Találatok a következő kifejezésre: A 18 ultrahang (144 db)

Aki nem csináltatott AFP vizsgálatot, azzal nem problémáztak a 18. heti ultrahangon?

Kombinált tesztem volt, így az AFP-t kihagytam, vigyem annak az eredményét, vagy az ilyenkor mindegy?

Legjobb válasz: Mind a két terhességemnél elkérték az AFP eredményt a 18.heti ultrahangon. A kombinált tesztet sehol nem kérték el.

Mind a két terhességemnél elkérték az AFP eredményt a 18.heti ultrahangon. A kombinált tesztet sehol nem kérték el.
miskolcon ki van írva h. kötelezõ.
A kérdező hozzászólása: Nekem a védõnõ és a nõgyógyász is azt mondta, hogy nem kell ha volt kombinált, meg hogy szeptembertõl már amúgy sem lesz a protokoll része. De olyan, hogy "kötelezõ" nincs, bármilyen vizsgálatot és kezelést visszautasíthatok saját felelõsségemre.
Az AFP jelenleg már elavultnak számít, bár Magyarországon még mindig használják. Én nem hallottam róla, hogy szeptembertõl nem kell csináltatni, nekem pont szeptember közepén lesz esedékes, de a védõnõm nem mondta, hogy nem kell megcsináltatni, a papíron ugyanúgy rajta van. Én úgy gondolom, hogy mivel egy szimpla vérvétel, ami semmibe sem kerül, így meg fogom csináltatni most is, már ha kapok beutalót. Lehet pontatlan eredményt ad, de sosem tudni. Ismerek olyat, hogy a kombinált tesztje pozitív lett, elment mindenféle genetikai vizsgálatra, amniocintézisre, kiderült egészséges a baba és valóban az lett. Én azt mondom, sosem tudni, jobb félni, mint megijedni.
A kérdező hozzászólása: Igazából a kérdés nem az, hogy menjek-e AFP-re, mert azt már kihagytam, csak, hogy az ultrahangon ezen problémáztak-e?
A kérdező hozzászólása: Hátha érdekel valakit egyszer a végeredmény, nem kérték az eredményt, szóba sem került. Éljen! :)
Látom már voltál , de azért leírom!Nekem nem érkezett meg az ultrahangig az AFP eredményem, kérdezték, h van e mondtam, h még nincs, de nálam sem próblémáztak.

A 12. héten voltam ultrahangon, legközelebb csak az AFP vizsgálat eredményeivel kell mennem, ami kb a 18 hétre lesz meg. Nem sok idő ez a két ultrahang között? A 12. hétig 2 hetente kellett járnom. Aggódom.

Legjobb válasz: Sajnos tényleg nincs több uh ebben az idõszakban! 12.hét, 18-20.hét, 30.hét körül, és aztán a végén 36.hét körül. Ne izgulj, nem lesz baj!

Sajnos tényleg nincs több uh ebben az idõszakban! 12.hét, 18-20.hét, 30.hét körül, és aztán a végén 36.hét körül. Ne izgulj, nem lesz baj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kicsit megnyugodtam.
Igen, ez sajnos ilyen, nem viszik túlzásba a kötelezõ UH-kat:( Itt akkor kéne aggódni, ha sûrûbben hívnának, mint ami idõpontokat elõttem leírtak.:) További jó terhességet kívánok:2 hónapos pici anyukája
Ja bocsi, az elõzõ " :) " STORNO, javítva erre " :( " .

Nagyon szeretnék 18 hetesen 4D-s ultrahangra elmenni, de a fogadott orvosomnál a 19-ik héten kell megjelennem, és ő minden alkalommal ultrahangoz. Nem káros a két ultrahang mondjuk két héten belül?

Legjobb válasz: biztos nem jó ennyiszer piszkálni a babát. miért nem késõbb mész 4 d-re? a 18. heti úgyis mindenkinek kötelezõ uh. én várnék pár hetet.

biztos nem jó ennyiszer piszkálni a babát. miért nem késõbb mész 4 d-re? a 18. heti úgyis mindenkinek kötelezõ uh. én várnék pár hetet.
A 22-23-dik héten a legszebbek a babák a 4D-s UH-n és akkor még elég helyük van, szépen mutatják magukat, késõbb viszont már nagyon össze vannak gömbölyödve.
Nem káros, ahhoz naponta kéne ultrahangozni, hogy ez felmerüljön, de a gyakoriról sem tudják, hogy árt-e, mert ennyiszer nem ultrahangoznak senkit. Akkor menj 4D-re, amikor akarsz, ettõl nem lesz baja a babának. Ha a 18.héten mész az azért jó, mert kiegészítheted vele a genetikai ultrahangot.
szia. én úgy tudom hogy a legjobb 4d-s ulrtahangok 28 hetesen készülnek.szerintem akkor menj inkább
Szerintem még ne menj 4D ultrahangra, túl korai. Én voltam sajnos és akkor azt mondták kislányunk lesz, vettünk is lányos cuccokat nagy örömünkben. Majd elmentünk megint 4D-re mikor 30 hetes voltam és gyönyörüen lehetett látni, hogy nem kislány van odabent hanem kisfiú. A 19. héten amit a te orvosod csinál az a legfontosabb, mert az genetikai ultrahang.

A 18-20. hét közötti genetikai ultrahang vizsgálat még hüvelyi ultrahanggal történik?

Legjobb válasz: szia, Nem. 12. hét után már hasi ultrahang van. Grat a babához.

szia, Nem. 12. hét után már hasi ultrahang van. Grat a babához.

A 12. heti ultrahang genetikai ultrahangnak számít? (vagy az csak a 18. héten van? )

Mit lát már az orvos a 12. heti ultrahangon?

Legjobb válasz: A 12 hetes uhon látod a babát, ahogy dobog a szive, a fejét, pocakját, gerincét, két kezét-két lábát, és látod, ahogy mocorog. nagyon édes, nagy élmény lesz.-) A 18 hetin már sokkal nagyobb, ott nézik a belsõ szerveit, veséjét , máját, lépét, ...

A 12 hetes uhon látod a babát, ahogy dobog a szive, a fejét, pocakját, gerincét, két kezét-két lábát, és látod, ahogy mocorog. nagyon édes, nagy élmény lesz.-) A 18 hetin már sokkal nagyobb, ott nézik a belsõ szerveit, veséjét , máját, lépét, ...
nekem a 12 heti uh-án mérték meg igazán a babókámat a buksiját a gerincét meg ilyenek és akkor hallotam elöször a szivét nagyon gyorsan ver :) nagyon szépp lesz meglátod
hogy a kérdésre is kapj választ... abban a tekintetben genetikai vizsgálat, hogy mérik a tarkóredõ vastagságát, ami 3 mm alatt normális. valamint nézik, hogy van-e orrcsontja a babának. ezzel a dawn-kór lehetõségét zárják ki.

A kórházban, a 18 heti kötelező ultrahangon, lehet képet kérni a babáról?

Legjobb válasz: Szia! Én minden ultrahangon kaptam képet kérés nélkül, függetlenül hogy kórházban voltam, vagy magánrendelésen! De a legnagyobb élmény és ahol a baba teljes egészében látszik a 4 dimenziós ultrahang ami fizetõs de nem szabad kihagyni ha anyagilag megteheted...

Szia! Én minden ultrahangon kaptam képet kérés nélkül, függetlenül hogy kórházban voltam, vagy magánrendelésen! De a legnagyobb élmény és ahol a baba teljes egészében látszik a 4 dimenziós ultrahang ami fizetõs de nem szabad kihagyni ha anyagilag megteheted...
Szia!Elvileg meinden uh-on adnak képet kérés nélkül, de vannak ettõl eltérõek.Pl.nekünk azért nem adtak, mert új a gép és még nem ért ide a nyomtató része.De volt már ismerõsöknél olyan, hogy arra hivatkoztak magánrendelésen, hogy nincs papír a gépben(ez röhej, nem telik abból az 5-10 ezer forintos díjukból???).
Nálunk sosem adnak, de ha elõre befizeted a csekket-a kép 500 a film 1500 ft-akko kapsz, ha kérsz.
Én amikor a szt. Jánosba jártam, akkor kérés nélkül kaptam a kötelezõ UHkon.Aztán át kellett mennem Vácra, ott meg nem kaptam, de most elhatároztam, h kérek a következõ alkalomkor.
Kórháza válogatja, valamint az orvos és egyéb tényezõk... Például Székesfehérváron nem adnak/adtak az SZTK-s rendelésen De sok helyrõl hallottam én is, hogy kérés nélkül is adnak, nem csak "magán betegeknek" Én most a SOTE I.re járok, itt ha kérek adnak, de pénzért, ami nem vészes összeg a sima kép 500 a színes 4Ds 1000 (de ezt nem minden esetben tudnak adni) Valamint videó felvétel a vizsgálatról 2500 Ft. Bárkinek. Nem kell könyörögni meg semmi, aki ki fizeti meg kapja, független attól, hogy van-e fogadott orvosa vagy sem...
Szia! Nekem Szegeden a Nõi Klinikán nem adtak, hiába kértem. Azt mondták, hogy csak a 4D-s ultrahangon adnak. A 4D-n kaptam egy képet, egy CD-t 8 képpel, meg egy dvd-t a vizsgálatról, ami kb. 15 perc. (igen borsos áron:12.000 Ft) Bár akárhányszor ránézek a képre, úgy gondolom: Megérte! 32 hetes Kismama

Mi az AFP menete? Éhgyomorra kell menni, mikor leveszik a vért ultrahangra is sor kerül vagy a 18. hetes genetikai ultrahangon?

Legjobb válasz: Nem kell éhgyomorra menni.Uh pedig akkor lesz,amikor megvan az AFP eredménye.2gyerekes+20hkm

Nem kell éhgyomorra menni.Uh pedig akkor lesz, amikor megvan az AFP eredménye.2gyerekes+20hkm
Na ez az, amirõl már egy elõzõ kérdésben is eltérõ válaszok születtek... Nekem azt mondták, hogy éhgyomorra. Sima vérvétel, UH majd csak a 18. héten a lelet tudatában.
tényleg nem kell úgy végezték el a 18 hetes uh t hogy 16 hetesen vetettem le a vért . muszáj volt pontosan mennyek mert a védõnõ nagyon szigorú volt hogy pontos idõbe mennyek.
CSAK A CUKORTERHELÉSNÉL kell éhgyomor.AFP-nél nem. Bemész, leveszik a vért, 2hét múlva eredmény, azon a héten mehetsz a 18hetes genetikai UH-ra. Nekem ezért kellett elmennem a 16ik héten az AFP-re mert nálunk 2hét amig kész az eredmény.
nekem is úgy kellett menjek hogy nem ehettem
a cukor mérésnél meg vérvétel elõtt kellett 1 zsemle 1 pohár tej
bocsánat vérvétel elõtt 1 órával
Az AFP-nél nem kell éhgyomorra menni, az AFP-n kívül nálunk ekkor veszik le a fertõzõ betegségekre is a vért, betöltött 16. hét a lényeg, genetikai uh-ra meglegyen az eredmény, nekem ekkor vették le az integrált 2. részét is. Terheléses cukornál kell éhgyomorra menni, 1 bökés, cukros-citromos lötty és 2 óra múlva újra bökés. 33 hetes kismama
nekem más hogy csinálták a cukor mérést ! vérvétel elõtt 1 órával kellett igyak , 1 pohár tejet, és egyek 1 zsemlét . és rendes vérvétel volt és vizelet vétel

Tatán a 18. heti genetikai ultrahangon ott lehetnek a családtagok?

Tatabányán nem lehetett

Legjobb válasz: Az már hasi ultrahang nem hüvelyi szóval lehet igen.

Az már hasi ultrahang nem hüvelyi szóval lehet igen.
Nálunk egy hozzátartozó jöhet be UH-ra. Pesti vagyok.
A kérdező hozzászólása: Tatabányai is hasi volt a 12hetes és mégse engedtek be senkit
Ma voltunk, és a párom, és a kislányom is bent volt. Olyan aranyos a dokink, a lányomnak magyarázott mindent :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló!Kisfiú v kislány a pocaklakód?Melyik dokinál voltatok?Gratulálok!
Tatbányán tuti nem, Tatán az sztk-ba nem tudom, de Pálos Lajoshoz 100 % h be lehet menni, mindig azt mondja, h ha Apuka jól viselkedik....:) )))) Sõt, mi a kisfiúnkat is bevittük már, vagyis nem akartuk, de a dr. behívta apát is meg õt is :) )) mondjuk nála született õ is. (már válaszoltam egy kérdésedre, ha többet szeretnél megtudni az orvosról nyugodtan írhatsz, szívesen válaszolok)
A kérdező hozzászólása: Nekünk most genetikai lesz, szerintem nem õ fogja csinálni sajnos:(.De ha csak úgy bemegyek hozzá h ultrahangot szeretnék, akkor megcsinálja?Vagy ennek mi a módja?Köszi a választ!:)
A 12. genetikai uh-ot a magánrendelõjében csinálta, képet kaptunk. A 18. genetikai uh-ra mindig a kórházba küld, de ha akarsz attól függetlenül nyugodtan mehetsz hozzá, a babának az uh nem árt, én pont hétfõn kérdeztem tõle, mert nekem aznap két uh volt (meg kedden is 2 uh-om volt. Képet mindig ad és azért nem kell többet fizetni. Én hétfõn úgy jöttem el tõle, h 4 db 4d-s képet adott, bár nekem a császár miatt már nem lehet olyan jól látni a baba arcát, de ha neked még nem volt, akkor sztem simán (barátnõmnek is már tök szép képeket adott)

A kötelező ultrahangokra 12, 18 hetes) mi alapján kell menni? Utolsó mensi, vagy a baba méreteiből számított idő alapján?

Legjobb válasz: A baba méreteibõl számított idõpont alapján. De nekem konkrétan megmondta a dokim, hogy melyik nap menjek a 12. heti UH-ra, hogy biztos ne legyen csúszász. A 18. heti UH már nem feltétlenül a 18. héten van. Inkább a 18-20. héten, ahogy megkapod az AFP eredményedet. Én 19 hetesen voltam. 24 hetes kismama

A baba méreteibõl számított idõpont alapján. De nekem konkrétan megmondta a dokim, hogy melyik nap menjek a 12. heti UH-ra, hogy biztos ne legyen csúszász. A 18. heti UH már nem feltétlenül a 18. héten van. Inkább a 18-20. héten, ahogy megkapod az AFP eredményedet. Én 19 hetesen voltam. 24 hetes kismama
12. heti ultrahangra megmondta a doki hogy mikor menjek, mikor vagyok 12 hetes, de a menstruáció alapján számolta. 18. hetire én 18+6 naposan mentem, mert akkora lett meg az afp-m, s azt vinni kellett magammal, de erre is mondta a doki hogy kb. mikor menjek, s oda tényleg a 18-20.hétig lehet menni, s nekem utánna számolta át a szülés várható idõpontját a két ultrahang + az utolsó menszi alapján. Szerintem az utolsó mensi alapján menjél, a vizsgálaton majd kiderül mennyi idõs terhes is vagy valójában.

A 18-20. hetes ultrahangra vinni kell az AFP eredményt is? És ha nem kapom meg addig?

Legjobb válasz: Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm

Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! az a helyzet, hogy a 17 .héten lesz nekem az AFP vérvétel, vagyis akkor leszek 17+1 napos. Így nem tudom egyenlõre hogy kérjek idõpontot az ultrahangra. Nem szüntették még meg, de én is sok helyen hallom, hogy elég elavult vizsgálat.
Na így aztán meg tuti rossz eredményt fog majd kimutatni, hogy nem pont a 16. héten csinálják, szóval nem is foglalkozz az eredménnyel.
17+1 hetesen már pláne semmi értelme az AFP-nek. Ne ijedj meg ha rossz lesz az eredmény! Úgy tudom pont 16 hetesen kell levenni, napok is számítanak. De egyébként nekem kellett az UH-ra, ezt többször is elmondta az orvos is meg az ultrahangos is mikor bejelentkeztem.
Szia, nekem ott csinálták az afp-t, ahova ultrahangra járok, és azt mondta a doktornõ, hogy telefonon értesítenek, ha valami érték nem jó (integrált tesztet csináltattam), de hál istennek nem hívtak, én hívtam föl, hogy minden ok-e, és olyan rendes volt, hogy átküldte e-mailben, így nekem nem kellett vinnem vissza, mert nála volt. A dokimnak kellett vinni.
Én nem voltam AFP-n, így nem is vittem eredményt a 18 hetes ultrahangra (19. héten voltam), nem kérték tõlem, nem is kérdezték, szóval ezen nem kell aggódnod.
Igen, az AFPnél nagyon fontos, hogy a 16. héten vegyék le, mert ha nem akkor, mindenféle hülyeség fog kijönni. Nekem 1 nappal a 16. hét elõtt vették le és rohangálhattam genetikai tanácsadásra. Egyébként a genetikai uh-n nincs rá szükség, mert ha rossz eredmény jön ki, akkor úgyis genetikai tanácsadáson kell részt venni, ami a Bajcsyban meg a sotén van. Nekem is azt mondta a védõnõ , hogy szeptembertõl kiveszik a protokollból, mert elavult , értelmetlen vizsgálat és csak feleslegesen hozzák a frászt a kismamákra.
Inkább a 20. héten legyen az UH. Jobban látszik a baba. Tudom nehéz kivárni, de sok helyen már ezt kérik. Én magánban oltam a Magzati Diagnosztikai központban és külön kérték az afp-t.
Istenhegyi Géndiagnosztikán voltam, én is csak pár nappal az UH után kaptam volna meg az eredményt, de nem is kérték. Mondta a doki, hogy ha hoztam ránéz, de amúgy nem érdekli, semmit nem jelent az a vizsgálat, ami jelent valamit, azt õ fogja most megnézegetni :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!