Találatok a következő kifejezésre: A 12. ultrahangon (241 db)

Ezek az adatok alapján akkor koraszülés is lehet? Hol ott a 12 ultrahangon 63mm babám!

Egy 11 hetes magzat esetén ez az érték körülbelül 40 mm, a 12 hetes magzatnál 50-55 mm, míg a 13 hetes magzatnál 65-70 mm. Ez alapján megállapítható a terhességi kor, amit a leleteken a Grav.s. rövidítés jelöl, amely a terhességi id?re használt latin kifejezésre utal.

Legjobb válasz: A koraszülés és az elszámolt terhességi idõ miatti korábban születésnél azért van különbség szerencsére. Egyébként kérdésedre válaszolva én úgy tudom, hogy ha a 12. héten a magzat +/-1 hét eltérést mutat akkor átírják a szülés várható idejét. Ettõl függetlenül persze lehet, hogy korábban fogant és kicsit korábban érkezik, de ha 1 vagy 2 héttel jön korábban az nem koraszülés (csak szerencse, mert az utolsó 2 hét a legkeményebb...vagy a túlhordás)

A koraszülés és az elszámolt terhességi idõ miatti korábban születésnél azért van különbség szerencsére. Egyébként kérdésedre válaszolva én úgy tudom, hogy ha a 12. héten a magzat +/-1 hét eltérést mutat akkor átírják a szülés várható idejét. Ettõl függetlenül persze lehet, hogy korábban fogant és kicsit korábban érkezik, de ha 1 vagy 2 héttel jön korábban az nem koraszülés (csak szerencse, mert az utolsó 2 hét a legkeményebb...vagy a túlhordás)
12hetesen ezen aggódni pár milliméteren nekem a kislányom 12+5hetesen 65, 2 mm volt, és azóta sem változott a kiirt idõpont a méretei kislányosak de a súlya meg picivel több 30hetesen 1770gr volt.Ha a kiirt napot nézem 36 hetesek vagyunk de az utolsó ultrahang szerint pedig 35 hetesek, ezek csak méretek a baba nem látja ezeket a statisztikákat úgy is akkor jön amikor kell.
Kisfiam lelete 12 hét 3 nap. CRL 71mm.Nekem itt a gép azt írta hogy 13 hét 1 nap.Született 40 hét 10napra, indították mert nem jött volna magától.Szép nagy baba lett 4430gr és 61 cm.Ha jól értelmezem akkor a te babád kisebb ettõl az értéktõl.Ne ezen gondolkozz, mindegyik máshogyan fejlõdik.Szép baba várást neked.
Szia! Lehet hogy csak szimplán nagyobb mint az átlag! Nálunk mondjuk mindkét alkalommal pontos volt a fogantatási dátum, íyg én tudtam hogy a mensibõl számolt kor a pontos!De a 12 hetesen a lányom 69mm volt!Végig hetekkel nagyobb volt uh szerint a koránál, és 61cm-vel és 3950 grammal született 39+4re!Nálunk ha két nappal késõbb születik akkor lett volna egyszerre a szülinapojuk! :) Most a második babónk meg a szülinapomon fogant! :) Vele holnap megyek 12 hetesre, de már 10 hetesen mondta a doki, hogy Õ sem lesz kicsi! Ezeket a táblazatos hasonlítgatásokat szerintem flejtsd el, mert csak magadat bosszantod vele, fõleg ha megszületik a babátok! 22 hós kislány és 12 hetes pocakbabi anyuja
A kérdező hozzászólása: Jah! És az ultrahang azt írta ki, hogy 12+5 hetes terhesség!
A kérdező hozzászólása: 2011.10.21....
Nem tudom, hogy te ezeket az adatokat honnan szeded, de en szakmabeli vagyok es a 63 mm-es crl betoltott 12 het plusz 2-3 nap. betoltott 13 hettol 70-80 mm kb. Szoval nincs itt egy het elteres velemenyem szerint. Pontosan mikor csinaltak neked a 12 hetes uh-t? Pont betoltott 12. heten, vagy korabban/kesobb? Egyebkent koraszules nem emiatt lenne (ne legyen). Majd egy honap eltere eseten beszelunk koraszulesrol, vagy ha a baba kis sullyal szuletik.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy hülyének tûnõk!! De pont egy héttel elõbb jönne a kicsi akkor az pont a páromnak a születés napja! Akkor ezek szerint az sem kizárt, hogy akkor fogok szülni?!
Ahogy itt leírtad a méreteket, hogy 13 hetesen 65-70 mm egy embrió, akkor is csak 1 héttel hamarabb szülhetnél elvileg. Az meg nem koraszülés.
12.héten 65mm.Aztán 40+3 ra született 3700 grammal 54 centivel.Ne aggódj!!!!!!
Ezeknek az adatoknak semmi köze a koraszüléshez. A 37. hét elõtt született babákat hívják koraszülötteknek, Te még ettõl messze vagy és kívánom Neked, hogy ne is tudd meg, milyen az! Õszintén.
Miért lenne koraszülés? 12 hetesen még ne ezen gondolkozz hogy koraszülött lesz e mert pár mm nagyobb. Egy szép nagy baba lesz.
Megszületett?

Az baj, ha a 12. ultrahangon csak a baba ülőmagasságát és a nyaki redőket mérték le?

Pont 12 hét 0 naposan mentem el az ultrahangra! Sikerült kifognom egy nagyon lekezel? és buta ultrahangost (hozzá kell tennem, hogy n? létére)! Csak ezt a két értéket mérte és ráírta a papírra még hogy él? embrió, négy végtag.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is csak ezeket az értékeket mérték akkor. Ezt gondolom kórháza válogatja. Szóval nem baj.

Szia! Nekem is csak ezeket az értékeket mérték akkor. Ezt gondolom kórháza válogatja. Szóval nem baj.
Nekem is csak ezeket nézték.Majd a 18 hetesen több mindent fognak nézni!20 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok! :) Csak azért gondoltam hogy kevés, mert volt aki egy rakás adatot sorolt fel a 12. hetes ultrahang után! Boldog babavárást Nektek!
én hétfõn voltam a 12 hetes uh-n.nekem még a fej méretét, a mellkas méretét+a felkar méretét is megnézték a nyakiredõ és az ülõmagasság mellet.neked mik az adataid?
Nekem akkor a 2 halánték közötti távolságot, az ülõmagasságot, a combcsont hosszát mérték, megnézték, hogy megvan-e minden végtagja babócának és hogy a nyakiredõ rendben van. Én is azt hittem, hogy több mindent mérnek.
A kérdező hozzászólása: nekem az ülõmagasság 53 mm, a nyaki redõ meg 1, 4 mm! És neked mennyit mértek?
Miben kételkedik??? Egyébként szerintem az Ultrahang nem árt!
Szerintem szerencsés helyzetben vagy amiért többször vizsgálnak.Az ultrahang nem árt és ha kételkedik bármiben az orvos az nem véletlen de elmehetsz máshoz is, a 4D szerintem felesleges.Élménynek jó de teljes diagnozisra a hagyományos is szuper.
menj el, én13 hetesen voltam elõször 4d-n, még elég csöppnyi lesz, de rengeteg betegséget kiszûrnek már, a doki szerint a leglényegesebb uh.

Van itt olyan aki a 12. heti ultrahangon megtudta a gyerkőc nemét?

Legjobb válasz: Szia. Nekem az elsõ terhességemnél a doki a 12.heti genetikai ultrahangon mondta 80%-ra hogy fiú, 16.héten meg már 100%-ra. Most várjuk a kistesót, jövõ hét hétfõn megyek a 12.heti genetikai ultrahangra hát nagyon kíváncsiak vagyunk:)

Szia. Nekem az elsõ terhességemnél a doki a 12.heti genetikai ultrahangon mondta 80%-ra hogy fiú, 16.héten meg már 100%-ra. Most várjuk a kistesót, jövõ hét hétfõn megyek a 12.heti genetikai ultrahangra hát nagyon kíváncsiak vagyunk:)
Egy ismerõsömnek Ausztriában a 8. héten megmondták UH alapján, hogy fiú.
Érdekes, nekem eddig minden orvos, szonográfus azt mondta, hogy a 12. héten még nem lehet egyértelmûen megmondani, csak tippelni, ami ugye 50-50%. Pedig két fiam van, szóval elöbb meg lehet állapítani. És volt 4D is, de nem arról állapítják meg, az csak a szülõknek van.
12. heti uh-n (sima) 99%-ra mondták, h kisfiú. Az összes uh-n megerõsítették, fiam született.
Nekünk is egyértelmûen látszott a fütyi. Nem is kellett mondania a szonográfusnak, láttuk :)
Igen. Kisfiú, látszott egyértelmûen-a fütyi elõbb látszik, és jobban, mint a punci. Azóta már 2 éves a gyerkõc.
Mi a 12.heti sima ultrahangon 100%-ban megtudtuk, hogy kisfiút várunk, jól kivehetõ képet is kaptunk a fütyirõl! :)
Kétséget kizáróan mondta a 12. héten (4D-s uh-ra mentünk kombinált tesztre, de ilyenkor a sima 2D-n állapítják meg a nemeket), hogy kislány. Most 29 hetes vagyok, és minden uh-n kislány továbbra is (sima sztk-s és 4D-s fizetõs). Öcséimnél 12 és 13 éve 2D-n megmondta a nõgyógyász 12. héten, hogy fiúk. Látszott egyszerûen (most megnéztük a felvételeket, és tényleg) :)
Szia!Nekem mindkét terhességemnél már a 12.héten szinte 100%-ra mondták, hogy lányok.Nem is változott a vélemény, most van egy 6 és egy 1 éves lánykám :-)
Majdnem biztosra mondták 4d-n 12. héten, hogy fiú. Összekötöttük a genetikai uh-t egy babamozival a Hepinet-nél. Igazuk lett, azóta 4x erõsítették meg mások is, hogy fiú :)
Nálunk akkor erõs volt a tipp, hogy fiú, a 16. héten már lánynak tûnt, aztán a 20. héten még mindigy lánynak. Szóval nálunk pl. tévedtek :-) De persze nagyon örültünk volt bármelyiknek, ráadásul elsõ baba.
Biztosra mondta hogy fiu lesz..igaza volt. En is azthittem meg valtozhat meg hogy nem latta jol..
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló, én ma megyek a 12. hetire és nálunk a kis tesó jön:) Már van egy lassan egy éves lányunk 22-én tölti az egyet:) és most reméljük hogy fiú lesz:)
Én megtudtam, meg is lepõdtem rajta nagyon, egyértelmûen mondta a dokim. Az elsõ kettõnél csak a 20 hét körül látták pontosan. Géptõl, na meg szuper dokitól függ.
Nekünk teljesen egyértelmûen megmutatták magukat a Fiúk! Kétség sem fért hozzá! :) 4D-s ultrahang volt.
Én 4D-sen voltam a 13. héten, akkor azt mondta a doki, hogy úgy néz ki, hogy lány. 3 hét múlva kiderült, hogy fiú :D Szóval ilyenkor szerintem még elég képlékenyek a tippek :)
Szia. Az elsõválaszíró vagyok.:) Na mit mondtak mi lesz? Fiú/Lány? Gratulálok a kistesóhoz, és boldog babavárást!!! Mikorra vagy kiírva? Nekünk egy 5 éves fiúnk van (Õ fiút szeretne, mi örülnénk egy kislánynak de fõ az egészség):D

Lehetséges az, hogy babám szopta az úját a 12 heti genetikai ultrahangon? Mért van az, hogy a sima ultrahangon 2 nappal idősebb a baba mind a genetikain? A simán ultrahangon 12hetes és 6napos, a genetikain 12 hetes 4 napos. Most akkor melyik az igaz?

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!

Legjobb válasz: Ez még annyira mindegy,hogy hány napos!Nekem egy hetes eltérésem volt,és minden a legnagyobb rendben van a kicsivel.Majd a 36.heti lesz mérvedó!Addig meg még sok van vissza neked! Szerintem túl kicsi még akkor a kezecskéje..legalábbis ah én az UHképeket nézegetem,eléggé kicsi.Bár az enyém végigaludta.

Ez még annyira mindegy, hogy hány napos!Nekem egy hetes eltérésem volt, és minden a legnagyobb rendben van a kicsivel.Majd a 36.heti lesz mérvedó!Addig meg még sok van vissza neked! Szerintem túl kicsi még akkor a kezecskéje..legalábbis ah én az UHképeket nézegetem, eléggé kicsi.Bár az enyém végigaludta.
Szia! Szerintem lehetséges, mivel én a 13. héten voltam genetikain, és a videón is látszik, hogy kétszer is elkezdte szopni az ujját. Ilyenkor már ki van fejlõdve annyira, hogy látod a kis kezét. Gondolhatod, már rongyosra néztük a felvételt:) Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Akkor még sem káprázott a szemem:) Doki is mondta nézze csak babája szopja úját:) Úgy örültem neki, mert közbe járt keze, lába, és látszott rajta, hogy jól érzi magát.Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!További szép babavárást, ennél szebb nem is lehet egy nõ éltebe:)

Szombathelyen a 12. heti ultrahang hasi vagy hüvelyi?

SZTK-ba megyek, nem magánhoz.

Legjobb válasz: Azt hallottam, hogy újabban az SZTK-ban is van ultrahang, de nem a kórházba kell menned? Nekem mindig oda kellett mennem genetikai UH-ra. 5 éve hüvelyi ultrahangot csináltak, egy éve mindkettõt, mert hüvelyin nem látszott minden. De hallottam én is különbözõ információkat, kit így, kit úgy ultrahangoztak, szóval dokifüggõ is lehet. 20 hetesen már hasi ultrahang van, az biztos.

Azt hallottam, hogy újabban az SZTK-ban is van ultrahang, de nem a kórházba kell menned? Nekem mindig oda kellett mennem genetikai UH-ra. 5 éve hüvelyi ultrahangot csináltak, egy éve mindkettõt, mert hüvelyin nem látszott minden. De hallottam én is különbözõ információkat, kit így, kit úgy ultrahangoztak, szóval dokifüggõ is lehet. 20 hetesen már hasi ultrahang van, az biztos.
Szia, a kórházban volt nekem és hüvelyi.
Hasi.
A kérdező hozzászólása: Jaj, igen, a kórházba kell mennem.
Nekem is hasi volt 7héttel ezelõtt. :)

A 12. héten voltam ultrahangon, legközelebb csak az AFP vizsgálat eredményeivel kell mennem, ami kb a 18 hétre lesz meg. Nem sok idő ez a két ultrahang között? A 12. hétig 2 hetente kellett járnom. Aggódom.

Legjobb válasz: Sajnos tényleg nincs több uh ebben az idõszakban! 12.hét, 18-20.hét, 30.hét körül, és aztán a végén 36.hét körül. Ne izgulj, nem lesz baj!

Sajnos tényleg nincs több uh ebben az idõszakban! 12.hét, 18-20.hét, 30.hét körül, és aztán a végén 36.hét körül. Ne izgulj, nem lesz baj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kicsit megnyugodtam.
Igen, ez sajnos ilyen, nem viszik túlzásba a kötelezõ UH-kat:( Itt akkor kéne aggódni, ha sûrûbben hívnának, mint ami idõpontokat elõttem leírtak.:) További jó terhességet kívánok:2 hónapos pici anyukája
Ja bocsi, az elõzõ " :) " STORNO, javítva erre " :( " .

Utoljára 5 hetesen voltam ultrahangon. Az orvos mondta, h élő embrioról van szo, de szívhang még nem volt, és mondta h jöjjek a 12 hetesi ultrahangra! Ha valami baj lenne a babocával (ha nem lenne szívverés, nem növekedne) megérezném?

Lenénnek tünetek v még az sem?Most nagyon félek h valami baj van!Görcsök se vérzésem nincs!Tüneteim amik voltak idáig még mindig vannak:érzékenyebb mellek,szúrkálások,hányinger(de nem mindig)...

Legjobb válasz: Ne félj, ez a természetes menete a dolgoknak. Én is 5 hetesen voltam, és utána csak 12 hetesen. De közben van 7 hetesen egy vérvétel is. Én is akaratlanul sokat gondoltam arra, hogy lehet, nem is él a babám, de nem szabad ilyenen gondolkodni!!.-)Minden rendben lesz. A vetélés általában görcsökkel és vérzéssel jár, de van kivétel is. De mint mondtam, ne gondolj erre. Nagy öröm lesz a 12 heti uh, hidd el, elröpül az idõ!4.-))

Ne félj, ez a természetes menete a dolgoknak. Én is 5 hetesen voltam, és utána csak 12 hetesen. De közben van 7 hetesen egy vérvétel is. Én is akaratlanul sokat gondoltam arra, hogy lehet, nem is él a babám, de nem szabad ilyenen gondolkodni!!.-)Minden rendben lesz. A vetélés általában görcsökkel és vérzéssel jár, de van kivétel is. De mint mondtam, ne gondolj erre. Nagy öröm lesz a 12 heti uh, hidd el, elröpül az idõ!4.-))
A kérdező hozzászólása: Külföldi vagyok és csak magánrendelõbe tudok járni mert itt nincs egészség.bíztosításom!Ebbe a magánrendelõbe meg sajna nincs ultrah!Azt a vizsgálatott otthon végeztem de olyan sûrûn nem tudok hazautazni!Jellenleg pécsen éllek!
Ha nem vérzel és nincsenek erõs görcseid, akkor biztos rendben van minden a babáddal! Ne aggódj!
Szia! Ha jelenleg pécsen élsz és nincs biztosításod és ennyire aggódsz akkor elmehetsz a Citrom utcába ultrahangra. Hozzáteszem 15.000 Ft! Ha nincsenek görcseid sem vézrésed akkor nincs min aggódni. ha lenne valami gond vele akkor azt úgyis megéreznéd, észrevennéd. Mondjuk elég érdekes hogy csak a 12.-ik heti ultrahangra hivott vissza és nem 2 hét múlva. Kihez jársz orvoshoz? Üdv: 22 hetes pécsi kismama

A 12 hetes ultrahangot meddig kell elvégezni? Nem túl késő a 13. hét betöltése után?

Ma 9 hetes és 4 napos terhes vagyok, az orvosom Dec 20ra hivott be genetikai ultrahangra. Ez ha jól számolom több mint 13 hét.

Legjobb válasz: Szerintem ennél nem nagyon számít, hogy pont 12 hetes legyen a terhesség. Ami fontosabb, az a 16. heti, az AFP utáni ellenörzõ ultrahang, de a 12. hétnél nem hinném, hogy van jelentõsége.

Szerintem ennél nem nagyon számít, hogy pont 12 hetes legyen a terhesség. Ami fontosabb, az a 16. heti, az AFP utáni ellenörzõ ultrahang, de a 12. hétnél nem hinném, hogy van jelentõsége.

Milyen az egri kórházban a 12 hetes ultrahang?

Azt hallottam 3d-s. Igaz ez?

Legjobb válasz: Szia. Én 2011. végén voltam, de nem volt 3D-s ultrahang. Sima hüvelyi ultrahang volt 2D-ben.

Szia. Én 2011. végén voltam, de nem volt 3D-s ultrahang. Sima hüvelyi ultrahang volt 2D-ben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!