Találatok a következő kifejezésre: A 12. vizsgálaton már (14 db)

A 12. heti ultrahang vizsgálatot pontosan mikor végzik? A 12. héten vagy akkor, amikor már betöltöttem a 12. hetet, tehát tulajdonképp a 13. héten?

Legjobb válasz: betöltött 12 hetesen, tehát már a 13. héten. Nézik a baba méreteit (crl-t - ülõmagasságot) és a tarkóredõt (down-kór szûrés)

betöltött 12 hetesen, tehát már a 13. héten. Nézik a baba méreteit (crl-t - ülõmagasságot) és a tarkóredõt (down-kór szûrés)
Betöltött 12 hetesen. Én 12+3 hetes voltam.
Szia. Nekem 11+4 hetesen végezték, a vért is akkor vették le.
nekem 12 hét 2 naposan csinálták, és 12 hét 5 naposra hozta ki a baba méretei alapján.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek! A többségetek a betöltött 12 hetet mondja, viszont úgy néz ki, hogy azt a hetet én vidéken kell töltsem, munkaügyben. Ezért gondolkodtam azon, hogy elmehetnék -e picit korábban, már a 12. hét közepén. Nem tudom ugyanis, hogy késõbb már nem lenne-e késõ... (mármint a 13. hét után) És persze a védõnõ és az orvosom is homlokegyenest mást mond a kérdésben...
én kereken 13 hetesen mentem. szerintem inkabb egy picit menj kesobb par nappal, mint korabban.
Nálunk pont azon a a napon kell menni, mikor betöltöd a 12.hetet

Van olyan köztetek, akinek a 12 hetes vizsgálaton kislányt jósoltak, és az is "maradt" a babája?

Tegnap voltam 12 hetes vizsgálaton, és kértem a dokit, lessük meg valahogy a baba nemét...mondta, hogy ilyenkor még nem 100% a jóslat, de pont alulról láttuk a kicsit, és azt mondta a dokim, nem lát kukit, inkább kislányos a kép...van már egy kisfiunk, és nagyon szeretnénk egy kis hugicát, vajon mennyire kezdhetek örülni...próbálom nem készpénznek venni, ahogy a dokim is mondta, na de hát már erõsen elkezdtem gondolkodni a lányneveken :D Veletek hogy volt?

Legjobb válasz: Azért még tényleg ne vedd készpénznek,még bármi lehet.Nekem 2 lányom van és mindkettõt már a 12-13 héten megmondták,szóval nálunk bejött:-)

Azért még tényleg ne vedd készpénznek, még bármi lehet.Nekem 2 lányom van és mindkettõt már a 12-13 héten megmondták, szóval nálunk bejött:-)
Velem úgy volt, hogy 4 hete voltam 12. heti genetikai UH-n, ahol a kislányra tippelt a doki. Tegnap elõtt voltam a magándokimnál, õ meg azt mondta kisfiú, és mutatott is valamit a lába között...:) Hát most már nem tudom. Talán a 18. heti genetikai UH-n majd pontosan kiderül. Amúgy nekem teljesen mindegy mi lesz, még úgy is, hogy van már egy fiam!:)
Én nekem a 12 heti uh-n azt mondta inkább lány, mint fiú. Azóta ez a vélemény nem változott. :) 29hkm
12. héten a 2. lányomat 80%-an lánynak tippelte a doki (bejött) elsõ lányom a 16.-héten fiúnak tûnt még képet is kaptunk a csomagról :) aztán kiderült, hogy az inkább köldökzsinór lehet. A 18 hetesen viszont már egyértelmû volt.
Én semmit nem tudtam felfogni, annyira el voltam szállva amikor megláttam a babát:) de a férjem oda tudott figyelni amikor a doki kinagyította azt a bizonyos részt és szerinte is több mint egyértelmû volt hogy a gyerek bizony kislány. Végül lány lett:) De szerintem azért ne vásárolj be még rózsaszín cuccokat, hallottam már sok meglepetésrõl:)
Nekem a 12. heti genetikai UH-n (Istenhegyi út Bp, profi gép, profi genetikus orvosok) azt mondta a doki, hogy lánynak tippeli, de még ne fessük a szobát rózsaszínre. A 18 hetesen már közölte, hogy vehetjük a rózsaszín festéket :) Remélem "az is marad", mert hallottam már olyat, hogy végig másnak nézték, aztán a szülõszobán jött a meglepetés...
Igen, a 12.-ik hetin rákérdeztünk, azt mondta, valószínû kislány, azóta majdnem minden uh-n megkérdeztem, azt mondta, még mindig az. :D
Ja bocsánat, 31.hetet töltöttük pénteken, 7 es voltam :)

Csináltatott valaki a Mensmentis központba már kombinált vizsgálatot a 12. hétben? Ha igen, hogyan zajlott pontosan a folyamat?

Legjobb válasz: elõzõ vagyok, tegnap este erre voltam csak képes. :) Szóval mi a keresztúron voltunk, kopogtunk, bementünk a párommal, elmondtuk, hogy miért jöttünk, soron kívül be is hívtak. Levették a vért, majd kifelé fizettünk. Vinni kellett a 12. heti UH leletet(sztkban csinált leletet vittem), de nem tudtak vele mit kezdeni, merthogy hát náluk még így senki nem volt és hát nem tudják az mire kell. Délután jött az email a mammutból, hogy hát az kellene nekik, vigyük be. Felhívtam õket, hogy nem tudom bevinni, visszaküldöm a kérõlapot emailben az uh adatokkal meg mindennel, azt mondták úgy jó. 2 nap múlva írták az eredményt. A vérvétel 6700 körül volt és keresztúron csak 700 körül van a vérvételi díj, a mammutban asszem 2000. Van még kérdésed? :)

elõzõ vagyok, tegnap este erre voltam csak képes. :) Szóval mi a keresztúron voltunk, kopogtunk, bementünk a párommal, elmondtuk, hogy miért jöttünk, soron kívül be is hívtak. Levették a vért, majd kifelé fizettünk. Vinni kellett a 12. heti UH leletet(sztkban csinált leletet vittem), de nem tudtak vele mit kezdeni, merthogy hát náluk még így senki nem volt és hát nem tudják az mire kell. Délután jött az email a mammutból, hogy hát az kellene nekik, vigyük be. Felhívtam õket, hogy nem tudom bevinni, visszaküldöm a kérõlapot emailben az uh adatokkal meg mindennel, azt mondták úgy jó. 2 nap múlva írták az eredményt. A vérvétel 6700 körül volt és keresztúron csak 700 körül van a vérvételi díj, a mammutban asszem 2000. Van még kérdésed? :)


Debreceni Klinikán van olyan vizsgálat, hogy már a 12 hetes magzatnál kimutatják ha esetleg beteg? Vagy érdemes felutazni Pestre? Istenhegyi Klinikára. És milyen vizsgálatokat csinálnak? Tapasztalatok?

Az elözõ babámnál 23 hetesen derült ki h vízfejû. Akkor megfogadtam h ha még egyszer kismama lészek akkor megcsináltatjuk akár mennyibe kerül is.

Legjobb válasz: Ez engem is èrdekelne

Ez engem is èrdekelne
Igen, van 12 hetes genetikai szûrés. Idõpont sem kell, csak egy beutaló a nõgyógyásztól és a terheskönyved. Csinálnak ultrahangot és chorionbiopsziát is. Ingyenes.

Baj ha a 12 hetes vizsgálatkor én már 13 hetes kismama leszek?

Most vagyok 10+4 hetes,ma kértem id?pontot.

Legjobb válasz: Semmi baj nem lesz.

Semmi baj nem lesz.
Nekem 13+1 naposan volt. 12 és 14 hét között kell megcsinálni a vizsgálatot.
én 13+1 hetesen (de méretek alapján 13+6 volt akkor - igazából viszont a 13+1 a jó) voltam, nem annyira örültek neki, mert a tarkóredõ, amit mérnek vele együtt nõ és igy könnyen téves eredményt adhat. viszont ha idõsebb korban van egy jó eredményed, akkor az még inkább megnyugtató. összegezve: ha tudod, rakasd az ünnep elõttre, de ha nem sikerül, abból se lesz semmi.

Az ikerterhesség mikor derül ki? Már rögtön az első vizsgálatkor, vagy előfordul, hogy később, esetleg csak a 12. heti UH-n?

Legjobb válasz: Szia!Ikreket akarsz?Azért tettél fel ilyen kérdést?36 hetes pocakos

Szia!Ikreket akarsz?Azért tettél fel ilyen kérdést?36 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Igen, most vagyok 11 hetes, és lehet, hogy butaság, de a napokban azt álmodtam, hogy ikreink lesznek:)
Elviekben már az elsõ uh-os vizsgálaton meg tudják mondani!
A 12. hetin már biztosan. Én ikreket akartam, izgultam is emiatt a 12. hétig, de most már nagyon örülök, hogy "csak" 1 van. Így is nagyon fárasztó, nem is értem hogy bírják az ikresek, de egyedül, segítség nélkül tuti nem menne.
Szia! Nekem 6 hetesen látták. De igaza van az egyik válaszolónak. Kockázatosabb, nehezebb a terhesség (egyiket simán, másikat császárral szültem), s az utána következõ 3 év sem leányálom. Ettõl függetlenül imádom, hogy ikreim vannak (10 évesek, de a mostani babánál azért nagyon izgultam, hogy egyedül legyen!
nekem van 2 ikertestvérem de nekem is csak 1 babám lessz:) lehet hogy jobb is :) 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A szomszédunkban 4 éves ikerlányok laknak, és csodálnivaló ahogyan támogatják, szeretik, óvják egymást!

12-hetes pocis vagyok! Már elintéztem minden vizsgálatot, pl:ekg, vérvétel, vizelet, fogorvos. De a kiskönyvemet nemrég kaptam meg. Ugy hogy ezekröl a vizsgálatokról nincs pecsét benne. Nagy baj?

Legjobb válasz: Nem baj, sõt nálunk a védõnõ kifejezetten mondta, hogy csak ezekkel a leletekkel mehetünk a kiskönyvért. Aztán õ szépen beírta a megfelelõ helyre a vizsgálatok eredményeit. 39 hetes

Nem baj, sõt nálunk a védõnõ kifejezetten mondta, hogy csak ezekkel a leletekkel mehetünk a kiskönyvért. Aztán õ szépen beírta a megfelelõ helyre a vizsgálatok eredményeit. 39 hetes

Most megyek majd 12 hetes vizsgálatra és egyik barátnőm azt mondta, hogy neki ilyenkor már meg tudták mondani a babó nemét! Volt már így közületek más is?

Már nagyon kíváncsiak vagyunk,hogy mi a neme, már jó volna a nevén nevezni a kis pocaklakót!Gondolom számít az is,hogy hogy mutatja vagát!

Legjobb válasz: lehet hogy már valakinél ilyenkor is lehet látni,de szerintem az mázlista.én 26 hetes voltam amikor megmondták.de egyébként nem az a lényeg,már mai eszemmel nem kérdezném meg,sokkal jobb a meglepetés.ruhácskákból meg minden másból lehet olyat vásárolni ami unisex.

lehet hogy már valakinél ilyenkor is lehet látni, de szerintem az mázlista.én 26 hetes voltam amikor megmondták.de egyébként nem az a lényeg, már mai eszemmel nem kérdezném meg, sokkal jobb a meglepetés.ruhácskákból meg minden másból lehet olyat vásárolni ami unisex.
A nemi szervek kezdetben egyformán fejlõdnek, csak a 12-15. hét környékén kezdenek el különbözni. Szerencsés esetben kiderülhet már ilyen korán a neme, de ez még nem az a vizsgálat amikor erre biztosan lehet számítani, hogy meg tudják mondani.
Nekem is megmondták. És tényleg az lett (kislány). Viszont egy ismerõsömnek akinek szintén megmondták (de nem ugyanaz nézte aki nekem) idõvel a kisfiúból kislány lett.
Ehhez szerintem "mázli" kell, meg hogy a baba megmutassa magát. Nekem sajna még a 18 hetesen sem mutatta magát. Talán majd a 24 hetesen.
Szia! Az én dokim azt mondta, hogy 12.hetesen csak megtippelni lehet a baba nemét, aztán vagy bejön vagy nem. Én 12+6 naposan voltam, tökéletesen látszott, hogy mi van a lába között, de mégsem volt megállapítható, hogy fiú vagy lány. A doki azt mondta, semmi értelme tippelgetni. Nem tudom, hogy más doki mibõl tudja ennyi idõsen megállapítani, mert az enyém is gyakorlott. Lehet, hogy te a szerencsésebbek közé tartozol és adnak tippet a nemére vonatkozóan. De ezt azért még ne vedd teljesen komolyan! Boldog babavárást! 14+2 km
Szia! Nekem 13 hetsen megmondták, hogy szinte teljesen biztos, hogy kisfiú, azóta is az, sõt már azt is mondták hogy ebbõl már nem lesz lány. Ez 4D volt, mint ahogy barátnõmnek is mind a két gyereknél megmondták 4D-n, hogy fiú lesz. A dokim viszont 2D-n 18 hetesen mondta, hogy talán fiú.
Szia. Nekem 12 hetesen is kislányt mondtak és 18 hetesen is, mind kettõ 4D volt de a 2D-s részén jobban látszott. Szerencsére beterpesztett a babánk. Így 99% hogy marad kiscsaj :) Kíváncsi leszek marad-e. Végül is 50-50% hogy eltalálják. Fontos hogy milyen géppel néznek, és milyen az orvos. Sok boldogságot kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!Én nem is reménykedem, hogy megmondják a nemét, csak a barátnõm biztatott fel!De ahogy azt írtátok is mázli kell hozzá!
14.hét elismert ultrahangos.
Nekem 12 hetesen megmondták, hogy kisfiú.Egyértelmû, mondta a doki, sima 2D-s uh-n.Majd a 18 héten mentünk 4D-re.ott is fiú volt, több képet is kaptunk a fütyijérõl. 22hetes pocis

Integrált teszt 1. vizsgálatán (12. hét) hány dimenziós uh-t használnak? Volt vki, akinek már ilyenkor megállapították a baba nemét?

Legjobb válasz: szia az ultrahang 3 dimenziós és igen megtudják állapítani a baba nemét csak kérdezd meg mert maguktol nem mondják el sajna :)

szia az ultrahang 3 dimenziós és igen megtudják állapítani a baba nemét csak kérdezd meg mert maguktol nem mondják el sajna :)
Én sztk-s uhn voltam, ott 2dimenzios volt, azon meg nem igen tudják megmondani még ennyi idõsen. De ha 3d-n csinálják, akkor igen! 13+3 kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!