Találatok a következő kifejezésre: A 16 lányom nem igazán (8 db)

A 16 éves lányom nem igazán jár iskolába és ha megbüntetnek és nem fizetem ki akkor mi történik?

Legjobb válasz: Ha a szülõ nem tud hatni a gyerekre, akkor akcióba lépnek a családsegítõk. A büntetést pedig ki kell fizetni, akár be is perelhetnek.

Ha a szülõ nem tud hatni a gyerekre, akkor akcióba lépnek a családsegítõk. A büntetést pedig ki kell fizetni, akár be is perelhetnek.
Beszélgess el vele, hogy mi bántja!
16 évesen én sem nagyon jártam, sokat lógtam. és igen lelki probléma is volt rendesen. pl ha reggel anyuval össze vesztem már azért sem mentem be. meg ott volt a reménytelenség hogy mi legyek. nem voltam rossz tanuló, de semmi cél elöttem. de lehet pl volt akinek túl nehéz volt a suli. de aztán mikor lebuktam (mert tudtam igazolni, így titok volt) , elbeszélgettek velem. elmondták hogy a középsulit be kell felyeznem, mert az minimum kell nekem, mutattak példát akik egy senkik voltak... aztán azt mondták nem tiltanak el semmitöl, de ha mégegyszer elöfordul akkor szobafogság nagymama koromig. na többet nem lógtam. az oföm meg leigazolta miután ö is elbeszélgetett velem. (ez egy fél évnyi lógás volt)
Szabálysértési eljárásban bírsággal sújthatnak közoktatási törvényben meghatározott kötelezettségek megszegése miatt. A pénzbírság be nem fizetése esetén elindul az adók módjára behajtás, ha ez nem jár sikerrel akkor közérdekû munkára változtatható át beleegyezés esetén a bírság. Végsõ esetben pedig következik a bírság elzárásra átváltoztatása, amelyet büntetés-végrehajtási intézetben kell letölteni.
szerintem mindenképp kérj segítséget a nevelési tanácsadóban...nagy problémék lehetnek a háttérben, ami a gyerek egész életére rányomja a bélyegét.. és sajnos valóban.. a pénzt be kell fizetni.. akár részletfizetéssel.. ha nagyobb összeg.. de ez itt csak a kisebb gond...
Ha nem fizeted be a bírságot, a gyámügy hivatalból eljárást indít ellened, így akár "nevelésre alkalmatlannak" is nyilváníthatnak, azaz elvehetik tõled a lányod! Hogy a lányod miért nem jár iskolába, arról itt az ideje komolyabban elbeszélgetni egyrészt vele, másrészt akár a nevelési tanácsadóval, adott esetben pszichológussal! Lehet, hogy csak kamaszkori csínynek tûnik a lógás, viszont komoly pszichés sérülések is állhatnak a háttérben! Egyébként meg az iskolába járásnak megfelelõ biztosítéka, ha te magad kíséred el minden reggel, már ha megteheted... és ha tartod magad annyira jó anyának, hogy törõdj a lányoddal!
nem kell semmi pszichológus vagy külsõs nagyokos. ülj le vele és beszéljétek megy a dolgaitokat. szigorúan öszintén és higgadtan. ez még egy jó megoldás. amikor én lógtam és elkaptak semmi lelkizés semmi dédelgetés nem volt. durr két füles, szobafogság, mobiltelefon megvonás. se koncert, se bulizás, semmi. sajnos manapság persze ezek már nem eredményesek... sok sikert!
Ha nem fizeted ki, megbüntetnek, viszont jó módszer lehet a zsebpénz megvonás, és abból fizesd ki a büntetést. Keresd fel a hozzátok tartozó gyermekjóléti szolgálatot, õk is nagyon szívesen segítenek.
kell egy fiú, ezzel nincs baj. de ennyire ne kényeztesd el, mert elbízza magát
Mármint van egy konkrét fiú, akivel így bánnál vagy most bármilyen fiúval így bánnál?
Mi fiúk olyanok vagyunk mint a kandúr macskák. Ha csak kényeztetnek minket akkor könnyen ellustulunk. Azt, hogy miért érzel ere késztetést nem tudom. Talán csak nagyon hiányzik egy társ és így akarod kimutatni a szeretetedet, gondoskodással.
A kérdező hozzászólása: igen van .
Rám van szükséged
Ismerõs.Én úgy érzem hogy szükségem van egy lányra aki törõdik velem és én is törõdhetek vele.
szerintem igen
Ezt így már nagyon sokan megkérdezték :D Elméletben ha a fiúkhoz, és a lányokhoz is vonzódsz, akkor biszexuális vagy, de egyes szakemberek szerint, amíg csak testileg vágysz egy nõre, és nem táplálsz az irányába gyengéd érzelmeket, addig heteroszexuális vagy. Igazából szerintem, mivel a nevében is benne van hogy szexuális, ezek a jelzõk elsõsorban a szexualitásra vonatkoznak, szóval ha azonos nemûvel is vágysz közösülni, akkor már biszexuális vagy :P Bár lényegében szerintem teljesen mindegy. Ha ettõl jobban érzed magad, akkor hajrá ;)
Velem is hasonló a helyzet... nekem meg megtetszett egy leszbi csaj. Csak túl nagy a korkülönbség :/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Ha valaki még jár ebben a cipõben nyugodtan irjon;)
Barátnõm is megszerette, de én ültettem bogarat a fülébe. Kezdetben csak leszbi pornót nézett. Megemlítettem neki, mi van ha élesben is erre vágyik. Fel is kerekedtünk és az elsõ próbálkozás után nagyon belejött :D
Kíváncsiság. Engem is érdekel, hogy milyen. :)
Tapasztalat híján sok fiatal nem tudja eldönteni melyik nem érdekli valójában, ki kell próbálnod.
csak engeded, hogy a perverz vágyaid utat mutassanak.
A nõk hajlandóbbak a saját nemükhöz is húzni. Szerintem biszex.
Nem feltétlenül Vagy se leszbi, se biszex, ha lánnyal még nem próbáltad. Próbáld ki egyszer és utána már el tudod dönteni könnyebben a dolgot! ;)
Ez, barátom, a legjobb kérdés.
Elsõ körben meg kéne õt szólítanod. - Szia hogy vagy? Beszélgetünk? Ha szóban állt veled megkérdezheted, hogy mi a hobbija? Szabadidejében mivel szeret foglalkozni? És abból már kiderül az érdeklõdési köre.
Véletlenül nem Klárikának hívják?
növessz pénisz;)
*t
A kérdező hozzászólása: alapból beszélni nem szeret...:/ Növessz te péniszt ezzel a projekcióval nem mész semmire....
Attól, hogy valaki nem sokat beszél még lehetnek gondolatai, tervei, vágyai.
Nos ha a barátjának tekint akkor az bukta mert gyakorlatilag nem létezik kiút a barátzónából. De azért sok sikert. Ja és hogy én is mondjak valamit a fiúk nem attól félnek hogy beégnek hanem attól hogy nemet mond. Vagy pontfordítva?
Nem késtél le semmirõl, de ne csak a jóképû pasikkal foglalkozz!
Szia Most biztos azt gondolod, hogy valamirõl lemaradtál.De hidd el nekem semmirõl sem maradtál le. Úgyhogy fel a fejjel és ne zavarjon. :)
szia. én szivesen megismernélek! ha gondolod írj privátot, és cserélhetnénk msn címet!
az egyik barátnõmet 16 évesen csókolták meg és ezzel egy idõben lett barátja. ráadásul õ vékony volt és nagyon szép. ezt csak azért mondom, mert más súlyfelesleg nélkül sem tudott hamarabb barátot szerezni, pedig akart. semmirõl sem maradtál le, csak ne akard nagyon-nagyon, mert mindig akkor történik valami, amikor felszabadult vagy és élvezed az életet. velem is így volt.
Annyi, hogy nem kell erõlködni vele....ahogy a mondás tartja: Ami nem megy, nem kell erõltetni. 18 vagyok, még nem volt barátnõm, nem is erõltetem, fõleg amilyen IQ betyárokat láttam....majd jön ha kell...ha nem, akkor meg SPRITE.
Szia! 16 évesen volt az elsõ barátom, én is betöltöttem már jócskán mire az elsõ csókig eljutottunk (márciusi vagyok, de csak a nyáron lett "pasim")...és én sem vagyok vékony, most meg már pláne nem, hiszen mindjárt szülök:D Ne izgulj, nem vagy lekésve semmirõl, csak ne görcsölj rá! Én azóta nem is voltam nagoyn egyedül, 17 évesen jöttem össze a férjemmel, azóta is együtt vagyunk boldogságban:D 25/l
18 vagyok még soha nem volt barátom soha nem csókolóztam. ez engem nem érdekel.
:O
Nem tartom puhánynak, csak hülyeségnek. Lehet 1 év sem kell és érett leszel annyira, hogy megbánd.
Minden lánynak csak a külsõ az igazán fontos egy pasiban.
A 3# badarságokat beszél! Nem csak a külsõ számít, egy pasi legyen megbízható, figyelmes, hûséges és "férfi"
Nekem fontos a külsõ de a külsõ nem minden. Külsõ megfog, belsõ megtart, jó szex hozzáláncol. :D Nekem személy szerint fontos a mosolya... A tekintete, a hangja. Hogy foglalkozzon velem, érdeklõdõ legyen. És nem tudom ti hogy vagytok vele, de én 17 éves létemre is imádok az ilyen járda menti szegélyek tetején sétálni. Na a leendõ barátom ne nézzen hülyének, fogja a kezem közbe, és a végén mikor lejövök kapjon el és csókoljon meg. Ilyen kapcsolatra vágyom.
Szerintem cuki, hogy a kutyái nevét, mivel énis nagyon nagyon imádom a kutyákat:) ) Nekem ami a legfontosabb, hogy aranyos legyen belsöleg, s ne csak a külsöségek érdekeljék+az, hogy minél nagyobb menõ legyen:) ) L/14

16 éves lány vagyok a barátom 20 ezért az elsö randinkra nevelö apukám nem akart elengedni ezért azt mondta neki hogy a rendes apám. Dee végülis most járunk és nagyon szeretem de hogy mondjam el hogy nem az igazi apám és hogy én is hazudtam neki?

Legjobb válasz: Nem értem a kérdést..."az elsö randinkra nevelö apukám nem akart elengedni ezért azt mondta neki hogy a rendes apám" ez hogyan függ össze? vagy csak én vagyok nagyon fáradt? o.O amúgy meg szerintem is megérti hogy hazudtál neki....márha kiderülnek az indokok elõtte....mert én most megelõlegeztem magamban egy jó magyarázatot a mostani helyett

Nem értem a kérdést..."az elsö randinkra nevelö apukám nem akart elengedni ezért azt mondta neki hogy a rendes apám" ez hogyan függ össze? vagy csak én vagyok nagyon fáradt? o.O amúgy meg szerintem is megérti hogy hazudtál neki....márha kiderülnek az indokok elõtte....mert én most megelõlegeztem magamban egy jó magyarázatot a mostani helyett
Mond meg nyugodtan.Hogy nem engedte volna az egészet. Megfogja érteni
Most ezt nem értem, hogy miért kellett eddig titkolni?
hármas. Tényleg ha fáradt vagy feküdj le. Majd én elmondom neki. Miért kellett elmondani az elsõ randit? Apád vagy nevelõ apád ráér megtudni, hogy van egy srác. Az elsõ randi amúgy sem esküvõ. Ott nem történik semmi, csak jópofáskodás és ismerkedés. Aztán mondhatod apucinak, hogy milyen jópofa srácot ismertem meg. Hazudni viszont csúnya dolog. Mindig utolérnek. Ráadásul olyan dologban aminek semmi értelme. Nincs értelme.
én sem értem mi értelme annak a mondatnak..bocsi valaki elmagyarázná?
tehát az a lényeg, hogy a nevelõapád azt mondta, hogy õ az igazi apád, és te sem cáfoltad ezt meg? Nem kell errõl magyarázkodnod, hiszen attól, hogy õ a nevelõapád, még lehet az igazi, rendes apád. A régi rendetlen volt, mert nem õ nevel :)

Van egy 3, 5 éves 15, 6-16 kg-os kis lányom. A Brendon azt mondta, hogy a rendőrség elfogadja az EU szabványos ülés magasítót is. Ez igaz? Csak a régi egyszerű ülés magasítót nem fogadják el? (Nania ülésmagasítót néztem a Brendonban).

Legjobb válasz: "Gyerekek - ülés nélkül A 3. életévüket betöltött, legalább 135 cm magas gyerekeket a hátsó ülésen már elegendõ a gépkocsiba szerelt biztonsági övvel rögzíteni (gyerekülés nélkül), ha az öv a testmagasságához igazodik és a gyerek biztonságosan beköthetõ. (Ilyenkor lehet jelentõségük az ülésmagasítóknak, ha a biztonsági övrendszer nem állítható.)"

"Gyerekek - ülés nélkül A 3. életévüket betöltött, legalább 135 cm magas gyerekeket a hátsó ülésen már elegendõ a gépkocsiba szerelt biztonsági övvel rögzíteni (gyerekülés nélkül), ha az öv a testmagasságához igazodik és a gyerek biztonságosan beköthetõ. (Ilyenkor lehet jelentõségük az ülésmagasítóknak, ha a biztonsági övrendszer nem állítható.)"
Egyébként itt van a teljes cikk:http://www.babazo.hu/bebi/20080404-utazas-gyerekkel-kresz-mo..
Igen, szóval igazuk van, ha a gyereked 135 cm magas, amit kötve hiszek... Azóval nem, nem utaztathatod abba a gyereket, csak 135-150 cm közt (utána már nem kell semmi). Úgyhogy nem érdemes venni, azt a 15 cm-t kibírja abban is, amiben 135 cm-ig... Szerintem.
Na ez jó... Mi hétvégén jártunk Brendonban... A következõt mondták: Ülésmagasító CSAK 9 éves kortól használható. Addig csak gyerekülésben utazhat...
Amit az elsõ belinkelt, az 2008as cikk.
Ez régi rendelet!Az új szerint ha taxival utaznak is KÖTELEZÕ gyermekülésben szállítani a kicsit.Azt kérdezném Tõled, kedves kérdezõ, h ilyen pici gyereket miért nem akarsz ülésbe tenni?A kilói alapján még a 9-18 kg használható ülésbe is belefér.De ha abba nem is, a 15-36 kg használhatóba kb.12 éves koráig igen.Annak van oldal, csípõ, fej védelme.És igaz, h õ elmúlt 3 éves, de 135 centi alatt sokkal biztonságosabb ha ülésbe, vagy olyan magasítóba rakod, aminek van háttámlája(ami levehetõ).Megnéztem a Brendon honlapján, én biztos, h nem raknám bele az ilyen pici gyerekemet.Megnéztem máshol, és azt írta erre a magasítóra, h 25-36 kg-ig használható!Az életszerûbb, mint a 15 kg.
Utolsó vagyok.Megnéztem több oldalt, és minimum a 22 kiló, amikortól használható az ÜLÉSMAGASÍTÓ!Egy fentebb válaszolónak jól írta, h hány éves kortól használható.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!