Találatok a következő kifejezésre: A 16 vérvételt a betöltött (4 db)

AFP vérvételre menni a betöltött 16. hét előtt két nappal baj?

Az orvosom az AFP vérvételre a 15+5. héten küld. Mennyi az esélye, hogy rossz eredményt kapok?

Legjobb válasz: Nem túl szerencsés. Engem pont az nap küldtek, amikor pont betöltöttem a 16. hetet és alacsonyak lettek az értékeim, tovább is küldtek megyeszékhelyre genetikai uh-ra, ahol azt mondták, minden rendben van, csak nagyon korán küldtek afp-re, késõbb kellett volna.

Nem túl szerencsés. Engem pont az nap küldtek, amikor pont betöltöttem a 16. hetet és alacsonyak lettek az értékeim, tovább is küldtek megyeszékhelyre genetikai uh-ra, ahol azt mondták, minden rendben van, csak nagyon korán küldtek afp-re, késõbb kellett volna.
Ahogy az elsõ írta! Én 16+3 naposan voltam, az eredményre várunk!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! 2. kommentelõ írd meg mindenképp az eredményt! Az orvos nem néz hülyének, ha áttetetem a vérvétel idõpontját? Megyek kombinált tesztre is, ha esetleg rossz az AFP eredményem a kombinálté meg jó, akkor megnyugodhatok?
AFP vérvételhez be kell tölteni a 16 hetet!!!
Nem gond! Az orvos tudja, mit csinál!
Szerintem korai. Én is a betöltött 16. héten mentem, nekem is alacsony lett az afp-m mint az elsõ válaszolónak, viszont a kombináltam tökéletes(1:20000 downkórra)így nem izgulok, és az orvos is azt mondta, hogy a biztonság kedvéért küld csak el genetikai uh.ra.Kedden megyek.
Sógornõmet kifejezetten a 15. hétre hívták, pedig magánrendelésre ment!!!!! Úgyhogy nem gond, nyilván nem hülye a dokid sem...
Pont 16 hetesen mentem AFP vérvételre, természetesen alacsony is lett az eredményem. Utólag persze mondta a védõnõ is és a terhesgondozóban a szülésznõ is, hogy célszerû 16+2 vagy 16+3 naposan menni inkább.

Az integrált tesztem eredménye: Down: 1:100. 000, Velőcső-záródás kockázata 1:930. Ez utóbbbi zavar egy kicsit. Az AFP 1, 82, a vérvétel a 16. héten volt, de nem betöltött 16. -on. Az inhibin A: 2, 43 MoM. Ezek jó értékek? Milyen inhibin érték a jó?

A többi értéket is megírom: PAPP-A: 1,46 MoM. Total hCG: 1,23 Mom, szabad ösztriol: 1,14 Mom.

Legjobb válasz: Mindegyik érték negatív, szerintem semmi baj nincsen vele. :) Akkor lenne gáz, ha 1:250-hez lenne az eredmény, a 930 az jó eredménynek számít. Persze, jobb lenne, ha 1:93000 lenne, de ez is egy teljesen jó, negatív eredmény. Ne izgulj! Nekem 1:590 volt, elszaladtam az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központba genetikai ultrahangra Dr. Hajdú Krisztina orvos genetikushoz, õ is megvizsgált és megnézte az integrált eredményeit is, és azt mondta, hogy minden rendben, a baba egészséges. Engem végsõ soron ez nyugtatott meg. S megjegyzem, ha még valamelyik doki rákérdez az integráltam eredményére, akkor Hajdú Krisztina nevére csak annyit mondanak. "Ja, ha õ azt mondta, rendben van, akkor az úgy is van." Nagyon nagy szaktekintély.

Mindegyik érték negatív, szerintem semmi baj nincsen vele. :) Akkor lenne gáz, ha 1:250-hez lenne az eredmény, a 930 az jó eredménynek számít. Persze, jobb lenne, ha 1:93000 lenne, de ez is egy teljesen jó, negatív eredmény. Ne izgulj! Nekem 1:590 volt, elszaladtam az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központba genetikai ultrahangra Dr. Hajdú Krisztina orvos genetikushoz, õ is megvizsgált és megnézte az integrált eredményeit is, és azt mondta, hogy minden rendben, a baba egészséges. Engem végsõ soron ez nyugtatott meg. S megjegyzem, ha még valamelyik doki rákérdez az integráltam eredményére, akkor Hajdú Krisztina nevére csak annyit mondanak. "Ja, ha õ azt mondta, rendben van, akkor az úgy is van." Nagyon nagy szaktekintély.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, megnyugtattál kicsit. A 19. hét elején elmentem 4D-re, felhívtam a doki figyelmét az eredményre, és azt mondta minden rendben van hálistennek !

A 16 hetes vérvételt a betöltött 16. hét után szokták csinálni?

Mert akkor az már végülis a 17.hét. Én 16 hetes és két napos leszek amikor mennem kell. Ez nem kés??

Legjobb válasz: Szia. Az,hogy a vérételt pár nappal elöb,vagy késöbb veszik le,nincsen nagy jeletösége.Nekem pl.elöb vette´k le,mert szabadságra mentünk a férjemel. az orvosok tudjá,hogy mit csinálnak. gratula a babához. 22 hetes kismama.

Szia. Az, hogy a vérételt pár nappal elöb, vagy késöbb veszik le, nincsen nagy jeletösége.Nekem pl.elöb vette´k le, mert szabadságra mentünk a férjemel. az orvosok tudjá, hogy mit csinálnak. gratula a babához. 22 hetes kismama.
Az AFP-t ajánlatos a 16 hét betöltése utáni napokan levenni.Tehát normális ha ugy kapsz idöpontot.28hetes kismama:) Grat a babához:)
Igen, az AFP vizsgálatnál fontos hogy a betöltött 16. héten elvégezzék(max.a 17.héten), mert így is sajnos nagyon sok a téves eredmény, ha pedig nem jókor veszik le, az még tovább növeli ennek az esélyét. Csak fölösleges idegeskedésre ad okot. Ilyenkor általában kiderül ha 2-3 héttel elszámolták a teherbeesés idõpontját.
én pl 15+6 naposan voltam.


Múlthéten 16. héten voltam vérvételen, ma kaptam meg az eredményt (17 hetesen), viszont a 18 hetes uh 05.26. -ra kaptam időpontot. Ma sikerült átíratnom 18-ra de lehet hogy 1-2 nap eltérés lesz nem leszek még betöltött 18 hetes! Probléma ez?

Legjobb válasz: Hát nekem azt mondta a dokim inkább betöltött 18 hetesen menjek nem baj ha 2-3 nappal túllépem. De te miért tetetted át? Egyébként 1-2 nap szerintem nem számít. Neked hová küldték a vérvétel eredményeit?

Hát nekem azt mondta a dokim inkább betöltött 18 hetesen menjek nem baj ha 2-3 nappal túllépem. De te miért tetetted át? Egyébként 1-2 nap szerintem nem számít. Neked hová küldték a vérvétel eredményeit?
Én holnap megyek, akkor 19+2 leszek már, de azt mondta a védõnõm, hogy ne aggódjak, van, aki a 20. héten megy, ez nem jelent a vizsgálat szempontjából problémát. Sokan ki is hagyják azt az uh-t.
A kérdező hozzászólása: Azért tetettem át mert a dokia vérvétellel is elszámolta magát! Nálunk 19.20. héten már nem nagyon szívesen csinálják az uh-t!
Nálunk meg inkább a 20.-21. héten csinálják!!Én is a jövõ héten 20 hetesen megyek!
Nálunk 18-20 hetes korig kell menni. Én 19 hetesen megyek, szerintem pár nap ide vagy oda nálatok sem számít!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!