Találatok a következő kifejezésre: A 18 genetikán meg (3 db)

Ha a 12 hetes genetikán minden rendben volt, és megcsináltattam a kombinált down szűrést is, ami negatív volt, akkor attól még lehet baj a 18 hetes genetikán?

Legjobb válasz: Szia! Elvileg nem! Én is végigcsináltam ezeket a korom miatt, és a 2. genetikán minden rendben volt. De a dokik minden esetben kihangsúlyozzák, 100 %-ot õk nem garantálnak. Ez van! Szerintem nyugi, bár én is akkor leszek nyugodt, ha kibújik és rendben lesz! 22 hetes

Szia! Elvileg nem! Én is végigcsináltam ezeket a korom miatt, és a 2. genetikán minden rendben volt. De a dokik minden esetben kihangsúlyozzák, 100 %-ot õk nem garantálnak. Ez van! Szerintem nyugi, bár én is akkor leszek nyugodt, ha kibújik és rendben lesz! 22 hetes
A terhesség 18-19. hetében, a hasfalon keresztüli érzékelõvel végzik. Ekkorra már elkészültek az AFP eredmények, ennek a birtokában jól kiszûrhetõk a fejlõdési rendellenességek, kromoszóma-elváltozások, a koponya, arc, gerinc, szív, a rekeszizom, hasfalzáródási problémák, vesék, húgyhólyag végtagok fejlõdési rendellenességei, elváltozásai. Kimutathatók a lepény tapadási rendellenességei és a pontos terhességi hetet is jól össze lehet hasonlítani a korábbiakkal
Kicsi rá az esély, de lehet. Egy ismrõsömék sajnos így jártak. 23 hetes kismama

A 18 hetes genetikán meg tudják már mondani a baba nemét?

Debrecenben a klinikára megyek genetikára.

Legjobb válasz: Szia! Ha a babád is meg akarja magát mutatni, akkor igen! Ha viszont rosszul fekszik, takarja magát, akkor sajna nem! Minden jót: 32 hetes kismama

Szia! Ha a babád is meg akarja magát mutatni, akkor igen! Ha viszont rosszul fekszik, takarja magát, akkor sajna nem! Minden jót: 32 hetes kismama
Elég valószínû, hogy már meg tudják mondani. Nekem már 12 hetes uh-n megmondták, hogy mi lesz a babám neme. (szintén Debrecenben)
Szia, Nekem a 12. heti nyaki redõn is megmondták már, hogy kisfiú.A 18. hetin pedig megerõsítették, annyira cukin lebegett a kukaca a nagyvilágban, meg is lett dícsérve, hogy "méretes".Van olyan barátnõm akinek a születéskor derült ki, mert minidg ott volt a keze a kukacánál és nem látták :oD sok sikert hozzá :oD 22 hetes kismami
Ha úgy fekszik, igen. Én is ott tudtam meg, hogy puncisom van, amit azóta meg is erõsítettek.-)

Más is ennyire aggódik? Nagyon félek a magzatelhalástól! Jövőhéten megyek a 18 hetes genetikára, de még semmi mozgást nem érzek, és nagyon félek, hogy esetleg elhalt a baba!

a hasam szokott szurkálni,meg a köldököm alatt szokott csipkel?dni,de még semmit nem érzek! vagy még az korai lenne els? babánál?

Legjobb válasz: Nyugi elsõ babánál nem mindenki érzi meg a 20.hét elõtt a mocorgást! 31 hetes kismami

Nyugi elsõ babánál nem mindenki érzi meg a 20.hét elõtt a mocorgást! 31 hetes kismami
Szerintem semmi probléma.Majd mostanában kezded érezni(18 hétnél kezdõdik), majd a következõnél lehet, hogy kicsit elõbb. De természetes, hogy félsz, én ugyanígy voltam.Míg nem éreztem minden nap a mozgását, mindig félve mentem a vizsgálatra mind a két gyereknél.Mikor meghallottam azt a szót, hogy 1 élõ magzat akkor nyugodtam meg.Teljesen normális hogy félted a picidet.Szerintem nem lesz semmi baj!!
Ne aggódj, nincs annál rosszabb!18 hetesen még csak remegést, apró kis "kaparászásokat" érezhetsz a hasadban, igazi mozgást még nem, fõleg elsõ babánál! Mi 24 hetesek vagyunk, és kb. másfél hete lehet konkrét mozgást érezni, ez így természetes! Nem szabad olyanra gondolni, hogy elhalt volna. Ilyenkor már szerencsére amúgy is ritka.(És ne is olvasgass ilyenekrõl!) Szóval fel a fejjel, és nyugalom, légy boldog ebben az idõszakban!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! most még azon is aggódom, hogy most beszéltem a védõnõvel, és hamarabb mentem el egy héttel az afp-re, tehát 15 hetesen!
Az AFP miatt ne aggódj, sztem egy hét nem jelent semmit. Mivel a terhességi heteket a baba mérete alapján számolja a gép, így ez csúszkálhat(egyszer jobban nõ, máskor nem annyira), szerintem én is korábban voltam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!