Találatok a következő kifejezésre: A 15 kislányom már (19 db)

Baj van vele? A kislányom most 15 hónapos és még nem akar menni. Mennyi az a kor amikor már kellene hogy menjen?

Legjobb válasz: Én is rengeteget izgultam emiatt. Az enyém pont 15 hósan indult el. Lehet nektek is már csak napok kérdése. Amúgy ha bútorok mellett lépeget v. kézenfogva nagy baj nem lehet. Játszatok egyensúly fejlesztõ játékokat, pl hinta lovacskázás.

Én is rengeteget izgultam emiatt. Az enyém pont 15 hósan indult el. Lehet nektek is már csak napok kérdése. Amúgy ha bútorok mellett lépeget v. kézenfogva nagy baj nem lehet. Játszatok egyensúly fejlesztõ játékokat, pl hinta lovacskázás.
Szia! nem tudom, h baj e , de szerintem nem.Ha rendben van a csipõje, nem sír ha feláll vagyis nem fáj neki maga az h kétlábon áll akkor sztem még van ideje.A kis keresztfiam az 18 hónaposan indult el, addig néha néha felállt, de õt nem nagyon érdekelte a dolog. Bár biztos zavar a dolog ezért sztem a védõnõnél és a gyerekorvosnál nyugodt szívvel kérdezz rá a dologra. szép napot!
Van olyan rokonom, aki 2 évesen ment csak stabilan. Hihetetlen, de igaz. Azóta bepótolta rendesen;-)!
Én már rég adtam a kisfiamnak. Nyugodtan kaphat.
Persze! Üvegesben már van 6 hónapos kortól.
Adhatsz. Lányom is már ette 9 hó után, imádja azóta is.
Énn is adtam már korábban is, de tény, hogy a pelus tele van kukoricával másnap.:-)

Kislányom múlt hét szerdán megkapta a 15 hónapos kötelelező oltást (1 karba-1 fenék) doktornő azt mondta valoszinű 7-10 nap magas láza lesz. Eddig nem volt csak enyhe hőemelkedés, de neki alapból 37.1-37.2a hője, szerintetek már nem lesz láza?

Legjobb válasz: Ez csak egy lehetséges mellékhatás, egyáltalán nem biztos, hogy kijön. Amúgy a 7. és a 21. nap között lehet ilyen reakció, de szerintem ha eddig nem volt, akkor már nemigen lesz :)

Ez csak egy lehetséges mellékhatás, egyáltalán nem biztos, hogy kijön. Amúgy a 7. és a 21. nap között lehet ilyen reakció, de szerintem ha eddig nem volt, akkor már nemigen lesz :)


A 15 hetes kislányom már 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát.2 napja viszont felkel hajnalban Mit csináljak, hogy aludjon reggelig ugyanúgy?

Kevés lenne már neki az anyatej? Mindig olyan jót aludt éjszaka. Nem értem most miért ébred. Az a baj, hogy hiába etetm meg, nem alszik vissza. Én meg így hulla vagyok. 3-4 között ébred, eddig 6-7 volt. De nem alszik el, tegnap is 11-kor aludt egy kicsit 2-3 órát, addig fent volt. De én akkor nem tudok aludni már, f?zni, mosni stb. kell.Így fáradt vagyok.Segítsetek!Köszönöm

Legjobb válasz: Néha vannak ilyen kis zavarok, az én fiam is csinálta, pedig egy hónaposan õ is magától átaludta az éjszakát, aztán három hónaposan volt két-három éjszakánk, amikor felébredt hajnalban, pedig nem is volt éhes. Én következetes voltam, felvettem egy kicsit, ringattam, aztán visszatettem. Nem is sírt, csak nyafogott egy kicsit. De ez tényleg csak pár napig tartott.

Néha vannak ilyen kis zavarok, az én fiam is csinálta, pedig egy hónaposan õ is magától átaludta az éjszakát, aztán három hónaposan volt két-három éjszakánk, amikor felébredt hajnalban, pedig nem is volt éhes. Én következetes voltam, felvettem egy kicsit, ringattam, aztán visszatettem. Nem is sírt, csak nyafogott egy kicsit. De ez tényleg csak pár napig tartott.
A kérdező hozzászólása: Csak az a gond, hogy õ éhes is!És nem akar aludni.Nevetgél, gõgicsél, ja és kakizik.:) Egy jó 2 óra hosszat szórakoztat, hol eszik, nevetgél, hol alszik, aztán végre elalszik, de 30-4 perc és ébred, kezdõdik elölrõl.
Akkor kicsit felcserélte a napszakokat, ez lehet a gond. Ez is ismerõs. Én egy könyvben azt olvastam, hogy ha ez a gond, akkor általában nappal sem úgy alszik, ahogy jó lenne, ahogy az megszokott. És ilyenkor azt tanácsolják, hogy nappal ne hagyd aludni, pl. a délutáni alvását iktasd ki egy napra, nem lesz könnyû, nyûgös lesz, állandóan tartogathatod, de utána este úgy fog aludni, mint a bunda, és akkor talán helyreáll az egyensúly.
Próbáld meg amit az elõttem válaszoló irt. De eddig szerncsésnek mondalak. Az én fiam 11 hónapos koráig felkelt éjszaka legalább kétszer szopizni, meg 5 hós korától a fogacskák miatt is. De hát egy gyerek ezzel jár.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi! De ha délután nem hagyom aludni, nem fog este keveset enni mert fáradt lesz??És akkor meg azért ébred?Egyébként délután csak szopi közben alszik.Azt meg nemtom elkerülni.De megpróbálom amit mondtatok.

Kislányom ma kapta meg a 15 hós oltást + a prevenalt. Már az első napon belázasodott. Normális dolog ez?

Nekem azt mondta a doktorn?, hogy a 10. napon lehet lázas a gyerek meg kiütések lehetnek rajta. Erre még aznap belázasodik. Járt valaki más is így? Vagy ne aggódjam túl?

Legjobb válasz: Mivel minden védõoltás legyengített vírus, így teljesen normális folyamat. A szervezete így védekezik. Ne aggódj!:)

Mivel minden védõoltás legyengített vírus, így teljesen normális folyamat. A szervezete így védekezik. Ne aggódj!:)

Kislányom 15 hetes és sötétbarna hajjal született, azóta kivilágosodott és a feje tetején már félig kihullott a haja és most nő az új hajacska, ami szintén világosbarna viszont a töve nagyon szőke. Milyen színű lesz a haja?

Most akkor lehetséges hogy az új haj is kivilágosodik és sz?ke lesz?

Legjobb válasz: szerintem világos barna lesz a kicsi haja ha az uj hajacskája kivilágosodott

szerintem világos barna lesz a kicsi haja ha az uj hajacskája kivilágosodott
Nekem azt mondták, hogy a szempillája színébõl ki tudom következtetni. Az én kisfiam haja szõke, viszont a szempillája sötét, ebbõl az következik, hogy ahogy nõ, be fog barnulni a haja. Se cáfolni, se alátámasztani még nem tudom, mert még én is várakozó állásponton vagyok.
Az én kislányom dús, göndör, szinte fekete hajjal született. Most hároméves, és enyhén hullámos, aranyszõke haja van. :)

Volt valakinek a kislánya hasonlóan? 15 hónapos a kislányom, és születésétől kezdve nagyok a cickói. A születésénél azt mondták, hogy az anyai hormonok miatt. De 15 hónaposan erre már nem lehet fogni.

Ma mutattam dokin?nek,elküldött a gyereksebészetre. Azt mondta,hogy nem normális...volt vki hasonló helyzetben? Mi történt?

Legjobb válasz: Egy ismerõs kislánya volt így nemrég, de õ már 2 éves és pár hónapja fedezte fel anyuka. Azt hiszem vért vettek, amibõl hormonakat néztek, de náluk minden OK volt, de az eredményekre több napot is várni kellett.

Egy ismerõs kislánya volt így nemrég, de õ már 2 éves és pár hónapja fedezte fel anyuka. Azt hiszem vért vettek, amibõl hormonakat néztek, de náluk minden OK volt, de az eredményekre több napot is várni kellett.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszodat. még várok mást is. köszi
Az én kislányom 5 hónapos és neki is ilyen már születése óta. Anyatejes, úgyhogy azt mondták, hogy ez normális, az anyai hormonok okozzák. De azt is mondták, hogy ez ilyen is marad, nem lesz kisebb, fel is jegyezték nekünk, hogy tudják azt késõbb, hogy már eleve ilyen volt és nem kéõsbb lett ilyen. szóval elvileg nálatok is minden oké.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, remélem nem lesz semmi baj.

Kislányunk 7 hónapos, kint van a 2 alsó foga. Az a problémánk, hogy éjszaka sokszor ébred. Elalszik a cicin, majd 15 perc alvás, és már újra sír. Megint cici, dudlizás vele, elalszik, megint 15-20 perc, és újra fent van. Hogyan változtassunk ezen?

Nem hiszem, hogy a fogacskái miatt.Nappal 1-szer alszik, kb.30-60 percet.Teljesen kimerít?,már nem bírjuk.Már az is jó lenne,ha csak 2 alkalommal ébredne éjjel,az lenne a normális.

Legjobb válasz: Hát én most vagyok igy pont. (1 éves, és bár fogzunk), de azonkívül hogy többször ébred, jól tûri. Ha már látom hogy nyûgös éjszaka adok neki egy viburcolt, vagy egy germicin c-t. Nyugtatók, és az utóbbiban van fájd.csill. is.

Hát én most vagyok igy pont. (1 éves, és bár fogzunk), de azonkívül hogy többször ébred, jól tûri. Ha már látom hogy nyûgös éjszaka adok neki egy viburcolt, vagy egy germicin c-t. Nyugtatók, és az utóbbiban van fájd.csill. is.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretném semmiféle gyógyszerrel tömni, igaz próbáltunk alvást segítõ gyógynövényes szirupot(Junior 0-10 relax).
Viburcol az homeopátiás nyugató.

Etikus e az hogy egy 15 éves kislányon abortuszt végezzen egy orvos mikor 5 hónapos terhes és már mozog a baba? Több orvos vissza utasitotta a kislány édesanyja kérését.

de volt annyi pénz hogy mégis megcsinálták az abortuszt.. vélemények???

Legjobb válasz: Nem ebben az országban volt igaz? Itt még erõszak esetén sem csinálnak abortuszt 5.hónapban, 18.hétig lehet csak,18.hét után csak ha annyira beteg a baba hogy nincs esélye élni vagy az anyát veszélyezteti.

Nem ebben az országban volt igaz? Itt még erõszak esetén sem csinálnak abortuszt 5.hónapban, 18.hétig lehet csak, 18.hét után csak ha annyira beteg a baba hogy nincs esélye élni vagy az anyát veszélyezteti.
Ezt csak orvos döntheti el. Egy 15 éves gyereknek akár az életét is veszélyeztetheti a szülés. A törvény erõsen szabályozza, hogy mikor lehet terhességmegszakítást végezni, ez nem pénzkérdés. nem hiszem, hogy egy orvos az engedélyét kockáztatná miatta.
Ilyen nincs. Sehol a világon nem végeznek abortuszt ekkora magzaton, ha az egészséges.
biztos hogy nem pénz kérdése volt. Ennyi idõs babán csak akkor csinálják meg tényleg, ha olyan beteg volt, vagy a lány nem tudta volna kihordani...
A 18. hétig lehet a terhességet megszakítani az anya súlyos válsághelyzetére hivatkozva. Utána már csak a magzat súlyos betegsége esetén, amit az orvosnak természetesen alá kell támasztania. ha mégis úgy történt a dolog, ahogy írtad, akkor az nem etikai, hanem büntetõjogi kérdés.
Erre vannak a rendõrségnél a szakértõk.
A kérdező hozzászólása: csak felesleges hercehurca lenne és a kislánynak sem akarok roszat mert õ szereti a szüleit és ugy gondolja 15 évesen hogy biztos jót akarnak neki pedig ez volt a lehetõ legroszabb döntés!!!!
Annyira feleslegesen írtad ki ezt a kérdést, mert semmit el nem fogadsz másoktól. Lelki szemetesládának meg ne minket használj, ha leszel kedves. Ez nem döntés volt, hanem gyilkosság, amirõl tudomásod volt.. gratulálok a titkolózáshoz. 5 hónaposan már nem ébrény, hanme magzat, aki kõ kemény szenvedésen ment keresztül, amíg meghalt. Te ehhez asszisztáltál és most is a hallgatást pártolod és ezzel olyan bûnözõ orvos alá adod a lovat és engedsz neki további ilyen ténykedést, aki a gyógyítás mellett a gyilkolástól sem ódzkodik megfelelõ honoráriumért cserében. Sajnálom, hogy nem írtál orvost és helyszínt, mert megtenném a helyedben a feljelentést én, ha ilyen ocsmányság a tudomásomra jutna!
A kérdező hozzászólása: a terhesség az 5.hónapban derült ki és az édesanya cselekedett is gyorsan... az orvos nevét én sem tudom de talán igazatok van és ha ezt a babát nem is tudtuk megmenteni talán másokét igen ha kiderül hogy van egyorvos aki ilyenre képes!!!! megfogom tudni az orvos nevét és megteszem a megfelelõ lépéseket!!!! lehet hogy igy megfog utálni tesõm barátnõje is amiért a szüleit ilyen helyzetbe hoztam de szerintem is ez a helyes megoldás!!!!!
A kérdező hozzászólása: " ÉRTELMISÉGI "CSALÁDBÓL VALÓ KISLÁNY... HA MOST FELJELENTENÉNK MIT ÉRNÉNK EL VELE?? A LEFIZETTET ORVOSNAK SZERINTEM LESZ ANNYI ESZE HOGY A ZÁRÓJELENTÉSRE RÁIRJON VALAMI NEM VALÓS INDOKOT HOGY NE LEGYEN EBBÕL PROBLÉMÁJA!!!! ÉN HIÁBA TUDOM A TELJES IGAZSÁGOT HA NEM TUDOM KÉZZELFOGHATÓAN BIZONYITANI!!!!!
Tehát nem valós a kérdés. Ha valós lenne, akkor nem akarnád hogy a testvéred párja (atyaég, 15 éves kislány) ilyen szülõknél éljen, szólnátok a rendõrségnek.
A kérdező hozzászólása: UGY GONDOLOM MÁR FELESLEGES A RENDÕRSÉGRE MENNI MERT MÁR NEM IS ÉL A MAGZAT!!!:((( A RENDÕRSÉG SE ÉS SENKI NEM TUDJA VISSZACSINÁLNI A DOLGOKAT...
Még most is lehetne szólni a rendõrségnek gyakorikérdések.hu helyett... Persze csak ha biztos vagy a dolgodban.
A kérdező hozzászólása: NEM VAGYOK ÉRTETLEN DE EZ UGY TÖRTÉNT PONTOSAN HOGY TEGNAP REGGEL ELINDULT AZ ÉDESANYA A KISLÁNNYAL ÉS DÉLUTÁNRA MÁR LE VOLT FIXÁLVA HOGY MA REGGEL MÁR MEHET BEFEKÜDNI A KORHÁZBA!!!!!!4 TEHÁT TEGNAP ESTE TUDTUK MEG HOGY MA REGGEL MÁR BE IS FEKSZIK!!!!!!4 NEM TUDOM HOGY AKKOR HOGY TUDTUNK VOLNA ÉRTESITENI BÁRKIT IS!!!!!! EZ AZ ÉDESANYA DÖNTÉSE VOLT!!!!!!
18.hét, kivéve ha beteg a magzat vagy veszélyben az anya.
Tehát itt kiskorúnál is max. a 18. hétig lehet beavatkozni büntetlenül. Elõzõ voltam.
Ha annyira felnõttnek érzed magad, hogy ilyen módon belekontárkodsz mások életébe, legalább tanulj meg helyesen írni. Másrészt nem hiszem, hogy téged érdekelne a saját gyerekeddel kapcsolatban a nagynénéd véleménye. Ha annyira szeretnél egyet, akkor szülj magadnak, de nehogy már egy 15 éves (felelõtlen) kislány életét cseszd el, mert szerinted (!) ez etikátlan. Kétlem, hogy mindent tudnál az anya vagy a gyerek egészségi állapotáról, de még ha így is lenne, akkor sincs semmi közöd hozzá, maximum a véleményedet mondhatod el.
A kérdező hozzászólása: szerintem 30 évesen elég felnõtt vagyok és szerintem tudok helyesen irni de nem ez volt a téma lényege... tudok mindent a dologrol és igaz hogy 15 éves de akkor sem kellene megölni egy babát aki már él és egészséges csupán azért mert uristen mit szolnak az emberek.... mi inden segitséget megadtunk volna...szerintem ebbe a dologba nem én voltam a hibás!!!!
79% szégyeld magad....
Jól megmondtad a kérdezõnek, "Az írásképe-fogalmazása alapján süt róla az egyszerûség", gratulálok! Hát az biztos hogy te sem vagy egy Kopp Mária! Sõt, gyanítom hogy nem is vagy nõ, de azért szakértõ szeretnél lenni...
Utolsó, az egészségügyi okot leszámítva persze, hogy nincs... a Kérdezõ teljesen egyértelmûen semmi mást nem csinál, mint "magzatvédõ" kampányt folytat, ha ez egy valós történet lenne, nem feledkezett volna meg 5 oldalon keresztül arról, hogy a terhes lány - aki valójában dönteni jogosult - önmaga mit akar...
A kérdezõ össze vissza-beszél badarságokat. Az írásképe-fogalmazása alapján süt róla az egyszerûség, valamit félreértett ebben az egészben. Nincs ilyen, hogy a 18. hét után MÛVI ABORTUSZT VÉGEZZENEK VALAKIN KÓRHÁZI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT!
én nem tartom elfogadhatónak, hogy ilyen stádiumban megszakítsanak egy terhességet. Tudom, hogy az emberek nagy része úgy gondolja, hogy már 4-5 hetesen is ugyanolyan babáról beszélünk, mint a vége felé én mégis úgy gondolom, hogy egy 18., de még egy 12. hétben lévõ abortuszt sem lehet összehasonlítani a terhesség korai stádiumában történõ abortusszal, már csak technikai szempontból sem, hiszen itt szülésmegindításról beszélünk. Én meg tudok érteni olyan szituációkat, amikor egy nõ így dönt. borzasztó ez a döntés, de a mai világban egyrészt minimalizálni lehet a teherbeesés "kockázatát" másrészt nagyon korai stádiumban fel lehet ismerni a terhességet...A kislánynak meg ezt átélni... hát...fizikailag lelkileg. Nagyon nagyon sajnálom. Kívánom, h a lehetõségekhez mértem fel tudja majd dolgozni ezt a nagyon durva történetet és, h lehessen még Anya...de ez olyan, mintha tudnánk h vki ma este bedobja a kisbabáját a Dunába és mi otthon ülnénk...
Kedves kérdezõ! Szerintem nem érdemes válaszolni a 79% és a 66% nak sem. Olvasd el végtelen agresszív gyalázkodó hozzászólásukat és felejtesd el õket úgy ahogy vannak. Ne mérgesítsd még jobban magad, elég neked az eredeti probléma is.
A kérdező hozzászólása: a 15 éves lány a korából adódóan elõször össze volt zavarodva és nem tudta mit akar de amikor érezte hogy mozog a hasában a baba kezdte megszeretni de mivel 15 éves és tiszteli a szüleit az õ szavuk volt a mérvadó... egyépként ez a kérdés amit feltettem már teljesen új irányt vett, ugyanis én nem azt kértem hogy egymásnak szólogassunk be hanem hogy kinek mi a véleménye.... szerintem nem volt etikus megölni azt a babát mikor teljesen egészséges volt de a 15 éves lánynak jobb lesz igy mert már tul van a dolgon és holnap már haza engedik és élheti az életét tovább, folytathatja tanulmányait stb... és még egy dolog nem hiszem hogy én ebben a dologban annyira hibás lennék hogy mindenki engem támad..
Kérdezõ, feltûnt neked, hogy habár végigordibáltad a kérdésedet a magadét szajkózva, arról egy szót sem ejtettél sehol, hogy az, akinek a szava VALÓJÁBAN mérvadó - tehát a terhes lány - mit akart??? Nem szégyelled magad ezért?
Nem írtam, hogy szégyellem magam, szövegértés 1-es. Másrészt tényleg szánalmas, hogy valaki 30 éves létére így ír. Emellett viszont válaszoltam a kérdésre is, amit te nem tettél meg, szóval csak egy kötekedõ troll vagy és nem kívánok veled tovább errõl beszélgetni.
"Ha annyira felnõttnek érzed magad, hogy ilyen módon belekontárkodsz mások életébe, legalább tanulj meg helyesen írni. " Ugye erre gondoltál, amikotr azt írtad hogy szégyellsz végeáthatatlan vitákba keveredni? Hát ezért szégyelld magad!
Igaz utálok végeláthatatlan vitákba kezdeni, és nem is ez a célom, de nem érzem, hogy nekem kellene szégyellni (igen, 2 L-lel) magam. Elég szégyen az, ami abban a családban folyik. Másrészt én csak a SAJÁT véleményemet mondtam el, a kérdezõ ezt kérte. Ha nem tetszik, az már nem az én problémám.
A 18. hétbe akár még bele is férhet. Mert kérdezõ csak azt hajtogatja, hogy 5 hónapos. De hogy hány hetes, azt nem tudjuk. A 18. hét az ötödik hónapban van, tehát lehet, hogy az utolsó utáni pillanatban, de méh jogszerûen történt a dolog.
Abortusz elõtt gyámügy is foglalkozik a lánnyal, nekik is jóvá kell hagyni. Itt nem egy, nem 2 embert kellene lefizetni, hogy megtehetõ legyen. Attól mert ti nem lettetek tájékoztatva, még lehet bármi.
Ezt valamiért nem akarja megérteni a kérdezõ. Egészséges magzaton végzett abortusz bûncselekmény a 12. hét után!!! Íme a törvény: 18. hétig elvégezhetõ a terhesség megszakítása, ha a kérelmezõ korlátozottan cselekvõképes vagy cselekvõképtelen (pl. ha kiskorú), ha a nõ önhibáján kívül, egészségi oknál fogva vagy orvosi tévedés miatt nem észlelte a terhességét, valamint abban az esetben, ha a nõ az egészségügyi intézmény vagy más hatóság mulasztása miatt lépte túl a 12 hetes idõkorlátot. A törvényben meghatározott okok valamelyikének, tehát az egészség veszélyeztetettségének akár a nõ, akár a magzat oldalán, bûncselekménynek vagy súlyos válsághelyzetnek ezekben az esetekben is fenn kell állniuk. A 20. hétig végezhetõ el az abortusz, ha 50 %-ra tehetõ a magzatnál a genetikai rendellenesség vagy teratológiai (fizikai-kémiai, pl. gyógyszer, sugárzás) ártalom valószínûsége. Ha a diagnosztikai eljárás elhúzódik, a terhességet a 24. hétig meg lehet szakítani. Függetlenül attól, hogy mennyire elõrehaladott a terhesség, bármikor elvégezhetõ az abortusz, ha arra az anya életének megmentése érdekében van szükség vagy olyan magzati rendellenességre derül fény, amely a születés utáni élettel összeegyeztethetetlen. TEhát, ha a súlyos genetikai rendellenesség nem igazolható, akkor büntetõjogi kategória a dolog. Ezen nincs mit szépíteni. Ha tudomásomra jutna hasonló eset az ismerõsök körében, ahol, 100-ra tudom, hogy egészséges s baba és az anya, akkor egy pillanatra sem teketóriáztam volna.
De, tehettél volna ellene, vagy pl. az édesanyád, mint a testvéred gondvilelõje. Jelenthettétek volna pl. a betegjogi képviselõnek, a gyámhivatalnak stb, hogy törvénytelen orvosi beavatkozás történik. Ha valóban nem indokolta semmi a terhesség leállítását. De ahhoz, hogy a babát megtartja-e, vagy sem, tényleg semmi közötök nincs.
A kérdező hozzászólása: az öcsém is 17 éves és ez sajnos igy alakult. tudtam hogy nem védekeztek de én többször javasoltam hogy vegyen tesztet mert voltak terhességre utaló tünetek. sajnos nem hallgatott rám... és ez lett a vége. tudom hogy hibás az öcsém is és a islány is de nem az a megoldás hogy egyböl megölünk egy élõ babát!!!
"egyépként én a baba édesapjának a nõvére vagyok" Most nagyon fogsz rám haragudni, de nem akkor kellett volna ennyire felháborodnod, amikor az öcséd összefeküdt egy gyerekkel? A megindított szüléskor a gyerek spontán, hüvelyi úton születik, többek között azért, hogy a méhszájat ne tegyék tönkre. Utána, ha szükséges, akkor azért kaparnak, hogy a méhlepény-maradványokat eltávolítsák. Nagyon fáj. Vajúdásnál ez így van.
A kérdező hozzászólása: sajnos már késõ!!! hiába megyek akár hova, a lényegen nem változtat!!! egyépként én a baba édesapjának a nõvére vagyok. a mi családunkat meg sem kérdezték csak a tényeket közölték!!
Elõzõ vaok. Ez nem etikusság, hanem BÛNCSELEKMÉNY!!!!
Ha ilyen jut a tudomásodra akkor azonnal értesítsd a rendõrséget!!!!!
A kérdező hozzászólása: 5 hónapos a magzat és ma befeküdt meginditják a szülést és megszülesztik és mindezt azért mert nem akar a család szégyenbe maradni és a kislány is egészséges és a baba is!!!! és igen közel áll hozzám a 15 éves kislány!!!!!
Megkaparják? Figyi, ha ennyire fogalmad sincs arról, miért is történik ez, hogy hány hetes a magzat, hogy ki az orvos, akkor miért érdekel? Ki vagy te ebben az ügyben? Ha te valami hozzátartozó vagy, miért nem cselekszel?
A kérdező hozzászólása: mesterségesen inditják meg a szülést és utána megkaparják....tehát abortuszt végeznek rajta!!!! szegény lánynak olyan fájdalmai vannak.. annyira sajnálom:((
A megindított szülés nem abortusz (bár értem a problémádat). Ha a gyerek élve születik, ugyan úgy el kell látni, mint a spontán szülésbõl születetteket. Az 5 hónap pontosan mit jelent? Amúgy te nem tudsz tenni semmit.
A kérdező hozzászólása: de ebben a helyzetben valyon mit lehet tenni?? a baba sajnos meghal attól hogy feljelentünk bárkit is... már késõ mert a kislány beent van a korházban és meginditották a szülést.. holnap hajnalban megszüli a babát... már sajnos nincs mit tenni:(((
A kérdező hozzászólása: makk egészséges volt a kislány csak az anyukájának okozott gondot a terhesség.és veszélyezteti lánya életét hogy ne maradjon szégyenbe..
Szegény gyereknek jobb is, ha nem két felelõtlen tizenéves szülõ, meg az elnyomó dúsgazdag, illetve tudatlan nagyszülõk közé születik. Mind a két család megérdemelne egy fejlövést, amiért ez történt.
Garantáltan nem egészséges a baba vagy veszélyzeteti a terhes kislány életét, nincs az az orvos, aki elvégezné.Legalábbis ha ebben az országban van. Inkább beteg a baba, és azért kell megszülnie.Családunkban is volt rá példa, 7 hónapos, a hasban még élõ babát kellett megszülnie, mert a mája nagyobb volt mint a feje szegénynek.Van ilyen.Persze az idegenek (te is az vagy a történetben, már bocs) orrára nem lett kötve hogy mi is volt.
Nem te tehetsz ellene, hanem a rendõrség, ha igaz.
A kérdező hozzászólása: nem tudtam volna semmit ellene mert ezt õk eldöntötték és a kislány édesanyja döntése a mérvadó én hiába mennék oda hogy ez nem helyes az én szavam nem számitott volna sokat ebben a helyzetben és csak azért irtam ide mert olyan tehetetlen indulatot éreztem hogy ezt nem igy kellett volna elintézniük!! és mégegyszer hangsulyoznám nem vagyok hülye tudom hogy A KISLÁNY ÉS A BABA IS EGÉSZSÉGES!!!!!!
Meginditott szülés leállítható. Tehát ha igaz lenne, akkor már tettél volna azért hogy megmaradjon. nincs mirõl beszélni.
Ha agy lenne ahogy irtad, akkor már szóltál volna a rendõrségnek, akik intézkednek, és megmarad a baba. Ugyanis a szülés leállitható, ha kell.5 hónapos, az 20-22 hetes lehet, már van esélye életben maradni. De vagy a baba beteg vagy az anya életét veszélyeztetné, nem maradhat életben. Attól hogy van szivhang, még lehet nagyon beteg a magzat.
A kérdező hozzászólása: igen betöltötte a 15 évet szeptemberben és tudom hogy mik történtek és rendben van hogy nem helyén való 15 évesen szülni de a kislny édesanyja képes lett volna pestig menni hogy elvégezzék az abortuszt több száz ezer forintért... sajnos tudom a részleteket is de tehetetlen vagyok és már nem sok értelme van feljelenteni bárkit is mert a lényegen nem változtatna!!!!
"Akkor még egyszer leírom! Ami történt BÛNCSELEKMÉNY" Ezt nem tudhatod. Mi csak a nagynéni véleményét ismerjük. Szívesen megtudnám -bár közöm nincs hozzá- mi lesz a kislány zárójelentésén, ha kijön a kórházból. (És bár én erõsen abortuszellenes vagyok, teljes mértékben megértem azt az anyát, aki nem akarja, hogy a gyereke 15 évesen gyereket szüljön.) Elmúlt már egyáltalán az a kislány 15 éves?
A kérdező hozzászólása: de több orvosnál jártak és egyik sem javasolta az abortuszt csak a kisláy édesanyja addig ment mig nem talált egy orvost aki elvégzi a beavatkozást!!!! kerül amibe kerül!!! ez a lényeg sajnos!!!!!!
Akkor még egyszer leírom! Ami történt BÛNCSELEKMÉNY! Esetleg BTK-t is idézzek? Utólag is meg kellene tenni a feljelentést az orvos ellen, nem ide írogatni.
Az, hogy egy gyerek egészséges, még nem garantálja, hogy alkalmas is egy másik gyerek kihorására és megszülésére. Ha az orvos úgy ítélte meg, hogy nagy a kockázata, akkor dönthetett így. A nagylány élete legalább annyira fontos, mint a kicsié.
A kérdező hozzászólása: de közel állok az érintettekhez és biztosan tudom hogy egészséges volt a baba is és az anya is és nem is akarták elvállalni sehol éppen ezért... de volt egy orvos akinek tudtak annyit fizetni hogy elvállalja nehogy szégyenbe maradjon a család!!!!!!
A kérdező hozzászólása: anyukámék felajánlották hogy nevelik õk a babát mig befejezik az iskolát a fiatalok de a lány szülei csak az abortuszt választották... igaz hogy hibásak mind két fél szülei de a lényeg akkor is a baba élete lett volna.... .(((
A kérdező hozzászólása: sajnos megcsinálták az abortuszt pedig egészséges volt a baba is és az anya is...de a pénz beszél akár milyen veszélyes és etikátlan is

15 és fél hónapos kislányom félhet éjszaka? Eddig nem volt gond az alvással, most már rettegek az éjszakáktól mert csak rajtam akar aludni, amint beteszem a kiságyba felébred és azt lesi ott vagyok-e, ha kijövök ordít!

Legjobb válasz: Szia!Nálunk is ez volt,kb. ennyi idõsen.Szerintem nem fél,csak most kellesz neki.Nálunk kb. 1 hónapig eltartott,most már semmi gond.Elötte simán elaludt egyedül,ebben az idõszakban meg ha kijöttem,addig sírt,mig vissza nem mentem hozzá,és várnom kellett,h. elaludjon.kitartás!!!!!!

Szia!Nálunk is ez volt, kb. ennyi idõsen.Szerintem nem fél, csak most kellesz neki.Nálunk kb. 1 hónapig eltartott, most már semmi gond.Elötte simán elaludt egyedül, ebben az idõszakban meg ha kijöttem, addig sírt, mig vissza nem mentem hozzá, és várnom kellett, h. elaludjon.kitartás!!!!!!
Egyem is meg.Nálunk akkor van ilyen szoros ragaszkodás, mikor bármilyen fájdalma van.Foga vagy torka vagy ha egyszerûen csak rossz a közérzete.Ilyenkor az anya közelsége fájdalom csillapitó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat! Úgy látom hogy jön a foga is, de ilyen azért eddig nem is volt, igaz nem is vagyunk nagy fogzósok, mert 5 foga van össze-vissza.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!