Találatok a következő kifejezésre: A 16. is van uh (3 db)

A 16. héten is van uh? Ma voltam a 12. heti uh-on, és azt mondta a dokim, hogy legközelebb a 16. héten menjek. Vagy csak azért hív, mert fogadott orvosom?

Legjobb válasz: Nem tudom nekem volt a 12hetes utána meg a 18-20hetes.Pedig nekem is fogadott az orvosom.Üdv 30hetes kismama

Nem tudom nekem volt a 12hetes utána meg a 18-20hetes.Pedig nekem is fogadott az orvosom.Üdv 30hetes kismama
UH a 19.héten lesz. Az orvoshoz minden hónapban 1x el kell menni, átbeszélitek a kérdéseidet, a leleteidet, és megvizsgálja a méhszájadat.
Nekem a 12. héten volt UH, aztán a 16. héten vissza kellett mennem, de csak azért, mert volt egy vérömlenyem és 4 hét fekvés után rámnézett, UH volt, hogy oké-e minden és most megyek majd megint 2 hét múlva a 18. heti genetikai UH-ra, szóval orvosa válogatja és az enyém is magándoki!
Ha kiírta az afp vizsgálatot, ami a 16 héten van, akkor csak az erdményekkel kell visszamenned, ami kb 2 hét, mire megjönnek a leletek , 18-19 hetes leszel akkor.Mindenképp várd meg az eredményt, ne fizess neki feleslegesen, a babónak nem lesz semmi baja addig.
Én is menni fogok. 13-14 hetes vagyok. Én úgy értelmeztem, hogy 16-18 hét között csinálják meg az UH-t + az afp-t. Ez utobbihoz szoktak kérni UH által meghatározott terhességi kort (mármint, hogy mekkorának felel meg a Babád). Az UH-t sem kötelezõ a 18 héten, fõleg ha õk is kérik a kormeghatározást egyuttal akkor csinálják meg az UH-t is. Ez is ilyen genetikai UH. Sokkal alaposabban nézik meg. Több méretet vizsgálnak, szerveket, csontozodást, végtagokat, hosszukat stb. Éppen ezért, hogy ne kelljen 2x menni, nekem is úgy a 17 hét körülre kérték, hogy menjek. Lehet, hogy neked is így gondolták. De kérdezz rá a dokidnál telefonon, vagy az aszisztensnél. Mert ha így gondolta azért jobb lenne nem rögtön a 16 hétnél elmenni.

Két hete voltam hüvelyi uh.-n, a doki egy 10 mm-es petezsákot látott, ezért visszarendelt ma egy újabb uh-ra. Megállapította, hogy nőt a méhem és a petezsák mérete is 16 mm, de továbbra sem lát benne semmit. Elhalt a terhességem, van még remény?

Mondta hogy ép és szabályos a petezsák.

Legjobb válasz: Szia! Sajnos erre biztosat csak az orvos tud mondani. De egyáltalán nem biztos, h. elhalt, lehet, hogy csak nem látszik! Én is most vagyok 8 hetes és nekem is pont aug. 31-én fogant. Múlt hétvégén voltam orvosnál, nálunk már volt a babának szívhangja is, a baba 17 mm-es, a petezsák pedig 32 mm. Azt tudnod kell, h. az orvosok az utolsó rendes menstruációtól számítják a terhességet, tehát Te 8 hetes vagy. A szúrka és hányinger terhességi tünet. Szorítok, h. rendben legyen minden! Majd írd meg!

Szia! Sajnos erre biztosat csak az orvos tud mondani. De egyáltalán nem biztos, h. elhalt, lehet, hogy csak nem látszik! Én is most vagyok 8 hetes és nekem is pont aug. 31-én fogant. Múlt hétvégén voltam orvosnál, nálunk már volt a babának szívhangja is, a baba 17 mm-es, a petezsák pedig 32 mm. Azt tudnod kell, h. az orvosok az utolsó rendes menstruációtól számítják a terhességet, tehát Te 8 hetes vagy. A szúrka és hányinger terhességi tünet. Szorítok, h. rendben legyen minden! Majd írd meg!
MÉG NINCS MINDEN VESZVE!!!!!! Velem is pont így volt!!! Nekem is 2 és fél hét eltérés volt foganás - utolsó mensi közt. Engem is háromszor visszarendeltek mire volt szívhangja a kicsinek. NE AGGÓDJ! Ne gondolj a legrosszabbakra! Még lehet minden rendben. Szorítok :)
Szia! Én elõször 5 hetesen (utolsó mensitõl számítva) voltam uh-n, ahol 4x4 mm-es petezsákot láttak. Minden rendben volt. Betöltött 7 hetesen újra visszamentem, a petezsák nõtt, szabályos és ép volt, csak üres. 3 nap múlva visszahívtak, ugyanez volt a helyzet. Majd 1, 5 hét múlva mentem vissza, akkor már a petezsák széle szabálytalan volt és ovális, mellette meg volt egy haematoma. Üres volt sajnos. Másnap átestem a missed ab-on. Nekem is voltak tüneteim, én is hittem, hogy minden rendben lehet, de sajnos nem így lett. A dokim szerint ez elõfordulhat minden nõnél, igazából az okát nem lehet tudni. Nekem kb. most, 3 héttel a mûtét után ürült ki a szervezetembõl a hcg. Még nem jött meg, de már nagyon várom. 3-4 hónap múlva lehet újra próbálkozni. És egy pici jó hír, állítólag egy ilyen mûtét után sokkal könnyebb teherbe esni, mert teljesen felfrissül a méh, bár nekünk elõször is elsõre sikerült. Remélem Te azért nem jutsz erre a sorsra, de ha mégis, kitartás, látod nem vagy egyedül és bízni kell abban, már most, hogy a követjezõ alkalommal minden rendben lesz!
A 6 heteshez tényleg jó ez a méret, és 6 hetesen nekem sem látta még a babát! nyugi!!! Ott fog dobogni következõleg az a kicsike szív! Hiszen nõ!

24 hetesen orvosom cx1000méhnyak állapotot állapított meg, beutalt a klinikára. UH, fájásmérés, 16 nap fekvés, seduxen, magnézium után engedtek haza. Itthon is szigorúan feküdnöm kell. Kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban?

Meddig kell feküdni, seduxent szedni, meddig tudta hordani a babát? Nem ártok a babának a seduxennel, és rám miért nem hat? Nappal sem alszom, éjjel is sokat fent vagyok. Egyáltalán, miért írnak fel seduxent az orvosok?

Legjobb válasz: Szó szerint így voltam, csak én nem feküdtem be saját felelõsségre a kórházba, mert volt itthon egy másfél évesem. A seduxen engem teljesen leszedált, 1 hónap mulva könyörögtem hogy hadd hagyjam abba. Azt mondta ha 1 kiló kenyérnél nem fogok nagyobbat emelni, és fekszek sokat oké. erre a gyermekem bekerült a kórházba, én egyértelmûen vele, néha csak kellett emelgetnem. 35 hetesen azt mondta az orvos ugy kivagyok tágulva hogy bármelyik pillanatban jöhet(+ erõs fájások), bõgve jöttem el, de nem maradhattam bennt a kórházban hisz a gyerekosztályról "ugrottam" át a nõgyógyászomhoz. A fiamnak nagy szüksége volt rám. 38.- dik héten született meg a baba!!!!!! Szóval nyugalom, kövesd az orvos utasításait! Semmi gond nem lesz. Jó egészséget!!!

Szó szerint így voltam, csak én nem feküdtem be saját felelõsségre a kórházba, mert volt itthon egy másfél évesem. A seduxen engem teljesen leszedált, 1 hónap mulva könyörögtem hogy hadd hagyjam abba. Azt mondta ha 1 kiló kenyérnél nem fogok nagyobbat emelni, és fekszek sokat oké. erre a gyermekem bekerült a kórházba, én egyértelmûen vele, néha csak kellett emelgetnem. 35 hetesen azt mondta az orvos ugy kivagyok tágulva hogy bármelyik pillanatban jöhet(+ erõs fájások), bõgve jöttem el, de nem maradhattam bennt a kórházban hisz a gyerekosztályról "ugrottam" át a nõgyógyászomhoz. A fiamnak nagy szüksége volt rám. 38.- dik héten született meg a baba!!!!!! Szóval nyugalom, kövesd az orvos utasításait! Semmi gond nem lesz. Jó egészséget!!!
Szoktak ilyenkor nyugtatót felírni, mert ellazít, leállítja a fájásokat, méhösszehúzódásokat. Hat az rád, hidd el, csak nem érzed. A babádnak semmi baja nem lesz tõle az égvilágon!!! Ez teljesen bevált szokás. Régen ilyenkor napi 2-3 konyakot itattak a kismamával, ma gyógyszert írnak.
A Seduxen részben nyugtató, de nagyobb részt görcsoldó!!
Nekem már 20 hetesen 1.5100 volt az értékem, tehát a külsõ méhszájam is nyitva volt.Akkor még csak sok pihenést javasolt a doki, igaz nekem nem volt még akkor másik babám meg tudtam oldani.Aztán a 32. héttõl kinyíltam végig, egy újjnyira, na akkor be akart fektetni, de saját felelõsségemre maradtam otthon, non-stop fekvés, de tényleg csak fürdeni és wc-re keltem fel.Aztán a 36. héttõl újból felkelhettem, és akkor már annyit jöttem-mentem mint elõtte, és mégis kiírt idõre szültem.Hát azt nem tudom hogy mi lett volna ha nem tartom be az utasításokat(szerencsére).Ja, és nekem semmi gyógyszert nem kellett erre szedni, igaz nem keményedtem.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nekem már elég korán voltak keményedéseim, de nem fordítottam kellõ figyelmet rájuk, ezek szerint. Megálltam, mély levegõ, egy kis pihi és ment a napi pörgés, munka, család stb. tovább ezerrel. Nekem õ már a 4. babám, ezért is gondolom, hogy fokozottabban figyelnek, és sajnos múlt januárban volt egy missed ab-om is. Az orvosom szerint a korom (37) nem játszik ebben szerepet, hisz sokkal fiatalabb kismamáknál is elõfordul ez. Igazság szerint fizikailag "kirobbanó" formában éreztem magam, ezért se vettem észre, vagy figyeltem fel arra, hogy sûrûbben keményedik a hasam. Pedig ez már egy figyelmeztetõ jel volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!