Találatok a következő kifejezésre: A 14. járok, de még (15 db)

A 14. napnál járok, de még nem fogytam, de laposodott a hasam. Mit remélhetek, fogok még fogyni?

Pedig mindent ugy csinalok, ahogy kell. Betartok mindent. Rendszeresen mozgok> bicikli, aerobik. 6kilot szeretnek leadni. 162cm magas vagyok 52kilo.

Legjobb válasz: Szia.Már bocsi,hogy ezt i´rom,de enyhe´n butasa´g lenne 6 kilót fogynod.Akkor nem lenél csak 46kg.A magasságodhoz képest a súlyod tökéletes.szerintem másnak is ez a ve´leménye.

Szia.Már bocsi, hogy ezt i´rom, de enyhe´n butasa´g lenne 6 kilót fogynod.Akkor nem lenél csak 46kg.A magasságodhoz képest a súlyod tökéletes.szerintem másnak is ez a ve´leménye.
Egyetértek az elõttem szólóval. Ne csodálkozz azon, hogy nem fogysz, ha nincs mibõl. A Te súlyod épp megfelelõ a magasságodhoz (nõk normáls súllya: magasság-10, neked pont ennyi). Ráadásul csak nézz meg egy BMI kalkulátort, ha 46-ra lefogysz a sovány emberek közé fogsz tartozni. De ehhez még BMI sem kell, azt sem tudom elképzelni, hogy jutott eszedbe, hogy fogynod kell!
Én megértelek. 158 cm vagyok, és 46, 48 kg-san éreztem magam mindig is a legjobban. Volt, hogy 16 évesen 39 kg voltam, pedig nagy étvágyú vagyok, csak akkor pont szerelmi bánatom volt. Most 57-rõl indultam, még csak 2 kg-t fogytam, én is mozgok, és már a 26. napon tartok. A hasam lapult egy picit. Remélem lemegyek 52-re, de 49, 50-nek örülnék a legjobban.
Az, hogy az elõttem szóló 158 centivel 48 kg-al érezte legjobban magát ez reális, hisz a magasság és súly aránya megegyezik. De ahogy kettõvel fentebb akartam írni, a normál testsúly(nõknél): magasság-110, szóval a kérdezõnek 52 az ideális..amennyi most. Az elõttem szólónak pedig a 48 ami az álomsúllya. Ha valaki választ ír, akkor szerintem ne csak a súlyt nézzétek, hanem a magasságot is hozzá.
Az 52 kb-ból szerintemeszedbe se jusson fogyni 162 cm-es magassággal!! Nem hiszem, hogy jól fogod érezni magad csontsoványan.... Amúgy egyet értek az elõttem szólóval: teljesen ideális a testsúlyod, és azért nem fogysz, mert nincs mibõl. Ez a diéta elsõsorban nagy súlyfeleslegnél mûködik. Ha ayt szeretnéd, hogy laposodjon a hasad, akkor szerintem végezz mondjuk felüléseket. És ne diétázz! Örülj inkább, hogy ilyen szerencsés vagy: nem sovány, nem kövér, hanem pont jó!

Mennyi idos kortól lehet gumicsizmát adni a babára esos idoben? 14 hónapos a lányom, már stabilan jár, de még nem merek neki venni. Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Ahogy stabilan tudott járni kisfiam, kapott gumicsizmát. Sajnos ezekben viszont általában nincs talpbetét, úgyhogy egy normál, méretre szabható talpbetétbõl vágtunk neki bele egyet-egyet, így azért mégis csak kényelmesebb. :)

Ahogy stabilan tudott járni kisfiam, kapott gumicsizmát. Sajnos ezekben viszont általában nincs talpbetét, úgyhogy egy normál, méretre szabható talpbetétbõl vágtunk neki bele egyet-egyet, így azért mégis csak kényelmesebb. :)
Amikortól jár és nem szeretnél neki minden esõ után új cipõt venni vagy azt, hogy felfázzon mert beázott a cipõje.
Nyugodtan add rá. Nekünk emlékeim szerint 21-es volt az elsõ, semmi gond nem volt vele.
Ha már stabilan jár, add rá nyugodtan.
Szintén 14 hónapos a lányom és én is ezen gondolkozom, mert a férjem szerint felesleges még, szerintem meg nem, pedig nem egy nagy összeg 1000-2500, - körül már jókat lehet venni. 20-as cipõi vannak, vegyek ekkorát vagy 21-et inkább? De az a legjobb ha belepróbálom a lábát.

14 honapos es meg nem jar, egyensulyoz, latszik rajta hogy mar nagyon menne, allandoan engedne el a kezunket de azert fel elindulni, mit tegyek? Van meg valaki itt akinek ebbe a korban a babaja meg nem jart-jar?

Legjobb válasz: Szia, én fogtam a kezét, addig amíg csak akarta vagy volt hogy a kapucniját fogtam és a kezével tudott kalimpálni 15 hónaposan kezdett el járni egyedül!

Szia, én fogtam a kezét, addig amíg csak akarta vagy volt hogy a kapucniját fogtam és a kezével tudott kalimpálni 15 hónaposan kezdett el járni egyedül!
Mi is a másik feléhez tartozunk, mert a kisfiam 10 hónaposan és 1 naposan tette meg elsõ önálló lépését.Azóta eltelt 4 hónap és már most látszik, hogy szörnyen o lábai vannak. Szóval nem biztos, hogy jó az ilyen korai járás. A barátnõm kislánya is 14 hónapos volt amikor elindult, és semmi hátránya nem származott belõle. Majd megérik rá, és aztán szaladhatsz utána:)
Igen, van. Kislányom 16 hónaposan "engedte el" a kezem. És ez teljesen normális. Akkor indult el, mikor már teljesen biztos volt a dologban. Ezért nála ki is maradt teljesen a botladozós, bizonytalan, imbolygós járás. Mikor elindult, teljesen stabilan tette, mintha mindig is járt volna. Ne ijedj meg a sok csodagyerektõl, akik már 10 hónaposan futnak. Fele sem igaz....
z enyém már korán megindult, de minden gyerek más. Ne fogd a kezét, menjen egyedül. Elõször a bútorok mellett mennek, azután egyedül. Ha fogod a kezét, soha nem tanul meg egyensúlyozni és esni sem. Ha elesik, akkor se vedd fel, felkel majd magától is. Türelem, rövidesen szaladni is fog.
20 éves vagyok, másfél évesen kezdtem járni. anya orvosként kétségbe esett, hogy biztos bajom van... semmi bajom sincs, tökéletesen eljutok bárhová, de élsportoló nem lettem:Dne aggódj. majd elengedi a kezed:)
Ezt a fele sem igaz állítást cáfolnám. Unokanõvérem kisfia 10 hónapos korában indult el, unokahúgom kislánya 9 hónapos, és már gyönyörûen lépeget egyedül. Egyébként én is azt mondom, hogy ne fogd a kezét. Hagyd, hogy õ bontakozzon ki. Kisfiam 1 éves, egy hete indult el igazán, napról-napra ügyesebb. Ma már csak akkor mászott, ha sietett valahová, egyébként megy mint a golyó keresztül-kasul a lakáson - persze még imbolyogva. Amikor mi fogtuk a kezét, behomorított, és lábujjhegyen járkált. Úgyhogy én abbahagytam a vezetgetést, és inkább hagytam, hogy õ próbálkozzon. Vettünk neki egy kis bébitaxi-járássegítõt, azt is tologatta, meg a babakocsiját. :) Hátul belecsimpaszkodott, és le-föl masírozott vele a nappaliban. Aztán egyik nap csak úgy elengedte, és elindult egyedül. Szóval türelem, Nálatok sem fog elmaradni az elindulás.
22:43, azért írtam, hogy a fele sem igaz, mert a fele sem igaz. De, Ti akkor a másik feléhez tartoztok. :-)
Kislányom 13hónaposan indult el. Elõtte két héttel vettünk neki járássegítõt(3000ft-ért). Azzal indult el se perc alatt. Sokan azt mondták ne vegyem meg, de nekem nagyon megérte. Azóta is használja az elején lévõ játékokat.
Lányom 17 hónaposan és 1 hetesen kezdett járni, most 18 hónapos + 5 napos, tehát lassan 1 hónapja. Járunk korai fejlesztõbe, ott folyton mondták, hogy ne vezetgessük, mert megszokja a kapaszkodást. Na mindegy, a lényeg, hogy elindult, és ahogy az egyik elõttem szóló írta, nem csetlik-botlik, hanem gyönyörûen stabilan jár.


Van egy lány aki nagyon tetszik nekem, de egyre jobban. ( 14 évesek vagyunk és egy osztályba is járunk). Jóban is vagyunk egymással, csak az a baj hogy ő még sose járt 18-19 évesnél fiatalabb sráccal. MI a tanácsotok?

Nagyon szép lány. De nem merem neki megmondani mert nem tartom magam annyira " jó pasinak" hogy tetsszek neki. Mondjuk azt nem tudom hogy tetszem-e neki vagy nem. Sokszor haza szoktam kísérni amit ő is gyakran mond ( hogy kísérjem haza ) és sokszor kéri azt hogy üljek mellé valamilyen órán. Amúgy sokat nevetünk és hülyülünk is..Csak nem merem neki megmondani..

Legjobb válasz: ne légy gyáva..azt a lányok nem bírják.. :) és legalább probáld meg..decsak finoman...vagy beszél egy olyan jó barátnõjével akiben nagyából e is megbízol és kérd meg h beszéljen vele pár szót az érdekedben..és ha nem is jön össze legalább megprobáltad és nem lesz benned az h milett volna ha...szoval hajrá..!! :) és várom az eredményt ;)

ne légy gyáva..azt a lányok nem bírják.. :) és legalább probáld meg..decsak finoman...vagy beszél egy olyan jó barátnõjével akiben nagyából e is megbízol és kérd meg h beszéljen vele pár szót az érdekedben..és ha nem is jön össze legalább megprobáltad és nem lesz benned az h milett volna ha...szoval hajrá..!! :) és várom az eredményt ;)
Nem akarok rosszindulatú lenni, de az ilyen lányok nem a legkedvesebbek. Elgondolkodtál azon, hogy talán kihasznál? De ha sokat hülyültök együtt akkor minden rendben. De az is lehet, hogy csak barátként tekint rád.
hát utalgass rá finoman..bókolj neki, de ne úgy h pl "hé bébi jók a melleid", mert ahogy ezt kimondod visszakézbõl olyat lekever:D hanem néha pl "de csinos vagy ma" vagy ejts el neki egy ilyet hogy "amúgy szeretem amikor nevetsz:) (mármint ha pl nevet, akkor mondd neki).Legalábbis szerintem ez aranyos(lány fejjel nézve).:) jaa, és tudakold meg hogy érez-e irántad barátságnál többet, kérd meg egy közös haverodat feltûnés nélkül h kérdezze meg hogy ki tetszik neki, térjen ki arra hogy az osztályból, évfolyamból...szóval érted:) Sok sikert! ;)
hát lépjél matyikám!
ha már kavartok...mondd, hogy járni akarsz
Akkor miért nem lépsz?
Ha tudod, hogy erre vár, akkor közöld vele, hogy mától õ a barátnõd.
A kérdező hozzászólása: :D oks
És dugd a nyelved a szájába.
A kérdező hozzászólása: Meglesz :D amm én is valahogy így gondoltam :DD

A csajom 14 éves, és már a sexen gondolkodik, pedig még csak másfél hónapja járunk. Picit félénk vagyok e téren de én is szeretném. Vajon még korai? Mit gondoltok?

Csak normális válaszokta várok.

Legjobb válasz: hája korod? ha 12 vagy akko anyádat.... ha 20 vagy akkó elléggé begyöpösült Ha a kettõ között akkó hülye, hogy nem kettyinted meg.

hája korod? ha 12 vagy akko anyádat.... ha 20 vagy akkó elléggé begyöpösült Ha a kettõ között akkó hülye, hogy nem kettyinted meg.
Végre egy fiú, aki nem akar korai sexet!!! Hidd el, a korai sex-el az a baj, hogy nem jó!!! És nem igaz, hogy a rossz sex is jobb a semmilyennél!! Mert akkor azt veszed alapul, és azt gondolod, ez ilyen, ilyennek kell lennie. Sokat pettingeljetek, (majd ha elérkezettnek gondolod rá az idõt) és akkor meg ismeritek a testeteket, hol mire mit éreztek. Mire eljön az ideje a sexnek, jobb is lesz, mintha korán és muszájból tennétek. Egy fiúnak fõleg meg kell tanulnia a sok játszadozás során, hogy ne a gyors orgazmus legyen a lényeg, ne menjen el hamar. Meg hogy mit kell tenni a csajjal, és magaddal, hogy jó legyen. :D És ha lesz önuralmatok a petting során, hogy nem mentek tovább, az csak az elõnyötökre válik a továbbiakban. Mire más csajokkal leszel, meg fogják hálálni a tapasztalatodat!! :) )) Azt pedig jó pettinggel szerezheted, nem rossz sex-el! Sok sikert! :) 34/L
oszt a korod mennyi?
Az, h korai-e 14-15 évesen már inkább attól függ, h lelkileg testileg mennyire vagytok érettek, a kapcsolatotok mennyire érett. A másfél hónap is olyan, h ha elõtte 3 évig barátok voltatok akkor pont elég, de ha most ismerted meg kevés. Sztem szépen fokozatosan merüljetek bele... Sok lépcsõ van a csók és a szex között! Ismerjétek meg egymást, magatokat, egymás testét, és hogy mit szerettek, tudjátok, h mit vártok a másiktól-magatoktól, és ha ez megvan, akkor már nem lesz korai 22L (15 voltam és nem volt korai)
A kérdező hozzászólása: Elsõ 2nek üzenem h ha nem tud olvasni akkor ne is tudjon írni, utolsó kettõnek pedig köszönöm szépen a válaszokat, és arra nem lenne valami ötletetek h miért félhetek az elsõ randi miat?A barátnõm azt mondja szeret de mégis picit félek.Mit kéne csinálnom?Hol kéne taliznunk(pl park vagy ilyesmi), és h mit vigyek neki?Elõre is köszi
Itt most képzavar! Másfél hónapja a csajod, és most lesz az elsõ randi? Ebben az esetben a szexen gondolkodik témakör sztem túlontúl korai! De sztem nem is kell komolyan venni azokat a megjegyzéseit. Furák ezek a mai fiatalok :P Mindenképpen kényelmes ruhában menj, amit már viseltél, és szeretsz. Ha húzogatod az új ruhát magadon csak ideges leszel, izzadni kezdesz stb. Nem jó benyomás. Ennél többet nem tudok segíteni, mert nem ismerem a stílusod, ruhatárad. Jah! ne akard nagyon "kimutatni, hogy te egyedi vagy" legyél inkább szimplán nice :D Park, süti, állatkert, esetleg ha van a környéken kedvenc helyed mármint galéria, tér, kilátó stb (nem diszkó :P) A lényeg, h viszonylag csendes legyen, lehessen sokat beszélgetni és egymásra figyelni, de jó ha gazdag témaalapanyagban. Látványcukrászda esetleg. Moziba semmiképp ne vidd.
3. voltam :D kimaradt, bocsi :P
A kérdező hozzászólása: kedves harmadik! és azt szerinted hogy mondjam meg neki h elõször ne sexeljünk csak pettingeljünk? mert õ már sexelni szeretne, de ahogy montad, nem lenne olyan jó.mit mondjak neki?

Ki mennyit hízott a 14. hétig? Elkezdtem gyarapodni, még csak +1 kg-nál járok, de én nagyon-nagyon félek az elhízástól.

Legjobb válasz: majd leadod szülés után amit felszedtél,ez legyen a legkisebb gondod!azért ne fogyókurázz,mert azzal a babának ártasz!én a 16.hétre már 5kilót szedtem fel,na és...most egy éves a babám és szinte annyi vagyok,mint terhességem elött pedig 14kiló plusszal mentem szülni

majd leadod szülés után amit felszedtél, ez legyen a legkisebb gondod!azért ne fogyókurázz, mert azzal a babának ártasz!én a 16.hétre már 5kilót szedtem fel, na és...most egy éves a babám és szinte annyi vagyok, mint terhességem elött pedig 14kiló plusszal mentem szülni
ja, értelek!hát az nem semmi....én mondjuk ezért se merem bevállalni még most a kistesót pedig már 13hónapos, mert egy nagypocakkal rohangálni a kicsi után, bátor dolog!anyagilag is tartok töle, mert szeretnék visszamenni elötte melózni egy jobb helyre és hirtelen 2babát eltartani?még egyett is nehéz néha!
Járj el kismama jógára és -tornára, egyél egészséges ételeket. A mindent meg kell zabálni, amit csak megkívánok elgondolás téves. Egyébként 1 kg az semmi. Ha teleiszod magad és épp jól laktál, régen voltál WC-n sokkal többet mutat a mérleg, mint alap esetben. A babának, magzatvíznek is van súlya, egyre több. Viszont ne adj isten, hogy elkezdj fogyókúrázni, pár kg plusz még nem a világ, inkább a babád miatt aggódj, lehet, hogy ez most nem hangzik jól, de jelenleg elsõsorban anyuka vagy, csak azután feleség, szép nõ, stb. Terhesség után nagyon sok nõnek amúgy sincs nagy étvágya, fogynak, nõvérem soványabb lett utána, mint elõtte... A kérdésre válaszolva én az elején nem tudtam hízni, sajnos, mert nagyon sokszor voltam rosszul, voltam is emiatt kórházban, örültem volna, ha pár kilót magamra tudok szedni.
dehogyis. itt van a két éves lányom. Napi 2 óra séta cipelés bevásárlás rohánás utána stb. Mondjuk 75 kiló vagyok szóval van "tartalék" bõven. Én voltam a legjobban elhûlve mikor megmért a védõnõ (akivel egyébként nagyon jó a viszonyom) félve kérdezte ugye nem diétázom? Mondtam nem csak reggel fél 7-este fél 10 ig megy a nap. Majd mostanában megyek vissza remélem azért kicsit felszedtem.
a 20:52 válaszadónak írnám, h az se normális, h 23.héten még csak félkiló ment rád!?sokat "hallo"-zól a Wc-kagylóba?
Ha normal szinten hizol (ami ilyen magassagnal es kiindulo sulynal szerintem 15 kiloig belefer), akkor nem kell aggodnod amiatt, hogy konkretan fogyokuraznod kell. A fele tuti lemegy szulessel, utana kell kicsit vigyazni, mert az ember barmit megeszik, iszik es barmilyen mennyisegben ahhoz, hogy a tej szepen beinduljon, bealljon es eleg is legyen, szerintem tobbek kozott ezert van az, hogy sokan szoptatas mellett nem tudnak fogyni, esetleg hiznak is. De meg ha marad is rajtad par kilo, az is konnyen lemehet, mert a baba koruli teendok, az ejszakazas, a hazimunka, illetve az, hogy mindent villamgyorsan kell csinalni, hiszen sohasem tudhatjuk, hogy mikor hiv magahoz bennunket a ded, 5 percet alszik, esetleg 2 orat, szoval ez nagyon-nagyon tudja egetni az energiat. (Emiatt van az, hogy szules utan pici baba mellett en mindig sokat fogytam, nem vekonyra, mint terhesseg elott, hanem sovanyra.) Viszont egy valamire keszulj fel. Tok mindegy, hogy 7 kilot hizol, vagy 20at, a tested feszessege akkor sem lesz egybol a regi. Visszallhat a lanykori allapot, vagy majdnem teljesen az, de az ember terhesseg alatt nagyon sokat "puhul", kicsit leereszkednek az izmok, jon helyere husika, ide-oda erkeznek parnacskak, ez mind a hormonalis valtozasok miatt van, teljesen mindegy, hogy kozben alig no a sulyud, vagy tornazol. De idovel ez is visszaall.
14 hetes vagyok és én is pont 1 kg-ot hiztam. Az elsõvel viszont ekkorra már 3 kg-ot. A vége fele van látványos súlygyarapodás mert a kicsi akkor hízik a legjobban. Ne aggodj, majd ha szaladgálni kell a pici után azonnal leszaladnak a kilok. De az egészség a lényeg!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Elég vékony vagyok, 173 cm, 55 kg-val indultam, most 56. De voltam már 65 kg is és tudom milyen keserves lefogyni...emiatt féel. Persze, fogyózni nem fogok, igazából az a legnagyobb bajom, hogy állandóan hányingerem van és emiatt szoktam "rágcsálni" valamit, hogy elvegye azt a rossz szájízt.
hát én már nem emlékszem. Már nagyon rég voltam 14 hetes. Szerintem senki nem is emlékszik vissza arra, amikor még csak 14 hetes volt.
23 hetes vagyok és még csak fél kilónál járok...
A 21. hétig kb. 5 kilót híztam. Most a 34. héten pedig +18kg-nál járok. Úgy, hogy egyáltalán nem eszek többet, mint azelõtt. Ez van... viszont a babám nagy, valószínû 4kg felett lesz.
Addig semmit, akkor kezdtem el gyarapodni, a 20. heten jartam 2, 5 kg-nal, a 30. heten 8 kg-nal, a 40. heten 14 kg-nal. Bevallom oszinten, hogy en ezzel tok elegedett voltam, mert kozel 180 cm vagyok es vekony, ezzel a 14 kiloval es pocakkal is a vekony kategoriaba tartoztam. Neked jelentos sulyfelesleged van? Vagy miert felsz ennyire?
Én 105 kilóval kezdtem, fogytam a 12.hétig 3kilót, most háromhéttel késõbb 103 kilót mértek. 178 cm vagyok. Ez van, én is aggódom, mondta is a doki ma, h jó lenne, ha tornáznék, meg diétáznék.Amúgy naponta 2x eszek, és nem nasizok, szóval nem tudom, mi lehet a baj!Eredményeim mind okék! Elsõ babám 4050 gr-mmal született, vele híztam 14 kilót, ami le is ment, majd szopi alatt lettem 105 kiló! :( Te súlyra mennyi vagy? Boldog babavárást. 14 hetes km + 2 éves anyukája

Már majdnem 3 hónapja dolgozom egy cégnél. November 17-én jár le e próbaidőm, de felmondtam, és csak 14-ig maradok. Erre az időszakra nekem jár szabadség, amit még gyorsan kivehetnék, vagy amit a cégnek ki kell fizetnie?

Legjobb válasz: Próbaidõ alatt mindkét fél azonnali hatállyal, indokolás nélkül meg lehet szüntetni a munkaviszonyt. S az idõarányos szabadság bizony jár! Vagy olyan formában, hogy kiveszed, vagy úgy, hogy pénzben megváltják, azaz kifizetik. Sok sikert az új helyhez! :)

Próbaidõ alatt mindkét fél azonnali hatállyal, indokolás nélkül meg lehet szüntetni a munkaviszonyt. S az idõarányos szabadság bizony jár! Vagy olyan formában, hogy kiveszed, vagy úgy, hogy pénzben megváltják, azaz kifizetik. Sok sikert az új helyhez! :)

Szeretnék kezdeni magammal valamit, de nem tudom, hogy mit csináljak. Mostanában nem csinálok mást, csak ha kell tanulok, és gépezek. +még járok lovagolni, de nem tölthetem ott a napjaimat (? ) (többi lent) 14/l

Már unom ezt, és szeretnék csinálni valamit. Mondjuk szeretnék egy hobbit, de nem értek semmihez sem. Már többször sorra vettem az esetleges ötleteket, de én mindenhez béna vagyok. Mit csináljak? 14/l

Legjobb válasz: 14 éves vagy és unatkozol.Hmm. -akkor húzgáld a bal füledet és ha meguntad akkor a jobb füledet. Meglátod nem fogsz unatkozni.

14 éves vagy és unatkozol.Hmm. -akkor húzgáld a bal füledet és ha meguntad akkor a jobb füledet. Meglátod nem fogsz unatkozni.
A kérdező hozzászólása: Mért nem lehet értelmes választ adni!?
Tanulj nyelvet, járj sportolni (biztos csinálnak valamit a barátnõid is, menj velük), válassz hobbit! Miért baj, hogy nem értesz hozzá? A hobbit is meg kell tanulni csinálni! Ne kérdéseket írj, ne tépelõdj, hanem fogj bele valamibe! Ha nem tetszik, kezdj valami újba!
A kérdező hozzászólása: A barátnõim nem csinálnak semmit (mármint sportra gondolok), nyelvet nem szeretnék tanulni, épp elég nekem az angol, majd gimiben meg franciát, de elõbb semmit. A hobbikról meg köszönöm választ, megfogadom :)
Hát ha így áll hozzá hogy semmi esélye akkor tényleg nincs. Ha magabiztos, magát adja, akkor viszont nagyon is van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!