy jó 10percig tartott, és a papiron volt legalább( min. ha jól emlékszem )10adat szerepel. 29hetes kismama, boldog babavárást

szia ez valószínüleg orvostól függ. nekem egy jó 10percig tartott, és a papiron volt legalább( min. ha jól emlékszem )10adat szerepel. 29hetes kismama, boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: igen én is ugy olvastam, de nekem 2 adat van rajta.Itt siettek mert sokan voltak de mindenkinek ilyen gyors volt.
Ha van valami kételkedésed akkor kérd meg az orvost, hogy legyen kicsit részletesebb. lehet hogy sokan voltak utánad és kapkodott, de lehet hogy így van. követelj alapos munkát. Pár hét múlva pedig mehetsz 4d-re és ott aztán mindent megnéznek. kb 10000ft, de megéri!! sokmindent megtudhatsz a babádról, és sok dolgot kiszürhet a doki is, amit a sima uh. nem
Nekegy egyik uhom sem haladta meg a másfél percet, úgyhogy te még jól jártl a pár perccel:-) Minden uhon kicsit mást néznek, hol a nyakiredõt jobban, hol a gerincét jobban, hol a veséjét jobban, de nem hosszabb egyik sem a másiknál. Én ma sokat mondok, ha 20 mpet voltam a 36 hetes uh alatt...
A kérdező hozzászólása: 4D már voltunk 15 hetesen Hát ugy tünik itt nálunk ennyit néznek, mindig ez az uh-os orvos van, nem is tudnék máshoz menni.
Szia! Az én orvosom olyan, hogy jól megnézi a babát, alaposan, de a leletre alig ír vmit. Én nem is látom az monitort, a férjemet szoktam kérdezni, mi van (õ jól rálát). Ha kérdezek vmit válaszol a doki, de magától csak tudományosan belemélyed a monitorba. Egyébként pár perc alatt meg tud mindent nézni, lemérni.
Örülj neki, akkor valószínû mindent rendben találtak. Nekem 45 perc volt a vizsgálat, mert nem volt minden rendben! addig jó amíg nem kell alaposabban megnézniük semmit! :((((

Normális az, hogy a 18 hetes ultrahangon a babómnak csak két értékét mérték le? A BPD (kopnya haránt átmérője) és az FL (combcsont) méretet mérték le csak.

Legjobb válasz: Szia! Nekem eddig az összes leletemen csak a következõ értékek szerepelnek: BPD, FL, AC(haskörfogat) valamint a becsült súly. Mást nekem nem szoktak mérni. 30 hetes kismama

Szia! Nekem eddig az összes leletemen csak a következõ értékek szerepelnek: BPD, FL, AC(haskörfogat) valamint a becsült súly. Mást nekem nem szoktak mérni. 30 hetes kismama
Szia! A 18 hetesen nekem is csak ezt a két értéket mérték, sõt az egyik barátnõmnek egy másik városban is. Üdv.:20 hetes kismami
Normális, ha olyan a gép, ill. ha ez ott a megszokott.Én is így voltam, ez a két adat a legfontosabb amúgy.Hidd el minden oké.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Megnyugtatott.


A 18. heti ultrahangra jövö hétfőre kaptam időpontot de csak kedden töltöm be. Gond lehet ez? Nem a saját dokimhoz megyek mert szabin van és nincs más idöpont.

Legjobb válasz: ennyi eltérés nem baj. 1 nap csak. nekem pl a dokim a méretekbõl vett adatai alapján két nappal elõrébb jár, mintha az utolsó menzetõl számítot... Ennyi eltérés nem probléma, biztosan.

ennyi eltérés nem baj. 1 nap csak. nekem pl a dokim a méretekbõl vett adatai alapján két nappal elõrébb jár, mintha az utolsó menzetõl számítot... Ennyi eltérés nem probléma, biztosan.
ultrahangnál, ctg-nél nem szoktak 1-2 napból nagy problémát csinálni. inkább a laborvizsgálatok idejére figyelnek - nálunk legalábbis - jobban.

A 12. héten voltam ultrahangon, legközelebb csak az AFP vizsgálat eredményeivel kell mennem, ami kb a 18 hétre lesz meg. Nem sok idő ez a két ultrahang között? A 12. hétig 2 hetente kellett járnom. Aggódom.

Legjobb válasz: Sajnos tényleg nincs több uh ebben az idõszakban! 12.hét, 18-20.hét, 30.hét körül, és aztán a végén 36.hét körül. Ne izgulj, nem lesz baj!

Sajnos tényleg nincs több uh ebben az idõszakban! 12.hét, 18-20.hét, 30.hét körül, és aztán a végén 36.hét körül. Ne izgulj, nem lesz baj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kicsit megnyugodtam.
Igen, ez sajnos ilyen, nem viszik túlzásba a kötelezõ UH-kat:( Itt akkor kéne aggódni, ha sûrûbben hívnának, mint ami idõpontokat elõttem leírtak.:) További jó terhességet kívánok:2 hónapos pici anyukája
Ja bocsi, az elõzõ " :) " STORNO, javítva erre " :( " .

A 12. heti ultrahang genetikai ultrahangnak számít? (vagy az csak a 18. héten van? )

Mit lát már az orvos a 12. heti ultrahangon?

Legjobb válasz: A 12 hetes uhon látod a babát, ahogy dobog a szive, a fejét, pocakját, gerincét, két kezét-két lábát, és látod, ahogy mocorog. nagyon édes, nagy élmény lesz.-) A 18 hetin már sokkal nagyobb, ott nézik a belsõ szerveit, veséjét , máját, lépét, ...

A 12 hetes uhon látod a babát, ahogy dobog a szive, a fejét, pocakját, gerincét, két kezét-két lábát, és látod, ahogy mocorog. nagyon édes, nagy élmény lesz.-) A 18 hetin már sokkal nagyobb, ott nézik a belsõ szerveit, veséjét , máját, lépét, ...
nekem a 12 heti uh-án mérték meg igazán a babókámat a buksiját a gerincét meg ilyenek és akkor hallotam elöször a szivét nagyon gyorsan ver :) nagyon szépp lesz meglátod
hogy a kérdésre is kapj választ... abban a tekintetben genetikai vizsgálat, hogy mérik a tarkóredõ vastagságát, ami 3 mm alatt normális. valamint nézik, hogy van-e orrcsontja a babának. ezzel a dawn-kór lehetõségét zárják ki.

A 18 hetes genetikai ultrahang az hasi vagy hüvelyi vizsgálat? Csak ultrahang vagy manuális vizsgálat is?

Legjobb válasz: Szia.Csak uh-á,és hasi,ilyenkor szerintem már nincs is hüvelyi uh-á :) Minden jót:) 34hetes kismama

Szia.Csak uh-á, és hasi, ilyenkor szerintem már nincs is hüvelyi uh-á :) Minden jót:) 34hetes kismama
Szia! Nekem is csak hasi uh volt és egy hatalmas élmény volt. Ne izgulj más vizsgálatot nem végeznek csak ha baj van, de biztos vagyok benne, hogy minden oké. Szép babavárást. 21 hetes "babamegõrzõ"
A kérdező hozzászólása: köszi azért kérdeztem mert veszélyeztetett terhes vagyok és nem szeretném ha összenyomkodnának, és nálunk a genetikai 18 hetes uh-t nem a saját dokim végzi.megvan szabva mikor mehetsz.
A 18. heti már hasi, elõtte van hüvelyi, vizsgállatot nem végeznek. Ha problémát észlelnek, szükség lehet a hüvelyire is, de csak ha valamit nem látnak jól, vagy félreérthetõ. Az uh doki ad egy papírt róla, amit majd a saját dokid megnéz, a további vizsgálatokat õ írja elõ. Le sem kell vetkõzni! Nálnk apa is bejöhetett.
asszem 9. hét után már csak hasi van :D
Hasi, hüvelyit ilyenkor már nem csinálnak, mert hasin is jól látható. 22 hetes kismama

A 12. heti ultrahang után tényleg csak a 18. héten van Uh? Azt már a fogadott orvos csinálja?

Legjobb válasz: Igen, 4 kötelezõ uh van. 12 hét 18-20 hét 30-32 hét 36 hét

Igen, 4 kötelezõ uh van. 12 hét 18-20 hét 30-32 hét 36 hét
igen, de nekem már a 12. hetit is õ csinálta, sõt a legelsõt is.
ez orvosfüggõ, én már 2-szer láttam az enyémet :-) pedig még csak 10 hetes, természetesen magánrendelésen
4 kötelezõ van, ahogy az elsõ írta. Az én orvosom szerencsére, már csak a pénztárcám kímélése okán is, tartotta magát a protokollhoz. Ja és 12 hetit is õ csinálta. Én egyébként nem is vagyok híve az ultrahangozásnak. Plusz egy !D-s volt. Aztán kész.
De jo nektek! Angliaban csak 2 kotelezo UH van, egy a 12. heten, a masik meg a 20.heten. :(
Nekem egyiket sem a fogadott dokim csinálta, több szem többet lát alapon(persze õ is csinált UH vizsgálatokat)2 gyerekes anyuka
Nálunk (Gyöngyösön) nem a doki csinálja, hanem a szonográfus. Nagyon jól képzett szakemberek. Én most vagyok 15 hetes, voltam a 12 hetes genetikain és kaptam idõpontot a 18 hetes genetikaira. A héten megyek a dokimhoz, meg fogom tõle kérdezni, hogy akkor a 16 hetes kimarad-e, vagy attól ugyanúgy menjek-e.
16 hetesen nincs ultrahang

Baj ha a 18. hetes genetikai ultrahangra nem volt időpont, csak pont amikor a 19. hetet töltöm?

Legjobb válasz: Én is 19 hetesen voltam, de nem baj, mert általában a 18-20. hét között végzik el ezt a genetikai vizsgálatot.

Én is 19 hetesen voltam, de nem baj, mert általában a 18-20. hét között végzik el ezt a genetikai vizsgálatot.
A kérdező hozzászólása: Szuper! nagyon szépen köszönöm gyors válaszod!!!!
Én is a 19. héten voltam, nyugi :-)
A kérdező hozzászólása: OK!!! Akkor már teljesen megnyugodtam:)
Mi épp tegnap kaptuk meg a papírt az orvostól, azt mondta ezt a vizsgálatot célszerû 19 hetesen elvégeztetni, ezért nem mehetünk elõbb uhra!:S pedig már annyira várom hogy megnézhessem újra! Boldog baba várást!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nektek is Boldog babavárást!!!
Én is a 19-ik hétben fogok menni uh-ra. Akkorra adtak idõpontot.
A kérdező hozzászólása: :) :) :)
én 19+5naposan voltam- az én dokim betöltött 19.hét után szereti ezt az uh-t csinálni! :)
betöltött 16. héten van az AFP, tehát kb két hét múlva
Nem tudom milyen orvosod van, de nekem mindig megmondta, hogy mikor menjek. Hívd fel ha meg van az eredményed - az orvosodat és kérdezd meg tõle.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!