Találatok a következő kifejezésre: A 12. uh. , nyaki redő (13 db)

A 12. heti uh. , nyaki redő mérés hüvelyi uh-al lesz? Ezt az orvosom csinálja, vagy a szonográfus? Lesz még itt más vizsgálat is?

Legjobb válasz: Nekem szonográfus csinálta,hüvelyi UH-val,de ez változó. Sok boldogságot! 30 hetes kismami

Nekem szonográfus csinálta, hüvelyi UH-val, de ez változó. Sok boldogságot! 30 hetes kismami
Nekem hasi uh volt, de itt olvastam, hogy van akinek hüvelyit csináltak, úgy látszik kórházfüggõ.
Nekem az orovosom csinálta, hüvelyi UH-n. más itt nem volt.
Nekem a dokim csinálta, mindkettõ volt, de már hasin is nagyon jól ki lehetett venni a bébit. 19. hetes kismami.
Ez teljesen orvosfüggõ. Hogyha van fogadott dokid, akkor õ fogja megcsinálni az ultrahangot. Nálam úgy volt hogy a dokim megmondta melyik nap csinálja õ az ultrahangot és akkor mentem.Hogyha késett akkor elõszõr azokat hívták be akiknek nem volt fogadott dokijuk és nekik a szonográfus csinálta. Csak ultrahangot csinálnak.
Szia. nekem szonográfus csinálta és elõször hasi utána meg hüvelyi uh is volt.
nekem a fogadott orvosom csinálta és hasi UH volt. Mondjuk nekem még egyszer sem volt hüvelyi. 34 hetes kismama

Mennyi az esélye, hogy genetikailag beteg lesz a baba ha a 12. heti uh-n minden rendben volt és nincs a családban beteg? nyaki redő 1, 1mm

Legjobb válasz: A 18-19. héten csinálnak majd genetikai uh-t, ott megnézik, hogy a fõbb szervek megvannak-e, mûködnek-e. Ha ott minden rendben lesz (és miért ne lenne), akkor nagyon-nagyon valószínû, hogy egészséges kisbabád lesz! Addig is koncentrálj arra, hogy minden rendben!

A 18-19. héten csinálnak majd genetikai uh-t, ott megnézik, hogy a fõbb szervek megvannak-e, mûködnek-e. Ha ott minden rendben lesz (és miért ne lenne), akkor nagyon-nagyon valószínû, hogy egészséges kisbabád lesz! Addig is koncentrálj arra, hogy minden rendben!
Nagy esély van arra, hogy egészséges lesz, de szerintem arányszámokkal nem érdemes dobálózni.Hiddd el minden ok, fõleg ha 35 év alatt vagy, és ahogy írod a családban nincs beteg , szval ne is törd ezen a fejed, gondolkkodj mindig pozitivan!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Egészséges a baba köszönöm a biztatásokat mindenkinek további sok sikert!

Miért nem csinált a dokim 12 hetesen nyaki redő UH-ot?

A kombinált teszthez levették a vérem, akkor 12+2 voltam, de a doki azt mondta, hogy nem kell UH. Mondom Biztos? Azt mondja igen, a múltkor már nézett nyaki red?t. Mikor, kérdezem, amikor 9 hetes voltam? És hol vannak az eredményeim? Mert papírt egyszer sem adott, nincs egy darab leletem sem arról, hogy terhes volnék, és véd?n?höz sem küldött. Most vagyok 13+4. Aggódjak? Azt mondta, ha megjön a vérvétel eredménye, akkor keressem meg. Még nem jött...

Legjobb válasz: Na szerintem keress másik orvost!Olyan nincs,hogy nem ad papírt arról,hogy terhes vagy!!!Meg 9 hetesen nézi a tarkóredõt???Ennyi erõvel már az afp-t is megcsináltathatta volna!Menj másik orvoshoz!Lesz****,hogy mi van veletek!

Na szerintem keress másik orvost!Olyan nincs, hogy nem ad papírt arról, hogy terhes vagy!!!Meg 9 hetesen nézi a tarkóredõt???Ennyi erõvel már az afp-t is megcsináltathatta volna!Menj másik orvoshoz!Lesz****, hogy mi van veletek!
Jesszus! Ez egy orvos! Nekem már 5-6 hetesen volt papírom, hogy babás vagyok! Amúgy meg mivel bizonyítod? Igenis kell a lelet! Meg mi az, hogy 9 hetesen csinál tarkórendõmérést? Ez hülye! Válts dokit! Olyat, akinek nem büdös a munka! Minden jót! 24 hetes kismami
Szia! Figyu, szerintem menj el gyorsan egy megyei kórházba az ambulanciára és jelentkezz be. Ott mond el, hogy mi a helyzet, ha esetleg ott dolgozik a nevét ne említsd meg. Lehet, hogy még belefér az uh. Én úgy tudom, hogy 11 és 13 hét között nézik a nyaki redõt! MÉg pont beleférnél, mivel most töltötted be a 13. hetet és az sem tuti, hogy Te jól számoltad, lehet kicsit fiatalabb babás vagy.Ami most jó lenne. Szóval spurizz be egy ambulanciára. Megkérdezhetem melyik város ez ahol ilyen dokid van? Sok sikert!
Biztosan felkeresné, de nincs papírja a terhességrõl.Így elõbb másik orvos(legkésõbb TEGNAP)és utána védõnõ!
Sürgõsen másik orvos! A terhességi vizsgálatokat nem véletlenül kell azokban az idõpontokban elvégezni, amik elõ vannak irva! Szerintem a védõnõt is keresd mostmár lassan fel, mert annak is itt az ideje...
ajaj... nézhetnél vmi másik dokit... A protokollt nem igazán követi, hogy úgy mondjam...
bizony, nagyon fontos lett volna 12. heti uh! nyakiredõ, orrcsont stb..., sajnos errõl már lekéstél. hány éves vagy?
Az pedig nagyon fontos vizsgálat!! Kötelezõ !! üdv
A kérdező hozzászólása: A 13.54-es válaszolónak: Biztos nem vagyok kisebb babás, és a 14-et töltöm szombaton:( Vidéki kórház, jászságban
A kérdező hozzászólása: Sajnos kiderült, hogy a doki kitalált eredményekkel küldte be a véremet a kombinált szûrésre, de közölte velem, hogy ez nem is olyan fontos. Dokit váltok.
uh-protokoll/kötelezõ uh-k: 1. terhesség megállapítása, méhen kívüli ter. kizárása 2. 12. heti (gen.rendell. szûrése) 3. 18-20. hét 4. 31-32. hét 5. 36. hét
Sziasztok én 20 hetes terhes vagyok, de nekem se volt 12 hetes uh-m, eddig 3 ultrahangot csinált 1.terhesség megállapítása 2.afp elött 3.18-hetes genetikai Akkor eddig mennyi uh-t hagyott ki és még milyen vizsgálatokat lett volna kötelezõ neki megcsinálni?
Én azért irtam a védõnõt, h menjen el, mert nekem a kórházban azt kellett tennem, h ott mentem el uh-ra, azzal a papirral a védõnõ, meg vérvétel.Ez volt a 12. héten, minden egyszerre letudva, egy napon... Nekem igy kellett tennem, de ha máshol másképp van akkor bocsi.
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam már rá, hogy másikhoz megyek, az elsõ gyerkõcöt nála szültem, akkor nem volt ennyire...hm...hogyis fogalmazzak?
Szia! A 13.54-es vagyok megint. Aggódok érted, ne idegeskedj. Könnyû mondani. Azért én akkor is elmennék még gyorsan, hidd el lehetsz fiatalabb terhes is, de ezt tényleg Te tudod. Nekem van egy lányom és én is "pontosan tudtam" mikor fogant meg, mivel akkor csak egyszer voltunk együtt a férjemmel, mégis volt eltérés. Az hogy lehet, hogy kitalált eredményeket adott le? Normális? Én lehet bepanaszolnám, ha lenne idõm, de Neked most az a legfontosabb, hogy menj el egy normális dokihoz, ha lehet még MA! Írd meg mi volt! Azért ne aggódj túlzottan, nagyon valószínû, hogy semmi gond a babáddal, nem lesz beteg! TE mennyi idõs vagy? Szívhangot nézett ez a szuper doki valaha, vagy oda is kitalált valamit? Bocs, hogy ilyet írok, de nagy B.unkó!


Most 18 hetes kismama vagyok. Ha a 12. ik heti uh. -n látszodott az orrcsont, nyaki redö 1, 7. minden jo volt. Akkor lehet gond?

mármint ugy értem,h nálunk a 12-ik hét után van vérvétel,amiböl a down kort szürik,nekem az pozitiv lett.igy elküldtek amniora is.jövöhét megyek az eredményért.szerintetek mire számithatok?jo kell,h legyen.

Legjobb válasz: Elõször is ne idegeskedj, mert sem Neked, sem a babádnak nem teszel jót vele. 12. uh.-on nekem is orrcsont látszott, nyaki redõ 1,4 volt. Utána genetikai uh. ott 1,7 a nyaki redõ, orrcsont, rendben volt 1 hét múlva újra kellett mennem genetikai uh-ra. Egy másik genetikus nézett meg, az adatok megegyeztek az elõzõvel. A korom miatt, viszont el kellett mennek amniora. Kedden lesz 3 hete, hogy megcsinálták. Várom az eredményt. Szóval ne izgulj, mert szerintem, ha 2 orvos is ugyanazt a méreteket mérte, kicsi a valószínûsége, hogy probléma lenne. Én pozitívan állok hozzá, Neked is ezt ajánlom.

Elõször is ne idegeskedj, mert sem Neked, sem a babádnak nem teszel jót vele. 12. uh.-on nekem is orrcsont látszott, nyaki redõ 1, 4 volt. Utána genetikai uh. ott 1, 7 a nyaki redõ, orrcsont, rendben volt 1 hét múlva újra kellett mennem genetikai uh-ra. Egy másik genetikus nézett meg, az adatok megegyeztek az elõzõvel. A korom miatt, viszont el kellett mennek amniora. Kedden lesz 3 hete, hogy megcsinálták. Várom az eredményt. Szóval ne izgulj, mert szerintem, ha 2 orvos is ugyanazt a méreteket mérte, kicsi a valószínûsége, hogy probléma lenne. Én pozitívan állok hozzá, Neked is ezt ajánlom.

Ma voltam a 12 hetes kötelezö uh-n! A nyaki redö 0, 90mm az jo érték? És ott mondták hogy 13 hetes vagyok nem 12. Akkor vehetem ugy hogy 13 hetes kismama vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Ha jól emlékszem nekem 1,8 volt és az jó. Szerintem tökéletes az eredményed. Amúgy mindig az UH a döntõ, úgyhogy 13 hetes vagy gratulálok. 25 hetes pocis

Szia! Ha jól emlékszem nekem 1, 8 volt és az jó. Szerintem tökéletes az eredményed. Amúgy mindig az UH a döntõ, úgyhogy 13 hetes vagy gratulálok. 25 hetes pocis
Szia! Én is így jártam a 12. heti UH-n. Van ilyen, de semmi gond. Az eredményed jó. Boldog babavárást 29 heteske
Szia! Nekem is 12hetes ultahangon 0, 9mm volt a tarkóredó, és a doki azt mondta hogy jó az eredmény! Boldog babavárást! Üdv 16hetes kismami
Szia! 3 mm alatt jó az eredmény. Akinek ez felettit mérnek, ott lehet gond. A tiéd teljesen rendben van. Nekem 2 mm mértek, arra azt mondta az orvos, hogy tökéletes. Szép babavárást!
Utolsó vagyok, "nem túl jó kockázat" -ezt akartam írni.
Én is ilyen voltam, túl aggódtam magam. Minden rendben lesz ne izgulj.
Szerintem is minden rendben lesz! Egyébként én azt hallottam, hogy gondolkodnak, hogy eltörlik ezt az AFP vizsgálatot! Ne aggódj!
Nem lesz rossz az eredmény, de még ha pici eltérés is volna, semmit sem jelent. Az AFP egy elavult, gagyi vizsgálat, sokszor fals eredményt mutat. De szerintem jó lesz az eredményed, ezen nehogy görcsölj
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyosak vagytok, csak annyi rémtörténetet hall az ember a fals eredményekrõl, hogy én is attól félek, hogy ha rossz eredmény fog kijönni, akkor én megõrülök, hogy lehet, hogy mégis beteg lenne, pedig tényleg láttam, hogy szépen mozog, a szonográfus azt mondta, minden rendben van vele. Próbálok nem aggódni, de nehéz.
Nekem rossz lett az afp-m, pedig elõtte minden rendben volt. Viszont a dokim is mondta, hogy sok-sok fals eredmény születik az afp-n, és ha elõtte jók voltak az uh eredmények, akkor aztán ne aggódjak! Lányom 2 éves, makk egészséges, köszöni nagyon jól van! :) Az afp arra jó, hogy kikergesse a kismamákat a világból, úgyhogy bármilyen eredmény is lesz, akkor se aggódj, hiszen eddig minden uh tökéletes volt!
Ne haragudj, de ez nem garancia, hogy jó afp lesz.DE remélem, hogy igen és ezt is kívánom.:D Mert jól fel tudnak vele hergelni.Ugyanebben a cipõben járok, minden oké, 16 hetesen 4D, ahol minden ok, aztán a 18 hetes UH-on is minden rendben, de a hülye afp miatt nem túl (bár negatív) kockázat...és magzatvízvétel.Ez utóbbi természetesen az én döntésem volt.Tényleg nem rémisztésként írom.Ne haragudj 20 hkm
MInden eredmény tökéletes! Boldog babavárást!

15 hetes terhes vagyok, a 12 heti uh vizsgálaton 3.2mm lett a nyaki redő vastagsága. Voltam genetikai vzsgálaton, de még várom az eredményt. Szretném megtudni hogy sürün eőfordul ilyen érték vagy van okom az aggodalomra? Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia, sajnos sürün elõfordul, és általában nincs gond. Nekem a kombi tesztem lett rossz 12 hetesen, elküldtek magzatvízvételre, de szerencsére ott minden rendben volt. Ne izgulj, minden ok lesz. 35 hetes km.

Szia, sajnos sürün elõfordul, és általában nincs gond. Nekem a kombi tesztem lett rossz 12 hetesen, elküldtek magzatvízvételre, de szerencsére ott minden rendben volt. Ne izgulj, minden ok lesz. 35 hetes km.
3-ig teljesen normális, a tiéd csak minimálisan van fölötte.Nem lesz gond!
Az én babucimnak 1, 7 mm volt a 12.heti uth-on a nyaki redõ vastagsága. Rá is írták a leletre, hogy nincs deformáció. Úgy tudom, ha a redõ vastagabb 3-4 mm-nél, fokozott a Down-kór kockázata, de ettõl függetlenül lehet egészséges a magzat!!! Még nem ess pánikba! Megkérdezhetem, h mennyi idõs vagy? Mert úgy tudom ez is befolyásolja a kockázatát. Ha 30 alatt vagy, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: 26 éves vagyok. A családomban soha nem volt ilyen probléma, de a párom családjában sem. Remélem nem nem lesz gond!!!

Ma voltam 12. heti uh vizsgálaton és a nyaki redő 1, 1mm lett. Mennem kell genetikára. Ugye ez jó érték?

Szombaton leszek 12 hetes.35 éves vagyok és félek, hogy fognak csinálni amniocentézist.

Legjobb válasz: Tökéletes eredmény, ez miatt ne aggódj! 3mm fölött nem jó. Én is tegnap voltam, nekem 2,3mm lett, 13hetes vagyok.

Tökéletes eredmény, ez miatt ne aggódj! 3mm fölött nem jó. Én is tegnap voltam, nekem 2, 3mm lett, 13hetes vagyok.
elsõ vagyok, vasárnap leszek 14hetes....
Szerintem ez az érték jó.Az enyém 1, 5 lett.Genetikára meg a korod miatt kell menni.Az amniocentézisre meg nem kötelezhetrnek.Én is megyek genetikára, mert 35 leszek ebbe a hónapba és most várom a 4 babámat, de közöltem az orvosommal hogy at amniot nem vállalom mert minden más eredményem jó.Szerintem ha neked is jó minden akkor nem kell hogy megcsinálják.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom ami veled történt, de nemsoká kezedben lehet a kisbabád:) Sok boldogságot nektek:) Hála istennek akkor jó lett az eredmény:) Sikerült olyan dokit kifognom aki bunkó... Mindenképen mennem kell mert trombozisom volt(van) és mikor megfogant pont gyogyszert szedtem és szúrtam magam.Müteni kellet volna.A párom testvére meg nyitott gerincel született.Ugyhogy van ok amiért menni kell.
Utolsó vagyok, köszi az együttérzést! :-) Huh, akkor Neked is indokolt, de mondjuk az hogy szúrtad magad, nem hiszem, hogy gáz, mert van a ki terhesen is végig kell adja magának a trombózis ellen... Viszont a nyitott gerinc nem vicc, tényleg nem akarlak rábeszélni, de gondold át az amniót, mert nem egy nagy kunszt, szinte semmi, nem kellemes, mert hát az ember pocakjába szúrnak, és ott a bébi, de mindent látsz az UH-on, és még közelében sincs a tû, nagyon profik, aki ezt csinálják, viszont megnyugszol...szerintem. de ott úgyis mindent elmondanak, minden jót Neked, és vigyázz magadra! :-)

12. heti hüvelyi UH eredménye: a nyaki redő vastagsága 4, 3 mm és mindkét oldalról ödéma van. Az orvos annyit mondott, hogy nem jó ez az eredmény, menjek genetikai tanácsadásra. Mekkora reményem lehet egy egészséges babára?

Legjobb válasz: Ez sajnos tényleg nem túl jó eredmény, de azért még nincs minden veszve, mert ilyen értékekkel is születtek már egézséges babák!Minél hamarabb menj el genetikushoz!!

Ez sajnos tényleg nem túl jó eredmény, de azért még nincs minden veszve, mert ilyen értékekkel is születtek már egézséges babák!Minél hamarabb menj el genetikushoz!!
Sajnos valóban nem túl kecsegetetõ az érték. Kétszerese a normál értéknek.3, 5 felett már genetikai tanácsadás jön. A 16. héten vett AFP érték is sokat segít az orvosoknak. Ill. ilyen esetekben a magzatvízbõl vesznek mintát, amibõl szintúgy több derül ki. Fel a fejjel! Szorítok nektek!
Ez már elég sok tényleg. Dokid nem mondta, hogy menj el down kór szûrésre? Azért ott is sok minden kiderülhet. Nézz körül itt, még nem késõ elmenned! http://www.fetalmedicine.hu
A kérdező hozzászólása: A kérdésfeltevõ vagyok. Ma voltam kontroll UH-n. Ma már csak 3, 2 mm-t mértek. Így mi a helyzet?
Ajánlom neked ezt az oldalt:http://www.downszures.hu/ Mindenképp járj utána, milyen lehetõségeid vannak.Gondolok magánklinikákon végzett tesztekre./kombinált, integrált, négyes/Ezen az oldalon, amit az elöbb irtam részletesen irnak mindenrõl. Nehogy lekéss róla, mint ahogy én jártam. És igen nagyon fontos még majd az AFP ill. a 18. heti ultrahang.Ezek az eredmények együtt adják a legpontosabb értékeket, külön-külön lehetnek falsak is.DE sok vérvétel idõhöz kötött.Mindenképp nézz utána ahol csak tudsz.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! A magvazvíz eredményem teljesen jó lett!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!