Találatok a következő kifejezésre: A 16 vérvétel (61 db)

Mikor kell menni először vérvételre? 12. hétben járok, és engem még nem küldtek. A védőnőm a 16. heti afp vizsgálatkor akar küldeni csak. Nem baj?

Legjobb válasz: Szia én 16.hétig már kétszer voltam vérvételen ugy látszik városa válogatja ezek szerint az sem késö 21 hetes kismama

Szia én 16.hétig már kétszer voltam vérvételen ugy látszik városa válogatja ezek szerint az sem késö 21 hetes kismama
Engem is akkor küldtek elõször vérvételre.üdv 32hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Szia Engem is akkor akart az orvos kuldeni /16 het/ de En mondtam neki, h nalunk kutyus van a lakasban, es ezert a 12. heten elkuldott.De szerintem semmi gond nem lesz abbol, ha Te csak a 16.heten mesz. Nagyon boldog babavarast kivanok 25 hetes kismama
szia nekem 3x volt vérvétel 12.hét 16.hét 28.hét itt terheléses cukorvizsgálatot nem csinálnak ( az még a 24.hét körül szokott lenni ) 30hetes kismama, boldog babavárást
én is 16 hetesen voltam elõször. 25 hetesen másodszor.
Szia, Én is 12 hetes vagyok, és még én sem voltam vérvételen. Nekem is csak a 16. hetet mondták. Boldog babavárást!

15+4 naposan nem korai a második vérvétel integrált teszten? Annak része az AFT is nem? Azt nem a 16. héten kellene levenni?

Legjobb válasz: az afp nem az integrált teszt része, az egy külön vérvétel ami nagy hülyeség hogy még mindig van, amúgy most vagy a 16 hétben és ezért veszik lesz az afp-t az integrált másik fele az elvileg 18 hetesen van

az afp nem az integrált teszt része, az egy külön vérvétel ami nagy hülyeség hogy még mindig van, amúgy most vagy a 16 hétben és ezért veszik lesz az afp-t az integrált másik fele az elvileg 18 hetesen van

A 16 hetes vérvételkor miket vizsgálnak? Hepatitis esetleg Aids, vagy azt nem? És a vizeletnél? Most 13 hetes vagyok.

Legjobb válasz: 16 hetesen AFP vérvétel van aminek van egy alsó meg egy felsõ határa és ha ezen kívül esik akkor betegség gyanúja áll fent a babánál(pl nyitott gerinc) Nekem ekkor csak ezt nézték, még vizeletet sem kelett adni.

16 hetesen AFP vérvétel van aminek van egy alsó meg egy felsõ határa és ha ezen kívül esik akkor betegség gyanúja áll fent a babánál(pl nyitott gerinc) Nekem ekkor csak ezt nézték, még vizeletet sem kelett adni.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi szépen!!nekem mondta a védõnõ hogy vigyek vizeletet!megmondom öszintén, akkor ott elmondták miket vizsgálnak, de az agyam mint a szita.....s ott nem mertem megkérdezni, ezeket vizsgálják-e!!!az biztos hogy területenként-megyénként is változóak ezek a vizsgálatok :-))) Boldog Babavárást.....
Nekem a 16 hetesnél nézték az AFP-t illetve ugyanazokat, mint az elsõ laborvizsgálatnál, RH összeférhetõség, és hepatitis. Viszont AIDS tesztet nem végeznek.
A kérdező hozzászólása: Köszike!!!
szió! nekem vizeletet nem kellett vinni az afphez, a baba vesemukodeset, gerincet, stb vizsgaljak foleg. hepatitis meg aids vizsgalat szerintem nincs a 16. heten. vizeletet tolem vmiert mindig a vedono ker, vért meg a nodoki..ki érti :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!de ezt sem értem, hogy mért ennyire más a vizsgálat mindenhol.....nekem direkten modták vigyek vizeletet.a nödoc-hoz meg még eztán m1ek, eddig nemkért semmit, szerintem ö is csak vizsgál majd valmit....még UH-rol sem tud képet adni, mert nincs nyomtato a rendelöben....azé ez is érdekes, na jo nem a magánrendelésére járok lehet azért :-( Boldog Babavárást.... :-))))


Mikor kell mennem a 16. heti vérvételre?

A héten töltöttem be a 12. hetet.Naptár szerint a 13.-at.Véd?n?m 3 hét múlva küldene erre a vizsgálatra,engem viszont ez bosszant,mert szerintem a magzat mérete alapján kellene számolnunk.Mit gondoltok,hány hét múlva kell mennem?Mert szerintem a betöltött 16.hetem 4 hét múlva lesz.

Legjobb válasz: Szia!A 12.heti ultrahang alapján számított BETÖLTÖTT 16.héten.Nekem meg kellett ismételni a vérvételt,mert 15hét 4 naposan vették le elõször,mert a védõnõ elszámolta.

Szia!A 12.heti ultrahang alapján számított BETÖLTÖTT 16.héten.Nekem meg kellett ismételni a vérvételt, mert 15hét 4 naposan vették le elõször, mert a védõnõ elszámolta.
Ha hiszitek ha nem, januárban nekem meg a 15. héten kellett mennem, mert azt mondták már nem 16, hanem 15 hetesen veszik le. És jó lett. Nem kell ebbõl akkora ügyet csinálni, mint tudjuk, sokan elmondták már itt, ezt a vizsgálatot külföldön már nem is végzik, pont ezért, mert egy vizsgálat nem hoz "igazi" eredményt. Ezt folyamatában kéne vizsgálni. Szóval no para!
Mindig az utolsó UH-dat nézd. És amikor betöltötted a 16. hetet, szóval pl. 16 hetesen és 4 naposan.
A 13.heti uh.-on mit mondtak hány hetes vagy?Amit ott mondanak annyi vagy, ahhoz kell igazodni. Még a védõnénidnek is. Én is elõbb mentem, és alacsony értéket is mutatott. Boldog babavárást:30 hetes kismama

Ha a 16. héten az ellenanyag negatív volt, akkor kell a továbbiakban ezt nézni vérvétellel?

21 hetes vagyok

Legjobb válasz: Csak akkor nézik tovább,ha RH negatív vagy az apa pedig RH poz.De ha RH neg vagy,akkor többnyire az apát is el szokták küldeni eg vérvételre,illetve megismertetnek az RH összeférhetetlenséggel,hogy mi is az.

Csak akkor nézik tovább, ha RH negatív vagy az apa pedig RH poz.De ha RH neg vagy, akkor többnyire az apát is el szokták küldeni eg vérvételre, illetve megismertetnek az RH összeférhetetlenséggel, hogy mi is az.
Nekem a 26 hetes cukorterhelésnél is nézték, és úgy tudom, hogy legközelebb 32 hetesen nézik! 28 hetes kismami
Igen, még legalább 2X nézik, ahogy az elõttem író írta. Ha gond van, többször, de nem lesz.-) És jó lenne, ha úgy lenne, ahogy az elsõ válaszoló írta:-) Általában meg sem kérdezik, hogy mi az apa vércsoportja, és egyáltalán ritka az, aki tudja. Minden esetben nézik, és sajna nem is nagyon mondják el, hogy mi is ez. Nekem is a kórházban a szülésznõ mésélt róla. De ne izgulj, ebbõl semmi baj nem lesz.
Nekem pl mikor megjött a vércsoportmeghatározásról a papír, és rajta volt hogy 0neg vagyok, nekem rögtön kérdezték a férjem vércsoportját.Én pl tudtam, hogy õ pedig pozitívos vércsoportú.Aztán nekem a 7.héten volt ellenanyagszûrés, és a 24 hetes terheléses cukornál megint volt ellenanyagszûrés, és ugy tudom mégegyszer lesz...Pedig nem volt gond...most vagyok 30hetes.
A kérdező hozzászólása: én RH 0 poz. vagyok, a férjem RH A poz.
A kérdező hozzászólása: tehát, ha mindketten poz. vagyunk, akkor nincs gond?
Nincs, és nem is lesz.Az ellenanyagot azért nézik, hogy az immunrendszered nem termel-evalamit a baba ellen. Pont ma voltam vérvételi beutalóért és a háziorvosomnak is az volt az elsõ kérdése, hogy mi a vércsoportom, mondtam neki A rh poz, õ meg erre, hogy akkor nem kell ellenanyagszûrés.

A negatív vagyok. Nem késő ha az első vérvétel csak a 16. héten lesz?

Legjobb válasz: Hát az sok mindentõl függ. Elsõ terhesség? Ha nem, kaptál AntiD-t? Szóval nem késõ a vérvétel, mert ha van ellenanyag, azzal sem nagyon tudnak mit csinálni, legfeljebb figyelik. HA elsõ terhesség, akkor nincs is miért aggódnod (persze esély van olyan korai vetélésre, amit észre sem vettél, de azért az ritka). Ha többedik és kaptál AntiD-t, akkor sincs miért izgulnod. És megint csak: ha van is ellenanyag, nem tudnak mit csinálni. B negatív anyuka egy 18 hós rh pozi fiúval és egy 32 hetes pocaklakóval

Hát az sok mindentõl függ. Elsõ terhesség? Ha nem, kaptál AntiD-t? Szóval nem késõ a vérvétel, mert ha van ellenanyag, azzal sem nagyon tudnak mit csinálni, legfeljebb figyelik. HA elsõ terhesség, akkor nincs is miért aggódnod (persze esély van olyan korai vetélésre, amit észre sem vettél, de azért az ritka). Ha többedik és kaptál AntiD-t, akkor sincs miért izgulnod. És megint csak: ha van is ellenanyag, nem tudnak mit csinálni. B negatív anyuka egy 18 hós rh pozi fiúval és egy 32 hetes pocaklakóval
A párod pozitív?
A kérdező hozzászólása: A párom A pozitív és elsõ terhesség.
Elsõ vagyok, akkor ne aggódj. Nem késõi, minden rendben lesz. Szép babavárást!
Elsõ terhességnél nem gond. Szülés után fogsz kapni anti-D ellenanyagot, meg még 2* megnézik a terhesség alatt a szintet. 22 hetes km, A negatív

Azt mondjak, h a 18 hetes uh-ra kell vinni a 16 hetes vervetel eredmenyet, de ha addig nem erkezik meg attol meg megnezik a babat?

Legjobb válasz: szia:)Énis a vérvétel eredményét várom már egy hete és nekem is azzal kell mennem az uh.-ra.Nem tudom hogy fogom ezt megoldani de sztem énis csak jövöhéten vagy pedig köv.héten tudok elmenni:(

szia:) Énis a vérvétel eredményét várom már egy hete és nekem is azzal kell mennem az uh.-ra.Nem tudom hogy fogom ezt megoldani de sztem énis csak jövöhéten vagy pedig köv.héten tudok elmenni:(
ÉN mikor kikaptam a beutalót a 18. heti uh.-ra akkor azt mondta a doki hogy 18 és 22 hét között javasolják ennek az uh.-nak az elvégzése.Így gondolom ha megvárod az afp-t vagyis nem pont a 18. héten mész nincs belõle gond.De tudod mindenhol más és más a szokás.Azért kérdezz rá. Boldog babavárást!
Mindenképpen várd meg az afp eredményt, mert anélkül van hogy nem vizsgálnak meg, sõt van hogy jól le is szidnak. Én úgy csináltam, hogy az eredmény megérkezésekor kértem idõpontott, mert azt a 18-22 héten csinálják.
Emiatt ne streszelj megnézik a kicsit most is és ha megérkezett a labor eredményed akkor is .Vagyis nálam így volt de azért szerintem kérdezz rá az uh-n hogy bemenj -e vagy várj.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat!
Nekem az AFP eredménnyel kellett mennem a 18 hetesre. Nem kaptam meg idõben, így 19 hetesen mentem el, de nem volt belõle semmi. Nekem 22 hetesen is kell menni Uh-ra.

Kinek milyen volt a 16. heti AFP vervetel? Ha valakinek meg van a papir rola es minden rendben volt-az legyen szives irja le hogy miket tartalmaz, adatok, meretek.

Elore is koszonom

Legjobb válasz: millio koszonet. nagyon rendes vagy. igen, csak osszehasonlitas miatt kertem, ma voltam vervetelen, es hatfon lesz meg az eredmeny. izgulok. meg1x koszonom

A kérdező hozzászólása: millio koszonet. nagyon rendes vagy. igen, csak osszehasonlitas miatt kertem, ma voltam vervetelen, es hatfon lesz meg az eredmeny. izgulok. meg1x koszonom
Szia, nekem 42 iug/l - 1.4 MOM volt az AFP. Ezen kivül általános vérkép és mikrobiologiai vizsgálatok voltak.
A kérdező hozzászólása: koszonom neked is kedves masodik valaszolo!

Az orvosom 16. heti genetikai vervetelre kuldott, amirol azt olvastam hogy a legpontosabb eredmeny kapjuk lehetoleg pont a 16. heten kell menni!? A tobbi lent..

Csak az a problema hogy az orvosom szerint 16 hetes vagyok,az ultrahangos szerint 15,enszerintem meg 14! Most akkor mitcsinaljak kinek az idejehez viszonyitva menjek?

Legjobb válasz: Ha az AFP-rõl van szó, akkor kb. tökmindegy, mert állati elavult vizsgálat, a valós diagnosztikai értéke a 0 felé konvergál... Én megkeresném azt a napot, ahol a dokinál még, az UH szerint már 16 hetes vagyok és akkor mennék :) De ha a 12. heti ultrahangon minden oké volt (esetleg csináltattál kombinált tesztet) akkor ne törõdj az AFP-vel :) Boldog babavárást!

Ha az AFP-rõl van szó, akkor kb. tökmindegy, mert állati elavult vizsgálat, a valós diagnosztikai értéke a 0 felé konvergál... Én megkeresném azt a napot, ahol a dokinál még, az UH szerint már 16 hetes vagyok és akkor mennék :) De ha a 12. heti ultrahangon minden oké volt (esetleg csináltattál kombinált tesztet) akkor ne törõdj az AFP-vel :) Boldog babavárást!
Osztom az elsõ válaszolót, az AFP nem ér semmit, ha a 12.héten látható volt az orrcsont és a megfelelõ méretû tarkóredõ, akkor Down-szindróma kilõve. Én a 15.héten voltam vérvételen, és semmi gond nem volt belõle, nálam sem egyeztek a hetek..
az orvosod az utolsó menzeszedbõl számol, ezt kell figyelembe venni minden vizsgálatnál, tehát most menj afpre. Én ugyanilyen helyzetben voltam, mivel hosszabbak a ciklusaim, 16 hetesen a babám 15 hetesnek felelt meg, de mégis azt kérte az orvosom, hogy a 16. héten menjek el, az eredményem normális lett. Én egyébként féltem, hogy a pontatlanság miatt nem lesz jó az afp, ezért elõre megcsináltattam a kombinált vérvételt is, hogy addigra legyen a kezemben egy megnyugtató eredmény. Végül nem volt rá szükség, neked meg már mindegy ha eddig nem csináltattad meg, de ne aggódj az afp miatt, menj el ezen a héten és minden rendben lesz.

Integrált tesztet csináltattam, a 12. -ik heti vérvétel után is mondanak valami eredményt vagy csak majd a 16. -ik heti után?

Nekem ott nem mondtak semmit csak hogy majd 4 hét mulva a következ? vérvétel. Én pedig elfelejtettem megkérdezni hogy most nem is mondanak semmilyen eredményt?

Legjobb válasz: A mobilszámodat nem kérték el? Nekem 4 nappal a vérvétel után küldött a sejtban egy honlapcímet meg egy saját kódot és a netrõl azonnal le tudtam tölteni az eredményt. Nyomtatható változatot is tárolnak, úgyhogy sehova se kellett mennem késõbb.

A mobilszámodat nem kérték el? Nekem 4 nappal a vérvétel után küldött a sejtban egy honlapcímet meg egy saját kódot és a netrõl azonnal le tudtam tölteni az eredményt. Nyomtatható változatot is tárolnak, úgyhogy sehova se kellett mennem késõbb.
Nekem is sms-ben küldték meg az eredményt.
A kérdező hozzászólása: Még annyit hogy ez az sms küldés klassz dolog de nekem ezt sem mondták. Nektek mondták hogy megfogják küldeni az eredményt smsben? És ezt a 12.-ik hét után is megküldték vagy csak a 16.-ik után?
Szia nekem, a 12. heti vérvétel után küldtek sms-t. Az orvos nem mondta, hogy küldeni fogják az eredményt, de jól esett látni az orvos elõtt, hogy negatív minden teszt. Amúgy utána az orvosnál megkaptam az eredeti leletet is, csak annyit közölt minden rendben. A 16. hetirõl nem tudok, mert az nekem csak holnap lesz levéve.(vér) Minden jót Nektek... 16+4 kismami
Nálunk(Kecskeméten) 2 hetet kell várni az eredményre. be kell menni érte, és ha baj van már elõbb értesítenek telefonon.
Nálunk is a második válaszoló által leírtak szerint történik, annyi különbséggel, hogy kb. 10 nap a várakozási idõ. ( gondolom, az lehet a különbség, hogy a második válaszoló a fõvárosban lakik, míg mi vidéken, így annak is van egy átfutási ideje, míg a mintát felküldik a pesti laborba)
A kérdező hozzászólása: Hát nem mondtak semmi ilyesmit. A telefonszámomat ráírták a papírra. Az aszisztens annyit mondott ugyan hogy ha már ebbõl a vérvételbõl esetleg valami gond lenne akkor fognak szólni. Végülis ebbõl következtethetek arra is hogy ha nem szólnak akkor nincs gond és 16 hetesen mennem kell a következõre. Arra már beírták az idõpontomat is. Köszönöm a segítségeteket.
Az vagyok aki írta hogy nekem is sms-ben küldték.Én uh-ra mentem ott a kezembe nyomtak egy füzetet elmondták, hogy mi ez és, hogy csak 1 vérvétel lesz.Beleegyezem e?Ha kérném (magamtól)40000 ft lenne, de most ingyenes.Mondtam kérem.Aztán mondta, hogy sms-ben megküldik ha megadom a számom.És ha van internet hozzáférésem megnézhetem (mert nem eredményt közölnek csak a weboldalt és kódszámot amivel beléphetek az oldalra.Ezen kívül kérik majd a weboldalon a születési dátumodat)November 05 én voltam a vérvételen.10-én ért be a sejtbankba és 17-én küldték az sms-t.(Nógrád megyében élek)Ettõl lehet eltérõ átfutási ideje is!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!