Találatok a következő kifejezésre: A 18. csak (716 db)

A 18-as karika már csak dísznek van? Úgyis mindent megengednek a kisebbeknek is.

Nem rég kiírtam itt egy kérdést, hogy mit keresnek a 13-14 éves gyerk?cök kérdései a szex témakörben, és kaptam egy üzenetet, hogy csak a törvény miatt kell kiírni azt a 18-as blablát, senkinek nem kötelessége ellen?rizni, hány évesek írnak oda. Ezen teljesen felháborodtam, mondjuk megértem, hogy itt tényleg nehéz ellen?rizni, de nem csak err?l az oldalról van szó.

Legjobb válasz: Mindig is csak dísznek volt. Szóval nem csak "már" dísznek van... ebben a korosztályban mindig is lázadtak a fiatalok. Szerinted komolyan vette valaha valaki? És érdekelne, hogy te voltál-e már olyan helyzetben, hogy nem voltál 18 és letojtad, hogy az a korhatár. Szerintem tuti volt olyan alkalom. "csak a törvény miatt kell kiírni azt a 18-as blablát, senkinek nem kötelessége ellenõrizni, hány évesek írnak oda" Ez pontosan így van, így volt és lesz is. És a 18 alatti gyerkõcök azért vannak itt, mert esetleg probléma van. Ugye elég nehéz bebizonyítani, hogy valaki szexelt, ezért hiába a törvény, megteszik ezek a fiatalok is. És ha megteszik, és mert hülyék voltak, pácban vannak, szerintem az egy jó dolog, hogy itt akkor valamicskét talán tudunk nekik segíteni, tanácsokat adni. És pl. 13-14 évesen már sokaknak van barátjuk, barátnõjük... most akkor hova a rákba írjanak, ha a Párkapcsolatok témakör a szerelem szexben van? És szerintem a 13-14 évesek java nem a szexualitás témába ír, mert csak oda van kirakva a 18-as. Sokan segítséget kérnek, mert szerelmesek, és azt szabad nekik, nem tilos oda írniuk.

Mindig is csak dísznek volt. Szóval nem csak "már" dísznek van... ebben a korosztályban mindig is lázadtak a fiatalok. Szerinted komolyan vette valaha valaki? És érdekelne, hogy te voltál-e már olyan helyzetben, hogy nem voltál 18 és letojtad, hogy az a korhatár. Szerintem tuti volt olyan alkalom. "csak a törvény miatt kell kiírni azt a 18-as blablát, senkinek nem kötelessége ellenõrizni, hány évesek írnak oda" Ez pontosan így van, így volt és lesz is. És a 18 alatti gyerkõcök azért vannak itt, mert esetleg probléma van. Ugye elég nehéz bebizonyítani, hogy valaki szexelt, ezért hiába a törvény, megteszik ezek a fiatalok is. És ha megteszik, és mert hülyék voltak, pácban vannak, szerintem az egy jó dolog, hogy itt akkor valamicskét talán tudunk nekik segíteni, tanácsokat adni. És pl. 13-14 évesen már sokaknak van barátjuk, barátnõjük... most akkor hova a rákba írjanak, ha a Párkapcsolatok témakör a szerelem szexben van? És szerintem a 13-14 évesek java nem a szexualitás témába ír, mert csak oda van kirakva a 18-as. Sokan segítséget kérnek, mert szerelmesek, és azt szabad nekik, nem tilos oda írniuk.
Szerintem az ideális korhatár 16 körül lenne, arra tekintve hogy már teljesen kifejlõdik az emberi agy, és semmiben nem külömböznek a huszonévesektõl, amúgy ilyenkor már érettek mindenre(ezt most sexuális értelemben is gondolom), nehéz nekik határt szabni...aki akar inni, higyjétek el úgyis tud, ha nem, akkor a haverok veszik meg nekik. Meg gondoljatok a régi idõkre is. Ebben a korban házasodtak általában a lányok, a fiúk késõbb. Aki ebben a korban hülye, az is marad. Tudományos tény. Persze a tapasztalatok idõvel jönnek, és emiatt gátlásosabbak lesznek. De a 16 éves korhatárt nagyon szigorúan kellene venni. Aki nem ért velem egyet, irjon
Hogy miért tesznek ki korhatárt a filmekre, meg az oldalakra? Egyszerû: Ha egy gyerek el kezd félni a 12 es korhatáros horrorfilmtõl, akkor mit csinál a szülõ? Bepereli a céget aki ezt engedélyezte. Ezért veszik komolyan. Az hogy miért írunk a 18+ os részlegbe, megmondom: Sok fiatal lány, fiú nem akar a szüleivel ezekrõl beszélni, ahogy én sem. Pedig 16 éves vagyok és fiú. Ezen az oldalon meg tudnak segíteni az emberek, mit csináljak, mit ne, és semmi nem derül ki hogy ki is vagyok. Üdv.
és még hozzáteszem, hogy senki nem oltja a negyvenéves Pisti bácsit, aki mindennap holtrészegen fetreng a bokorban
Mi a rák bajod van? Én sose néztem a karikát. És egyedül a horor filmeken lenne értelme de azokat is ugyanúgy nézik a gyerekek. Annak a szar karikázásnak sose volt értelme. Csak azért teszik ki mert valami ilyen nagyon túlokos mint te kitalálta hogy lehessen büntetni a csatornákat. Azok meg a büntetéstõl félve minden mûsorukra kiteszik.
Akkor ne mondd már nekem kedves kérdezõ, hogy a 12-es karikát figyelembe vetted mindig. Kb. minden filmre kiteszik, amiben szerintem egyáltalán nincs olyan tartalom ami sokkolhatna egy 12 évest. Most akkor a 12 éves ne nézzen filmet? :O És köszönöm, de engem jól neveltek a szüleim én úgy gondolom egy normális ember lett belõlem, semmi sem sokkolt a 12-es karikás filmekbõl amiket megnéztem 12 éves korom alatt, ugyanez igaz a 16-os karikásokra és a 18-as karikásokra. Igazából az a baj, hogy sokszor baromira rossz korhatárt adnak egy filmnek. Továbbra is úgy gondolom, hogyha 14 évesen szexel valaki, amit igazából nem vélek helyesnek, akkor már inkább vegye a fáradtságot és kérdezzen, mint, hogy baj legyen belõle. Baromi gonosz vagy kérdezõ, már ne is haragudj... aki bajban van vagy valamit nem tud, szerintem jó neki segíteni kortól függetlenül, mert inkább az, mint tudatlan maradjon... és ez egy más kor, el kell fogadni, hogy [email protected] világban élünk.
Teljesen egyet értek!!!Csak az a gond, hogy az emlegetett 13-14 évesek, akik mondjuk a szex témát látogatják, vagy ilyen filmeket néznek, azok ki vannak akadva, és kikérik maguknak, hogy miért ne nézhetnének, miért ne szexelhetnének!én múltkor itt egy 14 éves hozzászólótól megkérdeztem, hogy miért jár 2 éve fél évente nõdokihoz, erre felháborodottan azt írta, hogy "mert 2 éve aktív szexuális életet él"Hát ki voltam akadva rendesen, õ meg kikérte magának, hogy nem gyerek!PEDIG AZ!!!! Tönkreteszik magukat a mai fiatalok az ilyen dolgokkal, csak sajnos nem tudnak most még róla. Amúgy ilyen esetekben a szülõket is elõ venném...
A kérdező hozzászólása: És érdekelne, hogy te voltál-e már olyan helyzetben, hogy nem voltál 18 és letojtad, hogy az a korhatár. Szerintem tuti volt olyan alkalom. Nem, még soha nem voltam ilyen helyzetben, mert már 18 éves korom elõtt is feltételeztem, hogy a korhatár azért van kitalálva, mert még nem nekem való az adott dolog, nem vagyok hozzá elég érett. Lehet, hogy téged nem, de engem úgy neveltek, hogy tudjam ezeket. És pl. 13-14 évesen már sokaknak van barátjuk, barátnõjük... most akkor hova a rákba írjanak, ha a Párkapcsolatok témakör a szerelem szexben van? Én konkrétan a szexualitás témakörrõl beszélek. A többi témán nincs korhatár a "szerelem, szex" témakörön belül, csak a szexualitáson. Természetes, hogy egy 13-14 évesnek van párkapcsolata, nekem is volt ennyi idõs koromban :) De akkor még eszembe se jutott volna pl. szexelni, hiába voltam nagyon szerelmes. Amúgy nem nagyon vágom, miért lett ide áttéve a kérdésem :S Nem is a szexrõl szól, hanem úgy általában mindenrõl. De mindegy, végül is jó az itt is... :D
elsõ vagyok és jót nevettem a kérdezõ kommentjkén..."láwolja" :D Amúgy igazad van!!:)
A kérdező hozzászólása: 13:49: A 16 év körüli megházasodás régen volt, amikor még nagyjából ugyanakkor következett be a biológiai és mentális érettség. Ma azonban a biológiai már hamarabb (12-13 éves korban) bekövetkezik, a szellemi viszont késõbbre csúszott (18-20 év). A szexualitáshoz azonban mindkettõre szükség van (lenne...), úgyhogy az lenne logikus, ha a mentális érettséggel kötnék össze. Egy 16 éves lány ma még hol lenne érett arra, hogy családanya legyen? A többségük ül egész nap a számítógép elõtt, "kajcsizik", "fürcsizik", "cejjizi" a "barinõit", "láwolja" a barátját stb. Az kéne még csak, hogy ebben a korban családot alapítsanak a fiatalok. A házassághoz egyébként ma 16 és 18 éves kor között szülõi hozzájárulás és gyámhatósági engedély is kell, és ezt a törvényt azért komolyan veszik, nyilván nem véletlenül.
A kérdező hozzászólása: Miért lennék gonosz? Csak annyit kérdeztem, hogy minek vannak ezek a korhatárok, ha úgyse tartják be õket. Mert egyébként nem lenne hülyeség, hogy bizonyos dolgok korhatárhoz vannak kötve, ha tényleg odafigyelnének rá, hogy be legyen tartva. Engem spec azért idegesít a tévémûsorokon a bazinagy sárga/piros karika, mert tudom, hogy semmi értelme, a legtöbben úgyis tesznek rá, hány éven felülieknek szól, sõt még menõ is olyat nézni/ csinálni, ami felnõtteknek való. Csak ezért nem értem, minek találták ki ezt a korhatárosdit. Felõlem mindenki azt néz/olvas/csinál, amit akar, úgyse nekem lesz belõle bajom (ha meg igen, akkor vissza is kapja az illetõ :D). Amikor pedig 12 éven aluli voltam, értelemszerûen nem néztem 12 éven felülieknek szóló mûsorokat. Nem is nagyon néztem tévét gyerekkoromban, nem kötött le már akkor sem, meg volt jobb dolgom is, nálunk még volt olyan, hogy a szabadban együtt játszottak a gyerekek, nem az volt, mint most, hogy mindenki ül a gépe elõtt, és csak neten kommunikálnak (tisztelet a kivételnek).

A 18-20 éves lányok többsége mind 24-25 feletti pasikkal akar ismerkedni, egyáltalán mi marad nekünk akik csak 18-23 közöttiek?

Várjuk meg amíg 24-25 évesek leszünk?

Legjobb válasz: 16-18 éves nõk, idõsebb csajok, kapuzárási pánikos negyvenes nõk, k#rvázás, kezed...legyél már találékony.

16-18 éves nõk, idõsebb csajok, kapuzárási pánikos negyvenes nõk, k#rvázás, kezed...legyél már találékony.
Én egy jól karbantartott 30as igényes pasi vagyok bpn . Csajok, lehet privizni :) ))
16:56 majd ha 5 év után lecserél egy 20 évesre, akkor is mondd ezt!
Vicces hogy az épp huszonéves kiscsajok tapasztalt pasit akarnak az ágyba de az õ szexuális kultúrájuk kimerül abban hogy szét a lábad..
Nekem tök mindegy, senkinek nem vagyok elég jó:D
22 évesen én is egy 30+os pasival b***ok! Elegem van már a zöldfülû 20 éves fiúkból, akik nem tudják hogy kell bánni a nõkkel.
A legtöbb 16-18 éves azt látja hogy ha odahúznak ahol pénz van, akkor jó életük lesz. és itt jön az hogy vannak olyan pénzes majmok, akiknek elég egy széttett láb, és megvannak kenyerezve. Romániában, terepjárókkal járnak szórakozni a vállalkozók gyerekei, kis csitrikkel. Némelyik alig van 16 éves, és 17cm-es platform cipõben mászkál 21F
Ti maradtok egymásnak:D
Hát lehet hogy azt kell. Eddig ahány csajt megkérdeztem, hogy miért bukik a sokkal idõsebb csávókra, mind vagy azt mondta, hogy mert õk érettebben viselkednek, mint a 18-20 évesek, vagy azt, hogy azért csak 25 év felettivel jönnek össze mert egy annál fiatalabb csávónak még ki kell élveznie az életet. Gyakorlatilag szerintem kevés van, aki komolyan is mondta, amit mondott, a legtöbben egyszerûen azért vannak idõsebb csávókkal, mert azoknak általában van már saját kocsijuk autójuk és jövedelmük, és nem zsebpénzbõl élnek mint általában a 18-20 évesek.
hálisten! 30+F
Tévedsz, a 18-20 éves lányok 90%-a 30-as pasikkal akar baxni :D
Igaz 25 felett járok már, de valóban kezdenek egyre többen lenni azt látom.
és a fiuk többsége miért az öreg 35-50-es nökre bukik? Nekünk, fiataloknak mi jut? Vagy vàrjunk amig mi is megöregedünk? 24/N


Ha a fehérjepor csak étrendkiegészítő akkor miért nem ajánlják a fogyasztását 18 éven alul?

Tudom mi a fehérje, egyszerűen nem fér a fejembe hogyha csak fehérje miért nem eheti mondjuk egy 15 éves a gyártók szerint? Akkor a C vitamint sem szedheti?

Legjobb válasz: De, de 18 év felett mindenkinek joga van bármit tennie magával. Ha viszont egy fiatalkorúval történik bármi, akkor sokkal gázabb, ha nem védekezhetnek azzal, hogy õk márpedig ráírták, hogy 18 év alatt nem. És én nem azt mondom, hogy a fehérje rossz, mielõtt bárki félreértené. Csak amióta vannak például a kreatint nazálisan felszívó hülyék, engem már semmi emberi baromság nem lepne meg.

De, de 18 év felett mindenkinek joga van bármit tennie magával. Ha viszont egy fiatalkorúval történik bármi, akkor sokkal gázabb, ha nem védekezhetnek azzal, hogy õk márpedig ráírták, hogy 18 év alatt nem. És én nem azt mondom, hogy a fehérje rossz, mielõtt bárki félreértené. Csak amióta vannak például a kreatint nazálisan felszívó hülyék, engem már semmi emberi baromság nem lepne meg.
Azért, azt a példát kibõvítve, amit fent is írtak, mert a 15 éves Dzsonnika azt hiszi, hogy ettõl lesz igazán izmos, nosza, be is szed minden nap 8 adagot. Jobb esetben szétf0ssa a belét, aztán mennek perelni. Dzsonnika még nem volt felelõsségre vonható a tetteiért, ám a dobozra rá van írva, hogy õk mossák kezeiket az ajánlásuük ellenére elkövetett hülyeségek miatt, így a gyártó megmenekült a pertõl. Ezért.
A kérdező hozzászólása: Mert a 20 éves dzsonika nem lehet ugyanolyan hülye?
Az csak formalitas szoveg ami kkor jon jol ha valami baj torenik valakivel....azzal az aprobetus reszel mossaka kezuket:)
A kérdező hozzászólása: Elvileg a Scitec-es termékre volt ráírva az apróbetûs résznél. Nem nagyon akarom elhinni én sem :D
Ez érdekes, melyik gyártó terméke? Fogyasztottam már párat, de fehérjén ilyet még nem láttam.
Garatulálni tudok csak annak a marhának aki ezt kitalálta. Inkább ajánlott fogyasztani :D
Butaság eltiltani egy jó kis proteintõl a fiatalokat.
A kérdező hozzászólása: A sima tápkiegre is rá van írva, tudom eltiltottak tõle :D
A fehérjét szerintem ajánlják, az NO fokozókat, termogén zsírégetõket nem szokták.

Csak és kizárólag 18 év felettiek lehetnek esküvői tanúk? Mert a párom és én is a testvéreinket szeretnék felkérni de akkor még egyikük sem tölti be a 18-at! Meglehet ezt valahogyan oldani?

Legjobb válasz: A megoldas az, h 18 even felulieket jeloltok ki tanuknak. Sajnos 18 even aluliak nem lehetnek. Ellenorzik am az egeszet, mert oda kell adni az iratokat is. Ez egy hivatali ugy.

A megoldas az, h 18 even felulieket jeloltok ki tanuknak. Sajnos 18 even aluliak nem lehetnek. Ellenorzik am az egeszet, mert oda kell adni az iratokat is. Ez egy hivatali ugy.
18 év alatt nem lehet tanú, öcsémnek már csak egy hónapja volt addig, és nem lehetett volna.
Odaallhatnak melletek, mint tanuk, de a szuleiknek kell alairni.
FromOz sosem komoly, nehogy elhidd. Ebben az esetben a szulok lennenk a tanuk, ami nem lehet. A csalad egyeb 18-at betoltott tagjai lehetnek tanuk, de tesok nem.
Vagyis szulok nem. Bocsi!
A kérdező hozzászólása: Azt tudtam h kell hozzá személyi meg miegymás!ez nagy probléma most nekem:S kösz a gyors választ!
Elírtam az egyik válaszom. Tesók lehetnek tanúk, de szülõk nem. Én is a tesóm tanúja voltam, de 18 éves már elmúltam akkor.
Szülök se lehetnek tanuk tesók se?Sok túl bonyiltás egy vacak papírért, törvények szabályok, és nekünk még mindig beszólnak hogy 10 éve nem kérünk a papírból, meg a cécóból, pont az ilyen ostoba baromságok miatt.
Csak 18 évét betöltött személy lehet tanú. Akár adás-vételi szerzõsé eseténél is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!utána járok ennek az ügynek!:D
A kérdező hozzászólása: Második!! ez komoly? mert ha ez így megoldható nekem az szuper lenne!:D
Szia! Én pont ma kérdeztem meg, tanú minden 18. életévét betöltött cselekvõképes személy lehet. És mivel úgy fogalmaz, hogy 18. életévét betöltött, ezért, akkor sem lehetne, ha korlátozottan cselekvõképes.

Szerintetek beengednek egy 18 év alattit egy sörözőbe úgy, h csak a sörözni vágyó 18 éves haverját kíséri el oda? A 18 alatti nem inna sört.

Köszönöm el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: A sörözõbe beengednek! Sõt sztem még piát is adnak ki, de amúgy ez úgy van, hogy bemehetsz meg minden, bármit csinálhatsz amit a többiek, csak szeszes italt nem adnak ki neked.

A sörözõbe beengednek! Sõt sztem még piát is adnak ki, de amúgy ez úgy van, hogy bemehetsz meg minden, bármit csinálhatsz amit a többiek, csak szeszes italt nem adnak ki neked.
A sör is szeszes ital, tehát nem.elméletileg nem.gyakorlatban viszont 70%-ban igen
sok helyen simán. nálunk van olyan kocsma, ami hétvégenként gimisekkel van tele, nem a végzõs évfolyamról...
Bemehetsz, csak inni nem ihatsz, elvileg. Gyakorlatilag meg sok helyen kiszolgálnak 18 éven aluliakat is.
Persze hogy beengednek.Hisz' lehet, hogy üdítõt akarsz inni. Amúgy ha pl a barátod vesz 2 üveg sört, majd az egyiket neked adja, akkor sem szólnak.18 év feletti kérte, tehát adtak neki.És miután kifizette azt csinál vele amit akar.Ha neked adja, hát neked adja. 21/L
Régen (az átkosban) volt olyan szabály, hogy 18 alatt este 8-ig lehetett vendéglátóhelyen (ahol van pia) tartózkodni, azaz napközben akkor sem volt tilos bemenni.
A kérdező hozzászólása: sört adnának? :O
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :) inni nem akarok sört, a lényeg, h bemehessek vele. :D
hát felénk a kocsmába nagyrészt csak 14-20 évesek járnak, a 14 évesek jobban isznak mint a "nagyok". de nem zavar senkit. volt egyszer hogy kint voltak rendõrök, és hazaküldtek minden 18 év alattit, de ebbõl bajuk nincs, meg nem is gyakori dolog, csak ha balhés hely

Jehova Tanúihoz csak azok csatlakozhatnak akik betöltötték a 18. évüket?

Legjobb válasz: Nem, nekem egy osztálytársam is tagja és csak jövõre lesz 18.

Nem, nekem egy osztálytársam is tagja és csak jövõre lesz 18.
Amíg meg nem ismersz valamit, kár elítélni. Olyan könnyen kijelentitek itt páran, hogy agymosás, meg elborultság, de tudtok egyáltalán valamit részletesen errõl a vallásról? Bár én magam nem vagyok Jehova Tanúja, de van egy jó barátnõm, aki az, és vele gyakran szoktunk beszélgetni a vallásról. Sosem lennék Jehova Tanúja, nekem nem jön be ez az életforma, és vannak benne dolgok, amikkel nem értek egyet, de tisztelem azokat, akikben ennyi kitartás van, hogy ilyen komolyan vegyenek egy vallást. Egyébként nemtõl és életkortól függetlenül bárki megkeresztelkedhet náluk, annyi a feltétel, hogy válaszolni kell néhány kérdésre a Bibliáról és a vallásról, és ha elég érettnek tartanak rá, akkor megkeresztelkedhetsz.
Ez nem követelmény. Aki felnött szellimeleg arra a szintre, hogy megérti a Biblia alaptanításait és tud önállóan dönteni az csatlakozhat.
Valójában nincs korhatár, a szellemei érettség és a személyes döntõ képesség a fontos! No meg az alapos Biblia tanúlmányozás és ismeret. Annyi a lényeg, hogy semmiképpen nem csecsemõ korban történik a keresztelés.
itt az egyedüli feltétel csak az h elmebeteg legyél, de nincs korhatár
Ha szülõk azok, vihetik magukkal akár a kétéves gyereket is. Õk is Jehova tanúi lesznek.
19:01! Ott az helyes válasz :] Itt már minden csak hülyeség kérdése.
Azért, mert a sok hülyével elhitetik, hogy ez jó és így boldogok. Magyaruk AGYMOSÁS:D
A kérdező hozzászólása: 17 leszek, Dia vagyok.
nagyon szépen köszi.Ha még valamit tudni akarsz a hitrõl vagy ilyesmi csak írj :)
A kérdező hozzászólása: köszi:) hogy felment a százalékod 52-rõl 64re:) )) talán itt:)
A 6. fejezet, az már szép teljesítmény. Ez azt jelenti, hogy kitartóak vagytok, és persze szeretnétek teljes mértékben megismerni a Teremtõ Istent. Nagyon örülök neki. Ugye mennyivel könnyebb így megismerni Õt, és a szándékát? Nekem is sokat segített, mert még az alaptanításokkal sem voltam tisztában. Az fõleg nagyon fontos, hogy eljárjatok a gyülekezetbe, mert ott épül az ember. Sokan boldogok vagyunk, amikor látjuk a fejlõdését azoknak, akik ismerkednek Jehovával.
Ne haragudj talán túl személyeskedõs vagyok de ha már ennyit írogatunk szeretném tudni, hogy hány éves vagy és hogy hívnak. (én 13 éves vagyok és Dávidnak hívnak) Jehova áldása legyen veled. Szia :)
Én Szlovákiából vagyok Párkányból(ez a város). Elõször az egész család tanult, utána az apám elhagyta a hitet, de még én az anyukám és a tesóm járunk és eszünk ágában sincsen elhagyni a hitet. Szia :)
A kérdező hozzászólása: Debreceni vagyok, és te?? A szüleimnek elõször nem tetszett, de aztán látták hogy szebben beszélek velük meg kicsit megváltozok (régebben kissé veszekedõs voltam, most annyira nem) és azt mondták ez biztos a tanulmányozástól van mert más változás nem nagyon történt velem, csak elkezdtem tanulni:)
Pár személyes kérdés (ha nem baj persze). A családod, mit szól, hogy tanulsz? Hová valósi vagy? Na ennyi volt ha nem szeretnél válaszolni nem muszáj, csak azért kíváncsi vagyok. Szia :D
A kérdező hozzászólása: :) ))) az jó:)
Hát ezt nem hiszem el ÉN IS!!!
A kérdező hozzászólása: köszönjük:) Én a 6.résznél vagyok. És te?
A kérdező hozzászólása: köszönjük:)
köszönjük :) amúgy már 72 százalékom van és szerintem is itt ment fel :D
Most már megint 71% :)
fuj jehovisták
Háhááááá sikerült eljutnom addig hogy már nemkell járnom XP na ha ti boldogok vagytok benne...örülök...titeket biztos nem belekényszerítettek. Aki magától kezdi el tanulni, annak biztos más a véleménye...és mostmár szeretem anyáékat=) (elõzõ)
Nem...14 vagyok és 11 éve járnom kell-.-" csak mert anyáék ettõl boldogok...
Igen neked is :)
A kérdező hozzászólása: neked is köszönjük:)
Jaj de jó! Ezt szeretem. Rendes emberek irogatnak egymásnak, és nem mocskolódással van tele az elmúlt 2 oldal ebben a témában. Nagyon örülök, hogy egyre többen vagyunk, akik szeretjük Jehovát, és õt szolgáljuk, ti pedig kedves tanulmányozók, fel a fejjel, ne törõdjetek a negatív hozzászólásokkal, mintha ott sem lennének, fogjátok szorosan Jehova kezét!
A kérdező hozzászólása: igen, köszönjük:)
Köszönyjük szépen a buzdító szavakat :)
Én csak most találtam néhány napja rá erre az oldalra.Nagyon örültem neki, hogy arról olvashatok, hogy két tanulmányozó ír egymásnak.Kívánom nektek, hogy JEHOVA áldása kísérje az egész tanulmányozásotokat, és remélem, hogy a SZENT SZELLEM segít nektek abban , hogy a tanultakat a szívetekbe véshessétek letörölhetetlen betûkkel és a mindennapi életetetekben hasznosítani tudjátok a tanultakat evvel hozva dicsõséget JEHOVA nevére:egy nagyon boldog tanú
tényleg :)
A kérdező hozzászólása: 52:)
Örülök nektek, kedves utolsók. CSak így tovább! Jehova gazdag áldását kívánom nektek!
Egyébként melyik fejezetet tanulod?
A himnuszos dologra nemes egyszerûséggel annyi az okuk, hogy számukra nemzet, mint olyan, nem létezik, mert - ahogy a mai világban rengeteg példa van erre a cigányoktól kezdve a kínaiakig - az emberek hajlamosak egymást a nemzetiségük alapján diszkriminálni, holott a Biblia tanítása szerint mindenki egyenlõ, nem számít, kinek milyen anyanyelve van.
A kérdező hozzászólása: Ha nem állnak fel, biztos megvan rá az okuk. Én majd megkérdezem. De ha valamelyik hozzászóló tudja az okát, ideírhatja. Én is soka tismerek és tanulok velük, ezt a Himnuszos dolgot mondjuk még nem hallottam, de azt tudom hogy nekik mindenre jó okuk van. Biztos erre is.
Hát én úgy ítélem el õket, hogy ismerek is nem egyet. Számomra már ott felháborító az egész, hogy magyar emberek én nem állnak fel a Magyar Himnusz alatt?! Innentõl kezdve nekem bukott az egész vallás. (1. voltam)
Kedves kérdezõ! Örülök, hogy kérdésed õszinte, és nem hátsó szándékokkal teli. Nem kell, hogy betöltse valaki a 18-at. Viszont nem keresztelnek senkit csecsemõkorában. Erre Jézus a példa, akit Keresztelõ János merített alá a Jordánban. Ekkor Jézus már felnõtt volt. Volt egy válaszoló (talán a 2.), aki azt írta, hogy a szüleik viszik a gyermekeiket, és azok is J.T-i lesznek. Hát, nem feltétlen. Az igaz, hogy viszik magukkal. De amikor a gyerek felnõ, eldöntheti, akar J.T.lenni vagy sem.
Mivel anonim az oldal, nyugodtan kiírhatod ide amit mondani szeretnél. Ha lebeszélni akarsz, nem vagyok rá kíváncsi. Nézd, én sem "ismerkedek", csupán beszélgetni szerettem volna veled a világnézetedrõl, a hitedrõl, a motivációidról. :) Lebeszélni nem akarlak, na meg jogom sincs hozzá, azt hiszem. Egyébként nem vagyok Jehova Tanúja, más vallásom van és abszolút bizonysággal hiszek benne, de voltam már Királyság Teremben, és végsõsoron szimpatikus volt, amit láttam. Szóval semmi hátsó szándékom nincs. :)
A kérdező hozzászólása: Kössz, de nem ismerkedek neten:) Mivel anonim az oldal, nyugodtan kiírhatod ide amit mondani szeretnél. Ha lebeszélni akarsz, nem vagyok rá kíváncsi. Ha más téma, inkább ide írd. Bocsi:)
Kedves kérdezõ, szívesen beszélgetnék veled... írnál nekem, ha szépen megkérlek? :)
A kérdező hozzászólása: nem OFF ez:) mutatja hogy milyen tudatlan sok ember.
"- Akarsz Jehova tanúja lenni? - Éééén?! Nem is láttam a balesetet!" :D Bocs ez OFF de ide illik! :D
A kérdező hozzászólása: köszi:)
A kérdező hozzászólása: Agymosáson ment át a te agyad ha ekkora hülyeségeket beszélsz! Ez gondolom nem kényszer. Mindenki eldönti, akar-e csatlakozni, vagy nem. Én szeretnék valamikor, vagy nem tudom, nekem tetszik az életük. És van jövõjük.
Persze nekik mindenre jó okuk van. Olyan nincs, hogy õk bármit is rosszul csináljanak vagy valamire ne lenne jó okuk.. Kedves kérdezõ ha már most ilyen elvakult vagy, mi lesz ha majd be is lépsz.. Te leszel az egyik díszpéldányuk az erõszakosság terén és térítés terén az biztos :) . A Himnusz alatt igen azért nem állnak fel mert nemzetimádatnak tartják, de könyörgöm akkor ennyi erõvel ne beszéljenek magyarul mert így nézve az is nemzetimádat ha már a Himnuszt is annak veszik. A végére pedig még annyit javasolnék kedves kérdezõ, hogy ha belépsz hozzájuk és majd esetleg mész téríteni, nem kell erõszakoskodni és ne csodálkozz majd ha elküldenek a p.csába :) Kék eget! (1. és utolsóelõtti voltam)
Ilyen felfogással egyik Jehova Tanúja se csodálkozzon, ha egy átlag magyar ember utálja mindet...
Hogy ismerem-e???? Én is ezt a könyvet tanulom!Ezek az alapok jól mondtad.Jó én már elõtte is tanultam könyveket. Csak így tovább!
A kérdező hozzászólása: cím: Mit tanít valójában a Biblia? Szerzõ nincs rajta. Az alapoktól halad elõre. Én még az alapoknál vagyok:) Ismered a könyvet?
Nem baj ha nem akarsz privátozni. Remélem, hogy kitartasz a hitben. További jó tanulmányozást kívánok neked. Amúgy mit tanulsz(milen könyv, mirõl szól)?
A kérdező hozzászólása: Továbbra sem privátoznék, ha nem baj. Már tanulmányozok Jehova tanúival. És egyszer voltam a gyülekezetükben is. Jó volt:)
Bocsi, hogy ezt írtam: Most biztos le fogsz pontozni. Egyébként, ha az akarsz lenni (mármint tanú)annak õszintén nagyon örülök. Egyszer ha majd találkozol velük(a tanúkkal), kérjél tõlük ingyenes házi bibliatanulmányozást, és mond meg nekik, hogy te is szeretnéd ezt a hitet gyakorolni.Õk majd örömmel fognak segíteni a vágyad megvalósításában.És: mennyél el majd a helyi összejövetelre szívesen fognak látni mint új "juhocskát". Tudom, hogy már régebben írtad, hogy nem szeretnél privát e-mail-ezni de hátha igen, írd meg a kommentodban. De ha nem is én mindig látogatom a kérdésedet és itt is tudunk beszélgetni ha persze beleegyezel. Na szia.
A kérdező hozzászólása: [email protected] már, miért pontoználak le? Én szeretm Jehova tanúit, az akarok lenni. Tetszik az életük, ahogy a dolgokhoz állnak, szeretet és egység van náluk, mindenki jóban van mindenkivel, és van jövõre való reménységük. Ez mind tök jó.
Kössz a kommentet. Egyébként én is és az én Édesanyám is járunk az összejövetelekre ill. tanulunk is Jehováról. Egyébként megkérdezhetem miért viszonyulsz pozitívan a hithez? Amúgy ennek Õszintén örülök. Biztos most le fogsz pontozni, de örülök hogy nem útálja mindenki Jehova tanúit. Szia
Nekem egyetlen dolog nem tetszik ebben a vallásban, mégpedig az, hogy a többi vallást úgy állítja be, mint valami szörnyû halálos bûn, sátánimádat, és hasonlók. Szerintem minden vallás ugyanoda vezet, ha aszerint élünk, ahogy azt a vallásunk elõírja.
A kérdező hozzászólása: nah, azért jó látni hogy akad itt egy-két normális ember is:)
A kérdező hozzászólása: Nem erõszakosak csak fontosnak tartják a mondandójukat és szeretnének vele minél többeknek segíteni.
Jézus mondott valami olyasmit, hogy akik õt hirdetik, azokat majd el fogják ítélni meg le fogják nézni... Hát nem igaza volt? Csak nézzünk körül a mai világban!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az Értelmes válaszokat! A többit nem. Miért mondjátok hogy beteg elme szükséges? Jehova Tanúi mind olyan boldognak tûnnek. Szinte meg lehet õket ismerni az utcán a sok rohanó ember közt, õk elégedettek vagy nem is tudom.

Miért hagyják bent a 18 év alattiak kérdéseit a szexes témáknál, mikor az van felülre írva, hogy csak 18 felettieknek használják?

Legjobb válasz: Szerintem azért, mert sok 18 alattiaknak is van szexuális élete, és nekik is vannak kérdéseik, és jobb hogy megkérdezi, mint hogy terhes legyen vagy nemi beteg vagy hasonló...

Szerintem azért, mert sok 18 alattiaknak is van szexuális élete, és nekik is vannak kérdéseik, és jobb hogy megkérdezi, mint hogy terhes legyen vagy nemi beteg vagy hasonló...
Szerintem a terhesség és a nemibetegségtõl nem az oldal fog megvédeni hanem egy "réteg védõruha". :D
Nem a törvény miatt van kiírva, hanem "csak úgy", ha nem írtál volna ki, akkor egy dolog lenne: nem lenne ott. Amúgy miért rakják ki már majd' az összes mûsorra a b.aszottnagy sárga 12-es karikát, hmm?
Ha kivennék a 18 alattiak kérdéseit, akkor mi maradna?A válaszolókra is vonatkozik.
szerintem is.. csak a törvény miatt
Szerintem a törvény miatt. Ha nem írják ki akkor megbüntetik õket, szerintem.
A kérdező hozzászólása: vagyis lehet inkább az a kérdés, hogy miért írják ki, hogy 18 év alattiak navigáljanak el onnan, ha nekik is hasznos, meg minden?
hm álszentség? :D
semmi xdxd meg minek olyan kategória.. külön sexelek.. de nem vagyok 18
Alapból azt sem értem hogy a 14-15 évesek minek szexelnek... utána persze hogy jönnek a buta kérdésekkel. De egyébként az is jó ötlet lenne, ha a regikor megadod a születési idõdet, és csak akkor engednek be a szexualitás topicba, ha elmúltál 18. Persze ezt is lehet hamisítani... de talán kevesebb lenne a tinik borzalmas kérdése. Egyébként meg, fütyülnek rá a fiatalabbak, hogy mi van kiírva piros betûkkel. Fogadni mernék, hogy fele el sem olvassa az amúgy általános tudnivalókat a kérdés kiírásakor.
Jah és azt elfelejtettem, hogy nemi betegségre ott van az Egészség topic. És ott érdekesen több normális kérdés és válasz látható, amiket tinik írnak, mint a szex kategóriába.
figyi inkább kérdezzenek minthogy hülyegyerek nekiáljon dugni mert az olyan menõ mert ez van minden tv mûsorban. meg nem a kérdésfeltevést kéne korhoz kötni hanem a válaszolásokat.

Okt 11. én jött meg.18-án pozitív lett az ovutesztem. Tegnap nagyon sok sűrű kissé rózsaszines folyásom volt, most csináltam egy ovu tesztet, és megint pozítívat mutat. Mitől lehet ez? A 18. i csak az nap volt pozitív.

4 hónapja tesztelek és mindig 2 nap volt pozítiv az ovu tesz.lehet babó? vagy megint megérett még 1 petesejt? Most akkor tényleg nem tudom mikor kell megjönnie.

Legjobb válasz: megjönnie majd csak 7-10 körül kellene. lehet hogy kétszer volt peteérésed. babát nem hinném hogy még kimutatná, ha esetleg 19 körül meg is fogant akkor is még csak most vagy túl a beágyazódáson. azt az ovu teszt is csak jó pár nappal a beágyazódás után mutatja ki.

megjönnie majd csak 7-10 körül kellene. lehet hogy kétszer volt peteérésed. babát nem hinném hogy még kimutatná, ha esetleg 19 körül meg is fogant akkor is még csak most vagy túl a beágyazódáson. azt az ovu teszt is csak jó pár nappal a beágyazódás után mutatja ki.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat!! :) Valakinek esetleg van még tapasztalata amit megosztana velem?

A 13. , 18+3 napos, 19. hetesen és 21. héten voltam uh-on. Az utolsó 4D-s volt a 18 hetes pedig "önszorgalomból":) . Az jó ha legközelebb csak a 25-26. héten megyek. Nincs késő?

A 25. héten megyek terheléses cukorvizsgálatra és ha megvan az eredménye gondoltam azzal majd elmegyek a dokihoz is. Ugyanis nem mondta mikor menjek legközelebb hozzá. Nála a 19.héten voltam utoljára a genetikai uh-on, nem baj ha 6 hét telik el az uh-ok között?

Legjobb válasz: Szia! Nem baj, egy átlagos terhességben összesen 4 db ultrahangot csinálnak. Én a 22. héten vagyok, és már volt 8 db ultrahangom, de csak mert problémák voltak. Különben, vagy a 12, 18, 28, 36-ik héten egy és kész.

Szia! Nem baj, egy átlagos terhességben összesen 4 db ultrahangot csinálnak. Én a 22. héten vagyok, és már volt 8 db ultrahangom, de csak mert problémák voltak. Különben, vagy a 12, 18, 28, 36-ik héten egy és kész.
Most nézem, félreérthetõ amit írtam, nincs vagy, hanem csak simán 12, 18, 28, 36-ik héten 1-1. De persze nehezen bírjuk ki, én nem is bírom ki, hogy ne lássam ilyen sokáig.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Eddig minden rendben volt velünk, csak gondoltam nehogy gond legyen, hogy nem megyek. Boldog babavárást Nektek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!