Találatok a következő kifejezésre: A 12. uh-t mikor (4 db)

A 12. heti uh-t mikor kell pontosan elvégezni? Betöltött 11. és 13. hét között? Vagy mikor?

Mondjatok egy tól-ig határt!

Legjobb válasz: A betöltött 12. héttõl a 13. hét végéig.De a 12. héten általános.

A betöltött 12. héttõl a 13. hét végéig.De a 12. héten általános.
11-13-ig, nekem a 11. -en csinálta az orvos.
Az orvos ír ki uhra, õ tudja. Én pl a 18 hetes uhon 19 hét 5 naposan voltam...

A belgyógyászaton mit csinálnak? Elküldött a dokim.12 hetes multam. Kérhetem hogy csinaljon uh-t is? Mert mikor voltam a 12 hetes uh-on ott nem adtak képet azt mondtak a belgyogyászaton van egyedül olyan gép ahol nyomtatni tudnak képet.

Legjobb válasz: Nálunk csak vérnyomást mért,EKGt nézett és körbehallgatott fonendoszkóppal.Ennyi.Ja és megkérdezte hogy jól vagyok-e... Az egész 10 perc volt.

Nálunk csak vérnyomást mért, EKGt nézett és körbehallgatott fonendoszkóppal.Ennyi.Ja és megkérdezte hogy jól vagyok-e... Az egész 10 perc volt.
Ugyanaz mint az elõzõ. Pont ezt csinálták nekem is és ennyi ideig. Miért csinálna neked egy belgyógyász uh-t??? Kicsit fura egy kérdés.
Nekem a házidokim végezte a belgyógyászati vizsgálatot: vérnyomást mért, és EKG. Ennyi. Nekem videót adtak a 12.uh-n, persze fizetni kellett érte! De a belgyógyászat nem nézi a babát, az a te állapotodat ellenõrzi, vagyis ha jól érzed magad, kapsz egy pecsétet, hogy minden ok! Ha van probléma, akkor van további lépés gondolom... de a kicsirõl csak az uh-t végzõ orvos ad képet utána, ha nem felejtesz el kérni, és van papírja...
Nem jellemzõ, hogy a belgyogyászaton képet osztogatnak a kicsirõl.Ha csinál hasi uh-át(nállunk nem szoktak)esetleg akkor ragadd meg az alkalmat és kérdezd meg.Az orvosomtol én sem kaptam.Elõszõr lefényképeztem a telefonommal a monitort, de mostmár van egy szép képem is, voltam 4D-én.

20 hetes vagyok, most csinálnak majd AFP-t kedden. Mit néznek majd? Mivel több mindent mint a 12 hetes UH-n?

Legjobb válasz: Hogyhogy ilyen késõn csinálják az afp-t? Azt a 16. héten szokták, annak az eredménye kell a 18. heti genetikai uh-n is. Még az sem volt neked? Egyébként az afp vérvétel, Down-kór és nyitott hátgerinc lehetõségére szûrnek rá. Elég pontatlan, de kötelezõ.

Hogyhogy ilyen késõn csinálják az afp-t? Azt a 16. héten szokták, annak az eredménye kell a 18. heti genetikai uh-n is. Még az sem volt neked? Egyébként az afp vérvétel, Down-kór és nyitott hátgerinc lehetõségére szûrnek rá. Elég pontatlan, de kötelezõ.
Ahogy az elõttem szóló írta, az AFP vérvétel és a 16. héten kell elvégeztetni, akkor a leg optimálisabb. A 20. héten UH van, és a baba szerveit nézik, hogy minden OKÉ -e. Méhlepény, szív, belek, végtagok, fej, minden...
Az AFP egy vérvétel. De miért a 20. héten, akkor már teljesen eltérõ az eredmény. A betöltött 16. héten veszik le a vért hozzá. Akkor nincs is UH, csak a 12. heti és AFP eredménnyel a 18. heti genetikai UH. Amúgy a magzat által termelt fehérjét mérik a véredben, ami, ha magasabb, akkor lehet gond.
A kérdező hozzászólása: uhh látszik hogy nekem nem magyaráznak el semmit és nagyon nem értem mi van és a netröl tájékozódok..:(:(:( bocsi télleg de legalább töletek megtudom. lényeg... 16. héten voltam vérvételen de.. annak az eredményét csak holnap kapom meg és kedden lesz uh.
Akkor volt már Afp-d, most genetikai uh-ra mész. :) Ezek szerint nincs fogadott orvosod? A védõnõ nem mondta el, hogy mikor hova kell menned? Ha nincs semmi gond az eredményekkel (úgyse lesz, csak pozitívan), akkor a következõ vérvétel a 24. héten vagy utána történik, ekkor van a terheléses cukorvizsgálat.
Ha nem tudod, mikor milyen vizsgálat következik nyugodtan kérdezz rá az orvostól, vagy a védõnõtõl. Elvégre õk vannak értünk és nem fordítva. Boldog babavárást! :-D
A kérdező hozzászólása: mindig mind 2 rohan. az orvos is.. multkor reggel 8 ra hivott 13:30 kor vizsgált meg.. ha azt vizsgálatnak nevezik. a védönö is rohan cska megnézi a papirt nem szol egy szotse.. kérdezni sincs idõm. igy sajna buta maradok haacsak nem kérdezösködik itt... ugyhogy köszi hogy segitetteket örök hála.
Hát én tuti keresnék másik orvost.Az enyém tök korrekt, normális.Kérdeznem sem kell, mindent mond magától.

20 hetes terhes vagyok és tegnap voltam UH-on. A kicsi koponyájának jobb oldalán 10 mm-es, bal oldalán 12 mm-es cysta-t találtak. Mire számíthatok?

Az orvosom azt mondta, hogy a 25-26 hétre ezek felszívódnak és javasolt egy magzatvízvételes vizsgálatot, amire megyek a jöv? héten. Az AFP-m jó lett.

Legjobb válasz: Szia. Látom még nem válaszolt neked senki,ezért gondoltam megírom a véleményem. Ha az orvosod azt mondta,hogy fel fog szívódni,akkor az úgy is lesz. Nem fognak kímélni az orvosok (és ez a jó), ha gond lenne és aggódnod kéne,azt megmondanák. Ha nem lenne jó az AFP-d az másfajta rendellenességre utalna,mint például a nyitott gerinc,de neked jó lett. És minden más is jó lesz,ne aggódj! A magzatvízcsapolást a biztonság kedvéért végzik el,de nem lesz gond ott sem. Hogy mire számíthatsz? Arra,hogy egy egészséges gyönyörû kisbabád lesz :) .

Szia. Látom még nem válaszolt neked senki, ezért gondoltam megírom a véleményem. Ha az orvosod azt mondta, hogy fel fog szívódni, akkor az úgy is lesz. Nem fognak kímélni az orvosok (és ez a jó), ha gond lenne és aggódnod kéne, azt megmondanák. Ha nem lenne jó az AFP-d az másfajta rendellenességre utalna, mint például a nyitott gerinc, de neked jó lett. És minden más is jó lesz, ne aggódj! A magzatvízcsapolást a biztonság kedvéért végzik el, de nem lesz gond ott sem. Hogy mire számíthatsz? Arra, hogy egy egészséges gyönyörû kisbabád lesz :) .
Szia, nem lesz semmi gond, nekem 5 cm-es bevérzést állapítottak meg és 10 nap alatt felszívódott. Bízz az orvosodban és ne aggódj. Nincs semmi baja a picinek! Sok sikert!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!