Találatok a következő kifejezésre: A 12. UH-n, (127 db)

Kismamik, kinek mondták meg a baba nemét a 12. uh. -n? Vagy esetleg ismerősötökét? Bejött?

Csak kíváncsiság. Én kedden megyek, 12+2 hetesen, és érdekelne a véleményetek! Sztk.-ban voltatok? Rendes volt az ultrahangos n?? Félek,h. flegmázni fog, vagy nem lesz alapos, vagy rögtön az lesz a válasza, h. ilyenkor még nem látszik a neme. Persze nem leszek elkeseredve, ha nem látszk még, csak olyan kíváncsiak vagyunk. :) Debreceni klinikára járok. Err?l esetleg van valami tapasztalat?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a debreceni klinikán csinálták a 12 hetes Uh-t, én rákérdeztem a szonográfusra, akkor õ azt mondta, hogy 70%-ban fiú. A 18 hetesen pedig 100% volt, a kis drágám rögtön a fütyijével "dicsekedett", mert az volt az elsõ amit a képernyõn láttunk. Egyébként a klinikán lévõ dolgozók közül nem mindegyik kedves (32 hetes UH tapasztalatok alapján). Nekem szerencsém volt, mert egy Angéla nevezetû hölgyhöz kerültem 2x is. Õ érti a dolgát. Üdv: 35 hetes km

Szia! Nekem a debreceni klinikán csinálták a 12 hetes Uh-t, én rákérdeztem a szonográfusra, akkor õ azt mondta, hogy 70%-ban fiú. A 18 hetesen pedig 100% volt, a kis drágám rögtön a fütyijével "dicsekedett", mert az volt az elsõ amit a képernyõn láttunk. Egyébként a klinikán lévõ dolgozók közül nem mindegyik kedves (32 hetes UH tapasztalatok alapján). Nekem szerencsém volt, mert egy Angéla nevezetû hölgyhöz kerültem 2x is. Õ érti a dolgát. Üdv: 35 hetes km
Szia! Nekünk a 12 hetesen 95%ra mondták hogy kisfiú, és a 32 hetesig folyamatosan! Akkor már szépen látszott a méhe!Hát mikor ezt kimondta a doki azt hittem leesem az ágyról! most 6, 5 hós a kislányom! :)
Nekem egy öreg uh gépen, 12. héten látta a doki, hogy fiú. Még van 4-5 hetem, eddig nem változott:)
Nekem a 18 hetesen mondták, hogy fiú, aztán 25 hetesen kiderült, hogy lány :) Szóval még késõbb is tévedhetnek. Nekem azt mondta a dokim, hogy régen a 30. hét elõtt meg se mondták e miatt, mert elõtte még elég rizikós. Nekem a téves "diagnózost" nem is ez a dokim mondta, hanem szonográfus, amikor a doki épp nem volt bent, mire bejött, már nem látta a kukit, nem tudta megerõsíteni, de én azt hittem, csak elfordult a baba, így hetekig kisfiút vártunk. Bár érdekes, mert ezek alatt a hetek alatt megálmodtam, hogy mégis lány lesz :) Pedig én inkább fiút szerettem volna, mégis ilyet álmodtam. De persze most már teljesen mindegy, a kislányunk gyönyörû és imádnivaló.
12 hetesen 4D-n 100%-ra mondták hogy kislány. Majd végig tutira mondták, mindig mutogatta magát a lányom. Tényleg kislány, már 8, 5 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon a válaszokat, kedden majd megírom, h. mit mondtak.:)
Elsõnek üzenem, én is a klinikára jártam és nekem a 18. heti uh-on mondták 100%-ra, hogy kisfiú és bejött. Amúgy Angéla tényleg nagyon érti a dolgát és még normális is. Nem tudom, hogy hamarabb láttak volna e valamit, mert mi a 18. hétig nem is kérdeztünk rá a nemére.
Szia!Akkor mi egyidõsek vagyunk én hétfõn megyek a 12 hetesre!Én magándokihoz megyek én is megszeretném tudni a nemét!Mi kislányt szeretnénk jobban de mindegy, mert már nagyon várjuk :-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok a babám már 61mm, és mindene szépen fejlõdik! Nagyon jó volt látni. A nemét sajnos még nem lehetett megmondani. Viszont meglepõdtem, mert hasi uh volt, és mindenütt azt mondták, h. még hüvelyi lesz!

Kedves férjem az ő kis laikus agyával nem érti, vagyis nem ugy értelmezi a terhességi heteimet, ahogy kéne. Õ teljesen úgy gondolja h a 12. UH-n már a valodi méretet adják meg nem a mensitől. Hogy magyarázzam el?

És most sajna ott tartunk,hogy nem biztos abban h ? az apa.

Legjobb válasz: Zárkozott ilyen dolgokra.Olyan szép is lehetne ez a terhesség,eddig hál égnek minden rendben,de nem.Nekem már most fáj h nem vesz tudomást a babarol,pedig még csak a hasamba van.Vajon elmulik ez a ketelye valaha?

Találtam egy jót: http://www.babaszoba.hu ezen az oldalon ha rámentek a "kalkulátorok" menüpontra, klasszul le van írva, merre hány méter + van kalkulátor is. Ha ezt nem érti meg, akkor nem is akarja megérteni.
A kérdező hozzászólása: Zárkozott ilyen dolgokra.Olyan szép is lehetne ez a terhesség, eddig hál égnek minden rendben, de nem.Nekem már most fáj h nem vesz tudomást a babarol, pedig még csak a hasamba van.Vajon elmulik ez a ketelye valaha?
A kérdező hozzászólása: Igen már a végsõ megoldás a DNS teszt lesz.
Mondd meg neki, hogyha neked nem hisz, akkor kicsit eröltesse meg magát, és írja be gugliba, hogy pl "development biology", vagy "ember egyedfejlõdés" stb és olvasgasson kicsit utána, aztán meg hasonlítsa össze a számokat. Vagy kérdezze meg egy orvostól, vagy orvosi fórumon.
Annyira sajnálom, hogy egyes férfiak így meg tudják keseríteni a legédesebb pillanatokat! Nem igaz, hogy nem lehet annyit megérteni, hogy az utolsó menstruáció elsõ napjától számítódik és kész, és hogy a vizsgálatok is ehhez vannak igazítva. Okés, nekem is fura volt ezeket hallani a dokitól, és még neten is utána olvastam (nem tudom már, hol leltem rá, de a google-be beírtam, hogy terhesség, és az egyik oldalon tök jól el volt magyarázva az egész). Talán mutass neki egy ilyet, de aztán fölösleges harcolni folyton. Gyanús, hogy nem is akarja megérteni ezt az egészet. Nehogy már te bizonygass folyton, vegye a fáradtságot, hogy egyáltalán bízzon benned, s utána járjon magától a témának.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megprobálom vele elolvastatni! De én már feladtam minden reményt.
Sziasztok, sajnálkozva olvasom itt, hogy a férfiak milyenek tudnak lenni. a fafejû a legenyhébb kifejezés azt hiszem... Kedves kérdezõ, meséld el neki az én esetem, talán egy kicsit belátja, hogy a baba méretébõl nem 100%ig lehet következtetni a korára. Én inszeminációval estem teherbe, elõtte gyógyszeresen idéztek elõ peteérést, és beavatkozás elõtt 36 órával tüszõrepesztõt kaptam. Tehát nálunk a fogantatás napja nem hogy száz, de 10000 százalék. És a múlt héten pénteken az én kis 10 hetes és pár napos babókám pont akkora volt, amekkorának másfél héttel késõbb kellett volna lennie. Nevettük is az orvosommal, hogy ha nem lenne fix a fogantatás, már most is át lehetne számolni a kort. Remélem, tudtam valamennyire segíteni! Mindenkinek boldog babavárást!
Nálunk már a második baba, és nem tudom elmagyarázni a páromnak a terhességi hetek számolását, õ is azon agyal h nem is õ az apa.....nem tudja megérteni a plusz 2hetet, meg h nem az együttlét idejétõl számolják, hanem az utsó mensitõl....már felajánlottam neki, ha meg lesz a baba, csináltassunk dns tesztet...meg h jöjjön be a dokihoz velem, és elmagyarázza, de nem akarja...
A kérdező hozzászólása: Már csaltam h jöjjön UH-ra, ott lesz az orvosom és bármit megkérdezhet tõle errõl.Már nagyon el vagyok keseredve, mert most ugy csinál mintha nem lennék terhes.Pedig nagyon szeretett volna babat.
Elkeserítõ, hogy egy férfit úgy kell csalogatni az utrahangra. Mi magánklinikára járunk, ahol nem csak az ultrahangnál lehet ott a párom, hanem minden egyes vizsgálatnál. Õ azt mondja, hogy egy vizsgálatot sem hagyna ki, mert a mi babánkról van szó, és Õ nem akkor lesz apuka amikor megszületik a baba, hanem már most is az. Valahogy meg kéne értetni a pároddal, hogy ez egy közös kaland, amin igenis részt kell vennie. És nem gyanusítgatni kell, hanem tájékozódni, és melletted állni. Szorítok, hogy rendezõdjön a helyzet!

12 hetesen volta utoljára ultahangon. Jövő héten kell mennem akkor leszek 18 hetes. Nem sok idő ez ami a két uh közt eltelt? Aggódokhogy minden rendban van e. A kötelezö uh. n kívül többször szeretnék menni azt lehet?

Legjobb válasz: Szia! Tudom hogy aggódsz mert én is átestem rajta. A kötelezõ UH-k a 12 , 18 , 32 , ill 36 hetes. Persze van hogy nem mindenhol pont azon a héten, de nekem így volt. A babóca nem értékeli annyira az UH-t mint te mert azok a hullámok amik ilyenkor érik az neki nem olyan jó. Nem ártalmas, de ne kínozd a gyerkõcöt. 39 heteske

Szia! Tudom hogy aggódsz mert én is átestem rajta. A kötelezõ UH-k a 12 , 18 , 32 , ill 36 hetes. Persze van hogy nem mindenhol pont azon a héten, de nekem így volt. A babóca nem értékeli annyira az UH-t mint te mert azok a hullámok amik ilyenkor érik az neki nem olyan jó. Nem ártalmas, de ne kínozd a gyerkõcöt. 39 heteske
Szia, én is így voltam uh-n ahogy te, nyugi semmi baja a picinek, elvan õ, szépen növöget! Az én kislányom kifejezetten utálja az uh-t, persze ha tehetném én minden héten megnézném, de úgy gondolom elég így 6 hetenként menni!Mikor már elkezd mocorogni, akkor már uh nélkül is tudni fogod hogy minden ok!Az meg már nem sok idõ! Boldog Babavárást! Üdv: 21 hetes kismama
én is ugy erzem, hogy rengeteg ido tellik el a ket uh kozott.. pedig en magandokihoz jarok, aki mindig uhz (12, 16, 19 hetesen voltam en a te "idodben"). 4 d ultrahangra mehetsz. én 30 hetesen voltam utoljara, most 34 hetes vagyok, en is a jovo heten megyek, hat alig varom.. mondjuk utana lesz a 36 hetes nagy uh, és utana a dokihoz megyek egy het mulva, es megint uh, de akkor is.. jo lenne tudni, hogy mindig jol van a picim.. 4d ultrahangra mehetsz, de az fizetos, kemenyen, vagy olyan magandokihoz jarsz, aki uh-z, és akkor nemcsak a korhazban lathatod a manód. boldog babavarast, és turelmet (de azonnal, es nekem is :) ))
Hát így igen soknak tûnik a 6hét, tényleg. Én ezt úgy oldom meg, h magándokihoz járok és azt javasolta, hogy a 2.trimeszterben 3hetente szeretne látni. Tudom, ez így másabb, hiszen fizetni kell, és sajnos nem mindenki teheti meg.Én úgy "spórolok", h letelik a 3hét és a 4.héten megyek. :) Jó egészséget kívánok!!!
szia!Én is soknak találom, úgyhogy inkább én is magándokihoz járok. Mivel 4 hetente kell menni, azt gondoltuk a férjemmel, hogy havonta ennyit megér nekünk, így voltunk a 12. héten a kötelezõn a kórházban, a 16-on magán, majd 19 hetesen megint a kórházban, utána 23 hetesen magán...így azért nyugodtabbak vagyunk.Egyébként a kórházban végzett vizsgálatért nem kér pénzt a dokim, úgyhogy így ki lehet bírni.Majd a 36. héttõl kell hetente járni, addig nem vészes az összeg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Mikor a 12hetes uh-n voltam a doki azt mondta hogy már 13 hetes vagyok! Amugy meg a mensitöl számolva még csak 12 hetes! Most ha kell mennem az AFP vérvételre melyik hetet nézzem? Melyikhez viszonyitsak?

Legjobb válasz: Az AFP-re a védõnõ küld, legalábbis engem õ küldött és majd õ megmondja, melyik idõpontot nézd..de valószínû az UH alapján fogja mondani.

Az AFP-re a védõnõ küld, legalábbis engem õ küldött és majd õ megmondja, melyik idõpontot nézd..de valószínû az UH alapján fogja mondani.
Nekem is nagyobb volt a méretei alapján egy héttel. Mégis AFP-re a mensi szerinti 16.héten küldtek! Sõt az uh szerinti értékkel nálam nem is foglalkoztak soha, folyamatosan a mensi szerintit nézik! (38.hét)
Ne! Kérd meg a dokit, az uh alapján írja át! Nem mindenki a 15. napon esik teherbe, fõleg ha szabálytalan a ciklus. Az elõzõnek: nem mensi elõtt, hanem mensi után 2 héttel, és az elõtt 1 héttel.
az AFP-t a 16. és a 18. hét között kell nézni menj a 17.heten és akkor tuti
szia! nekem a 19.héten mondta, hogy 18 hetes és rákérdeztem, azt mondta, ez tájékoztató jellegû, a mérvadó a mensi. Nálad amúgy is fura, mensi elõtt nemigen lehettél babás.... szerintem számold csak a kiskönyv alapján.
az elsõ vagyok..nem a mensi elõtt lett babás...hanem a mensihez egy héttel közelebb, az viszont lehetséges..Mert a terhességi kor úgy van meghatározva hogy pl. valaki 6 hetes terhes az azt jelenti hogy 6.héttel azelõtt kezdõdött a mensije de az embrió valójában még csak 4 hete fészkelte be magát:) Szóval ha pl. mensi után egy héttel már kiszabadult egy petesejt, akkor egy héttel idõsebb az a baba, szóval éppen elképzelhetõ hogy az UH-n 13 hetesnek tûnt..
Az esetedben nem kizárt, hogy módosítani fogják a dátumot, illetve a terhességi kort, mert kb a 14. hétig elvileg lehet uh alapján. Ugyanis addig a magzat az örökölt és egyéb adottságoktól függetlenül fejlõdik a természet rendje szerint. Én külföldön élek, itt eleve az a normális, hogy az eredetileg mensi szerint meghatározott terhességi kort felülírják a 12. heti uh mérés alapján, sõt, a 12. heti uh-nak az az elsõdleges funkciója, hogy meghatározzák a kort. De Magyarországon úgy tudom, hogy nem mindegyik orvos követi ezt a módszert. A késõbb végzett uh-knak valóban nincs jelentõsége ebbõl a szempontból, mert akkor a baba már azért is lehet nagyobb, kisebb, mert olyan dolgokat örökölt, vagy mert egyik héten többet nõtt, következõ héten kevesebbet.
Az utolsó menstruáció napjától számolják, nem 2 héttel utána, hahóóó!!! Ha 10 hete volt mensid (tehát 10 hetes terhes vagy) és azt mondják 11 hetes a baba (ami csak egy méretadat), akkor nem mensi elõtt estél teherbe? ez matematika nem biológia.
Bocs!! Igazatok van, butaságot írtam!!!

Nem mérte meg a tarkóredőt 12 UH-n az orvos!?

Csak fejkerületet és ül?magasságot mért, aztán nézte még pár percig a monitort, de nem mondott semmit. Mikor már kijöttem akkor tudatosult bennem hogy meg kellett volna néznie, lehet hogy nem úgy fordult a baba? De akkor is szólhatott volna valamit nem?

Legjobb válasz: A papírodon rajta kell lennie,miket mért.Másold be!

A papírodon rajta kell lennie, miket mért.Másold be!
És egyébként rajta van, hogy 12 hetes terhes vagy? És mondtad, hogy azért mentél, tarkóredõ mérésre? Vagy nem mondtál semmit, csakhogy ultrahangra jöttél? Mert lehet úgy gondolta, csak megnézi terhes vagy e egyáltalán? SZTK orvos volt vagy saját dokid?
A kérdező hozzászólása: Egyébként szerencsére holnaután megyek kombinált tesztre, ahol biztos hogy alaposan megnéznek mindent, de azt a dokim nem tudja, majd csak utána mondom ha szükséges. Úgyhogy nem emiatt nem mért.
Nem tudom, de kérdezz rá a méretére, mert késõbb kérhetik.
A kérdező hozzászólása: Elvileg genetikai a 12hetes UH nem? Legalábbis ezeket az értékeket alapból márni kellene úgy tudom.
Genetikai uh-on voltál???Ez nekem fura!A papírodon rajta KELL(ene) lennie annak az értéknek, az egy dolog hogy megnézte, de szerepelnie kellene rajta...
A kérdező hozzászólása: Hát abban bízom hogy megnézte, de az elõps terhességemnél az is le volt írva. Az orrcsontot mondjuk láttam hogy megvan de azt sem mondta.
A kérdező hozzászólása: A papíron a BPD és CRL érték szerepel, a placenta helyzete és hogy átlagos a magzatvíz. Ennyi :(
Biztos megnézte, hiszen ennek a genetikai UH-nak pont ez az egyik lényege, ha nem mondott semmit akkor biztos minden rendben van :)
A kérdező hozzászólása: 2 hete utalt be UH-ra, terhesgondozáson. Nálunk csak az sztk-ba lehet menni gondozásra, magándokihoz nem, és szülni meg az ügyeletes dokinál kell. A lényeg hogy nem magánrendelõbe mentem. A papíron rajt van hogy 12hetes vagyok.

Nagy a babám? A 12. heti uh-n 58g-ra mondták (4D-s uh) 63.7mm-es. (12 hét 6 naposnak felel meg, 2 nappal nagyobb mint voltam)

De mindenhol azt olvasom ilyenkor 14g a baba. Teljesen normálisan nézett ki és nem mondták hogy baj lenne. S?t erre egyátalán nem mondott semmit. Nem is kérdeztem, most olvasom mindenhol hogy 10-14g.Nektek mennyi volt?

Legjobb válasz: Nekem a 12. heti kötelezõ uh-n, 68 mm volt a babám, 12+1 voltam, de 12+6-ot írt a szonográfus. Még azon a héten elmentem 4D-ra is és nekem 69 g volt akkor a baba. Igaz én majdnem 1 héttel elõbb vagyok, mert elõbb volt pé-m. Nyugi, a babád teljesen normálisan fejlõdik!!!!

Nekem a 12. heti kötelezõ uh-n, 68 mm volt a babám, 12+1 voltam, de 12+6-ot írt a szonográfus. Még azon a héten elmentem 4D-ra is és nekem 69 g volt akkor a baba. Igaz én majdnem 1 héttel elõbb vagyok, mert elõbb volt pé-m. Nyugi, a babád teljesen normálisan fejlõdik!!!!
A kérdező hozzászólása: Akkor jó. Köszönöm :) Kicsit megijedtem hogy mi lehet.
Szia!Ne aggodj:) Nekem a 19 hetes uh-on egy 20 es fel hetes babanak megfelelo meretei voltak a babomnak. Azt mondta a doki h ez teljesen normalis, valoszinu elobb fogant a babo mint naptar szerint szamolva. Szep baba varast.30 heteske

Szerintetek? Valaki járt így? 12 uh fiút mondtak, aztán a 16 hetesen megerősítették, most majdnem lefordultam az ágyról mikor 19 hetes uh-n mondta a doki 265 gr-os kislány!

fiúra utaló jelet nem látott, akárhogy nézte:)eddig meg azt mondta ott a pont,pont,vesszőcske úgy látja....valaki járt így?mi lett végül??

Legjobb válasz: Én épp ezért nem is kérdeztem soha, azt mondtam, hogy akkor mondják meg a nemét, ha már biztos. Csak a 18. heti UH-n tudtam meg mindháromszor, és az mindig 100% volt. Egyik lányomnál már a 12 hetesen mondta a doki (hiába nem kérdeztem), hogy õ ott nem lát semmit, de ez még "változhat". Kislány lesz minden bizonnyal. Én egy "szuperdoki" "szuper magánlkinikás" hirdetését olvastam, azt írta a szöveg, hogy 15. héttõl mondja meg 100%-ra a baba nemét. Tehát a legjobb felszereléssel sem mondható meg korábban biztosra, mert nem látszik olyan jól, egy SZTK-s béna gép meg khm...

Én épp ezért nem is kérdeztem soha, azt mondtam, hogy akkor mondják meg a nemét, ha már biztos. Csak a 18. heti UH-n tudtam meg mindháromszor, és az mindig 100% volt. Egyik lányomnál már a 12 hetesen mondta a doki (hiába nem kérdeztem), hogy õ ott nem lát semmit, de ez még "változhat". Kislány lesz minden bizonnyal. Én egy "szuperdoki" "szuper magánlkinikás" hirdetését olvastam, azt írta a szöveg, hogy 15. héttõl mondja meg 100%-ra a baba nemét. Tehát a legjobb felszereléssel sem mondható meg korábban biztosra, mert nem látszik olyan jól, egy SZTK-s béna gép meg khm...
Na erre mondta nekem dr. Hajdú Krisztina az Istenhegyi úton a 12. hetin, hogy normális kolléga ilyenkor nem mond semmit, vagy max. tippel!:) Én pl. erõlködtem, hogy tippeljen és még õ is, akinek a szaktudásában lehet bízni, kislányt tippelt! A 18. hetin mondta, hogy na látja, ezért nem szeretek semmit mondani. Kisfiú lett! :)
Nem mindegy az sem, hogy ki mondja. A nõgyógyászok nagy része nem rendelkezik szonográfusi végzettséggel, és sokszor a gépeik sem a legmodernebbek, a monitor felbontása sem mindegy. Az én nõgyógyászom mindig mondja is, hogy õ ehhez "nem ért". A szonográfus, akihez UH-ra jártam viszont napi 8 órában ezt csinálta, 100%-ra mondta. A 18 hetes UH-n , megkérdezte akarjuk-e tudni a nemét, és amikor mondtuk, hogy igen, akkor 2 mp. alatt elmozgatta a babát úgy hogy lássa, és már mondta is. Nyilván korábban nem mondta volna ilyen biztonsággal. Egyébként az elsõ gyerekünk úgy széttárta a két lábát, hogy még mi is láttuk, pedig abszolút nem értünk hozzá, a másik kettõnél mi hiába "akartuk látni", nem tudtuk értelmezni. elsõ
én mindkettõre (fiú-lány; lány-fiú) olvastam már példát. És mindkét esetnél végig az ellenkezõ nemût állították az orvosok, szüléskor jött a meglepetés
Barátnõmnek még a 36. héten is fiút mondtak, nagy volt a meglepetés, mikor kibújt a kislány. :) Szóval semmi sem biztos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, természetesen egyik esetben sem leszek csalódott:) ha "választani lehetett volna"kislányt mondtam volna , a kisfiam mellé:) , de már megszoktam a gondolatot, hogy 2 fiús leszek, most meg a bizonytalanság picit rossz.A legjobb hír persze , hogy minden eredménye jó akár puncis akár kukis:)
Kozmetikusomnak a 36 hetes uh-n mondta a doki, hogy szép nagy kislány lesz :D apukával majdnem elájultak, mert elõtte az összes uh-n, és a 4D-n is kisfiút mondtak nekik 100%-ra. Erre a doki csak annyit mondott, hogy ki volt az a hülye aki kisfiút mondott? Egyértelmûen kislány. Az is lett :) a "gond" csak az volt, hogy már minden elõ volt készítve kisfiúsra.
Nekem a 12. heti UH-n azt mondta a szonográfus, hogy visszaadja a diplomáját, ha nem fiú. Az az igazság, hogy ha nem mondta volna, akkor is látjuk, mert olyan egyértelmû kuki volt ott. Ettõl függetlenül, ha azt mondják a jövõ heti UH-n 19 hetesen, hogy lány, akkor sem leszek csalódott! Nem is vettünk még semmi fiús cuccot, pont azért, mert tudom hogy még bármi lehet.
mivel úgysem 100% ezért sem akartam tudni h lány vagy fiú lesz a gyerek pedig a kórház UH specialistájához jártam
Sztem a nagy genetikai uh (és nyilván nagyobb már a baba is), biztosabb eredményt mondhat. Azért majd a következõ esedékes uh-n biztos újra rákérdeznék.:) És szíved szerint minek örülnél jobban?
Ezért csodálkozom, mikor itt a gyakorin írogatják, hogy nekik már a 12. heti UH-on megmondták a baba nemét, és el is hiszik... RENGETEG tévedésrõl hallottam már, olyan anyukákról is, akik aztán nem tudták elfogadni, hogy mégis más nemû babájuk lesz, úgy beleélték magukat már a lányba/fiúba. Nekem is jó nevû magándokim van, de a 18-20. hét elõtt sosem mondja, hogy milyen nemre tippel. Három kisfiamnál is csak akkor mondta biztosra, mikor a a kuki mellett a herék is látszódtak. Remélem, azért nem vagy most nagyon csalódott! Biztos cuki lesz a hugi! :)
A kérdező hozzászólása: magándokihoz járok viszonylag jó gépe van és jó hírû doki, nekem is van egy kisfiam már aki a 12 .héttõl fiú volt/maradt végig:) viszont én sem kérdeztem eddig mindig magától mondta , hogy mit lát.
Nagynénémnek a 36. hétig azt mondták, hogy lány lesz. Aztán az UH-s orvos a 36. héten kijelentette hogy fiú. Amikor azt mondta az orvosnak a nagynéném hogy hát de eddig azt mondták hogy kislány, akkor az orvos megkérdezte hogy ki mondta ezt a hülyeséget. Hát õ. Az az orvos... Koppanás. :D Most van egy makk egészséges 7 éves kisfia. A családban így lett nálunk Ágotából Ágoston. :)

12 hetes UH-n láttuk a baba nemét mindkét terhességemnél. Szerencsénk volt?

Mindkett? fiú, de gondolom, ez lányoknál amúgy is lehetetlen, hogy ilyenkor kimondja a doki, hogy kislány. Még el?ször úgy gondoltam, hogy hú, milyen szerencsések vagyunk, hogy láttuk, hiszen ilyet nagyon ritkán hallani, hogy ennyire korán. Másodszor már úgy, hogy nem értem, másoknál miért nem látszik?! A baba forog össze-vissza, muszáj is neki, hogy meg lehessen mérni a koponyát, a magasságot, a tarkóred?t. Én most úgy gondolom, hogy teljesen óhatatlanul úgyis úgy fordul, hogy látsszon (ha fiú). Akkor nekünk a doki ennyire jó (bár a másodiknál a férjem látta meg el?ször, a doki csak kés?bb), vagy a berendezése ilyen szuper?

Legjobb válasz: A fiuknal elofordulhat, hogy ilyen koran latjak a nemet. A testveremeknek ket fiuk van es a 12 hetes uh-n mondtak mindketszer a nemuket, ez Debrecenben volt egyebkent. Te hova jartal uh-ra? Nekem is ket fiam van, kulfoldon voltam terhes, ott a 20. het elott akkor sem mondjak meg, ha latszik, mert a 24. hetig legalis az abortusz es sajnos nagyon sok olyan szarmazasu el ott, ahol fontos a gyermek neme es kepesek amiatt megszakitani a terhesseget, mert lany lenne a baba. Epp emiatt az allami gondozas kereteben addig tilos megmondani. Maganban nem tudom hogy mukodik, oda nem jartam. Viszont magyarorszagi latogatasok alkalmaval voltunk dokinal, a nagyobbik fiu nemet 14 hetesen itt mar latta a doki, a kisebbikel 15 hetesen voltunk, ot is latta, hogy fiu.

Nekem 11+3 hetesen megmondta a dokim, hogy az ikreim egyike fiú, a másik meg valószínûleg lány. Pár nappal késõbb, a 12. heti genetikai uh-n (egy másik doki) magától mondta, hogy egy fiú, egy lány. Igaza lett. :)
A sima UH-on 12 hetesen azt mondta a doki, hogy abból még bármi lehet. Aztán a 16. héten voltunk 4D-n, és ott megmondták, hogy kislány. Szóval ezért nem volt még egyértelmû a 12. héten. :)
A fiúkat sokkal elõbb észreveszik. Mivel kukit keresnek. (: Nekünk is megmondták, igaz 14 hetesek voltunk és 4D-n. De 15 hetesen megmondták sima UH-n is ami kicsit rossz volt, mert nem kérdezték meg h tudjuk e a nemét vagy h akarjuk e egyáltalán tudni. Csak mondta a nõ h gondolom tudják h fiú. Olyan tapintatlanok. És ha valaki nem akarja tudni?
A fiuknal elofordulhat, hogy ilyen koran latjak a nemet. A testveremeknek ket fiuk van es a 12 hetes uh-n mondtak mindketszer a nemuket, ez Debrecenben volt egyebkent. Te hova jartal uh-ra? Nekem is ket fiam van, kulfoldon voltam terhes, ott a 20. het elott akkor sem mondjak meg, ha latszik, mert a 24. hetig legalis az abortusz es sajnos nagyon sok olyan szarmazasu el ott, ahol fontos a gyermek neme es kepesek amiatt megszakitani a terhesseget, mert lany lenne a baba. Epp emiatt az allami gondozas kereteben addig tilos megmondani. Maganban nem tudom hogy mukodik, oda nem jartam. Viszont magyarorszagi latogatasok alkalmaval voltunk dokinal, a nagyobbik fiu nemet 14 hetesen itt mar latta a doki, a kisebbikel 15 hetesen voltunk, ot is latta, hogy fiu.
elsõ vagyok. 12 hetesen én direkt nem kérdeztem a nemét csak 18 hetesen akkor viszont elsõre megmondták mind 2x. Bár lehet hogy nem akartad nekem kicsit hencegõnek tûnnek a soraid....
azt viszont tudom hogy 12 hetesen 2 mm volt az ujjperce azt megmértük kíváncsiságból:-) elsõ.
Azért mert nem ugy fordul a baba. Ha eltakarja lehet akármilyen szuper gép szuper doki akkor sem látja. Szimplán szerencsétek volt. Amugy miért érdekel kinél mikor látszik?
A kérdező hozzászólása: Értem, bocsánat, ha úgy tûnt! Az elsõ terhességemnél amúgy a férjem egyáltalán nem akarta tudni a nemét, de hát a 12 hetesen egyszer csak megszólalt a doki, hogy kisfiú! A másodiknál már tudni szerettük volna.
A kérdező hozzászólása: Igen, én azt értem, hogy mit jelent, hogy "nem úgy fordul a baba", de hát nem fordul a baba össze-vissza mindenhogy? Kedves elsõ, neked pl. hogy fordult a baba a 12 hetesen? Mert nekünk 360 fokban mindenfelé, elõre-hátra ide-oda. MINDKÉT gyerek. Ezért fura. Mint írtam, elõször még úgy gondoltam, micsoda kis ficánka! Most már úgy, hogy ez a normális. Hogyhogy miért érdekel, hogy más mikor tudta meg?? Miért ne érdekelhetne? Ha meg arra gondolsz, hogy hencegni akartam, hát nem így van, mert ez aztán egyáltalán nem a mi érdemünk.
A kérdező hozzászólása: :-DD

Már a 12 hetes uh-n is látszik az a bizonyos jellegzetes 3 csík a kislányoknál? Vagy az csak késõbb lesz mérvadó?

Legjobb válasz: A kislányokat, csak késõbb tuják megmondani biztosra, mert ha nem látszik kuki akkor abból még azért lehet kuki, de ha már most látszik a kukaca akkor abból már lány nem lesz. Ahhoz, hogy már 12 hetesen azt mondják, hogy nagy esélyjel lány ahoz nagyon nagyon szerencsésen kell feküdnie, és nagyon jó uh orvos kell. Nem mondom, hogy lehetetlen, de kicsi az esély, hogy már most meg mondják, viszont ha most nem látnak kukit az félig már jó jel. (már ha lányt akartok) 12 hetes uh a fiam úgy szét tette a lábát, hogy még a vak is látta a fütyijét.

A kislányokat, csak késõbb tuják megmondani biztosra, mert ha nem látszik kuki akkor abból még azért lehet kuki, de ha már most látszik a kukaca akkor abból már lány nem lesz. Ahhoz, hogy már 12 hetesen azt mondják, hogy nagy esélyjel lány ahoz nagyon nagyon szerencsésen kell feküdnie, és nagyon jó uh orvos kell. Nem mondom, hogy lehetetlen, de kicsi az esély, hogy már most meg mondják, viszont ha most nem látnak kukit az félig már jó jel. (már ha lányt akartok) 12 hetes uh a fiam úgy szét tette a lábát, hogy még a vak is látta a fütyijét.
nekem semmi nem látszott a 12 hetesen, mert eltakarta magát. Hiába volt 4D-s.
Nekem azt mondták a 12 hetesen, hogy ne vegyem még biztosra a nemét, mert a 12 hetes magzatnak még van ott az a dolog, ami a lányoknál késöbb visszahúzódik, a fiúknál nem. Az én kislányomnak is volt 12 hetesen, már teljesen beleéltük magunkat, hogy fiú lesz, annak ellenére, amit mondtak. A következõ uh-n már tisztán látszott, hogy kislány.
Nekem a 12.héten azt mondta a doki, hogy ha tippelnie kéne, lányt mondana, a 16.héten 80 % lányt mondtak, és a 19.héten már 150%-ra.Szóval nekünk eltalálta a 12.héten, sógornõméknek meg 100%-ra mondták a kislányt a 12.héten (az is lett).De persze ehhez valóban jó doki kell és a babának is magamutogatósnak kell lennie, mi még nem éltük bele magunka a 12.héten semmibe.

A 12. heti uh. -n a "valószínűbb" hogy lányt mennyire vehetem biztosnak? Sokan voltatok akinek fiú lett? ! A doki nagyon "laposnak" látta, de nem mondta biztosra.

inkább ilyenkor magukat védig meg azzal, hogy nem mondják biztosabbra?! mert nagyon egyértelm?en látszott hogy valami hiányzik :) tudom el?fordul hogy tévednek.... de talán nem olyan gyakran?!

Legjobb válasz: Semennyire ne vedd biztosra.A 12 héten még nem lehet bizton megmondani a nemét uh-n.Nekem a 2 lányommal mindkétszer fiút mondta a 12 hetin,persze nem biztosra:-)

Semennyire ne vedd biztosra.A 12 héten még nem lehet bizton megmondani a nemét uh-n.Nekem a 2 lányommal mindkétszer fiút mondta a 12 hetin, persze nem biztosra:-)
Még egyáltalán ne éld bele magad, h. lány lesz. A 12. heti uh-n ezt még nem tudják pontosan megmondani, ez inkább csak "tipp" volt. Majd a 18. hetin már biztosabbat tudnak mondani!
semmit nem jelent, max. egy tipp így, az elején. Nekem a 22.héten derült ki.
ilyenkor könnyû összekeverni õket
Nekem fiút mondtak és az is lett) de ilyenkor még tényleg nem biztos.
Mivel a külsõ nemi jelleg a 12. héten alakul ki, ezért még megkukacosodhat. Ilyenkor még nem szoktak mondani semmit!
12. héten 99% fiút mondtak, utána lány lett belõle, úgyhogy érdemlegeset szerintem csak 18. hét után tudnak mondani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!