Találatok a következő kifejezésre: A 12. van egy UH, (14 db)

A belgyógyászaton mit csinálnak? Elküldött a dokim.12 hetes multam. Kérhetem hogy csinaljon uh-t is? Mert mikor voltam a 12 hetes uh-on ott nem adtak képet azt mondtak a belgyogyászaton van egyedül olyan gép ahol nyomtatni tudnak képet.

Legjobb válasz: Nálunk csak vérnyomást mért,EKGt nézett és körbehallgatott fonendoszkóppal.Ennyi.Ja és megkérdezte hogy jól vagyok-e... Az egész 10 perc volt.

Nálunk csak vérnyomást mért, EKGt nézett és körbehallgatott fonendoszkóppal.Ennyi.Ja és megkérdezte hogy jól vagyok-e... Az egész 10 perc volt.
Ugyanaz mint az elõzõ. Pont ezt csinálták nekem is és ennyi ideig. Miért csinálna neked egy belgyógyász uh-t??? Kicsit fura egy kérdés.
Nekem a házidokim végezte a belgyógyászati vizsgálatot: vérnyomást mért, és EKG. Ennyi. Nekem videót adtak a 12.uh-n, persze fizetni kellett érte! De a belgyógyászat nem nézi a babát, az a te állapotodat ellenõrzi, vagyis ha jól érzed magad, kapsz egy pecsétet, hogy minden ok! Ha van probléma, akkor van további lépés gondolom... de a kicsirõl csak az uh-t végzõ orvos ad képet utána, ha nem felejtesz el kérni, és van papírja...
Nem jellemzõ, hogy a belgyogyászaton képet osztogatnak a kicsirõl.Ha csinál hasi uh-át(nállunk nem szoktak)esetleg akkor ragadd meg az alkalmat és kérdezd meg.Az orvosomtol én sem kaptam.Elõszõr lefényképeztem a telefonommal a monitort, de mostmár van egy szép képem is, voltam 4D-én.

A 12. héten van egy UH, melyet beutalóval csinálnak és kötelező (Down szűrés stb.). Ezt nem a fogadott orvos szokta csinálni, hanem egy másik orvos?

Legjobb válasz: Ha van saját orvosod, beszéld meg vele, hogy õ csinálja meg. Gondolom azért jársz hozzá, mert benne megbízol. Egyébként nálunk a kórházban van kijelölt UH-s orvos minden napra, de aki a saját orvosához ragaszkodik, annak az csinálja meg.

Ha van saját orvosod, beszéld meg vele, hogy õ csinálja meg. Gondolom azért jársz hozzá, mert benne megbízol. Egyébként nálunk a kórházban van kijelölt UH-s orvos minden napra, de aki a saját orvosához ragaszkodik, annak az csinálja meg.
Amikor 12 hetes leszel arra gondolt, mert akkor van a következõ uh.
a terhességi 12.-ik héten kell menned!!!!
Szia! Naptár szerint.
Igen, naptár szerint, ahogy a mensid bõl kiszámoltétok.
Naptárszerint és ez nagyon fontos, mert most fogják nézni a nyaki redõt.Hogyha más idõpontban mész akkor az eredmény is más lessz és ez utal a down kórra, szóval betöltött 12. naptári hét, de ne haladd meg a 13-at.
A kérdező hozzászólása: De soha nem volt rendszeres a ciklusom, és nem pontos a naptár szerinti számítás. Az nem baj?
Nem baj, én 11 hetesen voltam az uh-on, mert volt egy kis vérzésem és meg ultrahangoztak, ami már jó volt, nem kellett mennem a 12 hetesre.
Szia Amikor eloszor voltam dokinal akkor azt mondta, h csak petezsakot lat, de 5 hetes terhessegnek felel meg.Majd visszarendelt 5 het mulva.Akkor az uh-n kiderult, h a baba a meretei alapjan nem 10 hetes hanem csak 9.Es Ennek megfeleloen most is e szerinti hetbe sorol a doki, nekem nem a naptar szerint kellett mennem, mert azt modnta mivel a ciklusom nem 28 nap, igy nem lehet pontosan tudni a fogantatas idejet.De a korai terhessegnel tudjak a legpontosabban megmondani, h mekkora is a baba.Szerintem azert csorogj az orvosodra, de nezd meg /ha van kiskonyved/h esetleg nem irta e be datum szerint az idopontot, h mikor kell visszamenned, mert nekem be szokta irni. Boldog babavarast kivanok 19 hetes kismama
Az uh szerint nézik végig a terhességet, nem a naptár szerint! nekem sem volt rendszeres ciklusom így végig uh szerint számoltak, és ez stimmel is napra pontosan még mindig, pedig 32 hets vagyok. A doki szokott idõpontot is adni, nem csak így nagyjából. De az uh szerinti héten menj szerintem, de ha elõbb, vagy késõbb, abból sem lesz baj! Nekem minden vizsgálatom csúszott 1-1, 5 hetet a vidéki mivoltom miatt, és semmi baj nem volt belõle!

6 hetesen csinaltak egy huvelyi uh-ot ott azt mondtak hogy minden ok. A kis szivet is lattuk es mar vert is. Ez azt jelenti hogy akkor mar ott van a baba es szepen fejlodik? Most 9 hetes vagyok es varom a 12. uh-ot!

Ott mit neznek es mit fogok latni?

Legjobb válasz: szia!! szerintem nyugodj meg, minden rendben!! :) hiszen a kis szivecske ver, a baba jó helyre ágyazódott be, hiszen a doki mondta volna, ah enm így lenne, szóval tessék vigyázni magadra és minden rendben lesz!! :) a 12.heti uhn már egy kis babszemet fogsz látni :) és persze hangos kalapálást :) boldog pocakoskodást!! 37 hetes kismami

szia!! szerintem nyugodj meg, minden rendben!! :) hiszen a kis szivecske ver, a baba jó helyre ágyazódott be, hiszen a doki mondta volna, ah enm így lenne, szóval tessék vigyázni magadra és minden rendben lesz!! :) a 12.heti uhn már egy kis babszemet fogsz látni :) és persze hangos kalapálást :) boldog pocakoskodást!! 37 hetes kismami
Szia fõleg a tarkóredõ méretét nézik a doki biztos megmutatja neked a kezeit lábait meg mindenét amit lehet látni :)
Szia!Én is pont 9 hetes vagyok.nekem is 6 hetesen volt már szívhang és én is nagyon várom a 12 heti uh-ot.Ott megmérik a babót, ellenõrzik a nyaki redõt(dawn-kór szûrés). Remélem minden rendben lesz.Nekem nov.23. hétn kell mennem.Neked?
A kérdező hozzászólása: En meg nem tudom mivel kulfoldon vagyok es pont a 12 heten megyek haza es nem is tudom hogy akkor hova , kihez kell majd mennem vagy hogy adnak e idopontot.Mikor megvettem a repulojegyet 17-re parnapra ra jott az itteni idopont az uh-ra 25-re.De igy azt lekellett mondanom!Otthon meg majd lesz valahogy!Mar nagyon varom!Es izgulok is mivel volt az even vetelesem 11 hetesen es mostanra kiderult hogy a pajzsmirigyemmel is gond van!Szoval osszejott minden de a szivem azt sugja hogy jol van a baba igy hiszek neki!Mindenkinek minden jot!Es koszonom a valaszokat!
szia!! elsõ válaszoló vagyok!! szerintem kérj meg az otthoniak közül valakit, hogy telefonon elõre kérjen Neked idõpontot UHra és vizsgálatra!! ha már tudod, hogy mikor jössz haza, így kaphatsz idõpontot is!! sok szerencsét!! és ha ilyen pozitívan gondolkozol, tuti minden rendben lesz!!

Van, aki két helyre is megy UH-ra pl. a 12. heti UH miatt? Pl elmegy a kórházba, ahol szülni fog meg egy maszek helyre, mint pl Istenhegyi úti Centrum?

Legjobb válasz: minek két helyre menni??? ha normál uh-t akarsz, akkor teljesen felesleges, ha 3/4d-t is szeretnél, akkor menj maszekhoz

minek két helyre menni??? ha normál uh-t akarsz, akkor teljesen felesleges, ha 3/4d-t is szeretnél, akkor menj maszekhoz
Mi két helyen voltunk, mert a 12. hetit sztk alapon 18 másodperc alatt végezték el és enyhén szólva nem volt megnyugtató ez a gyorsaság. én még azt se fogtam föl, hogy a gyermekem van a képen, már vége is volt. A doki aznap 14 kismamát nézett meg 32 perc alatt. Ebben öltözés, papírozás, aláírás, minden benne volt. azóta kiderült, hoyg ez nem csak aznap történik így ebben a kórházban, hanem sajnos jóformán minden nap :-((( de ez kicsit off volt, bocs
Igen, Én elmentem a kórházira is, meg elmenetem rá 2 napra a genetikára is, és ott is megnéztek. Ugyanezt eljátszottam a 12, és 18 heti UH-nál is. De ha nem lehetett volna, akkor is elmegyek egy másik maszekhoz! Biztos ami tuti. :-) Nekm már volt "hibás" terhességem...sajnos. Minden jót!
A 18 hetes genetikai uh-on én is két helyen voltam.
18.11 ez az ÁEK ugye?

Mikorra válik biztossá, hogy nem ikerterhességről van szó? A 12 hetes uh-n legkésőbb ugye már látszania kellett volna, ha nem csak egy bébike van a pocimban?

Legjobb válasz: Ma olvastam egy szülésznõ könyvét, abban azt írta, hogy 9.hetesen már látni, ha ikrekrõl van szó.

Ma olvastam egy szülésznõ könyvét, abban azt írta, hogy 9.hetesen már látni, ha ikrekrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségedet! Minden jót! :) :) :)
Nekem már a 6.hétben látták elõször úgy tûnt hogy kétpetéjûek lesznek aztán a 12.heti uh-on derûlt ki hogy egypetéjûek.28.hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Nekem anno a 13. héten állapították meg.

12. heti hüvelyi UH eredménye: a nyaki redő vastagsága 4, 3 mm és mindkét oldalról ödéma van. Az orvos annyit mondott, hogy nem jó ez az eredmény, menjek genetikai tanácsadásra. Mekkora reményem lehet egy egészséges babára?

Legjobb válasz: Ez sajnos tényleg nem túl jó eredmény, de azért még nincs minden veszve, mert ilyen értékekkel is születtek már egézséges babák!Minél hamarabb menj el genetikushoz!!

Ez sajnos tényleg nem túl jó eredmény, de azért még nincs minden veszve, mert ilyen értékekkel is születtek már egézséges babák!Minél hamarabb menj el genetikushoz!!
Sajnos valóban nem túl kecsegetetõ az érték. Kétszerese a normál értéknek.3, 5 felett már genetikai tanácsadás jön. A 16. héten vett AFP érték is sokat segít az orvosoknak. Ill. ilyen esetekben a magzatvízbõl vesznek mintát, amibõl szintúgy több derül ki. Fel a fejjel! Szorítok nektek!
Ez már elég sok tényleg. Dokid nem mondta, hogy menj el down kór szûrésre? Azért ott is sok minden kiderülhet. Nézz körül itt, még nem késõ elmenned! http://www.fetalmedicine.hu
A kérdező hozzászólása: A kérdésfeltevõ vagyok. Ma voltam kontroll UH-n. Ma már csak 3, 2 mm-t mértek. Így mi a helyzet?
Ajánlom neked ezt az oldalt:http://www.downszures.hu/ Mindenképp járj utána, milyen lehetõségeid vannak.Gondolok magánklinikákon végzett tesztekre./kombinált, integrált, négyes/Ezen az oldalon, amit az elöbb irtam részletesen irnak mindenrõl. Nehogy lekéss róla, mint ahogy én jártam. És igen nagyon fontos még majd az AFP ill. a 18. heti ultrahang.Ezek az eredmények együtt adják a legpontosabb értékeket, külön-külön lehetnek falsak is.DE sok vérvétel idõhöz kötött.Mindenképp nézz utána ahol csak tudsz.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! A magvazvíz eredményem teljesen jó lett!!!

Van még remény? Lehetek babás? Pco-m van, clostit szedek 2x1, nov. 14.-én voltam a 12. napi uh-on, csak egy 7 mm-es tüszőm volt, viszont azt mondták, h lehet, h megnő...így számolva a ciklus 22. napján volt peteérésem..

Most itt vagyok a 37. napon mensi még szerencsére nincs, viszont a 35. napon negatívat teszteltem, bár valószínüleg korán volt. Ha van baba azt mikor mutatja ki a teszt az én esetemben? És melyik tesztet érdemes megvennem? (Eddig 31-32 napos ciklusaim voltak)

Legjobb válasz: prsze hogy lehetsz terhes!!!!én is pco-s vagyok! engem 3 hónapig kezeltek a clostival és most már csak 3 hetem van hátra elméletileg! egy egészséges kislány várja a pocimban hogymikor jöhet ki...várj még egy hetet és tesztelj megint! az hogy melyik a jó teszt ? hát nem tudom! én egy tesztet vettem a lilly-t és az is kimutatta! de ha mégsem lennél terhes ne keseredj el! azonnal kezdj el szénhidrátszegény diétát és meglesz a hatása!!!!!!

prsze hogy lehetsz terhes!!!!én is pco-s vagyok! engem 3 hónapig kezeltek a clostival és most már csak 3 hetem van hátra elméletileg! egy egészséges kislány várja a pocimban hogymikor jöhet ki...várj még egy hetet és tesztelj megint! az hogy melyik a jó teszt ? hát nem tudom! én egy tesztet vettem a lilly-t és az is kimutatta! de ha mégsem lennél terhes ne keseredj el! azonnal kezdj el szénhidrátszegény diétát és meglesz a hatása!!!!!!

Miért nézik el egy 12 hetes genetikai uh-n a down-kórt? Hát nem egyértelműek a jelek, hogyha ilyen kórja van egy babának?

Legjobb válasz: Kinek nézték el? Bõvebben írnál róla esetleg...? Egyébként nincs egyértelmû jele, hanem százalékosan tudják megbecsülni az eshetõségét.

Kinek nézték el? Bõvebben írnál róla esetleg...? Egyébként nincs egyértelmû jele, hanem százalékosan tudják megbecsülni az eshetõségét.
De vannak jelek, de sajnos nem mindig egyértelmûek. A különféle tesztek (kombinált, integrált, négyes) nem mindenkinek áll rendelkezésére és nem is magát a betegséget mutatja, hanem egy kockázati arányszámot ad... sajnos, ha fiatal az anya, akkor sokszor ad fals arányt... Az egyetlen vizsgálat, ami biztos (99, 9%-os) biztonsággal megmondja, hogy beteg-e a baba, az a genetikai mintavétel(magzatvíz vagy horionboholy-mintavétel), de ezt csak indokolt esetben (anya magasabb kora, Down-elõfordulása a családban, magas kockázati arány) végzik el.
Nem, nem egyértelmûek. Sajnos az általad említett jelekbõl csak megítélni lehet a down-kór valószínûségét, nem pedig egyértelmûen kizárni. Létezik olyan, hogy a nyaki redõ vastag, nem látszik az orrcsont, és a baba mégis egészséges, és sajnos olyan is, hogy minden rendben lévõnek látszik, mégis gond van. Az uh-val nem lehet a sejtekbe belátni sajnos. Egyértelmû eredményt a magzatvízvizsgálat adhat.
Nekem genetikus mondta, hogy a tarköredõ sem minidg vastagszik meg, csak az estek 60%-ban. Az amniocentézisen vagy chorionbohoyl viszgálaton kívül semmivel sem lehet bizotsan megállapítani A teszteknél is csak kockázatbecslést végeznek(kombinált, 4-es, integrált)
Szia nálam nem látták az orcsontot , és elküldtek magzatvíz vételre, de én elmentem a nõdokimhoz aki csinált 4d akkor sem lehetett látni az orcsontot, de megnyugtatott, hogy a babának semmi baja, és elkûldõtt méhlepény vételre.És hála az égnek semmi baja..
Az RMC-be járok terhesgondozásra, a 10 héten vettek vért, a 12 héten (tegnap) voltam egy 40 perces genetikai UH-n, ahol néztek orrcsontot, tarkóredõt, szájpadot, arcszöget, szívet, billentyût, áramlást.. (még egy csomó mindent, de úgy emlékszem, hogy ezeket kifejezetten a down szindróma miatt) Minden rendben volt, de mégsem mondott semmi tényt az orvos, hanem elvitte az eredményeket, és összevetették a 2 héttel ezelõtti vérvétel eredményeivel. + az életkorom. Ezeket együtt figyelembe véve, ma telefonálták meg az eredményt. Ráadásul, mikor bementem, aláírattak velem egy papírt, hogy lehet tévesen negatív, lehet tévesen pozitív. Ez a rengeteg dolog együtt, még mindig adhat fals eredményt! No, azt akarom ezzel csak hangsúlyozni, hogy NEM, sajnos nincs egyértelmû jele ennek a betegségnek, amit figyelembe véve felelõsséggel kijelenthetõ lenne bármi.

A 12 hetes Uh: Szívm : rendben. NT: 45mm. CRL 69mm. És ennyi, ezek jó méretek? A doki körülbelül 2percig nézett elnézést kért mert neki sietnie kellett mert v. ki szült. Kérdeztem hogy minden rendben e van odabökött egy AHA szót és elment.

Elképzelésem szerint ez hosszabb vizsgálat kellett volna hogy legyen, de nem...

Legjobb válasz: az NT a nyaki redõ,ami 3mm alatt tökéletes. " Ezt most olvastam ezen az oldalon, most akkor valami baj van? vagy elírtak valamit a papíromon de 4,5nek is sok lenne. SOS valaki írja le hogy most ez mi

A kérdező hozzászólása: az NT a nyaki redõ, ami 3mm alatt tökéletes. " Ezt most olvastam ezen az oldalon, most akkor valami baj van? vagy elírtak valamit a papíromon de 4, 5nek is sok lenne. SOS valaki írja le hogy most ez mi
9:59 es vagyok , én is kérdeztem , mert általában 1 - 3 között szokott lenni(legalábbis ezt olvastam), ezért rá is kérdeztem indjárt ott , és azt mondták hogy nincs alsó határ, sõt most mondták a 18-20 hetes genetikain , hogy a 3 mm feletti eredmény is elnõhetõ, mert ez a mérés nem állandó értéket mutat , hanem pillanatnyit és ez változik.AZt mondták ne foglalkozzam vele , ugynéz ki hogy minden rendben.
A kérdező hozzászólása: Hát amiket én olvasgattam a neten az csak a felsõ határt szabja meg a 3mm-t. Bár ebben biztos sem vagyok csak fórumokat topicokban olvasgattam. De a magán doki biztos szólt volna, ha valami baj van, ne izgulj.
A kérdező hozzászólása: Hát olvasgattam az eredményeket általában a CRL:55-59ig volt nekünk kicsit több, de az a lényeg hogy ez nem gond:) Sikeres babavárást mindenkinek!
nekem is kb 10 percig tartott , de én nem magánnál voltam. CRL: 58 mm BPD:19, 3 mm FL:6 HL:5, 5 NT:0, 6 hát ezek az adstok , nekem sem hüvelyi volt , mert minden szépen látszott. Jó hosszú babád lesz Üdv 19+3 hetes km
Tényleg szomorú, hogy nem bírta normálisan levezetni az ultrahangot. Amit még megtehetsz, hogy bejelentkezel magán UH-ra, csak sajnos az zsebbe nyúlós, de legalább ott alaposan megvizsgálnak és minden kérdésre válaszolnak.
A kérdező hozzászólása: Hát elgondolkodtam rajta, akkor max Pest maradna, fél órával van messzebb az meg nem sok.De félek hogyha eljön az idõ" nem érünk be idõben a forgalom, dugók... Szóval nem tudom:(
1. vagyok. 1, 4 lesz az biztos, mert ha 4-es lett volna, akkor rögtön jelzi, hogy nagy gubi van. Sajnálom, hogy ilyen paraszt volt :(
Nagyon sajnálom!Gondolom te is vártad ezt a vizsgálatot úgy mint én.Én ezért választottam orvost magamnak.Tudom, hogy nem kevés az az összeg amit neki kell adnom, de 6 évet vártunk a picire és szerettem volna ha körültekintõen foglalkozik valaki velem.Eddig nem csalódtam benne.Szerintem akkor nyugodnál meg, ha más jobban megvizsgálna.És másik városba, községbe nem bírnál átmenni orvoshoz?
A kérdező hozzászólása: Hát igen van különbség a 2között, nem kevés. Hát remélem nem lesz semmi gond ebbõl, de örülnék, és megnyugodnék ha ennyire köröltekintõen megnézte volna a doki.Lehet elmegyek másik dokihoz, csak az asszisztens is olyan bunkó volt közölte hogy 18, hétig nem kell ide jönni... :( Olyan bosszantó hogy ennyire nem érdekli a dokit a baba.
Szia!Az én eredményeim:Crl:56, 7mm Bpd:20, 2mm Thorax:17, 6mm Szívmûködés jó.Épnek tûnõ koponyakontúr.Gerinc és hosszú csöves csontok ábrázolódnak.Zárt has, mellkas.Nucharedõ:1.6mm Magzatvíz m. :normál Plac. tap:melsõ falon. Ez hétfõn volt, akkor töltöttem be a 12. hetet. Durván úgy 10 perces vizsgálat lehetett.Nekem magán dokim van, nagyon körültekintõ. Azt hiszem nagyon elkapkodta a vizsgálatokat.Én a helyedben elmennék egy másik orvoshoz. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Hét ezek szerint elnéztük, mivel már 4en nézegettük mire kibírtuk bogozni hogy ez talán 1, 5mm, ami nagyon megnyugtató, csak a sietõs doki 1, -ét 4en néztük 4nek:) Mire rájöttünk hogy 1, akart lenni. Nagyon megnyugodtam, de ez télleg 4esnek néz ki. és bocsi
Az nt-t biztosan elírták! Vagy tök más az adat vagy a 4, 5 mm volt az eredmény, ami viszont nagyon nem jó. Én a helyedben elmennék máshova is uh-ra!
Akkor minden rendben és ez a lényeg!Igazából én sem tudtam az alsó határt, csak az alapján kérdeztem amit a szomszédom mondott. Kellemes hétvégét!!!!! :)
Kedves 9.59 NT:0, 6 nem túl kevés?A szomszédomnak 1, 1 volt és visszahívták 1 hét múlva, mert azt mondta az orvos, hogy ez 11 hétnek felel meg. Boldog babavárást! 12 hetes km.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!