Találatok a következő kifejezésre: A 12. ultrahang genetikai ultrahangnak (34 db)

A 12 hetes genetikai ultrahangot hasi ultrahanggal megcsinálják? Mert nálunk csak hasi van. Kell vinni valamit? A belgyógyászatra a védőnő szerint csak a 16. hét körül kell mennem. Gondolom, akkor lesz vérvétel.

Legjobb válasz: szia! Igen, általában azt már hasival csinálják, nem hiszem hogy az idõpontkérésen kívül bármi elintéznivaló lenne azzal kapcsolatban. A belgyógyászati vizsgálat és a laborvizsgálatok két különbözõ beutalóval, különbözõ idõpontban történtek nálunk. Laborban már a 12. héten voltam, belgyógyásznál csak a 20. után, az csak egy ekg és általános állapotfelmérés volt a házi orvosomnál a laboreredményeket is vinnem kellett. Vérvételre a nõgyógyász fog beutalót adni, az uh után keresd meg az orvosod és kérj tõle beutalókat ha nincs még nálad. 29 hetes + 22 hós

szia! Igen, általában azt már hasival csinálják, nem hiszem hogy az idõpontkérésen kívül bármi elintéznivaló lenne azzal kapcsolatban. A belgyógyászati vizsgálat és a laborvizsgálatok két különbözõ beutalóval, különbözõ idõpontban történtek nálunk. Laborban már a 12. héten voltam, belgyógyásznál csak a 20. után, az csak egy ekg és általános állapotfelmérés volt a házi orvosomnál a laboreredményeket is vinnem kellett. Vérvételre a nõgyógyász fog beutalót adni, az uh után keresd meg az orvosod és kérj tõle beutalókat ha nincs még nálad. 29 hetes + 22 hós
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm.
Nekem is hasi ultrahang volt a 12.heti.Belgyógyászaton pont ma voltam, a 14.héten.EKg volt csak mrg vérnyomásmérés.A 16.héten meg az AFP lesz.

Lehetséges az, hogy babám szopta az úját a 12 heti genetikai ultrahangon? Mért van az, hogy a sima ultrahangon 2 nappal idősebb a baba mind a genetikain? A simán ultrahangon 12hetes és 6napos, a genetikain 12 hetes 4 napos. Most akkor melyik az igaz?

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!

Legjobb válasz: Ez még annyira mindegy,hogy hány napos!Nekem egy hetes eltérésem volt,és minden a legnagyobb rendben van a kicsivel.Majd a 36.heti lesz mérvedó!Addig meg még sok van vissza neked! Szerintem túl kicsi még akkor a kezecskéje..legalábbis ah én az UHképeket nézegetem,eléggé kicsi.Bár az enyém végigaludta.

Ez még annyira mindegy, hogy hány napos!Nekem egy hetes eltérésem volt, és minden a legnagyobb rendben van a kicsivel.Majd a 36.heti lesz mérvedó!Addig meg még sok van vissza neked! Szerintem túl kicsi még akkor a kezecskéje..legalábbis ah én az UHképeket nézegetem, eléggé kicsi.Bár az enyém végigaludta.
Szia! Szerintem lehetséges, mivel én a 13. héten voltam genetikain, és a videón is látszik, hogy kétszer is elkezdte szopni az ujját. Ilyenkor már ki van fejlõdve annyira, hogy látod a kis kezét. Gondolhatod, már rongyosra néztük a felvételt:) Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Akkor még sem káprázott a szemem:) Doki is mondta nézze csak babája szopja úját:) Úgy örültem neki, mert közbe járt keze, lába, és látszott rajta, hogy jól érzi magát.Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!További szép babavárást, ennél szebb nem is lehet egy nõ éltebe:)

A 12. heti genetikai ultrahangra bejöhet az apuka? Ez hüvelyi vagy hasi ultrahang?

Legjobb válasz: Ez az elsõ genetikai ultrahang, hasi. Általában be szokták engedni az apukákat, de kérdezz rá ott,ahová te jársz azért.

Ez az elsõ genetikai ultrahang, hasi. Általában be szokták engedni az apukákat, de kérdezz rá ott, ahová te jársz azért.
A 20. hétig hüvelyi ultrahang van, utána hasi. Mindig bent volt velem a férjem, igaz hogy a doki ismerõs volt.
Az a géptõl függ. A dokimnál hüvelyi volt, a genetikai tanácsadóban már hasi. Hogy bemehet-e, az meg az orvostól függ.
Nálunk a sima rendelésre nem mehet be apuka, de én magándokihoz járok, oda minden további nélkül bejöhet. A 12. heti még hüvelyi, a többi hasi.
Elsõ vagyok, nekem csak a 7. héten (amikor kiderült, h baba van:) volt hüvelyi uh-m. Biztosan kórháza, mûszere válogatja, nem tudom, de nekem az összes többi hasi volt már, így a 12.heti is.
Nekem a 12. heti uh. hasi volt pár hete.
Nekem is csak az elsõ 7. heti volt hüvelyi uh, a 12.-dik és a 20.-dik is hasi volt már. Az utóbbinál már bejöhetett az apuka is, nagy élmény volt neki :D
Ha jó fejek, és olyan a kórház, akkor beengedik az apukát már a legelsõ alkalommal is. Hívd fel õket, és kérdezd meg! (Pl.:Uzsokiban be lehet menni, Kecskeméten nem, mert ott futószallagon megy az egész, és a vetkõzõben is egyszerre több nõ vár.)
Én a miskolci megyei kh-ba járok ultrahangra. Ott két vizsgáló is van. A 4d képes, 1-es vizsgálóba nagyon nehezen engedik be az apukát, olyan mintha nagyon nagy szívességet tennének neked, a 2-es vizsgálóba nyugodtabban be mehet. A 12. heti még hüvelyi itt és néha hasi is.

Nyíregyházán dr. Orosz Lászlónál mennyibe kerül a 12. hetes genetikai ultrahang vizsgálat?

Legjobb válasz: Miért akarsz maszekalapon genetikai ultrahangot? A korházban is õ csinálja vagy Dr Fábián, õ másik legjobb genetikus itt nyíregyházán! Én is maszek alapon járok de a genetikát a korházban csináltattam!

Miért akarsz maszekalapon genetikai ultrahangot? A korházban is õ csinálja vagy Dr Fábián, õ másik legjobb genetikus itt nyíregyházán! Én is maszek alapon járok de a genetikát a korházban csináltattam!
Egyetértek! A 12. hetit és a 18. hetit is õ csinálta TB alapon - és ottt is nagyon kedves volt, és alaposan elmagyarázott mindent, mit miért vizsgál. A kombinált teszt viszont már pénzbe kerül nyh-án is, asszem 30 ezer :( Én nem csináltattam meg. Jó babavárást!
Elõzõ vagyok: Úgy tudom, hogy õ az egyik legdrágább orvos nyh-án. Igaz a legjobb is. Konkrét árat nem tudok, de szerintem egy magánrendelõs vizsgálat tuti 15 ezernél kezdõdik nála.
Nekem is Orosz csinálta a 12 hetes genetikait sztk-s rendelésen, ingyen, igaz 3 órát vártunk rá, mert a magánbetegei a másik ajtón szivárogtak befelé, de inkább vártam, mint fizessek érte. 24 hkm
Elsõ vagyok! Én sem csináltattam kombinált tesztet, mert nekem szepteember 4-én kelett menni a 12 heti genetikára és még semmit nem tudtak mondani, hogy hol csinálják. Sem az uh-n , sem a vérvételen. Mert szept. 1-töl lett fizetõs. Utána meg már szerintem nem valós eredményeket kaptunk volna, így megspóroltam 30 ezret, mert tényleg ennyi Dr Orosznál a magánrendelõben.
A kérdező hozzászólása: Most tudtam meg, hgy a kombinált tesztért fizetni kell, és nem tudom, hogy a kórházban mi a menete, és mennyibe kerül. Úgy tudom Orosznál a vért is leveszik, és jobb ultrahang gépe van, mint a kórházban, ezért szeretnék hozzá menni.
Megint elsõ! Csak az ultrahangot csinálja magánban! A vérvételt a korházban csinálják, ha bemutatod a befizetett csekket! Másnap leveszik a vért!A barátnõmnek összesen 30 ezerbe került!
A kérdező hozzászólása: Köszi az infót, akkor ezek szerint rosszul tudtam.

Most kaptam beutalót a 12. heti (genetikai) ultrahangra. Hogyan zajlik?

Úgy értem, hívjam fel a kórházat, hogy bejelentkezzek? Ki végzi: genetikus vagy n?gyógyász? Ha a saját n?gyógyászomhoz szeretnék menni, azt is lehet? Vagy ez más részleg, és épp, aki ott van aznap, ahhoz kell mennem?

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy minden városban más. Arról a dokid kérdezd, hogy az õ ultrahangját el lehet-e fogadni. Nálunk szonográfus végezte a kórházban. Kértem elõre idõpontot, hogy ne kelljen órák hosszat várakoznom. Nem is kellett. A 12. heti UH még hüvelyi. De így jobban látják a babát. Az utána következõ UH-k már mind hasi ultrahangok.

Úgy tudom, hogy minden városban más. Arról a dokid kérdezd, hogy az õ ultrahangját el lehet-e fogadni. Nálunk szonográfus végezte a kórházban. Kértem elõre idõpontot, hogy ne kelljen órák hosszat várakoznom. Nem is kellett. A 12. heti UH még hüvelyi. De így jobban látják a babát. Az utána következõ UH-k már mind hasi ultrahangok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Szia!Nekem hasi uh volt a 12.heti, Bp. István kórház.Idõpontra kellett menni, de jó is mert nem kell fél napig várni.Megnézték a baba méretét, combcsont hosszát, szívét, orrcsontját, és még azt is elárulták, hogy kisfiú.
ugyanúgy zajlik, mint a többi ultrahang, csak hosszabb ideig tart, mert több mindent néznek. Általában hasi, de ha nem látják jól a babát (pl. túlsúlyos vagy, stb), akkor hüvelyi. De én úgy tudom, a genetikai UH az a 18. hét után van, nem?
Az elsõ genetikai szûrés a 12.héten van, akkor nézik a tarkóredõ vastagságot, ebbõl következtethetõ az esetleges down-kór.
Szonográfus szerintem és kérd a kórházba a genetikai Uh részt.És az végzik aki épp ott van. Szerintem jobban jársz szonográfussal, mert Õ egész nap ezt csinálja és látott már sok esetet. Én túlsúlyos vagyok és már a 9.héten az UH-n hasival néztek és látszott minden szépen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyon izgatott lettem....

A 12. heti genetikai ultrahangra bejöhet velem a párom? És ez még ugye hüvelyi ultrahang? Képet lehet kérni és mennyibe kerül?

A Szent János kórházba megyek most szerdán.

Legjobb válasz: Nekem egy betegjobi képviselõ mondta, hogy mindenhová kérheted, hogy bemenjen veled. Magánrendelõkben sokszor még paraván sincs. Szerintem semmi furcsa nincs abban, ha bemegy bárki a párjával.

Nekem egy betegjobi képviselõ mondta, hogy mindenhová kérheted, hogy bemenjen veled. Magánrendelõkben sokszor még paraván sincs. Szerintem semmi furcsa nincs abban, ha bemegy bárki a párjával.
A 12. heti uh már hasi, nem hüvelyi. Általában bent lehet a párod, de az kórház/dokifüggõ, hogy adnak-e képet. Külön ezért nem kérnek pénzt, hacsaknem benne van a magánrendelõi díj, kórházakban nem kérhetnek, de ezért van az, hogy nem is automatikusan jár a kép..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!:)
Fehérváron 500Ft egy kép, ami egy alapítványnak megy.
Nyíregyházán hasi volt már ekkor, én a nõvéremet vittem be, mert nagyon érdekelte, hogy milyen, hát amit kaptunk az asszisztensektõl, az nem volt semmi. Képet meg alapból nem adnak, csak ha elõtte befizetsz a pénztárba 1000 Ft-ot...
Szió! Elõször is gratulálni szeretnék a babához! Én is holnap megyek 12. hetes uh-ra, de ez még itt Szombathelyen hüvelyi lesz. Nálunk bejöhet a párom, ha szeretne. Képet, viszont nem tudom, hogy kapunk-e, mert 10 hetesen voltam uh-n, és akkor azt a választ kaptam, hogy nincs papír a gépben. Ha most is ez lesz, akkor bevisszük a telót, és azzal csinálunk pár képet!:)
szia! Jánosban szültem 3 hónapja, vizsgálatokra is oda mentem. Természetesen bemehet veled, a 12 hetes már hasi uh lesz. Képet az elején kérjél és akkor adnak, és nem kerül semmibe :) Dokid van? Szülésznõt majd szeretnél fogadni??? Nekem nagyon nagyon pozitívak a tapasztalataim, és nagyon jó élmény volt az egész :) ha esetleg lenne kérdésed a kórházzal kapcsolatban nyugodtan írjál priviben, nagyon szívesen mesélek :) nagyon boldog babavárást Neked :)
Szerintem olyan helyre nem is szabad menni, ahol nem nézik jó szemmel, hogy bemegy az apa is. Tuti kiakadnék, ha egy doki ilyet mondana. Ez nem az õ döntése kell hogy legyen, hanem a kismamáé. Nekem minden uh után adtak képet, nem is kellett kérnem. Nálam már a 7. héttõl hasi uh-t csináltak.
én pedig mindig kapok képet. de az az alapítványos dolog tetszik.
és persze, bejöhet
12. heti vagy hasi, vagy hüvelyi. szokás kérdése. a hüvelyi jobb, mert többet látni
A kérdező hozzászólása: köszi:) gratula neked is:)

Van valaki aki már a betöltött 12. hét előtt volt a 12. heti genetikai ultrahangon? Eddig mindenhol csak olyanokat olvasok akik 12-13 héten voltak.

Kedden kell mennem, akkor leszek 11+4 napos. Nem korai még? Fog látszani rendesen minden, aminek látszania kell?

Legjobb válasz: 11-tõl-13.hétig végzik a vizsgálatot. Én 11+6 naposan voltam, minden rendben volt.

11+5 hetesen voltam :)
Hivatalosan a betöltött 11+0 és 13+6 között csinálják. De ez mensi szerint. Ha a baba az uh-n láthatóan késõbb fogant akkor rendelnek vissza. Ezért ajánlják a 12. hetet, mert ott +/- 1 hét belefér. Nekem az elsõ fiamnál 11+3 naposan csinálták, minden oké volt, második fiamnál 11+5 naposan, most a lányommal 13+0-nál.
11-tõl-13.hétig végzik a vizsgálatot. Én 11+6 naposan voltam, minden rendben volt.
UI: ha fiatalabb a baba visszarendelnek egy hétre rá nekem is ez volt 11 hetsen menetem és az nem volt jo
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, bár nem igazán nyugtatott meg. Egy hete voltam az orvosomnál, akkor voltam 10+5 napos, a CRL 46 mm volt és õ mondta, hogy akkor jövõ héten kedden, azaz holnap megcsinálja a genetikai ultrahangot, a vérvétel pedig (kombinált teszt) csütörtökön lesz...Most akkor végképp nem értem...
szio én 13 hét 2 naposan voltam trakoredö mérésen minden oké volt elöbbre nem kaptam idöpontot
Nálunk (Békés megye) nem lehet hamarabb menni. Elõttem épp egy lány kesergett, mert hazaküldték, hogy jöjjön egy hét múlva. Szerintem azért, hogy pontos adatokat adjon a vizsgálat, érdemes a betöltött 12. héten menni.
Igen 11-13 hetesen csinálják! Elsõ terhességemnél 11+3 voltam most 12+3 voltam :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor csak nem lesz korai a holnap. Ezek után "csak" az eredmények miatt izgulhatok...
Én is elõtte voltam, minden ok volt. Ettõl ne aggódj!

A 12. Heti genetikai ultrahang mikor van?

Ugy ertem hogy 11+6 hetesen van a jo idopont, vagy 12+6 hetesen, ami mar gyakorlatilag 13. Het? Azert kerdezem mert en egyebkent is ossze vagyok zavarosva ezen a teren. 10+3 hetes vagyok es az orvos 11 hetes terhesseget irt a papirra pedig az ugye meg nem betoltott 11. Het. Nem ertem ezt a szamolosdit tenyleg.

Legjobb válasz: Közelítsd meg minél jobban a betöltött 12-t. Mi is 11+6 mentünk, tökéletes volt a vizsgálat szempontjából.

Közelítsd meg minél jobban a betöltött 12-t. Mi is 11+6 mentünk, tökéletes volt a vizsgálat szempontjából.
A kérdező hozzászólása: Ha 11+ 6 hetesen voltal, akkor ilyenkor masnap betoltott 12. Hetnek szamit igaz?? Tehat a 12+0 az gyakorlatilag betoltott 12. Hetnek szamit mar, de megis sokan a 12+0-ra mar azt mondjak hogy 13 hetesek. Ezert nem ertem
Persze, imádják a kismamák elõre számolni a heteket. De az orvosok szerint csak az számít, amit már betöltöttél, a plusz napok mellette nem érdekesek. A 11+6 az betöltött 11 hét, a 12+0 az betöltött 12. hét, de akár a 12 +5 is csak a 12. hét, hiába örül a kismama, hogy már majdnem 13, nem az. Orvosi szempontból nem. Ezért mondom, hogy a 12+0-t közelítsd meg minél jobban, az a betöltött 12. hét :)
A kérdező hozzászólása: Rendben, koszonom szepen a gyors valaszt! :)
Ez az UH a 11-13.hétig van, nem csak, és kizárólag pont a 12.héten. Nekem elvileg pont 11+0 hetesen volt, jók lettek az eredmények, és kiderült, hogy már 11+5 hetes vagyok, ahogy a mensi szerint számoltam, de az UH kisebb terhességet mutatott elõtte.3x változott a kiírt szülés idõpontja, ez volt a harmadik, és végleges...

Ma voltam a 12. heti genetikai ultrahangon. Jók ezek az értékek?

BPD:18mm CRL:60mm Tarkó redő:1,7mm Orrcsont detectálható. Ez mit jelent konkrétan? Köszi:)

Legjobb válasz: Teljesen jók! Orrcsont detectálható =látható!

Teljesen jók! Orrcsont detectálható =látható!
teljesen jók, bpd a fejkörfogatot jelenti, a crl az ülõmagasságot(fejtõl-popsiig), orrcsont látható és 1, 7mm a tarkóredõ, ez az utolsó kettõ akkor utalhat down kórra, ha nagyobb, mint 3mm és nem látható az orrcsont..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Megnyugodtam:) Szép napot mindenkinek.

A 12. heti genetikai ultrahang hasi vagy hüvelyi?

Hogyan zajlik?

Legjobb válasz: Erre én is kíváncsi vagyok, ugyanis holnap megyek :)

Erre én is kíváncsi vagyok, ugyanis holnap megyek :)
Hüvelyi. Intézményenként változó, nálunk elég barátságos környezetben, külön öltözõhelység, és egyszerre egy embert vizsgálnak. Kecskeméten pl.futószalagon megy, egy függöny mögött vagytok többen, és több kismamát vizsgálnak egy-egy uh-n. Felfekszel egy ágyra, szétteszed a lábad. A doki felhúz egy óvszert az uh-ra, ami kb egy vastagabb fakanálnyélre, vagy egy botocskára hasonlít, ken rá gélt hogy jobban csússzon, és felhelyezi a hüvelyedbe, és mozgatja, közben meg nézi a képernyõn a picit.
Ne pisiljetek elõtte csajok, mert van, ahol hasi! :) Nekem mindkét gyerekemnél hasi volt, egyik Dunaújváros, másik Istenhegyi úti klinika.
...na ahol meg hüvelyi, ott meg kell pisilni vizsgálat elõtt minimum 20 percel. Ha teli a hólyag képesek is kiküldenek wc-re! Intézményenként eszerint változó! Akkor nyilván akkor tudod meg, hogyha odértél!
Gyõrben hasi UH
Nekem hüvelyi volt mindkét babánál. Intézménye vagy orvosa válogatja.
Ha jó a gép hasi ha szarabb akkor hüvelyi, nekem már a 7 hetesen hasin mindent láttunk. 19 hkm
Tényleg gép függõ az egész. Én rá is kérdeztem elõtte, mondta is hogy a 12. hétig hüvelyi lesz. Mindenhol változó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!