Találatok a következő kifejezésre: A 16 lányom nem igazán jár (2 db)

A 16 éves lányom nem igazán jár iskolába és ha megbüntetnek és nem fizetem ki akkor mi történik?

Legjobb válasz: Ha a szülõ nem tud hatni a gyerekre, akkor akcióba lépnek a családsegítõk. A büntetést pedig ki kell fizetni, akár be is perelhetnek.

Ha a szülõ nem tud hatni a gyerekre, akkor akcióba lépnek a családsegítõk. A büntetést pedig ki kell fizetni, akár be is perelhetnek.
Beszélgess el vele, hogy mi bántja!
16 évesen én sem nagyon jártam, sokat lógtam. és igen lelki probléma is volt rendesen. pl ha reggel anyuval össze vesztem már azért sem mentem be. meg ott volt a reménytelenség hogy mi legyek. nem voltam rossz tanuló, de semmi cél elöttem. de lehet pl volt akinek túl nehéz volt a suli. de aztán mikor lebuktam (mert tudtam igazolni, így titok volt) , elbeszélgettek velem. elmondták hogy a középsulit be kell felyeznem, mert az minimum kell nekem, mutattak példát akik egy senkik voltak... aztán azt mondták nem tiltanak el semmitöl, de ha mégegyszer elöfordul akkor szobafogság nagymama koromig. na többet nem lógtam. az oföm meg leigazolta miután ö is elbeszélgetett velem. (ez egy fél évnyi lógás volt)
Szabálysértési eljárásban bírsággal sújthatnak közoktatási törvényben meghatározott kötelezettségek megszegése miatt. A pénzbírság be nem fizetése esetén elindul az adók módjára behajtás, ha ez nem jár sikerrel akkor közérdekû munkára változtatható át beleegyezés esetén a bírság. Végsõ esetben pedig következik a bírság elzárásra átváltoztatása, amelyet büntetés-végrehajtási intézetben kell letölteni.
szerintem mindenképp kérj segítséget a nevelési tanácsadóban...nagy problémék lehetnek a háttérben, ami a gyerek egész életére rányomja a bélyegét.. és sajnos valóban.. a pénzt be kell fizetni.. akár részletfizetéssel.. ha nagyobb összeg.. de ez itt csak a kisebb gond...
Ha nem fizeted be a bírságot, a gyámügy hivatalból eljárást indít ellened, így akár "nevelésre alkalmatlannak" is nyilváníthatnak, azaz elvehetik tõled a lányod! Hogy a lányod miért nem jár iskolába, arról itt az ideje komolyabban elbeszélgetni egyrészt vele, másrészt akár a nevelési tanácsadóval, adott esetben pszichológussal! Lehet, hogy csak kamaszkori csínynek tûnik a lógás, viszont komoly pszichés sérülések is állhatnak a háttérben! Egyébként meg az iskolába járásnak megfelelõ biztosítéka, ha te magad kíséred el minden reggel, már ha megteheted... és ha tartod magad annyira jó anyának, hogy törõdj a lányoddal!
nem kell semmi pszichológus vagy külsõs nagyokos. ülj le vele és beszéljétek megy a dolgaitokat. szigorúan öszintén és higgadtan. ez még egy jó megoldás. amikor én lógtam és elkaptak semmi lelkizés semmi dédelgetés nem volt. durr két füles, szobafogság, mobiltelefon megvonás. se koncert, se bulizás, semmi. sajnos manapság persze ezek már nem eredményesek... sok sikert!
Ha nem fizeted ki, megbüntetnek, viszont jó módszer lehet a zsebpénz megvonás, és abból fizesd ki a büntetést. Keresd fel a hozzátok tartozó gyermekjóléti szolgálatot, õk is nagyon szívesen segítenek.

16 éves lány vagyok a barátom 20 ezért az elsö randinkra nevelö apukám nem akart elengedni ezért azt mondta neki hogy a rendes apám. Dee végülis most járunk és nagyon szeretem de hogy mondjam el hogy nem az igazi apám és hogy én is hazudtam neki?

Legjobb válasz: Nem értem a kérdést..."az elsö randinkra nevelö apukám nem akart elengedni ezért azt mondta neki hogy a rendes apám" ez hogyan függ össze? vagy csak én vagyok nagyon fáradt? o.O amúgy meg szerintem is megérti hogy hazudtál neki....márha kiderülnek az indokok elõtte....mert én most megelõlegeztem magamban egy jó magyarázatot a mostani helyett

Nem értem a kérdést..."az elsö randinkra nevelö apukám nem akart elengedni ezért azt mondta neki hogy a rendes apám" ez hogyan függ össze? vagy csak én vagyok nagyon fáradt? o.O amúgy meg szerintem is megérti hogy hazudtál neki....márha kiderülnek az indokok elõtte....mert én most megelõlegeztem magamban egy jó magyarázatot a mostani helyett
Mond meg nyugodtan.Hogy nem engedte volna az egészet. Megfogja érteni
Most ezt nem értem, hogy miért kellett eddig titkolni?
hármas. Tényleg ha fáradt vagy feküdj le. Majd én elmondom neki. Miért kellett elmondani az elsõ randit? Apád vagy nevelõ apád ráér megtudni, hogy van egy srác. Az elsõ randi amúgy sem esküvõ. Ott nem történik semmi, csak jópofáskodás és ismerkedés. Aztán mondhatod apucinak, hogy milyen jópofa srácot ismertem meg. Hazudni viszont csúnya dolog. Mindig utolérnek. Ráadásul olyan dologban aminek semmi értelme. Nincs értelme.
én sem értem mi értelme annak a mondatnak..bocsi valaki elmagyarázná?
tehát az a lényeg, hogy a nevelõapád azt mondta, hogy õ az igazi apád, és te sem cáfoltad ezt meg? Nem kell errõl magyarázkodnod, hiszen attól, hogy õ a nevelõapád, még lehet az igazi, rendes apád. A régi rendetlen volt, mert nem õ nevel :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!