Találatok a következő kifejezésre: A 12. UH-n, hogy (41 db)

Kedves férjem az ő kis laikus agyával nem érti, vagyis nem ugy értelmezi a terhességi heteimet, ahogy kéne. Õ teljesen úgy gondolja h a 12. UH-n már a valodi méretet adják meg nem a mensitől. Hogy magyarázzam el?

És most sajna ott tartunk,hogy nem biztos abban h ? az apa.

Legjobb válasz: Zárkozott ilyen dolgokra.Olyan szép is lehetne ez a terhesség,eddig hál égnek minden rendben,de nem.Nekem már most fáj h nem vesz tudomást a babarol,pedig még csak a hasamba van.Vajon elmulik ez a ketelye valaha?

Találtam egy jót: http://www.babaszoba.hu ezen az oldalon ha rámentek a "kalkulátorok" menüpontra, klasszul le van írva, merre hány méter + van kalkulátor is. Ha ezt nem érti meg, akkor nem is akarja megérteni.
A kérdező hozzászólása: Zárkozott ilyen dolgokra.Olyan szép is lehetne ez a terhesség, eddig hál égnek minden rendben, de nem.Nekem már most fáj h nem vesz tudomást a babarol, pedig még csak a hasamba van.Vajon elmulik ez a ketelye valaha?
A kérdező hozzászólása: Igen már a végsõ megoldás a DNS teszt lesz.
Mondd meg neki, hogyha neked nem hisz, akkor kicsit eröltesse meg magát, és írja be gugliba, hogy pl "development biology", vagy "ember egyedfejlõdés" stb és olvasgasson kicsit utána, aztán meg hasonlítsa össze a számokat. Vagy kérdezze meg egy orvostól, vagy orvosi fórumon.
Annyira sajnálom, hogy egyes férfiak így meg tudják keseríteni a legédesebb pillanatokat! Nem igaz, hogy nem lehet annyit megérteni, hogy az utolsó menstruáció elsõ napjától számítódik és kész, és hogy a vizsgálatok is ehhez vannak igazítva. Okés, nekem is fura volt ezeket hallani a dokitól, és még neten is utána olvastam (nem tudom már, hol leltem rá, de a google-be beírtam, hogy terhesség, és az egyik oldalon tök jól el volt magyarázva az egész). Talán mutass neki egy ilyet, de aztán fölösleges harcolni folyton. Gyanús, hogy nem is akarja megérteni ezt az egészet. Nehogy már te bizonygass folyton, vegye a fáradtságot, hogy egyáltalán bízzon benned, s utána járjon magától a témának.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megprobálom vele elolvastatni! De én már feladtam minden reményt.
Sziasztok, sajnálkozva olvasom itt, hogy a férfiak milyenek tudnak lenni. a fafejû a legenyhébb kifejezés azt hiszem... Kedves kérdezõ, meséld el neki az én esetem, talán egy kicsit belátja, hogy a baba méretébõl nem 100%ig lehet következtetni a korára. Én inszeminációval estem teherbe, elõtte gyógyszeresen idéztek elõ peteérést, és beavatkozás elõtt 36 órával tüszõrepesztõt kaptam. Tehát nálunk a fogantatás napja nem hogy száz, de 10000 százalék. És a múlt héten pénteken az én kis 10 hetes és pár napos babókám pont akkora volt, amekkorának másfél héttel késõbb kellett volna lennie. Nevettük is az orvosommal, hogy ha nem lenne fix a fogantatás, már most is át lehetne számolni a kort. Remélem, tudtam valamennyire segíteni! Mindenkinek boldog babavárást!
Nálunk már a második baba, és nem tudom elmagyarázni a páromnak a terhességi hetek számolását, õ is azon agyal h nem is õ az apa.....nem tudja megérteni a plusz 2hetet, meg h nem az együttlét idejétõl számolják, hanem az utsó mensitõl....már felajánlottam neki, ha meg lesz a baba, csináltassunk dns tesztet...meg h jöjjön be a dokihoz velem, és elmagyarázza, de nem akarja...
A kérdező hozzászólása: Már csaltam h jöjjön UH-ra, ott lesz az orvosom és bármit megkérdezhet tõle errõl.Már nagyon el vagyok keseredve, mert most ugy csinál mintha nem lennék terhes.Pedig nagyon szeretett volna babat.
Elkeserítõ, hogy egy férfit úgy kell csalogatni az utrahangra. Mi magánklinikára járunk, ahol nem csak az ultrahangnál lehet ott a párom, hanem minden egyes vizsgálatnál. Õ azt mondja, hogy egy vizsgálatot sem hagyna ki, mert a mi babánkról van szó, és Õ nem akkor lesz apuka amikor megszületik a baba, hanem már most is az. Valahogy meg kéne értetni a pároddal, hogy ez egy közös kaland, amin igenis részt kell vennie. És nem gyanusítgatni kell, hanem tájékozódni, és melletted állni. Szorítok, hogy rendezõdjön a helyzet!

Mikor a 12hetes uh-n voltam a doki azt mondta hogy már 13 hetes vagyok! Amugy meg a mensitöl számolva még csak 12 hetes! Most ha kell mennem az AFP vérvételre melyik hetet nézzem? Melyikhez viszonyitsak?

Legjobb válasz: Az AFP-re a védõnõ küld, legalábbis engem õ küldött és majd õ megmondja, melyik idõpontot nézd..de valószínû az UH alapján fogja mondani.

Az AFP-re a védõnõ küld, legalábbis engem õ küldött és majd õ megmondja, melyik idõpontot nézd..de valószínû az UH alapján fogja mondani.
Nekem is nagyobb volt a méretei alapján egy héttel. Mégis AFP-re a mensi szerinti 16.héten küldtek! Sõt az uh szerinti értékkel nálam nem is foglalkoztak soha, folyamatosan a mensi szerintit nézik! (38.hét)
Ne! Kérd meg a dokit, az uh alapján írja át! Nem mindenki a 15. napon esik teherbe, fõleg ha szabálytalan a ciklus. Az elõzõnek: nem mensi elõtt, hanem mensi után 2 héttel, és az elõtt 1 héttel.
az AFP-t a 16. és a 18. hét között kell nézni menj a 17.heten és akkor tuti
szia! nekem a 19.héten mondta, hogy 18 hetes és rákérdeztem, azt mondta, ez tájékoztató jellegû, a mérvadó a mensi. Nálad amúgy is fura, mensi elõtt nemigen lehettél babás.... szerintem számold csak a kiskönyv alapján.
az elsõ vagyok..nem a mensi elõtt lett babás...hanem a mensihez egy héttel közelebb, az viszont lehetséges..Mert a terhességi kor úgy van meghatározva hogy pl. valaki 6 hetes terhes az azt jelenti hogy 6.héttel azelõtt kezdõdött a mensije de az embrió valójában még csak 4 hete fészkelte be magát:) Szóval ha pl. mensi után egy héttel már kiszabadult egy petesejt, akkor egy héttel idõsebb az a baba, szóval éppen elképzelhetõ hogy az UH-n 13 hetesnek tûnt..
Az esetedben nem kizárt, hogy módosítani fogják a dátumot, illetve a terhességi kort, mert kb a 14. hétig elvileg lehet uh alapján. Ugyanis addig a magzat az örökölt és egyéb adottságoktól függetlenül fejlõdik a természet rendje szerint. Én külföldön élek, itt eleve az a normális, hogy az eredetileg mensi szerint meghatározott terhességi kort felülírják a 12. heti uh mérés alapján, sõt, a 12. heti uh-nak az az elsõdleges funkciója, hogy meghatározzák a kort. De Magyarországon úgy tudom, hogy nem mindegyik orvos követi ezt a módszert. A késõbb végzett uh-knak valóban nincs jelentõsége ebbõl a szempontból, mert akkor a baba már azért is lehet nagyobb, kisebb, mert olyan dolgokat örökölt, vagy mert egyik héten többet nõtt, következõ héten kevesebbet.
Az utolsó menstruáció napjától számolják, nem 2 héttel utána, hahóóó!!! Ha 10 hete volt mensid (tehát 10 hetes terhes vagy) és azt mondják 11 hetes a baba (ami csak egy méretadat), akkor nem mensi elõtt estél teherbe? ez matematika nem biológia.
Bocs!! Igazatok van, butaságot írtam!!!

Kinek mondták már meg a 12. heti UH-n hogy lányra vagy fiúcskára számíthat inkább?

Köszi el?re is

Legjobb válasz: Mi 12 hetesen mentünk 4D-re és ott tutira mondták hogy kisfiú, látszott is a kukija. Utána héten mentem a dokimhoz, azaz 13 hetesen, és õ is mondta, hogy bizony kukis a drága:) Pedig õ sima 2D-n nézte. Azóta is kisfiú:) 39 hetes kismami

Mi 12 hetesen mentünk 4D-re és ott tutira mondták hogy kisfiú, látszott is a kukija. Utána héten mentem a dokimhoz, azaz 13 hetesen, és õ is mondta, hogy bizony kukis a drága:) Pedig õ sima 2D-n nézte. Azóta is kisfiú:) 39 hetes kismami
Nekem is 12 hetesen megmondták, hogy fiú, most a 18 hetes uh.-on is ugyanazt mondták!Más- más doki uh.-ozott de mindkettõ fiút mondott!
Nekem is 12 hetes genetikai ultrahangon mondták hogy fiam lesz- persze rá kell kérdezni :) Azóta is fiam lesz, ennek már 21 hete :D
lanyt mondtak a 12 hetes ultrahangon es az is lett
12 hetesen mondta a dokim h fiu lesz.Es tenyleg az lett.
Bocsi, hogy idekontárkodok, csak nemrég olvastam, hogy ne éljük bele magunkat abba, amit esetleg a 12. heti uhun mondanak, mert a nemi szerv csak a 11-12. héten alakul ki, szóval nem egy vonalaiban tökéletesen megfestett alkotás. :)
12 hetesen 4D-n kislány 18 hetes genetikai:kislány 22 hetes genetikai: kislány 18 hetes 4D:kislány 27 hetes 4D: kislány (egyértelmûen mutatta a nuniját!!), 31 és 38 hetes 2D-s: kislány.
12.heti -kislány 16.heti -kislány holnap megyek 19.hetesen genetikai u.h.-ra és már nagyon várom hogy tényleg kislány?!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csajok!

A 12. heti UH-n, hogy történik a vizsgálat, és hogy csinálják a tarkóredő mérést?

Legjobb válasz: Szia. Nekem volt hüvelyi és hasi uh, azzal nézik meg a tarkóredõ vastagságot.

Szia. Nekem volt hüvelyi és hasi uh, azzal nézik meg a tarkóredõ vastagságot.
Nekem az volt utolsó hüvelyi UH. A babóm pont aludt, így könnyebb dolguk volt..) Boldog babavárást! 36 hetes kismami
A vizsgálat lehet hasi és hüvelyi uh-is. Lemérik az orr csontot és a nyaki csigolyákat (ez a tarkó redõ). Ez a két adat fontos ebbõl kiszûrhetõ (legalábbis valamennyire) a down rendellenesség. Boldog babavárást, 25 hetes kismama
Szia nekem is elõször hüvelyi uh-val nézték meg mert így jobban látszik a bébi!Nekem megmérte az ülõmagasságát combcsont hosszát orrcsontot felkarcsontot van-e magzatvized szívmûködését és persze a legfontosabbat a tarkóredõt ami azt hiszem a fejecskéje hátsó részén van.Azt hiszem 2.5 alatti a jó.Sõt ha úgy fordul a picur még kérdõjelekkel de a nemét is meg tudja mondani.Az enyém keze lába járt és "pattogott" a méhben.Nagyon édi volt.Remélem nem untattalak. Utána hasi uh-val is megnézte de az már nem volt olyan érdekes mert nem olyan éles a kép!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :) Vizsgálat közben nekem biztos nem mutatja meg a doki a babát, mert nem forgatható a gépe. :(
Szia, nekem is volt hüvelyi, majd hasi UH a 12. hetin. Mindkettõ nagyon nagy élmény volt, nekem a hasi is, mert oldalról annnnnnyira édi volt a babám feje! A hüvelyinél élesebb volt a kép, de ott ufószerû volt az arca. Meglátod, mekkora élmény lesz megpillantani, hogy milyen embeformájú csodálatos kis lény lakozik benned!

12 hetes uh-n, hogy csinálják a genetikai vizsgálatot? Mire számítsak?

Legjobb válasz: Nekem Szegeden hüvelyi volt.Úgy tudom hogy a legtöbb helyen még az mert így jobban látják a babót.Ez lesz az utolsó aztán már csak hasi lesz.36h

Nekem Szegeden hüvelyi volt.Úgy tudom hogy a legtöbb helyen még az mert így jobban látják a babót.Ez lesz az utolsó aztán már csak hasi lesz.36h
Nekem már hasi volt, ez sztem helyfüggõ.Én bp-en az Examed-nél voltam, kaptam DVD-t, képeket, 12E volt.
Szia!nekem Szentendrén csinálták és hüvelyi volt és alapos.Én kaptam képet róla és nagyon jó volt látni a kis drágámat:-)).de szerintem ez helyfüggõ.Boldog babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: Ha elvégezték a 12 hetes uh-t akkor egybõl meglesznek az eredmények?vagy várni kell?(down kór, nyakiredõ stb.)

A 12. heti uh. -n a "valószínűbb" hogy lányt mennyire vehetem biztosnak? Sokan voltatok akinek fiú lett? ! A doki nagyon "laposnak" látta, de nem mondta biztosra.

inkább ilyenkor magukat védig meg azzal, hogy nem mondják biztosabbra?! mert nagyon egyértelm?en látszott hogy valami hiányzik :) tudom el?fordul hogy tévednek.... de talán nem olyan gyakran?!

Legjobb válasz: Semennyire ne vedd biztosra.A 12 héten még nem lehet bizton megmondani a nemét uh-n.Nekem a 2 lányommal mindkétszer fiút mondta a 12 hetin,persze nem biztosra:-)

Semennyire ne vedd biztosra.A 12 héten még nem lehet bizton megmondani a nemét uh-n.Nekem a 2 lányommal mindkétszer fiút mondta a 12 hetin, persze nem biztosra:-)
Még egyáltalán ne éld bele magad, h. lány lesz. A 12. heti uh-n ezt még nem tudják pontosan megmondani, ez inkább csak "tipp" volt. Majd a 18. hetin már biztosabbat tudnak mondani!
semmit nem jelent, max. egy tipp így, az elején. Nekem a 22.héten derült ki.
ilyenkor könnyû összekeverni õket
Nekem fiút mondtak és az is lett) de ilyenkor még tényleg nem biztos.
Mivel a külsõ nemi jelleg a 12. héten alakul ki, ezért még megkukacosodhat. Ilyenkor még nem szoktak mondani semmit!
12. héten 99% fiút mondtak, utána lány lett belõle, úgyhogy érdemlegeset szerintem csak 18. hét után tudnak mondani.

Hány hetes terhes vagyok, ha a 12. hetei uh-n azt mondták, hogy 13 hetes, a 18 hetes genetikai uh-n pedig hogy 19 hetes?

ha ez igy halad nem tudom mikor fogok szülni

Legjobb válasz: Azt jelenti,h korábban volt peteérésed,és nem a hónap felénél,hanem elõtte ágyazódott be.Megesik.Mi majdnem egy héttel le vagyunk maradva:)Amúgy szülni,akkor fogsz,amikor majd a kicsi úgy gondolja,h itt az ideje.Amúgy tervezheted egy héttel elõbre,de majd kiderül.A hetek pontos számolása,fõleg a vizsgálatok miatt kell,és az uh-n azért mondják eg héttel idõsebbnek a picit,mert az eredmények,egy annyi idõs babának felelnek meg,ha a sokéves átlagot nézzük.

Azt jelenti, h korábban volt peteérésed, és nem a hónap felénél, hanem elõtte ágyazódott be.Megesik.Mi majdnem egy héttel le vagyunk maradva:) Amúgy szülni, akkor fogsz, amikor majd a kicsi úgy gondolja, h itt az ideje.Amúgy tervezheted egy héttel elõbre, de majd kiderül.A hetek pontos számolása, fõleg a vizsgálatok miatt kell, és az uh-n azért mondják eg héttel idõsebbnek a picit, mert az eredmények, egy annyi idõs babának felelnek meg, ha a sokéves átlagot nézzük.
Szia. Nem értem akkor ki állapította meg nálad a 12 heti terhességet ha a doki azt mondta hogy 13.Szerintem egyértelmûen a dokinak kell hinni.Ez a dolga õ jobban tisztában van vele.És ha mindekettõnél 1-el többet mondtak akkor szerintem egyértelmû hogy az.tehát most 19 hetes terhes vagy. Kellemes babavárást
Ezek csak becsült idõk, ha nem tudod a fogantatás pontos idõpontját. Az ultrahangon követik majd a fejlõdését, nekem is visszadatálták közben egy héttel, mert kevesebbet nõtt a pici, aztán újra elõre, mert meglódult... A szülés idõpontja is becsült, két hét ide vagy oda nem számít. Ne aggódj, minden rendben van, számold te is az orvosod szerint aztán kiderül késõbb... Gratulálok!
Én úgy tudom, hogy az elsõ vizsgálaton a doki az utolsó menszeszed alapján kiszámolja, majd az uh dönt, hiszen valóban elõfordul, hogy nem pont középidõben van a peteérés. Az elsõ uh kérõ papíromra nekem úgy írta rá, hogy 7-8 hét és majd ott eldöntik. És a terhesnaptért sem teljesen egyformán használják. Úgy értem, hogy legutóbb ugyanazon a napon volzam a dokinál és a védõnõnél. A doki 17 hetet írt a könyvbe, a védõnõ 16-ot. Itthon megnéztem a naptárt és aznap még valóban 16 voltam, másnap fejezõdött be a 17. hét és ugye a betöltött hét számít. Csak egy picike vonal választotta el a kettõt.

Panasz és tünetmentesen is el lehet vetélni? Volt aki csak a 12. heti UH-n tudta meg, hogy nem él a baba, de panasza nem volt?

8hetesen voltam UH-n,akkor minden rendben volt.

Legjobb válasz: Na ezt a h.lyeséget sem hallottam még. :) Pont a 12. heti UH-ig szokták a hüvelyit csinálni, mivel a hasfalon keresztül nem mindegyik UH készülék mutat meg mindent rendesen. Nekem 4, 6, 11 hetesen is hüvelyi volt. Ne izgulj, nem lesz semmi baj!

Na ezt a h.lyeséget sem hallottam még. :) Pont a 12. heti UH-ig szokták a hüvelyit csinálni, mivel a hasfalon keresztül nem mindegyik UH készülék mutat meg mindent rendesen. Nekem 4, 6, 11 hetesen is hüvelyi volt. Ne izgulj, nem lesz semmi baj!
Kösz a lepontozást, csak mert a kérdésre válaszoltam. Továbbra is fenntartom, mivel TAPASZTALATOKRA alapoztam a válaszomat, hogy igen, el lehet vetélni tünetmentesen! Ha azt írtam volna, hogy ne aggódj minden happy és ááá így nem lehet, akkor biztos 100%-ot kapok. Istenem...pfff
Az nem igaz, hogy hüvelyit csak 12héttõl szabad csinálni, nekem 6héttõl végig az volt 15hétig és semmi baja nem lett a babámnak. Sajnálom a barátnõdet válaszadó, de nem hinném h a hüvelyi uh miatt ment el neki. Itt Kecskeméten csak azt csinálnak mindenkinek 15hétig kb. Kérdezõ ilyenekre ne gondolj, ha rendben van minden minek jut ilyen az eszedbe, ezek nagyon ritka dolgok, indulj ki abból, hogy miért pont veled történnének meg. Ugyan! Gondoolj bele nemcsak a 12hétig fordulhat elõ ilyesmi akkor a 9 hónapot csak nem aggódhatod végig! Hidd el az a rendje a dolgoknak, hogy minden normálisan lezajlik és a végén megszületik a babád. Ez az átlagos és miért ne tartoznál az átlagba!
Off: Georgina! Ha a hüvelyi UH miatt baja lehetne a babának, akkor most nem szunyókálna a kiságyában a lányom. 4, 5, 6, 8, 10, 12 és 13 hetesen is csináltak, mert lombikos a babám, és ott sokszor nézik. Ha ártalmas lenne, aligha néznék ilyen sûrûen. Kedves kérdezõ! Ne izgulj, ne is gondolj semmi rosszra, mi baja lenne? Sokszor hallunk rossz történeteket, de azért az esetek nagy többségében minden rendben van a babával! Él és virul biztosan. :-)
nem lesz semmi baj, ne gondolj ilyenekre. Megvannak a tünetek, ez a lényeg, ez jó jel. (nekem pl. 2. babánál a 10. hét környékén elmúltak teljesen a negatívabb tünetek. Így is minden rendben volt)
Igen, gyakorlatilag panaszmentesen is el lehet vetélni. Nekem nem volt teljesen panaszmentes: ájulás szerû fáradtság és még több hányás.14 hetes volt. Barátnõmnek a 12. heti UH-n derült ki. Gyakorlatilag tünet nélkül, olykor-olykor mondta, hogy fáj a hasa. A tünetek, pl hányás mindkettõnknél fennállt. Nekem a mûtét után kb 2 nappal múlt el. A HCG hormon, amely részben felelõs a hányingerért/hányásért nem percek vagy órák alatt ürül ki a szervezetbõl.
igen sajnos van ilyen az egyik bnöm a 8 hetes uh miatt vetélt el mert az hüvelyi uh volt amit csak a 12 héttöl lett volna szabad elvégezni és a 13 héten tudta meg hogy 5 hete halott benne a baba (bocsi nem ijeszgetni akartalak) nyugi ha edig minden rendben volt akkor már nem hiszem hogy lehet baj
A kérdező hozzászólása: Végül is tüneteim amik voltak, vannak. (Mellfeszülés, gyomorégés, haspuffadás néha) Jövõhéten megyek 12. heti UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Nem én pontoztalak le. Én zöldet nyomtam.

Más is járt már így? 12 hetes UH-n biztosra mondta az orvos, hogy kisfiút vár, a 18 hetesen meg közölte, hogy egész biztos, hogy kislány. A végén milyen nemű baba született?

Tegnap azt is megtudtam, hogy egészséges és természetesen ez a lényeg :) Csak azért érzem magam furcsán, mert egy olyan orvoshoz járok, akinek az UH a specialitása, így mikor 100%-ra mondta 12 hetesen, hogy fiú a baba, akkor beleéltem magam, főleg hogy a családban eddig csak lányok születtek. Tegnap azt is elmondta, hogy 12 hetesen mit könnyű elnézni. Most kell egy kis idő, mire átállok. Ti hogy éreztétek magatokat egy ilyen hír után?

Legjobb válasz: Pont ezért nem kellene 12 hetesen biztosra mondani. Az én dokim is UH specialista, több szám kmrõl is küldenek hozzá anyukákat, mégis nekem csak 22 hetesen mondta biztosra a lányaimat.

Pont ezért nem kellene 12 hetesen biztosra mondani. Az én dokim is UH specialista, több szám kmrõl is küldenek hozzá anyukákat, mégis nekem csak 22 hetesen mondta biztosra a lányaimat.
Egy ismerõsömnél is így volt, a 4D-n kiderült, hogy mégis fiú, kb a 26-27. héten.
Szerintem 1-2 hét alatt átáll az ember agya egy ilyen hír után. Nyilván igen, azt is fura megemészteni, hogy elképzeled a késõbbi életeteket az adott nemû gyerkõcökkel, és utána újra kell rajzolni a történteket.:) Én hasonlóan éreztem magam, mikor közölte a doki a kisfiam után (szintén a 18. héten), hogy bizony a 2. is az.. Nekem kb 1 hét kellett, míg megszoktam a gondolatot, hogy "fiús anya" maradok, és még 1 hét, hogy örülni is tudjak neki. Most meg már ott tartok, hogy azon drukkolok, ne változzon újra, maradjon kisfiú! :) Minden jót, és jó egészséget! 22 hetes kismami
Nekünk is így volt, kislány született. :)
A kérdező hozzászólása: Az az érdekes, hogy 12 hetesen és sem kérdeztem rá, az orvos kérdezte, hogy szeretnénk-e tudni a nemét. Így már persze, hogy akartuk. Meg is mutatta UH-n, hogy hol látja, hogy fiú. Tegnap meg megmutatta, hogy hol látja, hogy lány :)
Én tegnap voltam a 12 hetes UHn, és örültem, hogy még csak nem is tippelt a doki. Akkor szeretném csak megtudni, amikor biztosat tud mondani. :) Tényleg nem jó, amikor tippelgetnek a dokik, mert beleéli abba magát a kismama...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is meglepõdtem, mikor 12 hetesen már mondta, hogy fiú. Mikor a kislányomat vártam, akkor a 18. hétig nem mondta meg a nemét. Most meg olyan biztos volt benne a 12. héten is, hogy ha neki nem hiszem el, akkor senkinek. Erre tessék :) Biztos át fogok tudni állni, igazából mindig "lányos anyukának" gondoltam magam, de azért még kell pár nap. Na meg találni egy nevet, az se lesz egyszerû :) Ha vannak még tapasztalatok, örülnék neki!
Hááát, ilyenkor még nagyon bizonytalan. Én direkt nem is kérdeztem rá akkor a 12hetesen. A 18hetes genetikai UH-n voltam, ott a doki magától mondta, hogy kisfiú. Kérdeztem, hogy ez biztos? Mondta, hogy ha nem lenne biztos nem mondaná, de a fiúkkal könnyebb a dolguk. Aztán elvoltunk a saját orvosomnál a 19-ik héten, mondtuk neki, hogy a kórházban mit mondtak, azt mondta akkor megnézzük :) És ránagyított nekünk a fütyijére :) Akkor fogok csak megnyugodni ha megyek 4D-re (25héten) , mert ott teljesen egyértelmûen fogjuk látni, hogy mije van. Várom már. 20+4hkm
Én 20 hetesen voltam UH-n.Mikor megkérdeztem a dokit, hogy a nemét lehet e tudni, csak annyi volt a válasz, kislánynak gondolja.Nemsokára megyek 4Dre, kíváncsi vagyok...Persze az egész család elkezdett rózsaszín ruhákat venni, meg lányos holmikat, pedig mondtam én nem nagyon bízok benne, hogy tényleg lány.Úgyhogy nem tudom mi lesz, ha kiderül, fiu....
12 hetesen még csak tippelni lehet, ami ugye 50-50% - nekem 14 hetes uh-on mondták, hogy kisfiú, és tényleg még én is azt hittem, hogy látom a kis pöcköt a lába között :) - aztán 18 hetesen biztos kislányt mondtak, és így is maradt, ma van egy gyönyörû 11 hónapos tündérkém :) Ne aggódj, hamar át állsz majd, nekem is kellett ki idõ, pedig nálunk kisfiú unokák már vannak, tehát inkább kislányt vártunk, de mégis, annyira bele tudtam magam élni a kisfiúba, hogy kellett pár hét, mire átálltam a kislány érkezésére :) Egyébként nem is mertem nagyon rózsaszín dolgokat vásárolni, inkább unisex színeket választottunk , hiába mondták biztosra a kislányt...
nekem is 12 hetesen azt mondtak fiu lesz, bar akkor 4D is volt, szoval lehet azzal biztosabb. remenykedem hogy tevedtek mert en annyira kislanyt szerettem volna, bar mar megbekeltem a kisfiuval is.majd csak 1 honap mulva megyek ultrahangra akkor mar biztosra kiderul.

Ma voltam a 12 hetes kötelezö uh-n! A nyaki redö 0, 90mm az jo érték? És ott mondták hogy 13 hetes vagyok nem 12. Akkor vehetem ugy hogy 13 hetes kismama vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Ha jól emlékszem nekem 1,8 volt és az jó. Szerintem tökéletes az eredményed. Amúgy mindig az UH a döntõ, úgyhogy 13 hetes vagy gratulálok. 25 hetes pocis

Szia! Ha jól emlékszem nekem 1, 8 volt és az jó. Szerintem tökéletes az eredményed. Amúgy mindig az UH a döntõ, úgyhogy 13 hetes vagy gratulálok. 25 hetes pocis
Szia! Én is így jártam a 12. heti UH-n. Van ilyen, de semmi gond. Az eredményed jó. Boldog babavárást 29 heteske
Szia! Nekem is 12hetes ultahangon 0, 9mm volt a tarkóredó, és a doki azt mondta hogy jó az eredmény! Boldog babavárást! Üdv 16hetes kismami
Szia! 3 mm alatt jó az eredmény. Akinek ez felettit mérnek, ott lehet gond. A tiéd teljesen rendben van. Nekem 2 mm mértek, arra azt mondta az orvos, hogy tökéletes. Szép babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!