Találatok a következő kifejezésre: A 12. az UH-on (43 db)

Igaz, h a 12. heti UH-on 1 cm-t nem tudnak elmérni, mert az már sok? Szóval csak ennél kevesebbet lehetséges?

Legjobb válasz: A crl minden babánál más. Van egy intervallum,és ezen belül megfelel a mérete a 12. heti terhességnek. Nekem a 2 terhességnél 2 különbözõ crl volt, pedig egynemûek. a 12 hetes uh-on a tarkóredõ a fontos, ennek az értéknek kell jónak lennie! Ha nem így értetted a kérdést, ahogy én válaszoltam, akkor bocsi!

A crl minden babánál más. Van egy intervallum, és ezen belül megfelel a mérete a 12. heti terhességnek. Nekem a 2 terhességnél 2 különbözõ crl volt, pedig egynemûek. a 12 hetes uh-on a tarkóredõ a fontos, ennek az értéknek kell jónak lennie! Ha nem így értetted a kérdést, ahogy én válaszoltam, akkor bocsi!
Nem elmérésrõl van szó, hanem a baba helyzetérõl, ha összegömbölyödve fekszik, akkor kevesebb a crl, ha kinyomja magát, akkor akár 1-2 cm-rel is több lehett.
A kérdező hozzászólása: CRL 74mm volt, ami 13 hetesnek felel meg.Én meg 12+2 voltam.ismert a fogantatás napja, de a doki ezt nehezen hitte.Én meg biztos vok benne.köszi a válaszokat.
Szia! A fogantatás napjánál fontosabb a beágyazódás napja. Mindamellett ez mégis csak egy mechnaikai mérés, amit rengeteg dolog befolyásol. Például a szonográfus személye is. lehet három pixellel kintebb kezd mérni, vagy bármi! Ultrahang csak 5-8. hét között alkalmas arra, hogy terhességi hetet + napot megállapítson pontosan, ugyanis ebben az idõszakban még genetikától függetlenül ugyanakkorák a babák. A többi csak becslés, két hét eltérés már gyanús, az alatt még belefér! Szülésznõ/Védõnõ
08.27-es vagyok. Hogy-hogy sokat? nagyobb a babád? Inkább nagyobb legyen mint kisebb:) akkor biztosan erõs és jól fejlõdik!!! Nekem is mindig nagyobb egy pár nappal, olyankor megnyugszom! Azt gondoltam hogy centikkel kisebbet mértek nálad, azért aggódsz! Minden jót!
nemigaz ! radiológián dolgozom. Pontosan lehet mérni akkoris, nemtom ezt a hülyeséget ki mondta neked....
A kérdező hozzászólása: Köszi válaszod.biztos rosszul fogalmaztam.1cm eltérés lehet-e mondjuk a CRL-nél?
A kérdező hozzászólása: Akkor azért mértek nálunk ilyen sokat.mindenkinek köszi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

A belgyógyászaton mit csinálnak? Elküldött a dokim.12 hetes multam. Kérhetem hogy csinaljon uh-t is? Mert mikor voltam a 12 hetes uh-on ott nem adtak képet azt mondtak a belgyogyászaton van egyedül olyan gép ahol nyomtatni tudnak képet.

Legjobb válasz: Nálunk csak vérnyomást mért,EKGt nézett és körbehallgatott fonendoszkóppal.Ennyi.Ja és megkérdezte hogy jól vagyok-e... Az egész 10 perc volt.

Nálunk csak vérnyomást mért, EKGt nézett és körbehallgatott fonendoszkóppal.Ennyi.Ja és megkérdezte hogy jól vagyok-e... Az egész 10 perc volt.
Ugyanaz mint az elõzõ. Pont ezt csinálták nekem is és ennyi ideig. Miért csinálna neked egy belgyógyász uh-t??? Kicsit fura egy kérdés.
Nekem a házidokim végezte a belgyógyászati vizsgálatot: vérnyomást mért, és EKG. Ennyi. Nekem videót adtak a 12.uh-n, persze fizetni kellett érte! De a belgyógyászat nem nézi a babát, az a te állapotodat ellenõrzi, vagyis ha jól érzed magad, kapsz egy pecsétet, hogy minden ok! Ha van probléma, akkor van további lépés gondolom... de a kicsirõl csak az uh-t végzõ orvos ad képet utána, ha nem felejtesz el kérni, és van papírja...
Nem jellemzõ, hogy a belgyogyászaton képet osztogatnak a kicsirõl.Ha csinál hasi uh-át(nállunk nem szoktak)esetleg akkor ragadd meg az alkalmat és kérdezd meg.Az orvosomtol én sem kaptam.Elõszõr lefényképeztem a telefonommal a monitort, de mostmár van egy szép képem is, voltam 4D-én.

A 16. héten is van uh? Ma voltam a 12. heti uh-on, és azt mondta a dokim, hogy legközelebb a 16. héten menjek. Vagy csak azért hív, mert fogadott orvosom?

Legjobb válasz: Nem tudom nekem volt a 12hetes utána meg a 18-20hetes.Pedig nekem is fogadott az orvosom.Üdv 30hetes kismama

Nem tudom nekem volt a 12hetes utána meg a 18-20hetes.Pedig nekem is fogadott az orvosom.Üdv 30hetes kismama
UH a 19.héten lesz. Az orvoshoz minden hónapban 1x el kell menni, átbeszélitek a kérdéseidet, a leleteidet, és megvizsgálja a méhszájadat.
Nekem a 12. héten volt UH, aztán a 16. héten vissza kellett mennem, de csak azért, mert volt egy vérömlenyem és 4 hét fekvés után rámnézett, UH volt, hogy oké-e minden és most megyek majd megint 2 hét múlva a 18. heti genetikai UH-ra, szóval orvosa válogatja és az enyém is magándoki!
Ha kiírta az afp vizsgálatot, ami a 16 héten van, akkor csak az erdményekkel kell visszamenned, ami kb 2 hét, mire megjönnek a leletek , 18-19 hetes leszel akkor.Mindenképp várd meg az eredményt, ne fizess neki feleslegesen, a babónak nem lesz semmi baja addig.
Én is menni fogok. 13-14 hetes vagyok. Én úgy értelmeztem, hogy 16-18 hét között csinálják meg az UH-t + az afp-t. Ez utobbihoz szoktak kérni UH által meghatározott terhességi kort (mármint, hogy mekkorának felel meg a Babád). Az UH-t sem kötelezõ a 18 héten, fõleg ha õk is kérik a kormeghatározást egyuttal akkor csinálják meg az UH-t is. Ez is ilyen genetikai UH. Sokkal alaposabban nézik meg. Több méretet vizsgálnak, szerveket, csontozodást, végtagokat, hosszukat stb. Éppen ezért, hogy ne kelljen 2x menni, nekem is úgy a 17 hét körülre kérték, hogy menjek. Lehet, hogy neked is így gondolták. De kérdezz rá a dokidnál telefonon, vagy az aszisztensnél. Mert ha így gondolta azért jobb lenne nem rögtön a 16 hétnél elmenni.


A 12 hetes uh-on azt mondta a doki, hogy a méhlepény a hátsó falon tapadt. A 18-20hetes genetikai uh-n meg azt, hogy a lepénytapadás a mellső falon. Van ennek valami jelentősége?

Ha igen mi?

Legjobb válasz: Nemrég volt egy egyanilyen kérdés... A hátul tapadt lepény a legideálisabb, az elöl tapadtnak önmagában nincs jelentõsége, csak ha lent van és esetleg eléri a méhszájat. Figyelni fogják a lepény helyét, ahogy nõ a méh, nem lesz probléma. Szerintem mindig kérdezz rá az orvosnál, megnyugtató válaszokat fog adni. Jó babavárást!

Nemrég volt egy egyanilyen kérdés... A hátul tapadt lepény a legideálisabb, az elöl tapadtnak önmagában nincs jelentõsége, csak ha lent van és esetleg eléri a méhszájat. Figyelni fogják a lepény helyét, ahogy nõ a méh, nem lesz probléma. Szerintem mindig kérdezz rá az orvosnál, megnyugtató válaszokat fog adni. Jó babavárást!
Elvileg a lepény nem vándorol, mármint egyik oldalról a másikra. Fura :-) Igazából nincs jelentõsége. Azért kérdezz rá a következõ ultrahangon, csak hogy tudd, amúgy tényleg semmi gáz.
nekem is a redõ 2.2 mm volt. Jók az adatok!
Nyaki redõ..:) normálisak:)

Kinek volt a 12 hetes UH-on vastag redő, aztán genetikai vizsgálaton mi derült ki? Egészségesen született a baba, ha negatív volt az eredmény?

Legjobb válasz: 2,8as NT, amniocentézis negatív a vizsgált kromoszóma-rendellenességekre. Még nem születette meg. AFP 0,48MOM volt

2, 8as NT, amniocentézis negatív a vizsgált kromoszóma-rendellenességekre. Még nem születette meg. AFP 0, 48MOM volt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Annyira izgulok, nekem méhlepényvizsgálat lesz kerek 13 hetesen.
Mennyi lett a tarkoredo? Ne izgulj, minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: 3, 7 mm lett.
Szia! Én most hétfõn voltam 12. heti uh-n, 3.6 mm-es tarkóredõt mértek. Másnap visszarendeltek magzatboholy mintavételre, de elõtte csináltak megint uh-t és ott 3 mm-t mértek, úgyhogy nem tudom melyiknek higgyek. 12-én lesz meg az eredmény, de addig megõrülök ebben a bizonytalanságban.
A kérdező hozzászólása: Nálam sajno baj volt, ma vették el :(
Nagyon sajnálom!!! Nekem a Bajcsyba a szonográfus csaj elõszõr 1, 7mm mondott aztán mondta, h írjunk be 2, 1 mm. Meg ilyesztett, mert õ már úgy kezdte, h beteg lesz a babám, jobban járok ha meg sem szülöm..... el mendtem nõdokihoz, mutattam neki az eredményt , azt mondta 3 mm tökéletes. Az afp eredményem :30, 06 MOM : 0, 84 Izgulok, mert holnap megyek uhra!!
elõzõ vagyok, Korrigált AFP MOM 1, 6 Van egy 3 éves egészséges fiam. 23 éves 21 hetes kismami
Nem lesz baja. Örülj, hogy ilyen alapos a dokid!!!!
Normális. A rákszûrést mindenkinél elvégzik a terhesség elején. Ne aggódj. ;)
Így van, ahogy a 2. írta. Mindenkinél csinálnak a terhesség elején.
Ne aggodj! Örülj neki, hogy megnézik. Ilyenkor szoktak mintát venni klamidiára is. Az fontos a pici szempontjából. Boldog babavárást!
Igen, akinek nincs egy éven belül elvégzett rákszûrése, annak megcsinálják. (Elvileg évente kellene csinálni.) Bár az én doki nem a 12. hanem a 16. héten csinálta, azt mondta, hogy akkor jobb a baba miatt.
Nálunk már az elsõ vizsgálaton (7. hét) látták, hogy ikrek, illetve két szívhangot hallott az orvos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tényleg abszurd lenne, ha nem vennék észre, de nem értem miért kell leoltani rögtön a másikat! Ha idegesített a kérdés, nem kell válaszolni! A többieknek nagyon köszi!
8 . héten nem látta a doki, pedig én erõsködtem, mert annyira erõs volt bennem az érzés, hogy ketten vannak. Nem talál csak egyet, 3 hét múlva visszahívott és akkor rögtön kettõtt látott :)
Barátnõmnek csak 12 hetesen 4D vették észre hogy ketten vannak (egypetéjûek). Még az orvos sem értette, hogy akkor most mi van? (pedig elõtte is ehhez az orvoshoz járt és nagyon jó szonográfus). Szóval extrém esetben elképzelhetõ, de tényleg max a 12. hétig "bújkálhat" a tesó szerintem. Amúgy mindkét terhességemnél extra nagy hasam volt, nem volt iker egyik sem, viszont 4 kilóval születtek, lehet neked is szimplán nagy babád van, vagy mellesõ fali a méhlepényed vagy kicsivel több a magzatvized, vagy egyszerûen csak ilyen alkat vagy. Szóval nyugi, tuti 1 baba van:)
Biztos, hogy csak egy baba van. Már a 6-7. héten kiderül az ikerterhesség, de kizárt, hogy a 12. hetin nem veszik észre. Nekem is mondták már, hogy akkora a hasam, mintha ikrek lennének, mert tényleg nagy, de egy babó van : )...
Az, hogy a párodnak van ikertesója, nem befolyásolja azt, hogy neked hány petesejted érik meg, vagy, hogy a te méhedben kettéosztódik e a megtermékenyített petesejt. Nem lehetséges, hogy ne vegyék észre. Nekem a 7. héten már egyértelmû volt, hogy ikrek. Sok mindentõl lehet nagyobb a pocakod, de kapásból észre nem vett ikrekre gondolni, elég nagy butaság.
Hát nem tudom, azért akármilyen fejlett is a tudomány, hallani még ilyen esetekrõl, de nagyon-nagyon ritkán, és számomra is elég hihetetlen, hogy még elõfordulhat. Nekem akkora hasam van, h 22 hetesen 30, 25 hetesen 33 hetesnek tippelték, szóval mindig jó 2 hónappal(!) nagyobbnak, pedig a testalkatom átlagos.
Kedves 3-as, valószínûleg elsõ gyereke lesz a kérdezõnek (mint ahogy sokunknak) szóval nemhinném, hogy egybõl "fikázódni" kéne... Elsõ terhességnél amúgy is sok "hülyeségre" gondol az ember....
Ne haragudj, de ez képtelenség. Már a legelsõ UH-n látszik, hogy hány petezsák fejlõdik, nem hogy a 12 hetesen, ahol már azt vizsgálják, hogy mindene megvan-e a gyereknek. Gondolod, hogy meg tudják mérni a tarkóredõ vastagságát, de azt nem veszik észre, hogy két gyerek van odabenn?
Én csak arról tudok nyilatkozni, hogy nekem akkora pocakom volt ennyi idõsen (meg még most is), hogy rendszeresen megkérdezik, hogy hányan vannak odabent, pedig csak 1 kisfiú lakik bent:) Szóval ha "extra nagy" a hasad, az még nem feltétlenül ikerterhesség. Jah igen, és most jutott eszembe, javaslom a 4D-s UH-t (persze csak ha megtehetitek) szuperjó dolog, és ott nincs olyan amit ne látnának. Ha kell, és pesti vagy, javaslom a 4D Ultrahang Centert, nem drágák és nagyon ottvannak szakmailag:) Jó babavárást! 25+2 hkm
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem 11 hetesen derült ki, hogy ikreket várok (egypetéjûek lettek). Elõtte 6 hetesen voltam, és akkor még csak egy szívhang volt, egy kis pulzálás, én is láttam a monitoron. A 12 hetes UH-on viszont már mindenképp ki kell derülnie szerintem, hisz akkor már kapálóznak a kezükkel-lábukkal, még ha egyik takarásban van kicsit, akkor is rögtön látszódnia kell. Az egyes terhességemnél is hatalmas hasam volt egyébként, nemcsak az ikreknél. Azt még hozzátenném, hogy én min. három olyan apukáról tudok, akinek ikertesója van, és neki is ikrei lettek, szóval ennyit arról, hogy csak nõi ágon öröklõdhet. Nálunk senki nem volt iker, csak a férjem távoli rokonságában voltak egypetéjûek, de még ez sem feltétlenül számít. Jó babavárást, jó egészséget nektek, kérdezõ!

Baj lehet az, ha a 12. heti UH-on a hólyagtelítődés nem látszódik?

Ma voltam UH-on és ezt mondta a doki,de nem f?zött hozzá semmit.Akkor nem baj?

Legjobb válasz: Istenem... Természetesen nem a te hólyagodról van szó, hanem a babádéról. Ugyanúgy, ahogy nézik a gyomortelítõdést is. Szintén a babádét! Ha lenne tennivaló, mondta volna az orvos.

Persze hogy a baba holyagját nézik nem a tiédet ilyenkor nézik hogy müködnek e a belsö szervek ha iszik a magzat vizböl akkor pisil és az a jo.Nem hiszem hogy baj lenne csak szolt volna az orvos. 33hkm
Bocs, nem "mindig" hanem...nem tudom... Nem tudom minek írtam oda, hogy "mindig", sztornó! :p
:D Ez aranyos! A baba hólyagját nézik nem az anyukáét. :D Biztos mondták volna ha baj van. szerintem az lehet, hogy mindig pont akkor pisilte ki magát és ezért volt üres a hólyagja.
Istenem... Természetesen nem a te hólyagodról van szó, hanem a babádéról. Ugyanúgy, ahogy nézik a gyomortelítõdést is. Szintén a babádét! Ha lenne tennivaló, mondta volna az orvos.
húgyhólyagod na...nem tudok irni:)
azt jelenti, h nem volt tele a hyugholyagod pisivel... javasolják h teli holyaggal menj uh-ra(ne pisilj elötte) mert akkor a hólyag elõrébb nyomja a méhet s jobban látszik az uh.:) nincs baj:D
Nem a baba hójagját nézik!Úgy van, ahogy az elsõ válaszoló írta!Szerintem nem volt elég a fél liter folyadék, vagy nem tellt el elég idõ a vizsgálatig miután megittad és nem volt idelye átalakulni pisivé!Én 2 hete voltam UH-on, a doki azt mondta, hogy vizsgálat elõtt 1 órával igyak legalább 1l folyadékot.Mire bejutottam a vizsgálóba már majdnem bepisiltem, de így legalább rendesen tele volt a hólyagom!:) Barátnõmnek volt olyen, hogy az orvos kiküldte, hogy igyon még valamit és menjen vissza fél óra múlva, mert nem volt teli a hólyag és nem tudta megcsinálni a vizsgálatot!
Persze hogy nem baj ha üres volt azt jelenti hogy mûködik, vagyis kiürítette ha tele van és nem ürül vagy csak félig az már baj.De nyugi olvass utána írd be a keresõben azt hogy hólyagtelítõdés nem látható és nézd meg hány kismamának írták ezt.
A kérdező hozzászólása: De akkor most biztos nem baj, hogy nem volt telítõdve?
Sziasztok! A baba hólyagját nézik, a mamáét minek is néznék, a 12.hetes elsõ genetikai uh-on??? :-))))) Nálunk a doktornõ mutatta is, hogy ott a teli hólyagja a picinek. :)
6.válaszoló vagyok. Annak a kedves butácska válaszolónak üzenem aki mindenkit "letizennyolcévesezett", hogy 30 éves vagyok és a második gyerekemet várom. Inkább maradj csendben és ne nevettesd ki magad ha ennyire nem tudod mi újság van! Szerinted egy terhességi ultrahangon az anyuka húgyhólyagját nézegetik, hogy vajon anyukának kell-e pisilni vagy nem pisilni?? :) Nekem van egy szonográfus rokonom és Õ is jót virult ezen. Köszi, hogy felvidítottál. :O 12 hetesen már réges régen van húgyhólyagja a babának, azt nézik természetesen mert abból ki lehet szúrni, hogy mûködik-e a vese pl. Nekem a 12hetes genetikai uh-n mindkét gyerekem nemét is megmondták (pedig az egyik lány a másik fiú) mert már azt is látni lehet.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, én is úgy tudom, hogy a baba hólyagját nézik.De akkor nincs probléma, megnyugodtam!
És még ennyit hozzá füznék internetröl másolom be: 12. hét: Magzat: Hossza 80 mm, súlya 15 gramm Az agya intenzíven tovább fejlõdött. Szervezete már tud vizeletet kiválasztani, melyet a magzatvízbe ürít. Ultrahang vizsgálaton ez már látható és az is, hogy mozgatja a végtagjait. A szeme még csukva marad egy ideig, míg a retina teljesen kifejlõdik.
Kedves utolsó 32 éves 34 hetes kismama vagyok. Ne okoskodj ha nem vagy biztos a dolgodban a 12 hetes uh már genetikai ultrahang és direkt felhívtam a kedvedért a szülésznõmet meg az orvosomat, ilyenkor nézik elõször a belsõszervek mûködését, gyomor, hólyag , hasfal, köldök, a csöves-csontok fejeltségét, gerincet.A hólyag telítõdés valószínû azért nem volt látható ezt is az orvos mondta mert elõtte pisilt a kicsike és nem várta meg az orvos amíg újból megtelik.Nekem is anno mutatták 4d-n hogy látni hogy üres aztán mivel 30percig néztük azt is láttam mikor lett megint tele.:) Nyugodj meg de hívd fel te is az orvosod ha van, ha nincs bízz az enyémben.
ur isten...kérdezzetek már meg egy orvost könyörgöm! az anya hólyagjáról van szó a 12 hetes uh-on még csak!!!!! az elsõ 2 válaszolonak van igaza!olvassatok utána akár....sok okos 18éves...pfff...ha nem tudod legalább ne adj hülyeség választ...
A kérdező hozzászólása: De az én hólyagom teli volt, mert elõtte ittam fél liter üdítõt.Egyébként én úgy tudom, hogy a babának a hólyagját nézik.
Szia! Semmi baj, az jó jel, ha ûriti!!!! Minden rendben. :-) Nálunk sem volt baj azzal, amikor teli volt, valószínû utána pisilt :)
nekem a 13. héten 80%-ra mondták , hogy fiú, be is jött
Nekem akkor lányt tippeltek! Kisfiút várok! A 18. hetin már 100%-ra látszott!
Nekem a 12. uh-n az Istenhegyin kislányt mondott Bátorfi doki és bejött!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!