Találatok a következő kifejezésre: A 12. uh-t (33 db)

Miért "fontos" a 12 UH-hoz vérvizsgálat is? (t. L)

Azt mondják ezt a vérvizsgálatot 13+4-ig lehet levenni. Na most akkor utána már ki sem derül semmikor ha ez a vizsgálat elmaradt ha esetleg valami baj van? (nem hiszem) szerintem ez csak ijesztgetés pénzbeszedésre) Az orvos szó szerint erõszakosan mondta hogy már pedig csináltassam meg. Alaptalanul.. akkor látott elõször nem mert nem az én dokim nem volt bent. 23 éves vagyok és minden leletem kitûnõ és 12 heti genetikai Uh is. Van aki nem csináltatta még meg rajtam kívül? Vagy ki mit gondol errõl? Menjek?

Legjobb válasz: miért nem akarsz menni? csak egy vérvétel és ha szükséges, akkor miért ne? az orvosok jobban tudják, mint mi

miért nem akarsz menni? csak egy vérvétel és ha szükséges, akkor miért ne? az orvosok jobban tudják, mint mi
Én sem mentem el a kombinált tesztre (vérvétel), a magán dokim mondta, hogy csak felesleges pénzkidobás lenne olyan jók az eredmények. Pedig én már 30 is elmúltam.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ válaszoló, na pont ezért mert egy rendes fogadott doki nem egy sztk-s aki tisztelet a kivételnek letoj" az megmondja a frankót hogy felesleges, úgy ahogy a második válaszadó is írta, ráadásul, van ott még a nyakiredõ mérése és az AFP..
A kérdező hozzászólása: De ettõl függetlenül holnap reggel megyek és megcsináltatom, még beleférek. Az elõbb a csekket is feladtam, akkor már ne ezen múljon....inkább nem rágódom rajta úgy döntöttem az a tuti.

Az normális, ha a 12. heti uh-t hasi és nem hüvelyi uh-val csinálják? Mennyire megbízható a hasi uh?

Legjobb válasz: Azért nem csinálnak a 12 héttõl kezdve hüvelyi Uh-ot, mert már a a babád túl nagy és nem férne rá a képernyõre! A sima hasi UH-ggal sokkal pontosabb képet kap a babádról a dokid. Talán még azért sem csinálnak hüvelyi UH-ot, mert nehogy valamilyen fertõzést elkapjál... De ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Egyébként a hasi Uh pont ugyanolyan mint a hüvelyi, csak a vizsgélófej más; a gép ugyanaz marad!

Azért nem csinálnak a 12 héttõl kezdve hüvelyi Uh-ot, mert már a a babád túl nagy és nem férne rá a képernyõre! A sima hasi UH-ggal sokkal pontosabb képet kap a babádról a dokid. Talán még azért sem csinálnak hüvelyi UH-ot, mert nehogy valamilyen fertõzést elkapjál... De ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Egyébként a hasi Uh pont ugyanolyan mint a hüvelyi, csak a vizsgélófej más; a gép ugyanaz marad!
Teljesen normális.A 12.héten a nyaki redõt mérik(Down-kór szûrése) a babának és általában akkor csinálnak hüvelyit ha nem úgy fekszik a baba, hogy ezt lássák.Nem az számít, hogy mivel csinálják, hanem hogy milyen szakember csinálja.Magában a hasi megbízható.
Abszolút normális, nekem is így csinálták. A hüvelyi semmivel sem pontosabb, mindössze kórház vallogatja...
Szia! Nekem a 12.heti vizsgálatnál azt mondta a doki, hogy azért csinál hasit, mert vékony vagyok.
A kérdező hozzászólása: hát én meg nem vagyok vékony...sajnos:)

A 12. heti Uh-n megegyezett a menstruáció által számolt hét, és az Uh alapján számolt hét! Viszont, most a 30. heti Uh-on kb.1 hét eltérés van! Ez nem jelent semmit? A 12. heti Uh-t kell alapul venni, ha a magzat korát akarják megállapítani?

Legjobb válasz: Egy hét még nem a világvége, sõt kettõ vagy három sem. Nálam szinte állandóan volt eltérés, egyik alkalommal 1 héttel nagyobb volt, másik alkalommal 1 héttel kisebb a babám. Doki soha nem mondta, hogy ez gond lenne, és nem is lett baj belõle, lányom tök normális méretekkel született (kicsi túlhordással végül). Nálam mindig az utolsó mensi alapján számolták ki a szülés dátumát, a magzat korát, és az 1-1 hét eltérés miatt soha nem is módosítottak ezen, mivel a babák (fõleg már az utolsó trimeszterhez közel) másképp fejlõdnek, más a hosszuk-súlyuk! Az átlag csak egy irányszám, ha babád kicsit kisebb az nem baj!

Egy hét még nem a világvége, sõt kettõ vagy három sem. Nálam szinte állandóan volt eltérés, egyik alkalommal 1 héttel nagyobb volt, másik alkalommal 1 héttel kisebb a babám. Doki soha nem mondta, hogy ez gond lenne, és nem is lett baj belõle, lányom tök normális méretekkel született (kicsi túlhordással végül). Nálam mindig az utolsó mensi alapján számolták ki a szülés dátumát, a magzat korát, és az 1-1 hét eltérés miatt soha nem is módosítottak ezen, mivel a babák (fõleg már az utolsó trimeszterhez közel) másképp fejlõdnek, más a hosszuk-súlyuk! Az átlag csak egy irányszám, ha babád kicsit kisebb az nem baj!
Szia! Nálunk a 20.heti genetikai uh számít, addig nem is mondják a szülés várható idejét, hanem csak annak függvényében. Utána bármi van ehhez viszonyítanak. Boldog babavárást: 36 hetes kismama
Minden baba más tempóban fejlõdik, ezért nem születik 2 ugyanolyan gyerek!

12 hetes uh-ra a Péterfy kórházba megyek, hasi vagy hüvelyi uh-t csinálnak?

Kértem Down-kór sz?rést vérb?l, annak az eredménye mikor lesz készen, ha kedden csinálják meg?Köszi

Legjobb válasz: Szia! Én tapasztalatból mondom: nálam 11 hét 6 naposan még szükség volt hüvelyi UH-ra. Állítólag a 12. hét után akár egy nappal is már nem. Üdv 3 hós baba anyukája

Szia! Én tapasztalatból mondom: nálam 11 hét 6 naposan még szükség volt hüvelyi UH-ra. Állítólag a 12. hét után akár egy nappal is már nem. Üdv 3 hós baba anyukája
Szia!! 12-uh-on még hüvelyi van, utánna már hasi!
Nekem a 12. héten hasi volt, azt mondta a doki, csak akkor lesz hüvelyi, ha valamit nem lát, vagy gyanus, de ez a hasfal vastagságától és a méhlepény helyétõl függ. Nem volt szükségem hüvelyire, de készülj úgy, hogy az lesz, mert valakinél szükséges, mint a többi válaszoló igazolja.
Szia nekem is hasi volt a 12-ik héten Péterfyben és hüvelyire készültem de ha nem látni jól akkor hüvelyi.
Szia! Én 3 hete voltam a Péterfyben 12 hetesen, hasi UH-t csináltak, gyönyörûen látszódott minden. Azzal a géppel csinálják, amivel a 4D-t is. Fotót is kérhetsz, az darabonként 400ft. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)

Már alig várom a 12. heti uh-t. Most vagyok 8+5. (7 hetesen voltam utoljára) Ti hogy bírtátok? Vagy elmentetek magándokihoz?

Legjobb válasz: Nekem szerencsém volt engem 8. 10.és is hívott a doki uh-ra hogy figyelje fejlõdik-e a baba rendesen. Pont tegnap volt a 12 heti uh :) Szerintem próbáld meg kibírni, ne aggódj biztos minden rendben van! Gratulálok a babához! :)

Nekem szerencsém volt engem 8. 10.és is hívott a doki uh-ra hogy figyelje fejlõdik-e a baba rendesen. Pont tegnap volt a 12 heti uh :) Szerintem próbáld meg kibírni, ne aggódj biztos minden rendben van! Gratulálok a babához! :)
Én is 7 hetesen voltam utoljára és nagyon nehéz volt kibírni, de holnap végre megyek a 12 hetes uh-ra. Magándokihoz járok amúgy is és azért nem vagyunk annyira eleresztve anyagilag, hogy 2 vizsgálat közben is el tudjak menni a magam megnyugtatására. Vigyázz magadra, szedd a vitaminokat és kitartás! Eljön az a nap! Boldog babavárást!
Nemtudom honnan írsz de én elmentem a (Budapest)Blahán lévõ kórházba senki nem kérdezte hogy kerültem oda(Aszódi vok) és nem kellett idõpont elmondtam a dokinak a részleteket és nemsokkal késõbb az ultrahang elõtt ültem./engem megnyugtatott a dolog./
A kérdező hozzászólása: Vidéki megyeszékhely. Itt sztem nem viszik túlzásba az uh-t, hacsak nincs valami baj, az meg inkább ne legyen. Valahogy csak kibírom... :)
Én nem járok magándokihoz. A 7. hét után a 12. héten néztek meg, már alig bírtam ki, de végül kitartottam (sajnáltam a pénzt), most 13 hetes vagyok. Kitartás! Szerintem ne menj el elõbb, nagyon sok pénz, ha meg gáz van, az nem fogja rendbehozni a dolgokat.

Békéscsabán hüvelyi vagy hasi UH-t végeznek a 12 hetes genetikai vizsgálatnál?

Nektek ki volt az orvos, aki csinálta?

Legjobb válasz: Szerintem nem lakhely függõ, hogy milyen uh-t végeznek! Normál esetben hasit mindenkinek. Ha nincs elég vizelet a hólyagodban v. nem látják rendesen a babát, akkor csinálnak hüvelyi uh-t.

Szerintem nem lakhely függõ, hogy milyen uh-t végeznek! Normál esetben hasit mindenkinek. Ha nincs elég vizelet a hólyagodban v. nem látják rendesen a babát, akkor csinálnak hüvelyi uh-t.
Még mindig én! Nekem is hüvelyit csináltak a 12 hétnél, a vizelet kevéssége miatt!De e lõtte a hasival próbálkozott! A nõvéremnek Aki elég mollett(vastag volt hasikáján a bõr, zsír)Õ nála is igy jártak el.
Teljesen hasfal függõ, hogy milyen ultrahangot csinálnak. Ha vékony vagy és vékony a hasfalad, akkor hasit, ha van rajta némi felesleg, akkor hüvelyit. Nekem Róna csinálta (hasit) és ezt Õ mondta.
Én Rónához mennék a magánrendelésre, ugye ott is megcsinálja a 12. hetit? Ti betöltött 12. héten mentetek?
Direkt hozzá akartam menni a 12. heti genetikai ultrahangra. Magánrendelésen voltunk 11+5 naposan, de ez nem volt probléma. Kb. 40 percig nézte, méregette. A többi kötelezõ ultrahangon már a kórházban voltunk, amit ált. szintén Róna csinál és kb 5 perc.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! A férjem miatt voltam csak ideges, azt mondta, ha hüvelyi, nem jön be velem. Persze most, hogy túl vagyunk rajta (hasi UH volt), õ is nagyon boldog, hogy láthatta.

Igaz, h a 12. heti UH-on 1 cm-t nem tudnak elmérni, mert az már sok? Szóval csak ennél kevesebbet lehetséges?

Legjobb válasz: A crl minden babánál más. Van egy intervallum,és ezen belül megfelel a mérete a 12. heti terhességnek. Nekem a 2 terhességnél 2 különbözõ crl volt, pedig egynemûek. a 12 hetes uh-on a tarkóredõ a fontos, ennek az értéknek kell jónak lennie! Ha nem így értetted a kérdést, ahogy én válaszoltam, akkor bocsi!

A crl minden babánál más. Van egy intervallum, és ezen belül megfelel a mérete a 12. heti terhességnek. Nekem a 2 terhességnél 2 különbözõ crl volt, pedig egynemûek. a 12 hetes uh-on a tarkóredõ a fontos, ennek az értéknek kell jónak lennie! Ha nem így értetted a kérdést, ahogy én válaszoltam, akkor bocsi!
Nem elmérésrõl van szó, hanem a baba helyzetérõl, ha összegömbölyödve fekszik, akkor kevesebb a crl, ha kinyomja magát, akkor akár 1-2 cm-rel is több lehett.
A kérdező hozzászólása: CRL 74mm volt, ami 13 hetesnek felel meg.Én meg 12+2 voltam.ismert a fogantatás napja, de a doki ezt nehezen hitte.Én meg biztos vok benne.köszi a válaszokat.
Szia! A fogantatás napjánál fontosabb a beágyazódás napja. Mindamellett ez mégis csak egy mechnaikai mérés, amit rengeteg dolog befolyásol. Például a szonográfus személye is. lehet három pixellel kintebb kezd mérni, vagy bármi! Ultrahang csak 5-8. hét között alkalmas arra, hogy terhességi hetet + napot megállapítson pontosan, ugyanis ebben az idõszakban még genetikától függetlenül ugyanakkorák a babák. A többi csak becslés, két hét eltérés már gyanús, az alatt még belefér! Szülésznõ/Védõnõ
08.27-es vagyok. Hogy-hogy sokat? nagyobb a babád? Inkább nagyobb legyen mint kisebb:) akkor biztosan erõs és jól fejlõdik!!! Nekem is mindig nagyobb egy pár nappal, olyankor megnyugszom! Azt gondoltam hogy centikkel kisebbet mértek nálad, azért aggódsz! Minden jót!
nemigaz ! radiológián dolgozom. Pontosan lehet mérni akkoris, nemtom ezt a hülyeséget ki mondta neked....
A kérdező hozzászólása: Köszi válaszod.biztos rosszul fogalmaztam.1cm eltérés lehet-e mondjuk a CRL-nél?
A kérdező hozzászólása: Akkor azért mértek nálunk ilyen sokat.mindenkinek köszi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Van valami különbség, ha kórházban csináltatom a 12. heti UH-t vagy magánklinikán? Már több vetélésem is volt a 9. hétig és az orvosom elég alapos.

Legjobb válasz: Az elsõ babám beteg volt, és nem vették észre (kórházban). Ha megfelelõ lett volna az uh készülék, és az orvos szaktudása (pedig azt hittem nagyon jó doki) nem kellett volna szegénykémet 21 hetesen elveszítenem szüléssel, hamarabb is fájt volna a dolog, de nem így. utána nekem is volt még 3 vetélésem. Azóta van egy kisfiam, és soha nem mentem TB-s rendelésre. Inkább kifizettem egy 4D-s uh-t, utaztam 60km-ert ezért.Ne ezen múljon, inkább nem eszem egy hétig.

Az elsõ babám beteg volt, és nem vették észre (kórházban). Ha megfelelõ lett volna az uh készülék, és az orvos szaktudása (pedig azt hittem nagyon jó doki) nem kellett volna szegénykémet 21 hetesen elveszítenem szüléssel, hamarabb is fájt volna a dolog, de nem így. utána nekem is volt még 3 vetélésem. Azóta van egy kisfiam, és soha nem mentem TB-s rendelésre. Inkább kifizettem egy 4D-s uh-t, utaztam 60km-ert ezért.Ne ezen múljon, inkább nem eszem egy hétig.
Szia Semmi különbség nincs ha olyan az orvos! Én egyszer voltam ingyenes uh-n mert a dokim akkor épp nyaralt..Az egész olyan volt mintha egy gyári szalagon lennél, bemész és talán kapsz egy pár másodperces mosolyt, majd miután végre kényelembe helyezted magad már vége is a vizsgálatnak és hívják a következõ embert, jó esetbe még annyit odaszól a doki, hogy minden rendbe...én ezt tapasztaltam :( Amint a magándokim haza ért egybõl mentem hozzá uh-ra mert kész ideg voltam......2 vetélés után nekem ez nem volt megnyugtató. A magándoki más...sokkal alaposabb mert ha a 100. kérdésedet teszed fel is válaszol a dologra stb mivel fizetsz neki így bõven lehet elvárásod iránta stb, meg 2 percnél több ideje van egy emberre.

A Szent Margit kórházban a 12. heti ultrahang vizsgálaton külső uh-t csinálnak, vagy belsőt?

Köszönöm!

Legjobb válasz: a 12 hetes uh már hasi szokott lenni, nem hüvelyi.

a 12 hetes uh már hasi szokott lenni, nem hüvelyi.
A 12 hetes uh már hasi.
Én is ott voltam, és hasi uh-t csinálnak. Ha viszel -R-es DVD-t, 3000 Ft-ért kiírják a felvételt. Hosszabb, részletesebb vizsgálat és talán már engedi sejtetni a nemét. Egyébként nagyon kedvesek, én 20.-án megyek oda genetikai ultrahangra, és alig várom. :)
A kérdező hozzászólása: Hasit csináltak :) ) Igen , nagyon aranyosak voltak :) Még nem tudták hogy fiú vagy lány, de szerintem fiú! :D

Nagy baj, ha a 12. heti uh-t és ami ehhez kell a 13. héten csinálják meg? Folyt. Lent.

Egy hét múlva kéne mennem a 12. heti uh-ra, de most pénteken elutazok és csak a 13. héten tudok elmenni

Legjobb válasz: Szia! Én is 13 hetesen voltam uh-on és amit még ekkor kell.Bár én azért mert az orvos szerint még akkor voltam 12 hetes, de ez változott. Persze ráérsz akkor menni, de szerintem mielõtt elutazol a saját megnyugtatásod érdekében menj el SZTK-ra ha tudsz,nyugodtabb lesz a nyaralás!! Boldog babavárást és jó pijenést kívánok Neked!! 27 hetes kismama

Szia! Én is 13 hetesen voltam uh-on és amit még ekkor kell.Bár én azért mert az orvos szerint még akkor voltam 12 hetes, de ez változott. Persze ráérsz akkor menni, de szerintem mielõtt elutazol a saját megnyugtatásod érdekében menj el SZTK-ra ha tudsz, nyugodtabb lesz a nyaralás!! Boldog babavárást és jó pijenést kívánok Neked!! 27 hetes kismama
Ezt a kérdést én is feltettem nem túl rég. Nem baj, nekem is a 13. héten csinálták, és minden rendben volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam!:) Nagyon várjuk a párommal és a családommal a Picikét, ezért is szeretnék nyugodtan elutazni. Ha elmegyek az SZTK-ba sima uh-ra, mert itt külön van a nõgyógyászattól, akkor ott mondjam, h 11 hetes vagyok és szeretnék egy uh-t, hogy minden rendben van-e?Vagy mit mondjak?Nem voltam még SZTK-ban uh-n.
Szia! Nyugodtan menj el az SZTK-ba. Bármelyik orvoshoz bemehetsz, aki éppen rendel. Megmondod, hogy az elutazás elõtt szeretnél egy UH-ot, hogy minden rendben van e. Én SZTK-ba járok és már volt, hogy nem a saját dokimhoz mentem. Ilyenekbõl egyik orvos sem szokott gondot csinálni! Ezért vannak ott. Boldog babavárást! 22+4 km

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!