Találatok a következő kifejezésre: A 16 lányom (1193 db)

Szerintetek mennyire érezheti magát szánalmasnak az a 16 lány aki egy 35éves családos férfival alakított egy párt néhány hónapig?

Ismerősöm a lány.

Legjobb válasz: eléggé szánalmas, már bocsi. a mi családunknak is igy lett vége, hogy egy kis k*rva beleült a tenyérbe. a gyerekekkel mi lesz? az õ lelki világuk nagyon tõnkre mehet, mint ahogy a miénké is. Tapasztalatból beszélek. az ilyen 16 éves kis fassz*pó ring*óknak egy nagy répát kéne a valagukba dugni! Feltételezem, hogy nem gondolnak bele abba, hogy egyszer õket is megszopatja majd így valaki! Az élet igazságos, isten nem ver bottal. Ennyi a véleményem. Lehet csatlakozni, vagy ellenezni.

eléggé szánalmas, már bocsi. a mi családunknak is igy lett vége, hogy egy kis k*rva beleült a tenyérbe. a gyerekekkel mi lesz? az õ lelki világuk nagyon tõnkre mehet, mint ahogy a miénké is. Tapasztalatból beszélek. az ilyen 16 éves kis fassz*pó ring*óknak egy nagy répát kéne a valagukba dugni! Feltételezem, hogy nem gondolnak bele abba, hogy egyszer õket is megszopatja majd így valaki! Az élet igazságos, isten nem ver bottal. Ennyi a véleményem. Lehet csatlakozni, vagy ellenezni.
Semennyire, mert a fiatal lanyok az apai szeretet hianya miatt vonzodnak az idosebb pasikhoz.
Egészségére:D Te miért foglalkozol mással, ahelyett, hogy a saját elcseszett életkéddel foglalkoznál, hogy ne legyen annyira elfuserált?

Hol vannak budapestről a 16-17 év körüli lányok akik lányokkal ismerkednének? 16/L

Akik komolyabb kapcsolatot keresnének nem csak divatból..

Legjobb válasz: Fiú nem jó? 16/F

Fiú nem jó? 16/F
vannak olyan társkeresõk ahol találsz (pl.:tinirandi)
A kérdező hozzászólása: Fiú jelentkezõ az lenne nem is egy :) internetes társkeresõkben nem nagyon bízom :/
Szia én itt vagyok :) 16/l
Ha mégis megprobálnád a netes keresést akkor, angyalkák.hu, pride.hu, pinkvanilla.hu 24 éves nem jó? :P L.
ha gondolod írhatsz nekem :) 16/L
A kérdező hozzászólása: De ezek mind 18as oldalak :) írtam privit :)
nekem is írhatsz esetleg :) 17/L
nekemis írhatsz 16l

Te meddig engedned ki a 16 eves lanyodat este?

Anya kozolte h 18eves koromig 10oranal tovabb nem fog elengedi sehova:(

Legjobb válasz: #9: Ez remek, csakhogy én nem errõl beszéltem. Azért van még néhány árnyalat a "játszótéren füvezõ 16 évesek" és az "este ötkor otthon kell lennem 16 évesen" között. Azt sem írtam, hogy ájulj el, mert 16 éves a lányod. Mindegy, nem vitázni akarok. De azért majd ha egyszer odaérsz, jussak majd eszedbe.:)

#9: Ez remek, csakhogy én nem errõl beszéltem. Azért van még néhány árnyalat a "játszótéren füvezõ 16 évesek" és az "este ötkor otthon kell lennem 16 évesen" között. Azt sem írtam, hogy ájulj el, mert 16 éves a lányod. Mindegy, nem vitázni akarok. De azért majd ha egyszer odaérsz, jussak majd eszedbe.:)
Sötétedésig. Alkalmanként, házibuli vagy mozi esetén tovább, de kapcsolattartással.
manapság az egész világ veszélyes hely :( Vigasztaljon, (tudom, hogy úgy sem fog...) hogy ha nem szeretne és tojna fejedre nem lenne ez a kérdés... A lányom még csak 8, már alig várom ezeket a meccseket... :D
9ig hétvégén.
16 évesen sötétedésre hétvégén otthon a helyed, hétköznap meg iskola miatt szó sem lehet csavargásról.
Nem rendelem haza, alapszabály. Azért 16-os számtól nem kell elájulnom, és mélységesen odalennem. Nem tartunk ott, hogy szarjon a fejemre és a véleményemre, és azt csinálja, amit akar! Nem megnézni kell, ahogy hazarendelem, hanem megnézni azt, hogy vannak szabályok, és vannak engedmények és tiszteletben tartjuk õket. Úgy nem mûködik, hogy õfelsége 16 évesen azt csinál, amit akar, mert oda jut, mint azok, akiket most az ablakból látok, hogy este 7kor ismeretlen eredetû alkoholt isznak mûanyagflakonból, eregetik a füstöt és alpári módon káromkodnak az ablak alatt. Az én gyerekem nem lesz közöttük, mert nem engedem meg neki!
Kedvelem, mikor azzal dobálóznak, hogy a " a nagy, okos 16 évesek megmondják a tutit". 1. Igenis, van aki okos. Mondjuk én.;) 2. Ezeknek a nagy és okos 16 éveseknek szüleik is vannak ám. És igen elengednek. Tudják, hogy tudok vigyázni magamra, és ha hülyeséget csinálok, akkor abból tanulok. Egy 16 évesnek igenis szüksége van arra, hogy kieressze a gõzt, és szórakozzon. Ha megkérdezed a nagy, okos 50 éves szüleimet, ugyanazt fogják mondani, mint én. Nem mellesleg a nagy, okos 50 éves szüleim értelmiségiek, egyetemi végzettsége van mindkettõjüknek. A saját gyerekedet csitrizd le majd pár év múlva, ne minket, mert ehhez édesem semmi jogod.;) Aztán majd megnézheted magad, ha a te kis csitrid éjszaka el fog szökdösni. Lehet több lesz belõlem, mint a te kis csitridbõl, vagy belõled. Puszi ;)
Nekem is sötétedésre haza kell érnem, viszont koleszos vagyok ami azt jelenti, hogy hétfõtõl csütörötkig fél10 :D
Utolsó vagyok: Nem akarok okoskodni, nincs akkora élettapasztalatom, és ezzel tisztában vagyok, csal szerettem volna leírni az én történetemet errõl. Egyébként az én anyukám kikötése az volt, hogy amíg jó tanuló vagyok, nincs gond a csavargással. És a tanulmányi eredményem nem romlott sosem, mert okos vagyok attól még. Ilyen dolgokon is múlik.
Hú biztosan nagyon okos vagy...ha tudnál szöveget értelmezni akkor látnád, hogy én is azt írtam, hogy nem kell a gyereket kalitkába szállni, és csitri vagy arra használom akire akarom 16 évesek csitrik, pláne ha ilyen nagy a szájuk és verik a mellük, hogy már pedig Õk jól tudják
kalitkába zárni
Honnan jössz hogy engem a két diplomámmal, vagy a lányomat az orvosi diplomájával lecsitrizd? Képzeld hogy mi is értelmiségiek vagyunk, viszont a közeli hozzátartozónk 15 éves lányát pont ilyen csavargás alatt erõszakolták meg hárman.
Tudod én meg azt kedvelem, hogy a 0 élettapasztalattal rendelkezõ 16 évesek bevágják a durcát arra a szóra, hogy csitri, és elkezdenek okoskodni, hogy még pedig nekik ki kell engedni a gõzt, amit persze csak bulikba lehet, és az Õ szüleik nagyon intelligensek, mert elengedik Õket, és biztos az én gyerekem el fog szökni csak mert nem hagyom majd orrba-szájba bulizni.Ne legyen ilyen nagy a mellényed, javaslom tanulj egy kis alázatot, tanulj meg hallgatni, ja és szöveget értelmezni.Puszika
Jajj ne puszikázzátok egymást. Kompromisszumot kell kötni a gyerekkel és igenis engedni néha, nem 5-ig, hanem mondjuk havonta egyszer 1-ig, ha pl jól tanul...
Hát ide már csak egy tál pattogtatott kukorica kellene, komolyan.:DDD Hogy a kérdésre is választ adjak, jómagam 16 éves vagyok, engem általában fél tízig engednek, viszont tegnap este tizenegykor értem haza, és azzal sem volt baj, mivel elõtte telefonáltam, hogy késni fogok. És nem ettek meg.:) Mondjuk mindig kísérettel jövök, meg csak pizzázni voltunk, bulizgatni nem nagyon szoktam, de én õszintén örülök, hogy a szüleim megbíznak bennem.
szánalmas, hogy lepontozol
Az értékrend más, nem a generációs külömbség a gond én pl 23 vagyok, az össz 7 év, és nem egy 16-17éves ismerõsöm van akikkel egyezik a véleményünk, kérdezõ még annyit megjegyeznék, mint tanács, ha a szüleid úgy látják elég érett és felelõsségteljes vagy, nem hisztizel, követelsz hidd el többet engednek majd
A kérdező hozzászólása: Hoppa, csak egyszer:D
A kérdező hozzászólása: Utsolso, igazad van!!! Fejezzetek mar be a veszekedest, kielegitoek voltak a valaszok, koszonom szepen!:D
A kérdező hozzászólása: Utsolso, igazad van!!! Fejezzetek mar be, kielegitoek voltak a valaszok, koszonom szepen!:D
a felnõttek: minden tinilány egy kis csitri, nézd, hogy pofázik, milyen nagynak és okosnak hiszi magát, pedig neki SOSINCS igaza, mert még csak egy kis tinédzser, õ nem tud értelmes dolgot mondani, csak a szexen meg a bulizáson jár az esze, mindig a felnõttnek van igaza. a tinik:én mindent jobban tudok, a felnõttek hülyék, már nem emlékeznek rá, hogy milyen fiatalnak lenni. jó ég, ANNYIRA IDEGESÍTÕ már ez a generációk közötti szakadék.
Teljesen felesleges szûklátókörû tinikkel vitázni csak megint jön valaki, hogy nem 40évesen kell bulizni... Mintha 16 és 40 között nem lenne semmi, szerintem meg 16 évesen 2-3 havonta 1 buli fér bele, nyilván nyáron több, az igazi bulizás ideje érettségi után jön, amúgy itt sokan nem tudnak szöveget értelmezni seni nem írta, hogy 16 éves ne menjen soha sehova
#41 Hagyjad. Mindjárt jön pár értelmiségi, és megmagyarázza hogy hülye vagy.
Szerintem, egy 16 éves kamasznak bõven szüksége van szocializálódásra, ez valamely szinten történik az iskolákban és a szabadidõben is. Hét közben tényleg baromság, én sem szoktam 10ig utcán lenni, nem is kell. Hétvégén meg miért ne? Ha valaki értelmes, képes magára vigyázni azzal nincs semmi baj. Õszintén az ilyen válaszokat nem értem, hogy "NEM EZ NEM VALÓ EBBEN A KORBAN STB" mert mikor kéne 40 évesen munka mellett? Nem mellesleg a felelõsséget, mértékkel ivást és bulizást nem egy életkor fogja megtanítani, teljesen m1, hogy 18/16/22 éves-e az illetõ. Ez egyedül tapasztalattal tanulható meg. Érdekes én is szoktam bulizni, szórakozni járni általában 12-1ig de van, hogy hajnalig. Van eszem nem iszom túl magam nem tolok be 63 dizájner f*st amirõl azt sem tudom micsoda.
Egyetértek azzal, hogy egy 16 éves lánynak nincs a helye az utcán éjjel. Hiába rapliztok itt 16 évesen, a saját bõrömön tapasztaltam néhány züllött estén. 14 évesen elengedtek kb. egy évben 1-2-szer a helyi falusi discoba. Akkor ennyi nem volt elég. A középsikola elsõ évében már évi 2-3 alkalom is volt, hogy éjszakáztam. Akkor értem jöttek, mert iskolai rendzvény (gólyabál volt), tehát nem volt ivászat, drogok, stb. Nyoma sem volt a késõbbi züllöttségnek. 16 voltam, amikor elõször elmentem egy keményebb buliba, ahol bizony ittam rendesen. Onnantól kezdve minden péntek este eljártam, de csak az utolsó buszig. Ez egy idõre kielégítette a szórakozási vágyaimat, elkocsmázgattunk. A gimi elsõ évének nyarán kezdtem el házibulizni, ott is ittunk. Anyám semmit sem tudott errõl, persze olyan durva dolgok nem voltak. Még viszonylag jónak számítottam a kortársaim között. A második év elejétõl továbbra is folytatódott az utolsó buszozás, egészen tavaszig, néhány egész éjszakás bulival, tavasztól viszont egyre gyakrabban. Szinte minden hétvégén kimaradtam éjszakára. Akkor már bõven pasiztam is, mindenfélékkel.. Akkoriban váltak a szüleim is, ez is rátett még egy lapáttal, sõt, akkor már 1 éve dohányoztam. Utána nyáron elég sok durva házibuliban voltam, néha már nem bírtam az iramot, hogy ilyen szabados életvitelû társaságba kerültem... Túl sok volt az alkoholos bulikból, anyám meg mindig elengedett.. Most vagyok 11. osztályos, és elég volt ebbõl, leálltam. Megtapasztaltam, hogy ez annyira nem éri meg. Inkább járok sportolni, de nem kell már nekem a fesztiválozás. Egy egész évet végigrészegeskedtem körülbelül (a drogokig ugye nem jutottam el, de nem is akarok). Már nem szoktam. A másik véglet sem a legjobb. 5-ig? Mit akarsz faragni a gyerekedbõl, most õszintén? Egy osztálytársamat sosem engedték el sehová... Hát meg is látszott rajta. Kitaszított lett. Nincs közös témája senkivel sem. Szerintem a hétköznapokon 9-nél tovább ne legyen kint, mert minek. Hétvégén már lehet többig, mondjuk éjfélig, késõbbig meg csak akkor, ha érte mész. Szerintem ez így korrekt, vagy az, hogy mások hozzák haza, vagy hazakísérik, és mindig legyen elérhetõ.
A kérdező hozzászólása: Ki mondta, hogy iszunk, cigizunk, drogozunk? Nem kene altalanositani:) :)
A kérdező hozzászólása: Sotetedesig? azaz 5 oraig?:D
Hehe, igen, ha 5 kor sötét van, akkor addig. Suli után haza. Belehalós, mi?
Sajnos én el tudom képzelni ezt az 5 órára hazamész dolgot, mert van osztálytársam, akit szigorúan fognak a szülei. Nem mehetnek hozzá barátnõk, õ sem mehet senkihez, és sehova. Ehhez is kell azért egy megfelelõ szociális szint... Én ezt a 10 órási dolgot sem tudom megérteni...Nekem az osztálytársaim fele (30an vagyunk összesen) jár diszkóba, kb 5en pedig kocsmázni. Alig 2-3 van, akik abszolút sehova sem járnak, a többi pedig a hétvégéket a barátjánál/barátnõjénél tölti. Ja, 16 évesek vagyunk. Szóval, ha egy antiszociális, kommunikációra képtelen gyereket szeretnétek nevelni, akkor hajrá. Ha bólogató kiskutya típus, akkor szerencsétek van. Ha nem, akkor úgyis talál kibúvót, nem kell félteni a kamaszokat :D Hál'istennek én normális szülõkkel lettem megáldva :)
Engem 16 évesen általában 10-ig engedtek ki maximum. Akkor is 1 héten egyszer, pénteken vagy szombaton. Telefon mindig volt nálam, így tudtam telefonálni, ha kellett, pénz is volt nálam, hogyha pl. taxival biztonságosabbnak érzem hazajönni vagy ilyesmi. Néha, néha, ha nagyobb buli volt, tovább is elengedtek, de ez elég ritka volt. 18/L
és ha valaki nem tudod otthon lenni sötétedésig mert a sulija is eleve tovább tart ? ( persze ez nem szórakozás ) ha tudják , hogy meg bízható barátnõkkel vagyok legkésõbb 8-9 re vissza kell érnem mivel általában ha én elmegyek valahova az általában reggel 8-10 között/de van hogy mát 7kor sem vagyok otthon/ történik és csak ilyenkor esek haza (ezek mondjuk hétvégék mert hét közben fáradt vagyok élni is ) 16.L
Legkésõbb 9-re legyen itthon.
Ha másnap nincs iskola, és tényleg olyan program van pl.: koncert, amire szeretne elmenni, megbízható társasággal, maximum éjfélig elengedném, úgy, hogy megyek érte, vagy más szülõ megy érte. Hétközben meg nem nagyon kell mászkálni szerintem, különórák, tanulás, sport, stb. bõven elég.
Engem 7ig engednek.... Mindjárt 17 leszek, lány, 11.-es. Hát... igen...
Hétköznap sötétedésig, hétvégén max 10ig, persze ah tudom hol van és kivel, szerintem nem is kell késõbbig.Évi 2-3 buliba elengednélek ahol lehetnél 11-fél 12ig és én megyek érted, persze barátnõdhöz ottalvós buliba, osztálybuliba szülinapi buliba a 2-3 bulin felül elengednélek.17 évesen már 11ig is maradhatnál hétvégente, ha mész buliba 12ig.
A kérdező hozzászólása: De miert feltitek /feltenetek ennyire a gyereketeket? Sajat magatol, mert adott okot arra, hogy ne bizz meg benne? Oke. Ha nem megbizhato, egy elzullott kamasz, es adott ra okot, hogy ne engedjem 8-9nel tovabb, akkor jo. Alairom. DE. Ha megbizhato, normalis a barati kore, es csak attol felted h 'jajj mi lesz az en pici lanyommal, mivan ha megtamadjak stb...` akkor szerintem ezt ne tedd. Oke, 16eves vagyok, es itt osztom az eszt, de gondold csak vegig.ha 17eves lesz miben fognak valtozni az emberek? SEMMIBEN UGYAN ILYENEK LESZNEK. Es ha 18? Szinten SEMMIBEN.. Akkor amig nagykoru nem lesz, addig nem fogod kiengedi soetetedes utan? Mert ugyebar 18evesen at csinal mar amit akar. Vagy meg akkor is megakarod neki mondani, hogy ekkor es ekkor erj haza? Orulni fog neked... Es annak is, hogy ottlesz 18evesen eletkeptelenul. Nemtud majd beszelgetni, mert nem talalkozott uj emberekkel csak az osztalytarsaival volt x even keresztul. Nem tapasztalja meg a dolgokat. Teljesen antiszocialis lesz. Amig meg nem volt ez a barati koromben, hogy jajj menjunk ki pentek estenkent, vagy menjunk mar el koncertekre, hazibulikba stb, addig tok jo volt veluk a kapcsolatom. De kb egy eve mindenkit elengednek otthonrol estenekent is, es igy persze, hogy megromlik veluk a kapcsolatom, ha alig talalkozunk, mindenbol kimaradok, kozos elmenyek stb. Szoval aki azt irta, hogy sotetedesig, meg max 9ig...az gondolja at. Nem azt szeretnem, hogy minden penteken kinntlehessek 1-2ig. Nem. Csak annyit, hogy legalabb koncertekre, hazibulikra engedjen el havonta egyszer, de akkor addig, ameddig tart. 2ig. Ne 9ig. Nem kell ertem jonni, hazakisernenek a fiubarataim, de ha nagyon ragaszkodik hozza, akkor el is johet.
Ja.. és mennyivel jobb neked full részegen mászkálni ugye? Mert te már komoly 16 éves vagy, és ettõl menõ. Elég gáz ha valaki csak akkor menõ, ha bulikba járkál.
Teljesen egyet értek az utolsó válaszolóval.Nem akartam válaszolni, mert nem vagyok szülõ, de megleptek a válaszok.Szerencsére csak itt ilyen szigorúak a szülõk, a való életben nem így tapasztalom. Valaki írta, hogy buliba is max. 11-12 óráig engedi el a gyerekét..Annak mi értelme van?Kb. éjfélkor kezdõdik csak igazán, sokan csak akkor jönnek. Elmondom, hogy nálunk hogy van (az anyukám nem mondható kifejezetten engedékenynek, de nem is annyira szigorú): hétköznap 9-ig maradhatok ki, de csak azért, mert minden este le kell vinnem a kutyát sétáltatni, és általában akkor összefutok egy-két baráttal is.Nem enged el minden hétvégén bulizni, többnyire csak nagyobb iskolaszünetekben, ritka kivétel, amikor igen.Discoba nem nagyon járok, nem is az én világom, eddig kb. háromszor voltam.Kétszer hajnal kettõig, utoljára negyed négyig (kisírtam, hogy addig maradhassak, mert mindig akkor volt a legjobb a hangulat, amikor mennem kellett volna.)Házibuliba hamarabb elenged, a barátnõm szokta rendezni, utána ott is alszok, és csak másnap délután megyek haza, mert veszélyes lenne a hajnali buszokkal/vonatokkal hazamenni. 16 (és fél) /L
*elnézést, azóta érkezett még válasz, nem az utolsóval, hanem a #20-as válaszolóval értek egyet:S
#21 Egy szóval se mondtam, hogy ettõl én menõ lennék. Ha járnál korombeliek közé, tudnád, hogy a piával, cigivel menõzõ hülyegyerekeket kinézik, kiutálják.
22es ebbõl látszik mennyire "érett" vagy "16(és fél) L"
még annyit igenis rengeteget változik egy kamasz fél-1 év alatt, sokat érek, fejlõdik, érik a kis pofára esik, egyre többet tapasztalt tehát igenis rengeteg a különbség egy 16 és egy 18 éves között, mindezt úgy írom, hogy nem gondolom, hogy egy 18 éves felnõtt ember csupán egy nagykorú kamasz
*érik a kis pofára esések
A kérdező hozzászólása: Alkalom lenne most, igen. Hozzatennem hogy kisvarosrol van szo, nem egy veszelyes hely.

Most azért mért utálnak a lányok mert 16 lánnyal voltam eddig együtt?

Legjobb válasz: Te mit gondolnál egy lányról, ha 16 pasival lett volna együtt? Na látod...

Te mit gondolnál egy lányról, ha 16 pasival lett volna együtt? Na látod...
És te vagy a csajok használtak felcsatolhatót??
én biztos nem utálnék/küldenék el egy srácot ezért.de ha az osztálytársam, szóval napiszinten találkozunk, akkornem kezdenek vele
hány éves vagy?
Azt gondolnám az ilyen pasiról, hogy ...hogy ágyról ágyra járt, ....nekem ez nem jön be. Nem ettõl lesz valaki férfias. Szóval nem kezdenék ilyennel... Szóval te k....ának gondolnál egy ilyen lányt. Akkor miért várod el, hogy a lányok szépeket gondoljanak rólad?:D És most ne gyere nekem a pasiknál más dumával, mert nem más.....
nem balfa szok te kis csicska csak nem megy nekik az meg hogy te egy szaros kis phawa vagy az a te gondod
Buta vagy.
A kérdező hozzászólása: Nem hazudok attól hogy egyesek balfas.zok és nem tudnak csajozni nem az én bajom!!
Nem ide kéne járni hazudgálni
A kérdező hozzászólása: A lányról az h riba.nc De komoly próbálok ismerkedni de már mindenki ismer és lányok elküldenek :DD
Mert jobb a fantáziád mint nekik. . . . . . . . . . Azaz nem, ez még mindig gyenge.
Elnök Úr + 1
sweet dream
A kérdező hozzászólása: 17 Vagyok És nem kellenek a páwás szöveg mert nem vagyok az!! Nem kell a szöveg hogy hazug vagyok nem tehetek róla hogy mai lányok könnyen kaphatóak tisztelet a kivételnek!!

16 éves srác vagyok, hogy tudnék jobb lenni egy 20 évesnél, hogy engem válasszanak a 16-17 év körüli lányok, és ne az idősebbet?

Legjobb válasz: A lányok azért választják az idõsebb fiúkat mert õk velük egy szinten vannak. Például: 18 éves lány egy 20 éves fiú szintjén van általában. Mert a fiúk késõbb érnek... Próbálj meg egy kicsit komolyabb és érettebb lenni hátha segít! :)

A lányok azért választják az idõsebb fiúkat mert õk velük egy szinten vannak. Például: 18 éves lány egy 20 éves fiú szintjén van általában. Mert a fiúk késõbb érnek... Próbálj meg egy kicsit komolyabb és érettebb lenni hátha segít! :)
Egy drága autóval
Szerintem csak ad önmagad, nem kell megjátszani semmit ! Abban van valami hogy a lányok gyorsabban érnek , mert nekem sok ismerõsömnek mindig idõsebb pasija volt
Tényleg nem a kortól függ... én pl. 17 vagyok, és korombeliekkel jönnék össze inkább, mint egy 20on évessel... Egy 16 évessel pl. simán összejönnék (ha kölcsönös az érdeklõdés). Személytõl függ, attól te milyen vagy, és attól, hogy a 16-17 éves csajok akikkel össze akarsz jönni milyenek. :) 17/l
4-es.te se lehetsz valami népszerü a fiuk körében ha 19 évesen egy 16 évessel vagy együtt.
Én 18 vagyok, a 20-21 éves fiúk jönnek be a leginkább, de ismerek olyan 17 évest is, akivel összejönnék, nem ez lenne az akadálya! Nem kor, hanem személy függõ.
ügyesen;) 19 vagyok barátom 16 :D és együtt vagyunk..nem árt ha jól hódítsz, romantikus vagy:p
én pl. soha nem is figyeltem a velem egykorú fiúkat, nem tudom miért, de az idõsebbek folyamatosan jobban vonzottak és ezzel szerintem a legtöbb lány így van és szerintem nem kell jobbnak lenned, ha egy lány beléd szeret, akkor ne azt szeresse aki lenni akarsz, hanem azt aki vagy. szerintem ne megváltozni akarj, hanem ismerkedj, legyél figyelmes, kedves és akkor majd téged fognak választani!
Sehogy. Várnod kell.
nem kell menoskodni.. onmagad legyel, be egy20 eves srac:)

Miért nincsenek olyan 13-16 év körüli lányok, akiknek nem csak a külső számít, miért ilyen felszínesek a mai lányok? Egy átlagos fiú már esélytelen is nálatok?

Legjobb válasz: Miért nincsenek olyan 13-16 év körüli fiúk, akiknek nem csak a külsõ számít, miért ilyen felszínesek a mai fiúk? Egy átlagos lány már esélytelen is nálatok?

Miért nincsenek olyan 13-16 év körüli fiúk, akiknek nem csak a külsõ számít, miért ilyen felszínesek a mai fiúk? Egy átlagos lány már esélytelen is nálatok?
Én ezt nem bírom...
A kérdező hozzászólása: Az lehet, hogy azért nem tapadnak rám a lányok, mert vékony vagyok és alacsony? Azt mondják a lányok, hogy arcra helyes vagyok.
Nem tudom hogy kitõl hallottad ezt a baromságot.De nyilván ha nem vagy olyan jóképû(esetleg még kövér is)akkor ne a suli legmenõbb csajára hajts.Ne a ribancokkal foglalkozz, hanem a kedves odaadó lányokkal. :)
Vannak, de neked nem az a csaj kell tutira, akinek nem számit a külsõ.mennyi ilyen kérdés van itt.. de ezekszerint ebbenis kivétel vagyok, mertén nem külsõ alapján itélek.15/L
"bármilyen lányt meg lehet szerezni idõvel akárhogy is nézel ki" Ez azért így nagyon nem igaz. Sokan buktak már el ezen. A csaj úgyis elmegy egy neki jobban tetszõvel, és a dumától nem feltétlenül lesz "gusztusa" egy olyanhoz, aki sosem volt az esete. Mindenkinek máshol a határ persze külsõ terén, de mindenkinél VAN ilyen határ! :)
úgy látszik, én speciel kivétel vagyok. nem mondom, hogy nem számít a kinézet, mert nyom az is a latba (mindenkinél), tehát ne legyen mondjuk két centi vastag, összenõtt szemöldököt. akkor tényleg nem lesz barátnõd. engem amúgy leginkább a dumával lehet levenni a lábamról, legyen humora a srácnak, legyen jó szövege, és legyen velem udvarias, tehát összességében legyen jó fej. ha átlagos a külsõd, de jó fej vagy, sok csajt leveszel majd a lábáról. minden rajtad múlik. 15/L
átlagos=ronda, kövér, stréber de mondok neked még valamit: az ilyen "átlagos" fiúkból lesznek késõbb a vezérigazgatók, milliárdosok, stb. 13-16 még nagyon fiatal! hidd el, eljön még a te idõd! megéri kivárni!
Vannak csak te az olyanokra gerjedsz akiknek fontosabb a külsö, egy átlagos fiunak is van annyi esélye mint egy másiknak
én sem! felejtsétek már el a kinézetet. bármilyen lányt meg lehet szerezni idõvel akárhogy is nézel ki. Csak hihetetlen jó duma, és humor kell hozzá, és ennél is több kitartás. Nem fog top1 csaj, 2 mondat után ágyba bújni egy átlagos pasival.
mit akarsz egy kislánytól? komoly lányok idõsebbek
Az olyan lányokkal ne is foglalkozz. ;)
Pedig vannak nem felszínes, kedves lányok!! 14/l

Fiús anyukák, ti mit tennétek, ha a 16-17 éves fiatok elvenné egy 13-14 éves lány szüzességét?

Gondolom csak tennétek valamit, pl beszélgetés.

Legjobb válasz: Mit tennék? Mit tehetnék? Kellett hozzá egy lány is. Visszacsinálni nem lehet. Abban reménykedem, hogy nevelem annyira normálisra a tini fiam, hogy nem esik neki kislányoknak. Ha ezt elmulasztottam, akkor nem 16-17 évesen fogom tudni pótolni. Ez van. N30

Mit tennék? Mit tehetnék? Kellett hozzá egy lány is. Visszacsinálni nem lehet. Abban reménykedem, hogy nevelem annyira normálisra a tini fiam, hogy nem esik neki kislányoknak. Ha ezt elmulasztottam, akkor nem 16-17 évesen fogom tudni pótolni. Ez van. N30
Eljárnék egy esõ táncot, hogy megátkozzam vele a fiamat ... Igazából, az 1. és a 2. válaszoló mindent elmondott, amit én is akartam. Nem lehet mit tenni ez ellen ... Ahogy pedig mondták már, a szexhez két ember kell, nem csak a fiam volt hülye, a kislány is elég naiv. Ez van.
Utolsó: És az mit javít a helyzeten? Attól, hogy nyakon vágod, még nem változik vissza szûzzé... Inkább beszélgetni kellene vele.
2013-ban balgaság azt hinni hogy a 13-14 évesek kislányok. Nem azt mondom hogy érettek a rendszeres nemi életre, csak azt hogy kiprovokálják õk maguknak. Ha a leányzó önszántából adta a szüzességét, és védekeztek, ez normális folyamat ennyi idõsen. Nem szabad homokba dugni a fejünket, a tizenéves sex létezik, és szülõként inkább támogassuk a gyermekeinket, és idõben világosítsuk fel õket. Mert a szexet nem tudjuk megakadályozni, de a betegségeket és a nemkívánt terhességet megelõzhetjük azzal, ha a gyerek bízik bennünk. Egy 16-17 éves fiú már valószínûleg 3-5éve önkielégít, ahogyan a leányzó is nyilván ismeri már a saját testét. Így természetesnek mondható, hogy a másik nemmel való szex is érdekli õket. Mivel itt most a fiús édesanyáról van szó, én azt javasolnám, hogy nem kioktatóan, de mondja el a fiának, azt, hogy ha véletlenül teherbe ejt egy lányt, akkor sem ússza meg a felelõsséget, ha a lány azt hazudta tablettát szed, vagy ha direkt esett teherbe, akkor is felelõs lesz érte. Illetve arról is kell beszélni, hogy bármilyen rendes lány, vagy rendes fiú valaki, betegségei mindenkinek lehetnek, nemcsak a ri***ncoknak és szoknyavadászoknak.
Csalódnék hogy ilyen sz. r az ízlése hogy már 13 éves [email protected]@@okkal is lefekszik.Mert ha még egy hasonló 16-17 évessel csinálta volna akkor azt mondom oké de ez így elég hülyén veszi ki magát.A lényeg hogy mindig védekezzen és akkor nem lesz baj.Ezt beszéld meg vele.Bár gondolom azért ennyi esze már van.
Teljesen normális dologról van szó. Ma már nem az van, hogy 16 éves 16 évessel, vagy esetleg 1 évvel idõsebb a srác. Itt már 2 év korkülönbség a minimum. Nem büntetném meg a fiam, kettõn áll a vásár. Abban bízok hogy van esze védekezni...
Miért a beszélgetés mit segítene már ha elõtte évekig semmit se segített?
16 éves esetén nyakon vágnám és nemköszöné meg a dolgokat.
A mai világban mindenki ilyen korban veszti el. Ez ellen nem lehet mit tenni. Korábban érünk, minden korábban jön. A lányok korábban érnek. Ezért már a 12 évesek 30-40%-a is ilyesmiken gondolkozik. Azt kérdezted már, hogy szerelembõl tette, önszántukból, esetleg szer hatása alatt? (Nem baljós akarok lenni, de az ismerõseim fele ittasan vesztette el...) Egyébként meg az ideális korkülönbség szerintem egyén függõ. Számomra 3-4, mivel viszonylag érett vagyok, és egy átlagos 16 éves srác már visszamaradottabb nálam. Egyébként õ mesélte neked? Vagy a lány? Az egyik válaszoló azt írta: ha elmúlt a lány 12 és fiú még nincs 18 akkor már nem tehetsz semmit. Mi az hogy nem tehet semmit? Mit tehetne? visszanöveszti a szûzhártyáját vagy feljelentené? Szerintem annál mocskosabb nincsen, amikor valakinek kiteregetjük a szexuális életét. Szegény lány! Szegény szülõk! Nem kéne azért büntetéseket osztogatni mert vannak testi igényeik. Ez szerintem alantas, nem emberi dolog. Egyébként azt még elmondanám, hogy ez még a jó oldala. Múltkor egy kávézó/elit kocsma keverékben egy 31 éves férfi próbálkozott be nálam. Pedig kilencedikes vagyok. Inkább ez nem normális.
megveregetném a vállát és mondanám hogy büszke vagyok rá de anyuka nem vagyok hanem egy hapek szóval XD
Ha a lány már elmúlt 12 éves, de a fiú még nem múlt el 18, akkor ha kölcsönös beleegyezéssel történt, sajnos semmit nem tehetsz.
én 15 éves vagyok, magamból kiindulva normális, hogy a korombeli lányok idõsebb fiúkat keresnek, mivel értebbek. Nem azt mondom, hogy jól tette a srác, hogy elvette a csaj szüzességét(szerintem várhattak volna egy évet, ha annyira szeretik egymást, hogy szeretkeznek akkor az az egy év semmi) de a mai világban felgyorsultak a dolgok. Anyu barátnõje mesélte, hogy 16 évesen csókolózott elõször...ma pedig már sokaknak a szüzességük sincs már meg ilyenkor. Szerintem felesleges büntetni két okból kifolyólag. Elõször is. Visszacsinálni már nem lehet(mire lenne jó a büntetés?!?)másodszor pedig a büntetés miatt a fiú eltávolodik és többet ilyen dolgokat nem oszt meg a szüleivel(és ha baj van akkor komoly következmények lehetnek...) szerintm le kell ülni és beszélgetni kell vele.

Segítség! Mit ronthattam el a 16 éves lányommal?

Az a baj, hogy úgy érzem, a lányom szeretne minél messzebb kerülni t?lem érzelmileg.

Legjobb válasz: én is 16 éves lány vagyok, és nálam is szinte ugyanez a helyzet, én nem aggódnék az Ön helyébe, mert amirõl kell,hogy tudjon,arról biztos beszámol a lánya (legalább is ha magamból indulok ki) Szerintem nem szeret beszélgetni a dolgairól. Vagy vannak olyan dolgai, amirõl úgy gondol,h nincs köze hozzá vagy nem örülne neki és jobban megérti ezeket a barátai. Gondolom én...

én is 16 éves lány vagyok, és nálam is szinte ugyanez a helyzet, én nem aggódnék az Ön helyébe, mert amirõl kell, hogy tudjon, arról biztos beszámol a lánya (legalább is ha magamból indulok ki) Szerintem nem szeret beszélgetni a dolgairól. Vagy vannak olyan dolgai, amirõl úgy gondol, h nincs köze hozzá vagy nem örülne neki és jobban megérti ezeket a barátai. Gondolom én...
lehet h azt hiszi h te még mindíg gyereknek tartod õt persze tudom õ még gyerek is de gondolj bele õ azt hiszi h még gyereknek gondolod aki nem tudja eldönteni h mi a jó neki pedig ez nem igaz õ is eltudja dönteni h mi a jó és mi a rossz
Korral jár. Ne erõltesd rá magad, inkább örülj hogy nem iszik és nem csinálja a mai 16 évesek hülyeségeit. Majd kinövi.
Gyerekfejjel gondolkodva nem igazán értem, hogy miért ilyen a lánya. Õ pedig igazán megérthetné hogy ha néha fáradtabban megy haza a munkából és rossz kedve van. Talán tényleg felnõttesebben szeretne gondolkodni, és néha tényleg a gyerekeknek is kell egy kis kikapcsolódás, és talán a barátaival jobban el tudja engedni magát. Egy jó beszélgetés általában sokat segít. 15/L
Ezzel akarja tudatni, hogy már nem gyerek, vannak saját döntései, amik nem is rosszak. Szóval egyszerre mindkettõ. Tudatja, hogy bízhatsz benne, mert ugyanígy gondolkodott õ is, ugyanakkor borzasztóan idegesíti, hogy még mindig beleszól a dolgaiba, abba hogy iszik -e vagy sem. Én is ilyen voltam, engem is idegesített, ha anyum azt a döntést hozta, amit én is, ezt én is mindig durván az orra alá dörgöltem, tudatván, hogy ne nézzen már hülyének, tudok egyedül is értelmes döntést hozni. Na ez hosszúra sikerült, de fáradt vagyok, és nem bírok értelmesebben fogalmazni most. Remélem érthetõ.
Egyszerûen csak kamasz, és a kamaszok így viselkednek.Most próbál leválni rólad lelkileg, ez így normális.Az viszont már nem, hogy elkíséred a házibuliba...Nem bízol benne?
Lehet, hogy Ön nem veszi észre, amikor panaszkodik, de amikor egy 16 éves lány az anyjával van, akkor nem biztos hogy azt akarja hallgatni, hogy mi volt a munkahelyén, és a számára idegen kollégák miért voltak balfékek. Lehet, hogy untatja a téma. Állandóan ugyanazt hallja, a panaszkodás ráadásul még lelkileg is lehúzza. Nem kell mindig mindenben meglátni a rosszat :S Mert nagyon rossz, amikor valaki állandóan panaszkodik. Ráadásul olyan dolgokkal, amivel a másik (jelen esetben a lánya) nem tud mit kezdeni. Mert a közbiztonságon nem tud változtatni, a munkahelyi problémákon szintén nem...
A kérdező hozzászólása: Bocs! *tanácsot
A kérdező hozzászólása: Megpróbálkozom vele. Remélem sikerül. Köszönök szépen minden tanácsokat és választ!
ez a panaszkodás sajnos a felnõttek nagy gondja, a gyerekek kiváltsága hogy bodlogan kezeljék a problémákat. De ez az egyik amit meg kéne tnaulniuk a felnõtteknek:) Nektek is jobb lenne, bár tudom hogy nehéz én most küzdök hoyg ne veszítsem el ezt a képességem :)
Bocs, akkor nem szóltam.
A kérdező hozzászólása: 15.52: Egy közeli családi barátunk szervezte, és mindkettõnket meghívtak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Ez elgondolkoztatott, hogy még gyereknek kezelem, és azt hiszem igaz is, mert még mindig próbálom mindentõl megóvni. A "panaszkodással" sajnos az a baj, hogy sokszor már én sem veszem észre, csak a lányomtól hallom, hogy próbáljak már meg nem minden semmiségen fennakadni.
Teljesen normális, nem rontottál el semmit, az lenne a nemnormális, ha nem akarna leválni rólad. Ennek most van itt az ideje, és még jópár évig így lesz, amíg a gyerekkorból ezen a mostani átmeneti szakaszon át a felnõttkorba meg nem érkezik.

Nagyot csalódtam a 16 éves lányomban. Szerintetek meglehet bocsájtani neki, ha óriásit hibázik?

Eddig nagyon jó kislány volt.De néhány hónapja megváltoztak a dolgok,rossz,felesel,iszik,cigizik,lóg az iskolából,és már elkezdte a szexuális életét is. A legnagyobb baj az utolsó,mivel egy nálánál öregebb fiúról van szó.És ami még nagyobb baj,hogy nem t?le tudtam meg,hanem az ismer?sökt?l.

Legjobb válasz: én 18 éves lány vagyok...és akkoriban kezdtem énis lázadozni..jó mondjuk itt anyu is hibás eléggé..mert ahogy beszél velem:S de ezt nem részletezném. szóval én majdnem rászoktam a cigire. buliztam..és belezúgtam egy akkor 27 éves pasiba. én 16 voltam=/ eléggé sz*r idõszak volt. de már megváltoztam. nem cigizek soha, bulizni járok de nem iszok ilyen nagyon durva szinten. és több mint 2 éve van barátom:) egy velem egyidõs. =) szóval szerintem megfog "javulni" kinövi majd:) de mindenképp érdemes lenne vele beszélni. NEM VITATKOZNI! mert az nem vezet semmire=/ remélem segítettem=)

én 18 éves lány vagyok...és akkoriban kezdtem énis lázadozni..jó mondjuk itt anyu is hibás eléggé..mert ahogy beszél velem:S de ezt nem részletezném. szóval én majdnem rászoktam a cigire. buliztam..és belezúgtam egy akkor 27 éves pasiba. én 16 voltam=/ eléggé sz*r idõszak volt. de már megváltoztam. nem cigizek soha, bulizni járok de nem iszok ilyen nagyon durva szinten. és több mint 2 éve van barátom:) egy velem egyidõs. =) szóval szerintem megfog "javulni" kinövi majd:) de mindenképp érdemes lenne vele beszélni. NEM VITATKOZNI! mert az nem vezet semmire=/ remélem segítettem=)
Szerintem a szexuális élet elkezdése nem olyan nagy baj. Én leginkább a feleselést és a hazudozást (ha ilyen is van) venném nagyon zokon. Én a szexet majdnem 15 évesen kezdtem, nem mondtam meg a szüleimnek. Ez olyan intim dolog volt, amit a barátnõmmel beszéltem meg. A szüleimmel ezt olyan ciki dolognak tartottam, hogy megbeszéljem. Pár évvel késöbb, talán lehet, hogy 16, 17 évesen az anyukám "fel szeretett volna világosítani". Mire én montam neki, hogy én ezen már túl vagyok, mindent tudok. Õ kicsit megdöbbent, de meg is könnyebbült. 17 évesen volt egy 52 éves pasim. A kapcsolat másfél évig tartott. A szüleim nagyon mérgesek voltak ezért. Pláne, hogy ismerték is. Most 32 éves vagyok, a férjem másfél évvel idõsebb, és van egy másfél éves fiunk. A szüleim mindíg megbocsátottak. Nekem is voltak füllentéseim. Amikor viszont mindíg kiderültek a turpisságaim, egy idõ után rájöttem, hogy felesleges az egész. Remélem a lányodnak is benõ a feje lágya. Kérd meg, hogy legyen õszinte és Te is engedékenyebb (elnézõbb) leszel. Így lehet, hogy elmondd olyan dolgokat, amit nem merne, mert félne, hogy nem engednétek meg neki.
probálj vele leülni beszélni és kérdezd meg miért nem mondja elneked az ilyeneket!!!!! probálj megértõ lenni vele éreztesed vele hogy megbizhat benned és akkor talán megnyilik elõted!!!
vsz a zért itkolózik és hazudozik, mert tudja hogy nem helyesled, ezt akár pozitívan is fel lehet fogni. a másik viszont, ha jó kapcsolatot akarsz vele, akkor el kell fogadnod, hogy a kamaszok bizony ilyenek. rendeztt házasságban élek, egy 15 hós kislányom van, de 16 évesen a leírtakat csináltam. mondjuk inni csak mértékkel, nem lett belõlem alkesz, de egypár nagy róka azért volt :) ez egy lázadó korszak. ülj le vele beszélni, és pórbáld megérteni, hogy mnost ez van, és majd elmúlik. ne tikltsd el semmitõl, csak hívd fel a figyemét, minek milyen következménye lehet, pl. ha nem védekeznek szexnél, akkor abortusz lehet a vége satöbbi. de ne kérd számon, ne papolj neki, meert azzal tuti nem érsz el semmit.
egy any mindent meg tud bocsájtani...szeresd õt nagyon, mert most van rá igazán szükség, éágy vele türelmes, tudom nem könnyû. a baj nem az amit csinál, hanem, hogy nem bízik benned. ezen úgy tudsz választai, ha elfogadod a göntései egy részét. pl. ha már szexel, akkor legalább védekezzen, vidd el nõgyógyászhoz...a cigi, italrõl próbáld lebeszélni, ha nem megy mond neki, hogy ésszel éljen velük, mértékkel. mond neki, hogy számodra mindig olyan kedves marad, mint kicsi gyereknek, és szereted, de nagyon aggódsz. nem kezelheted már teljesen gyereknek, de felnõttnek sem. adj neki tiszteletet, de öveteéd is meg. ha csúnyán beszél megvonhatod a zsebpénzt, megtilthatod a kimenõt, de ne kiabálj, maradj nyugodt. próbálj közös programot kitalálni, töltsetek együtt idõt, csak így lehet befolyásod az életére. a fiútól nem tudod eltiltani, mert ha tiltasz hazugságra neveled... ha úgy érzed ismerd meg a választott fiút és akármilyen is ne kritizáld elõtte ész nélkül, jön majd még a te utcádba ha összekapnak...ne keseredj el, ugyan ami történt nem jó, de nem is világtragédia, lesztek Ti még jóban ne aggódj....
Nem a megbocsátás a jó kifejezés szerintem. Azt kéne tudni, de nagyon, hogy miért? Miért változott ekkorát? Miért iszik? Miért cigizik? Miért szexel? Miért idõsebbel?Hány éves a fiú? 30? Miért nem mondja el neked? Miért nem tudsz ezekre a kérdésekre válaszolni? Miért nem beszél veled a lányod? MIÉRT?
16 évesen a szex az természetes, a visszafeleselés is, az iskolába járásnál nemtudom mennyit hiányzik:: Mert ha heti egy két óra az nem vészes , ha több akkor figyelni kell, viszont a sok veszekedéssel csak rontasz a kapcsolatotokon.Szépen lekell vele ülni beszélgetni, ha meg nem reagál akkor a szemébe kell neki mondani, hogy kislányom én felneveltelek, de ez az a pont, hogy rákell , hogy jöjjek , hogy csalódtam benned. Hidd el, akkor még visszaszól, de mikor elmegy akkor átfogja gondolni a történteket.100%
rossz, felesel, iszik(persze csak ritkán és bulikba), cigizik: Kamasz dolgok ezt a kamaszok 75% csinálja szerintem ! lóg az iskolából, és már elkezdte a szexuális életét is: Hát arra már szerintem jobban oda kellene figyelni!
Hát most állj mellette erõsen és próbálj vele beszélni mindenrõl mint barátnõ. Kamaszodik, elég erõsen...
A kérdező hozzászólása: Sosem voltak kommunikációs problémáink, mindig nagyon õszintén és világosan beszéltünk mindenrõl. De most mindent tagad.Ha az iskola felhív, hogy nem ment be, azt mondja nem igaz, látom a cigijét, azt mondja nem az övé, és így tovább. El is hinném neki, de már nem egy személy mondta, hogy miket csinál.
Hát az én lányom 14 éves , a fiam 19 . Én úgy érzem nálatok valami elromlott , vagy nem jól mûködik. Mindenképpen meg kell bocsájtani és közeledni hozzá és felderíteni , hogy mi romlott el / mi változott meg köztetek ! Mindennek az alapja a kölcsönös bizalom és az õszinteség!!!

Teherbe ejtette a 16 éves lányomat és lelépett, mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha a lány meg akarja tartani, segítenék neki. Ha nem, abban is támogatnám. A döntést nektek kell meghozni. Amit meg magamban tennék anyaként az más kérdés, mert 16 évesen nem csak a saját hibájából lesz terhes, és nem csak a srác hibájából. Mindkét oldalon vannak szülõk, akiknek a felelõssége nem elhanyagolható. Nem a lányon kell kitölteni a dühöd, többek között te sem voltál a felvilágosítás magaslatán!

Ha a lány meg akarja tartani, segítenék neki. Ha nem, abban is támogatnám. A döntést nektek kell meghozni. Amit meg magamban tennék anyaként az más kérdés, mert 16 évesen nem csak a saját hibájából lesz terhes, és nem csak a srác hibájából. Mindkét oldalon vannak szülõk, akiknek a felelõssége nem elhanyagolható. Nem a lányon kell kitölteni a dühöd, többek között te sem voltál a felvilágosítás magaslatán!
Az orvos nem arra esküdött fel, hogy sorra abortuszokat csináljon, fõleg nem olyan anyákon, akik nem akarják elvetetni a babájukat. Ha a lány meg akarja tartani, és meg tudjátok tenni, hogy támogatjátok, akkor tegyétek meg! A tettekért lehet vállalni is a felelõsséget, fõleg, ha minden körülmény adott!
Kedves 4-es válaszoló, hát úgy, hogy NEM A TERHES SZÜLÕJE DÖNT, HANEM A TERHES NÕ MAGA. Akkor is, ha 18 év alatti.Ha az orvos a kismama szülõje unszolására és a terhes lány tiltakozása mellett elvégezné az abortuszt, az 1-5 év letöltendõ börtön lenne neki. Meg kellene végre jegyezni, hogy Magyarországon senki, egyetlen nõ sem kényszeríthetõ sem a terhessége megszakítására, sem a terhessége kihordására a saját akarata ellenében, a törvényi kereteken belül.
Hát nem tudom én mit tennék.:S Az ilyen dolgok miatt félek attól, hogy kislányom lesz.:D Szerintem 16 évesen legtöbb lány még egyedül nem képes eldönteni azt, hogy megtartsa-e vagy sem a babát.Ez nem olyan mint egy kiskutya, ha nem tetszik túladsz rajta.Persze az anyagi helyzettõl is függ.Mindenesetre én megpróbálnám lebeszélni róla(akár mennyire is az abortusz ellen vagyok), hogy megtartsa.Gyerek még...... 22éves 23hkm
miért gondolom azt hogy te vagy az a 16 éves lány?és te nem akarod elvetetni ráhibáztam igaz?
elkell vetetni még nagyon fiatal még ö is gyerek sajnos mást nem tudsz tenni
Mivel Te is kb. annyi idõs voltál, mint most a lányod és megtartottad õt, fogadd el a döntését. Korai, de ha tudsz Neki segíteni, akkor menni fog. Hány hetes terhes? De azért majd Neki hatásosabban mondjátok el, hogy mit csináljon, hogy ne legyen ilyen idõsen õ is majd szülõ.
Kedves 31-es, semmi gond, azért nyomatom:) ) Amíg valaki meg nem unja, és nem kezdi lepontozni:) Tudod, van az a közkeletû szöveg, hogy "a mai tizenévesek a jogaikat tudják, bezzeg a kötelességek" ... szóval a 2000 éves Ciceró-i "o tempora o mores" - ó idõk, ó erkölcsök - mai változata... de valójában a jogaikkal sincsenek általában tisztában, nem csak a kötelességeikkel. Ez a téma úgy 3 naponta merül itt fel például... úgy tûnik, manapság nem divat állampolgári ismereteket vagy akármiket oktatni...
Nézd, apasági pert akkor van értelme indítani, ha bekövetkezett az apaság - megszületett a gyerek. Tök felesleges a magzati korban elvben ugyan lehetséges amnioncentézises DNS tesztet eröltetni... meg szerintem amúgy is csak genetikai okból végzik, nincs az a tisztességes orvos, aki apasági perhez venne mintát magzatból...
De a gyámügyön el lehet indítani apasági pert. Nem egy eset van ilyen. Ha nem akarja vállalni az apaságot a fiú akkor be kell bizonyítania, hogy nem õ az apa. És ugye a DNS-teszt nem hazudik. Ezek után pedig kötelezik a fizetésre.
Bocsánat az ökörségért, nem vagyok otthon a jogszabályokban :(((
az hogy ott hagyta az nem ütközik törvénybe 18 év alatt? vagy csak 14 év alatti jelenti azt hogy megrontás?
Van hasonlóra a környezetemben példa. A lány gimi második végén lett terhes, de nem maradt ki a suliból (azaz levelezõ folytatta). Régi osztálytársaival egyidõben érettségizett, majd szerzett szakmát (még két év). Eközben egyedülálló anyja és bátyja támogatta. Nem volt egyszerû, ma sem az nekik, de van egy csodás kisfiú a családjukban. A környezetük még ma is sóhajtozik, h felelõtlenség volt h teherbe esett, de mégis megérte adni egy esélyt a babának.
Bizony, a "megrontás" 14 év alatt jácc... "Megrontás 201. § (1) Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel közösül, valamint az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét meg nem haladott személlyel fajtalankodik, bûntettet követ el, és egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személyt arra törekszik rábírni, hogy vele közösüljön vagy fajtalankodjék, bûntettet követ el és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ." És ez magánvádas, tehát csak külön feljelentésre üldözendõ. (Btk 209 §) Az 12 év alatt van, hogy minden esetben nemi erõszak minõsített esetének számít, és hivatalból üldözendõ (és lehet érte kapni vagy 10 évet)... És az, hogy otthagyta, az semmilyen relációban nem bûn, a szexuális aktus körülményei számítanak, a fentiek szerint.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a sok jó válaszokat.3 hetes terhes.
Én is 16 vagyok, de ha terhes lennék, inkább megölném magam, mint hogy megöljem a gyerekem. Biztos vagyok benne, hogy azon soha de soha nem tudnám túltenni magam.
off: "inkább megölném magam, mint hogy megöljem a gyerekem." okos vagy ülj le egyes -.-
En mikor 5 hetes terhesen elmentem a dokihoz akkor meg csak megnagyobbodott mehnyalkahartyat latott, de azon kivul semmit. Az elozo terhessegemmel is ugyanigy volt. Pozi teszt, megnagyobbodott mehnyalkahartya, aztan 1 het mulva megjott. Most hala egnek nem igy volt, 2 het mulva kontrolon mar ott volt a picuri. De 5 hetes terhesseg nekem nagyon korai, hogy ennyire biztosra veszik. Persze barmikor komolyan kell venni, mert az ossze a semmibol indul.
Az a 3 az nyilván 5, a Kérdezõ nyilván a teherbe eséstõl számolja, az egészségügy meg ugye az utolsó menzesz elsõ napjától. Szóval ha szabályos a ciklus (nem extra ovulációval van dolgunk) akkor 3 hetes terhesség ugye nem létezik, a 2. hét vége felé van a megtermékenyülés, a 3. hét végén a megtermékenyített peresejt a vándorlása végén járva épp a beágyazódáshoz készül... tehát a terhesség - borzalmas orvosi mûszóval a foeto-materiális egység:) )) - még nem jött létre, még nincs kapcsolat a nõ szervezete, és a megtermékenyült pete (zigóta) között.:) De ezen nem kell fennakadni, gyakorlottab netes fórumozók szeme ha grav. s. 3-t lát, azt automatice 5-nek olvassa:) ))
Én is ezt akartam kérdezni, hogy hogy lehet 3 hetes, de azt írta a Kérdezõ, hogy voltak orvosnál.
Na ez az, amit már két napja nem mertem megkérdezni..Hogy, hogy jön ki ez a 3 hetes terhesség? Orvos megállapította már a terhességet? Vagy még csak pozi teszt volt? Én háromszor is voltam a nõgyógyásznál pozi teszt után, mire megállapították a terhességet, mert addig nem látszódott semmi, csak üres petezsák. 28hkm
Szegeny 16 eves lany! O azt akarta irni - csak mivel 16 eves ezert igy fogalmaz -, hogy semmi penzert nem vetetne el a gyereket, ha esetleg terhes lenne, hanem igenis megtartana, es hogy nem lehetne rola lebeszelni. Nem azt, hogy megoli magat.
Egyebkent a 3 hetes terhessegrol hogy tudtok egyatalan? Mert a 3 hetes terhesseg meg az sem biztos, hogy beagyazodott! Vagy 3 hete terhes es akkor 5 hetes terhes?
Kedves elõzõ, nem az emberségrõl van itt szó hanem a biológiáról... ha megölöd magad, azzal törvényszerûen elhal a magzat is a méhedben... ez nem vagy/vagy, olyan opció a gyakorlatban nem létezik, hogy "CSAK magad"... de vitathatatlanul jól hangzik...
Nem értem, 39-es, hogy miért lenne rossz, amit írtam. Azért, mert van bennem annyi emberség, hogy ha megvannak a körülményeim, akkor nem ölöm meg a gyerekem, csak mert 16 vagyok? Ez nem rossz dolog, ha nem tûnt volna fel -.-
"elõször is meg kéne keresni és feljelenteni." Kedves Elõzõ, ugyan MIÉRT, és HOL??? Az illetõ cselekedete lehet, hogy erkölcsileg helytelen, de semmi törvénybe ütközõt nem tett...
elõször is meg kéne keresni és feljelenteni. Mi az hogy lelép? ha d**ni tud akkor viselje is következményét a fiú. A lányt meg nem akarom bántani épp elég baj neki ez a baba, de közhelyesen legközelebb figyeljen oda. Ésszel! most már ha nem akarja vagy nem tudja esetleg nem lehet elvetetni akkor hajrá, mindent bele, és sok sikert hozzá.
Levelezõin leteszi.Vagy amíg be tud járni bejár a suliiba vagy magántanuló lesz.Vagy abbahagyja és majd fojtatja ha tudja.....
A kérdező hozzászólása: Ha szeretné megtartani én mellette vagyok, ha nem akkor is.És tudja jól hogy én is 17 évesen szültem õt, szerintem ezért is szeretné annyira megtartani.De ilyenkor mi van a sulival?
Kedves Kérdezõ, nyugodtan mondd el a véleményed, az érveid, beszéld át vele akár többször is, és azután fogadd el a lányod döntését, és abban segítsd, ahogy döntött. Úgymond "olcsó tanács", mert hát egyfelõl ez is tûnik a helyesnek, másfelõl kb ez az, amit egyáltalán tehetsz, és tenned is kell.
Kedves 9-es.De szerintem 16 évesen egy ekkora döntést meghozni nehéz dolog.Én az abortusz ellen vagyok, de ha én lennék az anyuka helyzetében nem engedném, hogy megszülje.Túl fiatal még, elrontja az egész életét, elõtte van még minden és nagyon sok mindenrõl le kell mondania.Oké persze most szeretné, én is voltam így 17 évesen de 1 hónap és elmúlt.Lehet, hogy mire megszületne a pici addig megbánná, hogy megtartotta.De lehet, hogy én gondolkodom rosszul...
Ne szidjuk a srácot, attól még a lány terhes marad, a "védekezni kell" meg hát olyan tanács, ami mint látod, kicsit kevésnek bizonyult. A fontos az, hogy érveket és ellenérveket beszélj meg a lányoddal, akár írjátok is fel, és döntsetek a sorsáról! Nagyon korai ennyi idõsen a kisbaba... de, ha nem tarthatja meg, azért, mert TE nem engeded, akkor a maradék jó kapcsolatotokat is veszélyezteted. Neki kell akarnia, különben vége.
A kérdező hozzászólása: Amúgy én mindig mondtam ha ágyba megy valakivel akkor védekezzen, és a fiú igen is hibás mert 22 éves és neki se jutott az eszébe hogy védekezni kéne, Mikor elmondtuk neki hogy terhes lett (a lányom)akkor fogta magát egy szó nélkül és lelépett.
A kérdező hozzászólása: Az orvos azt mondja:ha ennyire szeretné akkor tartsa meg. Nem, mert én az anyuka vagyok aki kétségbe van esve hogy ilyenkor mi van.
Nem engedi az orvos?Hát ezt így lehet?
"Én az abortusz ellen vagyok, de ha én lennék az anyuka helyzetében nem engedném, hogy megszülje." Kedves 12-es, ez anyukának is 1-5 év letöltendõ börtön... ennyi mást akarata ellenére abortuszra kényszeríteni... mondom ezt úgy, hogy én egyáltalán nem vagyok abortusz-ellenes, döntés-párti vagyok. "169. § (1) Aki más magzatát elhajtja, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (2)382 A büntetés egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztés, ha a magzatelhajtást a) üzletszerûen, b) a nõ beleegyezése nélkül, c) súlyos testi sértést vagy életveszélyt okozva követik el." Látod a b, pontot?
Hány hetes a lányod kb?
"Amúgy nem igazán értem a dokit, ez nem egy kiskutya amit na jó ha annyira akarja tartsa meg. Ez a ti döntésetek, mert nektek kell felnevelni. Mivel te vagy a törvényes képviselõ, ezért a te szavad dönt szerintem" 22-es, kérlek, ne terjesszétek már ezt a zöldséget. Mindig a terhes nõ szava a döntõ, kivétel a cselekvõképességet kizáró gondnokság esete, illetve a 14 év alatti terhes. De az más káposzta, akkor hivatalból gyámhatósági eljárást kell lefolytatni, ha a kismama és a gyám véleménye eltérõ.
Úgy olvasom, az alma nem esett messze a fájától. Ha lelépett a pasas ha nem, gyerektartást fizetni fog (ha dolgozik), ha megszületik a gyerek. A lányod meg ugyanolyan hibás mint a fiú aki lelépett. Tönkreteszi az életét a gyerekkel? A gyerek nélkül is, szerintem normális ember nem tud kiheverni egy gyilkosságot. És ugye ott vagy te, aki közölted: védekezz ha összefekszel valakivel(???). És mindezt ki szívja meg (akár megszületik akár nem)? Egy tökéletesen ártatlan magzat.
Kedves Kérdezõ, halaszt évet, vagy magántanuló lesz, esetleg levelezõre megy, ha az adott iskolában van ilyen lehetõség. A terhesség és szülés nem ok a tanulmányok feladására, sokan vállalnak gyereket valamilyen tanulmányok mellett. Egyébként én a paleolitikumban, 1978-82-ben voltam középiskolás, és nálunk még kiraktak egy lányt az osztályból, mert férjhez ment, és terhes lett. A negyed százados:) érettségi találkozón ezt ex ofönk fejére olvastam, hogy anno mekkora görénységnek tartottam, és hát elmondta, hogy akkor az volt a középiskolák rendtartása, nem tehettek mást, de mára már ez az elmebaj állítólag megszûnt. (a rendszerváltás kevés számú pozitív hozadéka közül tán egy:) )
Tanácsot adni nem tudok, csak egy példát említeni. Egy barátnõm is ilyen idõsen szült, az apuka akkor elvette feleségül is, majd pár hónap múlva szétmentek, gyerek volt még mind a kettõ. A gyerkõcöt fõleg a mama nevelte, mert anyuka elment dolgozni (otthagyta a sulit), hogy eltartsa a babát. Persze végzettség nélkül nem volt más lehetõsége mint a vendéglátás. Most 17 éves a kiscsaj, kezelhetetlen, mert az egész családban mindenki másképp akarta nevelni, anyuka nem szórakozta ki magát fiatal korában így most próbálja (meg eddig is próbálta) pótolni, ami a gyerkõc tanulmányi eredményén is meglátszik. Párt nem talál magának, mert a vele egykorúak már vagy családot alapítottak vagy nem akarnak egy gyerekes anyával komoly kapcsolatot. Sajnos nem õ az egyetlen ilyen személy a környezetemben akin látszik hogy bátor volt mert megtartotta, de olyan nyomot hagyott az életén amit nem kívánok senkinek. Nagyon remélem (és biztos így is van) hogy vannak pozitív példák is, csak én nem találkoztam még ilyennel. Egy normál párkapcsolatban is óriási változást jelent egy baba érkezése, ilyen esetben pedig az egész családra óriási hatással lesz. Amúgy nem igazán értem a dokit, ez nem egy kiskutya amit na jó ha annyira akarja tartsa meg. Ez a ti döntésetek, mert nektek kell felnevelni. Mivel te vagy a törvényes képviselõ, ezért a te szavad dönt szerintem. Ha belegondolok hogy én hol tartottam fejben 16 évesen, hát biztos nem lehetett volna rám bízni egy ilyen döntést. Azt hiszem még 20 évesen sem, bár lehet én vagyok késõn érõ típus.
Ha szeretné megtartani akkor támogatnám. Persze ha nem akkor is. Te is elmehetsz Gyed/Gyesre, és akkor a lányod befejezhetné az iskolát. És persze a fiút bediktálnám, mint apukát. Simán perre vinném, és fizettetném vele a gyerektartást. Ha nagyfiú volt az ágyban legyen nagyfiú ahhoz is, hogy vállalja a felelõsséget. Elvégre 22 éves. 23éves 30 hetes kismami
Én értem mit mondasz, de akkor is próbálnám rábeszélni a lányomat ha ilyen helyzetben lenne.Minden ember más, nekem ez a véleményem....:) Remélem nem kerül rá sor.
Te ismered a lányod. Szerinted elég felelõsségteljes egy kisbaba felneveléséhez? Tudom teherbe esett ennyi idõsen de ez másokkal is elõfordul úgy is hogy vigyáznak. Arra értem hogy besegít otthon a házimunkában? Tud sütni fözni mosni stb? Mert ha van rá esély hogy agyilag érettebb mint a korabeliek akkor ha tudsz szerintem segíts neki
Egészen konkrétan hogyan tanítottad meg a védekezésre? Mert ha sehogy, akkor együtt nézzétek át, hogyan kell, hogy az õ lánya már ne 16-7 évesen kényszerüljön szülni, hanem monjduk dönthessen a saját élete és gyermekvállalása felõl! Lehet szidni a faszit, aki lelépett, de mindenki akkora szarba kerül, amekkorába saját magát keveri! Lehet lepontozni, attól még igaz marad.
A kérdező hozzászólása: De nem szeretné.Nem engedi az orvos azt mondja, hogy ha ennyire szeretné akkor tartsuk meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!