Találatok a következő kifejezésre: A 18 AFP (62 db)

A 18-20. hetes ultrahangra vinni kell az AFP eredményt is? És ha nem kapom meg addig?

Legjobb válasz: Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm

Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! az a helyzet, hogy a 17 .héten lesz nekem az AFP vérvétel, vagyis akkor leszek 17+1 napos. Így nem tudom egyenlõre hogy kérjek idõpontot az ultrahangra. Nem szüntették még meg, de én is sok helyen hallom, hogy elég elavult vizsgálat.
Na így aztán meg tuti rossz eredményt fog majd kimutatni, hogy nem pont a 16. héten csinálják, szóval nem is foglalkozz az eredménnyel.
17+1 hetesen már pláne semmi értelme az AFP-nek. Ne ijedj meg ha rossz lesz az eredmény! Úgy tudom pont 16 hetesen kell levenni, napok is számítanak. De egyébként nekem kellett az UH-ra, ezt többször is elmondta az orvos is meg az ultrahangos is mikor bejelentkeztem.
Szia, nekem ott csinálták az afp-t, ahova ultrahangra járok, és azt mondta a doktornõ, hogy telefonon értesítenek, ha valami érték nem jó (integrált tesztet csináltattam), de hál istennek nem hívtak, én hívtam föl, hogy minden ok-e, és olyan rendes volt, hogy átküldte e-mailben, így nekem nem kellett vinnem vissza, mert nála volt. A dokimnak kellett vinni.
Én nem voltam AFP-n, így nem is vittem eredményt a 18 hetes ultrahangra (19. héten voltam), nem kérték tõlem, nem is kérdezték, szóval ezen nem kell aggódnod.
Igen, az AFPnél nagyon fontos, hogy a 16. héten vegyék le, mert ha nem akkor, mindenféle hülyeség fog kijönni. Nekem 1 nappal a 16. hét elõtt vették le és rohangálhattam genetikai tanácsadásra. Egyébként a genetikai uh-n nincs rá szükség, mert ha rossz eredmény jön ki, akkor úgyis genetikai tanácsadáson kell részt venni, ami a Bajcsyban meg a sotén van. Nekem is azt mondta a védõnõ , hogy szeptembertõl kiveszik a protokollból, mert elavult , értelmetlen vizsgálat és csak feleslegesen hozzák a frászt a kismamákra.
Inkább a 20. héten legyen az UH. Jobban látszik a baba. Tudom nehéz kivárni, de sok helyen már ezt kérik. Én magánban oltam a Magzati Diagnosztikai központban és külön kérték az afp-t.
Istenhegyi Géndiagnosztikán voltam, én is csak pár nappal az UH után kaptam volna meg az eredményt, de nem is kérték. Mondta a doki, hogy ha hoztam ránéz, de amúgy nem érdekli, semmit nem jelent az a vizsgálat, ami jelent valamit, azt õ fogja most megnézegetni :)

Afp eredményem a 18 triszomia pozitív majd voltam genetikai tanacsadason ahol közöltek hogy nem tudták meg nézni a kis kezét mert ugyanis okolbe volt valakinek volt valami hasonló?

Legjobb válasz: valami nekem itt nem tiszta egy sima afp vizsgálat nem mutat 18-as triszómia kockázatot, ha az afp túl alacsony, down kórra lehet gyanakodni, de az a 21-es kromoszóma triplázódása, a 18-as triszómia sajnos Edwards kórt jelent, ami az élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség :(

valami nekem itt nem tiszta egy sima afp vizsgálat nem mutat 18-as triszómia kockázatot, ha az afp túl alacsony, down kórra lehet gyanakodni, de az a 21-es kromoszóma triplázódása, a 18-as triszómia sajnos Edwards kórt jelent, ami az élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség :(
A kérdező hozzászólása: Azt mondtak hogy edwards szindroma és ha megjön a magzatviz eredmény akkor tudják megmondani beteg e vagy sem mennyire lehet hogy beteg az uh alapjan beteg mennyire lehet ez biztos nagyon félek
elhiszem, hogy félsz, de még ne add fel a reményt, a vérvétel egyáltalán nem 100 %-os, a magzatvíz eredménye mutathat mást is!!! (barátnõmnek a vérteszt a downra lett pozitív + a nyaki redõ is vastag volt, ennek ellenére teljesen egészséges babája született)

Alacsony lett az afp-m (0, 6 alatti), de a 18 hetes genetikai uh. Mindent rendben talált. Elküldtek genetikai tanácsadásra. Mennyi az esélye, így hogy az uh-n minden rendben volt, hogy beteg a baba?

Betegségre utaló jeleket nem találtak, de mit kellett volna találniuk, ha kromoszóma rendellenesség van?

Legjobb válasz: Nagyon sokszor hallani, annak ellenére,hogy rossz valakinek az afp-je egészséges babát hoz a világra.A téves eredmény azért is lehet,mert nem pontosan a 16.héten vették le a vért,épp ma beszéltem errõl a védõnõmmel,ugyanis a két ünnep között vették le nekem is a vért,de még nem jött meg az eredményem.Azt is hallottam már több helyrõl,hogy az afp már egyre inkább a háttérbe szorul+ csak az alapos genetikai uh-val érvényes,és ha az jó nincs miért aggódnod.Ha mégis idegeskedsz,akkor pénzt és idõt nem kímélve látogass el valamelyik profi genetikai uh-s orvoshoz figyelmedbe ajánlom a www.gendiagnosztika.hu oldalt. Még mindig van egy tanácsom Azt hiszem,még mindig nem késõ az integrált tesztet megcsináltatni így a 18.hét körül vesznek le vért és állítólag pontosabb eredményt ad ,mint az afp.Érdeklõdj utána,de sajnos ezért is fizetni kell.

Nagyon sokszor hallani, annak ellenére, hogy rossz valakinek az afp-je egészséges babát hoz a világra.A téves eredmény azért is lehet, mert nem pontosan a 16.héten vették le a vért, épp ma beszéltem errõl a védõnõmmel, ugyanis a két ünnep között vették le nekem is a vért, de még nem jött meg az eredményem.Azt is hallottam már több helyrõl, hogy az afp már egyre inkább a háttérbe szorul+ csak az alapos genetikai uh-val érvényes, és ha az jó nincs miért aggódnod.Ha mégis idegeskedsz, akkor pénzt és idõt nem kímélve látogass el valamelyik profi genetikai uh-s orvoshoz figyelmedbe ajánlom a http://www.gendiagnosztika.hu oldalt. Még mindig van egy tanácsom Azt hiszem, még mindig nem késõ az integrált tesztet megcsináltatni így a 18.hét körül vesznek le vért és állítólag pontosabb eredményt ad , mint az afp.Érdeklõdj utána, de sajnos ezért is fizetni kell.
Nekem is alacsony lett az AFP-m de a 12. heti kombinált tesztem meg jó. Lényeg az, h. az esetek kb.90%-ban semmi baj nincs ha nem jó az AFP eredménye. Általában az szokott a baj lenni, h. hamarabb veszik le. Nem ismételték meg a vérvételt csak UH volt és ott azt mondták, h. semmi eltérést nem látnak viszont kisebb a baba 1, 5-2 héttel a méretei alapján, tehát hamarabb lett levéve. És tényleg azóta is mindig kisebb pont 2 héttel. Errõl a dohányzásos témáról viszont én most hallok elõször pedig nagyon utánaolvastam anno. Üdv: 35 hetes kismama
Az Apf gyakran ad téves eredményt. Ha az UH minden rendben volt, akkor a babád egészséges. Ott látták volna, ha ne adja ég valami baj van! (nyitott gyerincs vagy hasfal). Ne aggódj!!! Majdnem 6 hós kicsi fiú anyukája
Az AFP-ben nem lehet megbízni.
Szia, Nem tudom mennyi idõs vagy és esetleg dohányoztál e. Azt olvastam, hogy a dohányos anyák(elõtte, alatta, mindegy) teljesen feleslegesen mennek a genetikai vizsgálatokra, mert a dohányzás káros anyagai miatt nem jó eredményt kapnak... Téveset. Ha az ultrahangon a baba egészségesnek tûnt, semmi nem utalt ott valami problémára, akkor a pici egészséges. Amúgy sajna lehet ennek ellenére beteg a baba:( Én két hét múlva megyek AFPre:( "jó" olvasni, hogy nem megbízható:S
A kérdező hozzászólása: 25 éves vagyok, és mikor elkezdtünk próbálkozni, akkor hagytam abba a dohányzást....a baba elsõre összejött. Remélem tényleg "ok nélkül" alacsony az afp-m. Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: A 16. héten csináltak egy négyes tesztet, az negatív lett, mondjuk ott is alacsony volt (0, 56) az afp-m. Azt mondják a kora a babának tuti, abban nem lehet eltérés.


Volt e valakinek pozitív eredménye Afp-n a 21-es és a 18-as triszómiára is (21-es 1/123, 18-as 1/20), és mégis egészséges babája született? Hétfőn megyek amniocentézisre. Annak mennyi idő múlva van eredménye?

Legjobb válasz: Afp-n 21-es és 18-as triszómiát mióta néznek? :O Ilyenrõl még nem is hallottam... Amnionak egyébként 3 hét, mire megvan az eredménye (nekem SoteI-en vették le, és 3 hét múlva lett meg az eredmény - addigra már 21 hetes voltam, szóval szép lett volna, ha akkor derül ki, hogy beteg a baba...) :S

Afp-n 21-es és 18-as triszómiát mióta néznek? :O Ilyenrõl még nem is hallottam... Amnionak egyébként 3 hét, mire megvan az eredménye (nekem SoteI-en vették le, és 3 hét múlva lett meg az eredmény - addigra már 21 hetes voltam, szóval szép lett volna, ha akkor derül ki, hogy beteg a baba...) :S
Ezt en sem ertem, hogy neztek afp-vel a 21-est meg a 18-ast. Nekem csak egy ertek volt, afp pozi volt (talan 0.74 volt?), es a negyes teszt is pozi volt (ezt plusszba kertem, nem mindenkinek csinaljak), 1:94 down korra. Amnio eredmenye 4 het volt, de en mar harom het utan hivogattam oket es megtudtam telefonon, hogy minden rendben. Az amniotol pedig ne felj, ha felsz, nem faj, csak mint egy vervetel. Hova mesz?
A kérdező hozzászólása: A 21-es triszómia a Down-kór, a 18-as az Edwards kór és még nézik a velõcsõzáródási rendellenességeket. Ezt a 16 hetes vérvételbõl szûrik ki, de úgy hallom ez egy nagyon elavult módszer. Amúgy igen nálunk kb. 20 hetesen veszik el a babát, ha baj van és kéred a terhesség megszakítást, sajnos.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam amnion, szerencsére hamar ment és nem is fájt. Nem bántam meg, h rászántam magam. Mostmár csak az eredmény miatt izgulok, de mindenhol bíztattak, h nem látnak az uh-on semmi rendellenességet.
Majd ird meg az eredmenyt! Nekem se lattak elterest az ultrahangon, minden rendben lett :)

Mi van akkor, ha nem készül el az AFP eredménye, mire megyek a 18 hetes UH-ra?

Pécsre járok, de Kaposváron lakom, ezért itt vették le az AFP-t, hogy egy vérvételért ne menjek le Pécsre. Viszont nagyon úgy néz ki, hogy hiába vették le már 1 hete, még nem biztos, hogy hétf?re meglesz a lelet, és kedden megyek a 18 hetes UH-ra. Mellesleg egy szégyen, ami itt Kaposváron m?ködik...

Legjobb válasz: Szia!Miskolcon csak az AFP eredménnyel csinálnak uh!Itt nem kell pontosan 18 hetesen menni!Nekem 1 hhét alatt mevolt az eredmény!:-)26 hetes kismama

Szia!Miskolcon csak az AFP eredménnyel csinálnak uh!Itt nem kell pontosan 18 hetesen menni!Nekem 1 hhét alatt mevolt az eredmény!:-)26 hetes kismama
Pesten is csak az AFP eredménnyel lehetett menni uhra.
Pécsett a megyeiben vették le nekem a vért az AFP-hez, és a Klinikára kellett mennem 18. hetire. Sajnos a leletet én sem tudtam vinni. Simán megcsinálták az 18. heti uh-át 2 perc alatt(no comment). A leletemre ezt írták: " AFP lelet ismeretlen, amennyiben kóros kontroll szükséges." A lelettel mentem az orvosomhoz, nála már ott volt addigra az AFP-ém. Szóval szerintem ne aggódj!
Szombathelyen az AFP-leletet a kórházba küldik automatikusan, ha a kismama odamegy 18 hetes ultrahangra. Idõpontra kell menni, és aszerint besorolják, odakészítik a leleteket. Na, ez így mûködik elméletben, nekem viszont valahogy elveszett az idõpontom, de azért megcsinálták az UH-t, viszont mivel nem volt idõpont, nem volt hová rakni az AFP eredményt, és elveszett szõrén-szálán. De kértem másolatot az SZTK-ban utólag. Aztán kb. két hónap kalandozás után egyszer csak megküldték a védõnõnek az eredetit. Na, még mindig olyan rossz Kaposvár? :)
A kérdező hozzászólása: Imádnám Szombathelyet, hidd el! :) Kb. 87X megkérdezték, hogy "Ha a 12. heti vérvételt el lehetett intézni Pécsen, akkor a 16. hetit miért nem lehet??" Anyádért. És akkor mosolyogva mondd el az orvosnak, hogy Doktor úr, dehát a 16. héten nincs uh, és csak egy vérvételért menjek le Pécsre. És nem hiszitek el, de a legtöbb bambán bámul: ÉS TÉNYLEG!! Amikor levették a vért, közölték, 1 hét múlva lehet menni érte, ma meg leordította a nõ a fejemet, amiért mentem. Ráadásul délelõtt? Mit képzelek? Tájékoztattam, hogy nem tudtam, hogy papírhozzáférés csak délután lehetséges, majd elköszöntem. De ez csak 1 icipicccc rész. Majd egyszer megírom könyvben az egész ellátást. :)
Bp. János Kórházban csak AFP eredménnyel csinálta meg az UH-t az orvos, de ott eleve úgy van kiírva, hogy 18-20 heti genetikai ultrahang, bele szokott férni. Amúgy nekem több doki is megjegyezte, igazából nincs jelentõsége önmagában az AFP szintnek, csak ez a szokás, kérik a genetikaihoz. Szerintem rég rossz, ha egy eltérés miatt "alaposabban" vizsgálnak - amúgy nem alapos egy genetikai UH?..

A 18 hetes AFP után mindenki megy genetikára?

Legjobb válasz: az afp a 16. héten van! utána 18-21 hét között uh!

az afp a 16. héten van! utána 18-21 hét között uh!
szerintem igen. Ha valami rendellenességre utaló jel lett volna vagy pl. életkorod miatt akkor küldd tovább. Tehát a 18. uh-n alaposabb átvizsgálás történik. Pl. zár koponya, -gerinc, -csontok, -hasfal és a méhszáj. Ha ez mind meg van akkor akkor csak 4 hét múlva fog visszahívni. Legalábbis nálam így volt. 18 +5 napos ikres kismami.
igen, teljesen jól csináltál mindent! ha rendben találtak mindent, nincs már dolgod, mint élvezni a babavárást.
A kérdező hozzászólása: Akkor ami nekem volt uh tegnap elõtt amikor is 18hetes és 4 napos voltam akkor az az volt? Ott lemérte a paramétereit, hasonló volt a 12. heteshez, és ugyanolyan kis papírt kaptam. Akkor ezek szerint volt genetikám is?
Én most voltam a 18. uh-n. Az AFP-m magas lett de mivel ikreket várok ez normálisnak mondható. Kérdeztem nem kell másfajta vizsgálat is mivel már 35 elmúltam. Azt mondta az uh- minden rendben Õ nem javasolja. De én azért felkeresek mást is több szem többet lát alapon. Amúgy a magzatvizvételnek (ez már genetika) én sem vetném alá magam ha amúgy az uh-n minden jó! :) ) Kérdezz rá a dokidnál még egyszer, inkább 2x mint egyszer rosszul dönts!
A genetikai ultrahang MINDENKINEK KOTELEZO!!!!!!Az egy fonto vizsgálat!Olyan nincs h a doki nem csinál!Ha meg mégis akkor én dokit váltanék!A baba az elso!
Én is csak jóval késõbb tudtam meg, hogy a 18 hetes uhot genetikai uhnak nevezik. Semmiben sem különbözik a normál uhtól, csak jobban megnézik a baba belsõ szerveit. Tehát ne izgulj, te is voltál, és mindenki volt genetikai uhon:-)
Kötelezõ, és vinni kell az afp eredményt.Ez alapján nézik, hogyha rossz az eredmány jobban ráfekszenek a genetikaival arra a területre , de nézik a vesék mûködését és mindent.Hogyha itt találnak vmit akkor még kontrolálható vagy elvehetõ a baba.
A kérdező hozzászólása: Akkor a genetikai vizsgálat egy uh vizsgálat? Bocsi amúgy nem jól írtam 16 hetesen megvolt az AFP és most 18 hetesen volt uh, mindkettõ nagyon jó lett. Csak egyik ismerõsõm kérdezett rá, hogy én miért nem mentem be utána a genetikára, én mondtam hogy nem nekem senki nem mondta, de ettõl függetlenül nem tudom. Szóval akkor nem minden esetben küldenek?
Az elsõ két válaszoló jól irta. AZ elõttem válaszolónak. Genetikai uh-ot mindenkinek csinálnak. Ez kortól független. Multkor pont volt elõttem egy 17 éves lány. Ez egy kötelezõ uh vizsgálat.
De nem igaz, hogy mindenki megy genetikai ultrahangra, nekem sem volt. Azt egy bizonyos kor felett csinálják. Én csak 20 voltam amikor terhes voltam, nekem nem csinálták.
Szia! Az elõttem szóló jól írja, az afp 16. héten van, utána uh a saját orvosodnál.Ilyenkor kicsit jobban megnéz mindent. Ha az afp értéked nem jó, akkor kell genetikushoz menni. De biztos jó lesz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Aki nem csináltatott AFP vizsgálatot, azzal nem problémáztak a 18. heti ultrahangon?

Kombinált tesztem volt, így az AFP-t kihagytam, vigyem annak az eredményét, vagy az ilyenkor mindegy?

Legjobb válasz: Mind a két terhességemnél elkérték az AFP eredményt a 18.heti ultrahangon. A kombinált tesztet sehol nem kérték el.

Mind a két terhességemnél elkérték az AFP eredményt a 18.heti ultrahangon. A kombinált tesztet sehol nem kérték el.
miskolcon ki van írva h. kötelezõ.
A kérdező hozzászólása: Nekem a védõnõ és a nõgyógyász is azt mondta, hogy nem kell ha volt kombinált, meg hogy szeptembertõl már amúgy sem lesz a protokoll része. De olyan, hogy "kötelezõ" nincs, bármilyen vizsgálatot és kezelést visszautasíthatok saját felelõsségemre.
Az AFP jelenleg már elavultnak számít, bár Magyarországon még mindig használják. Én nem hallottam róla, hogy szeptembertõl nem kell csináltatni, nekem pont szeptember közepén lesz esedékes, de a védõnõm nem mondta, hogy nem kell megcsináltatni, a papíron ugyanúgy rajta van. Én úgy gondolom, hogy mivel egy szimpla vérvétel, ami semmibe sem kerül, így meg fogom csináltatni most is, már ha kapok beutalót. Lehet pontatlan eredményt ad, de sosem tudni. Ismerek olyat, hogy a kombinált tesztje pozitív lett, elment mindenféle genetikai vizsgálatra, amniocintézisre, kiderült egészséges a baba és valóban az lett. Én azt mondom, sosem tudni, jobb félni, mint megijedni.
A kérdező hozzászólása: Igazából a kérdés nem az, hogy menjek-e AFP-re, mert azt már kihagytam, csak, hogy az ultrahangon ezen problémáztak-e?
A kérdező hozzászólása: Hátha érdekel valakit egyszer a végeredmény, nem kérték az eredményt, szóba sem került. Éljen! :)
Látom már voltál , de azért leírom!Nekem nem érkezett meg az ultrahangig az AFP eredményem, kérdezték, h van e mondtam, h még nincs, de nálam sem próblémáztak.

Ha megyünk a 18. hetes uh. -ra, csak az AFP eredményt kell vinni? Beutaló nem kell hozzá?

Legjobb válasz: Tõlem nem kértek beutalót, csak elõtte telefonon idõpontot kellett kérni a kórházba. (Tõlem még az afp-t se kérték, csak amikor uh után mentem a dokimhoz õ kérte az afp-t és az uh-s papírt is.) 27 hetes kismama

Tõlem nem kértek beutalót, csak elõtte telefonon idõpontot kellett kérni a kórházba. (Tõlem még az afp-t se kérték, csak amikor uh után mentem a dokimhoz õ kérte az afp-t és az uh-s papírt is.) 27 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, egyébként debreceni vagyok
Én pesti vagyok (1. válaszoló). Esetleg hívd fel a kórházat, biztos ami biztos, hogy náluk hogy szokás.
székesfehérvári vagyok, tõlem csak az afp-s eredményt kérték, beutaló nem kellett.itt idõpont sincs. boldog babavárást
Szia. Én salgótarjáni vagyok, de nekem is csak idõpontot kellett kérni elõtte.
Én övõhéten megyek, és beutaló kell, amit ha nem a védõnõ ad, akkor az orvosom ad (ez most fog kiderülni), de idõpont nem kell. Ez Debrecen Klinika.

21 hetes terhes vagyok! A 16 hetes afp eredményem jó lett, csak a 18 triszómia szűrés lett pozitiv! Mennyiben befolyásolja az eredményt az a tény hogy 15 hetes+5 naposan vették le a vért? 2 uh. is neg. Lett.

Legjobb válasz: Milyen vérvételed volt? Csak egy sima kötelezõ AFP vagy esetleg integrált teszt vagy négyes teszt vagy ilyesmi? Melyiknek lett pozitiv az eredménye? Doki mit mondott? Egy sima AFp-hez korai volt az idõpont még 1 hetet várni kellett volna.

Milyen vérvételed volt? Csak egy sima kötelezõ AFP vagy esetleg integrált teszt vagy négyes teszt vagy ilyesmi? Melyiknek lett pozitiv az eredménye? Doki mit mondott? Egy sima AFp-hez korai volt az idõpont még 1 hetet várni kellett volna.
Nekem is pozitív lett a Down szindróma tezst a második , az elsõ negatív (vérbõl)Genetikai tanácsadóba kellett mennem.Ott felajánlották a magzatvíz vizsgálatot.Én ezzel nem éltem.Végülis egészséges kisbabánk született.A magzatvíz vizsgálatot azért nem vállaltam , mert már elõtte volt két vetélésem.Az UH nem mindig mutatja ki ezeket a betegségeket.(sajnos)Én azért nagyon bízom benne hogy nálatok sem lesz semmi baj!
Nekem a kombinált teszten van 18-as triszómmia (Edwards-kór) szûrõvizsgálati eredmény, az AFP-n nincs. A kombinált tesztet meg a 11. héten csinálták.

Az integrált teszt eredménye 1:490, az AFP a 15. héten 0, 95, a 16. héten 1, 1. A 18. heti genetikai UH-n semmi rendelleneset nem találtak, de a baba méretei szerint nem 18, hanem 19 hetesnek felel meg. Biztos, hogy egészséges a babám?

Én 38 éves vagyok. Az integrált teszt eredménye 1:490, az AFP a 15. héten 0,95, a 16. héten 1,1. A 18. heti genetikai UH-n semmi rendelleneset nem találtak, de a baba méretei szerint nem 18, hanem 19 hetesnek felel meg, tehát nagy baba.

Legjobb válasz: A korodból kifolyólag alacsonyabb az integrált teszt eredménye, de 250 fölött azt mondják nem kell aggódni. A kicsik meg mindig máshogy fejlõdnek. Most lehet, hogy 1 héttel idúõsebbnek tûnik a méretei alapján, de lehet, a következõ UH-n meg pont a korának megfelelõ lesz. Szerintem próbálj megnyugodni. Az integrált teszt eredménye negatív. Az AFP-d jó. Genetikai Uh-n sem láttak semmit. Nyugi!

A korodból kifolyólag alacsonyabb az integrált teszt eredménye, de 250 fölött azt mondják nem kell aggódni. A kicsik meg mindig máshogy fejlõdnek. Most lehet, hogy 1 héttel idúõsebbnek tûnik a méretei alapján, de lehet, a következõ UH-n meg pont a korának megfelelõ lesz. Szerintem próbálj megnyugodni. Az integrált teszt eredménye negatív. Az AFP-d jó. Genetikai Uh-n sem láttak semmit. Nyugi!
Szerintem igen, egészséges, ha bármi gond lett volna, akkor azt már látták volna. Igaz, hogy már benne vagy a terhességi korban, de 35. fölött amúgy is fel kell ajánlaniuk a magzatvíz mintavételt, ha azt igénybeveszed, akkor ott 100%-os bizonyosságot kapsz. Bár ennek van vetélési kockázata. De azért a 490-bõl az 1 szerintem elég nagy ahhoz, hogy ne legyen semmi gond, ráadásul az afp is jó és a genetikain sem találtak rendelleneset, ezért próbálj meg megnyugodni! 4, 5 hós kislány anyukája.
szerintem semmi gond, sõt. nagyon szépen fejlodik, valoszinuleg nagyon jól vigyázol rá. azt hiszem nem 1:250tõl, hanem 1:150tõl van ok aggódni, szóval messze vagy te még attól. nyugi.
Szia! Az integrálton nekem is egy héttel nagyobb volt a bébi, majd a következõ ultrahangra meg már 2 nappal kisebb volt a koránál. Emiatt ne aggódj, mindenki a saját kis tempójában fejlõdik. Szerintem Õ csak jól érzi magát a pocakodban. 24.hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!