Találatok a következő kifejezésre: A 12. Uh nem (148 db)

Mehetek a 12. heti uh-ra 11+3 naposan vagy be kell töltenem a 12. hetet? Nem küldenek el hogy menjek vissza máskor?

Legjobb válasz: Ne aggódj! Nálam egyáltalán nem volt biztos, hogy mikor fogant a baba, csak megközelítõleg tudta a doki megmondani a 10. héten. (nem a peteéréskor, hanem utána 9 nappal fogant, mint késõbb kiderült.)Elmentem a 12. heti uh-ra, amin kiderült, hogy csak 11 hét 3, max 4 napos vagyok. Megmértek, a doki azt mondta, hogy minden rendben és ennyi. Egyébként nagyon jól mért akkor, azóta pontosan úgy fejlõdik, ahogy akkor mért. Lehet, hogy az uh. nálad is változtatni fog a terhességi idõn. 18 hetes km

Ne aggódj! Nálam egyáltalán nem volt biztos, hogy mikor fogant a baba, csak megközelítõleg tudta a doki megmondani a 10. héten. (nem a peteéréskor, hanem utána 9 nappal fogant, mint késõbb kiderült.)Elmentem a 12. heti uh-ra, amin kiderült, hogy csak 11 hét 3, max 4 napos vagyok. Megmértek, a doki azt mondta, hogy minden rendben és ennyi. Egyébként nagyon jól mért akkor, azóta pontosan úgy fejlõdik, ahogy akkor mért. Lehet, hogy az uh. nálad is változtatni fog a terhességi idõn. 18 hetes km
Nem. A 12. heti uh-t (a tarkoredo meres miatt) a betoltott 11 hetes terhessegi kortol a 13 hetes 6 napos korig lehet megcsinalni. Ezen belul mindenhol ugyanolyan megbizhato.
A 2. valaszolo vagyok. visszaolvastam es pontositok. A nemleges valaszt a 2. kerdesedre adtam, tehat hogy nem kuldenek-e el, az elso kerdesre tehat igen a valaszom. Csak nem akartam, hogy elso nekifutasra valaki rosszul ertelmezze...

Kismamik, kinek mondták meg a baba nemét a 12. uh. -n? Vagy esetleg ismerősötökét? Bejött?

Csak kíváncsiság. Én kedden megyek, 12+2 hetesen, és érdekelne a véleményetek! Sztk.-ban voltatok? Rendes volt az ultrahangos n?? Félek,h. flegmázni fog, vagy nem lesz alapos, vagy rögtön az lesz a válasza, h. ilyenkor még nem látszik a neme. Persze nem leszek elkeseredve, ha nem látszk még, csak olyan kíváncsiak vagyunk. :) Debreceni klinikára járok. Err?l esetleg van valami tapasztalat?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a debreceni klinikán csinálták a 12 hetes Uh-t, én rákérdeztem a szonográfusra, akkor õ azt mondta, hogy 70%-ban fiú. A 18 hetesen pedig 100% volt, a kis drágám rögtön a fütyijével "dicsekedett", mert az volt az elsõ amit a képernyõn láttunk. Egyébként a klinikán lévõ dolgozók közül nem mindegyik kedves (32 hetes UH tapasztalatok alapján). Nekem szerencsém volt, mert egy Angéla nevezetû hölgyhöz kerültem 2x is. Õ érti a dolgát. Üdv: 35 hetes km

Szia! Nekem a debreceni klinikán csinálták a 12 hetes Uh-t, én rákérdeztem a szonográfusra, akkor õ azt mondta, hogy 70%-ban fiú. A 18 hetesen pedig 100% volt, a kis drágám rögtön a fütyijével "dicsekedett", mert az volt az elsõ amit a képernyõn láttunk. Egyébként a klinikán lévõ dolgozók közül nem mindegyik kedves (32 hetes UH tapasztalatok alapján). Nekem szerencsém volt, mert egy Angéla nevezetû hölgyhöz kerültem 2x is. Õ érti a dolgát. Üdv: 35 hetes km
Szia! Nekünk a 12 hetesen 95%ra mondták hogy kisfiú, és a 32 hetesig folyamatosan! Akkor már szépen látszott a méhe!Hát mikor ezt kimondta a doki azt hittem leesem az ágyról! most 6, 5 hós a kislányom! :)
Nekem egy öreg uh gépen, 12. héten látta a doki, hogy fiú. Még van 4-5 hetem, eddig nem változott:)
Nekem a 18 hetesen mondták, hogy fiú, aztán 25 hetesen kiderült, hogy lány :) Szóval még késõbb is tévedhetnek. Nekem azt mondta a dokim, hogy régen a 30. hét elõtt meg se mondták e miatt, mert elõtte még elég rizikós. Nekem a téves "diagnózost" nem is ez a dokim mondta, hanem szonográfus, amikor a doki épp nem volt bent, mire bejött, már nem látta a kukit, nem tudta megerõsíteni, de én azt hittem, csak elfordult a baba, így hetekig kisfiút vártunk. Bár érdekes, mert ezek alatt a hetek alatt megálmodtam, hogy mégis lány lesz :) Pedig én inkább fiút szerettem volna, mégis ilyet álmodtam. De persze most már teljesen mindegy, a kislányunk gyönyörû és imádnivaló.
12 hetesen 4D-n 100%-ra mondták hogy kislány. Majd végig tutira mondták, mindig mutogatta magát a lányom. Tényleg kislány, már 8, 5 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon a válaszokat, kedden majd megírom, h. mit mondtak.:)
Elsõnek üzenem, én is a klinikára jártam és nekem a 18. heti uh-on mondták 100%-ra, hogy kisfiú és bejött. Amúgy Angéla tényleg nagyon érti a dolgát és még normális is. Nem tudom, hogy hamarabb láttak volna e valamit, mert mi a 18. hétig nem is kérdeztünk rá a nemére.
Szia!Akkor mi egyidõsek vagyunk én hétfõn megyek a 12 hetesre!Én magándokihoz megyek én is megszeretném tudni a nemét!Mi kislányt szeretnénk jobban de mindegy, mert már nagyon várjuk :-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok a babám már 61mm, és mindene szépen fejlõdik! Nagyon jó volt látni. A nemét sajnos még nem lehetett megmondani. Viszont meglepõdtem, mert hasi uh volt, és mindenütt azt mondták, h. még hüvelyi lesz!

A héten megyek a 12. uh-ra. Mennyi esély van arra hogy látják a nemét? Kérdezzem vagy mondják? Annyira szeretném már tudni.

Járt már így vki akinek megmondták?

Legjobb válasz: 12 hetesen nem hiszem, hogy látni fogják. estleg a 18. hetin.

12 hetesen nem hiszem, hogy látni fogják. estleg a 18. hetin.
Nagyon kicsi az esely.En 4D re jarok havonta, 13, 16, 21 hetesen voltam eddig nem latta hogy mi is van a laba kozott.Nagyon remelem jovoheten 26 hetesen mar csak kiderul..
Szia!Én is úgy olvastam, hogy egy avatottabb szem - egy gyakorlott orvos - már meg tudja állapítani a baba nemét ebben a korban is.Azért nem törvényszerû, hogy mindenki megtudja...irigylem õket. :) Nem ááám, nálunk például nem is esett szó ilyesmirõl, mert annál sokkal izgatottabbak voltunk :) Az elõttem szólók szerint is legjobb lenne rákérdezned, hátha... Üdv:17+3 mami
Én 16 hetesen rákérdeztem, és azt mondta az orvos, hogy még pici ahhoz, talán a 18. hetin meg tudja mondani!
Én is reménykedtem, hogy látni fogják, de nem így lett. Állítólag a 13. héttõl lehet megkülönböztetnie a nõi és a férfi nemiszerveket. Most, a 15. héten megyünk 4D-re, remélem azon már látni fogják.
Nekem viszont megmondták a 12. heti uh-on hogy fiam lesz és tényleg az lett. Igaz én nem kérdeztem rá, de a doki egybõl olyan határozottan állította, hogy még én is meglepõdtem. Kérdezz rá nyugodtan maximum nem fogják tudni megmondani.
A 12.héten már igaz, hogy kialakult a neme, de még nem látható ultrahangon. Majd a 19. hetin. Nekem sajnos akkor sem tudták megmondani.
A 12. héten még nagyon bizonytalan! Nekünk is azt mondták, h. fiúnak látszik, aztán utána folyamatosan lánynak nézték. Most a 34. héten még mindig lány!
A kérdező hozzászólása: A neten olvastam hogy kialakul a külsõ nemiszerv is, és megkülönböztethetõ:) http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://www.ehd.org/fla.. A 15. video. Vagy ez ritka?
szia. én 18 hetesen kérdeztem, de akkor nem mutatta magát a picurka, aztán 25 hetesen derült ki, hogy kisfiunk lesz. Szerintem 12 hetesen még annyira kicsike, hogy nem valószínû, hogy látják. Ettõl persze rákérdezhetsz.
Akkor még szerintem is kicsi az esély... Légy türelmes! Ha megmondják, még akkor sem tuti, pont most hallottam egy anyukáról, akinek végig lányt mondtak és született egy fia... Nekem a 21. héten volt 4D, ott mondták 98%-ra, hogy lány. Még nem élem bele magam, állítólag még elõkerülhet a fütyije... :D

Szerintetek ha a 12. UHn Hajdú Krisztina 70%ra mondta, hogy a babánk kislány, akkor a 18. hetin érhet meglepetés, vagy ő azért nem hibázik?

Legjobb válasz: Szerintem õ csak akkor mondja meg a baba nemét ha biztos benne. Nekünk mindkét kislányt õ állapította meg elõször. A másodiknak alig 3 mpre látta csak mi van a lába között, de azóta más is megerõsítette, hogy tényleg kislány. Szóval vérprofi! Én mindig elhittem neki, amit mond.

Szerintem õ csak akkor mondja meg a baba nemét ha biztos benne. Nekünk mindkét kislányt õ állapította meg elõször. A másodiknak alig 3 mpre látta csak mi van a lába között, de azóta más is megerõsítette, hogy tényleg kislány. Szóval vérprofi! Én mindig elhittem neki, amit mond.
A kérdező hozzászólása: De jó! Nagyon köszi, hogy írtál :) Csak annyira beleéltük már magunkat. Természetesen mindegy, hogy pici lány, vagy kisfiú; de jó mielõbb tudni és úgy készülni :)
Bocsi, nem kötözködni akarok, de ha 70%-ra mondta, akkor bizony érhetnek még meglepetések. A 70 ugyanis nem 100.
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudom, 100%ra sosem mondják, csak ha kibújt :)
Az Istenhegyin, ahol te is jártál, a 18. hetin biztosat mondanak. Sõt annyira jó a gépük, hogy te magad is látni fogod, hogy fiú, vagy lány. Tapasztalatból írom, a 18. héten mindkettõnél én magam megmondtam, mielõtt a doktornõ megszólalt volna. A 12. héten nekem mindkettõt kislánynak mondta, pedig a második fiú.
Mi is nála voltunk, és nekünk is 70%-ra mondta hogy kiscsaj. Még mindig az, bár még nem bújt ki. 39+6 hkm
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Nagyon köszönöm a válaszod, annyira örülök, hogy ezt írtad :) Boldog babavárást
5-ös válaszoló, akinél a 2. fiú lett, a 12. héten Hajdú Krisztina mondott kislányt? Csak mert a 13. héten õ nekem lányt mondott, a 16. héten a saját dokim meg fiút (és én is láttam a lába közvmit, ami nem köldökzsinór), és nem tudom, hogy a 13. hét korai volt még, és emiatt tévedhetett-e a doktornõ...
12+3 hetesen nekem tutira lányt mondott, 20 hetesen voltam 4d-n máshol és akkora fütyi volt hogy csakna. nem kérdeztem de õ mondta hogy ez lány nem az lett

Kedves férjem az ő kis laikus agyával nem érti, vagyis nem ugy értelmezi a terhességi heteimet, ahogy kéne. Õ teljesen úgy gondolja h a 12. UH-n már a valodi méretet adják meg nem a mensitől. Hogy magyarázzam el?

És most sajna ott tartunk,hogy nem biztos abban h ? az apa.

Legjobb válasz: Zárkozott ilyen dolgokra.Olyan szép is lehetne ez a terhesség,eddig hál égnek minden rendben,de nem.Nekem már most fáj h nem vesz tudomást a babarol,pedig még csak a hasamba van.Vajon elmulik ez a ketelye valaha?

Találtam egy jót: http://www.babaszoba.hu ezen az oldalon ha rámentek a "kalkulátorok" menüpontra, klasszul le van írva, merre hány méter + van kalkulátor is. Ha ezt nem érti meg, akkor nem is akarja megérteni.
A kérdező hozzászólása: Zárkozott ilyen dolgokra.Olyan szép is lehetne ez a terhesség, eddig hál égnek minden rendben, de nem.Nekem már most fáj h nem vesz tudomást a babarol, pedig még csak a hasamba van.Vajon elmulik ez a ketelye valaha?
A kérdező hozzászólása: Igen már a végsõ megoldás a DNS teszt lesz.
Mondd meg neki, hogyha neked nem hisz, akkor kicsit eröltesse meg magát, és írja be gugliba, hogy pl "development biology", vagy "ember egyedfejlõdés" stb és olvasgasson kicsit utána, aztán meg hasonlítsa össze a számokat. Vagy kérdezze meg egy orvostól, vagy orvosi fórumon.
Annyira sajnálom, hogy egyes férfiak így meg tudják keseríteni a legédesebb pillanatokat! Nem igaz, hogy nem lehet annyit megérteni, hogy az utolsó menstruáció elsõ napjától számítódik és kész, és hogy a vizsgálatok is ehhez vannak igazítva. Okés, nekem is fura volt ezeket hallani a dokitól, és még neten is utána olvastam (nem tudom már, hol leltem rá, de a google-be beírtam, hogy terhesség, és az egyik oldalon tök jól el volt magyarázva az egész). Talán mutass neki egy ilyet, de aztán fölösleges harcolni folyton. Gyanús, hogy nem is akarja megérteni ezt az egészet. Nehogy már te bizonygass folyton, vegye a fáradtságot, hogy egyáltalán bízzon benned, s utána járjon magától a témának.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megprobálom vele elolvastatni! De én már feladtam minden reményt.
Sziasztok, sajnálkozva olvasom itt, hogy a férfiak milyenek tudnak lenni. a fafejû a legenyhébb kifejezés azt hiszem... Kedves kérdezõ, meséld el neki az én esetem, talán egy kicsit belátja, hogy a baba méretébõl nem 100%ig lehet következtetni a korára. Én inszeminációval estem teherbe, elõtte gyógyszeresen idéztek elõ peteérést, és beavatkozás elõtt 36 órával tüszõrepesztõt kaptam. Tehát nálunk a fogantatás napja nem hogy száz, de 10000 százalék. És a múlt héten pénteken az én kis 10 hetes és pár napos babókám pont akkora volt, amekkorának másfél héttel késõbb kellett volna lennie. Nevettük is az orvosommal, hogy ha nem lenne fix a fogantatás, már most is át lehetne számolni a kort. Remélem, tudtam valamennyire segíteni! Mindenkinek boldog babavárást!
Nálunk már a második baba, és nem tudom elmagyarázni a páromnak a terhességi hetek számolását, õ is azon agyal h nem is õ az apa.....nem tudja megérteni a plusz 2hetet, meg h nem az együttlét idejétõl számolják, hanem az utsó mensitõl....már felajánlottam neki, ha meg lesz a baba, csináltassunk dns tesztet...meg h jöjjön be a dokihoz velem, és elmagyarázza, de nem akarja...
A kérdező hozzászólása: Már csaltam h jöjjön UH-ra, ott lesz az orvosom és bármit megkérdezhet tõle errõl.Már nagyon el vagyok keseredve, mert most ugy csinál mintha nem lennék terhes.Pedig nagyon szeretett volna babat.
Elkeserítõ, hogy egy férfit úgy kell csalogatni az utrahangra. Mi magánklinikára járunk, ahol nem csak az ultrahangnál lehet ott a párom, hanem minden egyes vizsgálatnál. Õ azt mondja, hogy egy vizsgálatot sem hagyna ki, mert a mi babánkról van szó, és Õ nem akkor lesz apuka amikor megszületik a baba, hanem már most is az. Valahogy meg kéne értetni a pároddal, hogy ez egy közös kaland, amin igenis részt kell vennie. És nem gyanusítgatni kell, hanem tájékozódni, és melletted állni. Szorítok, hogy rendezõdjön a helyzet!
szerintem nyom egy ideget a pici, amit kajálás után mégjobban nyom, de azért említsd meg a dokidnak.

Az normális, ha a 12. heti uh-t hasi és nem hüvelyi uh-val csinálják? Mennyire megbízható a hasi uh?

Legjobb válasz: Azért nem csinálnak a 12 héttõl kezdve hüvelyi Uh-ot, mert már a a babád túl nagy és nem férne rá a képernyõre! A sima hasi UH-ggal sokkal pontosabb képet kap a babádról a dokid. Talán még azért sem csinálnak hüvelyi UH-ot, mert nehogy valamilyen fertõzést elkapjál... De ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Egyébként a hasi Uh pont ugyanolyan mint a hüvelyi, csak a vizsgélófej más; a gép ugyanaz marad!

Azért nem csinálnak a 12 héttõl kezdve hüvelyi Uh-ot, mert már a a babád túl nagy és nem férne rá a képernyõre! A sima hasi UH-ggal sokkal pontosabb képet kap a babádról a dokid. Talán még azért sem csinálnak hüvelyi UH-ot, mert nehogy valamilyen fertõzést elkapjál... De ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Egyébként a hasi Uh pont ugyanolyan mint a hüvelyi, csak a vizsgélófej más; a gép ugyanaz marad!
Teljesen normális.A 12.héten a nyaki redõt mérik(Down-kór szûrése) a babának és általában akkor csinálnak hüvelyit ha nem úgy fekszik a baba, hogy ezt lássák.Nem az számít, hogy mivel csinálják, hanem hogy milyen szakember csinálja.Magában a hasi megbízható.
Abszolút normális, nekem is így csinálták. A hüvelyi semmivel sem pontosabb, mindössze kórház vallogatja...
Szia! Nekem a 12.heti vizsgálatnál azt mondta a doki, hogy azért csinál hasit, mert vékony vagyok.
A kérdező hozzászólása: hát én meg nem vagyok vékony...sajnos:)

12 hetes uh-al kapcsolatban: Az orvosom (magánrendelésről) a helyi szakrendelésre utalt be, hogy a 12. heti uh-ot elvégezzék. Ilyenkor tapintásos vizsgálatra is számítsak, vagy a méhszájat nem nézik? És hasi uh-ot, vagy hüvelyit csinálnak?

Ne nézzetek hülyének, nyilván az eredmény a fontos, és nem ezek az apróságok, csak nem szívesen "tárulkozom fel" vadidegen orvos el?tt. Hétf?n megyek, és szeretném tudni, mire készüljek lélekben.

Legjobb válasz: Nekem csak hasi uh-ot csináltak,de ha nem látszik jól a baba(pl vastagabb a hasfalad akkor lehet hüvelyi uh-is),muszáj mert a tarkóredõt ilyenkor mérik down-kór kizárására.Tapintásos nekem nem volt azt csak panasz esetén végzik,ugy tudom.Nekem azt mondta a dokim h nem tesz jót az a sok kézi hüvelyi vizsgálat,ezért mellõzik,ha nincs rá ok.

Nekem csak hasi uh-ot csináltak, de ha nem látszik jól a baba(pl vastagabb a hasfalad akkor lehet hüvelyi uh-is), muszáj mert a tarkóredõt ilyenkor mérik down-kór kizárására.Tapintásos nekem nem volt azt csak panasz esetén végzik, ugy tudom.Nekem azt mondta a dokim h nem tesz jót az a sok kézi hüvelyi vizsgálat, ezért mellõzik, ha nincs rá ok.
Nálunk csak hasi uh-ot csinálnak a 12 hetes vizsgálatnál. Amúgy kézzel a doki vizsgál minden hónapban.
Az ultrahangos orvos csak az Uh vizsgálatot végzi el , ami legtöbbször hasi. Biztosan nem nézi a méhszájad stb... Az majd a nõgyógyászod dolga.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, igazából nem hiszem, hogy itt külön van uh-os orvos, mert simán az sztk-ba kell mennem a nõgyógyászatra. Sok helyen olvastam a neten, hogy a 12. héten legtöbbször még hüvelyi uh-ot csinálnak, ezért is vagyok kíváncsi a tapasztalataitokra.
Szia! Mi pont ma voltunk a 12. heti genetikai UH-n. A dokim nézte hüvelyivel, aztán hasival is és megint hüvelyivel, mert mindig szembõl volt a Picikénk, aki már tök sokat nõtt :-))) Olyan kis édes volt a kis lába, keze... mocorgott, aztán meg bealudt és nem volt hajlandó oldalra fordulni, így nem sikerült megmérni a tarkóredõt...hétfõn megyünk újra! Szóval nálam volt vegyesen .. az elsõ UH-m 7 hetesen volt, hüvelyi, aztán 10, 5 hetesen egy hasi és most is mindkettõ ... nálunk az a gyakorlat, hogy a 12. héten a genetikai mindenképp hüvelyi, ha elõtte már volt hasi akkor is! Sok sikert! Jó babavárást! 12 + 5 hetes pocis :-)
A kérdező hozzászólása: Neked is köszi a választ, azt hiszem, akkor azzal kell számolnom, hogy bármi lehet. A saját orvosom nekem is csinált hüvelyi uh-t, a 7. és a 10. héten, nem is magától a hüvelyi uh-tól idegenkedem, hanem az idegen orvostól. Neked is boldog babavárást!
Szia!Én Orosházára járok és magán dokim van.A 12. hetit nekem is a szakrendelõben csinálják, de nekem bejön az orvosom és õ fogja megnézni.Nálatok nem szokták ezt megtenni?Itt a 12. uh-t hüvelyen keresztül nézik. Én is hétfõn megyek, leírod majd az eredményed??? :) Minden jót!

12 hetes leszek pár nap múlva, de a dokim még nem vizsgált meg "alulról", csak hasi UH volt. Ez normális? Igaz novemberben voltam rákszűrésen, és mondta hogy majd a 12 heti UH után lesz rákszűrés, de akkor is. Nem kellett volna megvizsgálnia?

Legjobb válasz: Nekem is csak 12 hetesen volt az elsõ hasi UH. Elõtte nem volt hüvelyi, csak a doki nyomkodta meg a hasamat.Szerintem ne izgulj! Boldog babavárást. 20 hetes kismami

Nekem is csak 12 hetesen volt az elsõ hasi UH. Elõtte nem volt hüvelyi, csak a doki nyomkodta meg a hasamat.Szerintem ne izgulj! Boldog babavárást. 20 hetes kismami
En havonta jarok magandokihoz, 24 hetes vagyok eddig meg nem vizsgalt meg alulrol..
Mit jelent az alulról való vizsgálat? Azt sem tudod, hogy a CG-d mennyi? Pedig ezt a papírodra vagy a kiskönyvedben folyamatosan vezetnie kellene, hisz honnan tudod akkor, hogy hány cm a méhnyakad és a méhszáj? Ezek fontos dolgok. Rákszûrésen én sem voltam, mert tavaly novemberben csináltak nekem. Amúgy engem eddig mindig alkalommal megvizsgált alulról is, szóval megnézte, hogy a méhszáj mekkora, méhnyak nem nyílt-e ki. 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nekem nem voltak ilyenek. Hüvelyi vizsgálatra gondoltam. Eddig egy darab hasi UH volt, meg terhesgondozáson voltam, de ennyi. A kiskönyvet még csak múlt héten kaptam meg.
ha ez vigasztal, én a 35. hetet töltöttem be, és a terhességem alatt egyetlen egyszer sem vizsgált az orvosom hüvelyi úton. Amíg nincsen panaszod, görcsöd, semmid, addig nem túrkál, mert sok kismamát zavar a dolog. Nekem ezt mondta. A szervezet jelezni fog mindent, és ha odafigyelek és megbeszélek mindent az orvossal, õ pontosan fogja tudni, hogy mi mekkora és mennyire nyitott. Persze biztosan vannak más gondolkodású orvosok, de õszintén szólva engem kicsit sem zavar, hogy nem "túrkál" bennem havonta. minden probléma nélkül túlvagyok a 35 héten így is!

Az fl. Rövidités az mit jelent? Nekem a 12. ik heti uh. On, ez nem szerepel, vagyis nem irtak rá semmit, ez okozhat valami genetikai rendellenessséget?

Legjobb válasz: az FL az a femur hossz vagyis a combcsont hossza. A 12 hetes UH-n általában nem szokták még leírni. Majd utána a 18 hetes UH-tól kezdve viszont már mindig mérik azt is :) semmit se jelent hogy nem mérték, nekem egyik babámnál se mérték 12 hetesen.

az FL az a femur hossz vagyis a combcsont hossza. A 12 hetes UH-n általában nem szokták még leírni. Majd utána a 18 hetes UH-tól kezdve viszont már mindig mérik azt is :) semmit se jelent hogy nem mérték, nekem egyik babámnál se mérték 12 hetesen.
A kérdező hozzászólása: biztos?mert akkor megnyugszok, csak ideges voltam, mert a 12-ik heti kombinált teszten, azaz vérvételen rossz eredmény jött ki.de az uh.az tuti jo.
Szia! Nekem a 3. terhességem a mostani. Mindegyiknél mérték 12 hetesen is a comb csontot. Ekkor már a bpd is mérik, a fl-t is. A crl helyett nézik ezeket, mert így követik nyomon a növekedést. Az, hogy nem írtak rá semmit, nem jelenti, hogy gen.rendellenesség van a babánál. Volt, hogy nálam sem írtak méretet, simán elfelejtették, és otthon vettem csak észre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!