Találatok a következő kifejezésre: A 18. UH (295 db)

Mennem kell genetikai tanácsadásra SOTE I-re. Mire számítsak? Emelkedett AFP miatt, a 18. heti uh-n minden rendben volt. Ott is csinálnak uh-t? 18 hetes vagyok.

Normálisak ott a dokik? Mi lesz? Csak beszélgetés? Voltunk 4D-n is ott is minden rendben volt.

Legjobb válasz: elõször is fognak csinálni uh-ot ott is és aztán fogtok beszélgetni a genetikussal persze az uh eredményének tudatában.Én kétszer voltam és rendesek voltak,végül mindent rendben találtak és sok boldogságot kivánt a doki mikor eljöttem.

elõször is fognak csinálni uh-ot ott is és aztán fogtok beszélgetni a genetikussal persze az uh eredményének tudatában.Én kétszer voltam és rendesek voltak, végül mindent rendben találtak és sok boldogságot kivánt a doki mikor eljöttem.
elsõ válaszoló vagyok.Ha esetleg úgy látják jónak akkor további vizsgálatokat fognak végezni, nálam pl ki akarták zárni a fertõzést de mivel már betöltöttem a 20. hetet akkor már nem csináltak magzatvizminta vételt igy csak egy vérvételem volt.de lehet hogy mindent rendben találnak egybõl akkor valószinüleg csak egy kontroll uh-ra hivnak majd vissza ugy 3 hét múlva.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Remélem hogy minden rendben lesz. Nagyon féltem a Manókámat.

A 18. heti uh vizsgálat után mikor van a következő kötelező?

Az baj lenne, ha havonta egyszer csináltatnák uh-t? Csak, hogy minden rendben van-e.

Legjobb válasz: Nekem a 18.heti uh papírra azt írták, 32.héten controll. Tehát a 32.hgéten van a következõ kötelezõ uh. Szerintem ha panaszmentes vagy, fölösleges havonta uh-t csináltatni. Menj el 4D-re 24-26 hetesen, és akkor nem is olyan hosszú idõ az.

Nekem a 18.heti uh papírra azt írták, 32.héten controll. Tehát a 32.hgéten van a következõ kötelezõ uh. Szerintem ha panaszmentes vagy, fölösleges havonta uh-t csináltatni. Menj el 4D-re 24-26 hetesen, és akkor nem is olyan hosszú idõ az.
Hivatalosan a következõ kötelezõ uh a 30-32. héten, utána a 36-38. héten van. Van, akinek a magánorvosa csinál havonta is a vizsgálatok alkalmával. Mi a 25. héten voltunk 4D-n csak a két kötelezõ között. 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: OFF: Úristen! Most láttam, hogy á-val írtam a csináltatnék-ot... De gáz! On: Köszönöm a válaszokat!
Nekem 28-30 hetet mondtak, én 19+4 hetesen voltam, majd 29+4 hetesen! 37 hkm

A 18 hetes uh után mikor lesz a következő?

Legjobb válasz: Az Uh (kötelezõ vizsgálatok) idõpontjait szakmai protokoll rögzíti, ettõl az orvos indokolt esetben tér el. 18 hetesen ún. genetikai uh van, mivel erre az idõre minden szerv kifejlõdik, nézik a szívet (4 kamrát) vesét, gyomrot, gerincet, fejet, lábakat, kezeket. 28. héten fej,-has, áramlásmérés, lepény helyzet, stb. 32. héten újra nézik, fej és has körfogatból becslik a kb. súlyt ebbõl nézik, hogy milyen ütemben nõ, hízik, ill. plusszban még azt is vizsgálják, hogy a baba befordult-e már? Ha bármi gond van, ettõl függetlenül csinálnak uh-ot (pl 32. hét után ha még nem fordult be, vagy vmi gond van)

Az Uh (kötelezõ vizsgálatok) idõpontjait szakmai protokoll rögzíti, ettõl az orvos indokolt esetben tér el. 18 hetesen ún. genetikai uh van, mivel erre az idõre minden szerv kifejlõdik, nézik a szívet (4 kamrát) vesét, gyomrot, gerincet, fejet, lábakat, kezeket. 28. héten fej, -has, áramlásmérés, lepény helyzet, stb. 32. héten újra nézik, fej és has körfogatból becslik a kb. súlyt ebbõl nézik, hogy milyen ütemben nõ, hízik, ill. plusszban még azt is vizsgálják, hogy a baba befordult-e már? Ha bármi gond van, ettõl függetlenül csinálnak uh-ot (pl 32. hét után ha még nem fordult be, vagy vmi gond van)
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm szépen a válaszokat.
Nálunk 19-hetes uh van utána 32-hetes.
Szia! Én megint az elsõ vagyok! Megnéztem és nálunk nincs 28 hetes uh vizsgálat! :-( Csak 32 hetes van...:-( Egerben élek!
Szia! Nálunk 18 hetes után a 32 hetes következik! De én is elmentem a két uh- között még egyre 24 hetesen! Rengeteg idõ telne el, hogy nem látjuk a kicsi csöppséget!
Szia! Nálunk is 28 hetes és utána 32 hetes UH van.
Szia!nálunk 28hetesen van a jövetkezõ és utána a 32hetes.úgy látszik ez is helyfüggõ...
A kérdező hozzászólása: nekem nincsen fogadott orvosom...és most nem tudták megmondani a nemét, a következõ pedig 32 hetesen elég távolinak tûnik, úgyhogy lehet hogy beiktatunk egy 4d-s uh-ot....köszi a válaszokat
Nálunk havonta nézi a doki uh-n.
Bocsánat lemaradt Szekszárdra járok.


Mindenki a 18. heten megy uh-ra? Nekem akkora irta be az idöpontot a vedönö. Az nem késö? Ott mit fognak a nemén kivül nézni?

Legjobb válasz: Ez lesz a legelsõ UHd ??? mert az elég érdekes:( Egyébként ált. az elsõ UH-t 6-7 hetesen csinálják, abból kiderül van e élõ terhesség, szívmûködés. a 12.héten a tarkóredõ szûrés van ez is UH, megmérik a hosszát a magzatnak, a durvább rendellenességeket ki tudják szûrni. a 18-20.hét az úgynevezett genetikai vagy nagy ultrahang . Az AFP eredmény birtokában megnézik tüzetesen a babát, gerinc, koponya, végtagok, köldökzsinórban hány ér van, lemérik a combcsontot, haskörfogatot, fejet. A méhlepény helyzetét és a magzatvíz mennyiségét is nézik. A milyen nemû az csak a legutolsó szempont:) Szóval NEM ezért végzik ezt az UH-t kifejezetten, hanem hogy egészséges e.

Ez lesz a legelsõ UHd ??? mert az elég érdekes:( Egyébként ált. az elsõ UH-t 6-7 hetesen csinálják, abból kiderül van e élõ terhesség, szívmûködés. a 12.héten a tarkóredõ szûrés van ez is UH, megmérik a hosszát a magzatnak, a durvább rendellenességeket ki tudják szûrni. a 18-20.hét az úgynevezett genetikai vagy nagy ultrahang . Az AFP eredmény birtokában megnézik tüzetesen a babát, gerinc, koponya, végtagok, köldökzsinórban hány ér van, lemérik a combcsontot, haskörfogatot, fejet. A méhlepény helyzetét és a magzatvíz mennyiségét is nézik. A milyen nemû az csak a legutolsó szempont:) Szóval NEM ezért végzik ezt az UH-t kifejezetten, hanem hogy egészséges e.
ez nagyon érdekes!!!!!! én most vagyok 6hetes és már volt uh-om!!!és 2-hét mulva ujra mennem kell...sztem ez igy tuti késö föleg ha neadj isten valami gond van ilyenkor már nem sok mindent lehhet tenni.de bizzunk a dokidban ne aggodj... bizti tudja mit csinál.
A kérdező hozzászólása: Mar voltam 6-12 hetesen uh-on.Csak en ugy tudtam hogy 16 hetesen kell menni nem 18 es ezert aggodtam egy kicsit hogy ha nagyon fontos ez az uh akkor nehogy kesön csinaljak.... De akkor jo ha 18-20 között van a következö a 12. utan!
16 hetesen az AFP vér levétele van, ezzel az eredménnyel a kezedben kell menni a 18. heti UH-ra. Nekem egyébként 20. hétre esett ez az UH.
Ne aggódj nem vagy elkésve még! Nekem pl.csak 22 hetesen csinálták, annyira nem volt idõpont az UH rendelésen. De ha eddig a 2 UH-n részt vettél és oké volt minden akkor ne aggódj:)
A kérdező hozzászólása: Köszi!!Mindenkinek jo baba várást!!!!!!

12 hetesen volta utoljára ultahangon. Jövő héten kell mennem akkor leszek 18 hetes. Nem sok idő ez ami a két uh közt eltelt? Aggódokhogy minden rendban van e. A kötelezö uh. n kívül többször szeretnék menni azt lehet?

Legjobb válasz: Szia! Tudom hogy aggódsz mert én is átestem rajta. A kötelezõ UH-k a 12 , 18 , 32 , ill 36 hetes. Persze van hogy nem mindenhol pont azon a héten, de nekem így volt. A babóca nem értékeli annyira az UH-t mint te mert azok a hullámok amik ilyenkor érik az neki nem olyan jó. Nem ártalmas, de ne kínozd a gyerkõcöt. 39 heteske

Szia! Tudom hogy aggódsz mert én is átestem rajta. A kötelezõ UH-k a 12 , 18 , 32 , ill 36 hetes. Persze van hogy nem mindenhol pont azon a héten, de nekem így volt. A babóca nem értékeli annyira az UH-t mint te mert azok a hullámok amik ilyenkor érik az neki nem olyan jó. Nem ártalmas, de ne kínozd a gyerkõcöt. 39 heteske
Szia, én is így voltam uh-n ahogy te, nyugi semmi baja a picinek, elvan õ, szépen növöget! Az én kislányom kifejezetten utálja az uh-t, persze ha tehetném én minden héten megnézném, de úgy gondolom elég így 6 hetenként menni!Mikor már elkezd mocorogni, akkor már uh nélkül is tudni fogod hogy minden ok!Az meg már nem sok idõ! Boldog Babavárást! Üdv: 21 hetes kismama
én is ugy erzem, hogy rengeteg ido tellik el a ket uh kozott.. pedig en magandokihoz jarok, aki mindig uhz (12, 16, 19 hetesen voltam en a te "idodben"). 4 d ultrahangra mehetsz. én 30 hetesen voltam utoljara, most 34 hetes vagyok, en is a jovo heten megyek, hat alig varom.. mondjuk utana lesz a 36 hetes nagy uh, és utana a dokihoz megyek egy het mulva, es megint uh, de akkor is.. jo lenne tudni, hogy mindig jol van a picim.. 4d ultrahangra mehetsz, de az fizetos, kemenyen, vagy olyan magandokihoz jarsz, aki uh-z, és akkor nemcsak a korhazban lathatod a manód. boldog babavarast, és turelmet (de azonnal, es nekem is :) ))
Hát így igen soknak tûnik a 6hét, tényleg. Én ezt úgy oldom meg, h magándokihoz járok és azt javasolta, hogy a 2.trimeszterben 3hetente szeretne látni. Tudom, ez így másabb, hiszen fizetni kell, és sajnos nem mindenki teheti meg.Én úgy "spórolok", h letelik a 3hét és a 4.héten megyek. :) Jó egészséget kívánok!!!
szia!Én is soknak találom, úgyhogy inkább én is magándokihoz járok. Mivel 4 hetente kell menni, azt gondoltuk a férjemmel, hogy havonta ennyit megér nekünk, így voltunk a 12. héten a kötelezõn a kórházban, a 16-on magán, majd 19 hetesen megint a kórházban, utána 23 hetesen magán...így azért nyugodtabbak vagyunk.Egyébként a kórházban végzett vizsgálatért nem kér pénzt a dokim, úgyhogy így ki lehet bírni.Majd a 36. héttõl kell hetente járni, addig nem vészes az összeg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Miskolci kismamik! Másnál is 2-3perc alatt lezavarták a 18. heti UH-ot?

Ma voltam,van fogadott dokim,csak az sztk-ba csinálja az UH-okat,és párperc alatt végeztünk,mondjuk már az asszisztens 2szer jött be ezalatt az id? alatt is hogy mennie kéne a másik szobába,mert ott is "rendelt" a terhesgondozáson...Aggódom hogy mindent megtudott e nézni alaposan,mivel ez ugye genetikai UH.Pláne így hogy az én kicsifiam harántfekvésbe volt.:S Ugye lehetett volna látni ha bármi baj lenne?Azt mondta rendbe van,de akkor is aggódom.Másnál is 2-3perc?(19h)

Legjobb válasz: Én miskolci vagyok ugyan de Bp-en lakom már évek óta és itt is szültem. Itt se volt több 3-4 percnél a genetikai uh. Biztosan látja ha baj van azért gondolom nem ma kezdte. Nem is értem mi értelme van ilyen kezelni ezt a 18.heti uh-t. Minden alkalommal ugyanolyan alaposan (vagy nem) nézik.

Én miskolci vagyok ugyan de Bp-en lakom már évek óta és itt is szültem. Itt se volt több 3-4 percnél a genetikai uh. Biztosan látja ha baj van azért gondolom nem ma kezdte. Nem is értem mi értelme van ilyen kezelni ezt a 18.heti uh-t. Minden alkalommal ugyanolyan alaposan (vagy nem) nézik.
Én a Megyeiben fogok szülni, Dr. Kerek Gyulánál.Valaki tudna róla valamit írni, mennyiér szülhetek nála, mert még errõl nem beszéltem vele.
A kérdező hozzászólása: igen, az szerencsére:) én is megvagyok vele elégedve.
08:57-es vagyok!Semmelweis, Koleszár Andrea!Nekem Fenesi csinálta a18 hetes uh-ot!:-)Nekem szimpi orvos!A barátõn is hozzá jár!:-)
A kérdező hozzászólása: Én a Semmelweisbe fogok, Fenesi Istvánnál.Te?
Szia! Nekem is kb.3 perc volt az egész, és a megyeiben csinálta az orvosom.Eléggé aggódtam, h ennyi idõ elég volt e , h mindent alaposan megnézzen, de csak szólt volna, ha lát vmit. Kinél fogsz, fogtok szülni miskolciak??? Jó babavárást!25 h mami
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek.:) Mi 16hetesen voltunk 4D-n, legközelebb csak a 26.hét körül megyünk.A kezeit, ujjait, lábait mutogatta, az oké, de olyanokat hogy mondjuk az agya vagy gyomra vagy ilyenek rendbe vannak e, azt nemtudom, hogy nincs e benne ciszta vagy akármi, mert sokszor olvastam itt, és ettõl tartok kicsit hogy megnézte e alaposan ezeket is..:SLehet túlaggódom, elsõ baba, de akkoris, féltem.:S Köszönöm mégegyszer nektek, és boldog babavárást mindenkinek!:)
Szia!Én miskolci vagyok!Nekem is 3-5 perc volt az egész!Semmit nem mondott a doki, ezért 22 hetesen elmünt 4d-re ahol végre megnyugodhattam, hogy minden rendben van!Sajnos ez a magyar egészségü[email protected]!:-)26 hetes kismama
Szia!Úgy látszik mindenhol igy csinálják.Én Debrecenben voltam a Klinikán, rengeteg kismama, kb 2 perc alatt lezavarták, mondani semmit nem mondtak, úgy kérdeztem meg egészséges e?Én is csalódtam, azt hittem egy ilyen fontos vizsgálatot, alaposabban néznek, de ezek szerint "igy kell". Mi voltunk azóta 23 és 32 hetesen is az sztk-ban, ott már alaposabban figyelték, még nekem is mutogatták a babát, hál istennek minden rendben van vele.A debrecenieknek és inkább az Sztk-s uht ajánlom aki teheti ott csináltassa meg.
Én miskolci vagyok. A megyeiben is elég gyorsan lezavarják, bár nekem ismételni kellett, mert nem látta a dokim a gyerek gyomrát a képernyõn. Fél óra múlva meglett :-) Szóval az alapossággal én meg voltam elégedve, bár hozzáteszem, hogy a genetikus doki a saját orvosom is. De a többi kismama is elég gyorsan végzett.
Hát én nem miskolci vagyok hanem gyõri, de nálam is hamar lezavarták, kb 2 perc volt, és nem túlzok. De hát azt mondták többen is, bízzak a doktor úrban, mert idõs tapasztalt....
rendben
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hát remélem hogy tényleg lehetett volna látni ha van valami..de idõm se volt most kérdezni..
Bocs. Tehát...ilyen kiemelten kezelni...
Semmelweisben

Az baj ha a 18. heti UH-kor a 19, 20. héten kell mennem? Nemkell pontosan menni erre úgy mint a 12. hetire?

Mert az orvosom azt mondta,hogy a 19-20.héten menjek.Ez az AFP-hez "tartozik" a 18.heti UH nem?Úgyértem hogy ez is genetikai?Ja és még annyit,hogy az eredmény az mindenhol változó hogy mikor jön meg?Mert nekem azt mondták miután levették a vért,hogy 4nap mulva érdekl?dhetek.(Miskolc)

Legjobb válasz: Szia! Egyik sincs csupán 1 hétre korlátozva. A 12. heti is a betöltött 12-15. hét között bármikor elvégezhetõ. Nekem pl. 14+4 naposan csinálták. Mivel az uh gépek úgy vannak beprogramozva, hogy az adott terhességi kornak megfelelõ normálértékeket "tudják", így mindig annak megfelelõen írják ki a referenciaértéket. Ugyanígy van a "18." heti uh. is. Nekem pl. a 21. héten csinálták. Egyébként sem csupán 1 érték alapján mondanak ítéletet az orvosok, hanem a két uh és a többi vizsgálat eredményét összevetve...

Szia! Egyik sincs csupán 1 hétre korlátozva. A 12. heti is a betöltött 12-15. hét között bármikor elvégezhetõ. Nekem pl. 14+4 naposan csinálták. Mivel az uh gépek úgy vannak beprogramozva, hogy az adott terhességi kornak megfelelõ normálértékeket "tudják", így mindig annak megfelelõen írják ki a referenciaértéket. Ugyanígy van a "18." heti uh. is. Nekem pl. a 21. héten csinálták. Egyébként sem csupán 1 érték alapján mondanak ítéletet az orvosok, hanem a két uh és a többi vizsgálat eredményét összevetve...
ez is genetikai uh.nem baj ha nem pont 18 hetesen mész, a lényeg h a 18.-20. hét között menj.a 12. hetire sem kell pont 12 hetesen menni.a lényeg h a betöltött 12.hét és a 14.hét között menj.
Én ahova járok az orvos ott kulon mondta az orvos hogy ne a 18. hanem a 20.hétre kérjek idõpontot.
Na ezt jól leirtam remélem azért érthetõ volt:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Nem, nem kell pontosan azon a héten menni, van bizonyos tûréshatár, a gépben be van táplálva azoknak is az adata...
Szerintem is úgy van, ahogy elõttem leírták.Amikor én a 12. hetes UH-n voltam, utána kapásból 2 hónap múlvára adtak idõpontot a következõre.Ez azt jelenti, hogy betöltött 20 hetes leszek.Még csodálkoztam is, hogy nem lesz ez késõn?De hát õk a szakemberek, csak tudják..Ne aggódj ezen!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Alacsony lett az afp-m (0, 6 alatti), de a 18 hetes genetikai uh. Mindent rendben talált. Elküldtek genetikai tanácsadásra. Mennyi az esélye, így hogy az uh-n minden rendben volt, hogy beteg a baba?

Betegségre utaló jeleket nem találtak, de mit kellett volna találniuk, ha kromoszóma rendellenesség van?

Legjobb válasz: Nagyon sokszor hallani, annak ellenére,hogy rossz valakinek az afp-je egészséges babát hoz a világra.A téves eredmény azért is lehet,mert nem pontosan a 16.héten vették le a vért,épp ma beszéltem errõl a védõnõmmel,ugyanis a két ünnep között vették le nekem is a vért,de még nem jött meg az eredményem.Azt is hallottam már több helyrõl,hogy az afp már egyre inkább a háttérbe szorul+ csak az alapos genetikai uh-val érvényes,és ha az jó nincs miért aggódnod.Ha mégis idegeskedsz,akkor pénzt és idõt nem kímélve látogass el valamelyik profi genetikai uh-s orvoshoz figyelmedbe ajánlom a www.gendiagnosztika.hu oldalt. Még mindig van egy tanácsom Azt hiszem,még mindig nem késõ az integrált tesztet megcsináltatni így a 18.hét körül vesznek le vért és állítólag pontosabb eredményt ad ,mint az afp.Érdeklõdj utána,de sajnos ezért is fizetni kell.

Nagyon sokszor hallani, annak ellenére, hogy rossz valakinek az afp-je egészséges babát hoz a világra.A téves eredmény azért is lehet, mert nem pontosan a 16.héten vették le a vért, épp ma beszéltem errõl a védõnõmmel, ugyanis a két ünnep között vették le nekem is a vért, de még nem jött meg az eredményem.Azt is hallottam már több helyrõl, hogy az afp már egyre inkább a háttérbe szorul+ csak az alapos genetikai uh-val érvényes, és ha az jó nincs miért aggódnod.Ha mégis idegeskedsz, akkor pénzt és idõt nem kímélve látogass el valamelyik profi genetikai uh-s orvoshoz figyelmedbe ajánlom a http://www.gendiagnosztika.hu oldalt. Még mindig van egy tanácsom Azt hiszem, még mindig nem késõ az integrált tesztet megcsináltatni így a 18.hét körül vesznek le vért és állítólag pontosabb eredményt ad , mint az afp.Érdeklõdj utána, de sajnos ezért is fizetni kell.
Nekem is alacsony lett az AFP-m de a 12. heti kombinált tesztem meg jó. Lényeg az, h. az esetek kb.90%-ban semmi baj nincs ha nem jó az AFP eredménye. Általában az szokott a baj lenni, h. hamarabb veszik le. Nem ismételték meg a vérvételt csak UH volt és ott azt mondták, h. semmi eltérést nem látnak viszont kisebb a baba 1, 5-2 héttel a méretei alapján, tehát hamarabb lett levéve. És tényleg azóta is mindig kisebb pont 2 héttel. Errõl a dohányzásos témáról viszont én most hallok elõször pedig nagyon utánaolvastam anno. Üdv: 35 hetes kismama
Az Apf gyakran ad téves eredményt. Ha az UH minden rendben volt, akkor a babád egészséges. Ott látták volna, ha ne adja ég valami baj van! (nyitott gyerincs vagy hasfal). Ne aggódj!!! Majdnem 6 hós kicsi fiú anyukája
Az AFP-ben nem lehet megbízni.
Szia, Nem tudom mennyi idõs vagy és esetleg dohányoztál e. Azt olvastam, hogy a dohányos anyák(elõtte, alatta, mindegy) teljesen feleslegesen mennek a genetikai vizsgálatokra, mert a dohányzás káros anyagai miatt nem jó eredményt kapnak... Téveset. Ha az ultrahangon a baba egészségesnek tûnt, semmi nem utalt ott valami problémára, akkor a pici egészséges. Amúgy sajna lehet ennek ellenére beteg a baba:( Én két hét múlva megyek AFPre:( "jó" olvasni, hogy nem megbízható:S
A kérdező hozzászólása: 25 éves vagyok, és mikor elkezdtünk próbálkozni, akkor hagytam abba a dohányzást....a baba elsõre összejött. Remélem tényleg "ok nélkül" alacsony az afp-m. Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: A 16. héten csináltak egy négyes tesztet, az negatív lett, mondjuk ott is alacsony volt (0, 56) az afp-m. Azt mondják a kora a babának tuti, abban nem lehet eltérés.

Mennyire lehet hinni a 18 hetes uh-nak?

Most voltam a 18 hetes uh-n, de ott a hölgy azt mondta, hogy ? ilyenkor még nem szívesen mond semmit, de most nem lát a lába között semmit!!! A kisfiamnak ilyenkor már megmondták, hogy fiú! Lehetséges, hogy kislány?

Legjobb válasz: Nekem a dokim a 18.heti uh-on mondta elõször hogy kislányom lesz. Izgultam a 30 hetes uh elõtt, hogy nem e "megkukacosodott" mert elég sok rózsaszin ruhácskát vettünk, de maradt kislány!

Nekem a dokim a 18.heti uh-on mondta elõször hogy kislányom lesz. Izgultam a 30 hetes uh elõtt, hogy nem e "megkukacosodott" mert elég sok rózsaszin ruhácskát vettünk, de maradt kislány!
Szia.Mi most 2napja 22hetesen, (elcsúszott a 18hetes UH) láttuk a kis kukiját, nem csak a doki mi is. Mondjuk gondolom én egy fiút könnyebb felismerni mint egy lányt, vagyis biztosabb az eredmény.Bár engem végig fiúnak saccoltak, és lány lettem(19éve) Boldog babavárást
Én két napja voltam 18 hetes UH-n és határozottan látszott (még én is felismertem), hogy kislányom lesz. Bár már a 14. héten is ezt mondta a doki de akkor még nem biztosra. Mostmár viszont tutira látta! :) Persze ez is mindenkin él más......szerintem. Ja és persze függ az UH géptõl is, hogy ugye milyen jó minõségû képet ad. Jó babavárást! 18+4 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!! A kisfiam után, azért örülnék egy kislánynak!!! :-):-) És remélem, hogy nem fog "bekukacosodni" :-)
Nekem is kisfiam van, és most 13 hetesen alig várom, hogy kiderüljön milyen nemû lesz. Apa nagyon vágyik egy kislányra is, nekem eddig mindegy volt, csak egészséges legyen, de annyira várjuk, h teljesen lánygõzben égek... :) Remélem bejön, h egy fiú, egy lány lesz.... :) Boldog babavárást. 13 heteske
A 18 hetes uh-n a dokim egy darabig nézegette, és azt mondta, hogy inkább lánynak néz ki, mint fiúnak. Rá egy hétre, babamozin egyértelmûen látszott, hogy fiú! és azóta is minden uh-n fiú :-))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!! A fiút azt tuti, hogy biztosabbra meg tudják mondani, hiszen a kisfiamat is megmondták!!! A lánykák nagyon titokzatosak....:-):-):-)

A 18 hetes UH-ra 20 hetesen megyek. Ez baj?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, akkor az 18-20 hetes UH, így szerintem nem baj.

Ha jól tudom, akkor az 18-20 hetes UH, így szerintem nem baj.
Én meg úgy tudom, hogy pontosan kell menni. Legalábbis engem napra pontosan hívatott be a doki ezért össze is kaptam a fõnökömmel mert nem nagyon akart elengedni :D
Nálunk is a 18-20. hét között kell menni, én a 19. héten voltam.
Én mindenre idõben mentem...bár ha 20hetes vagy akkor már a genetikaira kéne menned mert én úgy tudom hogy nincs 18 hetesen uh.a legutolsó uh-odnak 12 hetesen kellett volna megtörténnie és a 12 és 20 hetes uh között kell elintézned az afp-t meg a többi vizsgálatot. engem is "hülyének" néztek mikor megjelentem a 16 hetes uh-on..mikor kiderült hogy nincs ilyenkor.. igazából amikor te idõpontot kérsz ott megkérdezik hogy hány hetes terhes vagy és aszerint adnak idõpontot a 20 hetesre...remélem nem voltam bonyolult


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!