Találatok a következő kifejezésre: A 12. uh. , (522 db)

Kismamik, kinek mondták meg a baba nemét a 12. uh. -n? Vagy esetleg ismerősötökét? Bejött?

Csak kíváncsiság. Én kedden megyek, 12+2 hetesen, és érdekelne a véleményetek! Sztk.-ban voltatok? Rendes volt az ultrahangos n?? Félek,h. flegmázni fog, vagy nem lesz alapos, vagy rögtön az lesz a válasza, h. ilyenkor még nem látszik a neme. Persze nem leszek elkeseredve, ha nem látszk még, csak olyan kíváncsiak vagyunk. :) Debreceni klinikára járok. Err?l esetleg van valami tapasztalat?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a debreceni klinikán csinálták a 12 hetes Uh-t, én rákérdeztem a szonográfusra, akkor õ azt mondta, hogy 70%-ban fiú. A 18 hetesen pedig 100% volt, a kis drágám rögtön a fütyijével "dicsekedett", mert az volt az elsõ amit a képernyõn láttunk. Egyébként a klinikán lévõ dolgozók közül nem mindegyik kedves (32 hetes UH tapasztalatok alapján). Nekem szerencsém volt, mert egy Angéla nevezetû hölgyhöz kerültem 2x is. Õ érti a dolgát. Üdv: 35 hetes km

Szia! Nekem a debreceni klinikán csinálták a 12 hetes Uh-t, én rákérdeztem a szonográfusra, akkor õ azt mondta, hogy 70%-ban fiú. A 18 hetesen pedig 100% volt, a kis drágám rögtön a fütyijével "dicsekedett", mert az volt az elsõ amit a képernyõn láttunk. Egyébként a klinikán lévõ dolgozók közül nem mindegyik kedves (32 hetes UH tapasztalatok alapján). Nekem szerencsém volt, mert egy Angéla nevezetû hölgyhöz kerültem 2x is. Õ érti a dolgát. Üdv: 35 hetes km
Szia! Nekünk a 12 hetesen 95%ra mondták hogy kisfiú, és a 32 hetesig folyamatosan! Akkor már szépen látszott a méhe!Hát mikor ezt kimondta a doki azt hittem leesem az ágyról! most 6, 5 hós a kislányom! :)
Nekem egy öreg uh gépen, 12. héten látta a doki, hogy fiú. Még van 4-5 hetem, eddig nem változott:)
Nekem a 18 hetesen mondták, hogy fiú, aztán 25 hetesen kiderült, hogy lány :) Szóval még késõbb is tévedhetnek. Nekem azt mondta a dokim, hogy régen a 30. hét elõtt meg se mondták e miatt, mert elõtte még elég rizikós. Nekem a téves "diagnózost" nem is ez a dokim mondta, hanem szonográfus, amikor a doki épp nem volt bent, mire bejött, már nem látta a kukit, nem tudta megerõsíteni, de én azt hittem, csak elfordult a baba, így hetekig kisfiút vártunk. Bár érdekes, mert ezek alatt a hetek alatt megálmodtam, hogy mégis lány lesz :) Pedig én inkább fiút szerettem volna, mégis ilyet álmodtam. De persze most már teljesen mindegy, a kislányunk gyönyörû és imádnivaló.
12 hetesen 4D-n 100%-ra mondták hogy kislány. Majd végig tutira mondták, mindig mutogatta magát a lányom. Tényleg kislány, már 8, 5 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon a válaszokat, kedden majd megírom, h. mit mondtak.:)
Elsõnek üzenem, én is a klinikára jártam és nekem a 18. heti uh-on mondták 100%-ra, hogy kisfiú és bejött. Amúgy Angéla tényleg nagyon érti a dolgát és még normális is. Nem tudom, hogy hamarabb láttak volna e valamit, mert mi a 18. hétig nem is kérdeztünk rá a nemére.
Szia!Akkor mi egyidõsek vagyunk én hétfõn megyek a 12 hetesre!Én magándokihoz megyek én is megszeretném tudni a nemét!Mi kislányt szeretnénk jobban de mindegy, mert már nagyon várjuk :-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok a babám már 61mm, és mindene szépen fejlõdik! Nagyon jó volt látni. A nemét sajnos még nem lehetett megmondani. Viszont meglepõdtem, mert hasi uh volt, és mindenütt azt mondták, h. még hüvelyi lesz!

6 hetesen csinaltak egy huvelyi uh-ot ott azt mondtak hogy minden ok. A kis szivet is lattuk es mar vert is. Ez azt jelenti hogy akkor mar ott van a baba es szepen fejlodik? Most 9 hetes vagyok es varom a 12. uh-ot!

Ott mit neznek es mit fogok latni?

Legjobb válasz: szia!! szerintem nyugodj meg, minden rendben!! :) hiszen a kis szivecske ver, a baba jó helyre ágyazódott be, hiszen a doki mondta volna, ah enm így lenne, szóval tessék vigyázni magadra és minden rendben lesz!! :) a 12.heti uhn már egy kis babszemet fogsz látni :) és persze hangos kalapálást :) boldog pocakoskodást!! 37 hetes kismami

szia!! szerintem nyugodj meg, minden rendben!! :) hiszen a kis szivecske ver, a baba jó helyre ágyazódott be, hiszen a doki mondta volna, ah enm így lenne, szóval tessék vigyázni magadra és minden rendben lesz!! :) a 12.heti uhn már egy kis babszemet fogsz látni :) és persze hangos kalapálást :) boldog pocakoskodást!! 37 hetes kismami
Szia fõleg a tarkóredõ méretét nézik a doki biztos megmutatja neked a kezeit lábait meg mindenét amit lehet látni :)
Szia!Én is pont 9 hetes vagyok.nekem is 6 hetesen volt már szívhang és én is nagyon várom a 12 heti uh-ot.Ott megmérik a babót, ellenõrzik a nyaki redõt(dawn-kór szûrés). Remélem minden rendben lesz.Nekem nov.23. hétn kell mennem.Neked?
A kérdező hozzászólása: En meg nem tudom mivel kulfoldon vagyok es pont a 12 heten megyek haza es nem is tudom hogy akkor hova , kihez kell majd mennem vagy hogy adnak e idopontot.Mikor megvettem a repulojegyet 17-re parnapra ra jott az itteni idopont az uh-ra 25-re.De igy azt lekellett mondanom!Otthon meg majd lesz valahogy!Mar nagyon varom!Es izgulok is mivel volt az even vetelesem 11 hetesen es mostanra kiderult hogy a pajzsmirigyemmel is gond van!Szoval osszejott minden de a szivem azt sugja hogy jol van a baba igy hiszek neki!Mindenkinek minden jot!Es koszonom a valaszokat!
szia!! elsõ válaszoló vagyok!! szerintem kérj meg az otthoniak közül valakit, hogy telefonon elõre kérjen Neked idõpontot UHra és vizsgálatra!! ha már tudod, hogy mikor jössz haza, így kaphatsz idõpontot is!! sok szerencsét!! és ha ilyen pozitívan gondolkozol, tuti minden rendben lesz!!

Hasi vagy hüvelyi uh lesz a 12. uh a II. Nőgyógyászati Klinikán?

Legjobb válasz: Szerintem 12 hetesen már biztos, hogy hasi, legalábbis nekem már az volt (6 hetesen volt hüvelyi).

Szerintem 12 hetesen már biztos, hogy hasi, legalábbis nekem már az volt (6 hetesen volt hüvelyi).
A 12. hétig végeznek CSAK hüvelyit, ha végeznek. Onnantól kezdve csak hasit!
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm. Ha van valakinek tapasztalata a Sote II-n ezzel kapcsolatban, várom a válaszokat még. :)
Ilyenkor még csinálnak hüvelyit, de csak akkor, ha nem látja jól a doki a hasi un-n.Nálam is így volt.
Én ott szültem meg a második gyerkõcömet, de csak egyszer voltam ott ultrahangon.Mert maszekhoz jártam, mivel volt már vetélésem ezért döntöttem úgy hogy 4D ultrahangra fogok járni.A 32.héten voltam a kórházban, és egy idegen dokibácsi volt(az enyémnem szülése volt), eddig a napig nem tudtuk a nemét, mert nem akartuk megkérdezni.De ez a doki bácsi megmondta, hogy leányka lesz.Amikor megszületett akkor kiderült, hogy fiúcska!De a többi stimmelt!Amúgy jó felszerelt kórház, klassz egyágyas szülõszobával Én szuper szülésznõt fogtam ki.Szülés után odaadják a picurt, és utána 2 órát hármasban tölthettek a szülõszobán.Amúgy hasi ultrahang lesz!


Ha nincsen semilyen tünetem nyugotten mehetek a 12. uh-ra?

hetes vagyok semilyen panaszom nincsen vérkép rendben 8 hetes uh rendben ja és ikerterhes vagyok de még három hét van vissza és nemtudom mik lehetnek a rosszaló jelek!

Legjobb válasz: Örülj, ha nem vagy rosszul! Természetesen minden rendben van, így is. Nekem az elsõ 12 hét borzalmas gyomorfájással, égéssel és hányingerrel telt és fáradt voltam állandóan. Mint aki végig bulizta az éjszakát és másnapos, így éreztem magam. Mindent próbáltam, amit csak lehet, de persze alig ehnyültek ezek a tünetek. A 12. hét után, mintha elvágták volna, nagy könnyebbség volt utána. Van akinek nincs semmilyen tünete, annak sokkal könnyebb kihordani a terhességet. Szóval szerencsés vagy és duplán! :)

Örülj, ha nem vagy rosszul! Természetesen minden rendben van, így is. Nekem az elsõ 12 hét borzalmas gyomorfájással, égéssel és hányingerrel telt és fáradt voltam állandóan. Mint aki végig bulizta az éjszakát és másnapos, így éreztem magam. Mindent próbáltam, amit csak lehet, de persze alig ehnyültek ezek a tünetek. A 12. hét után, mintha elvágták volna, nagy könnyebbség volt utána. Van akinek nincs semmilyen tünete, annak sokkal könnyebb kihordani a terhességet. Szóval szerencsés vagy és duplán! :)

Holnap megyek a 12. uh-ra. Mindenki ennyire izgult az első komoly uh előtt? Én másra se tudok gondolni, csakhogy minden rendben legyen.

Legjobb válasz: Szia. Én pont így éreztem, de még a 20hetesnél is. Aztán a megnyugvás csak akkor jött, mikor megláttam a monitoron és már 12hetesen egy pici emberke volt. Próbálj megnyugodni, hiszen nincs értelme az idegeskedésnek. Semmi baj nem lesz. Kellemes babavárást!

Szia. Én pont így éreztem, de még a 20hetesnél is. Aztán a megnyugvás csak akkor jött, mikor megláttam a monitoron és már 12hetesen egy pici emberke volt. Próbálj megnyugodni, hiszen nincs értelme az idegeskedésnek. Semmi baj nem lesz. Kellemes babavárást!
Ez természetes, hogy izgulsz, én is nagyon izgultam! Semmi gond nem lesz, egy csodálatos élménnyel leszel gazdagabb! Elõször el sem akartam hinni, hogy már teljesen úgy néz ki mint egy ember! Gyönyörû volt! Most a 18 hetes uh miatt izgulok ugyan annyira! :) Boldog babavárást! 17 hetes kismama
Hajaj! Rettentõen izgultam, fõleg hogy volt már vetélésem (5 hetes) és annyi rosszat is olvasni. De amikor megláttam a monitoron kapálózni, könny szökött a szemembe és az apuka szemébe is! Nekem hasit csináltak a SOTE II-n. És mikor lemérte a doki már tudtam hogy minden rendben. Erre gondolj csak, hogy minden rendben lesz, már 5-6 cm lesz és babaformája! Meg lehet számolni a pici ujjait is! :) Nagyon boldog babavárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Minden rendben volt, majdnem 7 cm a babócám:) Mindenkinek boldog babavárást:)

A héten megyek a 12. uh-ra. Mennyi esély van arra hogy látják a nemét? Kérdezzem vagy mondják? Annyira szeretném már tudni.

Járt már így vki akinek megmondták?

Legjobb válasz: 12 hetesen nem hiszem, hogy látni fogják. estleg a 18. hetin.

12 hetesen nem hiszem, hogy látni fogják. estleg a 18. hetin.
Nagyon kicsi az esely.En 4D re jarok havonta, 13, 16, 21 hetesen voltam eddig nem latta hogy mi is van a laba kozott.Nagyon remelem jovoheten 26 hetesen mar csak kiderul..
Szia!Én is úgy olvastam, hogy egy avatottabb szem - egy gyakorlott orvos - már meg tudja állapítani a baba nemét ebben a korban is.Azért nem törvényszerû, hogy mindenki megtudja...irigylem õket. :) Nem ááám, nálunk például nem is esett szó ilyesmirõl, mert annál sokkal izgatottabbak voltunk :) Az elõttem szólók szerint is legjobb lenne rákérdezned, hátha... Üdv:17+3 mami
Én 16 hetesen rákérdeztem, és azt mondta az orvos, hogy még pici ahhoz, talán a 18. hetin meg tudja mondani!
Én is reménykedtem, hogy látni fogják, de nem így lett. Állítólag a 13. héttõl lehet megkülönböztetnie a nõi és a férfi nemiszerveket. Most, a 15. héten megyünk 4D-re, remélem azon már látni fogják.
Nekem viszont megmondták a 12. heti uh-on hogy fiam lesz és tényleg az lett. Igaz én nem kérdeztem rá, de a doki egybõl olyan határozottan állította, hogy még én is meglepõdtem. Kérdezz rá nyugodtan maximum nem fogják tudni megmondani.
A 12.héten már igaz, hogy kialakult a neme, de még nem látható ultrahangon. Majd a 19. hetin. Nekem sajnos akkor sem tudták megmondani.
A 12. héten még nagyon bizonytalan! Nekünk is azt mondták, h. fiúnak látszik, aztán utána folyamatosan lánynak nézték. Most a 34. héten még mindig lány!
A kérdező hozzászólása: A neten olvastam hogy kialakul a külsõ nemiszerv is, és megkülönböztethetõ:) http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://www.ehd.org/fla.. A 15. video. Vagy ez ritka?
szia. én 18 hetesen kérdeztem, de akkor nem mutatta magát a picurka, aztán 25 hetesen derült ki, hogy kisfiunk lesz. Szerintem 12 hetesen még annyira kicsike, hogy nem valószínû, hogy látják. Ettõl persze rákérdezhetsz.
Akkor még szerintem is kicsi az esély... Légy türelmes! Ha megmondják, még akkor sem tuti, pont most hallottam egy anyukáról, akinek végig lányt mondtak és született egy fia... Nekem a 21. héten volt 4D, ott mondták 98%-ra, hogy lány. Még nem élem bele magam, állítólag még elõkerülhet a fütyije... :D

Miért "fontos" a 12 UH-hoz vérvizsgálat is? (t. L)

Azt mondják ezt a vérvizsgálatot 13+4-ig lehet levenni. Na most akkor utána már ki sem derül semmikor ha ez a vizsgálat elmaradt ha esetleg valami baj van? (nem hiszem) szerintem ez csak ijesztgetés pénzbeszedésre) Az orvos szó szerint erõszakosan mondta hogy már pedig csináltassam meg. Alaptalanul.. akkor látott elõször nem mert nem az én dokim nem volt bent. 23 éves vagyok és minden leletem kitûnõ és 12 heti genetikai Uh is. Van aki nem csináltatta még meg rajtam kívül? Vagy ki mit gondol errõl? Menjek?

Legjobb válasz: miért nem akarsz menni? csak egy vérvétel és ha szükséges, akkor miért ne? az orvosok jobban tudják, mint mi

miért nem akarsz menni? csak egy vérvétel és ha szükséges, akkor miért ne? az orvosok jobban tudják, mint mi
Én sem mentem el a kombinált tesztre (vérvétel), a magán dokim mondta, hogy csak felesleges pénzkidobás lenne olyan jók az eredmények. Pedig én már 30 is elmúltam.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ válaszoló, na pont ezért mert egy rendes fogadott doki nem egy sztk-s aki tisztelet a kivételnek letoj" az megmondja a frankót hogy felesleges, úgy ahogy a második válaszadó is írta, ráadásul, van ott még a nyakiredõ mérése és az AFP..
A kérdező hozzászólása: De ettõl függetlenül holnap reggel megyek és megcsináltatom, még beleférek. Az elõbb a csekket is feladtam, akkor már ne ezen múljon....inkább nem rágódom rajta úgy döntöttem az a tuti.

Kibírjátok a 12 uh . -ig?

9 hetes vagyok 6 hetesen vették észre hogy terhes vagyok két petezsákkal és azt monta a doki hogy a 12 heti uh ra menjek csak és honnan tudom ha baj van!vagy majd ott szembesülök vele

Legjobb válasz: Szia! Én egy hét mulva megyek,és nagyon várom már.

Szia! Én egy hét mulva megyek, és nagyon várom már.
Szia!Én tegnap voltam :) Nagyon aggódtam és nagyon vártam a vizsgálatot.A babuci sokat nõtt, utoljára 20mm volt, most pedig 57mm. :) Minden rendben van vele, pedig szoktam vérezgetni és ez kikészít teljesen. Ahogy megláttam, hogy mekkora egybõl megnyugodtam.Nagyon mozgékony volt, járt keze, lába :) Kitartást és türelmet kívánok nektek! Boldog babavárást!
Mivel ez nem olyan, mint a fogyókúra, hogy kísértésbe eshetsz, így ki fogod bírni:D 36 hetes kismama:D
Ha aggódsz, vagy ilyesmi menj el magándokihoz, oda akár hetente is mehetsz uh-ra ha bírja a pénztárcád!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!
Sajnos terhesség eleje a várakozásról szól. Nekem is nagyon nehéz volt az elsõ 13 hét. Bár engem sokszor uh-oztak, mivel vetélés veszélye miatt kórházban is voltam, de így is nagyon hosszúnak tûnt az elsõ 3 hónap. Legyél türelmes, a 18-20 hét körül már érezni fogod a babád mozgását! Akkor már nem fog hiányozni az uh:-D 25h km
Nem tesz jot a babanak a sok ultrahang. Ne aggodj. Az orvos tudja mit csinal. Pillanatok alatt elrepul ilyenkor az ido, eszre sem veszed es mar a szules elott allsz. 39hk
Ki lehet birni, gondoj arra, hogy biztosan minden rendben van. Minel jobban varod az adott uh datumat, annal lassabban jon el. Elso terhessegemnel 6 hetesen es 12 hetesen volt uh. Masodik terhessegnel 13 hetesen volt az elso (kulfoldon volt, a korai uhüra kulon jelentkezni kell, en nem ereztem fontosnak).
szia! én most vagyok 10 hetes, holnap megyek ujra a dokihoz. én 5 hetesen voltam elõször amikor látta a két petezsákot, 8 hetesen mindent rendben talált, és láttam a két szivdobogást is, holnap kell mennem ujra hogy minden rendben van-e, meg a vizeletvizsgám nem volt jó. A harmadik terhességem, és mostmár látszik a hasamon. Ne aggódj minden rendben lessz! Fontos a pozitiv gondolkodás!
Nem baj, még belefér, én úgy tudom.
Szia, 11-13 héten szokták csinálni, nekem 13+0 naposan csinálták.
Mi az, hogy csak eddig foglalkozott veled?Ilyet még nem is hallottam!De kedves!
szia.hanyadik kerûletben laksz?
A kérdező hozzászólása: Kerepesen lakom, és Gödöllõre kellett járnom nõgyógyászhoz. Azért hozzátette a doki, ha bármi problémám van, mehetek hozzá. De uh-ra hova menjek legközelebb szerintetek?
ez nagyon gáz! kötelessége ellátni téged. sejtem, mire gondolt...hogy majd pénzzel tömöd. nem tudom, mi a helyes teendõ ilyen esetben, de ne hagyd magad zsarolni vagy kihasználni. remélem, tudnak neked tanácsot adni, h mi a teendõ. nem kényszeríthetnek, h fogadj orvost. pláne nem ezt! sok sikert- majd meséld el, mi lett a vége.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi szépen. Holnap kell mennem védõnöhõz, majd írok, hogy mit javasolt.
Sztem menj el kerepesre a kórházba és ott "válassz" egy dokit akihez majd jársz, de nem kell feltétlen nála szülnöd csak hozzá jársz majd vizsgálatokra. Vagy ott amikor menned kell lehet mindig másik doki lesz, ezt is lehet sztem. Vagy nem tudom szeretnél e mindenképp fogadott dokit? Gödöllõn pedig eljárhatsz dr.Szabó Lászlóhoz, van magánrendelõje, az alkalmanként 5000Ft, õ egyébként kerepesen van. De ha nem akarsz fizetni akkor sztem a kórházba járj.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a segítséget. Dr Szabó Lászlónál szülhetek a kerepesi kórházban? Telefonszámot esetleg tudnál adni?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Sikerült magánoorvost találnom a Flór Ferenc kórházban, ahol szülni fogok. Nagyon megnyugodtam, rendes volt az orvos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!