Találatok a következő kifejezésre: A 12. uh után a (27 db)

12. hét után a közeljövőben hova kell még menni? Mikor lesz a következő uh, vérvétel stb?

Most voltam a 12. heti uh-n, kellett az integrált teszthez is ugye, kérdem a dokit, hogy akkor a következ? uh-ra 4 hét múlva jöjjek, amikor a teszt második része is esedékes? Mire a válasza az volt, hogy hát nem, jönni kell el?bb is, de majd a véd?n? megmondja, mikor kell jönni. Na hát a kedves véd?n?t meg hiába kérdeztem... Hogy majd két hét múlva felhív, meg hogy az AFP, de könyörgöm, hát ha az a 16.héten van, akkor az nem 4 hét, amit eleve kérdeztem is a dokitól? Akkor most mi is van?

Legjobb válasz: Hát nem tudom, nekem nincs saját dokim, sztk s rendelésre járok:) ez a második terhességem. A 12.heti UHután a kombinált teszt volt nekem vérvétel. Ezután a 16 hetes AFP vérvétel jött a vércsoporttal együtt. A hepatitist, wassermann, toxoplasmát már 12 hét elõtt levették. Szóval a 16 hetes AFP itt felénk a védõnõhöz érkezik (márhogy az eredménye) így a 17.héten elmegyek oda. Maj annak birtokában megyek az sztk-ba 18-19.dik héten genetikai UH-ra.

Hát nem tudom, nekem nincs saját dokim, sztk s rendelésre járok:) ez a második terhességem. A 12.heti UHután a kombinált teszt volt nekem vérvétel. Ezután a 16 hetes AFP vérvétel jött a vércsoporttal együtt. A hepatitist, wassermann, toxoplasmát már 12 hét elõtt levették. Szóval a 16 hetes AFP itt felénk a védõnõhöz érkezik (márhogy az eredménye) így a 17.héten elmegyek oda. Maj annak birtokában megyek az sztk-ba 18-19.dik héten genetikai UH-ra.
Szia! Én kaptam a védõnõmtõl listát, elõkerestem, az alapján írom le: Elõzetesen: Rákszûrõ- és hüvelytisztasági vizsgálat, Belgyógyászati vizsg.(EKG), Vérképvizsg., vércsoport meghatározás, VDRL (vérbaj) szûrés vérbõl, Fogászat 12 hetesen: Down kór szûrése vérbõl, aznap hüvelyi UH vizsgálat 16 hetesen: AFP, Hepatitis B szûrés vérbõl (ennek az eredményét a védõnõhöz v. a háziorvoshoz küldik) 18 hetesen: Hasi UH vizsgálat, Nõgyógyászati vizsg.+ hüvelytisztasági vizsg. 24 hetesen: Vérképvizsg.+ terheléses vércukor vizsg. 31 hetesen: Vércsoport ellenanyagszint vizsg. 32 hetesen: Hasi UH vizsgálat, Vérkép + terheléses vércukor vizsg. 36 hetesen: NST vizsg. + hüvelytisztasági vizsg. 38 hetesen: Hasi UH vizsg. A vérvételes dolgokra mindig éhgyomorra kell menni. Terheléses vércukor vizsgálat során elõször éhgyomri vérvétel van, rá kb. fél-1 órán belül elkészül az eredménye, és, ha nem magas a vércukorszinted, 75 gramm szõlõcukrot kevernek el vízben (a cukrot gyógyszertárból neked kell beszerezni elõtte), azt kell meginnod. Ha gondolod, citrommal ízesítheted, h ne legyen olyan rossz. Miután megittad, rá 2 órával vesznek másodszor vért (120 perc), ezzel megnézik, hogy adott mennyiségû cukor hatására hogyan változik a vércukorszinted (ezért fontos, h pontosan 75 gramm legyen). Ezt csak azért írtam le, mert még az elején vagy a várandósságodnak, és nem biztos, hogy a védõnõd mindent elmondott :) Kellemes babavárást! 36 hetes kismama
Szia, Nekem szerdán volt a 12. heti genetikai UH-m, a dokim azt mondta, hogy bõ 2 hét múlva találkozzunk, hogy megnézze a méhszájat (zárt-e), és megbeszéljük az AFP-re az idõpontot. kb2 perces vizsgálat mindennel együtt. Nem magándoki.

Mi történhetett? Álpozitív tesztek mennyire gyakoriak? A mensi kimaradása után a tesztem pozitív. Az UH negatív, a vérvétel negatív. Mensi nincs továbbra sem 12 napja.

A vérvétel nem hazudik, ezzel tisztában vagyok.

Legjobb válasz: álpozitiv tesztet okozhat pl ciszta,hormonális problémák is...

álpozitiv tesztet okozhat pl ciszta, hormonális problémák is...

12 hetes leszek pár nap múlva, de a dokim még nem vizsgált meg "alulról", csak hasi UH volt. Ez normális? Igaz novemberben voltam rákszűrésen, és mondta hogy majd a 12 heti UH után lesz rákszűrés, de akkor is. Nem kellett volna megvizsgálnia?

Legjobb válasz: Nekem is csak 12 hetesen volt az elsõ hasi UH. Elõtte nem volt hüvelyi, csak a doki nyomkodta meg a hasamat.Szerintem ne izgulj! Boldog babavárást. 20 hetes kismami

Nekem is csak 12 hetesen volt az elsõ hasi UH. Elõtte nem volt hüvelyi, csak a doki nyomkodta meg a hasamat.Szerintem ne izgulj! Boldog babavárást. 20 hetes kismami
En havonta jarok magandokihoz, 24 hetes vagyok eddig meg nem vizsgalt meg alulrol..
Mit jelent az alulról való vizsgálat? Azt sem tudod, hogy a CG-d mennyi? Pedig ezt a papírodra vagy a kiskönyvedben folyamatosan vezetnie kellene, hisz honnan tudod akkor, hogy hány cm a méhnyakad és a méhszáj? Ezek fontos dolgok. Rákszûrésen én sem voltam, mert tavaly novemberben csináltak nekem. Amúgy engem eddig mindig alkalommal megvizsgált alulról is, szóval megnézte, hogy a méhszáj mekkora, méhnyak nem nyílt-e ki. 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nekem nem voltak ilyenek. Hüvelyi vizsgálatra gondoltam. Eddig egy darab hasi UH volt, meg terhesgondozáson voltam, de ennyi. A kiskönyvet még csak múlt héten kaptam meg.
ha ez vigasztal, én a 35. hetet töltöttem be, és a terhességem alatt egyetlen egyszer sem vizsgált az orvosom hüvelyi úton. Amíg nincsen panaszod, görcsöd, semmid, addig nem túrkál, mert sok kismamát zavar a dolog. Nekem ezt mondta. A szervezet jelezni fog mindent, és ha odafigyelek és megbeszélek mindent az orvossal, õ pontosan fogja tudni, hogy mi mekkora és mennyire nyitott. Persze biztosan vannak más gondolkodású orvosok, de õszintén szólva engem kicsit sem zavar, hogy nem "túrkál" bennem havonta. minden probléma nélkül túlvagyok a 35 héten így is!


Csak a 12. heti uh után megkezdeni a vizsgálatokat nem késő?

A 8.heti uh. után már azt hittem az orvosom elküld a véd?n?höz és egyéb vizsgálatokra. Azt mondta ráérünk a 12.uh után... Ti mikor kezdtétek a vizsgálatokat?

Legjobb válasz: Nem tudom, milyen vizsgálatokra gondolsz, de nekem a 12. uh elõtt volt 3-4 uh-om, és egy vérvételem 11+5 hetesen és ennyi.

Nem tudom, milyen vizsgálatokra gondolsz, de nekem a 12. uh elõtt volt 3-4 uh-om, és egy vérvételem 11+5 hetesen és ennyi.
Én a 8. héten voltam elõször uh-n, utána 10.en, majd 11 hét 5 naposan a tarkóredõn. 10 hetesen jelentkeztem be a védõnõhöz, vérvételre még nem küldtek, majd csak a 16. héten megyek a közp. terhesgondozóba. szerintem ez, ahány város, orvos, terhesség, annyi féle. Semmirõl nem vagy elkésve, az a lényeg, hogy jól érezd magad és a baba is fejlõdjön.
A kérdező hozzászólása: Dr. Juan.... nem tudom fejbõl a nevét, nem magyar származású. Egyébként Szekszárdon és Pakson rendel. Nekem nagyon bejött a stílusa, ahogy kommunikál... csak már vártam hogy mehetek vizsgálatokra, mint egy "igazi" kismama :) nekem 5.hetesen csak petezsák volt, 8hetesen szívhang is. Neked is lesz, biztos minden rendben van!
Én Paksra járok dokihoz 6 hetesen voltam dokinál és majd csak a 12 hetesre kell menyek.De én már voltam védõ nõnél.Laborba, belgyógyászaton.Pedig azt sem tudom, hogy a babának van e szívhangja ez nagyon zavar.Kihez jársz?
Én pont így vagyok mint te és éppen most akartam feltenni ezt a kérdést, de megelõztél. Voltam a 6. héten majd a 8. héten uh, megkérdeztem a dokit mikor menjek el a védõnõhöz, de azt mondta elég lesz a 12. hét után. A 12. heti uh kell mennem és addig semmi. De akkor megnyugodtam, mert nem vagyok egyedül. Talán egy dokihoz járunk?!?!?!
Hát én 8hetesen, mert 6hetesen megállapították a terhességet, aztán jöttek az ünnepek, és után jártam mindenhova. 35hetes km
hát igen. Legtöbb helyen a kiskönyvet a 12 hét körül adják ki. A válasz a miértre pofon egyszerû:a 12 hétig bármi történhet. Fölöslegesen ne dolgozzanak a kiskönyvel, adminisztrációval......sajna ez van. A kötelezõ a 12 heti, elõtte csak a terhességet állapítják meg, de kórháztól függ minden.
Én 6 hetesen voltam elõször a nõdokimnál, amikor UH-val megnézte az embriot. Ez pont dec. elején volt, mondta, hogy most csak pihenjek, készüljek az ünnepekre, ne foglalkozzak másal, és január elején várt újra. Akkor a 11. hétben megnézte újra a bébit és onnan kezdtek felpörögni az események. 1 héttel késõbb 12. heti UH és már mondta, hogy vegyem fel a védõnõmmel a kapcsolatot, amit gyorsan elintéztem, így még meg sem száradt a pecsét a kiskönyvemben és már mentem is vele a 12. heti UH-ra. Utána mindig mondta a védõnõm és a nõgyógyász is, hogy mikor és hova menjek... 1 hét múlva pedig talán kibújik a kis macink..:) üdv: 39 hetes km
A kérdező hozzászólása: köszi.... a vérvételre, súly mérésre, kiskönyvre, védõnõre, stb... gondolok. uh.-m volt 5 hetesen és most 8 hetesen is, de a 12 heti u.h.-ig nem kaptam semmilyen feladatot :(
A kérdező hozzászólása: Én Szekszárdon járok dokihoz. Egyébként nagyon szimpatikus, laza, rendesen tájékoztat... Csak mindenki azt mesélte eddig, hogy a 8.héten már agyon vizsgálták. Fel lehet ezt pozitívan is fogni... ha valami bizonytalansága lett volna, biztos elküld vizsgálatokra. azt hittem legalább a súlyomat leméri valaki pontosan, nem az otthoni pontatlan mérleggel kinlódok... így azt sem fogom tudni hogy az elsõ trimeszterben mennyit híztam pontosan. hát ez van. örüljünk neki hogy eddig minden rendben :)
Az orvos azt mondta, megkímél attól, hogy 2x kelljen elmennem vérvételre, ezért egyszerre mentem a kombináltra és a 8 hetes-re is.
A kötelezõ vizsgálatok a 12. heti uh után kezdõdnek. A védõnõhöz elmehetsz nyugodtan, ott vérnyomást, súlyt, vizeletet vizsgálnak, plusz legalább meglesz a kis könyved is. 32 h km
Nekem is 12 hetesen kezdték, máshol is van ilyen szokás. Én voltam 5, 7 hetesen uh-n. 12ik heti uh, meg vérvétel, vizelet. 13 hetesen kaptam könyvet és megyek terhesgondozásra elõször.

Baj, ha csak a 12. heti uh (ami a 13. héten lesz) után megyek védőnőhöz és laborba?

Legjobb válasz: Nem baj. Én is akkorra kaptam idõpontot. a 12. heti uh-kor 12+5 leszek a vérvételen már majdnem 13 még nem tudom melyik nap megyünk.

Nem baj. Én is akkorra kaptam idõpontot. a 12. heti uh-kor 12+5 leszek a vérvételen már majdnem 13 még nem tudom melyik nap megyünk.
A kérdező hozzászólása: Az van írva a beutalóra, én sem tudom. Biztos cukrot néznek :(
A kérdező hozzászólása: Logikus lenne külön labor, de nem hiszem, h itt van :( Köszi a választ!!
A kérdező hozzászólása: OK, köszi.
16.08-as vagyok, túl egy terhességen, szülésen, és soha, egyetlen vérvételre sem kellett éhgyomorra mennem. Innen vettem az információmat. Ezek szerint ritka kivételnek számít ez, bár itt felénk ez egyáltalán nem meglepõ, így természetes. Mivel olyan értékeket általában nem néznek, amihez éhgyomri állapot kéne, így továbbra sem értem, miért kell éhgyomorra menni pl. egy vércsoport-meghatározáshoz vagy egy Hepatitis B-szûréshez, vagy a Down-teszthez. Vérképet az elsõ és utolsó alkalommal néztek (hgb és hct is), de akkor sem kellett éhgyomorra mennem, cukorteszt meg a 26. hét körül van, ha jól emlékszem, és nekem is egy órával vérvétel elõtt kellett ennem.
Én úgy mentem a vérvételre, hogy nekem azt mondta a védõnõ, hogy elõtte egy órával egyek egy zsemlét és egy pohár tejet. Nekem nem kellett éhgyomorral menni.
Én a 14. héten voltam a védõnõnél elõször, akkor kaptam a kiskönyvet is. Addigra már rég túl voltam a vérvételen, és a 12. heti uh-on is. Senki nem csinált problémát belõle. A laboreredményeket a védõnõ vezette be a könyvembe, nem csinált õ sem ügyet belõle, hogy késõn mentem hozzá. Azt én sem értem, hogy miért írta valaki, hogy terhesen nincs éhgyomros labor, mert szinte mind az. Eleve a cukorterhelés is éhgyomros, sõt, ott a két vérvétel között még el telik 2 óra, amikor nem ehetsz, nem ihatsz semmit. A toxo és az ellenanyag teszt azt hiszem, amire nem kell éhgyomrosra menni. A legtöbb helyen a terhes labor külön van emiatt a sima labortól, hogy ne kelljen a kismamáknak "szenvedniük" az alatt az idõ alatt, amíg a sorukra várnak.
A kérdező hozzászólása: Tudom, h ez várható :( De akkor hányjam össze a labort?
16.08. ezt ki mondta neked, hogy egyik vérvételre sem kell éhgyomorra menni?Mindegyikre úgy kell... Amúgy ezt kórháza válogatja ezek szerint, ugyanis nálunk csak úgy adtak(adnak)beutalót, ha mutatom a kiskönyvemet.(igaz nálunk a kórházban kell beutalót kérni, máshol a háziorvos/védõnõ is adhat) Amúgy meg ha csak a rosszullétek miatt halogatod, akkor sajna ki kell ábrándítsalak, ami sokakra igaz, nem biztos, hogy rád is az lesz(bár szurkolok), de én pl a 16. hétig hánytam.
A kérdező hozzászólása: Akkor minden labor más.. Jó nektek, h direkt ennetek kellett :)
Én pont az elsõ ultrahang és vérvétel után látogattam meg elõször a védõnõt, a kórházban senki nem kereste rajtam a kiskönyvet. Csak azt nem értem, miért kell éhgyomorra menned??? Terhesen - elvileg - nincs olyan vérvétel, amire éhgyomorra kellene menni.
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi :) Akkor én sem fogom elsietni, fõleg, h nagyon rosszul vagyok mostanság, nem szívesen megyek sehova. 11 hetes vagyok pont ma.
A kérdező hozzászólása: Én 13+1 hetes leszek. Ezen a vizsgálaton nem kérik más a kiskönyvet? _Neked már van?
A kérdező hozzászólása: máR
De, kérik. Az alapján tudod ugyanis hivatalosan a terhességed bizonyítani. Menj el védõnõhöz minél hamarabb :) A vérvétellel viszont ráérsz utána is.
Én személyes okokból (nem lustaság) csak nagyon késõn, félidõn túl jutottam el a védõnõhöz, nem volt baj. Ha kérték a kiskönyvet, mondtam, hogy még nincs, és kész. Ha megvannak a leletek, utólag is be lehet írni mindent. Viszont a labort nem érdemes halogatni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen, a labor hasznos. Csak 8-ra éhgyomorra odamenni hányós kismamaként.. emiatt halogatom :S
Nincs még kiskönyvem nálunk utolag másolnak be mindent. 1. v.
A kérdező hozzászólása: Hány hetes vagy?
11+5. Még nincs könyvem. elözö gyerekkel a 14. héten kaptam kiskönyvet. Itt nem csinálnak gondot belõle.
Nem kellett direkt ennünk.:) Egyszerûen csak ehettünk. De természetesen nem mentem éhgyomorra, úgy sokkal rosszabb. Biztos, hogy labora válogatja, kitartás az éhgyomri vérvételhez!:)

A 12. heti ultrahang után tényleg csak a 18. héten van Uh? Azt már a fogadott orvos csinálja?

Legjobb válasz: Igen, 4 kötelezõ uh van. 12 hét 18-20 hét 30-32 hét 36 hét

Igen, 4 kötelezõ uh van. 12 hét 18-20 hét 30-32 hét 36 hét
igen, de nekem már a 12. hetit is õ csinálta, sõt a legelsõt is.
ez orvosfüggõ, én már 2-szer láttam az enyémet :-) pedig még csak 10 hetes, természetesen magánrendelésen
4 kötelezõ van, ahogy az elsõ írta. Az én orvosom szerencsére, már csak a pénztárcám kímélése okán is, tartotta magát a protokollhoz. Ja és 12 hetit is õ csinálta. Én egyébként nem is vagyok híve az ultrahangozásnak. Plusz egy !D-s volt. Aztán kész.
De jo nektek! Angliaban csak 2 kotelezo UH van, egy a 12. heten, a masik meg a 20.heten. :(
Nekem egyiket sem a fogadott dokim csinálta, több szem többet lát alapon(persze õ is csinált UH vizsgálatokat)2 gyerekes anyuka
Nálunk (Gyöngyösön) nem a doki csinálja, hanem a szonográfus. Nagyon jól képzett szakemberek. Én most vagyok 15 hetes, voltam a 12 hetes genetikain és kaptam idõpontot a 18 hetes genetikaira. A héten megyek a dokimhoz, meg fogom tõle kérdezni, hogy akkor a 16 hetes kimarad-e, vagy attól ugyanúgy menjek-e.
16 hetesen nincs ultrahang

Létezik az, hogy miután megállapították ultrahangon, hogy 6 hetes élő terhességem van, a következő alkalommal csak a 12 hetes UH után kíván látni az orvos?

Ez mennyire normális dolog? Semmit nem mondott, hogy ekkor meg akkor menjek, hanem csak közölte, hogy kérjek id?pontot a 12 hetesre. Ja, annyit azért mondott, hogy mehetek a véd?n?khöz...

Legjobb válasz: Ez így van.Adott gondolom egy papírt,hpgy élõ magzatod van,és szeretnéd megtartani,és vegyen godozásba.Aztán elmész hozzá.Majd a 12 heti UH jön.Ez így megy rendjén a legtöbb esetben.Nekünk is így volt.

Ez így van.Adott gondolom egy papírt, hpgy élõ magzatod van, és szeretnéd megtartani, és vegyen godozásba.Aztán elmész hozzá.Majd a 12 heti UH jön.Ez így megy rendjén a legtöbb esetben.Nekünk is így volt.
5 hetes terhes voltam, amikor Uh-gal megnézett a dokim. Nekem választott dokim volt és én hozzá 4 hetente jártam az utolsó két hónapban pedig 3 hetente.UH vizsgálatot minden alkalommal csinált, én örültem ennek. Bár tudom, hogy a terhesség alatt csak 3 kötelezõ van, azért engem ez a többszöri UH mindig megnyugtatott!
Szia!Nekem 4 hetesen megállapította a terhességet a rendelõjében, majd pár nap múlva az ultrahangon.A következõ vizsgálatra (UH) 12 hetesen kellett mennem szintén a kórházba hozzá, majd 16 hetesen a rendelõbe!Ott is van UH, így azzal is megnézett nagy örömömre!:) Ez teljesen normális!Nekem is el kellett mennem közben a védõnõhöz, ahol vérvételre küldtek, vizeletet néztek, stb... Eleinte 8 hétig nem is látott, de azt mondta nem kell túlzásba vinni!:)
Szia szerintem se aggód, hiszen dokihoz(ultrahangra) csak 4 alkalommal kell menned egészséges terhesség esetén!12 hetesen, 18 hetesen, 30-31hetesen, és 38 hetesen! Én a 18 hetes után alig birtam kivárni a 30 heteset!A védõnõhöz pedig csak egy hónapban egyszer kell mennem mert ha nincs semmi gond akkor fölösleges! gratula a babóhoz! 37hetes kismama
Szia! Ne aggódj, én ugyan így voltam, 6 hetes terhesség megállapítása után, 12.héten hívott vissza az orvos. Igaz nekem az uh-ot szonográfus csinálja, és én magamtól elmentem 8 hetesen is, mert szerettem volna hallani a szívhangot, de az orvoshoz, csak a 12 hetes uh után mentem vissza.
Szia! Én védönövel megvártam a 12 hetes ultrahangot mert elsö 2 baba elment korábban szerintem kérj idöpontot korábbra igy legalább megnyugszol hogy minden rendben.A második babámnál 3 hete már elhalt mikor 12 hetes uhra mentem és doki közölte hogy 9 hetesen elhalt jobb szerintem sürübben menni elején. Most 10 naponta voltam mert Ultrogestant irt fel. 21 hetes kismami
Számomra nem annyira normális... Én 7 hetesen voltam elõször, beutaltak védõnõhöz és ekkor már megkaptam a beutalókat a laborba is(vér, vizelet...). Az eredményekkel visszakellett mennem hozzá a 10. héten, ekkor kaptam meg a beutalót az uh.-ra. Talán kérdezd meg az asszisztensét, és is többnyire vele kommunikálok beutaló ügyekben. Minden jót!
én is 5-6 hetes voltam, amikor megállapították a terhességet. engem is kb. 1 hónapra rá rendelt vissza, de én úgy gondoltam, az túl sokára lesz, kértem, hogy addig még egyszer nézzen meg, akkor voltam 8 hetes. azóta voltam még egyszer 11 hetesen, akkor kaptam a beutalót a 12. heti uh-ra + genetikai vérvételre. Ha nem kérem külön, engem sem nézett volna meg, de az az igazság, hogy nem bírtam volna annyit várni, tudnom kellett, hogy szépen fejlõdik, minden rendben...
En amikor voltam kiderult, h 5 hetes kismama vagyok, es csak 1 honap mulvara rendelt vissza az orvosom, akiben teljesen megbizom. Engem gondolom, h csak utana kuld el vedonohoz, mert sajnos sok olyan esetet hallottam, h az elso harom honapban elveszitettek a babat, gondolom ezert van ez. Nagyon gratulalok a babadhoz 9 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: A papírt megkaptam, de nem mondta, hogy a védõnõk után is menjek vissza hozzá... Kértem idõpontot, és megyek is a védõnõkhöz. Tehát õ legközelebb csak a 12 hetes eredménnyel a kezemben fog látni...
Szia igen ez normális!:) A védönö ad általában beutalokat is az orvoshoz csak havonta kell járni vagy ahogy Ö jonak látja! Vizsgálni sem fog mindig hüvelyileg mert ha sürün vizsgál az is növeli a vetélést késöbb pedig a koraszülést! Ne aggodj a védönö mindig tájékoztatni fog mindenröl!:)

Van, aki két helyre is megy UH-ra pl. a 12. heti UH miatt? Pl elmegy a kórházba, ahol szülni fog meg egy maszek helyre, mint pl Istenhegyi úti Centrum?

Legjobb válasz: minek két helyre menni??? ha normál uh-t akarsz, akkor teljesen felesleges, ha 3/4d-t is szeretnél, akkor menj maszekhoz

minek két helyre menni??? ha normál uh-t akarsz, akkor teljesen felesleges, ha 3/4d-t is szeretnél, akkor menj maszekhoz
Mi két helyen voltunk, mert a 12. hetit sztk alapon 18 másodperc alatt végezték el és enyhén szólva nem volt megnyugtató ez a gyorsaság. én még azt se fogtam föl, hogy a gyermekem van a képen, már vége is volt. A doki aznap 14 kismamát nézett meg 32 perc alatt. Ebben öltözés, papírozás, aláírás, minden benne volt. azóta kiderült, hoyg ez nem csak aznap történik így ebben a kórházban, hanem sajnos jóformán minden nap :-((( de ez kicsit off volt, bocs
Igen, Én elmentem a kórházira is, meg elmenetem rá 2 napra a genetikára is, és ott is megnéztek. Ugyanezt eljátszottam a 12, és 18 heti UH-nál is. De ha nem lehetett volna, akkor is elmegyek egy másik maszekhoz! Biztos ami tuti. :-) Nekm már volt "hibás" terhességem...sajnos. Minden jót!
A 18 hetes genetikai uh-on én is két helyen voltam.
18.11 ez az ÁEK ugye?

12. hetes UH után legközelebb csak a 20. hetes UH-ra kaptam időpontot. Nincs fogadott orvosom. Nem lesz baj, ha közben nem megyek vizsgálatra?

Én egy kicsit aggódok. Végül is ez 8 hét.

Legjobb válasz: Szia! A terheség alatt elvileg 4-szer kell menni UH-vizsgálatra. Nyugi nem lesz baj ez igy teljesen normális.

Szia! A terheség alatt elvileg 4-szer kell menni UH-vizsgálatra. Nyugi nem lesz baj ez igy teljesen normális.
Ha bármi gondod, kételyed, kérdésed van, nyugodtan menj el a nõgyógyászhoz az SZTK-ba vagy a terhesgondozóba. A védõnõ is sokat tud és segít.
Hát ez valóban sok idõ, de ha nincs panaszod, akkor nem érdemes ezen aggódnod.
Szia Szerintem a 18.héten kellen menni a genetikai Uh-ra, bár az szokott csúszni. HA valami baj van , vagy úgy érzed h nem stimmel valami akkor menj el dokihoz. Amúgy ha minden ok, nem baj hogy addig nem mész. Bár még a 16. héten kell csináltati az afp vizsgálatot....ami egy vérvétel, majd annak az eredményével a 18.heti Uh! De ondolom ezeket az idõpontokat megmondták neked!!! Boldog babavárást 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, egy kicsit megnyugodtam. A 16. hetes AFP-re már van idõpontom.
en is paraztam, hogy a 18.heti genetikai ultrahangomat 20 hetesen es 5 naposan fogjak csinalni, de a dokinom megnyugtatott.. azert a 16. heten ugye lesz vérvételed??
20 hetesen még belefér az idõpont.Nekem van orvosom, mégsem csinál gyakrabban uh-t, ugyanannyit mint bárki másnak.Azt olvastam a 20. hétig egyformán fejlõdnek a babák.

A 12. heti uh-t a betöltött 12 hét után kell megcsinálni, vagy a 12. héten, azaz 11 hetes és pár naposan?

Legjobb válasz: inkább töltsd be, de az se baj ha 11hét 4 naposan mész mondjuk

inkább töltsd be, de az se baj ha 11hét 4 naposan mész mondjuk
A kérdező hozzászólása: Hétfõi nap a hétforduló, és a dokim a szerdai vagy pénteki napot javasolta, mert akkor kevesen vannak az uh-n. õ szabin lesz, tehát nem tudok utána menni hozzá, de azt nem mondta hogy töltsem be, vagy elõtte héten. én meg csak most gondolkozok rajta. Mivel genetikai uh. azért gondolom nem mindegy az idõpont.
Nálunk be kell tölteni a 12 hetet, elõzõ terhességemnél 11+4 napon mentem és elküldtek hogy menjek vissza egy hét múlva.Én holnap megyek 12+2 naposan :-)
Inkább várd meg a betöltött 12. hetet, fõleg ha kisebb a magzatod, az enyém 12 hetesen, 11hét 2 napnak felelt meg, így én pont uh szerint 12 hetesen voltam, amikor menzi szerint majdnem 13 hetes voltam
mensi szerint 13 hetes voltam amikor mentem, a baba akkor felelt meg 11+4 hetesnek, így még elõbb is mentem a méretre mint kellett volna. a következõre már méret szerint 19 hetesen kell mennem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!