Találatok a következő kifejezésre: A 18. UH vizsgálat (10 db)

A kérdező hozzászólása: Bocsi! Helyesbítek: Én 22 hetes vok
szia én is pont 22hetes vagyok és úgy tudom, h vagy 26 vagy 28 hetesen, így valahogy de nem tuti.Bocsi:)
Nekem a 32 héten volt a következõ kötelezõ. Magánszorgalomból mehetsz közben 4D-re.
a 28-32. hét között.
26, 32, és 36 hetesen szokott lenni. De van kórház, ak ieltér ettõl..
Szia! Nekem a leletemen mindig rajta van, hogy mikor kell menni legközelebb. Ami neked 18 hetesen volt kötelezõ uh, az nálunk a 20. héten. Legközelebb nekem a 32. héten kell mennem, de addig úgy sem tudok várni, és megyek magánrendelésre is!
A kérdező hozzászólása: Köszi az infókat. Az igazság az, hogy én sem bírom ki a következõig, úgyhogy elmegyek a 25. hetemben 4d-sre is. Mindenkinek minden jót!
Szia, Szerintem mivel most vagy 22 hetes a 24. héten mész vércukorvizsgálatra utána úgyis látnie kell a nõdokikdank és õ csinál 2D UH-t!A következõ genetikai a 29-32.hét között lesz de várd meg a 4D-vel a 28. hetet mert akkor már nagyon édes kis husis babát látsz.Érdemes kivárni, mindenki azt mondja, hogy 28-32-ig érdemes, 32. után már túl nagy a abbóka hozzá, elõtte meg túl vékony.
szia négy hetente kell menni kb persze ez eltérhet attól függõen hogy közben a vizsgálati eredmények hogy lesznek vannak kész de kb 4-5 hetente

A 18. heti uh vizsgálat után mikor van a következő kötelező?

Az baj lenne, ha havonta egyszer csináltatnák uh-t? Csak, hogy minden rendben van-e.

Legjobb válasz: Nekem a 18.heti uh papírra azt írták, 32.héten controll. Tehát a 32.hgéten van a következõ kötelezõ uh. Szerintem ha panaszmentes vagy, fölösleges havonta uh-t csináltatni. Menj el 4D-re 24-26 hetesen, és akkor nem is olyan hosszú idõ az.

Nekem a 18.heti uh papírra azt írták, 32.héten controll. Tehát a 32.hgéten van a következõ kötelezõ uh. Szerintem ha panaszmentes vagy, fölösleges havonta uh-t csináltatni. Menj el 4D-re 24-26 hetesen, és akkor nem is olyan hosszú idõ az.
Hivatalosan a következõ kötelezõ uh a 30-32. héten, utána a 36-38. héten van. Van, akinek a magánorvosa csinál havonta is a vizsgálatok alkalmával. Mi a 25. héten voltunk 4D-n csak a két kötelezõ között. 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: OFF: Úristen! Most láttam, hogy á-val írtam a csináltatnék-ot... De gáz! On: Köszönöm a válaszokat!
Nekem 28-30 hetet mondtak, én 19+4 hetesen voltam, majd 29+4 hetesen! 37 hkm

A 18. heti genetikai uh-hoz kell beutalót kérnem a védőnőtől vagy háziorvostól? (sztk-s vizsgálat lesz) Időpontom már van, mert azt kaptam 1 hónapja a nőgyógyásztól!

Legjobb válasz: Szerintem egyszerûbb lenne, ha megírnád, hogy hova mész UH-ra, mert mindenhol máshogy van. Nálunk egy beutaló kellett az összes UH-hoz és azt kellett vinnem minden alkalommal. Ezt nem a védõnõ és nem a háziorvos adta, hanem a kórházban a terhesambulancián kellett kérnem.

Szerintem egyszerûbb lenne, ha megírnád, hogy hova mész UH-ra, mert mindenhol máshogy van. Nálunk egy beutaló kellett az összes UH-hoz és azt kellett vinnem minden alkalommal. Ezt nem a védõnõ és nem a háziorvos adta, hanem a kórházban a terhesambulancián kellett kérnem.
Nálunk (Pécsen) nem kell.
Nálunk (Szegeden) kell beutaló, amit a védõnõtõl kell kérni. De nekem nem kellett, mivel aki a magán orvosom, ahhoz megyek az sztk-s genetikai uh-ra is, így õ adott nekem idõpontot beutaló nélkül. De elvileg (nálunk) kell.


A 18 hetes uh hasi vagy hüvelyi? Meg is vizsgálnak?

15. hétt?l tudom, hogy a küls? méhszáj nyitva van egy ujjnyira.

Legjobb válasz: Hasi + vizsgálat

Hasi + vizsgálat
18 hetes az hasi. ( Bár nekem az elsõ perctõl kezdve csak hasi volt. ) Nálunk úgy megy, hogy a fogadott orvosom minden alkalommal megvizsgál. De a 18 hetes genetikai Uh-t a kórházban csinálta egy másik orvos. Õ nem vizsgált meg, csak az UH volt. Boldog babavárást! 21 hetes kismama
Lehetséges, hogy a méhszájadat minden lehetõ alkalommal megnézik már, De nem tudom. Nálunk is úgy folyt a 18. heti UH, mint ahogy a második válaszoló leírta: másik doki csinálta az SZTK-ban, hasi UH volt, vizsgálat nélkül. 2 perc, és jött a következõ kiamama, tiszta futószalag volt.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok már képben. 12. heti ultrahangom elõször hasi volt, aztán mivel a babám nem akarta magát mutogatni, így áttértünk a hüvelyi uh-ra kis hasrázással egybekötve. Aztán a 15. héten mentem be néhány papíromért a kórházba, erre azt mondja a doki, hogy akkor pattanjak fel az asztalra, mert megnézne (nem a saját dokim volt, mert õ éppen mûtött). Bár most már azt mondom szerencse, hogy megnézett. Egyszerûen csak szeretném tudni, hogy mire számítsak, mert ez a pattanjak fel az asztalra, olyan kellemetlenül érintett.
2. válaszoló vagyok. Kórháza válogatja, hidd el, tényleg így van :(
nálunk hasi van, vizsgálat nélkül.
CSak egy sima uh.
Szia. Csak hasi uh.

Kérlek megírnátok, hogy a 18. heti genetikai uh-on milyen magzati méreteket állapított meg a doki és hogy hány hét+naposan volt a vizsgálat?

Az én dokim azt mondta, hogy nagy babám lesz (4,5-5 kiló között), de a neten amiket találtam méreteket, azok szerint teljesen átlagosak.

Legjobb válasz: 18+3 hetesen ezek az értékeink voltak: bpd:44 mm fod:49 mm thq:35 mm fl:23 mm hogy mekkora lesz a fiam,azt nem tudjuk,mert még bennem van,de a dokji szerint ha végig kihordom 3,5 kg fölött lesz az biztos és hosszú baba lesz.majd elválik :) 35+2 hetes

18+3 hetesen ezek az értékeink voltak: bpd:44 mm fod:49 mm thq:35 mm fl:23 mm hogy mekkora lesz a fiam, azt nem tudjuk, mert még bennem van, de a dokji szerint ha végig kihordom 3, 5 kg fölött lesz az biztos és hosszú baba lesz.majd elválik :) 35+2 hetes
19+1 naposan voltunk, Bpd 50 mm, th 48 mm, fl 29, 3 mm
nekem elsõ fiunk adatai 18 hét 5 naposan: BPD:44 mm THQ:41 mm FL:26 mm HL:27 mm elég nagy baba volt, ugyanis a 38.héten szültem 3500 grammal. ha végigvittem volna 4 és fél is meglett volna. Most a 2. babánk 18 hetes 3 napos adatai: BPD:43 mm THQ:41 mm FL:26 mm HL:26 mm
12.57 -es vagyok, a 2. babánk is fiú lesz :)
Szia nekem pont 18hetesen ezek az adatok voltak.BPD:41mm, FOD:51mm, FL:24mm és kislány
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtatok! :) Most már nem félek annyira, úgy tûnik nem átlagon felettiek az értékeim.

Lehetséges a 22. héten a kötelező 18-20 heti uh vizsgálat? Azt mondták nekem, hogy ezt a vizsgálatot a 18-22 héten szokták csinálni. Most mit tegyek?

Nem tudtam, hogy öt héttel el?re van jegyzés, és ma kértem id?pontot.

Legjobb válasz: Bõven belefér :)) Különben az orvos gépében benne vannak a különbözõ korú magzatok méreteinek referencia értékei, így pontosan tudják, mi a megfelelõ és mi kevésbé. Nekem pl. a 24. héten csinálták, senki nem mondta, hogy késõn mentem volna...

Bõven belefér :) ) Különben az orvos gépében benne vannak a különbözõ korú magzatok méreteinek referencia értékei, így pontosan tudják, mi a megfelelõ és mi kevésbé. Nekem pl. a 24. héten csinálták, senki nem mondta, hogy késõn mentem volna...
szia! Szerintem is belefér, én 21 hetes voltam mikor mentem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat!:)

Dr. Hajdú Krisztina gentikusnál hogyan zajlik a 18 hetes UH vizsgálat?

A héten megyünk hozzá az Istenhegyi Klinikára, ultrahangos Down sz?résre. Kíváncsi lennék, miket fog vizsgálni a babán? Mennyire lesz alapos? Tényleg néz olyanokat is, hogy kéz kisujj utolsó perce megvan-e, vizsgálja a szívkamrákat, stb?

Legjobb válasz: Szia:)igen,mindent megnéz a szivkamráktól az utolsó ujjpercekig,nagyon kedves és nagyon alapos én is nála jártam.Nézi a baba fej körfogatát,koponya átmérõt,combcsontot,hasfalat,vér áramlásokat meg mindent.Kapsz róla dvd-t,kb fél óra.Meg ha nem szégyellõs a nemét is megtudod majd:)

Szia:) igen, mindent megnéz a szivkamráktól az utolsó ujjpercekig, nagyon kedves és nagyon alapos én is nála jártam.Nézi a baba fej körfogatát, koponya átmérõt, combcsontot, hasfalat, vér áramlásokat meg mindent.Kapsz róla dvd-t, kb fél óra.Meg ha nem szégyellõs a nemét is megtudod majd:)
Igaz én a 12 hetes vizsgálaton voltam nála (Kombinált teszt) 13+1 naposan. Maximálisan profi, mindent megnézett amit csak lehetett ebben a terhességi idõszakban. Pontossan még az ujjait is együtt számoltuk meg. Unokatesóm is terhes, õ a SOTE-n volt UH. és neki közel sem voltak ilyen alaposak. Szerintem jó kezekben leszel, én is megyek majd a 18-20 héten még egy UH-ra a doktornõhöz.

Nálatok az sztk-s alapon végzett 18. heti uh vizsgálat hogyan zajlott? Mennyi ideig tartott? Párotok bent volt veletek? Képet kaptatok a babáról? Megtudtátok a nemét?

Írjátok le személyes élményeiteket, ha van kedvetek! :)

Legjobb válasz: Én sztk-ba jártam. Ugyan úgy mint a többi annyi hogy több mindenét mérik, nézik a babának. :) A nemét tippelték de jól tippeltek. Képet kaptam volna csak nem volt jó a gép. :)

Én sztk-ba jártam. Ugyan úgy mint a többi annyi hogy több mindenét mérik, nézik a babának. :) A nemét tippelték de jól tippeltek. Képet kaptam volna csak nem volt jó a gép. :)
Szia.Nekem a sote2n csinálták.Elvileg jobban nézik a babád szívét és agyát is, de ezt nem fogja mondani a doki, bár én is onnan tudom ezt h az uhm alatt voltak bennt ilyen gyakorlo orvosok és akkor magyarázta ezt az orvos h ilyenkor ezt is nézik.Olyan 15perc volt de lehet csak a diákok miatt.Képet sajnos nem kaptam mer
bocsi véletlen elküldtem.szóval képet nem kaptam mert volt valami a nyomtatóval.Ha ugy fekszik a kicsi akkor akár 100%ra megmondják mi a neme.Jó babavárást nektek!32hkm
Kb 10-15 percig tartott. Mindent jó alaposan megnézett. Apuka bejöhetett volna, de sajnos nem ért rá, így csak a kislányom KÍSÉRT EL. KÉPet nem tudtak adni. A nemét meg tudta állapítani pontosan, de én nem akartam tudni. Ez egy vidéki sztk-ban volt. Az elsõ terhességemnél a délpestiben voltunk szintén sztk alapon. Bejöhetett még anyukám is, és a férjem is. Ott azt mondták, hogy nincs pénzük papírra, így nem adnak képet. Kb ugyanannyi ideig tartott az a vizsgálat is. A nemét nem tudták megmondani.
Szia! Apuka benn volt és mindent végig mutatott a doki amit csak tudott! Közben méregetett ha úgy fordult mutatotta ez most a talpa, így ver a szíve meg mindent kb fél órát voltunk benn! Valamit nem tudott pontosan megmérni ezért vissza kellett mennünk egy hét múlva! Biztosra mondta a nemét! Képet pedig 500ft ellenében kaptunk!
Nekünk kb. 5 percig tartott, több mindent megmért a doki, sok mindent nem mondott, én kérdeztem ezt-azt. Párom bent volt velem, és a nemét is megtudtuk, bár még nem tudjuk, hogy ez biztos-e :) Kontrollra vissza kellett menni, mert ahogy az orvos fogalmazott, "hülye" pózban feküdt a baba, így az arcát nem látta. Ha befizeted az 500 Ft-os csekket, akkor kapsz róla képet. Már ha nincs ilyen baki, amikett elõbb felsoroltak.

18-20. heti genetikai uh-on pontosan mit vizsgálnak? VAnnak értékek hasonlóan a 12. hetihez, amit meghatároznak?

Legjobb válasz: Nálunk a BPD, FL, AC értékeket, a baba veséit, szívét, gyomrát, húgyhólyagját, a fekvését,a lepény érettségét, magzatvíz mennyiségét, köldökzsinórt (hány ér van benne),nézték. 30 hkm

Nálunk a BPD, FL, AC értékeket, a baba veséit, szívét, gyomrát, húgyhólyagját, a fekvését, a lepény érettségét, magzatvíz mennyiségét, köldökzsinórt (hány ér van benne), nézték. 30 hkm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!