Találatok a következő kifejezésre: A 18 sima (15 db)

Milyen következményekkel jár ha egy apa megüti a 18 éves gyermekét? (aki igazából már nem kiskorúként van kezelve mert el múlt 18. ) fel jelentheti? Gondolok én itt most egy sima pofonra vagy akár egy ütésre, és tegyük fel hogy az nem látszik.

Legjobb válasz: Lenne értelme? Szerintem a ti kapcsolatotok már annyira rossz, ha ilyen elõfordulhat, hogy nem érdemes azon rontani és feljelentéssel. Valószínû következménye se lenne, bizonyítani nem lehet, ha nincsenek tanuk, ha vannak is talán kap egy megrovást. Ha egyáltalán.

Lenne értelme? Szerintem a ti kapcsolatotok már annyira rossz, ha ilyen elõfordulhat, hogy nem érdemes azon rontani és feljelentéssel. Valószínû következménye se lenne, bizonyítani nem lehet, ha nincsenek tanuk, ha vannak is talán kap egy megrovást. Ha egyáltalán.
Mondd meg neki, hogy jól jegyezze meg amit csinált, és esetleg még csinálni fog, mert egyszer erõsebb leszel nála. De ha ilyet nem mondasz, akkor mondjál csak annyit, hogy jól jegyezze meg amit csinált, és esetleg még csinálni fog, mert eljön még az az idõ, amikor rád lenne utalva.
A 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel nem tudnak mit tenni.. Meg kb. ha bemész evvel a rendõrségre körbe röhögnek! Apám eladta a kocsiját részletre és a csávó 50.000 adott elõször és többet nem fizette, na most evvel bement a rendrõségre és semmit nem csináltak.. És persze nem 2 forint volt az autóba ölve.. Szóval..
vannak emberek, akiket kékre zöldre ver a férjük, apjuk stb napi szinten és mégse tesz semmit a rendõrség, akkor egy pofon miatt...
Ver az apád, vagy mi? Vagy csak egy pofont kaptál? Nem lesz semmi, amíg vér nem folyik. Ha ver, akkor költözz el, vagy ne is vegyél róla tudomást. Ha kaptál EGY pofont, gondolkozz el, hogy miért.
én 18 évesen eldöntöttem, hogyha felnõtt létemre bárki hozzámnyúl(akár apa, akár anya) igenis visszaadom, hogy vegyék észre, már nem vagyok a kiskutyájuk...egyszer volt erre példa, anyám megráncigálta a hajam én meg visszaráncigáltam... le is döbbent rajta, és kajak elkezdett sírni, mint egy kislány az oviban... többet nem is nyúlt hozzám senki... érdekes...õ gyerekkoromban verhetett engem, de mikor már felnõtt létemre nem tûröm el és egyszer visszaadom, kész traumát okozok vele...meg is érdemli, ha egy felnõtt embert akart fizikai bántalmazással "nevelni"...a nevelés itt már véget ér, innentõl kezdve tanácsokat meghallgatok, de senki nem szólhat bele az életembe... 20/L
Engem apám egyszer ütött meg, elmúltam akkor már 18. Kaptam tõle egy nyaklevest. nagyon pipa lettem, de na és. Dühöngtünk egyet és kész. Ma már nagyon viccesnek tartom :) Ráadásul teljesen hülyeség miatt kaptam. ha nem rendszeres, akkor hagyd a fenébe. 31/N
A gyerekverés következménye: a gyerek rá se fog sz.rni a szülõre öregkorában. Egyéb következménye Magyarországon nincs. Költözz el mielõbb, búcsúzóul nyomj le neki te is egyet (vagy ha csaj vagy, kérd meg egy fiúbarátodat). A második válaszolót inkább nem minõsítem, szomorú, hogy még mindig ott tartunk, hogy egyesek az áldozatot állítják be hibásnak. Szégyen, hogy egy "szülõ" (bár a gyerekverõket inkább nem minõsíteném annak) büntetlenül bármit megtehet, és akármilyen sz.r ember, mindig neki adnak igazat :(
A kérdező hozzászólása: Nem tudok lépni, költözni meg végképp nem..:S ha elmennék a a semmibe, a jövõm kilátástalansága nem túl biztató, és utána valószínûleg nem mehetnék vissza, így sajnos tûrök. nem ver folyamat, de fenyegetõzik...és gondoltam hátha meg tudom fogni ezzel a a feljelentéses dologgal.de nem!!.:S
A kérdező hozzászólása: Tehát semmilyen következménye nem lesz...a rendõrség tehetetlen ilyenkor....értem:S
Ez elég nagy girnyóság, hogy elmenni nem akarsz, tartson csak el, de feljelentenéd. És utána szerinted mi van? Tudnál ott élni? Így milyen lehetõségeid vannak ilyen apa mellett! Hát én húznék a semmibe!
Nem tudjuk pontosan mi történt, mik voltak az elõzmények, amiért azt a pofont kaptad. De egy sima pofonért feljelenteni valakit? Én úgy gondolom, hogy ha annyira felnõtt vagy, hogy téged senki nem "nevelhet" akkor ahhoz is elég felnõttnek kell lenned, hogy megállj a saját lábadon. Ha rendszeresen verne az apád, úgyis arra törekednél, hogy minnél távolabb kerülj tõle. De itt nem errõl van szó. Gondoltad feljelented és utána visszamész az õ lakásába mintha mi sem történt volna? Engem gyerek koromba sose ütött meg apu, anyutól kaptam néha egy-egy nyakast. Aztán voltam már vagy 22-23 éves mikor egyszer apu lekevert egyet, és még most is azt modom, hogy tök jogosan, mert olyan stílusban beszéltem vele. Én is anya vagyok, ha a gyerekem másképp nem tudnám észhez téríteni, akár 30 éves korában is felpofoznám. De, ha nálam lakna és eszébe jutna feljelenteni, abban a pillanatban költözhetne, és nem érdekel hova megy. Felnõtt nem attól lesz valaki, hogy nagykorú hanem, hogy úgy viselkedik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.

A 18. héten sima (2D-s) ultrahangon a doki látja ha valami gond van a babával?

AFP-n voltam már de az eredményem nincs még meg, és csak 26-án kell mennem majd a genetikai ultrahangra és akkor tudom meg az eredményt is, csak addig meg izgulok.:(

Legjobb válasz: Szia! Ha valami durva rendellenesség lenne azt biztos látná de ne idegeskedj feleslegesen mert az nem jó neked se meg a babónak se! Ha nem gyõz meg a sima ultrahang akkor menj el erre a 4d-s uh-ra már van azt hiszem 8000FT-tól és ott izig vérig megnézheted(meg az ultrahangos is) a kis bújjkálót!

Szia! Ha valami durva rendellenesség lenne azt biztos látná de ne idegeskedj feleslegesen mert az nem jó neked se meg a babónak se! Ha nem gyõz meg a sima ultrahang akkor menj el erre a 4d-s uh-ra már van azt hiszem 8000FT-tól és ott izig vérig megnézheted(meg az ultrahangos is) a kis bújjkálót!
Szia. Pont ezért van kitalálva a 18. heti genetikai uh, hogy kiszûrje ha valami rendellenesség van. Egyébként azt 2 d-ben nézi az orvos, nekem kb 25 perces volt és a végén kapcsolt át 4d-re és megmutatta a kispofiját. Üdv, 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Ja értem már. Én azt hittem a genetikai uh 4D-s.. de akkor jólvan.:) Egyébként azért is megyek, mert szeretnék már képet kérni róla, ugyanis még nincs.:(
A kérdező hozzászólása: És köszi a válaszokat! Boldog babavárást Nektek!:)
Mi az a fimotás ? .
fimota egy rövidítés: figyelemzavar-mozgászavar-tanulászavar
Ilyen kispesten nincs, ere spec iskola valo, keres neki speciális iskolát .én a 2 fiamat , hasonlo problémák miatt egy speciális suliba járatom, sulyos, beszédhiba, figyelemzavar.városliget mellet van ere megfelelö iskola.
A kérdező hozzászólása: az oviban is elsõ nap megbélyegezték, úgyhogy másnap szóltam h nem a gyerekem nem hülye, nem éretlen, csak figyelemzavaros és hiperaktiv kissé. onnantól szerencsére másképp kezelték, nemsokára már azt hallgattam, h õ a legokosabb és legintelligensebb koránál jóval érettebb. délután mikor mentem érte, õ a kis enciklopédiájából "tanitotta" az óvónénit, miközben a többiek a földön henteregtek.. nagyon muzikális is, zeneiskolából szóltak vigyük oda. egyházi oviba járt pár hónapot, na ott nem tudták-akarták kezelni, beskatulyázták.. :( köszi a tanácsokat!
A mi idõnkben nem voltak hiperaktív gyerekek. 54F Én biztos az lettem volna, ha mostanában születek. Nem tudom, van-e összefüggés, de nekünk naponta volt tesi óránk, és a tornatanár komolyan vette a dolgát. Ami viszont biztosan összefügg a betegséggel, az az ételszínezékek és egyéb adalékanyagok egy csoportja. Talán érdemes lenne utánajárni, mielõtt különleges iskolába íratod a gyereket.


A 18 hetes sima Uh-os képen mindenkinek kis (már ne hari, de a sajátomra mondhatom) ufora hasonlító fejecskéje van a babának?

Legjobb válasz: Igen, nekem is elég "nagy" a feje a képen, de az értékek a doki szerint jók lettek. Szóval, ha az adatok jók, akkor ne aggódj!

Igen, nekem is elég "nagy" a feje a képen, de az értékek a doki szerint jók lettek. Szóval, ha az adatok jók, akkor ne aggódj!
Nekem sosem jutott eszembe az ufo, ha a babára gondolok, vagy nézek. Gyönyörû fejecskéje van, látszik mindene a sima uhon is, és már most biztos vagyok benne, hogy apja lánya lesz.-) Szerintem már most gyönyörû:-)
igen ufóra hasonlít a buksija, de a doki mondta is, hogy minden baba így néz ki, ne aggódj!
Szia én is kérdeztem ezt pár napja most jobban érzem magam hogy nem csak én látom ökeet kis idegeneknek :) én nem tudom mit csináljak mert 21 hetesen mennénk a keresztszüleihez és csinálnák nekik egy baba mozit de még olyan kis ufo pofa inkább késöbre hagyom a mozit :) )))))
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok, persze tudja az ember hogy minden rendben velük, csak olyan mások ilyenkor, és mégis milyen édesek! Megnyugodtam.Boldog babavárást mindenkinek!
Én arra lennék kíváncsi, hogy vajon Plejádi, Reptoid, vagy Kriariax a kicsi apja...

A 18 heti genetikai sima ultrahang helyett el lehet e menni 4 d ultrahangra?

hogy van ez, ha nem a kötelez? 18-hetire megyek,hanem inkább 4 d-re az is megfelel?,adnak a 4 d-r?l is valami leletet? szoval kiváltható a 4-d vel?

Legjobb válasz: Adnak ott is leletet,de nem hinném,hogy kiváltható vele.Mi mindig 4d-re járunk,de a kötelezõket nekem is a kórházban csinálja a dokim.Azért kérdezd meg.Habár most jut eszembe,a 30 hetes uh-t 4d-vel csinálta a magánrendelõjében és mondta,hogy a kórházba így nem kell menni,csak 32 hetes vérvételre. 31heteske

Adnak ott is leletet, de nem hinném, hogy kiváltható vele.Mi mindig 4d-re járunk, de a kötelezõket nekem is a kórházban csinálja a dokim.Azért kérdezd meg.Habár most jut eszembe, a 30 hetes uh-t 4d-vel csinálta a magánrendelõjében és mondta, hogy a kórházba így nem kell menni, csak 32 hetes vérvételre. 31heteske
Adnak a 4D-n is leletet, de nem váltja ki a a 18. heti genetikai UH-ot. Viszont azután érdemes elmenni egy 4D-sre is mert ott viszont ekkor már nagyon klasszul látszik a kis picur.
Hûû!! Ez elgondolkodtatott. Amikor terhes voltam a második fiókámmal, akkor magánba jártam. Ennek ellenére a doki a 18 hetes genetikaira beküldött a kórházba, azt mondta, ott kell csináltatni, mert az a hivatalos eljárás. Nos ez két éve volt, de szerintem nem váltható ki. Egyébként 4D-n nekem mindkét pasimmal csináltak 2D-t is, és genetikai szûréssel kezdték. Utána volt csak mozizás :o)
Vannak olyan helyek, ahol leletet is adnak, és normálisan megvizsgálnak, de legtobb helyen csak moziznak. Ahol megvizsgalnak, ott szerintem eleg, ha azt megmutatod a nodokidnak, kérdezz rá. Illetve van olyan is, 4ds helyeken csinalnak 2d-set is, leletekkel, normalisan, 2 in 1 egyszerre letudhatod a kettot, és akkor nem kell becaplatni a korhazba.
A 18. heti genetikai UH kötelezõ. magyarán a dokidnak meg kell csinálnia. Ha akartok elmehettek 4D-sre, de azok nem hivatalos adatok, márpedig a hivatalos adatoknak be kell kerülniük a kiskönyvedbe. 23 hetes kismama
Nem válthatja ki, kötelezõ! Szakembertõl tudom, hogy a 4D inkább mozizásra való, a genetikai rendellenességeket a sima 2D-n lehet kiszûrni.
A kérdező hozzászólása: tudom, hogy kötelezõ, csak én egybe gondoltam a kettõt, nem e lehet:) ) majd megkérdezem a 4-d dokit.azért köszike
A kérdező hozzászólása: köszi mindegyikötöknek, azt olvastam valahol hogy 4d genetikai uh. ezért is merült fel ez a kérdés bennem.

Egy ideje nagy odafigyeléssel MEGISZOM NAPONTA 18 POHÁR SZÉNSAVMENTES ÁSVÁNYVIZET, VAGY SIMA CSAPVIZET. Sokan, sokfélét mondanak. Kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok! Sok a napi 18 pohár víz? (18*2dl)

Azt mondják, napi 10-12 pohár vizet érdemes inni! N?knek körülbelül kilenc, a férfiaknak tizenhárom pohárnyi folyadékot ajánlott. Terhes n?knek naponta minimum 3 litert.

Legjobb válasz: Ez akkor 3,6 liter. Elég sok, de még határeset, ha emellett melegben vagy, sportolsz, mozogsz izzadsz, akkor jó. Mondjuk szerintem egy nõnek 3 liternél többet felesleges inni, nekem a legnagyobb melegben se megy e két másfeles víznél több, és az már a vesét is feleslegesen terheli.

Ez akkor 3, 6 liter. Elég sok, de még határeset, ha emellett melegben vagy, sportolsz, mozogsz izzadsz, akkor jó. Mondjuk szerintem egy nõnek 3 liternél többet felesleges inni, nekem a legnagyobb melegben se megy e két másfeles víznél több, és az már a vesét is feleslegesen terheli.
Szóval 3.6 liter folyadék egy kicsit soknak tûnik, ha mellette az étkezés normális! Persze nagyon függ a körülményektõl, idõjárástól, folyadékháztartástól.
Úristen, hogy bírsz ennyit meginni?? Tudatosan iszod, vagy azért, mert szomjas vagy? Én eddig azt hittem, sokat iszom, nemrég figyeltem, mennyit is, és rájöttem, hogy max. 3 db 0, 5 literes üveg vizet iszom, azaz 1, 5 litert. Pedig azt hittem, simán megiszok naponta 2 litert. :D Szerintem tól sok, amennyit iszol, csökkentsd le 12 pohárra, mert ez a mennyiség szervezetedet is terheli!
Víz terheli a szervezetet lol. 3, 5 liter víz egyátalán nem sok, igyad nyugodtan. Ez a nõknek meg férfiaknak mennyit egy baromság. Testsúlytól függ persze, 20 kilónként 1 liter, kb így számolhatsz. De ilyenkor nyáron simán túl lehet lépni, minden megerõltetés nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!! Tudatosan iszom. Ha csak akkor innék, mikor szomjas vagyok, alig fogyna el 0, 5-1 liter. Van, hogy lefekvéskor jövök rá, hogy az összes folyadék, amit sikerül magamhoz vennem; reggeli kávé, 2 dl valami a reggelihez, leves, 2 deci valami az ebédhez, 2 deci valami a vacsorához. Jobb esetben. Most, mikor felkelek éhgyomorra megiszom 4 dl vizet, aztán minden órában minimum 2 decilitert. Aztán számolom a poharakat. Régebben hordtam magammal a vízzel teli flakont, hátha eszembe jut inni... most itt van az asztalomon két flakon és egy pohár. Töltögetem, töltögetem, iszom, iszom.

Megnagyobbodott (10-18 centiméteres) nyirokcsomók, hematológiai vizsgálat pár nap múlva. A sima vérvizsgálat alapján nem vagyok rákos, mennyire van okom aggódni?

Az, hogy egyáltalán nem fájnak és hogy valószín?leg jó ideje meg vannak valamilyen rosszindulatú daganatos betegségre utalhatnak, de a vérkép azt mutatja ki, hogy nem vagyok rákos. Ennek fényében mennyire nagy a valószín?sége komoly bajnak, ami majd a pár nap múlva bekövetkez? hematológiai vizsgálatból derülne ki?

Legjobb válasz: 10-18 CENTI??? Nem mm?? Milyen vérvizsgálat volt? Miket néztek? Nem vesznek elõle mintát?

10-18 CENTI??? Nem mm?? Milyen vérvizsgálat volt? Miket néztek? Nem vesznek elõle mintát?
A kérdező hozzászólása: Á, nagyon csúnyán elírtam. Milliméter, igen, tehát 1-1, 8 centiméter. Ki lehet valahogy javítani? Egy teljesen átlagos vérvétel volt, ilyen Központi Laboratóriumi vizsgálat. Mintát még nem vettek, még ezen a héten megyek vele hematológiára (elõször).
Hát sajnos a negatív rutin vérkép nem zárja ki. De reméljük nincs semmi komoly!

November végi babavárók, hogy vagytok? Szerdán megyek uh-ra, sima 2D-re (18+5 h leszek akkor), ha a baba is úgy akarja, ott már láthatom, h kislány-e v. kisfiú?

Legjobb válasz: November elejei babaváró vagyok, én ma voltam 21+5 hetesen UH-n. Sima 2D-sen, de abszolút semmit nem tudtunk kivenni a nemével kapcsolatban mert oldalról látszik a baba. (Legalábbis nálunk). Lehet reménykedni benne, de én azt tanácsolom ne éld bele magad! :) Boldog babavárást! :)

November elejei babaváró vagyok, én ma voltam 21+5 hetesen UH-n. Sima 2D-sen, de abszolút semmit nem tudtunk kivenni a nemével kapcsolatban mert oldalról látszik a baba. (Legalábbis nálunk). Lehet reménykedni benne, de én azt tanácsolom ne éld bele magad! :) Boldog babavárást! :)
Nekem már mondták páran, szonográfus is, hogy a lányok bújósabbak a pocakbanés nem nagyon szereik mutogatni magukat :) Az enyém sem akarta, de csak kicsikarta a szonográfus, és lány.:) November végére vagyok kiírva, Jol vagyok, már egy hete kb, nehezen veszem a levegõt, biztos ahogy nõ nyomja a tüdõmet.:) A derekam állandóan fáj, van hogy fel sem bírok kelni a földrõl:) Te hogy vagy?
Sziasztok! Én november 21.-re vagyok kiírva. Én Kecskemétre járok és nekem a 18 hetes (magánrendelés) és a 19 hetes genetikai uh-n is kislányt mondtak eddig. Általában igen, ilyenkor már látszik a neme, ha mutatja magát!
Sziasztok! Én nov. 30-ra várom a babát! Múlt héten voltam magán orvosnál vizsgálaton, uh-n, kislányt látott! :) 9én megyek kötelezõ uh-ra reméljük ott is megmutatja majd magát!Pocakom nõdögél, érzem a mozgást, nem erõs, de érezhetõ :) Meleget szobában klímával egész jól viselem! Étvágyam van bõven, vitamint szedem még! Elsõ baba, így nagyon várjuk már! Ti mikor fogtok vásárolni majd? Boldog babavárást mindenkinek!
Még nem érzem sajnos a mozgást.:( Pedig annyira szeretném ma léptem a 19. hétbe pedig.Már vásároltunk ezt azt, lehet csomó felesleges dolgot, de majd kiderül :) A nagyobb dolgokat mint a babakocsi, kiságy stb, késõbb fogjuk megvenni, kb a 30.hét körül.Borzamlas a meleg.Csak ha megy a klíma akkor tudom elviselni, beton tömben lakunk legfelül, ha kikapcsolom a klímát 5 perc alatt megint 32 fok lesz.:(
Ennel mar csak az oravisszaallitasos kerdes jobb:) Ja az nekem is tetszett... Idióták
A kérdező hozzászólása: És ha nem szívódott fel akkor meddig kell kiegészítõ védekezés?
Csak hányás és SÚLYOS HASMENÉS esetében kell egy újabb tabit bevenni 12 órán belül. Neked nem volt semmilyen hasmenésed, szóval semmi szükség se újabb tabira se kiegészítõ védekezésre. Olvass utána a betegtájékoztatóban!
Gyomor és bélrendszer mûködése... ööö... nem is tudom... általános iskolás anyag? Metált bírod? :)
A kérdező hozzászólása: Metánt birod? xD
Ennel mar csak az oravisszaallitasos kerdes jobb:) Egyebkent felszivodott, nyilvan, mivel ennyi ido alatt a beleidig sem ert el, nemhogy at is ment volna...

18 éves szakiskolás vagyok. Eddig betegség esetén táppénzes igazolást adott az orvos . Most csak sima igazolást kaptam. Az új rendelet szerint az ipari tanulók már nem kaphatnak táppénzes igazolást. A tanárom miatt érdekel. Ez igaz?

Legjobb válasz: Megkérdeztem az OEP-t nincs új rendelet.Az orvos megírhatta volna a keresõképtelen volt igazolást,de a tanárom elfogadta a sima igazolást is csak mérges volt.Most már csak azt nem tudom,hogy ebbõl mindig probléma lesz ezután?Máshol ez probléma?

A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem az OEP-t nincs új rendelet.Az orvos megírhatta volna a keresõképtelen volt igazolást, de a tanárom elfogadta a sima igazolást is csak mérges volt.Most már csak azt nem tudom, hogy ebbõl mindig probléma lesz ezután?Máshol ez probléma?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!